فهرست مطالب

پژوهش در نشخوار کنندگان - سال دوم شماره 3 (پاییز 1393)

مجله پژوهش در نشخوار کنندگان
سال دوم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی بهرامی یکدانگی، غلامرضا قربانی، محمد خوروش، محسن دانش مسگران، جمشید جلیل نژاد، امیر خامسی، وحید محرمی صفحات 1-20
    هدف از این تحقیق تعیین اپتیمم سطح پروتئین خام، پروتئین عبوری و پروتئین قابل تجزیه در شکمبه در گاوهای پرشیر هلشتاین می باشد. در آزمایش اول از 12 راس زایش دوم گاو هلشتاین شیرده در قالب طرح مربع لاتین مکرر 4 ×4 و در آزمایش دوم از 9 راس زایش دوم گاو هلشتاین شیرده در قالب طرح مربع لاتین مکرر 3 ×3 انجام شد. تیمارها در آزمایش اول شامل جیره های آزمایشی شامل 18، 2/17، 4/16 و 6/15 درصد پروتئین خام بود. سطح پروتئین قابل تجزیه برای کلیه جیرهای آزمایشی ثابت بود و سطح پروتئین عبوری به تدریج کاهش پیدا کرد. در آزمایش دوم جیره های آزمایشی شامل 4/16، 6/15 و 8/14 درصد پروتئین خام بود، سطح پروتئین عبوری در کلیه جیره ها ثابت بود و سطح پروتئین قابل تجزیه به تدریج کاهش یافت. ماده خشک مصرفی و تولید شیر تصحیح شده بر اساس 4 درصد چربی در تیمار سوم آزمایش اول به طور معنی داری بیشتر از سایر گروها بود.
    کلیدواژگان: پروتئین عبوری، گاو هلشتاین، پروتئین خام و تولید و ترکیبات شیر
  • مهدی نعمت پور، کامران رضا یزدی، مهدی دهقان بنادکی صفحات 21-34
    سی راس گوساله نر هلشتاین به وزن تقریبی22±308 کیلوگرم و میانگین سنی حدود 10 ماه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 جیره آزمایشی و 10 تکرار در هر تیمار به مدت 100 روز مورد استفاده قرار گرفتند. جیره های آزمایشی شامل، تیمار اول جیره شاهد حاوی دانه جو خیسانده شده در آب، تیمار دوم شامل جیره بر پایه دانه جو خیسانده شده با سطح 0/5 درصد اسید لاکتیک و تیمار سوم شامل جیره بر پایه دانه جو خیسانده شده با سطح 1 درصد اسید سیتریک بودند. صفات عملکردی، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم مواد مغذی و اسیدیته مدفوع گوساله ها اندازه گیری گردید. وزن نهایی، افزایش وزن روزانه و نسبت خوراک مصرفی به افزایش وزن گوساله ها به طور معنی داری تحت تاثیرجیره ها قرار گرفت.
    کلیدواژگان: گوساله پرواری، جو عمل آوری شده با اسیدهای آلی، عملکرد، قابلیت هضم، فراسنجه های خونی
  • گلناز تاسلی، فرخ کفیل زاده، داراب قدیمی، مایکل بالو صفحات 35-50
    هدف اصلی این آزمایش ارزیابی اثر جیره حاوی کربوهیدرات های غیرالیافی زیاد بر عملکرد تولید، القاء التهاب، پاسخ نوتروفیل و برخی نشانگرهای التهابی در گاوهای شیری نژاد جرزی بود. برای انجام آزمایش از 7 راس گاو چند شکم زا (5/0±5/2) با میانگین روزهای شیردهی 3±71 و میانگین تولید شیر 6/6 ± 28 کیلوگرم استفاده شد. تمامی گاوها در دو هفته اول آزمایش جیره شاهد (حاوی 34 درصد کربوهیدرات های غیرالیافی) و در هفته سوم، جیره حاوی کربوهیدرات های غیرالیافی زیاد (حاوی 40 درصد کربوهیدراتهای غیرالیافی) را دریافت کردند. میزان انرژی و پروتئین هر دو جیره یکسان بود. مصرف خوراک هر حیوان و تولید شیر اندازه گیری شد. جیره حاوی کربوهیدرات های غیرالیافی زیاد ماده خشک مصرفی را کاهش داد (05/0>P) ولی تولید شیر تحت تاثیر قرار نگرفت. سه نشانگر التهابی بیگانه خواری، انفجار تنفسی و تولید پروتئین ال-سلکتین بر سطح نوتروفیل ها اندازه گیری شد. تولید ال-سلکتین در اثر مصرف جیره با کربوهیدراتهای غیرالیافی زیاد افزایش(05/0>P) و بیگانه خواری کاهش یافت (10/0>P). انفجارتنفسی تحت تاثیر جیره قرار نگرفت. هاپتوگلوبین و روی به عنوان دیگر شاخص های مهم التهاب و سایتوکاین پیش التهابی تومور نکروسیس فاکتور آلفا در پلاسما اندازه گیری شد. میزان هاپتوگلوبین پلاسما افزایش و روی پلاسما کاهش یافت. افزایش معنی داری در مقدار تومور نکروسیس فاکتور آلفا مشاهده نشد (05/0P>). افزایش تولید ال-سلکتین و میزان هاپتوگلوبین پلاسما و کاهش روی پلاسما همراه با کاهش ماده خشک مصرفی و بیگانه خواری حاکی از القاء التهاب با مصرف جیره حاوی کربوهیدرات های غیرالیافی زیاد می باشد.
    کلیدواژگان: کربوهیدرات های غیرالیافی، التهاب، ایمنی ذاتی، گاو شیری
  • حسن علی عربی، رضا علیمحمدی، علی اصغر بهاری، پویا زمانی صفحات 51-68
    این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف مکمل های خوراکی سلنیوم بر رشد، فراسنجه های هماتولوژی و شکمبه در بره های پرواری مهربان به مدت 70 روز انجام شد. تعداد 24 راس بره نر مهربان با میانگین سن 5-4 ماه و میانگین وزن بدن 7/2 ± 8/35 کیلوگرم، بطور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. تیمارها شامل: 1) گروه شاهد (جیره پایه بدون افزودن مکمل سلنیوم، حاوی 06/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم)؛ 2) جیره شاهد + 2/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم بصورت مخمر سلنیومی؛ 3) جیره شاهد + 2/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم بصورت سلنیت سدیم و 4) جیره شاهد + 4/0 میلی گرم در کیلوگرم سلنیوم بصورت سلنیت سدیم بودند. جهت بررسی تغییرات وزن زنده، بره ها در ابتدای آزمایش و در روزهای 14، 28، 42، 56 و 70 وزن کشی شدند. در روزهای صفر، 35 و 70 آزمایش قبل از نوبت غذایی صبح نمونه گیری از خون و در روزهای 35 و 70، نمونه گیری از شکمبه انجام شد. خوراک داده شده و پسمانده آن نیز برای هر حیوان به صورت روزانه اندازه گیری شد. افزودن سلنیوم آلی و معدنی به جیره تاثیر معنی داری بر رشد بره ها، فراسنجه های هماتولوژی و آنزیم های آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز و کراتین فسفوکیناز نداشت.
    کلیدواژگان: سلنیت سدیم، مخمر سلنیومی، بره، هماتولوژی، فراسنجه های شکمبه
  • هدی جواهری بارفروشی، آرمین توحیدی، حسن صادقی پناه، مهدی ژندی، سعید زین الدینی، مهدی گنج خانلو صفحات 69-94
    به دلیل اهمیت چربی شیر از نظر تامین برخی از اسیدهای چرب خاص در تغذیه انسان، دستکاری پروفیل اسیدهای چرب بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. به منظور مطالعه تاثیر مصرف روغن ماهی و پالم بر پروفیل اسیدهای چرب شیر، تعداد ده راس گاو هلشتاین با حداقل یکبار زایش بر اساس تاریخ زایش احتمالی، از شش هفته قبل تا 63 روز پس از زایش به طور تصادفی، روغن اشباع پالم یا روغن ماهی را دریافت نمودند. تولید شیر به صورت روزانه و ترکیبات شیر به طور هفتگی تعیین شدند. پروفیل اسیدهای چرب چربی شیر با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی تعیین شد. مکمل روغن ماهی موجب کاهش مقدار اسیدهای چرب اشباع در چربی شیر شده است.
    کلیدواژگان: گاو شیری، روغن ماهی، چربی شیر، پروفیل اسیدهای چرب، گازکروماتوگرافی
  • سعید حسنی، ساناز عباسی امین آبادی، سعید زره داران، علیرضا خان احمدی، رضا اشکانی فر صفحات 95-108
    این پژوهش بر روی میش های نژاد کردی ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد حسین آباد شیروان صورت گرفته است. به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی، تعداد 1065 رکورد روزآزمون درصد پروتئین شیر مربوط به 245 راس میش جمع آوری شد. رکوردگیری از هر راس میش در اردیبهشت ماه سال 1391 شروع گردید و تا پایان دوره شیردهی ادامه یافت. برای آنالیز ژنتیکی داده ها، از مدل روز آزمون با ضرایب تابعیت تصادفی استفاده شد. در مدل تابعیت تصادفی، اثرات ثابت شکم زایش، تعداد بره در زایش، ماه رکوردگیری، متغیرهای کمکی سن در هنگام رکوردگیری و روزهای شیردهی گنجانده شدند. تابع چند جمله ای لژاندر با درجات برازش مختلف برای مدل تصادفی در خصوص تنوع ژنتیکی افزایشی و محیطی دائم در نظر گرفته شدند که چند جمله ای لژاندر با درجه برازش 2 به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. برای برازش مدل روزآزمون با تابعبت تصادفی از نرم افزارWOMBAT استفاده شد. اجزای واریانس (کواریانس) ژنتیکی و محیطی توسط روش حداکثر درست نمائی محدود شده برآورد شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که کم ترین مقدار واریانس ژنتیکی افزایشی در اوایل شیردهی و بیشترین مقدار آن در اواخر شیردهی بدست آمد. واریانس فنوتیپی و محیطی دائم در ابتدای و انتهای شیردهی بالا بود. وراثت پذیری در طول دوره شیردهی افزایش یافت که کم ترین مقدار آن در ابتدا (096/0) و بیشترین مقدار آن در انتهای شیردهی (178/0) بدست آمد. همبستگی های ژنتیکی افزایشی و محیطی دائم برآورد شده بین روز آزمون های نزدیک بیشتر از روزآزمون های دور از هم بود.
    کلیدواژگان: گوسفند، تابع لژاندر، تابعیت تصادفی، درصد پروتئین شیر، پارامترهای ژنتیکی
  • محمد الماسی، امیر رشیدی، محمد رزم کبیر، محمد مهدی غلام باباییان صفحات 109-120
    هدف از این مطالعه برآورد ضرایب همخونی و بررسی اثرات آن بر صفات وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن 6 ماهگی، وزن 9 ماهگی و وزن یک سالگی در گوسفند زندی است. داده های مورد استفاده شامل اطلاعات ثبت شده 6140 راس بره بود که طی سال های 1370 تا 1390 در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند زندی تهران جمع آوری شده بود. 32/36 درصد از کل حیوانات همخون بودند. میانگین ضریب همخونی کل جمعیت و جمعیت همخون 22/1 و 61/3 درصد بود. میانگین ضریب همخونی در هر سال 01/0±02/0 درصد افزایش یافته بود که از نظر آماری معنی دار بود. تجزیه و تحلیل اثر همخونی بر صفات مورد مطالعه با استفاده از 12 مدل مختلف در قالب مدل دام با روش حداکثر درستنمایی محدود شده انجام شد. ضریب تابعیت صفات وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن 6ماهگی، وزن 9 ماهگی و وزن یک سالگی از همخونی به ترتیب 87/4 ± 49/3-، 18/20 ± 20/42-، 12/25 ± 35/60-، 80/24 ± 70/40-، 24/29 ± 55/76- گرم برآورد شد که برای صفات وزن تولد و وزن 9ماهگی از نظر آماری معنی دار نبوده ولی برای بقیه صفات معنی دار بود. در نتیجه به منظور جلوگیری از افزایش اثرات زیان آور ناشی از همخونی باید با حذف آمیزش های خویشاوندی بسیار نزدیک و افزایش آمیزش های دور، همخونی را در این گله مدیریت کرد.
    کلیدواژگان: ضریب همخونی، صفات رشد، گوسفند زندی
  • هادی فرجی آروق، علی اصغر اسلمی نژاد، مجتبی طهمورث پور، مجمد رکوعی، محمد مهدی شریعتی صفحات 121-138
    هدف از این تحقیق، ارزیابی هم خونی در گاوهای شیری با تغییر نوع آمیزش، شدت انتخاب با و بدون استفاده از انتقال جنین به کمک شبیه سازی تصادفی بود. به این منظور دو سطح نوع آمیزش (تصادفی، حداقل همتباری)، دو سطح شدت انتخاب برای چهار مسیر انتخابی (بالا و پایین) با و بدون استفاده از انتقال جنین برای مادر نرهای آینده باهم ترکیب شده و در مجموع 8 سناریو مورد مقایسه قرار گرفت. 5000 گاو ماده توزیع شده بین 50 گله 100 راسی و ثبت شده برای 6 صفت تولید شیر، پروتئین، چربی، سن در اولین گوساله زایی، فاصله گوساله زایی و نمره سلولهای بدنی برای 30 سال شبیه سازی شد. روند و تغییرات سالیانه هم خونی برای 8 سناریو و سطوح مختلف عوامل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که آمیزش با حداقل همتباری و شدت انتخاب پایین نسبت به آمیزش تصادفی و شدت انتخاب بالا به ترتیب 43/60 و 56 درصد تغییرات هم خونی کمتری دارند. تغییرات سالیانه هم خونی در موقع استفاده کردن از انتقال جنین نسبت به حالت استفاده نکردن 98/21 درصد بیشتر بود. کمترین تغییرات سالیانه هم خونی برای سناریو هشتم (آمیزش با حداقل همتباری- شدت انتخاب پایین- استفاده از انتقال جنین) و بیشترین تغییرات سالیانه هم خونی برای سناریو سوم (آمیزش تصادفی- شدت انتخاب بالا- استفاده از انتقال جنین) بدست آمد. با توجه به نتایج می توان گفت که انتخاب حیوانات با شدت بالا و استفاده از انتقال جنین با هدف افزایش پیشرفت ژنتیکی بهتر است در کنار آمیزش های با حداقل همتباری باشد.
    کلیدواژگان: گاو شیری، انتقال جنین، سیستم آمیزش، شبیه سازی، هم خونی
  • مهشید محمدپناه، همایون فرهنگ فر، مسلم باشتنی صفحات 139-164
    هدف این پژوهش، بررسی فنوتیپی رکوردهای شیر روز-آزمون تصحیح شده برای انرژی، در گاوهای شیری شکم اول بود. تعداد 774013 رکورد روز-آزمون روی 88456 گاو شکم اول و سه بار دوشش که بین سال های 1376 تا 1388 در 165 گله (در شش استان) زایش داشتند، استفاده شد. تجزیه و تحلیل فنوتیپی رکوردهای شیر روز-آزمون، به وسیله ی یک مدل مختلط خطی انجام شد که در آن اثرات ثابت استان، گله داخل استان، سال زایش، ماه تولید، نوع ژنوتیپ گاو (دورگ یا اصیل)، نوع اسپرم، سن هنگام تولید داخل اثر ثابت نوع ژنوتیپ، و اثر تصادفی پدر گنجانده شد. به منظور در نظر گرفتن شکل منحنی شیردهی، تابع چندجمله ای پیشنهاد شده توسط علی و شفر استفاده شد. اثر ثابت استان، سال زایش، ماه تولید، نوع اسپرم و نوع ژنوتیپ گاو بر رکوردهای روز-آزمون شیر تصحیح شده برای انرژی معنی دار بود. روند فنوتیپی صفت در سال های مختلف زایش، مثبت و معنی دار بود (0.434 کیلوگرم در سال). ضریب تابعیت شیر روز-آزمون تصحیح شده برای انرژی، از متغیر همراه سن هنگام رکوردگیری، برای گاوهای زینه و اصیل با یکدیگر تفاوت معنی دار داشتند. اثرات متقابل دوطرفه معنی دار بود؛ بنابراین، شناسایی و گنجاندن آن ها در مدل های روز-آزمون، سبب افزایش دقت و صحت ارزیابی ژنتیکی می شود.
    کلیدواژگان: رکوردهای روز، آزمون، شیر تصحیح شده برای انرژی، گاوهای شیری
  • ابوالقاسم لواف، بهزاد همتی، طرلان فرهوش صفحات 165-182
    به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات وزن بدن با استفاده از مدل تابعیت تصادفی، از 19388 رکورد روزآزمون وزن مربوط به 6013 راس گوسفند نژاد مغانی جمع آوری شده طی 15 سال (1374-1388) در ایستگاه تحقیقاتی دشت مغان واقع در استان اردبیل استفاده گردید.. سال- فصل رکوردگیری، سال- فصل تولد، جنسیت بره، نوع تولد و شکم زایش مادر به عنوان عوامل ثابت دسته بندی شده و سن مادر هنگام زایش بره و سن بره هنگام رکوردگیری به عنوان متغیرهای همبسته (کواریت) در نظر گرفته شدند. عوامل تصادفی موجود در مدل شامل اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم، اثر ژنتیکی افزایشی مادری، اثر محیطی دائمی مستقیم و اثر باقیمانده بود. مدل 9 با درجه برازش 2 برای دو اثر ژنتیکی و درجه برازش 4 برای اثر محیطی دائمی و با تعداد 21 پارامتر به عنوان مناسبترین مدل معرفی شد. مقدار وراثت پذیری با این مدل برای وزن تولد و وزن در سنین 90، 180، 270 و 360روزگی به ترتیب 069/0، 002/0، 005/0، 013/0 و 021/0 برآورد شد. نتایج نشان داد که وراثت پذیری مستقیم، پس از تولد کاهش یافته و در سن 90 روزگی به حداقل مقدار خود رسید، ولی پس از آن همزمان با افزایش سن، افزایش می یابد. وراثت پذیری مادری بعد از تولد کاهش چشمگیری داشته و سپس با نوسان اندکی تا 360 روزگی با بالا رفتن سن افزایش یافت. حداکثر همبستگی بین وزن 270 و 360 روزگی بدست آمد و میزان همبستگی ها در اکثر موارد به موازات افزایش فاصله بین سنین، کاهش یافت.
    کلیدواژگان: تابعیت تصادفی، پارامترهای ژنتیکی، وزن بدن، گوسفند مغانی
|
  • M. Bahrami, Yekdangi, *G.R. Ghorbani, M. Khorvash, M. Daneshmesgharan, J. Jalilnejad, A. Khamesi, V. Moharami Pages 1-20
    In order to determine optimum level of crude protein and degradable and undegradable protein in high producing dairy cow two separate experiment were conducted. In the first experiment, 12 lactating Holstein cows in the second parities were used in 4×4 Latin square design that included 4 treatments. In the second nine lactating cows were used 3×3 Latin square design that included 3 treatments. Treatments 1 to 4 in the first experiment consisted of diet containing 18, 17.2, 16.4, and 15.6 percent crude protein, respectively. Degradable protein level in all diets was same about 10.9 % of DM, while rumen undegradable protein level was gradually decreased. Treatments 1 to 3 in the second experiment consisted of diet containing 16.4, 15.6, and 14.8 percent crude protein, respectively. Rumen undegradable protein levels were constant across the treatments (5.6 % DM) while rumen degradable protein was gradually decreased. In the first experiment the diets had no significant effect on milk production and composition. Dry matter intake and FCM in third treatment was significantly higher than the other groups (P<0.05). Apparent digestibility of dietary protein in the first treatment was more than other groups (P<0.05). In the second experiment milk urea nitrogen due to decrease rumen degradable protein significantly decreased (P<0.05). The result of first experiment showed that reduction in the level of crude protein and undegradable protein until 15.6 and 4.7 % didn’t had negative effect on producing performance and milk composition, also the result of second experiment showed nonentity of negative effect of reduce in crude protein and degradable protein until 14.8 and 9.3 % on producing performance and milk composition of dairy cows. Moreover results of two the experiments showed that NRC predication of crude protein, rumen degradable and undegradable protein requirement is more than actual requirement of dairy cows.
    Keywords: Rumen undegradable protein, Holstein cow, Crude protein, milk production, composition
  • M. Nematpoor, K. Rezayazdi*, M. Dehghan, Banadaki Pages 21-34
    Thirty Holstein male calves with an initial Body Weight of 308±22 Kg and age approximately 10 month were used for 100 days in a complete randomized design with 3 treatments (rations) and 10 replicates in each treatment. Rations were: 1) Control (with rolled barley treated with water), 2) rolled barley treated with 1% citric acid, and 3) rolled barley treated with 0.5% lactic acid. All of data were analyzed with SAS software using PROC GLM and PROC MIXED. The performance traits, total tract digestibility, blood parameters and fecal pH were determined. Final body weight, average daily gains and feed intake to gain ratio of calves were affected significantly (P<0.05). Dry matter intakes were not different among treatments. Total tract digestibility of DM, OM, CP and NDF were affected significantly (P<0.05). Also, fecal pH was not different between treatments. Barley treated with organic acid increased plasma glucose and decreased plasma cholesterol of calves. While the amount of plasma urea, triglyceride, total protein and albumin of calves were not significantly different among treatments. It is concluded that treating rolled barley grain with lactic and citric acid could improve feedlot performance and digestibility of nutrients in Holstein male calves.
    Keywords: Feedlot cattle, Barley grain processed by organic acid, Performance, Digestibility, Blood parameters 1
  • F. Kafilzadeh*, G. Taasoli, D. Ghadimi, M. Ballou Pages 35-50
    This experiment was conducted to study the effect of diet containing high non fibrous carbohydrates on production performance, neutrophil response and inducing inflammation, in Jersey lactating cows. Seven multiparous (2.5±0.5) cows in 71±3 days in milk and average milk production 28±6.6 kg were used. All cows received the low non fibrous carbohydrates (34.3 percentage of dry matter) diet for 14 days and then were switched to an isonitrogenous / isocaloric high non fibrous carbohydrates (40.7 percentage of dry matter) diet for one week. Dry matter intake and milk production was measured for each animal. Dry matter intake was significantly reduced (P<0.05). Milk production was not affected by the diet. Neutrophil performance was determined by measuring three inflammatory markers phagocytosis, oxidative burst and L-selectin protein expression on neutrophils. L-selectin protein expression on neutrophils was significantly increased and phagocytosis was significantly reduced by feeding the high non fibrous carbohydrates diet (P<0.05). Oxidative burst was not influenced by the diet. Plasma haptoglobin, zinc and tumor necrosis factor-α as inflammatory markers were measured. High non fibrous carbohydrates diet increased the plasma haptoglobin (P<0.05) significantly decreased zinc and tumor necrosis factor-α was not different (P>0.10). Taken together, these data indicate that switching from a lower non fibrous carbohydrates diet to an isoenergetic high non fibrous carbohydrates diet caused mild inflammation in lactating Jersey cows which evidenced by the decreasing dry matter intake, zinc, phagocytosis and the greater plasma concentrations of the acute phase protein, haptoglobin and L-selectin protein expression on neutrophils.
  • H. Aliarabi*, R. Alimohamady, A.A. Bahari, P. Zamani Pages 51-68
    This trial was conducted to evaluate the effects of different sources of selenium supplements on growth performance, hematological and rumen metabolites in finishing Mehraban lambs for 70 days. The trial experiment consisted of 24 male lambs, 4-5 months of age and 35.8±2.7 kg average in weight randomly allotted to 4 treatments. Treatments were: 1) Control diet (diet without selenium supplementation, containing 0.06 mg/kg of selenium); 2) Control diet + 0.2 mg/kg Se as selenium yeast (organic selenium); 3) Control diet + 0.2 mg/kg Se as sodium selenite and 4) Control diet + 0.4 mg/kg Se as sodium selenite. During the course of the experiment lambs were weighed on first day and on days 14, 28, 42, 56 and 70 to determine body weight change. Blood samples were taken on days 0, 35 and 70 and rumen samples were taken on days 35 and 70. Feed was administered daily and orts recorded to get net feed intak. Supplementations of organic and inorganic selenium to diet did not have significant effect on lambs growth performance, hematological parameters, alkaline phosphatase, aspartate aminotransferase and creatine phospho kinase (P<0.05), while increased blood GPX activity compared to control group (P<0.05). Also, supplementation of 0.2 mg/kg organic selenium increased total volatile fatty acids and decreased ammonia concentrations in rumen, compared with non supplemented group (P<0.05). In overall, it may be concluded that organic supplement of selenium improves rumen parameters of growing Mehraban lambs.1
    Keywords: Sodium selenite, Selenium yeast, Lamb, Hematology, Rumen parameters
  • H. Javaheri Barfourooshi, A. Towhidi*, H. Sadeghipanah Pages 69-94
    Because of milk fat importance of providing some special fatty acids in human nutrition, there is increasing attention to the milk fatty acid profile designing. For studying the effect of feeding fish oil and palm oil on milk fatty acid profile, ten multiparous Holstein cows, based on their expected parturition dates, from six weeks before up to 63 days after calving, randomly received palm oil or fish oil. Milk production was measured daily and milk compositions were determined weekly. The milk fatty acid profile was determined by gas-chromatography. Fish oil supplement decreased saturated fatty acid content in milk fat (P<0.05) and increased its polyunsaturated fatty acid content (P<0.05), but had no effect on monounsaturated fatty acid content in milk fat (P>0.05). Milk fat omega-6 to omega-3 fatty acid ratio, decreased (P<0.05) and health index increased (P<0.05) with inclusion of fish oil in the diet. Likewise, milk fat to protein ratio and monounsaturated to polyunsaturated fatty acid ratio, which has been linked to negative energy balance, were decreased with feeding fish oil (P<0.05). These results suggest, that the supplementation of dairy cows diet with fish oil from dry period, could improve the milk fatty acid profile to human health and also alleviate the intensity of negative energy balance in early lactation.
    Keywords: Dairy cow, Fish oil, Milk fat, Fatty acid profile, Gas, chromatography1
  • S. Abbasi Aminabadi, *S. Hassani, S. Zerehdaran, A. Khanahmadi, R. Ashkanifar Pages 95-108
    The present study was conducted on Kurdi ewes of Hossein Abad Sheep Breeding Station of Shirvan. In order to estimate genetic parameters, 1065 test day records of milk protein percentage from 245 ewes were collected. Data collection was started from April 2012 up to the end of lactation period. For genetic analysis of data, test day models with random regression coefficient were utilized. In random regression model, parity, litter size, month of recording as fixed effects and age at recording and days in milk as covariates were included. Random regression test day model was carried out using WOMBAT software. Genetic and environmental (co)variance components of milk protein percentage were estimated using restricted maximum likelihood. Orthogonal Legendre polynomials with different orders were applied for taking into account of genetic and permanent environmental effects. Legendre polynomial with the order of 2 was the best fitting model.In this research, the average milk protein percentage in Kurdi ewes was 6.69±0.70. The lowest and highest additive genetic variances were at the beginning) 0.058) and the end (0.114) of lactation, respectively. Phenotypic and permanent environmental variances were high at the beginning and at the end of lactation. Estimates of heritability increased over the lactation. Minimum and maximum heritabilities were estimated at the beginning (0.096) and end (0.178) of lactation, respectively. The higher the distance between days of lactation, the less were the genetic and permanent environmental correlations. Generally, results indicated that Shirvan Kordi ewes had high milk protein production potential. Moreover, higher heritability for this trait at the end of lactation probably indicated higher contribution of additive genetic variation to the total variation and selection of ewes in this part of lactation would be preferred.
    Keywords: Kurdi Sheep, Random regression, Milk protein percentage, Genetic parameters1
  • M. Almasi *, A. Rashidi, M. Razmkabir, M.M. Gholambabaeian Pages 109-120
    The aims of this study were estimation of inbreeding coefficients and its effects on birth weight (BW), weaning weight (WW), 6 month weight (6MW), 9 month weight (9MW) and yearling weight (YW) of Zandi sheep. The pedigree data and records were of 6140 Zandi sheep, which were collected during 1991-2011 by Zandi sheep Breeding Center located in Tehran. 36.32 % of the animals were inbred. Mean inbreeding coefficient for the herd and inbred population was 1.22 and 3.61 percent, respectively. Inbreeding coefficient was increased by 0.02±0.01 percent per year (P<0.05). Effects of inbreeding on traits were estimated by restricted maximum likelihood method using 12 animal models. The most appropriate model for each trait was determined based on Akaike’s Information Criterion. The regression coefficients of inbreeding on BW, WW, 6MW, 9MW and YW were -3.49±4.87 (P>0.05), -42.20±20.18 (P<0.05), -60.35±25.12 (P<0.05), -40.70±24.80 (P>0.05) and -76.55±29.24 gr (P<0.01), respectively.
    Keywords: Inbreeding coefficient, Growth traits, Zandi sheep
  • H. Faraji, Arough, A.A. Aslaminejad*, M. Tahmoorespur, M. Rokouei, M.M. Shariati Pages 121-138
    The effects of mating system, selection intensity and embryo transfer on inbreeding in dairy cattle were studied using stochastic simulation. Two mating systems (random and minimum consistory), two levels of selection intensity (high and low) for four selection paths (young bull, active sire, sire of dam, dam of dam) with or without embryo transfer for bull dams were combined together to make eight scenarios. 5000 cows distributed among 50 herds of size 100 and recorded for 6 traits (milk, fat, and protein production, age at first calving, calving interval, and somatic cell score) for 30 years were simulated. The results showed that minimum coancestry mating and low selection intensity had 60.43 % and 57 % annual changes of inbreeding lower than random mating and high selection intensity, respectively. Annual changes of inbreeding were 21.98 % higher when embryo transfer was used compared with not using it. Minimum and maximum annual change of inbreeding was estimated for eighth scenario (minimum consistory mating- low selection intensity- using embryo transfer) and third scenario (random mating- high selection intensity- no embryo transfer), respectively. The results suggest that high intensity of selection with minimum coancestry mating and embryo transfer can lead to genetic gain with minimum increase in inbreeding.
    Keywords: Dairy Cattle, Embryo transfer, Mating system, Simulation, Inbreeding
  • M. Mohammad Panah, H. Farhangfar*, M. Bashtani Pages 139-164
    The main objective of the present research was to phenotypically study energy-corrected test day milk of first-parity dairy cows. A total of 774,013 test day records on 88,456 first-parity cows (three times milking a day) calved during 1997-2009 in 165 herds (six provinces) was used. Phenotypic analysis of the records was carried out by a linear mixed model in which fixed effects of province, herd within province, calving year, production month, cow genotype (grade or pure), sperm type, production age, within genotype, and random effect of sire were included. In order to take account of the shape of the lactation curve, polynomial function proposed by Ali and Schaeffer was used. Effects of province, calving year, production month, sperm type, and cow genotype on energy-corrected test day milk records were significant. There was a positive and significant annual phenotypic trend (0.434 Kgy-1) for the trait. Regression coefficients of energy-corrected test day milk on age at recording were significantly different between grade and pure cows. The two-way interactions were found to be significant, indicating that their inclusion in the test day models could increase precision and accuracy of genetic evaluation.
    Keywords: Dairy cows, Test day records, Energy, corrected milk, Phenotypic changes
  • A. Lavvaf*, B. Hemati, T. Farahvash Pages 165-182
    In order to estimate genetic parameters of body weight trait using random regression model 19388 test day records from 6013 Moghani sheep which were collected at Moghan Research Station located in Ardebil province, Iran, during 1995 to 2009 were used. In the model, year-season, birth year-season, sex of lamb, birth type and dam parity were classified as fixed effects and age of dam at parturition and age of animal were as covariates. Random effects of model were direct additive genetic effect, maternal additive genetic effect, direct permanent environmental effect and residual effect. Model 9 with 2nd order of fit for genetic effects and 4th order of fit for permanent environmental effect and 21 parameters was considered as the most appropriate model. Direct heritability estimated for weight at birth, 90, 180, 270 and 360 days were 0.069, 0.002, 0.005, 0.013 and 0.021, respectively. Results showed that direct heritability reduced after birth and reached to the lowest amount at 90 days of age, but after that increased as the age increased. Maternal heritability had considerable reduction after birth and then increased to 360 days. Weights at 270 and 360 days had the highest correlation. Commonly genetic and phenotypic correlations reduced as the age increased.
    Keywords: Random regression, Genetic parameters, Body weight, Moghani sheep