فهرست مطالب

تحقیقات آفات گیاهی - سال ششم شماره 1 (بهار 1395)

فصلنامه تحقیقات آفات گیاهی
سال ششم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مجتبی اسمعیلی، علیرضا بندانی* صفحات 1-12
    شب پره مینوز گوجه فرنگی (Tuta absoluta Meyrick (Lep.: Gelechiidae آفتی است چند نسلی و بومی آمریکای جنوبی که تهدیدی جهانی برای محصول گوجه فرنگی شده است. این آفت ابتدا از ارومیه گزارش شد ولی اکنون تقریبا تمامی مناطق گوجه کاری ایران را آلوده کرده است. برای کنترل این آفت از آفت کش های مختلف از جمله آفت کش های فسفره و پایروتروئیدی و به طور معمول در مقادیر زیاد استفاده می شود که این باعث ایجاد مقاومت، آلودگی محصول به باقیمانده سموم و حتی آلودگی محیط زیست می شود. بنابراین هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره نیمه خالص پروتئینی بذر تریتیکاله روی فعالیت آنزیم های آمیلاز این حشره می باشد. برای این منظور، عصاره بذر با استفاده از محلول نمکی NaCl استخراج شد و با استفاده از آمونیوم سولفات به صورت نیمه خالص درآمد. سنجش آنزیمی نشان داد که روند مهارکنندگی آنزیم آلفا آمیلاز حشره بسته به غلظت مورد استفاده بود، یعنی با افزایش غلظت مهارکننده میزان درصد بازدارندگی آنزیم افزایش پیدا کرد. برای مثال، در غلظت نیم میکروگرم پروتئین عصاره بذر، میزان مهار آنزیم 31 درصد بود، در حالی که در هشت میکروگرم پروتئین عصاره بذر میزان مهار آنزیم به 66 درصد رسید. در بررسی تاثیر اسیدیته مشاهده شد که بالاترین میزان مهارکنندگی عصاره پروتیینی در اسیدیته هشت می باشد و فراسوی این اسیدیته میزان مهارکنندگی کاهش پیدا کرد. سنجش مهار آنزیم در ژل نیز مشاهدات سنجش آنزیم به وسیله دستگاه الیزاریدر را تایید کرد، یعنی با افزایش غلظت مهارکننده از شدت باند آمیلازی کاسته شد. این نتایج نشان می دهد که پروتئین های موجود در عصاره بذر تریتیکاله دارای پتانسیلی هستند تا در کنترل حشرات بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مینوز گوجه فرنگی، آنزیم آلفا آمیلاز، عصاره بذر تریتیکاله
  • پریا سلطانی نژاد، اصغر شیروانی*، مریم راشکی صفحات 13-22
    بید آرد،Ephestia kuehniella Zeller ، به عنوان یکی از رایج ترین میزبان های مورد استفاده در پرورش انبوه زنبور پارازیتویید (Habrobracon hebetor (Say) Hym.: Braconidae) و (Trichogramma brassicae Bezdenko (Hym.: Trichogrammatidae) مورد توجه قرار دارد. در این تحقیق، هشت رژیم غذایی متفاوت و با ترکیباتی جدید در شرایط آزمایشگاهی (دمای 1±25 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±60 درصد، دوره نوری 14:10 ساعت (روشنایی: تاریکی)) برای پرورش بید آرد استفاده شد. نتایج نشان داد که نوع رژیم غذایی اثر معنی دار بر رشد و تولید مثل بید آرد داشت. بیشترین میانگین تعداد حشرات کامل ظاهر شده، وزن 10 حشره کامل، وزن 100 تخم همراه با کوتاه ترین طول دوره ی رشدی نابالغ (از تخم تا ظهور حشره کامل)، بدون اختلاف معنی دار، مربوط به چهار رژیم غذایی شامل A حاوی آرد گندم، سبوس گندم، آرد ذرت، مخمر نان و گلیسیرین (به ترتیب به نسبت های 5/41%، 2%، 5/43%، 3% و10%)، B حاوی آرد گندم، سبوس گندم، آرد جو، مخمرنان و گلیسرین (به ترتیب به نسبت های 5/41%، 2%، 5/43%، 3% و10%)، رژیم C حاوی آردگندم، سبوس گندم، مخمرنان وگلیسرین، (به ترتیب به نسبت های82%، 3%، 10% و 5%) و رژیم D حاوی آرد گندم، آرد جو و آرد ذرت (به نسبت های مساوی 33%، 33% و 33%) بودند. در مقایسه، میانگین تعداد و وزن حشرات کامل ظاهر شده در بقیه رژیم های غذایی به طور معنی دار کمتر بود. طولانی ترین دوره رشدی (از تخم تا ظهور حشره کامل) و بیشترین میانگین مرگ و میر مرحله نابالغ به ترتیب در رژیم غذایی G حاوی آرد ذرت و F رژیم غذایی آرد گندم اتفاق افتاد. بدین ترتیب رژیم های غذایی A، B، C، D به عنوان مناسب ترین بسترهای پرورش بید آرد E. kuehniella پیشنهاد می شوند.
    کلیدواژگان: بید آرد، زیست شناسی، پرورش انبوه، درصد خروج
  • مولود غلام زاده چیتگر*، جلیل حاجی زاده، محمد قدمیاری، آزاده کریمی ملاطی، حسن هدی صفحات 23-35
    سن شکارگر (Andrallus spinidens Fabricius (Hemiptera: Pentatomidae از عوامل کنترل بیولوژیک لاروهای بال پولکداران در مزارع برنج ایران می باشد. در تحقیق حاضر، اثرات غلظت زیرکشنده قارچ بیمارگر حشرات، Beauveria bassiana روی تخصیص انرژی سلولی این سن شکارگر مطالعه شد. پنج غلظت 104، 105، 106، 107 و 108 کنیدی بر میلی لیتر آماده شدند. پوره های سن پنجم A. spinidens در سوسپانسیون های قارچ به مدت 10 ثانیه غوطه ور شدند. پس از انجام زیست سنجی و تجزیه و تحلیل داده ها، برای سایر آزمایش ها، غلظت LC30 قارچ مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش ها در دمای 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 10±60 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی انجام شدند.مقادیرانرژی در دسترس (شامل کربوهیدرات، گلیکوژن، چربی و پروتئین)،انرژی مصرفی و تخصیص انرژی سلولی در سن شکارگرA. spinidens برآورد شدند. میزان انرژی در دسترس و مصرفی در حشرات تیمار شده با قارچ (به ترتیب 028/0±53/68 و 01/0±10/6 ژول بر حشره) با شاهد (به ترتیب 03/0±61/79 و 01/0±63/6 ژول بر حشره)اختلافمعنی داری نداشت. برآورد تخصیص انرژی سلولی نشان داد که سن های تیمار شدهبا قارچمقدار انرژی کمتری (75/0±22/11 ژول بر حشره) در مقایسه با شاهد (37/0±12 ژول بر حشره) داشتند، هر چند این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. طبق مطالعه حاضر، غلظت زیرکشنده، 105×3 کنیدی بر میلی لیتر از قارچ B. bassiana اثر سویی روی پارامترهای بیوشیمیایی آزمایش شده ی سن شکارگر A. spinidens ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: غلظت زیرکشنده، سن شکارگر، قارچ بیمارگر حشرات، تخصیص انرژی سلولی
  • محمد احمدی، نفیسه پورجواد* صفحات 37-47
    یکی از مهم ترین شته های فعال روی درخت انار، شته سبز انار (Aphis punicae (Hem.: Aphididae می باشد. برای بررسی تاثیر دما بر ویژگی های زیستی شته انار، پارامترهای مهم جدول زندگی-باروری در چهار دمای 19، 22، 25 و 27 درجه سلسیوس، روی برگ انار با استفاده از قفس برگی محاسبه شد. همچنین تاثیر ارقام مختلف انار بر نوسانات فصلی شته با نمونه برداری از ده رقم انار به صورت هفتگی در طول فعالیت شته در شرایط صحرایی و پارامترهای جدول زندگی باروری آن، بر روی نهال های سه رقم انار در گلخانه بررسی شد. نرخ ذاتی افزایش جمعیت در چهار دمای 19، 22، 25 و 27 درجه سلسیوس تفاوت معنی دار داشت و بالاترین میزان آن مربوط به دمای 27 درجه سلسیوس بود. همچنین داده های صحرایی نشان داد تراکم شته بر روی ارقام مختلف انار دارای تفاوت معنی دار است به طوری که بیشترین و کمترین تراکم جمعیت شته در طول فصل به ترتیب بر روی رقم رباب شیراز و رقم رودبار مشاهده شد. پارامترهای جدول زندگی باروری نشان دادند که بیشترین نرخ ذاتی افزایش جمعیت و نرخ متناهی افزایش جمعیت و کمترین میانگین طول دوره پورگی و میانگین طول یک نسل شته انار روی رقم شیشه پگ و پس از آن رباب شیراز حاصل می شود که نشان دهنده مناسب بودن این ارقام برای رشد و نمو و افزایش جمعیت شته انار می باشد.
    کلیدواژگان: جدول زندگی، باروری، نرخ خالص تولیدمثل، Aphididae، نرخ متناهی افزایش جمعیت
  • مریم پهلوان یلی *، محسن محمدی انایی صفحات 49-60
    شته سبز گندم Schizaphis graminum Rondani یکی از آفات مهم غلات به ویژه گندم است که در انتقال برخی از ویروس های بیماری زای گیاهی نقش مهمی دارد. در این تحقیق ویژگی های زیستی شته سبز گندم روی رقم روشن و لاین های R1-3 وR2-23 گندم در شرایط آزمایشگاهی در دمای 1±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±60 درصد، دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بررسی شد. اختلاف معنی داری در طول دوره یک نسل شته سبز گندم (T) روی رقم و لاین های مورد مطالعه وجود نداشت؛ درصورتی که سایر پارامترهای رشد جمعیت این آفت بین سه تیمار اختلاف معنی داری نشان دادند. نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r)، نرخ متناهی افزایش جمعیت (λ) و نرخ خالص تولید مثل (R0) این شته به ترتیب 352/0 بر روز، 422/1 بر روز و 24/41 نتاج ماده روی لاینR2-23 ، 288/0 بر روز، 334/1 بر روز، 20/22 نتاج ماده روی لاین R1-3 و 294/0 بر روز، 342/1 بر روز و 5/27 نتاج ماده روی رقم روشن محاسبه شد. بر اساس پارامترهای رشد جمعیت می توان نتیجه گیری کرد که رقم روشن و لاین R1-3 در مقایسه با لاین R2-23 از مطلوبیت کمتری نسبت به شته سبز گندم برخوردارند.
    کلیدواژگان: مقاومت، Schizaphis graminum، گندم، تولید مثل
  • حسین پژمان* صفحات 61-70
    این آزمایش طی سال های 1390 و 1391 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار نوع فرمولاسیون تجاری پروتئین هیدرولیزات (تیمار) شامل 1- اگریسنس(Agrisence) ، 2- بیوسبو(Bio-cebo) ، 3- سراتراپ Cera-trap)) و 4- اسمل فول(Esmelfol) در سه تکرار در یک باغ انار آلوده به مگس میوه مدیترانه ای در شهر شیراز اجرا شد. هر هفته تله ها بررسی و تعداد مگس میوه مدیترانه ای و حشرات غیر هدف شکار شده شمارش شدند. در تمام جمعیت های مورد مطالعه، بین تیمارها اختلاف معنی دار در سطح یک درصد مشاهده شد. میانگین شکار هفتگی مگس مدیترانه ای در تیمارها به ترتیب 75/3، 80/3، 77/9 و 48/2 مگس در هر تله بود و میانگین شکار هفتگی حشرات غیر هدف در تیمارها به ترتیب 80/18، 38/43، 23/56 و 93/56 حشره در هر تله بود. فرمولاسیون اگریسنس با جلب بیشترین تعداد بال توری سبز (86/40 بال توری سبز) اختلاف معنی داری با سایر تیمارها نشان داد. بیشترین تعداد شکار هفتگی شب پره ها در فرمولاسیون های بیوسبو (07/6 شب پره) و اگریسنس (41/5 شب پره) مشاهده شد. در مجموع، فرمولاسیون مایع سراتراپ برتر از بقیه ی فرمولاسیون های پروتئین هیدرولیزات برای برنامه های شکار انبوه مگس میوه مدیترانه ای پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اسمل فول، اگریسنس، بیوسبو، حشرات غیر هدف، مایع سراتراپ
  • مژده لونی، شهریار جعفری*، جهانشیر شاکرمی صفحات 71-83
    در این مطالعه تاثیر دماهای مختلف بر واکنش تابعی و میزان تغذیه کنه شکارگر (Phytoseius plumifer (Canestrini and Fanzago از مراحل بالغ کنه Rhyncaphytoptus ficifoliae Keifer تعیین شد. واکنش تابعی در چهار دمای ثابت 15، 20، 25 و 30 درجه سلسیوس و روی تراکم های 2، 4، 8، 16، 32 و 64 عدد از مراحل بالغ طعمه در شرایط نوری 12: 12 ساعت (روشنایی: تاریکی) و رطوبت نسبی 5± 65 درصد انجام شد. هم چنین میزان تغذیه مراحل نابالغ و ماده های بالغ کنه شکارگر از مراحل بالغ طعمه در شش دمای ثابت (15، 20، 25، 30، 35 و 37 درجه سلسیوس) اندازه گیری شد. نوع واکنش تابعی کنه شکارگر P. plumifer روی تراکم های مختلف مراحل بالغ کنه R. ficifoliae در چهار دمای مورد آزمایش با استفاده ار رگرسیون لجستیک از نوع دوم تعیین شد. هم چنین مقادیر قدرت جستجو (a) و زمان دست یابی (Th) با استفاده از مدل نوع دوم راجرز تعیین شد. بیش ترین (h-1 101/0 ) و کم ترین میزان (h-1 03/0) قدرت جستجو (a) به ترتیب در دماهای 25 و 15 درجه سلسیوس مشاهده شد. با افزایش دما از 15 تا 25 درجه سلسیوس زمان دستیابی کاهش پیدا کرد و کم ترین زمان دستیابی در دمای 25 درجه سلسیوس و معادل 53/0 ساعت تعیین شد، با افزایش دما از 25 تا 30 درجه سلسیوس زمان دستیابی اندکی بیشتر شد (74/0 ساعت). بیش ترین و کم ترین میزان مصرف روزانه طعمه توسط مراحل نابالغ کنه شکارگر به ترتیب در دماهای 25 (93/0± 6/31) و 15 درجه سلسیوس (06/0 ±15/12) مشاهده شد. بالاترین میزان کل طعمه مصرف شده توسط افراد ماده کنه P. plumifer معادل 5/15±9/1049 عدد از مراحل بالغ طعمه بود که در دمای 25 درجه سلسیوس مشاهده شد. نتایج بررسی حاضر نشان داد که مراحل مختلف کنه شکارگر P. plumifer توانایی تغذیه از مراحل بالغ کنه آفت R. ficifoliae را دارند و می توانند به عنوان یک عامل بیولوژیک مناسب در کاهش خسارت این آفت نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: تغذیه، رفتارهای جستجوگری، واکنش تابعی، Phytoseius plumifer، Rhyncaphytoptus ficifoliae
|
  • M. Esmaeily, A. R. Bandani* Pages 1-12
    The Tomato leaf miner is a polyvoltine pest native to South America and is a universal threat to tomato. This pest was first reported from Orumieh but nowadays it has been reported from all tomato fields of Iran. In order to control this pest, various pesticides including organophosphorous and pyrithroid insecticides are used continuously which caused the insect to develop resistance, contamination of products to pesticides residue and contamination of the environment. Thus, the aim of the current study was to study the effect of semi-purified proteinaceous extract of triticale seeds on α-amylase activity of the insect. Seed proteinaceous extract was obtained by NaCl solution and it was semi-purified using ammonium sulfate. Enzyme assay indicated that the insect amylase inhibition is dependant to the extract dose which is used i.e. with increasing inhibitor dose the amount of enzyme inhibition increased. For example, when 0.5 µg seed extract protein was used only 31% enzyme inhibition was achieved and when 8.0 µg seed extract protein was used 66% enzyme inhibition was obtained. In monitoring pH it was found that the highest inhibition was obtained at pH 8.0 and beyond this pH the amount of enzyme inhibition reduced. Gel assay confirmed our enzyme assay results which were done by Elisa reader instrument i.e. with increasing inhibitor concentration amylase band intensity decreased.
    Keywords: Tomato leaf miner, amylase enzyme, Triticale seed extract
  • P. Soltani Nezhad, A. Shirvani*, M. Rashki Pages 13-22
    Mediterranean flour moth (MFM), Ephestia kuehniella Zeller, is considered as one of the most commonly used host for parasitoids mass rearing including Habrobracon hebetor (Say) (Hym.: Braconidae) and Trichogramma brassicae Bezdenko (Hym.: Trichogrammatidae). In this research, eight different diets with novel ingredients were applied in laboratory conditions (25±1 ° C, 60±5% RH and 14L: 10D) for mass rearing of the MFM. The results showed that the kind of diets had effect on development and reproduction of the MFM. The highest mean number of emerged adults, weight of 10 adults, weight of 100 eggs along with the shortest developmental time (from egg to adult emergence) of MFM, without any significant difference, were related to four diets including A: wheat flour, wheat bran, barley flour, yeast and glycerin, B: wheat flour, wheat bran, barley flour, yeast bread and glycerin (ratios: 41.5: 2: 43.5 : 3: 10%, respectively), C: wheat flour, wheat bran, yeast bread and glycerin (ratios: 82: 3: 10: 5%, respectively), D: wheat flour, corn flour and barley flour (with equal ratios: 33: 33: 33%). In contrast, the mean number and weight of emerged adults were significantly lower in the rest of diets. The longest developmental time (from egg to adult emergence) and highest immature mean mortality were occurred for diet G containing corn flour and diet F containing wheat flour, respectively. Therefore, the diets A, B, C, and D were proposed as the most appropriate media for mass rearing of the MFM, E. kuehniella.
    Keywords: Mediterranean flour moth, biology, mass rearing, percentage of emergence
  • M. Gholamzadeh, Chitgar*, J. Hajizadeh, M. Ghadamyari, A. Karimi, Malati, H. Hoda Pages 23-35
    The predatory bug, Andrallus spinidens Fabricius (Hemiptera: Pentatomidae), is a potential biological control agent of lepidopterous larvae in the rice fields of Iran. In the present research, the sublethal effects of the entopmopathogenic fungus, Beauveria bassiana were studied on the cellular energy allocation (CEA) of this predator. Conidia suspensions were prepared in five concentrations of 104, 105, 106,107 and 108 conidia ml-1.Fifth-instar nymphs of A. spinidens were immersed in fungal suspensions for 10 seconds. After bioassay and data analysis, the effect of LC30 of B. bassiana were investigated at 25±2 °C, 60%±10% relative humidity and a photoperiod of 16:8 h (L: D). The amounts of available energy (including carbohydrate, glycogen, lipid and protein), energy consumption and cellular energy allocation were estimated. No significant difference was observed in the amounts of available and consumption energies in the treated insects (68.53±0.028 and 6.10±0.01 j/insect, respectively) compared with control (79.61±0.03 and 6.63±0.01 j/insect, respectively). Estimation of cellular energy allocation showed that treated bugs had a lower amount of energy (11.22±0.75 j/insect) compared with control (12±0.37 j/insect), but difference did not cause statistically significant. According to the present study, the sublethal concentrationof B. bassiana (3×105 conidia ml-1) was not caused any significant effect on the biochemical parameters of A. spinidens.
    Keywords: Predatory bug, sublethal concentration, entopmopathogenic fungus cellular energy allocation
  • M. Ahmadi, N. Poorjavad* Pages 37-47
    One of the most important aphids on pomegranate trees is pomegranate aphid, Aphis punicae (Hem.: Aphididae). To determine the effect of temperature on biological characters of A. punicae, its fertility life table was studied by leaf cages on pomegranate leaves in four temperatures (19, 22, 25 and 27ºC). Also effect of pomegranate cultivars on seasonal fluctuations and life table parameters of A. punicae were investigated by weekly sampling from infested trees of ten cultivars in natural conditions and by using leaf cages on leaves of three cultivars (Shishepag, Robab, Shahreza) in greenhouse, respectively. Results showed that the estimated intrinsic rate of increase was significantly different between four temperatures and its highest value found in 27°C. Also, field results indicated that aphid density was significantly different between tested cultivars and the highest and lowest aphid densities were observed in Robab Shiraz and Rodbar cultivars, respectively. Based on estimated parameters of the fertility life table, the highest intrinsic rate of increase and finite rate of increase and also the lowest mean nymphal development time and mean generation time were occurred on Shishe-pag cultivar followed by Robab cultivar that indicated these cultivars are more suitable for development and population growth of pomegranate aphid.
    Keywords: Fertility life table, the reproductive rate, Aphididae, finite rate of increase
  • M. Pahlavan Yali*, M. Mohammadi Anaii Pages 49-60
    Greenbug Schizaphis graminum Rondani is one of the most important pests of grain, especially wheat, which plays an important role to transfer some of plant pathogenic viruses. In this research, the biological parameters of S. graminum on wheat cultivar (Roshan) and Lines (R1-3 and R2-23) were studied at 25±1˚C, 60±5% RH and a photoperiod of 16: 8h (L: D) in a growth chamber. No significant difference in mean generation time (T) of wheat aphid was observed on cultivar and lines studied; while other population growth parameters showed significant differences among three treatments. The intrinsic rate of increase (r), finite rate of increase (λ)and Net reproductive rate (R0) were 0.352 day-1, 1.422 day-1 and 41.24 female offspring on R2-23 line; 0.288 day-1, 1.334 day-1 and 22.20 female offspring on R1-3 line and 0.294 day-1, 1.342 day-1 and 27.5 female offspring on Roshan cultivar, respectively. Based on population growth parameters, it can be concluded that Roshan cultivar and R1-3 line compared with R2-23 line have Lower susceptibility to S. graminum.
    Keywords: Resistance, Schizaphis graminum, Wheat, Reproduction
  • P. Pezhman* Pages 61-70
    This research was carried out during 2011 and 2012 in a randomized complete block design (RCBD) with 4 trade formulations of protein hydrolyzates (1-Agriscence, 2- Bio-Cebo, 3- Cera-Trap liquid, 4- Esmelfol) in 3 replicates in a pomegranate orchard in Shiraz city. Traps were checked weekly and the numbers of captured Mediterranean fruit fly (med fly) and non-target insects were recorded. Data were analyzed and treatments means compared with Duncan multiple range test. Results revealed significantly differences among treatments at probability level of one percent in all evaluated factors. Averages weekly captured of med fly in treatments were 3.75, 3.80, 9.77, and 2.48 flies, respectively. Average weekly captured of non-target insects in treatments were 18.80, 43.38, 56.23, and 56.93 insects, respectively. Traps baited with Agrisence had the maximum captured of Chrysopa sp. (40.86 numbers) and showed significant differences with other treatments. The maximum captured moths were observed in traps baited with Bio- Cebo (6.07 numbers) and Agrisence (5.41 numbers). In conclusion, Cera-trap is recommended as the best treatment for mass trapping of med fly in pomegranate orchards in Shiraz region.
    Keywords: Agriscence, Bio, Cebo, Cera, Trap, Esmelfol, Non, target insets
  • M. Louni, Sh. Jafari*, J. Shakarami Pages 71-83
    In this study the effect of different temperatures on functional response and prey consumption of predatory mite, Phytoseius plumifer fed on adult stages of Rhyncaphytoptus ficifoliae was determined. Four constant temperatures (15, 20, 25 and 30 ± 1°C) and six prey densities (2, 4, 8, 16, 32 and 64 individuals) were used during a 24-h period in functional response experiments. Also the effect of six constant temperatures (15, 20, 25, 30, 35 and 37 ± 1°C) on prey consumption of P. plumifer on adult stages of R. ficifoliae was determined. Using the logistic regression, the type II functional response was determined for P. plumifer adult female at all tested temperatures. The type II Roger's model was used to estimate the values of the searching efficiency (a) and handling time (Th). The maximum and minimum searching efficiency of P. plumifer were 0.101 h-1 at 25ºC and 0.030 h-1 at 15ºC, respectively. The handling time decreased with increasing temperature from 15 to 25°C and the minimum value of Th was observed at 25°C (0.53 h), with increasing temperature to 30°C, handling time increased again (0.74 h). The minimum and maximum daily prey consumption of whole immature stages of P. plumifer were observed at 15ºC (12.15±0.06) and 25ºC (31.60±0.93), respectively. The maximum value of the total consumed prey by adult female of P. plumifer on adult stages of prey was 1049.9±15.5 that observed at 25ºC. The finding of this study showed that the different stages of P. plumifer fed on adult stages of R. ficifoliae and it can be considered as an appropriate biological agent in control of this pest.
    Keywords: Feed, Foraging behaviors, Phytoseius plumifer, Rhyncaphytoptus ficifoliae, Functional response