فهرست مطالب

دانش سرمایه گذاری - پیاپی 5 (بهار 1392)

فصلنامه دانش سرمایه گذاری
پیاپی 5 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهران متین فرد صفحات 1-30
    موضوع اصلی این تحقیق بررسی و تجزیه و تحلیل استراتژی ترکیب متغیرهای بنیادی مالی و غیرمالی به منظور ارایه الگویی جهت رتبه بندی شرکتها و در نهایت تفکیک آنها به موفق و ناموفق در بورس اوراق بهادار تهران است. از این رو محقق در تایید رتبه بندی ارایه شده و نحوه تفکیک شرکتهای موفق از ناموفق در ادامه به بررسی وجود تفاوت های معنادار متغیرهای مالی و غیرمالی مورد مطالعه در بین دو گروه شرکتهای موفق و ناموفق می پردازد. در این تحقیق فرضیات ارائه شده مبتنی بر دو محور اساسی است، اول اینکه متغیرهای مورد مطالعه در گروه شرکتهای موفق، قوی تر از شرکتهای ناموفق است، و دوم اینکه شرکتهای موفق از میانگین بازدهی واقعی بالاتری به میزان 3/16 درصد برخوردار بوده و ضمنا بازدهی واقعی آنها 4/17 درصد بالاتر از بازدهی بازار می باشد. تحقیق در یک دوره زمانی پنج ساله 1382 لغایت 1386و با استفاده از روش مقایسه میانگین و میانگین رتبه یک متغیر در دو جامعه مستقل(آزمون های t-student وU-Mann Whitney) انجام شده است. نتایج به دست آمده از بررسی ها نشان دهنده آن بود که شرکتهای موفق از وضعیت نقدینگی، اهرم مالی، سودآوری و شاخص های غیرمالی مطلوبتری برخوردارند و شاخص های فعالیت و ارزش بازار از تفاوت معناداری در بین دو گروه شرکتهای موفق و ناموفق برخوردار نمی باشند.
    کلیدواژگان: متغیرهای مالی، متغیرهای غیرمالی، شرکت های موفق، شرکت های ناموفق، بازده عادی سهام، بازده غیرعادی سهام، شاخص امتیاز بندی F، SCORE
  • صدیقه رهبر، اعظم سلیمانی، میرفیض فلاح شمس صفحات 31-44
    طی دو دهه اخیر مطالعات دانشگاهی در حوزه ای از مالی تحت عنوان ریزساختار بازار به سرعت گسترش یافته است. مطالعات اولیه در حوزه ریزساختار بازار از بررسی پدیده شکاف و چگونگی شکل گیری مظنه ها آغاز گردید. مطالعات ریزساختار بازار در جهت ارائه رویکردهایی برای کمک به سرمایه گذاران در امر طراحی استراتژی سرمایه گذاری و دست اندرکاران و سیاست گزاران بازار بورس در جهت تدوین مقررات و مکانیسم های معاملاتی حائز اهمیت است. در این تحقیق اثرات ریزساختار بازار بر قیمت سهام در سال های 1390-1387 مورد آزمون قرار گرفته است. به همین منظور 43 شرکت از بورس اوراق بهادار تهران به عنوان نمونه انتخاب گردید. در این تحقیق از روش پانل دیتا برای بررسی فرضیه ها استفاده شده است به دلیل اینکه داده های مورد بررسی ترکیبی از داده های سری زمانی و مقطعی می باشد. نتایج نشان می دهد که در طول قلمرو زمانی تحقیق عناصر ریز ساختار بازار (حجم معامله ، زمان روز، شکاف) بر قیمت سهام موثر است و هم چنین این عنصر حجم معامله علاوه بر تاثیر بر میانه مظنه ها بر شکاف نیز موثر است.
    کلیدواژگان: ریز ساختار بازار، قیمت های معاملاتی، میانه مظنه ها، شکاف
  • احمد احمدپور، هادی قربانی صفحات 45-60
    در این تحقیق به بررسی توانایی انتخاب سهام بین سرمایه گذاران نهادی و سرمایه گذاران انفرادی پرداخته شد. هدف از این تحقیق، سرمایه گذاران نهادی توانایی انتخاب سهام بهتری از سرمایه گذاران انفرادی دارند، بدیهی است که سرمایه گذاران اقدام به خرید و فروش سهامی می نمایند که در آینده بازده غیر عادی مثبت و یا منفی دارد. برای این منظور ارتباط بین معاملات روزانه سرمایه گذاران نهادی و انفرادی بر عملکرد سهام در آینده، با کنترل سایر عوامل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که تفاوتی قابل ملاحظه ای بین توانایی انتخاب سهام سرمایه گذاران نهادی و سرمایه گذاران انفرادی وجود ندارد و همچنین بین تغییرات مالکیت نهادی و بازده غیر عادی انباشته آتی (کوتاه مدت و بلندمدت) و تغییرات مالکیت انفرادی و بازده غیرعادی آتی (کوتاه مدت و بلندمدت) رابطه معنی دار وجود ندارد.
    کلیدواژگان: توانایی انتخاب سهام، سرمایه گذاران نهادی، سرمایه گذاران انفرادی
  • زهرا امیرحسینی صفحات 61-66
    فعالیت های پژوهشی از بی بدیل ترین کارکردهای دانشگاه ها و مراکز پژوهشی است که در عین مصرف منابع عملیاتی، به عنوان سرمایه گذاری تلقی می شود. بطوریکه در رتبه بندی دانشگاه ها از یک طرف و تاثیر آن بر اقتصاد ملی از طرف دیگر از اهمیت خاصی برخوردار شده است. مقاله حاضر، مبتنی بر یافته های پژوهشی یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می باشد که به روش توصیفی اجرا گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد که اولا، عملکرد پژوهشی واحد مورد مطالعه توانسته است سرمایه گذاری در این حوزه را توجیه نماید. ثانیا، عملکرد پژوهشی در فعالیت های مختلف، دارای تفاوت معنی داری بوده است.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، فعالیت های پژوهشی، عملکرد پژوهشی، اقلام پژوهشی
  • احمدرضا شیری، مهدی خرم آبادی صفحات 67-80
    نوسانات حرکت قیمت در بازارهای سهام از اهمیت زیادی برخوردار است. در بسیاری از بورس های معتبر دنیا ورود اطلاعات جدید به بازارهای سهام می تواند منجر به ایجاد نوسان در حرکت قیمتها شود. باتوجه به این اهمیت، در این پژوهش برآن شدیم تا واکنش آنی بورس اوراق بهادار تهران را نسبت به انتشار گزارشات اقتصادی در سطح بین الملل بررسی نماییم. به همین منظور و بر اساس شواهد و ادبیات موجود و با توجه به اهمیت نقش اقتصاد کشور آمریکا در تمام بحرانهای مالی اخیر، اثر آنی انتشار گزارش اداره مشاغل این کشور مبنی برعدم افزایش فرصتهای شغلی بر بورس اوراق بهادارتهران را، با استفاده از متدولوژی مطالعات اثررویدادی مورد مطالعه قرار داده ایم. نتایج این مطالعه که بر روی یک نمونه 50 شرکتی در بورس اوراق بهادار و در بازه ی زمانی سال1390 صورت گرفته است حاکی از فاقد محتوای اطلاعاتی بودن انتشار گزارشات اقتصادی بین المللی (آمریکا) در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
    کلیدواژگان: گزارشهای های اقتصادی بین المللی، واکنش آنی تغییرات نوسانات سهام
  • زهره حاجیها، حسن چناری بوکت صفحات 81-98
    سهامداران مالک اصلی واحد تجاری می باشند و پیوسته به دنبال حداکثر کردن ثروت خویش هستند و این ثروت برای آن ها در نتیجه ی عملکرد مطلوب واحد تجاری حاصل خواهد شد. ایجاد ارزش و افزایش ثروت سهامداران در بلندمدت از مهم ترین اهداف شرکت ها محسوب می شود و سیستم های ارزیابی عملکرد ابزارهایی مفید برای ارزیابی عملکرد مدیران به شمار می رود. هدف اصلی این پژوهش مطالعه ی ارتباط بین میزان حساسیت پرداخت به مدیران بابت عملکرد به عنوان متغیر مستقل و ارزش افزوده ی سهامدار و کارایی پرداخت به مدیران به عنوان متغیرهای وابسته در بورس اوراق بهادار تهران است. در راستای این هدف، اطلاعات 5 ساله ی (1389-1385) هشتاد و یک شرکت مورد مطالعه قرار گرفت. برای آزمون فرضیه ها از رگرسیون چندمتغیره با داده های ترکیبی استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش بیان گر آن است که بین میزان حساسیت پرداخت بابت عملکرد و ارزش افزوده ی سهامدار ارتباط معنی داری وجود دارد ولی بین میزان حساسیت پرداخت بابت عملکرد و کارایی پرداخت به مدیران ارتباط معنی داری وجود ندارد. نتیجه ی کلی این است گرچه پرداخت پاداش مدیران شرکت های ایرانی منجر به خلق ارزش افزوده برای سهامداران شده است اما پرداخت ها از کارایی لازم برخوردار نبوده است.
    کلیدواژگان: ارزش افزوده ی سهامدار، ثروت سهامداران، کارایی پرداخت به مدیران
  • فرشته بصیری، محمدحامد خانمحمدی صفحات 99-114
    شرکتهایی که یک روند رو به رشد در خصوص سودهای گذشته داشته اند، توانسته اند جایگاه مناسبی در بازار سرمایه بدست آورند و به شدت نگران حفظ اعتبار و شهرت خود می باشند. نگرانی شرکتهای مذکور از این است که آیا انتشار سود پیش بینی شده، اعتبار شرکت را حفظ می کند یا به آن لطمه می زند؟ در این رابطه، انتشار سود پیش بینی شده شرکتها باید به گونه ای باشد که روند و الگوی رشد موجود در سودهای گذشته را حفظ کند. هدف کلی تحقیق حاضر تبیین تاثیر وجود الگوهای پایدار در رشد سود بر واکنش قیمت سهام به ویژگی های پیش بینی سود هر سهم شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. نمونه آماری این تحقیق شامل 104 شرکت از شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران می باشد که داده های آنها در طول سالهای 1383 تا 1389 گردآوری و تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحلیل آماری نشان داد که واکنش بازار سرمایه به اخبار بد پیش بینی و افق پیش بینی سود هر سهم در شرکتهای با رشد پایدار سود، متفاوت از سایر شرکتهاست. این در حالی است که واکنش بازار سرمایه به اخبار خوب و دقت پیش بینی سود هر سهم تحت تاثیر رشد پایدار سود نبوده است. در این رابطه به نظر می رسد که واکنش سرمایه گذاران به اخبار بد، متاثر از نگرش آنان در خصوص اعتبار و اهمیت این اخبار است.
    کلیدواژگان: رشد پایدار سود، بازده غیر عادی سهام و ویژگیهای پیش بینی سود هر سهم
  • نرگس آلاله، محمد تمیمی، علی محمد نعمت پور دزفولی صفحات 115-128
    مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای(CAPM) یکی از مدل های تعادلی است که علت متفاوت بودن نرخ های بازدهی مورد انتظار اوراق بهادر مختلف را تشریح می کند و اظهار می کند که بتای بازار به تنهایی برای توضیح بازده سهام کافی است. با این وجود شواهد نشان می دهد که روند بازده سهام نمی تواند صرفا با این مدل یک عامله توصیف شود. بنابراین، یک پیشنهاد آن است که عوامل دیگر برای توضیح تغییرات قیمت در بازار سهام به منظور کامل کردن بتا اضافه شوند. سهم اصلی این تحقیق مقایسه ی بین CAPM، مدل قیمت گذاریی دارایی فاما و فرنچ(TFPM)و مدل قیمت گذاری چهار عامله (FFPM) با اضافه کردن گشتاور سوم و چهارم برای توضیح تغییرات بازده مورد انتظار سهام شرکت های عضو بورس تهران است. جامعه ی آماری تحقیق حاضر، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از سال 1386 تا پایان سال 1389 به مدت 4 سال می باشد. حجم نمونه شامل33 شرکت از بین100 شرکت برتر شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران است. در این تحقیق بعد از محاسبه آمار توصیفی متغیر ها ابتدا با استفاده از آزمون t&F در سه مدل اصلی مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای(CAPM)، مدل قیمت گذاری سرمایه ای سه عامله فاما و فرنچ(TFPM) و مدل قیمت گذاری سرمایه ای چهار عامله کارهارت که با افزودن کشیدگی و چولگی به مدل های مذکور در مجموع به 9 مدل رسیده آزمون همبستگی متغیرها را در این 9 مدل با استفاده از پرتفوی شرکتها انجام می دهیم و در نهایت ضریب تعیین متغیر ها را در این 9 مدل محاسبه کرده تا بهترین مدل براساس بالاترین ضریب تعیین انتخاب گردد. نتایج تحقیق نشان می دهد که مدل قیمت گذاری چهار عامله با افزودن عامل چولگی و کشیدگی (FFPM ) بهترین مدل می باشد.
    کلیدواژگان: بازده سهم مورد انتظار، مدل قیمت گذاریی دارایی سرمایه ای، مدل قیمت گذاری دارایی فاما و فرنچ، مدل قیمت گذاری چهار عامله
  • حسن قالیباف اصل، ملیحه کردی صفحات 129-144
    پژوهش حاضر به بررسی رابطه ی بین نسبت فعالیت معاملاتی و ریسک، بازده و تنوع پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری مشترک می پردازد. جامعه ی آماری این تحقیق شامل مدیران سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری می باشد و نمونه ای شامل مدیران سرمایه گذاری 37 صندوق سرمایه گذاری مشترک، بررسی شده است.
    نتایج حاصل از تحلیل داده ها با مدل همبستگی پیرسون و با بهره گیری از نرم افزار SPSS نشان
    می دهد که بین نسبت فعالیت معاملاتی صندوق های سرمایه گذاری مشترک و میزان ریسک، بازده، تنوع پرتفوی آن ها به ترتیب رابطه ی مستقیم معنادار، معکوس معنادار و معکوس معنی دار وجود دارد.
    نتایج این بررسی بیانگر آن است که نسبت فعالیت معاملاتی صندوق های دارای مدیر سرمایه گذاری مرد، کم تجربه، با تحصیلات پایین تر و جوان تر بیشتر از صندوق های دارای مدیر سرمایه گذاری زن، باتجربه ، با تحصیلات بالاتر و مسن تر است.
    یکی از یافته های این پژوهش بررسی ارتباط نسبت تنوع پرتفوی صندوق های سرمایه گذاری با نسبت فعالیت معاملاتی آن ها برای اولین بار در کشور می باشد.
    کلیدواژگان: نسبت فعالیت معاملاتی صندوق، ریسک صندوق سرمایه گذاری، بازده صندوق سرمایه گذاری، تنوع پرتفوی
  • سعید سعیدا اردکانی، فروغ حیرانی، محسن دهقان میرک آباد صفحات 145-162
    یکی از مهمترین اجزای هر فعالیت اقتصادی ، فراهم کردن منابع مالی مورد نیاز است. منابع مالی مورد نیاز را می توان از محل حقوق صاحبان سهام یا بدهی تامین کرد.ترکیب بدهی و حقوق صاحبان سهام در تامین مالی بیانگر ساختار مالی است. ساختار مالی بهینه نیز اشاره به ترکیبی از آن دو است که ارزش شرکت را حداکثرکند و هزینه سرمایه را به حداقل برساند. هدف تحقیق حاضر تاکید بر مقوله ساختار مالی و تاثیر آن بر ارزش شرکت با توجه به نوع صنعت می باشد. معیارهای مورد استفاده برای سنجش ساختار مالی در این تحقیق نسبت بدهی ها به دارایی ها و نسبت بدهی های بلند مدت به جمع حقوق صاحبان سهام است که میزان منابعی را که شرکت از طریق بدهی ها تامین کرده است نشان می دهد. ارزش افزوده نقدی ؛ بخش نقدی ثروت ایجاد شده توسط شرکت را نشان می دهد. نتایج تحقیق بیانگر این مطلب است که در هر دو دسته از صنایع استراتژیک و غیر استراتژیک و نیز کل صنایع رابطه معناداری بین ساختار مالی و ارزش افزوده نقدی وجود دارد. همچنین ضرایب تعیین تعدیل شده و ضرایب متغیرهای مستقل در مدل های رگرسیونی نشان می دهد روابط بین ساختار مالی و ارزش افزوده نقدی در صنایع استراتژیک و غیراستراتژیک با یکدیگر تفاوت معناداری دارند.
    کلیدواژگان: ساختار مالی، صنایع استراتژیک، ارزش افزوده نقدی، رگرسیون ترکیبی
  • سهراب کردرستمی، علیرضا امیر تیموری، عاطفه معصوم زاده صفحات 163-178
    صنعت بانکداری در دنیا و به ویژه در ایران ،جزو آن دسته از سازمان های رقابتی هستندکه در آنها فعالیتهایی به صورت موازی و سری در جهت تحقق اهداف صورت می گیرد. جهت نیل به این اهداف ، هدف گذاری برای دوره بعدی فعالیت از موضوعات بسیار حساس و با اهمیت می باشد. تصمیماتی که مدیران اجرائی شرکت ها در زمینه افزایش ثروت سهامداران می گیرند تا حدی در گرو پیش بینی هائی است که از وقایع آینده می کنند. آنان با پیش بینی های کوتاه مدت و بلندمدت، برنامه های مالی شرکت را تهیه می کنند.
    این مقاله یک روش برای طراحی تولید و تخصیص بهینه منابع برای یک واحد تصمیم گیرنده مرکزی با چندین واحد تولیدی که هریک شامل خطوط موازی تولید هستند را مورد مطالعه قرار می دهد. برای این منظور، میزان ورودی مصرف شده و خروجی تولید شده در فصل قبلی تولید و همچنین ظرفیت ورودی و خروجی ها مفروض هستند. به عبارت دیگر ، برنامه ارائه شده جدید باید به گونه ای تدوین گردد که میزان کارایی نسبی همه خطوط تولید در فصل بعدی تولید بهبود یابند. در این مقاله، فرض شده است که با افزایش مقادیر ورودی ، خروجی های هریک از خطوط تولید در فصل بعدی تولید ، افزایش بیابند. در انتها به منظور نشان دادن قابلیتهای روش اشاره شده ، یک مثال کاربردی روی داده های یکی از بانکهای تجاری کشور ارائه خواهد شد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تخصیص بهینه منابع، طراحی تولید، سیستم های تولید موازی
  • محمدرضا پورعلی صفحات 179-206
    سلامت مالی به مفهوم توان سودآوری و تداوم فعالیت واحد اقتصادی می باشد. هدف این تحقیق شناسایی، تعیین مولفه ها و شاخص های مالی موثر بر سلامت مالی و ارائه مدل به روش رگرسیونی لجستیک چند جمله ای برای سنجش و ارزیابی سلامت مالی در ایران است. در این پژوهش شرکتها از نظر سلامت به 3 سطح سالم، میانی و درمانده تقسیم شده اند. به منظور آزمون صحت پیش بینی و درست نمایی مدل استخراج شده، شرکت های انتخاب شده در هر سطح از سلامت به صورت زوج های همانند به دو نمونه آزمایشی و کنترلی تقسیم گردیدند. در قالب 5 وضعیت نقدینگی، اهرمی، فعالیت، ارزش بازار و ارزش آفرینی، 15 نسبت و سنجه مالی با استفاده از نرم افزارEXCEL محاسبه گردید. برای آزمون فرضیه ها از نرم افزار SPSS(17) ، روش های آماری تحلیل واریانس و کروسکال والیس جهت مقایسه میانگین و انحراف معیار نسبت ها و سنجه ها در سطح خطای 5% استفاده شد.
    یافته ها نشان می دهد که از نظر نسبت های اهرمی، فعالیت و ارزش بازار تفاوت های آماری با اهمیتی بین این شرکت ها در سطوح مختلف سلامت مالی وجود ندارد اما تفاوت وضعیت نقدینگی و ارزش آفرینی این 3 سطح با اهمیت است و مولفه های موثر بر سلامت مالی عبارتند از نسبت های آنی، جاری، بدهی، خالص سرمایه در گردش به کل دارایی ها، EVA و MVA. با توجه به آزمون زوجی دانت و توکی صورت گرفته، عامل ایجاد کننده تفاوت شرکت های درمانده می باشند یعنی از نظر آماری شرکت های درمانده در یک طرف و شرکت های میانی و سالم در طرف دیگر قرار می گیرند، در نتیجه 2 مدل یکی برای سطح درمانده و دیگری برای سطوح میانی و سالم ارائه گردید. آزمون صحت پیش بینی مدل در نمونه آزمایشی در 3 سطح سالم، میانی، درمانده و کل به ترتیب 70% ، 92% ، 100% و 88/88% و در نمونه کنترلی 66% ، 16/79% ، 7/77% و 92/76% صحت پیش بینی و طبقه بندی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: سلامت مالی، نسبت های مالی، معیارهای ارزش آفرینی، شرکت های سالم، میانی و درمانده، مدل رگرسیونی لجستیک چند جمله ای
|
  • Mehran Matinfard Pages 1-30
    The main purpose of this study is to analyze the strategy of synthesizing the fundamental financial and non-financial variables in order to present a pattern for ranking companies in Tehran Stock Exchange , and eventually classifying them as winner and loser.
    To confirm the offered ranking and to demonstrate how the companies were differentiated, the researcher tries to determine whether there are any significant differences in the studies financial and non-financial variables between the winner and loser companies. The hypotheses offered are based on two main axes. First, the variables under study for the winner companies are much stronger than those of the loser companies. Second, winner companies enjoy a higher actual return average of 16.3 percent. Besides, their actual return is 17.4 percent higher than that of the market.
    This research study was conducted in a five-year period, from 1382 through 1386, using the method of average comparison and ranking comparison of a variable in two independent societies (t-Student and U—Mann Whitney tests).
    The findings of the study revealed that winner companies possess a more favorable cash status, financial leverage, profitability, and non-financial indexes (indicators). Moreover, it was concluded that activity and market’s value indexes (indicators) were not significantly different between the two groups of companies.
    Keywords: financial variables, non, financial variables, successful companies, loser companies, stock's normal return, stock's abnormal return, ranking index of F, Score
  • Sedigheh Rahbar, Azam Soleymani, Mirfeiz Fallahshams Pages 31-44
    During the recent two decades, the academic studies quickly developed in the financial scope entitled with the market microstructure. The initial studies are started from the study of Bid-Ask Spread phenomenon and how quote was formed in the scope of market microstructure. The studies of the market microstructure are very important in order to the presentation of approaches for helping to the investors in the investment strategy design and the practitioners and the policymakers of stock market in editing rules and transaction mechanisms. In this research the effects of microstructure on the stock price was examined from 2008 to 2011. For this purpose, the number of 43 companies as a sample was selected from Tehran Stock Exchange. In this research, we were used Panel Data for evaluation of theories because the combined studies data is from the sectional and time series data. The results indicate that during the research time, the small elements of market microstructure (Size, duration and Bid-Ask Spread) are more effective on the stock price. This element of size in addition to the effect on the middle of quotes also is effective on Bid-Ask Spread .
    Keywords: Market microstructure, Transaction Price, the Middle of Quotes, Bid, Ask Spread
  • Ahmad Ahmadpour, Hadi Qorbani Pages 45-60
    this study investigates stock selection ability between institutional and individual investors. Methodology in this study is based on the intuitive idea that if institutional investors are better at selecting stocks than individual investors, then institutional investors are more likely to buy future winners and sell future losers. while controlling for other factors, such as size and momentum effects, the institutional and individual investor daily trading were regressed on future stock performance. The result of the study dose not show any apparent difference in stock selection ability between individuals and institutional investors. Coefficient of independent variable with dependent variable has positive and negative relation but none of them are significant. Thus first Hypothesis as Changes in institutional investor ownership are related with subsequent abnormal returns is rejected. Second Hypothesis Changes in individual investor ownership are negatively correlated with subsequent abnormal returns is rejected too.
    Keywords: institutional investors, Individual investors, Stock selection ability
  • Zahra Amirhossieni Pages 61-66
    Research activities are the most uniquely functions in the universities and research centers on which in addition to consume operational resources, we indicate them as investment. Specially in ranking universities in one hand and their effectiveness on national economy on the other hand, research activities are applied importantly.This paper which is mostly based on research findings of one of the branches of Islamic Azad University is implemented in descriptive manner as well. The assay results denote firstly that research operation of the abovesaid branch has justified to invest in this field. Secondly, research function has significance difference in different activities.
    Keywords: Investment, Research activities, Research Function, Research Items
  • Ahmadreza Shiri, Mehdi Khorramabadi Pages 67-80
    Volatility of price movements on stock security exchange is of great importance. Entering of new information to stock security exchange can result in price movement volatility. With regard to this important point, this research is aimed at considering the quick reaction of Tehran Security Exchange to the internationally published economic announcements. Since U.S economy is known as the axis of economic crises of the world, the quick effect of U.S Job Union (USJU) which is grounded on job opportunities reduction rates has been investigated on Tehran Exchange Security by event study methodology during 1390. The research’s results which have been done on a sample containing 5o listed companies of Tehran Security Exchange during 1990 indicated that the USJU’s internationally published announcement has no information effect on Tehran Security Exchange.
    Keywords: International economic announcements, quick reaction, stock volatility
  • Zohreh Hajiha, Hassan Chenari Bouket Pages 81-98
    Shareholders are the original owner of the business unit and continuously seek to maximize their own wealth and the wealth of the business unit for optimal performance will result. Due to high sensitivity of investors to the performance of companies wealth is one of the most important objectives of the companies and the performance appraisal systems are useful tools for appraisal evaluation of the manager's performance. So, the main aim of this paper is the study of the relationship between Pay-for-performance sensitivity as an independent variable and shareholder value added & CEO pay efficiency as a dependent variables in Tehran Stock Exchange. Therefore, the data of 81 firms for a five-year period (1385-1389) were studied. The multivariate pooled regression model is used to test the hypotheses. The results show that there is significant relationship between Pay-for-performance sensitivity and shareholder value added but there is no significant relationship between Pay-for-performance sensitivity and CEO pay efficiency. Although the overall result is executive senior managers for Iranian companies to create value for shareholders, but payment is not efficient enough.
    Keywords: CEO pay efficiency, shareholder value added, shareholders wealth
  • Fereshteh Basiri, Mohammad Hamed Khan Mohammadi Pages 99-114
    Firms with a history of growth in earning have been able to get good rankings in the capital market and Concerned about maintaining their reputation. The concern is whether earning forecast increase firm`s credibility or reduce it?
    This study illustrates the effect of earnings consistent growth on the stock price reaction to the EPS forecast characteristics. In this study we use 104 firm's data during 1383 to 1389. Capital market reaction to bad news earning forecasts and Earning Forecast Horizon in earnings consistent growth companies differ from others while Capital market reaction to good news earning forecasts and Earning Forecast point was not affected by earning consistent growth. It seems that it is related to investor's attitudes about the importance and credit of bad news earning forecast.
    Keywords: Earning consistent growth, Abnormal Return, EPS forecast characteristics
  • Narges Alaleh, Mohammad Tamimi, Alimohammad Nematpour Dezfuli Pages 115-128
    The Capital Asset Pricing Model (CAPM) has dominated finance theory for over thirty years .Capital Asset Pricing Model is an equilibrium model that explains why rates of return expected on stock is different; it suggests that the market beta alone is sufficient to explain stock returns. However evidence shows that the cross-section of stock returns cannot be described solely by the one-factor CAPM. Therefore, the idea is to add other factors in order to complete the beta in explaining the price movements in the stock exchange. The main contribution of this research is comparison between the CAPM, the Fama and French asset pricing model (TPFM) and the Four Factor Pricing Model (FFPM) adding the third and fourth moments to explain stock returns changes Tehran Stock Exchange listed firms. Research statistical Society is Companies listed on the Tehran Stock Exchange from 1386 until 1389, a period of 4 years. The sample consisted of 33 companies among the top 100 companies in Tehran Stock Exchange member firms. In present research survey Addition of skewness and kurtosis on the proxy asset pricing model four factors have a greater ability than other asset pricing models in explaining variations in stock returns are expected on top 100 companies in Tehran Stock Exchange member firms period 2007-2011.The selection of the best model is based on the highest coefficient of determination. The kurtosis-FFPM turned out to be the best model.
    Keywords: Stock expected return, CAPM, TFPM, FFPM, Kurtosis
  • Hassan Ghalibaf Asl, Maliheh Kordi Pages 129-144
    This research dealt with the survey of the relationship among the transaction activity ratio and risk, return & portfolio diversification of mutual funds. the statistical population of this research consists of investment managers of mutual funds and a sample of investment managers of 37 mutual funds was investigated. Derived results from analyzing the data by Pearson correlation and SPSS software show that between the transaction activity ratio of mutual funds and risk, return, portfolio diversification, there is a meaningful direct relation, meaningful reverse relation, meaningful reverse relation, respectively.
    The results show that transaction activity ratio in men investment managers, less experienced, less educated and younger ones is more than women, more experienced, highly educated and older ones.
    One of the findings of this research is the survey of relationship between mutual funds portfolio diversification ratio and transaction activity ratio of mutual funds which is done for the first time in Iran.
    Keywords: mutual fund transaction ratio, mutual funds risk, mutual funds return, portfolio diversification
  • Saied Saieda Ardakani, Frogh Hairany, Mohsen Dehghan Mirokabad Pages 145-162
    One important component of any economic activity, providing financial resources needed. Financial resources can to provide from equity or debt. combining debt and equity at financing represents the financial structure. Optimal financial structure refers to the combination of the two is that maximization firm’s value and to minimize capital costs. Aim of this study is to emphasize the financial structure of categories and its efficacy on firm’s value according to the industry. Criteria used to measure the financial structure of research is the debt to asset ratio (FL) and long-term debt to total equity (NCE). that the resources of the Company has financed through debt shows. Cash value added; part cash wealth created by the company shows. Results of this research indicate that both strategic and non-strategic industries and the entire industry significant relationship between financial structure and cash value added there. Adjusted coefficients of determine and coefficients of independent variables in regression models show the relationships between financial structure and cash value added in strategic and non-strategic industries have significant difference together.
    Keywords: financial structure, strategic industries, non, strategic industries, cash value, regression combination
  • Sohrab Kordrostamia, Alireza Amirteimoori, Atefeh Masoumzadeha Pages 163-178
    Banking industry in the world and especially in Iran are among those competitive organizations that active based on parallel production systems. So,production planning for the next period of activity is so sensitive, and important. To achieve these end, Decisions should forecastes short and long financial plans for next period. In many real word problems, there is production systems which are composed a finite number of production stations arranged in parallel. The problem of production planning and resource allocation in such systems is an important subject in DEA context. In this paper, the problem of resource allocation and production planning in parallel production systems has been studied. An aggregated DEA model is used to the production planning problem. An empirical example is used to illustrate the applicability to the proposed approach.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, production planning, parallel systems, Efficiency, input, output
  • Mohammad Reza Pourali Pages 179-206
    Financial health is defined as capability of making profit and the continuation of industrial entity activity. This research aims at the determination and recognition of financial components and features affecting health and presentation of a model based on Multinomial logistic Regression (MLR) approach to assess and evaluate financial health in Iran.
    companies in this research have been divided into three groups as to their financial health state called; healthy, intermediate and distressed.In order to test the accuracy of prediction and trath-value of the extracted model , the selected companies at every level of health were divided as symmetrical pairs in to control and experimental groups.Using Excel software 15 financial ratios were calculated in 5 states of liquidity, leverage, activity , market value and Value creation .
    SPSS (17) was used to test hypotheses , (ANOVA) and Kruskal-Wallis statistical variance analysis to compare the average and SD of ratios at 5% level of error. Research findings show that there is significant statistical differences among these companies according to different levels of financial health based on leverage, activity and market value ratios. But the liquidity and Value creation state difference of these three levels is significant and the components affecting financial health are as quick ,current , debt , the proportion of net working capital to total assets ratios, EVA and MVA. Based on Dunnett and Tukey tests the distressed companies are the factors yielding the difference. i.e. distressed companies are statistically on one side and intermediate and healthy ones on the other side of distribution. As a resalt two models were presented, one for distressed companies and another one for intermediate and healthy ones.
    The test of model prediction accuracy in the experimental group at three levels of distressed , intermediate , healthy and total are subsequently 70% , 92% , 100%, 88.88% and shows 66% , 79.16% , 77.7% and 76.92% of prediction accuracy and classification in the control group.
    Keywords: Financial Health, Financial ratios, Value Creation criterias, Healthy, Intermediate, Distressed Companies, Multinomial Logistic Regression (MLR) Model