فهرست مطالب

نشریه روان پرستاری
پیاپی 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شکوه ورعی، صالح کشاورز، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، مرتضی شمسی زاده، انوشیروان کاظم نژاد صفحات 1-10
    مقدمه
    بیماری های قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ درسراسر جهان می باشد. علیرغم درمان های دارویی، بعضی از بیماران جهت تشخیص انسداد عروق کرونر نیازمند آنژیوگرافی بوده و این روش قطعی ترین روش تشخیصی به شمار می رود. آنژیوگرافی اثرات زیادی بر اضطراب بیماران داشته و رضایتمندی بیماران از فرایند درمانی و مراقبتی را تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه با هدف تاثیر تور آشناسازی با رویه آنژیوگرافی براضطراب و رضایتمندی بیماران کاندید آنژیوگرافی در سال 91-1390 انجام شد.
    روش
    دراین مطالعه تجربی، 148 بیمار کاندید آنژیوگرافی با روش نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. تخصیص بیماران به دو گروه به روش تخصیص تصادفی بلوکی انجام شد. بیماران گروه مداخله علاوه بر آموزش های روتین بخش، در قالب تور آشناسازی، به واحد آنژیوگرافی برده شدند. اضطراب بیماران در سه نوبت حین بستری، یک ساعت قبل از آنژیوگرفی و زمان ترخیص سنجیده و رضایتمندی آنها نیز حین ترخیص سنجیده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، اضطراب آشکار اشپیلبرگر و مقیاس مقیاس دیداری آنالوگ بود. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار SPSSv.20 و با آزمون کای دو و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین امتیاز اضطراب بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری را نشان نداد(756/0=p). پس برگزاری تور آشناسازی در گروه مداخله میانگین اضطراب به طورمعنی داری درمقایسه با گروه کنترل کاهش یافت (001/0p<). هم چنین میانگین نمره رضایتمندی بیماران هنگام ترخیص در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل در سطح بالاتری بود که از نظر آماری این اختلاف معنادار بود(001/0p<).
    نتیجه گیری
    تور آشناسازی در بیماران کاندید آنژیوگرافی منجر به کاهش اضطراب و افزایش رضایتمندی آنها می شود، لذا استفاده از این رویکرد آموزشی در بیماران کاندیدآنژیوگرافی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، تور آشناسازی، اضطراب، رضایتمندی
  • مسعود فلاحی خشکناب، پریسا علی حسن زاده، کیان نوروزی صفحات 11-20
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری نورولوژیک اکتسابی مزمن است که در برخی نواحی کشورمان با شیوع بالاتری دیده می شود. از خصوصیات بارز این بیماری آن است که اغلب بیماران را بالغین جوان تشکیل می دهند و ماهیت ناتوان کننده ای دارد. اختلالات روان شناختی از جمله افسردگی به طور قابل توجهی در بیماران مبتلا دیده می شود. مداخله پرستاری نگارش احساسات و برون ریزی احساسات (تخلیه هیجانی) به صورت نوشتن از روش های خودیار و مقرون به صرفه ای است که در چندین مطالعه تاثیر آن بر سلامت جسمانی، روانی و پیش آگهی بیماری های مزمن بررسی شده است. این روش تاکنون بر بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مطالعه نشده است. پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر نگارش کتبی احساسات و هیجانات بر افسردگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس صورت گرفته است.
    روش
    این مطالعه به صورت مداخله ای و نیمه تجربی و به صورت قبل و بعد، در طی سال (1389) برروی 80 نفر از بیماران مبتلا به (MS) مراجعه کننده به انجمن MS ایران در تهران، انجام گردید. از بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس پس از اخذ رضایت نامه کتبی و تکمیل پرسشنامه DASS-21)) از مددجویان گروه مداخله درخواست گردید که مداخله پژوهش را که نگارش کتبی روزانه احساسات و هیجانات منفی بوده است، را به صورت چهار هفته پشت سرهم روزی نیم ساعت بنویسند و برای گروه شاهد این مداخله انجام نگردید. پس از یک ماه مجددا پرسشنامه DASS-21)) را تکمیل نمایند. در پایان اطلاعات پرسشنامه ها با SPSS v.16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شاخص افسردگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بالاتر از جمعیت عادی است. میانگین شاخص افسردگی در گروه مطالعه پس از مداخله به طور معناداری کاهش یافته بود (008/0=p). اثر بخشی نگارش کتبی احساسات، به سن و جنس بیماران بستگی نداشت.
    نتیجه گیری
    نگارش کتیب احساسات و برون ریزی هیجانات به صورت نوشتن بر شاخص افسردگی بیماران مبتلا به MS موثر می باشد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، افسردگی، نوشتن، تخلیه هیجانی
  • حمیده صادقیان، محمدرضا خدایی اردکانی*، حسین اسکندری، زهرا تمیزی، علیرضا خدایی صفحات 21-29
    مقدمه

    عادت های فرهنگی متفاوت از طریق به وجود آوردن باورها و نگرش های متفاوت می توانند بر پدیده شناسی و شیوع نشانه های اختلال وسواس فکری- عملی تاثیر بگذارند. پژوهش حاضر با هدف نشانه شناسی اختلال وسواس فکری- عملی در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی شهر تهران با تاکید بر فرهنگ ایران انجام پذیرفت.

    روش

    در این مطالعه توصیفی 103 بیمار مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه مقیاس وسواس فکری- عملی ییل براون با یک سوال باز پاسخ بود که جهت تعیین اعتبار و پایایی آن از روش اعتبار همگرا و آزمون مجدد استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS v.16 و روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن بود که رایج ترین نشانه های وسواس فکری در بیماران ایرانی به ترتیب شامل وسواس آلودگی (23/92%)، وسواس فکری متفرقه (99/66%) و جسمی (28/57%) است و رایج ترین نشانه های وسواس عملی شامل وسواس عملی متفرقه (64/78%)، نظافت و شستشو (78/73%) وارسی کردن (07/64%) بودند.

    نتیجه گیری

    الگوی کلی نشانه شناسی اختلال وسواس فکری- عملی در نمونه های پژوهش حاضر با الگوی مشاهده شده در فرهنگ غربی و در بعضی کشورهای شرقی موافق و سازگار است به طوری که ویژگی های اصلی اختلال وسواس فکری- عملی نسبتا مستقل از متغیرهای فرهنگی بوده و تنها استثنا در این زمینه، محتوای علایم وسواس است که عوامل فرهنگی نقش معناداری را در آن بازی می کنند.

    کلیدواژگان: نشانه شناسی، اختلال وسواس فکری - عملی، فرهنگ، تهران
  • معصومه همتی مسلک پاک، خانم مطهره موسوی، سیامک شیخی صفحات 30-37
    مقدمه
    عزت نفس از جوانب مهم سازگاری در تمامی مراحل زندگی می باشد که در زمان سالمندی به ویژه در سلامت روان سالمندان اهمیت بیشتری می یابد. خاطره گویی نوعی از روان درمانی گروهی است که در این روش عزت نفس و صمیمیت اجتماعی از طریق تجدید تجارب گذشته، تحت تاثیر می یابد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر خاطره گویی بر عزت نفس سالمندان ساکن در خانه های سالمندان ارومیه انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر، مطالعه تجربی بود که در سال 1391 سالمندان ساکن در خانه های سالمندان فردوس، الزهرا، آرا و خانه سبز ارومیه که شرایط شرکت در مطالعه را براساس معیارهای ورود و خروج، داشتند وارد مطالعه شدند. پس از همانندسازی سالمندان هر مرکز در دو گروه، این دو گروه به صورت تصادفی به گروه شاهد و مداخله تخصیص داده شد. در گروه های مداخله جلسات گروه درمانی به شیوه خاطره گویی در هر مرکز شامل 8 جلسه، هفته ای دو بار تشکیل شد. پرسشنامه مقیاس عزت نفس روزنبرگ در دو مرحله، قبل و بعد از مداخله توسط سالمندان گروه های مداخله و شاهد تکمیل شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات عزت نفس در گروه مداخله بعد از خاطره گویی (60/1±95/28) نسبت به قبل از مداخله (09/3±30/26) افزایش داشته است. مقایسه میانگین نمرات عزت نفس بین گروه شاهد و مداخله بعد از مداخله از نظر آماری معنادار بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    اجرای گروه درمانی به شیوه خاطره گویی بر عزت نفس سالمندان ساکن در خانه های سالمندان ارومیه تاثیر مثبت دارد. این مداخله به عنوان یک مداخله ارزان، مستقل و آسان در پرستاری در کلیه مراکز سالمندی و حتی منزل پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خاطره گویی، عزت نفس، سالمندان، خانه های سالمندان
  • منیر نوبهار، فضل الله احمدی، فاطمه الحانی، مسعود فلاحی خشکناب صفحات 38-53
    مقدمه
    بازنشستگی با تغییرات وسیع در زندگی روزمره، فرصت ها، انتظارات، آرزوها و نگرانی ها توام است. از آنجا که بازنشستگی رویداد عمده در زندگی بسیاری از افراد و نیازمند سازگاری است، بنابراین به عنوان مساله مهمی برای افراد حرفه-ای مراقبت سلامتی مطرح می باشد. هدف این مطالعه مروری، تبیین سازگاری با بازنشستگی است.
    روش
    در این مطالعه مروری نظامند که طی سال های 91-1388 انجام شد، کلیه منابع و مطالعات انجام شده به زبان فارسی و انگلیسی در زمینه بازنشستگی و سازگاری با بازنشستگی بدون محدودیت زمانی جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعات با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی ISI، CINAHL و MEDLINE که حد وسیعی از متون و مقالات معتبر علمی، پژوهشی منتشر شده را ایندکس می کنند، به دست آمد. مطالعات انجام شده در زبان فارسی نیز از طریق بانک های الکترونیکی فارسی مشتمل بر پایگاه اطلاعات علمی (SID)، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (IranMedex)، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران (IranDoc)، اطلاعات نشریات کشور (Magiran) و (Medlib) و در موتور جستجوگر (Google) با واژگان فارسی جستجو صورت گرفت. همچنین جستجوی غیرالکترونیکی با مراجعه به آرشیو مجلات کتابخانه ها، پایان نامه ها و کتب، همچنین منابع و مراجع ارایه شده در کنفرانس ها و بررسی منابع قابل دسترسی در زمینه بازنشستگی به دست آمد. نتیجه این جستجو دستیابی به 297 منبع مرتبط با موضوع بود که از این میان 98 مورد که مناسب ترین آن ها از نظر پوشش موضوع با تاکید بر جنبه های مختلف بازنشستگی و سازگاری با بازنشستگی بودند، برای نگارش این مقاله استفاده شد. این منابع شامل مطالعات کمی و کیفی، کتاب ها، طرح های پژوهشی و خلاصه مقالات بودند.
    یافته ها
    مفاهیم کلیدی در سازگاری با بازنشستگی شامل «آمادگی»، «سلامتی»، «هویت یابی» و «حمایت» می باشند که با توجه به شناسایی دقیق، منظم و برنامه ریزی شده تمامی مطالعات مرتبط، می تواند در سازگاری با بازنشستگی موثر و مفید واقع گردد.
    نتیجه گیری
    سازگاری با بازنشستگی از طریق ایجاد آمادگی برای بازنشستگی، هویت یابی افراد بازنشسته، حفظ سلامتی و برخورداری از حمایت های خانواده، مسوولین و سازمان ها و جامعه امکان پذیر می باشد. شناسایی این مفاهیم و ایجاد نگرش مثبت اجتماعی نسبت به پدیده بازنشستگی از ملزومات اساسی برای سازگاری با بازنشستگی است
    کلیدواژگان: سازگاری، بازنشستگی، مرور سیستماتیک
  • سید طیب مرادیان، عباس عبادی، یاسر سعید *، مجتبی آسیابی صفحات 54-61
    مقدمه

    بروز بالای اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر می تواند همراه با عوارض جدی در بهبودی، افزایش مرگ و میر و پیامدهای قلبی مضر باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به عروق کرونر انجام شد.

    روش

    این مطالعه توصیفی- مقطعی برروی 300 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر بستری در بیمارستان قلب جماران تهران در سال 1389 انجام شد. نمونه گیری بیماران به روش در دسترس انجام شد. جهت بررسی اضطراب و افسردگی از مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.17، آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمرات خرده مقیاس اضطراب و افسردگی به ترتیب (6/2)23/7 و (6/2)74/6 بود. از میان بیماران 7/45% دارای اضطراب و 38% افسردگی داشتند. ارتباط معنادار آماری بین سن و افسردگی و همچنین سطوح اضطراب و افسردگی دیده شد (67/0=r). بین سابقه فشارخون با سطح اضطراب و سابقه بستری با سطح افسردگی ارتباط معنادار وجود داشت (05/0p<).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان دهنده شیوع بالای اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر می باشد. لذا بررسی وضعیت روانی این بیماران در زمان بستری و برنامه ریزی مداخلات مناسب با توجه به نتایج غربالگری پیشنهاد می شود

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی بیمارستانی، بیماری عروق کرونر
  • عزیزه علیزاده، عیسی علیزاده، ابوالفضل محمدی صفحات 62-69
    مقدمه
    در سرتاسر جهان افسردگی یک مشکل جدی و ناتوان کننده در سلامت عمومی با شیوع بسیار بالا می باشد. درمان دارویی مناسب به طور بارز از علایم افسردگی و مرگ و میر ناشی از خودکشی می کاهد. همچنین، مداخلات روانی- اجتماعی اثربخشی داروها را افزایش می دهد. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش فردی مهارت رفتاردرمانی دیالکتیک در بهبود افسردگی و افکار خودکشی بیماران افسرده انجام شد.
    روش
    این مطالعه از نوع شبه تجربی می باشد و نمونه ها به روش نمونه گیری در دسترس از بین بیماران با تشخیص افسردگی اساسی که به درمانگاه بیمارستان تخصصی اعصاب و روان 505، مراجعه کردند، انتخاب شدند. 9 بیمار در گروه مداخله و 9 بیمار در گروه شاهد شرکت کردند. بیماران گروه مداخله تحت درمان دارویی و آموزش مهارت های رفتاردرمانی دیالکتیک در جلسات فردی، هفته ای یک جلسه به مدت 6 ماه و 20 جلسه قرار گرفتند و بیماران گروه شاهد فقط تحت درمان دارویی قرار گرفتند. بیماران در جلسه اول و آخر با مقیاس افسردگی بک (BDI) و پرسشنامه دلایل زندگی لینهان (RFL)، مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس، تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج، کاهش معناداری در نمرات افسردگی (001/0=p) و افزایش معناداری در نمرات دلایل زندگی (008/0=p) بیماران گروه مداخله نسبت به گروه شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد ترکیب درمان دارویی و آموزش فردی مهارت های رفتاردرمانی دیالکتیک می تواند به کاهش افسردگی و افکار خودکشی بیانجامد. این کاهش در درمان دارویی هم دیده شد، اما در گروه مداخله این کاهش بیش از گروه شاهد بود. بنابراین می توان از آموزش این مهارت ها برای بهبود بیماران افسرده استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مهارت های رفتاردرمانی دیالکتیک، افسردگی اساسی، افکار خودکشی
  • عیلرضا رحیمی، محسن دالبند، فرشید شمسایی، محمدکاظم ضرابیان صفحات 70-78
    مقدمه
    اختلال بدریختی بدن، بیماری روانی است که 20% از داوطلبان جراحی پلاستیک آن را تجربه می کنند. اختلال بدریختی بدن باید توسط جراحان مورد بررسی و شناخت قرار گیرد. این پژوهش با هدف تعیین فراوانی اختلال بدریختی بدن و اختلالات روانی توام با آن در داوطلبان جراحی زیبایی بینی انجام شد.
    روش
    در یک بررسی مقطعی- توصیفی، ابتدا 400 نفر داوطلب جراحی زیبایی بینی مراجعه کننده به یک کلینیک جراحی در شهر همدان در سال 1388، با روش نمونه گیری در دسترس از طریق مصاحبه بالینی و براساس معیار DSM-IV از نظر فراوانی اختلال بدریختی بدن مورد بررسی قرار گرفتند. در گام بعدی مراجعین با تشخیص اختلال بدریختی بدن با آزمون استاندارد MMPI و مصاحبه بالینی از نظر اختلالات روانی همراه مورد ارزیابی قرار گرفتند و داده ها با آمار توصیفی تحلیل گردید.
    یافته ها
    21 نفر از بیماران اختلال بدریختی بدن داشتند که میانگین و انحراف معیار اختلالات روانی همراه در آنان در ابعاد خودبیمارانگاری 14/6 و 32/3، افسردگی 85/9 و 30/4، هیستری 28/12 و 45/3، انحراف روانی اجتماعی 9 و 4، پارانویا 33/5 و 31/2، ضعف روانی 57/9 و 33/4، اسکیزوفرنیا 9 و 5 و در بعد هیپومانیا 66/5 و 16/3 بود.
    نتیجه گیری
    در افراد متقاضی جراحی زیبایی بینی باید به تعامل عوامل روان شناختی فردی توجه گردد و مشاوره های روانی برای بیماران مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال بدریختی بدن، اختلالات روانی، جراحی بینی
|
  • Dr Shokoh Varaei, Saleh Keshavarz, Dr Alireza Nikbakhtnasrabadi, Morteza Shamsizadeh, Dr Anooshirvan Kazemnejad Pages 1-10
    Title: the effect of orientation tour with angiography procedure on anxiety and satisfaction of patients undergoing coronary angiography
    Introduction
    Cardiovascular disease is the most common cause of death worldwide. Despite medical treatment، some patients require coronary angiography for diagnosis of coronary artery occlusion and this is the most definitive diagnostic procedure. Angiography large effect on patient’s anxiety and satisfaction with the treatment and care of patients are affected. This study aimed to the effect of orientation tour on anxiety and satisfaction of patient candidates for coronary angiography procedures.
    Methods
    In this experimental study، 148 patients were recruited by convenience sampling. Patients allocated into two groups with block randomization. Patients in Intervention group، in addition to routine training، orientation tour in the angiography unit were taken too. Anxiety was measured in all patients during admission، before surgery and discharge time; the satisfaction was measured in discharge time too. Collection instrument was demographic data، Spielberger state trait anxiety inventory and the Visual Analogue Scale. Data were analyzed by Chi-square and independent t-test with SPSS Ver. 20.
    Results
    The mean anxiety scores between the two groups showed no significant difference (p=0/756). In the intervention group، anxiety scores were significantly decreased compared with the control group (p<0/001). The mean patient satisfaction score at discharge was higher in the intervention group than in the control group، this difference was statistically significant (p<0/001).
    Conclusions
    Angiography orientation tour in patients candidate to coronary angiography reduce anxiety and increase patient satisfaction، therefore this educational approach in patients undergoing coronary angiography were recommended.
    Keywords: Angiography, Orientation tour, Anxiety, Satisfaction
  • Dr Masoud Fallahi Khoshknab, Parisa Alihasanzadeh, Dr Kian Norozi Pages 11-20
    Introduction
    Multiple sclerosis [MS] is an acquired chronic neurological disease whose prevalence is more in some areas of Iran. Of its significant features are that most patients are young adults and also it''s disabling nature. Psychiatric disorders such as depression are seen in MS patients considerably. Expression of emotions or emotional Catharsis by writing is one of the cost-effective self-helping methods whose efficacy has been studied on mental and physical health and survival in chronic patients. This method has not been studied on MS patients yet. This research has been conducted to evaluate the effects of Journaling on depression in MS patients.
    Method
    This study has been done in ''Interventional and Quazi experiment'' before and after method، on patients with (MS) coming to MS ASSOSIATION، in TEHRAN، IRAN within (2010). After getting patients’ written consents، candidates were asked to complete first DASS-21 questionnaire and then write negative feelings and emotions about a traumatic event، 30 minutes a day for four continuous weeks. After 1 month they were asked to complete another DASS-21 questionnaire. Finally Data of questionnaire were analyzed by SPSS version 16.
    Results
    Depression score are higher than normal in MS patients. Mean of depression score of intervention group was significantly better than before Journaling (P=0. 008). Journaling efficacy was not dependent on sex and patients age.
    Conclusion
    Journaling and writing emotional expression is effective on depression score in patients with MS.
    Keywords: Multiple sclerosis, depression, emotional catharsis, writing
  • Hamideh Sadeghian, Dr Mohammad Reza Khodaei Ardakani, Dr Hossein Eskandari, Zahra Tamizi, Alireza Khodaei Pages 21-29
    Introduction

    Different cultural habits through creating different beliefs and attitudes can affect phenomenology and prevalence of symptoms of obsessive-compulsive disorders. This descriptive study was conducted among patients to determine symptomology of obsessive disorder Referred to clinical centers in Tehran with emphasis on culture.

    Method

    In this descriptive study 103 patients with obsessive–compulsive disorder were selected through non accidental sampling (quota، convenience). Yale Brown Obsessive Compulsive Scale with an open-ended question was used in this study. Convergent and test-retest were also conducted in order to determine the validity and reliability. Data have been analyzed by SPSS software.

    Results

    The results showed that the most common symptoms of obsession in Iranian patients respectively، Included contamination obsession (92. 23%)، miscellaneous obsessions (66. 99%) and physical obsession (57. 28%) and the most common symptoms of compulsive respectively، Include miscellaneous compulsive (78. 64%)، Cleaning and washing (73. 78%)، and Sift (64. 07%).

    Conclusion

    The overall pattern of Symptomology obsessive–compulsive disorder in this study sample is consistent with the observed pattern in Western and Eastern cultures in some countries، so that the main features of obsessive–compulsive disorder was relatively independent of cultural variables and only exception is content of OCD in which cultural factors may play a significant role.

    Keywords: Symptomlogy, Obsessive compulsive disorders, Culture. Tehran
  • Dr Masumeh Hemmati Maslak Pak, Motahare Musavi, Dr Siamak Sheikhi Pages 30-37
    Introduction
    Self-esteem is an important aspect of adaptation in all stages of life، which in ageing time finds more importance، especially in mental health of elderly people. Reminiscence is a form of group psychotherapy، through which self-esteem and social intimacy through review of past experience will be affected. The aim of this study was to evaluate the effect of reminiscence group therapy on self-esteem among the elderly in nursing home in Uromie.
    Method
    This research was an experimental study in which elderly people of Ferdous، Azahra، Ara and Khane Sabz nursing homes had the required conditions to enter the study program based on inclusion and exclusion criteria. After cloning senior center groups، the two groups were randomly assigned as the intervention and control groups. Reminiscence group therapy sessions in the intervention group at each center consisted of 8 sessions، held twice a week. Rosenberg self-esteem questionnaire both before and after the intervention and control groups were completed by the elderly. Data Analysis with SPSS software using descriptive and inferential statistics was performed.
    Results
    Our results showed that group reminiscence therapy increased self-esteem scores mean in the intervention group (28. 95±1. 60) compared to those before (26. 30±3. 09). Comparison of self-esteem scores mean between the intervention and control groups after the intervention was statistically significant (P<0. 001).
    Conclusion
    Implementing of reminiscence group therapy had a positive influence on self-esteem of the elderly. This intervention as an inexpensive، easy and independent measure in nursing in all nursing homes and homes is recommended.
    Keywords: Reminiscence, self, esteem, Elderly, Nursing home
  • Dr Monir Nobahar, Dr Fazlollah Ahmadi, Dr Fatemah Alhani, Dr Masood Fallahi-Khosknab Pages 38-53
    Introduction
    Retirement is combining with extensive changes in everyday life، opportunities، expectations، hopes and fears. Since retirement is a major event in the lives of many people and necessary to coping، it discussed as an important issue for health care professionals. The aim of this review article was exploration of coping to retirement.
    Methods
    In this systematic review that was done during 2009-2011، we were collected and analyzed all studies and references in retirement and coping with retirement (Persian and English)، without time limitation. This review study was carried out using ISI، MEDLINE and CINAHL database that cover a wide range of scientific literature and journals، the index published their research. Studies in Persian through electronic databases including the Scientific Information Database (SID)، Database of Medical Sciences in Iran articles (IranMedex)، Institute for Scientific Information and Documentation Iran (IranDoc)، Country Information (Magiran) and (Medlib) and search engine (Google) search was performed with Persian words. In addition، offline search that were available in retirement، refer to the archive library journals، dissertations and books، references were also presented at conferences and resources. The results of this search was to obtain after primary investigate of 297 relevant references and finally among of 98 references that the most appropriate in terms of coverage of the subject with emphasis on various aspects of retirement and coping to retirement، were used for this article. These references include of quantitative and qualitative studies، books، and abstracts of research projects.
    Results
    The key concepts involve to coping in retirement include of: “Preparation”، “Healthy”، “Identifying” and “Supporting”، that by precise identification، orderly and planned all the relevant studies can be helpful and effective in coping with retirement.
    Conclusion
    Retirement coping is possible with emphasis on create preparation to retirement، identify of retiree، maintain healthy and enjoyment from supporting of family، leaders، organizations and community. Identify of this concept، creating of social positive attitude towards the phenomenon of retirement are the essential and necessary in coping to retirement.
    Keywords: Coping, Retirement, Systematic Review
  • Seyyed Tayyeb Moradyan, Dr Abbas Ebadi, Yaser Saeid, Mojtaba Asiabi Pages 54-61
    Introduction

    High incidence of anxiety and depression in patients with coronary artery disease can be associated with serious complications consisting increasing mortality and morbidity and adverse cardiac events. Therefore، this study was conducted to evaluate the incidence of anxiety and depression in patients with coronary artery disease.

    Method

    This cross-sectional study was conducted in Jamaran heart hospitals; Tehran in 2010 and a total sample size of 300 patients with coronary heart disease were investigated. Convenience sampling method was used to select patients. Hospital Anxiety and Depression scale (HADS) was used for assessment of anxiety and depression. The data were analyzed by SPSS software، version 17، and descriptive and inferential statistic tests were used.

    Results

    The mean and standard deviation scores for anxiety and depression subscales were، (2. 6) 7. 23، and (2. 6) 6. 74، respectively. Of the patients، 45. 7% had depression and 38% had anxiety. There was statistically significant relationship between age and depression، also anxiety and depression levels (r=0. 67). Patients with a history of hypertension had more anxiety and depression levels (P<0. 05).

    Conclusion

    Results of this study showed a high incidence of anxiety and depression in patients with coronary artery disease، respectively. Therefore، recommendations for further assessment of the mental status of the patients at admission and planning appropriate interventions according to screening outcomes is recommended.

    Keywords: Hospital Anxiety, Depression, Coronary Artery Disease
  • Azizeh Alizadeh, Eisa Alizadeh, Dr Abolfazl Mohamadi Pages 62-69
    Introduction
    All over the world، depression is a serious and debilitating public health problem with high prevalence. Medications significantly reduce the depressive symptoms and mortality. However، psychosocial interventions increase efficacy of medication. This study aimed to study the effects of dialectical behavior therapy skills on depressive symptoms and suicidal ideation in depressed patients.
    Method
    Our study design was a quasi-experimental and participants were selected based on volunteer sampling. 18 depressed inpatients were assigned in experimental (n=9) and wait-list control (n=9) groups. Patients were assessed by Beck Depression Inventory (BDI) and Reasons for Living (RFL) Scale before and after training. Dialectical behavior therapy skills training were performed individual weekly format and lasted for over 6 month and 20 sessions.
    Results
    Results of ANCOVA showed that skills training were effective in reducing depressive symptoms. Experimental group had a statistical significance in depression (P=0. 001) and suicidal ideation (P=0. 008) scores.
    Conclusion
    Augmentation of medication with dialectical behavior therapy improves effectiveness of treatment of depressive symptoms and suicidal ideation. Experimental group was superior to control group in reducing symptoms. These skills can be used for the depressed inpatients.
    Keywords: Depression, Suicidal Ideation, Dialectical Behavior Therapy
  • Dr Alireza Rahimi, Dr Mohsen Dalband, Dr Farhis Shamsaei, Dr Mohammad Kazem Zarabian Pages 70-78
    Introduction
    Body dysmorphia (BDD) is a psychiatric illness experienced by up to 20% of patients requesting cosmetic surgery. BDD should be searched out and recognized by the plastic surgeon. This study aimed todetermine the prevalence of Prevalence of body dysmorphia and psychological disorders relatives in cosmetic rhinoplasty volunteer.
    Method
    In the cross-sectional study first 400 patients who referred for treatment to a clinic surgery in Hamedan city in 2009 were selected by convenience sampling and clinical interview with criteria DSM-IV to assess BDD. In the next phase، patients with body dysmorphia were assessed with MMPI questionnaire and clinical interview to identify otherrelative mental disorders. Data analyzed were descriptive statistical.
    Results
    21 patients had body dysmorphia disorder whose mean and standard deviation of MMPI questionnaire were hypochondrias is 6. 14 (3. 32)، Depression 9. 85 (4. 30)، hysteria 12. 28 (3. 45)، antisocial 9 (4)، paranoia 5. 33 (2. 31)، Psychatseni 9. 57 (4. 33)، schizophrenia 9 (5) and hypomania 5. 66 (3. 16).
    Keywords: Body dysmorphia, Psychological disorders, Rhinoplasty