فهرست مطالب

دانش مالی تحلیل اوراق بهادار - سال دهم شماره 36 (زمستان 1396)

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال دهم شماره 36 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا اولی*، هاشم نیکومرام، آزیتا جهانشاد، زهرا پورزمانی صفحات 1-12
    سرمایه گذاران عادی به پرتفوی خود به عنوان یک کل نگاه نمی کنند. این سرمایه گذاران، پرتفوی خود را به عنوان مجموعه ای از حساب های ذهنی در نظر می گیرند. درحسابداری ذهنی مساله متعارف بیشینه سازی بازده مورد انتظار با محدودیت حداکثر احتمال شکست در دستیابی به بازده آستانه ای است. در پژوهش حاضر از مدل میانگین واریانس مارکویتز و ورود دارایی بدون ریسک به محدودیت این مدل، مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای را استخراج کرده و سپس با ایجاد یک هم ارزی ریاضی میان اجزای این الگو با محدودیت مساله حسابداری ذهنی، مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای در چارچوب حسابداری ذهنی را ارائه می نماییم .در این مدل ، بازده مورد انتظار سرمایه گذار برای هر هدف که در قالب حساب های ذهنی ارائه می شود، تابعی از بازده دارایی بدون ریسک، بتا و صرف ریسک حساب ذهنی بوده و این صرف ریسک حساب ذهنی معادل اختلاف بازده هر حساب با بازده دارایی بدون ریسک می باشد. نرخ بازده مورد انتظار دارایی ها در مدل MA-CAPM ، متاثر از بازده آستانه ای و احتمال شکست در رسیدن به این سطح آستانه یا به عبارتی ریسک حساب ذهنی خواهد بود.
    کلیدواژگان: مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای، حسابداری ذهنی، بازده آستانه ای، احتمال شکست، بتا حساب ذهنی، صرف ریسک حساب ذهنی
  • امین الله مکی پور *، محسن دستگیر صفحات 13-24
    سرمایه گذاران به دو روش متفاوت تکنیکال و بنیادی اقدام به سرمایه گذاری و تشکیل پرتفوی می نمایند. اما وجود دیدگاه های متفاوت در تحلیل تکنیکال و بنیادی و امکان وجود خطای تصمیم گیری، نیاز به ارائه استراتژی ترکیبی که موجب تشکیل پرتفوی پربازده شود احساس می شد. در این پژوهش، با استفاده از روش داده های تلفیقی، تاثیر استراتژی های تکنیکال و بنیادی بطور مستقل و همچنین بصورت ترکیبی بر بازده سهام 90 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در بازه زمانی 1387 تا 1392 بررسی شده است. بدین منظور، بازده سهام به عنوان متغیر وابسته و مومنتوم، معکوس و جریان نقد عملیاتی به عنوان متغیر های مستقل در نظر گرفته شده اند. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که با توجه به این نوع زمانبندی و استراتژی های بکار گرفته شده برای تشکیل پرتفوی، استراتژی ترکیبی دارای بهترین بازده می باشد. علاوه براین میانگین بازده شرکت هایی که به کمک استراتژی ترکیبی انتخاب شده اند نسبت به سایر شرکت ها 14/5 درصد بیش تر بوده است.
    کلیدواژگان: تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، مومنتوم، معکوس، جریان نقد عملیاتی
  • وحید بخردی نسب، فاطمه ژولا نژاد صفحات 25-43
    بورس اوراق بهادار تهران دارای عمر چندانی نیست و تا حدودی ناکاراست. ساز و کار ها و قواعد و قوانین حاکم بر این بازار هنوز به گونه ای اجرا نمی شود که کیفیت داده ها و اطلاعات ارائه شده شرکت های عضو را به حد مطلوب برساند. لذا این پژوهش سعی بر آن داشته که با استفاده از شناخت معیار های کیفیت سود و تاثیر آن بر بازده اضافی، سود با کیفیت تری ارائه شود و در نتیجه ریسک اطلاعاتی کاهش یابد و از این طریق سرمایه گذاران بتوانند تصمیم گیری بهتری داشته باشند. احتمالا بیشترین توجه استفاده کنندگان صورت های مالی، معطوف به پایین ترین سطر صورت سود و زیان است. از نگاه اکثر آنها، سود حسابداری ابزاری است برای اخذ تصمیم های منطقی. در سال های اخیر به ویژه پس از وقوع رسوایی های مالی، توجه بسیاری به کیفیت سود شده است. کیفیت سود یک مشخصه مهم از سیستم حسابداری است. اطلاعات مالی با کیفیت، سبب افزایش کارایی بازار سرمایه می شود. بنابراین می توان گفت سرمایه گذاران و دیگر استفاده کنندگان، به چنین اطلاعاتی علاقه مند هستند. تدوین کنندگان استاندارد های حسابداری نیز، تلاش می کنند استاندارد ها را در جهت افزایش کیفیت سود توسعه دهند. به این ترتیب، بررسی کیفیت گزارشگری سود یکی از دغدغه های اساسی هر سرمایه گذار منطقی و استفاده کننده اطلاعات در تصمیم گیری است. ازاین رو تعداد 86 شرکت در طی دوره زمانی ده ساله از سال 1385 تا 1394 بررسی شده اند و به طورکلی بیانگر این است که، معیارهای کیفیت سود بر بازده اضافی سهام بر اساس مدل سه عاملی فاما و فرنچ با در نظر گرفتن روند حرکت قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: کیفیت سود، کیفیت اقلام تعهدی، پایداری سود، هموار سازی سود، قابلیت پیش بینی سود، روند حرکت قیمت سهام
  • جواد رمضانی، یحیی کامیابی* صفحات 45-57
    رشد و توسعه بازارها و ابزارهای مالی و تخصصی شدن مقوله سرمایه گذاری ایجاب می نماید سرمایه گذاران از ابزارها و مدل هایی استفاده نمایند که در انتخاب بهترین سرمایه گذاری و مناسب ترین پورتفوی به آن ها یاری دهد. این امر موجب شد که نظریه ها، مدل ها و روش های گوناگونی برای قیمت گذاری دارایی های مالی و پیش بینی بازده سهام مطرح شده و هر روز در حال توسعه و تغییر باشد. هدف این پژوهش افزودن عامل شتاب به مدل پنج عاملی و آزمون مدلی جدید در تبیین بازده مورد انتظار سهام می باشد. بنابراین نمونه ای مشتمل بر 108 شرکت طی سال های 1389 تا 1393 انتخاب گردید. نتایج نشان داد افزودن عامل شتاب به مدل پنج عاملی توان توضیحی مدل را افزایش نمی دهد اما مدل پنج عاملی فاما – فرنچ نسبت به مدل پنج عاملی و شتاب، درصد بیشتری از پراکندگی بازده سبد سهام را توضیح می دهد. این یافته ها حاکی از برتری اعتبار تجربی مدل پنج عاملی، در پیش بینی بازده مورد انتظار سهام است. همچنین در پژوهش حاضر عامل ارزش معنی دار بوده و بعنوان متغیر زائد شناخته نمی شود.
    کلیدواژگان: عامل شتاب، مدل پنج عاملی، سرمایه گذاری، بازده مورد انتظار سهام
  • غلامرضا زمردیان*، مهدی همتی آسیابرکی، حسین راد کفترودی صفحات 59-69
    ارزش در معرض ریسک (VaR) روش ارزیابی و تشخیص ریسک است که از تکنیک های آماری استاندارد که به طور روزمره در زمینه های تکنیکی دیگر نیز به کار می رود، استفاده می نماید. به طور قراردادی، ارزش در معرض ریسک بیشترین زیان مورد انتظار را در افق زمانی مشخص در سطح اطمینان معین اندازه گیری می نماید. این مقاله به طراحی یک مقیاس اندازه گیری ریسک با توالی بالا می پردازد یعنی محاسبه ارزش روزانه نقدینگی در ریسک در معرض خطر(LIVaR). از این رو، هدف ما بررسی آشکار جنبه نقدینگی درونی مرتبط با اندازه شرکت ها است. با بازسازی مجدد اطلاعات دسته بندی شده ، تغییرات بارزی در بازده واقعی و بازده بدون اصطکاک (برنامه ریزی شده) به وقوع پیوست و این دو متغیر به صورت مشترک مدل سازی شدند. ریسک مربوط به هزینه نقدینگی برنامه ریزی شده، در مرحله بعد درجه بندی گردید. مدل مورد استفاده در این تحقیق به منظور شناسایی تاثیر ریسک نقدینگی برنامه ریزی شده بر ریسک کل و ارزیابی VaR مربوط به بازده واقع در یک نقطه زمانی مورد استفاده قرار گرفته شد.
    کلیدواژگان: ارزش روزانه نقدینگی، داده های Tick-by-Tick، هزینه نقدینگی برنامه ریزی شده، سیستم ترتیبی محدود
  • سعید عسگری، ناصر یزدانی *، محسن ناظم بکایی صفحات 71-82
    پیش بینی بازار سهام یک مسئله کلاسیک میباشد که تا کنون به طور گسترده ای به وسیله ابزار ها و مدل های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.تغییرات روند بازار سهام ناشی از تقابل نیرو های عرضه و تقاضا و دیگر عوامل اقتصادی است. تکنیک های اماری سنتی برای توصیف روند های فصلی و نامانایی داده های قیمت در بازار سهام ناتوان هستند. مدل مارکوف پنهان یکی از ابزار های بسیار قدرت مند در پردازش فرایند های اتفاقی و دنباله های تصادفی است، که در پهنه وسیعی از کاربرد ها نظیر پردازش گفتار، تصویر و سیگنال استفاده شده است. این مدل یک مدل اماری بوده و کار برد اصلی ان در باز شناخت گفتار می باشد. اما از انجا که یک مدل کلی برای فرایند های تصادفی است می تواند در سری های زمانی مالی نیز به کار رود.در این تحقیق ما با استفاده از الگوریتم خوشه بندی K-mean به همراه مدل مارکوف پنهان بر روی متغیر های تکنیکال درصد تغییرات روزانه قیمت و حجم معاملات به پیش بینی شاخص بی ای ال20)بلژیک) دریک روز اینده پرداخته ایم و در اخر دقت پیش بینی را با استفاده از معیار متوسط درصد خطاهای مطلق محاسبه کرده ایم که مقدار متوسط خطاهای مطلق برای پیش بینی مقدار روز اینده شاخص قیمتی بی ای ال20 در بازه زمانی 1 دسامبر تا 30 دسامبر 2015 عدد 0.03463- درصد میباشد. سری های زمانی مقدار شاخص و حجم معاملات آن در بازه زمانی 1/1/2012 تا 30/12/2015 نمونه پژوهش را تشکیل میدهند. از داده های 1/1/2012 تا 30/11/2015 برای پرورش مدل و از داده های 30/11/2015 تا 30/12/2015 برای تست مدل و به دست اوردن دقت پیش بینی استفاده کرده ایم.
    کلیدواژگان: مدل مارکوف پنهان، شاخص قیمتی بی ای ال 20، مدل های تکنیکال برای پیش بیتی قیمت سهام، الگوریتم خو بندی کا میانگین
  • علیرضا عرفانی، حمیدرضا کردلویی، محمد مهدی کاکاوندی، اسماعیل شمسیان صفحات 83-95
    در مقاله پیش رو، با الهام گیری از روش سهم بازار پایدار (CMS)، مدلی ارائه خواهد شد که با استفاده از آن مدیران ارشد یک بانک می توانند اثر کل مربوط به تغییرات در حجم سپرده گذاری ها و تسهیلات اعطایی را به عوامل تشکیل دهنده آن ها تجزیه نموده و با استفاده از این روش، ارزیابی مناسب تری را نسبت به مدیران مناطق خود، به عمل آورند. به طور کلی تغییرات مشاهده شده در ترکیب سپرده ها و تسهیلات یک بانک متاثر از سه عامل بوده که تنها یکی از این عوامل تحت کنترل بانک است؛ لذا بانک ها باید تنها بر اساس این یک عامل، مدیران خود را در هر منطقه مورد ارزیابی قرار دهند. عوامل مذکور عبارتند از 1- تاثیرات کشوری که ناشی از سیاست های پولی و مالی اجرا شده در کل کشور بوده و بانک در کنترل کرن آن ها نقشی ندارد. 2- اثرات استانی که مربوط به ویژگی های منطقه ای هراستان بوده و بانک در این مورد نیز بصورت چشمگیری تاثیرگذار نیست. 3-اثر رقابتمندی که به معنای میزان تلاش و اثر بخشی مدیران هر منطقه بوده و با استفاده از آن ، می توان به خوبی مدیران یک منطقه را مورد ارزیابی قرار داد. این مقاله برآن است تا ابتدا به معرفی روشی بپردازد که با استفاده از آن، بتوان این سه اثر را از یکدیگر جداسازی کرد و پس از آن، روش مذکور را در یکی از بانک های خصوصی کشور پیاده سازی کرده و نتایج آن را گزارش نماید. لازم به ذکر است پس از انجام محاسبات لازم و استخراج نتایج، مشخص شد که مدیران بانک مورد مطالعه، در هیچ یک از زمینه های جذب سپرده و پرداخت تسهیلات، نسبت به سایر رقبا عملکرد مناسبی نداشته اند.
    کلیدواژگان: سهم بازار پایدار (CMS)، اثر کشوری، اثر استانی، اثر رقابتمندی، بانک
  • حسن حیدری، احمد ملابهرامی* صفحات 97-117
    این مطالعه به آزمون تئوری شتاب دهنده مالی برنانکه و همکاران (1999) برای اقتصاد ایران می پردازد. برای این منظور، یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی کینزین های جدید (DSGE) با بخش های مالی و بانکی برای ایران طراحی، مقدار دهی و شبیه سازی می گردد و برازش مدل پیشنهادی با مدل DSGE بدون حضور بخش مالی برای داده های فصلی از اقتصاد ایران طی دوره زمانی 1371 تا 1390 مقایسه می گردد. به منظور آزمون تئوری شتاب دهنده مالی، توابع ضربه واکنش مدل پیشنهادی با مدل پایه مقایسه می گردد. بر پایه نتایج، مدل پیشنهادی دارای قابلیت برازش بهتری نسبت به مدل پایه است. بر اساس توابع ضربه واکنش، اثر شوک نرخ سود سپرده های بانکی بر متغیرهای بخش واقعی اقتصاد در چارچوب مدل پیشنهادی نسبت به مدل پایه بزرگتر و پایدارتر است و تعدیل اثرات شوک ها در مدل پیشنهادی به زمان بیشتری نیاز دارد. لذا تئوری شتاب دهنده مالی در اقتصاد ایران مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: شتاب دهنده مالی، سیاست پولی، اقتصاد ایران، مدل تعادل عمومی پویای تصادفی
  • سعید آقاسی، احسان آقاسی*، سحر بیگلری صفحات 119-131
    در سال های اخیر، بازارهای مالی و بالاخص بازار سرمایه در ایران گسترش قابل توجهی داشته است و تغییرات ناگهانی در سطوح بین المللی و کشور بر رفتار اقتصادی افراد و نوع پنداشت سرمایه گذاران از وضعیت بازارها تاثیر گذاشته است. در بهینه سازی سبد سهام مسئله اصلی انتخاب بهینه دارایی ها و اوراق بهاداری است که با مقدار مشخصی سرمایه می توان تهیه کرد. اگرچه کمینه کردن ریسک و بیشینه نمودن بازده سرمایه گذاری به نظر ساده می آید اما در عمل روش های متعددی برای تشکیل سبد بهینه به کار رفته است. در این پژوهش به تعیین پرتفوی بهینه بر اساس تحلیل همبستگی کانونی برروی شرکت های فعال تر در بورس اوراق بهادار تهران طی سال 1394 پرداخته شده است. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی و نمونه آماری شامل بازده های تعدیلی روزانه 42 شرکت موجود در شاخص 50 شرکت برتر در دوره های سه ماهه می باشد. نتایج تحقیق بر اساس تحلیل همبستگی کانونی نشان داد، 42 شرکت نمونه در قالب دو زوج متغیر کانونی که هرکدام از ترکیبات خطی نرخ های روزانه بازدهی بودند، تعدیل شدند. نتایج حاکی از آن است که از هر 1000 واحد پول، 469 واحد به عنوان اولین زوج متغیر کانونی بصورت ترکیب خطی از بانک ها و صنایع مبتنی بر فلزات اختصاص می یابد و 376 واحد بعنوان دومین زوج متغیر کانونی بصورت ترکیب خطی از موسسات سرمایه گذاری و صنایع نفتی و پتروشیمی اختصاص می یابد و 155 واحد باقی مانده به طور دلخواه در سایر صنایع اختصاص می یابد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی پرتفوی، بورس اوراق بهادار تهران، تحلیل همبستگی کانونی، نرخ روزانه بازدهی
|
  • Mohammadreza Ola *, Hashem Nikoomaram, Azita Jahanshad, Zahra Pourzamani Pages 1-12
    Ordinary investors do not look to their portfolio as a whole. These investors consider their portfolio as a set of mental arithmetic. In mental accounting, the conventional issue of maximizing the expected return is faced with the constraint of maximum likelihood to fail in achieving the return threshold. The present study extracts the capital asset pricing model from Markowitz Mean-Variance Portfolio Model and risk-free asset entering the limitations of this model. Then, MA-CAPM model is extracted by creating a mathematical equivalence between the components of this model and the limitation of mental accounting. In this model, expected investment return for any purpose presented in the form of mental arithmetic is a function of the return on risk-free asset, beta and risk premium of mental arithmetic where the risk premium of mental arithmetic equals the difference between returns of each account and risk-free return on assets. Expected rate of return on assets in the MA-CAPM will be influenced by return threshold and likelihood to fail in reaching this threshold, i.e. mental arithmetic risk.
    Keywords: Capital Asset Pricing Model, Mental Accounting, Threshold Return, Probability of Failing, Mental Account Beta, Mental Account Risk Premium
  • Aminallah Makkipour *, Mohsen Dastgir Pages 13-24
    Technical trading strategies assume that past price trends predict future ones. Their application may be profitable if the past trend reflects fundamental information that has not yet been fully priced. However, if the trend merely reflects temporary pricing pressures, technical trading will presumably fail. We argue that using financial statements as an additional source of information helps to avoid such failure. We implement a trading strategy that uses operating cash flows to identify enduring past price upturns and composite with momentum and contrarian strategy. In this study, using panel data, the impact of technical and fundamental strategies independently and in combination on stock returns 90 companies listed in the Tehran Stock Exchange, in the period 1387 to 1392 were studied. For this purpose, the stock return as dependent variable and momentum, reverse and operating cash flow are considered as independent variables. The results show that due to the timing and strategies have been used to form portfolios, hybrid strategy is best returns.
    Keywords: Technical trading, Fundamental analysis, momentum, Contrarian, Operating cash flow
  • Vahid Bekhradi Nasab, Fatemeh Jolanejad Pages 25-43
    Tehran Stock Exchange has not lived and somewhat inefficient. Mechanisms and rules governing this market is still not implemented in such a way that the quality of data and information provided by member companies to deliver optimal.and suffered not because of pricing errors. Probably the most attention of users of financial statements, the income statement is focused on the lowest row. In the eyes of most, profit accounting tool for making logical decisions. The hypothesis of this study are as follows: First hypothesis: Earnings Persistence on the absolute value of the excess return a negative influence. The second hypothesis: Earnings Predictability on the absolute value of the excess return a negative influence. Hypothesis: smoothing on the absolute value of the excess return a negative influence. The fourth hypothesis: quality accruals on the absolute value of the excess return a negative influence. Finally, considering conditions and above limitations, among all companies accepted in Tehran Stock Exchange, 86 companies were selected during 2005 to 2015. Also, to analyze data and estimate research models, ordinary squares regression model of panel data in common effects method, permanent effects or random effects are used. In this regard, to analyze data and calculate research variables, excel software 2010, and perform statistical tests, and for final analyses, views software, version 7, were applied. In general indicates that measures the quality of earnings on excess stock returns based on Fama and French three-factor model, taking into account the trend of stock prices of listed companies on Tehran Stock Exchange, is impressive. In this study of four indicators to measure earnings quality, earnings stability, predictability of earnings, accruals quality and smoothing was used as the four hypothesis that the effect of these measures on additional efficiency gains from the difference between the real Return expected return achieved was measured and the results of the test showed that the hypothesis were accepted theories, the literature cited in the literature and theoretical framework also matched
    Keywords: Earnings Quality, Accruals Quality, Earnings Persistence, Earnings Smoothness, Earnings Predictability
  • Javad Ramezani, Yahya Kamyabi * Pages 45-57
    Market growth and financial instruments, the complexity of financial markets and investment categories of specialization requires investors and employees of financial markets, the tools, methods and models used in the selection of the best and most appropriate investment to its full portfolio What help. This led to theories, models and various methods for pricing financial assets and predict stock returns discussed and every day is developing and changing. This study aims to add momentum to the five-factor test a new model to explain stock returns in Tehran Stock Exchange is expected. Thus, the sample consisting of 108 companies during the years 1389 to 1393 were selected. To test the hypotheses, a hybrid approach to data analysis and multivariate regression were used. The results showed that the addition of momentum to the five-factor model does not increase the explanatory power of the model, but the five-factor model of Fama - French than five factor model and acceleration, more power to explain the expected return on stocks. The findings showed a much empirical validity of five factor model than other models in anticipation of the expected return on stocks
    Keywords: momentum, five-factor model, investment, expected return on the stock
  • Gholamreza Zomorodian *, Mehdi Hemmati Asiabarki, Hossein Rad Kaftroudi Pages 59-69
    Value at risk (VaR) risk assessment and diagnosis method that uses standard statistical techniques that are routinely used in other technical fields, is used. The contract, the value at risk in a given period the maximum expected loss at a given confidence level is measured. This article is designed to measure a sequence of high-risk deals with the calculation of Liquidity-adjusted Intraday (LIVaR). Hence, our goal is clear review aspects related to the size of the company's internal liquidity. With the reconstruction of classified information, and significant changes in real output and efficiency without friction (planned) occurred and these two variables were modeled jointly. Risk related to planned cash expenses, was determined at a later stage.
    Keywords: Liquidity-adjusted Intraday, Data Tick-by-Tick, planned liquidity costs, limited sequential system
  • Saeid Asgari, Naser Yazdani *, Mohsen Nazem Bokaei Pages 71-82
    Stock price prediction is a classic problem that has been analyzed by different tools and models. Stock market trend changes depends on supply and demand rule and other macroeconomic forces in the market circumstance. Non liner and full swing process makes it hard to predict future stock price. Traditional statistical techniques and models cannot explain seasonal and non-station time series data in stock markets. Hidden markov model has widely used in the way of predicting statistical time series. It extensively has used in such majors as speech recognition and DNA sequencing and also it can be used in order to next stock price prediction. In this study we tried to use discrete hidden markov model to predict next day’s index in Brussels (Euro Next) and answer the question that “which market will get the more accurate prediction by hidden markov model?.
    Keywords: Hidden Markov Model, Biele L1 Price Index, Technical Models for Stock Price Extension, K Algorithm, Mean
  • Alireza Erfani, Hamidreza Kordlouei, M. Mahdi Kakavand, Esmaeil Shamsian Pages 83-95
    In this study a model based on Constant Market Share (CMS) is presented in order to be applied by bank top mangers due to obtaining a proper method to appraise region managers performance. The mentioned method make the macro elements of variation in deposits and facilities into their phenomenon which causes them. A holistic view is that considering three major factors vary the amount of deposits and facilities which are: 1. Effects caused by financial and monetary policies that bank cannot have and sort of influence on them, 2: those provincial effects mainly are traits of an specific area, bank is not able to make intangible change on them, 3: making competitive advantages, it indicate the extant of region manager’s effort. This research is going to separate the three aforesaid effects then apply the method in an Iranian private bank. Results show that region managers have not has better performance comparing other competitors
    Keywords: Constant Market Share (CMS), Country effect, Provincial Effect, Competitiveness effect, Bank
  • Hassan Heidari, Ahmad Molabahrami * Pages 97-117
    This study examines the financial accelerator theory of Bernanke and et al (1999) for Iran economy using a Dynamic Stochastic General Equilibrium (DSGE) model. In this regard, a DSGE model with financial and banking sectors in the New Keynesian framework is designed, calibrated and simulated and the results are compared with standard DSGE model without financial sector for the quarterly data of Iran during 1371 to 1390. To examine the financial accelerator theory, the impulse responses functions of proposed model are compared with standard model. The results show that, the proposed model has better ability to fit the Economy of Iran than the standard model. The impulse responses functions analysis show that the impact of deposit rate shock on the real sector variables within the proposed model is greater and more persistence and need more time to settlement than standard model. So the theory of financial accelerator is accepted in the Economy of Iran.
    Keywords: financial accelerator, monetary policy, Economy of Iran, Dynamic Stochastic General Equilibrium model
  • Saeid Aghasi, Ehsan Aghasi *, Sahar Biglari Pages 119-131
    In recent years, financial markets, and especially the capital market has been a significant expansion in the international and country levels and sudden changes in economic behavior and perception of investors of the market situation affected. The main problem in choosing the optimal portfolio optimization assets and securities that can be provided with a certain amount of capital. Although minimize risk and maximize return on investment comes in plain view, but in practice has been used several approaches to portfolio optimization.
    In this study, to determine the optimal portfolio based on canonical correlation analysis on companies active in the Tehran Stock Exchange during the year 1394 were discussed. Methods cross-sectional study of a sample of 42 companies included in the index returns daily adjustment of the top 50 companies in the period is three months. Based on canonical correlation analysis showed, 42 samples in the form of two pairs of canonical variables, each linear combinations of the daily rates of return were, were adjusted and petrochemical allocated and the remaining 155 units will be assigned in other industries desired.
    Keywords: Portfolio optimization, Tehran Stock Exchange, canonical correlation analysis, daily rate of return