فهرست مطالب

بسپارش - سال ششم شماره 2 (پیاپی 19، تابستان 1395)

فصلنامه بسپارش
سال ششم شماره 2 (پیاپی 19، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/03
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سید مجتبی تقی زاده*، مژگان میرزاطاهری، حسین عابدی مقدم صفحات 3-14
    چسب های حساس به فشار آکریلی دسته مهمی از چسب ها هستند که به دلیل شفافیت، مقاومت در برابر اکسایش، سمی نبودن و قیمت نسبتا کم، به آن ها بیش از سایر انواع این دسته از چسب ها توجه شده است. از کاربردهای نوین آن ها، سامانه های دارورسانی تراپوستی است. در این کاربرد، دارو به شکل کنترل شده از چسب رها شده و با عبور از پوست وارد بدن می شود. در این مقاله، ابتدا ساختار شیمیایی، خواص و ویژگی های چسب های حساس به فشار آکریلی بررسی می شود. سپس، کاربرد آن ها در سامانه های دارورسانی تراپوستی و اثر ترکیب چسب بر رهایش دارو از این سامانه ها به طور خلاصه مرور می شود. نتایج ارائه شده در این مقاله نشان می دهد، نوع و مقدار مونومرهای آکریلی، کومونومرهای ثانویه و مونومرهای دارای گروه های عاملی به کار رفته در ترکیب چسب های حساس به فشار آکریلی اثر زیادی بر خواص چسبندگی آن ها دارند. همچنین بررسی ها نشان می دهد، چسب های حساس به فشار آکریلی می توانند به طور موثری در سامانه های دارورسانی تراپوستی به کار روند. ماتریس چسب های آکریلی، انحلال پذیری مناسبی در بسیاری از داروها دارد. بنابراین، می توان از این چسب ها برای بارگذاری داروهای مختلف استفاده کرد. ترکیب چسب آکریلی به کار رفته نیز تا اندازه زیادی روی رهایش دارو از این سامانه ها اثرگذار است. به طوری که با تغییر نوع چسب، می توان نفوذ دارو را به مقدار مدنظر تنظیم کرد. وجود کومونومرها در ساختار چسب آکریلی، افزون بر تغییر خواص فیزیکی و چسبندگی، بر رهایش و نفوذ دارو از چسب نیز اثر درخور توجهی دارد. با افزایش قطبیت و آبدوستی چسب آکریلی، مقدار نفوذ دارو کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: چسب حساس به فشار، پلیمر آکریلی، سامانه های دارورسانی تراپوستی، خواص چسبندگی، کاربرد
  • حسن فتاحی *، محمد کوسه لو، یونس موسایی اسکویی صفحات 15-28
    باتوجه به استفاده روزافزون از سوخت های فسیلی و نقل و انتقال آن ها از راه دریا، آلودگی آب ها با مواد نفتی به معضل جهانی تبدیل شده است. برای حذف آلودگی های نفتی از دریاها، روش های مختلف به کار گرفته شده است. از جمله می توان به استفاده از انواع جاذب ها اشاره کرد. از میان جاذب های استفاده شده، پلیمرهای سنتزی و طبیعی را می توان نام برد. پلیمرهای سنتزی به دلیل گران قیمت بودن و تخریب ناپذیری، برای این منظور چندان موفقیتی نداشته اند. در مقابل، پلیمرهای طبیعی به دلیل دارابودن خواصی مانند سطح ناهموار، مویینگی زیاد، گروه های عاملی مناسب، ارزانی، زیست تخریب پذیری و سمی نبودن، توجه پژوهشگران زیادی را جلب کرده اند. در مقاله مروری پیش رو، ابتدا به دو دسته پلیمرهای طبیعی با منشا گیاهی و حیوانی استفاده شده برای حذف لکه های نفتی پرداخته می شود. سپس، انواع پلیمرهای طبیعی هر دسته و ارتباط ساختار-خواص آن ها بررسی می شود. همچنین، روش های اصلاح این پلیمرها، با هدف افزایش کارایی جذب مواد نفتی مرور می شود.
    کلیدواژگان: آلاینده های نفتی، پلیمرهای طبیعی، حذف آلاینده ها، اصلاح سطحی، الیاف
  • احد حنیف پور، نعیمه بحری لاله *، مهدی نکومنش حقیقی، مجید کریمی صفحات 29-42
    آلیاژکردن پلیمرها، کوپلیمرکردن، ایجاد گروه های عاملی متنوع، تهیه کامپوزیت پلیمرها و اجزای معدنی یا افزودن مواد افزودنی، مانند نرم کننده ها و پایدارکننده ها به پلیمرها، از روش های نوین اصلاح خواص پلیمرها و ایجاد کاربردهای جدید برای آن هاست. در این میان، عامل دارکردن پلی اولفین ها روشی مفید برای سنتز مواد جدید با کاربردهای متنوع است. زیرا گروه های عاملی خواص مهم پلیمر، مانند چسبندگی، نفوذپذیری، امتزاج پذیری، مقاومت در برابر حلال، خواص رئولوژی و خواص سطحی، مانند رنگ پذیری، چاپ پذیری و قابلیت سازگاری آن را تغییر می دهند. بنابراین، با عامل دارکردن پلی اولفین ها می توان دامنه کاربرد آن ها را در زمینه هایی مانند چسب، رنگ و عایق ها گسترش داد. برای اینکه پلیمر مجموعه ای از خواص مشخص را نشان دهد، افزون بر نوع گروه عاملی، لازم است مقدار این گروه ها نیز کنترل شود. بنابراین، گسترش روش های سنتز کنترل شده پلی اولفین های عامل دار، با استفاده از مونومرهای متداول صنعتی، جایگاه ویژه ای در پژوهش های دانشگاهی و صنعتی یافته است. با این چشم انداز، در مقاله پیش رو، روش های مختلف سنتز پلی اولفین های عامل دار و خواص و کاربرد آن ها بررسی می شود.
    کلیدواژگان: پلی اولفین، عامل دارکردن، پلیمریزاسیون کوئوردیناسیونی زنده، کاتالیزور، سنتز
  • زهرا پدرام راد*، جواد مختاری صفحات 43-56
    داربست های نانوالیافی نسبت سطح به حجم زیاد و تخلخل تنظیم پذیر دارند. این ویژگی ها باعث پیش رفت فعالیت های سلولی، مانند چسبندگی و نفوذ می شود. این داربست ها، بعضی از خواص کلیدی ماتریس برون سلولی طبیعی را ارائه می دهند. الکتروریسی در مقایسه با سایر فرایندهای تولید نانوالیاف، روشی ساده و متنوع است. روش نام برده، به علت توسعه و اصلاحات اخیر در فناوری آن، تبدیل به روشی محبوب برای تولید داربست های سه بعدی شده است. به طورکلی، داربست سه بعدی نسبت به داربست دوبعدی می تواند پیوند بهتری میان سلول و اندام برقرار کند. تا به امروز، رویکردهای مختلفی برای تهیه ساختارهای سه بعدی الیافی از الکتروریسی پیشنهاد شده است. مقاله پیش رو، خلاصه ای از روش های فیزیکی تولید داربست های سه بعدی به کمک الکتروریسی، از جمله ترکیب الگوبرداری سریع و چاپ مستقیم با الکتروریسی، فرایندهای اصلاح پس از الکتروریسی (فرایند لیزر، روش فیزیکی پانچ)، جمع آوری الیاف با کمک سیال، جمع آوری الیاف به وسیله قالب، افزودن ذرات به الکتروریسی، الکتروریسی هم محور و الکتروریسی بدون سوزن را بیان می کند. افزون بر آن، نقش عوامل مختلف، مانند ولتاژ و رطوبت در داربست های الکتروریسی شده نیز بررسی می شود.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، نانو الیاف، الکتروریسی، داربست سه بعدی، کشت سلول
  • جابر کیوان راد، امین عبدالهی*، علیرضا مهدویان صفحات 57-69
    پلیمرهای فوتوکروم برگشت پذیر دسته ای از سامانه های پاسخگو به محرک هستند. این مواد با ویژگی های نوری منحصربه فرد خود می توانند به وسیله محرک القایی، مانند نور، به حالت برگشت پذیر به دو شکل ایزومری تبدیل شوند. تغییرات برگشت پذیر در خواص فیزیکی، شیمیایی و ساختارهای الکترونی (طیف های جذب و نشر) این پلیمرها مشاهده می شود. به طوری که به تابش نور فرابنفش پاسخ دهی سریع دارند. از طرفی، این پدیده بدون ایجاد تغییر در سایر خواص ماتریس پلیمری اتفاق می افتد. در تهیه پلیمرهای حساس به نور، ترکیبات فوتوکروم می توانند با روش های کوپلیمرشدن و دوپه شدن به ماتریس پلیمری وارد شوند. ایجاد اتصالات شیمیایی میان رنگینه فوتوکروم و ماتریس پلیمری می تواند به بهبود خواص نوری، طول عمر، پایداری نوری و مقاومت شیمیایی ترکیبات فوتوکروم منجر شود. به تازگی به پلیمرهای پاسخگو به محرک، به دلیل رفتار هوشمند شگفت انگیز آن ها، توجه زیادی شده است. به طوری که این مواد کاربردهای عملی در نانوذرات پلیمری دورنگ، ذخیره نوری اطلاعات به شکل برگشت پذیر، اسناد امنیتی و ضدجعل، حسگرهای شیمیایی و عدسی های چشمی یافته اند.
    کلیدواژگان: پلیمر هوشمند، حساس به نور، ردیاب پلیمری، فلوئورسانس، پاسخگو به محرک
  • آتوسا سامانیان*، محمد میرجلیلی صفحات 70-81
    با توجه به پیشرفت روزافزون علم مواد، که موجب افزایش و بهبود خواص و کاربرد های آن ها می شود، لازم است به طور دقیق تر به بررسی مواد پرکننده دندانی پرداخته شود. پرکردن دندان ها موضوع فراگیری در دندان پزشکی است که افزون بر حفظ و توسعه سلامت و استحکام دندان ها، در حفظ زیبایی ظاهری نیز بسیار اهمیت دارد. در مقاله پیش رو، پس از معرفی کامپوزیت های چندعاملی و اجزای آن ها، به بررسی سه ماتریس پلیمری، واکنش پلیمرشدن و برخی خواص فیزیکی آن ها پرداخته می شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد، مواد پرکننده پلیمری با گذشت 50 سال از معرفی به بازار و در اثر پیشرفت های روزافزون و سازنده، هم از نظر ظاهری و هم خواص فیزیکی و شیمیایی، می تواند به جایگزین مناسبی برای آمالگام، دوست آشنا و قدیمی دندان پزشکان، تبدیل شود. در این پژوهش، در کنار معرفی چند ماتریس رزینی، از جمله مونومرهای متاکریلات، متاکریلات با انقباض کم و سیلوران، به پرکننده ها و عوامل جفت کننده آن ها اشاره می شود.
    کلیدواژگان: کلمات کلیدی: کامپوزیت، کامپوزیت چند عاملی، پلیمرشدن، پلیمر پایه رزینی، پرکننده دندان
  • حسن عربی*، نونا قاسمی همدانی صفحات 82-94
    کاتالیزور های زیگلر-ناتا و متالوسن نقش مهمی در صنعت پلی اولفین ایفا می کنند. ولی محدودیت های ذاتی این سامانه ها، به ویژه در زمینه طراحی زنجیرهای پلیمری و پلیمرشدن مونومرهای قطبی، باعث شده است تا توجه زیادی به گسترش سامانه های کاتالیزوری جدید، از جمله کاتالیزور های دارای فلزات واسطه انتهایی (LTM) معطوف شود. سامانه های دی ایمین با فلز مرکزی نیکل یا پالادیم، دسته مهمی از خانواده کاتالیزور های LTM را تشکیل می دهند. در این سامانه ها، تغییر ساختار لیگاند و شرایط پلیمرشدن به شدت بر عملکرد کاتالیزور و خواص پلیمر به دست آمده اثر می گذارد. بنابراین، طراحی لیگاندهای نوین برای بهبود عملکرد کاتالیزور، زمینه پژوهش های مهمی در این سامانه ها شده است. در این مقاله، به روند پژوهش و توسعه شرکت های معتبر در زمینه نسل دوم کاتالیزور های تک موضعی پرداخته می شود. سپس، مشخصات و ویژگی های سامانه های کاتالیزوری با لیگاند دی ایمین شرح داده می شود. درنهایت، به مهم ترین پژوهش های انجام شده در زمینه طراحی لیگاندهای جدید در این خانواده اشاره می شود.
    کلیدواژگان: کاتالیزوهای تک موضعی، کاتالیزوهای فلزات واسطه انتهایی، لیگاندهای دی ایمینی، طراحی لیگاند، پلیمرشدن الفین ها
  • سحر عبداللهی باغبان، منوچهر خراسانی* صفحات 95-106
    پوشش های اسفنج پلی یورتان را می توان به شکل عایق گرمایی و صوتی یا به عنوان پوشش رویه، با هدف حفاظت یا تزیین در ساختمان ها و مکان های عمومی، از جمله سالن های سینما و بیمارستان به کار برد. بهره گیری از این پوشش ها مزایایی، مانند سبک سازی سازه ها، عایق سازی گرمایی و صوتی، چسبندگی عالی به زیرآیند، خواص مکانیکی عالی، قابلیت کاربرد مستقیم روی تمام سطوح (از جمله آسفالت، بتن، فلز، پلاستیک و چوب) و پوشش دهی مجدد سطوح دارای پوشش، پخت سریع، آسان و کامل در دمای محیط و افزایش سرعت ساخت وساز را به همراه دارد. تاکنون، تنها مطالعات اندکی، به منظور افزایش طول عمر پوشش های بر پایه اسفنج پلی یورتان انجام شده است. در این مقاله، نتایج پژوهش ها و مطالعات روی انواع سازوکارهای تخریب پوشش اسفنج پلی یورتان، شامل تخریب شیمیایی (اکسایش، گرماکافت، نورکافت، تجزیه گرمایی، حلال کافت، آبکافت)، فیزیکی، مکانیکی و زیست شناختی مرور می شود. درادامه، روش های ارزیابی مقدار تخریب پذیری اسفنج پلی یورتان، از جمله روش محفظه prohesion ،QUV و اثر تری اتیل فسفات روی اسفنج معرفی شده و نحوه انجام آزمون ها و تحلیل نتایج آن ها بیان می شود. در پایان نیز، برخی از روش های کاربردی، به منظور بهبود مقاومت اسفنج پلی یورتان در برابر تخریب، ازجمله به کار بردن ضداکسنده ها و پایدارکننده های نوری، بررسی می شود.
    کلیدواژگان: پوشش های اسفنج پلی یورتان، تخریب، آزمونQUV، محفظه Prohesion، ضد اکسنده
  • حامد دائمی *، مریم مشایخی، محیا صفرزاده صفحات 107-115
    الکتروریسی از روش های رایج تولید میکرو و نانوالیاف پلیمری است که به دلیل آسانی، هزینه کم و در دسترس بودن، در هر دو حوزه آزمایشگاهی و صنعتی به خوبی توسعه یافته است. در این روش، جریان پلیمر به حالت محلول یا مذاب در معرض میدان الکتریکی خارجی قرار می گیرد که در نتیجه آن، الیافی پیوسته ایجاد می شود. روش الکتروریسی مذاب به دلیل نبود حلال و مشکلات سمیت حاصل از آن طی فرایند الکتروریسی، به طور گسترده برای کاربرد در حوزه های پیشرفته، از جمله سلول های خورشیدی، زیست فناوری، محیط زیست و دفاعی مورد توجه قرار گرفته است. الیاف به دست آمده از روش الکتروریسی مذاب در مقایسه با الکتروریسی محلول، معمولا قطر بیشتری دارند. از این رو، مطالعات محدودی در ارتباط با تولید نانوالیاف پلیمری با روش الکتروریسی مذاب گزارش شده است. با توجه به گسترش کاربردهای روش های الکتروریسی به منظور تولید الیاف پلیمری برای استفاده در صنایع گوناگون و نبود گزارشی مطلوب در ارتباط با توسعه این روش ها، هدف از این مقاله مروری، بررسی پیشرفت های اخیر در هر دو زمینه دستگاهی و کاربردهای جدید روش الکتروریسی مذاب و مقایسه آن با روش الکتروریسی محلول است.
    کلیدواژگان: الکتروریسی مذاب، الکتروریسی محلولی، میکروالیاف، نانوالیاف، مهندسی بافت
  • صفحات 116-119
  • مجید غیاث صفحات 120-125
  • صفحات 126-127
  • صفحه 128
  • صفحه 129
  • صفحه 130
|
  • Mojtaba Taghizadeh*, Mojgan Mirzataheri, Hosein Abedi Moghadam Pages 3-14
    Acrylic pressure sensitive adhesives are an important class of adhesives which have attracted more attention than other adhesives because of their transparency, oxidation resistance, non-toxicity and relatively low cost. One of the most promising applications of these adhesives is in transdermal drug delivery systems in which drugs are released from adhesive in a controllable manner and enter the body through the skin. In this paper, first, the composition of the pressure sensitive adhesives and their properties are discussed and next the applications of these adhesives in transdermal drug delivery systems and the effect of their composition on drug release are reviewed in concisely. The results represented here indicate that the structure and content of acrylic monomers, secondary comonomers and functional group-containing monomers in the composition of pressure sensitive adhesive have significant effects on the adhesion properties of these adhesives. Investigations also show that acrylic pressure sensitive adhesives can be used effectively in transdermal drug delivery systems. The matrix of acrylic adhesive has high solubility for many drugs and can be used for loading of different drugs. Drug release of these systems is strongly affected by the composition of acrylic adhesive; and drug permeation can be adjusted by varying the type of acrylic adhesive. The presence of comonomers in the structure of acrylic adhesive, besides changing the physical and adhesion properties, significantly affects permeation and drug release from the adhesive. The permeation of drug is lowered by increasing polarity and hydrophilicity of the adhesive.
    Keywords: pressure sensitive adhesive, acrylic polymer, transdermal drug delivery systems, adhesion properties, application
  • Hassan Fattahi *, Mohammad Koselou, Yones Mosaei Oskoei Pages 15-28
    Due to increasing consumptions in fossil fuels and their transportation through pipelines in the sea, water pollution by petroleum products has become a global problem. Various methods are used to remove oil pollutants from sea waters. Among them different absorbents based on synthetic and natural polymers are common. Because of their high costs and lack of degradability, less attention is paid on synthetic polymers. In contrast, due to their surface roughness, high capillarity, suitable functional groups, low cost, biodegradability, and non-toxicity, natural polymers have gained more attention in this application. In this review, natural polymers suitable for removal of oil spills are considered in two categories including polymers derived from plant or animal sources, and the removal of oil pollutants by each category of polymers is discussed. The structure-property relationship of natural polymers associated with their ability for removing oil pollutants and their surface modifications for improving oil sorption capacity are reviewed.
    Keywords: oil pollutants, natural polymers, pollutants removal, surface modification, fiber
  • Ahad Hanifpour, Naeimeh Bahri, Laleh *, Mehdi Nekoomanesh, Majid Karimi Pages 29-42
    Making polymer alloys, copolymerization, functionalization, preparing polymeric composites using inorganic components or adding additives such as plasticizers and stabilizers to polymers are new strategies to modify polymers suitable in new applications. Among these methods, functionalization of polyolefins counts as a useful strategy for synthesis of new materials with improved properties. Functional groups change the important properties of polyolefins such as adhesion, penetration, compatibility, resistance to solvents, rheological and surface properties like colorability and printability, therefore, the functionalization can extend their application to other fields including adhesives, colors and insulators.To obtain a polymer with some particular properties, besides the type of functional groups, it is necessary to control their contents. Therefore, development of methods for controlled synthesis of functionalized polyolefins by conventional industrial monomers has achieved great interest in academic and industrial research. In this paper, several different methods for synthesis of functional polyolefins, their properties and applications are discussed in brief.
    Keywords: polyolefin, functionalization, living coordination polymerization, catalyst, synthesis
  • Zahra Pedramrad *, Javad Mokhtari Pages 43-56
    Nanofiber scaffolds possess high surface-to-volume ratios and adjustable porosity which promotes cellular activities such as attachment and infiltration, therefore providing some key characteristics of the native extracellular matrix. Compared to other production methods of nanofibers, electrospinning is a versatile and simple procedure. Due to recent developments and improvements, electrospinning is becoming a popular technique in the fabrication of three-dimensional (3D) scaffolds. In general, 3D scaffolds can provide a better link between single cells and organs than conventional 2D scaffolds. To date, several approaches have been proposed to fabricate 3D fiber structures by electrospinning. This article summarizes the production of 3D scaffolds using electrospinning techniques by physical methods including combining rapid prototyping and direct-write with electrospinning, post-processing after electrospinning (laser process, physical punching method), liquid-assisted collection, template-assisted collection, porogen-added electrospinning, co-axial electrospinning, and needleless electrospinning. Furthermore, the role of various factors like voltage and humidity in electrospun scaffolds is discussed.
    Keywords: tissue engineering, nanofiber, Electrospinning, 3D scaffold, cell culture
  • Jaber Keyvanrad, Amin Abdollahi *, Ali Reza Mahdavian Pages 57-69
    Reversible photochromic polymers are amongst the stimuli-responsive systems and have particular optical properties, which change reversibly between two isomers by "on" and "off" induction of stimuli such as UV/Vis irradiation. Reversible changes in physical and chemical properties and electronic structure (absorption and emission spectra) of these polymers can be observed by their fast response to irradiation. Moreover, other changes in properties of the polymer matrix are not expected during this phenomenon.To achieve light-sensitive polymers, the photochromic materials can be introduced in the polymer matrix through copolymerization or doping process. Chemical bonding between the polymer matrix and photochromic dye can lead to higher optical properties, life-time, photostability and chemical resistance of photochromic compound. Recently, stimuli-responsive polymers have received much attention because of their exceptional smart behavior and potential applications such as dual-color polymeric nanoparticles, reversible optical data storage, security documents and anti-counterfeiting, chemical sensors and ophthalmic lens.
    Keywords: smart polymer, photosensitive, polymeric detector, fluorescence, stimuli, responsive
  • Atousa Samaniyan* Pages 70-81
    With advances made by material science and improvements in properties of polymers used as dental materials and increasing their applications, we have made attempts in studying polymer composites as filling materials which have been extensively used in dental applications. Indental filling procedure which is a pervasive issue in dentistry in addition to the maintaining the health and strength of the teeth, their appearance is also very important to be preserved. In this paper, multi-functional composites, their components, three different types of polymer matrix, polymerization reaction, and physical properties of these composites are investigated. The advanced polymer filler materials introduced in to the market over 50 years illustrate that they are viable alternatives to amalgam both in terms of appearance and physical and chemical properties. Monomers including conventional methacrylates, methacrylates with low shrinkage and silver, and their fillers and coupling agents are discussed.
    Keywords: composite, multi, functional composite, polymerization, polymer resin base, dental filling
  • Hasan Arabi*, Nona Ghasemi Hamedani Pages 82-94
    Ziegler-Natta and metallocene catalysts play an important role in polyolefin industrial production but their intrinsic drawbacks specially in providing new architectures in polymer chains and tolerance against polar functional groups havestimulated a major shift of focus on developing new catalytic systems especially late transitionmetal (LTM) catalysts. Pd (II)/ Ni(II)–α-diimine complexes are a major group of LTM catalysts. In these systems, any changes in ligand structure or even polymerization parameters dramatically affect the catalyst performance and final properties of polymer. An exciting recent direction in the polyolefin field is the design of new ligands in order to improve the performance of LTM catalysts in the polymerization systems. Herein, the trends inresearch activities followed by pioneer companies in the field of second generation of single site catalysts and also the specifications of LTM catalysts based on diimine systems and the new designed ligands of this family have been reported.
    Keywords: single site catalysts, late transition metal catalysts, diimine ligands, ligand designing, olefin polymerization
  • Sahar Abdollahi Baghban, Manouchehr Khorasani* Pages 95-106
    Polyurethane foam (PUF) is one of the polymers which in recent years has been most frequently used in many different industries. Polyurethane foam coatings used as thermal and sound insulation materials can also be employed as top coats in order to decorate or protect public premises such as hospitals, cinema halls and etc. The benefits of PUF coatings include light-weight building construction, very good thermal and sound insulation, excellent adhesion to diverse substrates, excellent mechanical properties, high tensile strength, resistance to elongation, resistance to impact, abrasion and cracking, direct applicability on the surface of different materials such as asphalt, concrete, metal, plastic and wood, the ability to re-coat the previously coated surfaces, quick, easy and complete cure at room temperature and improving the speed of construction. A few studies have been done in order to increase the service life of PUF and PUF coatings. In this review, the results of these studies on different types of PUF coating degradation mechanisms including chemical (oxidation, thermolysis, photolysis, pyrolysis, solvolysis, hydrolysis, aminolysis, glycolysis and etc.), physical, mechanical and biological mechanisms have been discussed. Also different assessment test methods of PUFs degradation included QUV chamber, prohesion chamber and triethylene phosphate effect which are reported and the obtained results are analyzed. Finally, different applicable methods such as antioxidants and light stabilizers are considered to improve PUF’s resistance against degradation.
    Keywords: PUF coatings, degradation, QUV test, prohesion chamber, Antioxidant
  • Hamed Daemi *, Maryam Mashayekhi, Mahya Safarzade Pages 107-115
    Electrospinning has been developed as a common method to produce micro- and nanofibers in both laboratory and industrial areas due to its convenience, low cost and availability. In this method, continuous fibers are fabricated as a consequence of applying an external electrostatic field to a polymer solution or melt flow. Solvent-free melt electrospinning system has attracted interests in application fields such as solar cells, biotechnology, environment, and defense because it does not employ harmful toxic solvents. Melt electrospun fibers are larger in diameter than those obtained from solution electrospinning. In this regard, there are limited reports on the fabrication of nanofibers by melt electrospinning. With respect to the developments in fabrication of polymeric fibers used in different industries, in this study, a comprehensive literature review is presented on recent developments in melt electrospinning concerning instruments and its applications, and its differences with solution electrospinning.
    Keywords: melt electrospinning, solution electrospinning, microfibers, Nanofibers, tissue engineering
  • Majid Ghiass* Pages 120-125