فهرست مطالب

روان پرستاری - سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1393)

نشریه روان پرستاری
سال دوم شماره 2 (پیاپی 6، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خانم راحله مدبر *، آقای حسین ابراهیمی، آقای عبدالحسن کاظمی، آقای مسعود فلاحی خشکناب صفحات 1-12
    مقدمه
    روزانه در جهان بیش از 1000 خودکشی و 10 – 20 برابر آن اقدام به خودکشی رخ می دهد. شناسایی عوامل خطر می تواند برای طراحی فعالیت های پیشگیرانه برای کاهش شیوع خودکشی مفید باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط افکار خودکشی با ویژگی های روانی -اجتماعی در بیماران مبتلا به افسردگی بستری در مرکز آموزشی درمانی رازی تبریز انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بود که در سال 1392 انجام شد. 80 بیمار مبتلا به افسردگی که دارای افکار خودکشی بودند، به روش نمونه گیری در دسترس در مطالعه شرکت نمودند. پرسشنامه این مطالعه دارای دو قسمت ویژگی های روانی -اجتماعی و مقیاس افکار خودکشی بک بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید.
    یافته ها
    به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که ارتباط معنی داری بین افکار خودکشی و ابعاد آن با جنس، شغل، تحصیلات، اقدام به خودکشی قبلی، روش خودکشی، وجود بیماری جسمی و مصرف داروهای غیرروان گردان وجود دارد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که افکار خودکشی به عنوان یکی از قوی ترین عوامل خطر برای خودکشی موفق می باشد و شناسایی گروه های در معرض خطر نقش مهمی را در پیشگیری از خودکشی دارند لذا با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود بیماران زن دارای تحصیلات پایین تر از دیپلم که داروهای روانگردان مصرف می نمایند به عنوان گروه در معرض خطر مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
    کلیدواژگان: افکار خودکشی، افسردگی، ویژگی های روانی، اجتماعی
  • خانم لیلا هاشم لو *، خانم فاطمه صفرعلیزاده، خانم فرزانه باقریه، آقای حسین متعارفی صفحات 13-21
    مقدمه
    اختلال وسواسی اجباری یکی از شایع ترین اختلال روانی است که بر تمام جنبه های زندگی اثر می گذارد. با توجه به شیوع بالای اختلال وسواس جبری و اثرات مخربی که این اختلال در طولانی مدت بر روابط بین فردی و ارتباطات اجتماعی دارد. مطالعه ای با هدف تعیین شیوع اختلال وسواس جبری و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه های شهرستان خوی در سال 1391 انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی بود. واحدهای مورد پژوهش 800 نفر از دانشجویان دانشگاه های شهرستان خوی بودند. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه Moudzly بود. داده ها با استفاده از آمارتوصیفی و تحلیلی مانند آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از میان 692 مورد از پرسشنامه های بازگشتی 237 نفر (2/34%) اختلال وسواس جبری داشتند. بیشترین نوع وسواس به ترتیب مربوط به وسواس تردید (5/27%)، وسواس بازبینی (4/11%)، وسواس شست و شو (1/10%)، وسواس تکرار (6/5%) بوده است. بین وسواس شست و شو با وضعیت اقتصادی پایین و وسواس بازبینی با وضعیت تاهل ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. نتیجه آزمون آماری مجذور کای تفاوت معنی داری بین متغیر های جنس، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی و گرایشات مذهبی با اختلال وسواس جبری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، اختلال وسواس جبری از شیوع بالایی در میان دانشجویان برخوردار است که این مطلب موید نیاز شدید به انجام اقدامات پیش گیرانه در کاهش اختلالات روانی در میان دانشجویان است. لذا توجه بیشتر مسولین به این مقوله ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواس جبری، دانشجویان
  • آقای سید سعید واعظ فر *، آقای محمد مهدی آزادی، آقای افضل اکبری بلوطبنگان، خانم معصومه رحیمی صفحات 22-32
    مقدمه
    استرس شغلی یکی از چالش های حرفه ای پرستاران محسوب می شود. این پژوهش با هدف بررسی نقش سبک های مقابله ای و خودکارآمدی در استرس شغلی بیمارستانی پرستاران شهر اصفهان انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری تمام پرستارانی که در سال 92-91 در بیمارستان های اصفهان مشغول به کار بودند را شامل می شد. تعداد 171 نفر به روش نمونه برداری خوشه ایچند مرحله ای تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه سبک های مقابله ای، خودکارآمدی عمومی و استرس شغلی بیمارستانی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه، به روش گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین خودکارآمدی و سبک مقابله مسئله مدار با استرس شغلی بیمارستانی به ترتیب (41/0-r=، 46/30M=)، (32/0-r=، 30/47M=) رابطه معکوس و معناداری در سطح 01/0p≤ وجود داشت. علاوه بر آن نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که مجموعا 20% از واریانس استرس شغلی بیمارستانی را متغیرهای خودکارآمدی و سبک مقابله مسئله مدار تبیین می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش، خودکارامدی و سبک مقابله با استرس شغلی بیمارستانی رابطه داشته و به طور معناداری آن را پیش بینی می کنند. بنابراین برای به حداقل رساندن استرس شغلی در پرستاران و بهبود فرایند انجام کار بر آموزش سبک های مقابله ای با تاکید بر روش های حل مساله و تقویت باورهای خودکارآمدی پرستاران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پرستاران، استرس شغلی، بیمارستان، سبک های مقابله ای، خودکارامدی
  • خانم الهه سید رسولی، آقای آزاد رحمانی *، آقای وحید زمان زاده، آقای علی اشرفی، آقای علیرضا نیکانفر، آقای حمید حیدرزاده صفحات 33-45
    مقدمه
    ایجاد هرگونه تغییر در رویه کنونی افشاء اطلاعات مرتبط با پیش آگهی سرطان، نیازمند مطالعاتی است که رابطه افشاء این اطلاعات بر وضعیت روانی بیماران مبتلا به سرطان را مورد بررسی قرار دهند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط خودکارآمدی با درک پیش-آگهی بیماری در مبتلایان به سرطان انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی-همبستگی بر روی 200 بیمار مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان شهید قاضی طباطبایی تبریز و مطب خصوصی دو پزشک فوق تخصص انکولوژی انجام شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس بود. درک از پیش آگهی با پرسشنامه درک از پیش آگهی وخودکارآمدی با استفاده از پرسشنامه رفتار سرطان ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v.13 و آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین سن بیماران 5/44 سال و بیماران شرکت کننده در مطالعه درک مثبتی از پیش آگهی بیماری خود داشتند و خودکارآمدی خود را بالا گزارش نمودند. همچنین، ارتباط مثبت و معنی داری بین درک از پیش آگهی با خودکارآمدی در بیماران شرکت کننده در مطالعه وجود داشت (39/0 =r، 001/0 = p).
    نتیجه گیری
    بیمارانی که پیش آگهی بیماری خود را منفی می دانستند خودکارآمدی پایین تری داشتند. به این دلیل باید ملاحظات فرهنگی در زمینه افشاء اطلاعات مرتبط با سرطان مورد توجه قرار گیرد. هرچند تایید این یافته ها نیازمند انجام مطالعاتی بیشتر است
    کلیدواژگان: سرطان، پیش آگهی، خودکارآمدی، ادراک
  • محمدرضا موقری، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، عباس مهران، میلاد بازقلعه، شهرام رحیمی صفحات 46-56
  • خانم معصومه ندرلو، خانم فریده یغمایی * صفحات 57-66
    مقدمه
    توجه به کیفیت زندگی کاری یکی از روش های حفظ کارکنان برای کسب عملکرد بهتر درمحیط کاری می باشد. در این راستا کیفیت زندگی کاری معلمان مدارس استثنایی به عنوان موضوع مهم مطرح می باشد. این مطالعه با هدف تبیین ادراک معلمان مدارس استثنایی درباره ی کیفیت زندگی کاری خود صورت گرفت.
    روش
    این مطالعه کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا انجام شد. نمونه گیری به صورت مبتنی برهدف صورت گرفت. 12معلم مدارس دانش آموزان با نیازهای ویژه که در سال تحصیلی 92-91 دراستان زنجان شاغل بودند در این مطالعه شرکت کردند. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید. داده ها پس از اشباع مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه، مفهوم کیفیت زندگی کاری معلمان مدارس استثنایی دارای 7 درون مایه شامل روابط در محل کار، تعامل با دانش آموزان، ارتقاومشارکت شغلی، رضایت شغلی، موانع شغلی، قوانین وجایگاه شغلی و عملکرد کاری از داده ها استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی کاری معلمان مدارس دانش آموزان استثنایی، از سطح مناسبی برخوردار نبود. بنابراین، مسئوولین آموزش وپرورش می بایست راهکارهای جدیدی را برای بالا بردن سطح کیفیت زندگی کاری معلمان مدارس دانش آموزان با نیازهای ویژه فراهم نمایند. همچنین یافته های این مطالعه می تواند زمینه را برای مطالعات بیشتر در این رابطه فراهم نماید.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، معلمان مدارس استثنایی، مطالعه کیفی، تحلیل محتوا
  • عزت پاریاد، خانم طوبی حسین زاده *، آقای احسان کاظم نژاد لیلی، خانم نازیلا جوادی صفحات 67-80
    مقدمه
    اضطراب و افسردگی مهم ترین و شایع ترین پیامد روان شناختی در بیماران تحت پیوند عروق کرونر است. تعیین عوامل پیش بینی کننده بروز اضطراب و افسردگی بیماران می تواند درزمینه ارتقاء توانمندی آنان و کاهش رویدادهای قلبی منتج شده از برآیندهای علائم روان شناختی مفید واقع گردد. لذا این مطالعه به منظور تعیین عوامل پیش بینی کننده اضطراب و افسردگی بیماران هنگام ترخیص در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی_ مقطعی است. 170 نفر از بیماران تحت جراحی پیوند عروق کرونر بستری در بخش های جراحی قلب بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل مشخصات فردی و اجتماعی، مقیاس استانداردشده اضطراب و افسردگی بیمارستانی و پرسشنامه عوامل تنیدگی آور بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.17 آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها به ترتیب 75/33% و 83/17% بیماران دارای اضطراب و افسردگی بیمارستانی حین ترخیص بودند. بر اساس آزمون لجستیک عوامل پیش بینی کننده اضطراب بیماران حین ترخیص، عامل تنیدگی آور «درد یا ناراحتی پس از عمل، جنس و سطح تحصیلات» و عوامل پیش بینی کننده افسردگی بیماران حین ترخیص عامل تنیدگی آور«عدم حمایت خانواده و اطرافیان»، سن و جنس«تعیین گردیدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان دهنده بروز اضطراب و افسردگی در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر می باشد. لذا لزوم بررسی وضعیت روان شناختی این بیماران در دوره پیش از ترخیص و توجه به عوامل پیش بینی کننده آن به منظور برنامه ریزی مداخلات مناسب پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اضطراب و افسردگی، بیمارستان، جراحی پیوند عروق کرونر
  • آقای محمدرضا بلیاد، خانم فرزانه ناهیدپور *، خانم شهدخت آزادی، خانم هاجر یادگاری صفحات 81-91
    مقدمه
    طبق نظریه های چندنسلی خانواده، اساس روابط میان فردی در خانواده اصلی شکل می گیرد و مشکلات زناشویی کنونی، دنباله مشکلات ارتباطی در خانواده های اصلی همسران تلقی می شود. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی نقش خانواده اصلی در تمایز خود و تعارضات زناشویی بود.
    روش ها
    تعداد 207 دانشجوی متاهل پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به شیوه نمونه گیری خوشه ایتک مرحله ای انتخاب شدند و به سه پرسشنامه خانواده اصلی (FOS) Family of origin Scale، تعارضات زناشویی براتی و ثنایی و تمایزخود (DSI-R) Differentiation of self Inventory-Revisedپاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون گام به گام و آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین کارکرد خانواده اصلی و مولفه های آن و تعارضات زناشویی (01/0P<) رابطه منفی و معنادار وجود داشت. به علاوه میان تعارضات زناشویی و تمایز خود (01/0P<) رابطه منفی و معنادار بدست آمد. بین کارکرد خانواده اصلی و مولفه های آن و تمایزخود (01/0P<) رابطه مثبت و معنا دار وجود داشت. خانوداده اصلی و مولفه های آن قادر به پیش بینی تعارضات زناشویی و تمایز خود (01/0P<) است. همچنین نتایج آزمون تی نشان دهنده ی تفاوت معنادار میان تعارضات زناشویی و تمایز خود در خانواده های با کارکرد سالم و ناسالم می باشد (01/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که میان کارکرد خانواده اصلی و مولفه های آن (صمیمیت و استقلال) با تعارضات زناشویی و تمایز خود رابطه معنادار وجود دارد و کارکرد سالم خانواده اصلی همسران با کاهش تعارضات زناشویی و افزایش تمایز خود همراه است.
    کلیدواژگان: خانواده اصلی، تعارضات زناشویی، تمایز خود
|
  • Mrs R. Modabber *, Mr H. Ebrahimi, Mr Ah Kazemi, Mr M. Fallahi Khoshknab Pages 1-12
    Introduction
    More than 1000 suicides occur daily worldwide and suicidal attempts occures 10 to 20 times. Identification of risk factors can lead to design preventive interventions to reduce the incidence of suicide. The aim of this study is to determine the association between suicidal ideations and psychosocial characteristics in depressed patients of Razi Hospital in Tabriz.
    Methods
    This descriptive analytical study was conducted in 2013. 80 depressed patients who have suicidal ideation were selected through convinience sampling method. To collect data, a questionnaire consisting of social and mental questionnaire and Beck suicide ideation scale was used. To analyze data, descriptive and inferential statistics was used.
    Result
    The overall results of this study showed that significant relationship was seen between suicide ideation and dimensions and gender, job, education, history and method of suicidal attempt, physical disorders, using non psychotropic drugs (P<0.05).
    Conclusion
    Regarding the issue that suicidal ideation is an important risk factor for successful suicide and identification of vulnerble groups have important role in suicide prevention; therefore, According the result of study we suggest that female patients with lower education less than diploma that use psychotropic drugs should be further considered as a risk group.
    Keywords: Suicidal ideation, Depression, Psychosocial characteristics
  • Mrs L. Hashemloo *, Mrs F. Safaralizadeh, Mrs F. Bagheriyeh, Mr H. Motearefi Pages 13-21
    Introduction
    Obsessive compulsive disorder is one of the most common of the mental disorder that influences all aspects of life. According to the high prevalence of obsessive-compulsive disorder and long-term adverse effects on interpersonal relationships and communication, so the aim of this study was to determine the prevalence of obsessive-compulsive disorder (OCD) and factors related it's in students Khoy University in 2012.
    Methods
    This research is a descriptive - analytic study. The samples were included of 800 students from universities in the city of Khoy. The samples were selected using quota sampling. The instrument for data collection was MOCI questionnaire and demographic questionnaire. Data were analyzed with descriptive and analytical statistics.
    Results
    Showed that among the 692 returned questionnaires, 237 cases (34.2%) based on Moudzly Inventory had score 11 or higher that means Obsessive compulsive disorder (OCD). Most of obsessive compulsive related to uncertainty (27/5%), obsessive-reviewed (11/4%), obsessive-washing (10/1%), obsessive-repetition (5.6%). there was significant relationship between washing obsessive whit low economic status and Checking obsessive whit marital status. Chi² test did not show significant differences between gender, marital status, economic status, religious affiliations with OCD.
    Conclusion
    According to the obtained results OCD has high prevalence among students. This shown that preventive workups were done to reduce psychiatric disorder among student therefore greater attentions must be given to this issue by the authorities.
    Keywords: Anxiety disorder, Obsessive compulsive disorder, College students
  • Mr S. S Vaezfar *_Mr M. M Azadi_Mr A. Akbari Balootbangan_Mrs M. Rahimi Pages 22-32
    Introduction
    Job stress is one of the challenges of nurse’s profession. The purpose of this study was to examine the role of coping styles and self-efficacy on job stress in hospital nurses.
    Methods
    Current study was a descriptive study. In this study, a statistical sample comprised of 171 nurses from the Isfahan city hospitals were selected with multistage cluster sampling Method and completed the Coping Style, General Self-efficacy and job stress Questionnaire. Data were analyzed using Pearson correlation and stepwise regression.
    Results
    The results showed that there was a negative correlation respectively (r=-0/41, M=46/30), (r=-0/32, M =30/47) between self-efficacy and problem oriented coping style with hospital job stress and significance level was p≤0/01. In addition, the results of stepwise regression showed that a total of 20% of the variance of hospital job stress explained by coping styles and self- efficacy variables.
    Conclusion
    According to current study findings, there is a significant relationship between self-efficacy and problem oriented coping style with hospital job stress. Therefore, it is emphasized on Training problem oriented coping styles and self-efficacy enhancement in order to minimize occupational stress and improve working processes. In addition to, it ventured toward to elimination problems conducive to occupational stress and developed a soothing mental climate in workplace. The results of this research can help to hospital administrators in reduce job stress in hospital nurses and them efficiency increase.
    Keywords: Nurses, Hospital Stress Job, Coping styles, Self, efficacy
  • Mrs Elaheh Seyed Rasouli, Mr Azad Rahmani *, Mr Vahid Zamanzadeh, Mr Ali Ashrafi, Mr Alireza Nikafar, Mr Hamid Heydarzadeh Pages 33-45
    Introduction
    Any change in current procedure of disclosure of cancer prognosis needs studies investigating the relationship of such information with mental status of cancer patients. The aim of the present study was to investigate the relationship between the perceptions of prognosis with self -efficacy among cancer patients.
    Methods
    In this descriptive-correlation study, 200 cancer patients referred to Shahid Ghazi Hospital and private offices of two oncologists in Tabriz were participated. The sampling method was convenience sampling method. Perception of prognosis was investigated by Perception of Prognosis and self-efficacy was investigated by Cancer Behavior Inventory. Data analysis was conducted by SPSS software version 13 using descriptive statistics and Pearson correlation test.
    Results
    The mean age of patients was 44.5 years. One hundred three patients (52.6%) were female. Participants reported positive perception about the prognosis of their disease (score 11 from 15) and rated their self-efficacy as high (score 236 from 297). There was positive correlation between perception of prognosis and spiritual health among cancer patients (r=0.39, p=0.001).
    Conclusion
    Patients who have a more negative perception of their prognosis had more negative self-efficacy. Therefore, cultural factors should be considered in disclosure of cancer related information. Nevertheless, approving these results needs further studies.
    Keywords: Cancer, Prognosis, Self, efficacy, Perception
  • Mrs M. Naderlou, Mrs F. Yaghmaei * Pages 57-66
    Introduction
    Considering quality of working life is a way for preserving employees for better performance. In this regards, quality of working life of teachers of student exceptional school is an important fact to study. The aim of this study was to explore quality of working life of teachers of students exceptional school.
    Methods
    This study was conducted by qualitative method and content analysis methods through considering purposive sampling, twelve teachers of student's exceptional school, working between2012-2013, with four year's experience were participated. Through semi-structured interviews, the data were collected and analyzed.
    Results
    In this study, the quality of work life of teacher of students exceptional school were classified into the seven main themes: communication in work place, interaction with students, promotion and job involvement, job satisfaction, job barriers, policy and job position, and job performance.
    Conclusion
    Quality of work life of teachers of student's exceptional school was not in a satisfactory level. Consequently, policymakers should provide new strategy to increase quality of work life of teachers in these schools. Furthermore, findings of this study can provide and facilitate more future studies in this field.
    Keywords: Quality of work life, Teacher of exceptional school, Qualitative study, Content analysis
  • E. Paryad, Mrs T. Hosseinzadeh *, Mr E. Kazemnejad Leili, Mrs N. Javadi Pages 67-80
    Introduction
    Anxiety and depression are the most common psychological outcomes in patients undergoing coronary artery bypass surgery (CABG). Determining the predictors of anxiety and reduction of cardiac events resulting from the outcome of psychological symptoms depression can be useful in ability of patients and therefore, this study was conducted to determine predictors of hospital anxiety and depression in patients undergoing coronary artery bypass surgery.
    Methods
    This study is a cross-sectional study in which 170 patients undergoing coronary artery bypass surgery hospitalized in cardiac hospitals of Guilan University of Medical Sciences were selected by Convenience sampling method. Tools for data collection included demographic and social, Standardized questionnaire, Hospital Anxiety and Depression Scale and the stressors questionnaire. The data were analyzed by SPSS software, version 17, and descriptive and inferential statistic tests were used.
    Results
    The findings showed 33/75% and 17/83%of patients had anxiety and depression at discharge. Based on logistic regression test predictors of hospital anxiety at “discharge pain or discomfort following surgery" sex and education level and depression at discharge "Lack of support from family and friends "age and sex were determined.
    Conclusion
    Results of this study showed an occurrence of anxiety and depression in patients with coronary artery bypass surgery. Recommendations for further assessment of the mental status of the patients at discharge and considering predictors for planning appropriate interventions is recommended.
    Keywords: Anxiety, depression, Hospital, Coronary artery disease
  • Mr M. R Belyad_Mrs F. Nahidpoor *_Mrs Sh Azadi_Mrs H. Yadegari Pages 81-91
    Introduction
    Multi-generational family theory suggests that individuals acquire a foundation for interpersonal relationships in their families of origin. Current marital difficulties are seen as extensions of relationship problems in the spouses’ original families. Thus, the aim of this research was to examine the role of family of origin in differentiation of self and marital conflict.
    Methods
    207 married students of Islamic Azad University of Karaj from nursing and midwifery department were selected via single cluster sampling method and answered to three questionnaires such as family of origin (FOS), Barati and Sanaei marital conflicts and differentiation of self (DSI-R). For Data analysis Pearson correlation, stepwise regression analysis and independent T-test were performed.
    Results
    Results showed that there was a negative significant correlation between family of origin function and its components and marital conflicts (P>0.01). There was a negative significant correlation between marital conflicts and differentiation of self (P>0.01). There also was a positive significant correlation between family of origin function and its components and differentiation of self (P>0.01). Also, T-test results indicate a significant difference between marital conflicts and differentiation in healthy and unhealthy family functioning (P>0.01).
    Conclusion
    The results of current research indicated that there was a significant correlation among family of origin function and its components, marital conflicts and differentiation of self and healthy family of origin functioning associated with decrease in marital conflict and increase in differentiation of self
    Keywords: Family of origin, Marital conflicts, Differentiation of self