فهرست مطالب

فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار
سال چهارم شماره 9 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بررسی قدرت توضیحی سرمایه های مالی و فکری در تعیین ارزش بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
    سعید جبارزاده کنگرلویی، انبر بایزیدی صفحات 1-24
    هدف این پژوهش، بررسی قدرت توضیحی سرمایه های مالی و فکری در تعیین ارزش بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. ارزش افزوده اقتصادی، سود باقی مانده و ارزش دفتری حقوق صاحبان سهام نماینده سرمایه مالی و سرمایه انسانی، سرمایه ارتباطی و سرمایه نوآوری و سرمایه رویه ای، اجزای سرمایه فکری در این پژوهش هستند و هم چنین از ارزش بازار شرکت ها به عنوان متغیر وابسته ارزش شرکت استفاده شده است. در این پژوهش 66 شرکت در طی دوره زمانی 1388-1384 به عنوان نمونه انتخاب شده است. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش داده های ترکیبی با اثرات ثابت در نرم افزار اقتصادسنجی EViews 6 استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که سرمایه مالی در تعیین ارزش بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در مقایسه با سرمایه فکری دارای قدرت توضیحی بیش تری است و در بین متغیرهای سرمایه مالی، متغیر سود باقی مانده هر سهم دارای بالاترین همبستگی با متغیر ارزش بازار و بیش ترین قدرت توضیحی در تبیین ارزش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است و دلیل این که متغیرهای سرمایه فکری در تعیین ارزش شرکت ها دارای قدرت توضیحی واقعی نیستند، می تواند بیانگر ناکارا بودن بازار سرمایه تهران و یا عدم درک درست استفاده کنندگان از این متغیرها در صورت های مالی و یادداشت های همراه آن باشد.
    کلیدواژگان: قدرت توضیحی، سرمایه مالی، سرمایه فکری و ارزش بازار شرکت
  • آزمون توان مدل D-CAPM در مقایسه با مدل CAPM در تبیین ارتباط بین ریسک و بازده سهام
    افسانه توانگر، مهدی خسرویانی صفحات 25-42
    بسیاری از مطالعات آکادمیک فاکتور بتا(beta) را به عنوان معیار ریسک نوسانات بازده سهام شناخته و از مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای (CAPM) برای اندازه گیری ریسک پرتفوی و برآورد بازده مورد انتظار استفاده می کنند.طی چند سال گذشته ،مفهوم توسعه یافته شبه واریانس بازده سهام بتا منفی (D-beta)را به عنوان یک معیار جایگزین برای اندازه گیری ریسک مطرح نموده اند.
    از این رو ما با در نظر گرفتن CAPM منفی یا (D-CAPM)،تواتنمندی CAPM و D-CAPM رادر برآورد بازده موردانتظار سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را به عنوان یک بازار نوظهور مورد تحقیق قرار دادیم و با استفاده از این دو عامل ریسک ارتباط آنها با بازده های مقطعی سهام شرکت ها، را با یکدیگر مقایسه نمودیم .
    نتایج تحقیقات نشان داد که بتا منفی (D-beta) مبتنی بر D-CAPM از نظر قدرت بیان در اندازه گیری ریسک و پیش بینی بازده سهام توانایی بیشتری نسبت به بتا و مدل سنتی CAPM دارد.
    کلیدواژگان: CAPM، D، CAPM، بازده مورد انتظار، بازار نوظهور، بتاbeta، بتا منفی D، beta
  • بررسی تاثیر ساختار سرمایه بر اندازه، نرخ بازده سرمایه و سود هر سهم شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی: صنعت دارو)
    مهدی زینالی، جمال محمدشیلان صفحات 43-60
    یکی از مهم ترین مسائلی که مدیران مالی باید برای حداکثر کردن ثروت سهام داران در نظر بگیرند، تعیین بهترین ترکیب منابع شرکت یا همان ساختار سرمایه است. معمای ساختار سرمایه از مهمترین مسائل مدیریت مالی شمرده می شود و حتی از معمای سود سهام نیز پیچیده تر است. هدف این پژوهش، بررسی یکسانی ساختار سرمایه ی شرکت های صنعت دارو و همچنین بررسی تجربی رابطه ی میان ساختار سرمایه با اندازه ی شرکت،نرخ بازده ی سرمایه و عایدی هر سهم می باشد. برای بررسی فرضیه ی نخست از روش آماری ناپارامتریک «کروسکال – والیس» و برای بررسی فرضیه های دوم، سوم و چهارم، پس از تشخیص نرمال بودن آنها از آزمون «کولموگروف اسمیرنوف» و برای آزمون ارتباط آنها از آزمون «ضریب همبستگی پیرسون» استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که شرکت های موجود در گروه صنعت دارو در طول سالهای تحقیق (1388- 1386)، دارای ساختار مالی یکسانی هستند؛ همچنین بین ساختار مالی این شرکت ها و اندازه ی آنها ارتباط معنی داری وجود دارد. از طرف دیگر رابطه ی معنی داری میان ساختار مالی آنها با نرخ بازده ی سرمایه گذاری و عایدی هر سهم وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ساختار سرمایه، اندازه ی شرکت، نرخ بازده سرمایه، صنعت دارو
  • پیش بینی قیمت قرارداد های آتی سکه طلا با استفاده از مدل آریما در بورس کالای ایران
    سعید علی احمدی صفحات 61-74
    این مقاله به بررسی پیش بینی قیمت قرارداد آتی سکه طلا در بورس کالای ایران پرداخته است. در این تحقیق از روش باکس- جنکینز برای بررسی توانایی پیش بینی قیمت آتی قراداد های سکه طلا استفاده شد. روش باکس- جنکینز شامل چهار مرحله شناسایی، تخمین، کنترل تشخیصی و پیش بینی است. نتایج تحقیق نشان داد که برای دوره مورد بررسی، مدل آریما (ARIMA) با 2 وقفه خودرگرسیونی و 2 وقفه میانگین متحرک برای پیش بینی قیمت قرارداد آتی سکه طلا مدل مناسبی است و توانایی پیش بینی قیمت قرارداد آتی سکه طلا را دارد.
    کلیدواژگان: قراداد آتی سکه طلا، مدل آریما(ARIMA)، بورس کالای ایران
  • بیش واکنش سرمایه گذاران بازار سهام ایران به اخبار بحران مالی جهانی
    فرشاد هیبتی، وحید زندیه صفحات 75-100
    بیش از سه دهه است که فرضیه بازار کارا، با تکیه بر استفاده سرمایه گذاران منطقی از همه اطلاعات در دسترس، به عنوان مبنایی در قیمت گذاری دارایی های مالی و در نقش فرضیه ای راهنما در تشریح رفتار سرمایه گذاران به کار می رود. دو توسعه برای این فرضیه در ادبیات مالی رفتاری، می تواند واکنش سرمایه گذاران در هنگام عدم تطبیق آنی قیمتهای اوراق بهادار را تبیین نماید: فرضیه بیش واکنش و فرضیه اطلاعات ناقطعی.
    از سویی دیگر حجم مبادلات بین المللی کالا و خدمات کشور ایران به برخی دلایل از گستردگی بالایی برخوردار نبوده و تاثیرپذیری مستقیم رکودها و رونق های اقتصاد جهانی بر بازار سرمایه ایران جای تردید دارد. بنابراین رفتار هیجانی مشاهده شده از سوی سرمایه گذاران در بازار سهام ایران نسبت به اخبار بحران مالی جهانی اخیر، بدون در نظر گرفتن بازده بلندمدت یا کوتاه مدت صنایع حساس به این بحران، موجب تردید در کارایی بازار سهام ایران گردیده است. بدین ترتیب نیاز به شناسایی رفتار سرمایه گذاران در این بازار در جهت دستیابی به الگوهای مالی رفتاری سازگار با بورس ایران و برای مدل سازی قیمت گذاری رفتاری دارایی های مالی احساس می شود.
    ما در این پژوهش بر آن شدیم تا بر اساس دو فرضیه بیش واکنش و عدم قطعیت اطلاعات، به ارزیابی و تبیین رفتار سرمایه گذاران در بازار سهام ایران در دوره زمانی دو ساله اردیبشهت 1387 تا اردیبهشت 1389 بپردازیم. یافته های پژوهش حاضر سازگاری بازدهی سهامداران با دو فرضیه فوق الذکر و در نتیجه افزایش عدم قطعیت بازار در برخی سهام و همچنین بیش واکنش سهامداران را در بعضی از صنایع بورسی مورد بررسی در هنگام انتشار اخبار بروز و یا خروج بحران مالی جهانی به اثبات می رساند.
    کلیدواژگان: مالی رفتاری، فرضیه اطلاعات ناقطعی، فرضیه بیش واکنش، بحران مالی جهانی
  • بررسی رابطه بین تغییرات نرخ بهره با، بازده و سودآوری موسسات مالی در بورس اوراق بهادارتهران
    صفحات 101-124
    در این پژوهش به بررسی ارتباط بین تغییرات نرخ بهره با بازده و سودآوری موسسات مالی در بورس اوراق تهران پرداختیم. برای محاسبه بازده سهام موسسات مالی به بررسی رفتار قیمت سهام این موسسات طی سالهای1387-1370و برای اندازه گیری سودآوری موسسات مالی از طریق مراجعه به صورتهای مالی موسسات مشمول شرایط تحقیق نسبت بازده دارایی(ROA)و نسبت بازده سرمایه((ROE و نهایتا سودآوری این شرکت ها طی فاصله زمانی1387-1382 محاسبه گردید. برای بررسی نرخ بهره اسمی و نرخ بهره واقعی بر بازده موسسات مالی، روابط رگرسیونی بطور جداگانه با شاخص بازده نقدی کل مربوط به بخش مالی برآورد گردید. نتایج رگرسیونی نشان داد که نرخ بهره اسمی متغیر اثرگذاری بر روی بازده سهام موسسات مالی می باشد و بین تغییرات نرخ بهره اسمی و بازده سهام موسسات مالی ارتباط معکوس وجود دارد. همچنین نتیجه بین تغییرات نرخ بهره واقعی و بازده سهام موسسات مالی ارتباط معکوس و معناداری وجود ندارد. بطور کلی اینکه نتایج تحقیق نشان می دهد در بورس اوراق بهادار تهران بین تغییرات نرخ بهره با سودآوری موسسات مالی ارتباط معکوس وجود دارد.
    کلیدواژگان: موسسات مالی، تغییرات نرخ بهره، بازده سهام، سودآوری
  • محافظه کاری حسابداری و بحران مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
    صفحات 125-146
    محافظه کاری حسابداری یکی از مفاهیم بنیادی در حسابداری است. محافظه کاری را الزام به داشتن درجه بالایی از تائید برای شناخت اخبار خوب مانند سود، در مقابل شناخت اخبار بد مانند زیان تعریف می نمایند. این پژوهش اثر محافظه کاری حسابداری بر بحران مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار را طی یک دوره زمانی 7 ساله از سال 1380 الی 1386 را در 48 شرکت دارای بحران مالی از تابلوی بورس اوراق بهادار تهران خارج شده اند و 57 شرکت سودده، مورد بررسی قرار می دهد. نتایج تحقیق نشان می دهد که شاخص محافظه کاری حسابداری با بحران مالی شرکتها دارای رابطه معنی دار و مستقیم است. هم چنین نتایج پژوهش بر وجود رابطه معکوس میان اندازه شرکت و شاخص سودآوری و رابطه مستقیم با نسبت اهرمی و همچنین بر عدم تاثیر رشد فروش بر بحران مالی شرکتها تاکید دارد. نتایج این تحقیق، محافظه کاری حسابداری را مکانیزم قراردادی موثری برای محدود نمودن رفتار جانبدارانه مدیر در بیش نمایی از سود، در شرکتهای دارای بحران مالی می شناسد. از این رو، محافظه کاری را ابزاری برای خروج از بحران مالی در شرکت ها در بلند مدت می داند.
    کلیدواژگان: محافظه کاری حسابداری، بحران مالی شرکتها، اندازه شرکت، نسبت اهرمی و شاخص سودآوری
  • بررسی تطبیقی کارآمدی نظریه های ارزی در پیش بینی تغییرات نرخ ارز در بازار تبادلات بین المللی ارز
    صفحات 147-192
    شناخت ماهیت پدیده ها و روابط بین آنها همواره یکی از مهم ترین کارکردهای علم است که به کمک آن انسان قادر به تفسیر، کشف و تبیین رفتار و روند آنها جهت پیش بینی و تغییر می گردد. تئوری های علمی نیز که خود حاکی از تعریف نوع روابط بین پدیده ها هستند در طول زمان نزج گرفته و به کمک برخی از مطالعات و تطبیق شواهد جدید با تئوری ها، اثبات و یا ابطال گردیده اند. برخی دیگر از مطالعات نیز به مقایسه و تطبیق آنان پرداخته و کارآمدی هریک را نسبت به دیگری سنجیده اند. تا مشخص نمایند در یک دوره زمانی مشخص، کدامین مدل تفسیر، تبیین و پیش بینی روابط را بهتر از مدل های دیگر ارائه می دهد.
    بازار ارز نیز همانند بسیاری از پدیده های اقتصادی، بستری برای اندیشه های آزاد اقتصاددانان و شکل گیری تئوری های اقتصادی آنان فراهم نموده است، به طوری که در پارادایم های مختلف فکری هر یک از نظریه پردازان چرائی رفتار نرخ ارز و عوامل تاثیر گذار بر نیروهای عرضه و تقاضا را در این بازار مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند.
    در این تحقیق با استفاده از تحلیل رگرسیون و چندین متغیر پیش بین (مستقل)، سعی می شود متغیر ملاک (وابسته) در مدل های مختلف ارزی که شامل نظریه های ارزی «تئوری پولی با قیمت انعطاف پذیر»،« تئوری برابری قدرت خرید»، «تئوری ماندل-فلمینگ» و «تئوری بازار دارایی ها» است توسط روش های اقتصادسنجی تعیین و تصریح گردد و پس از مشخص کردن ضرایب تحلیل رگرسیونی در مشاهدات تاریخی پیش بینی نرخ ارز پوند به دلار به عنوان مورد مطالعه برای دوره خارج از نمونه انجام گیرد. متغیر وابسته در کلیه مدلها مورد پوند به دلار بوده ومتغیرهای مستقل درهریک از مدلها با توجه به مبانی نظری آن متفاوت است برای مثال در مدل برابری قدرت خرید متغیر وابسته لگاریتم سری زمانی پوند به دلار در محدوده زمانی 01/01/1988 تا 01/06/2008 به صورت ما هانه بوده و متغیر وابسته نیز تفاوت لگاریتم شاخص بهای خرده فروشی کشورهای انگلستان وآمریکا است . درمجموع اطلاعات استفاده شده در این تحقیق در محدوه زمانی 01/01/1988 تا 01/06/2008 به صورت ما هانه برای مدلهای چهارگانه تعریف گردیده اند. از اطلاعات سال های 1988 تا پایان سال 2005 به عنوان داده هایی برای استخراج مدل و از داده های تاریخ 01/01/2006 تا 01/06/2008 به عنوان داده های خارج از نمونه جهت تعیین توان وکارآمدی مدل ها در پیش بینی و تخمین نرخ ارز استفاده گردیده است. داده های خارج نمونه در حقیقت در راستای ارزیابی توان مدل درپیش بینی مورد استفاده قرار گرفته اند بدین معنی که مدل استخراجی از داده های تاریخی برای بازه زمانی خارج نمونه دارای یک پیش بینی و داده های خارج نمونه بیانگر واقعیت رخ داده است که بر اساس معیار های مختلف که شامل «ریشه میانگین مربعات خطا ها»، «میانگین قدرمطلق خطا ها»، «میانگین درصد مطلق خطا ها» و «ضریب تایل» در داده های خارج از نمونه است، انحرافات و میزان آن درهریک از مدلها مورد مقایسه ارزیابی قرارگرفته است . درکلیه معیارهای ارائه شده مدل ماندل – فلمینگ از قدرت پیش بینی بالاتری نسبت به سایر مدلها برخوردار بوده است و این بدان معناست که رشد نسبی پول داخلی (انگلستان) نسبته به پول خارجی (ایالات متحده آمریکا) و رشد نسبی تولید داخلی نسبت به تولیدخارجی در سری زمانی داده های ارائه شده رفتار متغیر وابسته که نرخ پوند به دلا ربوده است را بهتر از سایر متغیر ها توضیح داده و الگوی مبتنی بر این متغیرها در مدل ماندل- فلمینگ از توانایی بیشتری در پیش بینی نرخ ارز نسبت به سایر مدلها برخوردار بوده است .
    کلیدواژگان: نرخ ارز، نرخ بهره، شاخص تولیدات صنعتی، تئوری برابری قدرت خرید، تئوری پولی با قیمت های انعطاف پذیر_ تئوری بازار دارائی ها، تئوری ماندل، فلمینگ
  • تبیین رشد اقتصادی ایران با رویکرد نهادی: نقش آزادی اقتصادی، آزادی سیاسی و فساد بر رشد اقتصادی ایران
    صفحات 193-224
    نقش نهادها در رشد اقتصادی، توسط اقتصاددانان بسیاری مورد تاکید قرار گرفته است. اما برخی رویکردها معتقدند که عواملی مانند سرمایه انسانی و وفور منابع، نقش نهادها را کم رنگ می کند. در پی جستجو برای یافتن شواهدی در جهت آزمون پیوند میان نهادها و رشد اقتصادی در ایران، به ارزیابی محیط نهادی در ایران از منظر شاخص های بانک جهانی و بنیاد هریتیج پرداخته ایم. جهت مشاهده آثار محیط نهادی نامساعد در اقتصاد ایران از منظر اقتصادسنجی، با اتکای به مطالعه گلیسر و دیگران(2004)، چند مدل رگرسیونی مبتنی بر داده های مقطعی برآورد گردیده است؛ نتایج رگرسیونهای برآورد شده، حاکی از آن است که نهادها در رشد اقتصادی ایران موضوعیت دارند. هنگامی که نقش عامل سرمایه انسانی را در کنار نقش نهادها آزمون می کنیم به این یافته مهم دست می یابیم که سرمایه انسانی هم بر رشد اقتصادی ایران اثر معناداری دارند.
    کلیدواژگان: نهادها، رشد اقتصادی، سرمایه انسانی
|
  • An Investigation of Explanatory Power between Financial Capital and Intellectual Capital in Determining the Market Value of Listed Companies in Tehran Stock Exchange
    S. J., A. B Pages 1-24
    The aim of this study is to investigate of the explanatory power between the financial capital and the intellectual capital in determining the market value of the listed companies in Tehran Stock Exchange. In this study, the economic value added, the residual income and the equity book value were proxy for the financial capital, and the human capital, the relation capital, the innovation and the procedure capital were the components of the intellectual capital. The market value of the companies was used as the dependent variable. The research sample was 66 companies during 2006-2010. Panel data method with fixed effects in econometric software EViews 6 was applied for analyzing of research data.
    The findings show that the financial capital rather than the intellectual capital has more explanatory power in determining the market value of the listed companies in Tehran Stock Exchange, and the residual income variable is of the highest correlation and the most explanatory power in determining the market value of the listed companies in Tehran Stock Exchange between the financial capital variables. The reason of this subject that the intellectual capital variables were not of real explanatory power in determining the market value of the companies is the lack of efficiency in Tehran capital market or the incorrect understanding of the users from these variables in the financial statements and its accompany notes.
    Keywords: explanatory power, financial capital, intellectual capital, market value of company
  • A Comparision Between Explanatory Power of CAMP and D-CAPM in Predicting Expected Stock Return
    A. T, M. Kh Pages 25-42
    Most of the academic studies identified β factor as a risk-based measure of stock return volatility and used Capital Assets Pricing Model (CAPM) to measure portfolio risk and estimate expected return. Over the last few years, the semi-variance of stock return developed proposing the downside β as an alternative measure of risk. Based on Downside CAPM (D-CAPM), we investigated the capability of the CAPM and D-CAPM to estimate required returns on equity in Tehran Stock Exchange as an emerging market and focused on comparing the ability of β factor to explain the cross-section of returns relative to that of alternative risk variable as downside β.
    Considering information of stock return of 138 firms from 2005 to 2009, we established a hypothesis as: “The D-CAPM has more explanatory power to predict the expected stock return volatility rather than CAPM.” Through studying the relationship between stock returns and beta and d-beta, stable and direct significant correlation of d-beta and stock returns clarify the importance of d-beta and D-CAPM in measuring the risk and expected return rather than beta and CAPM.
    Keywords: CAPM, D, CAPM, Expected Return, emerging market, Beta, d, beta
  • The effect of size on capital structure, rate of return and earning pershare in tehran stock Exchang companies (Druge Industry)
    M. Z, J. M Pages 43-60
    The main issue that the financial managers should consider inorder to maximize the stackholder capital is to find the best mixture of firms resource. The puzzte of capital structure is the main financial managemet problems and it is more complicated. The purpose of this study is to investrage the same capital structure of companies and the druge industry to examine the emperical relationship between capital and earning per share.
    First of nonparametric statistical methods for hypothesist ‘ kruskal-wallis’ and to examine hypothesis II , III and IV, the diagnostic test are normal.
    Keywords: Capital structure, company size, Rate of return of capital
  • Forecast the Gold Coin Future Contracts prices by ARIMA models in Iran Mercantile Exchange (IME)
    S. A* Pages 61-74
    This paper is investigated the Forecasting the Gold Coin Future Contracts prices in Iran Mercantile Exchange (IME). In this paper survey the ability the Forecasting the Gold Coin Future Contracts by Box- Jenkins Methodology. The Box- Jenkins Methodology is included the Identification, Estimation, Diagnostic Checking and Forecasting. This result indicates that the ARIMA model with the two lags of Autoregressive and with the two lags of Moving Average is appropriated to predict the Gold Coin Future Contracts prices and have the ability the Forecasting the Gold Coin Future Contracts.
    Keywords: the Gold Coin Future Contracts, ARIMA model, Iran Mercantile Exchange (IME)
  • Investor's Overreaction in IRAN Stock Market to Global Financial Crisis News
    F. H, V. Z* Pages 75-100
    Over the past three decades, the Efficient Market Hypothesis (EMH) has been the foundation for financial asset pricing, and the leading hypothesis in the finance literature to explain and predict the behavior of investors. There are, however, two extensions to the EMH in the behavioral finance literature that investigate investor reaction when security prices do not adjust instantaneously, the Overreaction Hypothesis (OH) of DeBondt and Thaler (1985) and the Uncertain Information Hypothesis (UIH) of Brown, Harlow and Tinic (1988, 1993).
    In the other side, we know that Iran international trade volume is not expanded and direct taking impression of Iran security market to global financial recessions and expansions is in doubt. Therefore, observed investor's sentiment in Iran stock market to recent global financial crisis news has resulted in doubt on efficiency of this market, regardless of long or short term return for sensitive industries to this crisis. Thus, we felt need to recognize investor's sentiment to achieve behavioral finance patterns that would be consistent to Iran stock exchange and can be utilized to behavioral modeling of securities.
    We determined to evaluate and express behavior of investors in Iran stock market for the period 27 April 2008 to 25 April 2010, based on two hypotheses OH and UIH. Our findings show that shareholder's return is consistent with aforesaid two hypotheses and thereupon increase in market uncertainty in some securities, as well as investor's overreaction in some industries while issuance news of arrival and/or recovery global financial crisis.
    Keywords: Behavioral Finance, Uncertain Information Hypothesis (UIH), Overreaction Hypothesis (OH), Global financial crisis
  • The Study of Relationship between interest rate changes with stock returns and profitability of financial institutions in Tehran Stock Exchange
    Pages 101-124
    In this study We examine the relationship between interest rates changes, yields and profitability of financial institutions spent in Tehran Stock Exchange To calculate the stock returns of financial institutions to examine the behavior of stock prices of these institutions during 1991 to 2009 and measure the profitability of financial institutions through the extraction of financial statements of institutions under conditions of investigation, to calculate the return on assets ratio(ROA) and return on equity(ROE) and ultimately the profitability of these companies over We spent period 2003 to 2009. To study the effects of nominal interest rates and real interest rates on financial returns, separate regressions with the total return cash index to the financial sector is estimated. regression results showed that the nominal interest rate variable impact on stock returns and financial institutions are among the changes in interest rates and stock returns are inversely financial institutions also that between the real interest rate changes and stock returns of financial institutions, does not exist significant inverse relationship. Results of research shows in Tehran Stock Exchange Market between interest rate changes inversely with the profitability of financial institutions there.
    Keywords: financial institutions, interest rates changes, stock returns, profitability
  • Relation between Accounting Conservatism and Financial Crises In Tehran Stock Exchange (TSE)
    Pages 125-146
    This research discusses about relation between accounting conservatism and financial crises in Tehran Stock Exchange (TSE) over 7- period in 48 firms with financial crises and 56 profitable firms. For research hypothesis tests, the data panel method from 105 firm (48 firms with financial crises and 56 profitable firms) which belong to the span of years between 1380-1386 are used.Data analysis performed with logistic regression. The results of study showed that there is significant relationship between financial crises and accounting conservatism, company size, Leverage ratio and return on assets. Also the results of the study showed that there was not any significant relation between financial crises and sales growth. The outcome of the study also has showed that accounting conservatism is an effective mechanism for limiting bias behavior manager, and it can causes the company out of financial crisis in the long run.
    Keywords: Accounting Conservatism, Financial Crises, Firm size, Leverage ratio, Return on Assets
  • Comparative Study of Exchange Rate Theories Ability in Forecasting Exchange Rate Behavior in Foreign Exchange Market
    Pages 147-192
    Understanding the identity of phenomenon and their relation is one of the function of science. the insight of this knowledge can help scientists to predict the future and make the background of changes and decisions.
    In addition to understanding of phenomenon relationship some other studies try to compare the theories and find the best one on the point of their predictability. In this study we tried to review different paradigm and thoughts and theories of exchange rate and its behavior and also to compare their ability in forecasting the behavior of exchange rate , for this reason we postulate four theories of exchange rate which are: mondell-flemming theory, purchasing power parity thory,asset market theory and monetary with flexible price.
    Our time framework include "in the sample" and "out of sample" data and our case study in this research is examining the behavior of GBP/USD in foreign exchange market(FOREX),in the sample data include 01/01/1988 to 01/06/2008 monthly and out of sample data include 01/01/2006 to 01/06/2008.
    In this research we postulated the theories with in the sample data and after examining the validity of model with macro econometric techniques, then with extracting the four measures RMSE,MAPE,MAE and THEIL INEQUALITY COEFFICIENT we evaluated the ability of forecasting each model based on its theory.Finally the result of the study showed that in the mentioned time framework mondell-flemming model could forecast the behavior of GBP/USD better than other theories.
    Keywords: exchange rate, Intrest rate, Industrial production index, Purchasing Power Parity theory, Monetary model with flexible price, Asset market model, Mondell, Flemming theort
  • The institutional approach to explaining economic growth: the role of economic freedom, political freedom and corruption on economic growth
    Pages 193-224
    The role of institutions in economic growth has been concerned by many economists. But, some approaches hold that the factors such as human capital and resource abundance. In searching for evidence to test relationship between institutions and economic growth of Iran, we will asses institutional environment of Iran with respect to World Bank and Heritage Foundation indices. Focusing on Glaeser and et al.)2004(study, the several cross-section regression models have been estimated to observe the effects of unfavorable institutional environment in Iran's economy; The results of estimated regressions indicate that institutions matter in economic growth of Iran. When we test the role of human capital beside institutions, we achieve to the important finding that human capital has a significant effect on economic growth of Iran, too.
    Keywords: Institutions, Economic Growth, human capital