فهرست مطالب

دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت - پیاپی 2 (تابستان 1391)

نشریه دانش حسابداری و حسابرسی مدیریت
پیاپی 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یدالله نوری فرد، حیدر فیض پور اقدم صفحه 1
    با توجه به تشکیل جامعه ی حسابداران رسمی ایران و انتخاب موسسات حسابرسی معتمد جامعه، رقابت در بین موسسات حسابرسی بیشتر شده و این موسسات سعی دارند با ارائه ی خدمات مختلف، درآمد خود را افزایش دهند و خدماتی غیر از حسابرسی صورتهای مالی، به صاحبکاران خود ارائه دهند. لذا هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر انجام خدمات غیر حسابرسی که حسابرسان همزمان با حسابرسی صورتهای مالی انجام می دهند بر نوع گزارش حسابرسی صورتهای مالی، می باشد.
    روش جمع آوری اطلاعات پژوهش، میدانی و کتابخانه ای و روش تحقیق توصیفی از نوع قیاسی-استقرایی است. جامعه ی آماری در این تحقیق، کلیه ی موسسات حسابرسی عضو جامعه ی حسابداران رسمی ایران، مستقر در تهران، است. برای بررسی همبستگی بین متغیرها از آزمونهای کای دو و کولموگروف اسمیرنوف بوسیله نرم افزار SPSS استفاده شده است.
    نتایج تحقیق، بیانگر آن است که؛ هنگامی که خدمات غیر حسابرسی همزمان با حسابرسی صورتهای مالی توسط موسسات حسابرسی انجام می گیرد، حسابرسان کمتر تمایل به ارائه گزارش غیر مشروط دارند.
    کلیدواژگان: موسسات حسابرسی، خدمات غیر حسابرسی، نوع گزارش حسابرسی، استقلال حسابرس
  • عبدالصمد خلعتبری لیماکی صفحه 15
    دارندگان منابع و سرمایه ممکن است با فرصت های گوناگونی برای سرمایه گذاری مواجه باشند. همه به دنبال آن هستند که این منابع را در بخش هایی به کار اندازند که با ریسک مساوی، بیشترین بازده را عایدشان می کند. سوال اساسی این است که آیا معیار مناسبی از ارزیابی عملکرد شرکت ها وجود دارد تا سرمایه گذاران را در شناسایی فرصت های مطلوب سرمایه گذاری یاری دهد. بازده سهم از اهمیت خاصی برخوردار است و از معیارهای مختلفی برای ارزیابی عملکرد شرکت ها استفاده می شود. در این تحقیق با استفاده از سه دسته شاخص : شاخص های مبتنی بر ارزش افزوده، شاخص های مبتنی بر سود و شاخص های مبتنی بر نقدینگی ،عوامل تعیین کننده بازده بررسی شده است. جامعه آماری در این تحقیق، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1380 تا 1387 می باشد. برای انتخاب اعضای نمونه از روش حذف سیستماتیک استفاده شده است، بدین ترتیب که شرکت هایی را که ضریب ریسک سیستماتیک آنها در سطح اطمینان 95 درصد قابل محاسبه نبود، از جامعه آماری حذف گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در سطح اطمینان 95 درصد، هر سه دسته شاخص بالا رابطه ای معنا دار با بازده دارند. در پایان نیز مدلی برای تعیین بازده سهام با استفاده از انواع شاخص ها ارائه می شود.
    کلیدواژگان: ارزش افزوده، سود، جریانات نقدی حاصل از عملیات، بازده سهام
  • زهرا دیانتی دیلمی، مریم رمضانی صفحه 37
    گزارشات مالی مبنای تصمیمات اقتصادی است که منافع سازمان و در نهایت مالکان را متاثر می کند؛ با این وجود درخصوص عوامل موثر بر کیفیت اطلاعات مالی خلاء تحقیقاتی شدیدی وجود دارد. از این رو با توجه به اهمیت ارائه اطلاعات مالی با کیفیت، در تحقیق حاضر به بررسی تاثیر سرمایه فکری بر کیفیت اطلاعات مالی پرداخته شده است. چراکه در اقتصاد دانش محور امروزی، سرمایه فکری به عنوان عامل بسیار مهمی برای ایجاد ارزش و کسب مزیت رقابتی شناخته شده است. داده های مربوط به متغیرهای سرمایه فکری و کیفیت اطلاعات مالی مربوط به 94 شرکت بورسی طی سالهای (1389-1380) جمع آوری و با استفاده از روش معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. نتایج نشان می دهد که در میان اجزای سرمایه فکری، سرمایه ساختاری بیشترین همبستگی و سرمایه انسانی و سرمایه فیزیکی در مراتب بعدی قراردارد. اجزای سرمایه فکری در مجموع حدود 50% تغییرات در کیفیت اطلاعات را تبیین می نماید براین اساس برای ارائه اطلاعات با کیفیت تر ،که منجر به تصمیم گیری مناسب و در نتیجه رونق بازارسرمایه می شود ، سازمانها باید توجه زیادی به سرمایه فکری به عنوان منبعی نیرومند برای بهبود عملکرد کسب و کار خود داشته باشند.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه ساختاری، سرمایه انسانی، سرمایه فیزیکی، کیفیت اطلاعات مالی
  • هدی همتی، آرزو جلیلی صفحه 51
    با گسترش قابلیت های شبکه ارتباطی، سهم دانش و اطلاعات در سطح جهانی بسیار افزایش یافته است. برای آنکه یک سازمان بتواند به فعالیت خود ادامه دهد و بقای خود را تضمین نماید، نیاز به معرفی محصولات و فرآیندهای جدید و بدیع مبتنی بر دانش جدید دارد. در نتیجه مدیریت و اندازه گیری و همچنین گزارشگری سرمایه فکری در سال های اخیر توجهات بسیاری را به خود معطوف داشته است. گزارشگری اطلاعات سرمایه قکری می تواند منجر به اخذ تصمیمات کارآمدتر توسط مدیران، سهامداران، دولت و سایر ذینفعان گردد. هدف این پژوهش بررسی میزان افشای اطلاعات سرمایه فکری و ارتباط آن با نوع مالکیت سهام و اندازه شرکت می باشد.
    به منظور تعیین میزان افشای اطلاعات سرمایه فکری از روش تحلیل محتوا و هچنین برای بررسی رابطه بین میزان افشای اطلاعات و نوع مالکیت سهام و اندازه شرکت از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شده است. نمونه آماری پژوهش شامل 50 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دو سال متوالی 1387 و 1388 است.
    نتایح حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می دهد که در سال 87 ، سرمایه خارجی و در سال 88، سرمایه انسانی بیشترین میزان افشا را داشته اند و رابطه معناداری بین میزان افشای اطلاعات سرمایه فکری و نوع مالکیت سهام و اندازه شرکت وجود دارد.
    کلیدواژگان: افشای سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه خارجی، سرمایه داخلی، نوع مالکیت سهام و اندازه شرکت
  • عباس طلوعی اشلقی، رضا رادفر، سپیده برادران هزاوه صفحه 65
    سیستم مدیریت دانش خدمات بر مبنای چارچوب ITIL، سیستمی است که به شناسایی منابع ارزشمند داخلی و خارجی دانش؛ طراحی سیستماتیک فرایندهای استخراج، مستندسازی و فرایند دانش؛ درج دانش جدید به طور خودکار؛ تقویت مستمر دانش و حذف دانش منسوخ می پردازد و طی فرایند انتقال دانش، آن ها را به سایر بخش های سازمان منتقل می کند. دو نوع، عوامل انسانی (فرهنگ، انگیزش، سهولت کاربری، آموزش و سبک مدیریت) و عوامل سازمانی (بلوغ سازمانی، استراتژی، ساختار سازمانی، منابع، محدودیت ها و ارزیابی) بر استقرار موفق سیستم مدیریت دانش خدمات موثرند. برای پیش بینی میزان اهمیت هر شاخص در موفقیت پیاده سازی مدیریت دانش خدمات و ارزیابی و مقایسه این شاخص ها با یکدیگر، از منطق فازی برای تحلیل داده ها استفاده گردید. در نتیجه این تحلیل مشخص شد که تاثیر عوامل انسانی و سازمانی بر پیاده سازی موفق سیستم مدیریت دانش خدمات بر مبنای استاندارد ITIL یکسان است.
    کلیدواژگان: سیستم مدیریت دانش خدمات، ITIL، عوامل کلیدی موفقیت سیستم مدیریت دانش خدمات، مدیریت دانش
  • علی اکبر چهارمحالی، داود محسنی نامقی، جواد زاهدی صفحه 77
    هدف این تحقیق بررسی و مقایسه محتوای اطلاعاتی مدل حسابداری(سنتی) با مدل اقتصادی (ارزشی) ارزیابی عملکرد برای پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. با توجه به هدف تحقیق ابتدا ارتباط معیارهای ارزیابی عملکرد با جریان های نقدی عملیاتی آتی در قالب مدل های رگرسیونی بررسی و سپس به منظور مقایسه محتوای اطلاعاتی مدل حسابداری ارزیابی عملکرد (سود خالص، ROE ، ROA) با مدل اقتصادی (EVA، CVA،MVA) برای پیش بینی جریان های نقدی عملیاتی، از آزمون ونگ استفاده شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 98 شرکت طی سال های 1383 الی 1388 و در مجموع 490 مشاهده سال- شرکت می باشد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از روش داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج آزمون های رگرسیونی ارتباط مستقیم و معناداری بین متغیرهای CVA و سود خالص با جریان های نقدی عملیاتی آتی را نشان می دهد در حالی که بین متغیرهای EVA، MVA، ROE و ROA با جریان های نقدی عملیاتی آتی ارتباط معنادار معکوسی مشاهده شد. نتایج آزمون ونگ نیز نشان داد که در پیش بینی جریانات نقدی عملیاتی هر دو مدل از محتوای اطلاعاتی یکسانی برخوردارند.
    کلیدواژگان: مدل اقتصادی ارزیابی عملکرد، مدل حسابداری ارزیابی عملکرد، جریانات نقدی عملیاتی آتی
  • حمیدرضا کردلویی، المیرا محمودزاده، داود جدیدالاسلامی صفحه 89
    حاکمیت شرکتی یکی از مسایل بسیار حائزاهمیت در نهادهای پولی و مالی است؛ به نحوی که ضعف و توجه ناکافی به حاکمیت شرکتی صحیح در بانک ها به عنوان یکی از علل اساسی بحران مالی سال های 2008-2007 شناخته شده است. حاکمیت شرکتی به مجموعه روابطی اطلاق می شود که میان ذی نفعان یک سازمان وجود داشته و بر نحوه اداره و نظارت بر آن تاثیر می گذارد. در این تحقیق به منظور تدوین برنامه استراتژیک، به بررسی میزان استقرار حاکمیت شرکتی در بانک A در دو بعد توان و جذابیت، در قالب جذابیت بازار بانکی در وضعیت حال با وضعیت آتی، و توان رقابتی بانک در موقعیت موجود با موقعیت مطلوب مورد بررسی قرارگرفت.نتایج تحقیق بیانگر شکاف معنادار شاخص ها در میزان رعایت اصول حاکمیت شرکتی بر اساس تهدیدها و فرصت های رقابتی بانکی در دو موقعیت حال و آتی، و ضعف ها و قوت بانک برای دو موقعیت موجود و مطلوب است.در جهت نیل به اهداف تحقیق و تفسیر شکاف موجود در میزان رعایت اصول حاکمیت شرکتی با توجه به یافته های تحقیق پیشنهادهای کاربردی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، مسئولیت پاسخگویی، بحران مالی، بانکداری اسلامی
  • محسن نظری، منا پارسایی، سپیده سادات نصیری صفحه 103
    اطلاعات سود مند مبنای تصمیم گیری اشخاصی است که در بازار سرمایه مشارکت می کنند. تدوین کنندگان استانداردهای حسابداری همواره تلاش می کنند تا گزارشگری مالی نیازهای اطلاعاتی بازار سرمایه را تامین کرده و از عدم تقارن اطلاعاتی بکاهد. در این مقاله رابطه ی بین عدم تقارن اطلاعاتی با میزان سود تقسیمی شرکت ها بررسی می گردد. انتظار می رود که هر چه عدم تقارن اطلاعاتی میان مدیران و بازارهای مالی بیشتر باشد، شرکت ها به میزان بیشتری از سودهای تقسیمی به منظور علامت دهی به بازار استفاده نمایند. در این پژوهش برای اندازه گیری عدم تقارن اطلاعاتی از دامنه تفاوت قیمت پیشنهادی خرید و فروش در 21 روز قبل از تاریخ اعلان سود استفاده می شود. جامعه آماری در این پژوهش، متشکل از اطلاعات 97 مشاهده بین سال های 1389– 1387 می باشد. نتایج نشان می دهد که بین عدم تقارن اطلاعاتی و سیاست تقسیم سود رابطه مستقیمی وجود داشته و این نتایج با تئوری علامت دهی سیاست تقسیم سود مطابقت دارد. هم چنین به منظور اطمینان از صحت نتایج حاصله تاثیر سایر عوامل نظیر اندازه، سود آوری و ریسک بر میزان سود تقسیمی بررسی می شود. در نهایت با در نظر گرفتن سایر عوامل نیز این نتیجه تایید شد که عدم تقارن اطلاعاتی بیشتر در شرکت ها موجب افزایش سودهای تقسیمی می شود.
    کلیدواژگان: عدم تقارن اطلاعاتی، میزان سود تقسیمی، سودآوری، ریسک، اندازه
  • حسین اعتمادی، مهدی خلیل پور صفحه 115
    مبنای اصلی تصمیم گیری مشارکت کنندگان در بورس اوراق بهادار، اطلاعاتی است که شرکتهای پذیرفته شده در بورس، منتشر می کنند. تصمیم گیری صحیح در بازار اوراق بهادار منوط به انتشار اطلاعات مربوط، با اهمیت، قابل اتکاء و نیز کامل و قابل فهم می باشد. چنانچه اطلاعات ،به درستی افشا نشود ، بدون تردید سازوکار کشف قیمت در بازار به درستی عمل نخواهد کرد و قیمت گذاری اوراق به شیوه ای مطلوب انجام نخواهد شد.در نتیجه واقعی بودن قیمت ها و پیش بینی منطقی روند آتی آن و به طور کلی شفافیت و عادلانه بودن بازار مورد سوال خواهد بود.از این رو این سئوال به عنوان سئوال تحقیق در ذهن محقق شکل گرفته است که آیا کیفیت افشاء اطلاعاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران بطور مناسبی است یا خیر؟
    هدف اصلی این تحقیق ارزیابی کیفیت افشاء اطلاعاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از رویکرد ترکیبی آنتروپی- فازی میباشد.با استفاده از تکنیک آنتروپی درجه اهمیت هریک از ابعاد کیفیت افشاء اطلاعاتی مشخص شد. سپس این وزنها به همراه داده های استخراج شده از پرسشنامه ارزیابی کیفیت افشاء اطلاعاتی شرکتها که بر اساس رویکرد فازی تنظیم شده است ترکیب شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    جامعه آماری ،سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار وروش گردآوری داده ها ،پرسشنامه میباشد که بر اساس دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های بورسی تنظیم شده است. نتایج حاصل از ماتریسهای آنتروپی نشان میدهد که از دید سرمایه گذاران ویژگی بی طرفانه بودن از لحاظ اهمیت داشتن در اولویت اول ،افشای کافی در اولویت دوم ،و قابلیت تایید بودن در اولویت آخر است.
    آزمون فرضیات نشان می دهد که اطلاعات ارائه شده توسط شرکتها دارای ویژگی های صحیح بودن ، رجحان محتوا بر شکل ،بی طرفانه بودن ، سودمندی در ارزیابی ،دارای ثبات رویه ،قابلیت مقایسه است، اما از نظر سرمایه گذاران ، اطلاعات ارائه شده، ویژگی های کامل بودن ،به موقع بودن ، سودمندی در پیش بینی و افشاء کافی را ندارد.
    کلیدواژگان: افشاء اطلاعات، ویژگیهای کیفی اطلاعات، آنتروپی، فازی
|
  • Yadollah Noorifard, Heydar Faizpor Aghdam Page 1
    In relation to the formation of Iranian Association of Certified Accountants and the election of Audit firms that are entrusted by society, the competition among the firms have been increased and they are trying to increase their income by the means of delivering different services, and for this purpose, these firms are inclined to give some non-audit services to their client.
    So, the purpose of this study is analyzing of affect of non audit services which simultaneously are being done with financial statements by auditors that is based on financial audits report.
    The method of gathering data is inductive and analysis. The statistical society are all of audit firms Iranian Association of Certified Public Accountants (IACPA) in tehran and the test of researcher hypothesis of chi-square tests and kolmogorov-smironov test through SPSS software program has been used.
    Research results represent that when the four type of non-audit services are being done with financial audits simultaneously by audit firms firms, auditors here less likely to issue unmodified reports.
    Keywords: Audit firms, non, audit services, kind of audit report, independence auditor
  • Abdossamad Khalatbari Limaki Page 15
    Investors may be faced with a variety of opportunities for investment. All those who are looking to put their resources to work in parts with equal risk, the highest returns ever will. The basic question is whether the proper measure of corporate performance evaluation is favorable to investors in identifying investment opportunities to help. Different kinds of indicators are used for evaluating the performance of the companies. In this study, three indicators: indicators based on value, profit-based indicators and indicators based on the liquidity, return factors have been investigated. The population in this study, the companies listed in Tehran Stock Exchange (TSE) during the years 1380 to 1387.The results show that at 95% confidence level, the top three categories of meaningful relationship with their returns. Finally, a model for the determination of stock returns using a variety of indicators is presented.
    Keywords: Value added, Profits, Cash flow from operations, stock returns
  • Zahra Dianati Deilami, Maryam Ramezani Page 37
    Financial reporting is the basis for economic decisions that affect the interests of the organization and the owners; however, there is a lack of research regarding the factors affecting the quality of financial information. Due to the importance of information, this study investigates the impact of intellectual capital on the financial information quality. Because in today's knowledge-based economy, intellectual capital accepted as major factor of generating sustainable competitive advantage and superior financial performance.
    Data of intellectual capital and quality of financial information (QFI) was gathered for 94 firms in the Tehran stock exchange, over ten year period of 1380 to 1390. Structural equation modeling, PLS (Partial least square), was used to test the relationships hypothesized.
    The result show that intellectual capital has significant effect on QFI and intellectual capital's components could explain 50% changes on QFI. Among of these components, structural capital efficiency has more effect on QFI. Human capital and physical capital classified in later degree. Furthermore organizations should pay more attention to intellectual capital that one of the powerful resource to improve their business performance, because prepare qualified financial reports lead to better decision made by users.
    Keywords: Intellectual capital, Human capital, Structural capital, Physical capital, quality of financial information (QFI)
  • Hoda Hemmati, Arezoo Jalili Page 51
    With the development of networking capabilities, there is an enhanced opportunity for sharing information and knowledge world-wide. For an organization to survive, there is a great need for its continuous renewal through the introduction of new, innovative products and processes that are based on new knowledge. As a result, the management, measurement and reporting of intellectual capital have attracted a lot of attention in recent years. Reporting of intellectual capital can lead to more efficient decision-making by managers, shareholders, government and other stakeholders.
    This paper aims to examine intellectual capital reporting in annual reports and determine the relationship between intellectual capital reporting and size and partnership of firms.
    In order to determine the types of intellectual capital items which reported in annual reports, the content analysis method was used. To test the relationship between disclosure of intellectual capital and firm’s industry, Spearman Test was conducted.
    The sample of paper consists of 50 companies which listed in Tehran stock exchange for consecutive years 1387 and 1388.
    The findings showed that in 1387, external capital and in 1388, human capital had more reporting. There is a significant relationship between intellectual capital reporting and size and partnership of firms.
    Keywords: Disclosure of Intellectual Capital, Human capital, External Capital, Internal Capital, Partnership of firm, Size of firm
  • Abbas Toloie Eshlaghy, Reza Radfar, Sepideh Baradaran Hazave Page 65
    Service knowledge management system, is a system for identify valuable resources and external knowledge, a systematic design of extraction processes, documentation and knowledge process to automatically insert new knowledge, reinforce the ongoing knowledge and remove obsolete addresses and in the process of knowledge transfer, it will move to other parts of the organization. Human factors (culture, motivation, user friendly, training and management style) and organizational factors (organizational maturity, strategy, organizational structure, resources, constraints and evaluation) are Importance of each indicator on the success rate of implementation SKMS and to evaluate these with each others. As a result, it was proved, human and organizational factors have the same impact on the successful implementation of SKMS.
    Keywords: SKMS, ITIL, Key successes factors for SKMS, KM
  • Aliakbar Chaharmahali, Davood Mohseni Nameghi, Javad Zahedi Page 77
    Main goal of this paper is Investigation and comparative between Accounting model information content with economic model for operating cash flow in Tehran exchange.
    Result shows that meaningful relation between CVA, Net profit with operating cash flow. Also result paper show that for operating cash flow forecasting have equal information content based on two models.
    Keywords: Economic Model, Performance evaluation, Accounting Model, Future operating cash flow
  • Hamidreza Kordlouie, Elmira Mahmoodzadeh, Davoud Jadidoleslami Page 89
    Corporate governance is one of the most important issues in monetary and financial institutions; So that weak and inadequate attention to proper corporate governance is known as one of the fundamental causes of financial crisis during 2007-2008 in banks. Corporate governance refers to the complex relationships that exist among the stakeholders of an organization and has an effect on how to manage and monitor it. In this study in order to develop a strategic plan, a survey of the establishment of corporate governance in banks in both the power and charm forms, in case of attractiveness in the banking market in the state and future situation and the bank's competitive position in the desired position were analyzed. Present research is applied research and information and data collected from a descriptive and analytical study. The result indicate significant gaps in the indices of the criterion of observance of corporate governance principles based on the bank's competitive opportunities and threats in state and future position, Strengths and weaknesses the bank for both existing and desirable position. In order to achieve the objectives of the study and interpretation of the gap in levels of the criterion of observance of corporate governance principles, according to research findings, practical recommendations were presented.
    Keywords: Corporate governance, accountability, Financial Crisis, Islamic Banking
  • Mohsen Nazari, Mona Parsaee, Sepide Sadat Nasiri Page 103
    Useful information is the base of decision of people who participate in capital markets. Accounting standard setters have always tried to reduce information asymmetry among investors and management of firms in order to make financial statements more useful for users. In this paper we examine how information asymmetry affects on dividend policy. It is anticipated the more information asymmetry, the more dividend as a signal to the market. In this research, bid-ask spread through 21 days before income annoycement is applied to measure information asymmetry. The numbers of sample companies are included from 97 observations during 2008 to 2010. Results show that there is a positive relation between information asymmetry and dividend policy while it confirms the signaling theory for dividend policy. In order to assure outcomes, the effects of control variables such as firm size, profitability and risk, are considered. Ultimately, findings demonstrate, that increasing of information asymmetry causes the growth in dividend payouts.
    Keywords: Information Asymmetry, Bid, Ask Spread, Profitability, Risk, size
  • Hossein Etemadi, Mehdi Khalilpour Page 115
    The main basis for decision making in the stock market participants, information on the companies listed, are published. Correct decisions in the securities market subject to release information, important, and also be able to be complete and understandable.
    If information is not disclosed properly, without a doubt, the market price discovery mechanism will not work correctly priced securities will not perform the desired manner. The actual result is reasonably prices and predict future trends and overall market transparency and fairness will be questioned. Of this question as a question in the minds of researchers has been formed to investigate whether the quality of information disclosure of listed companies on the Tehran Stock Exchangeproperly or not?
    Statistical Society, investors in stock market data collection methods, questionnaire, which is based on disclosure of executive instructions Center has been set.
    The results show that the entropy of the matrices of the neutral point of view of investors, the importance of having the first priority, second priority is adequate disclosure, and capable of being verified is the last priority.
    Hypothesis testing shows that the information provided by companies contain characteristics of being correct, the content preference on the form, being impartial, useful in the evaluation procedure stable, feature comparison, but in terms of investors, the information provided, completeness properties , timeliness, and usefulness in predicting disclosure is not enough.
    Keywords: disclosure of information, qualitative characteristics of information, ENTROPY, Fuzzy