فهرست مطالب

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال یکم شماره 3 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا زمانیان، مصطفی ساتیاروند، مهسا ناصرپور، منصوره دهقانی صفحه 1
    مقدمه
    صدای ناشی از تجهیزات مدرن کشاورزی، جمعیت بسیاری از مردمان جهان را که به این شغل مشغولند متاثر می سازد و ورود فن آوری های نو به حوزه کشاورزی در جهت مکانیزاسیون، تسهیل و تسریع امور، عوامل زیان آور جدیدی را باعث شده است که از جمله آن ها می توان به آلودگی صدا اشاره نمود.
    روش کار
    این مطالعه با هدف ارزیابی صدای ماشین آلات به کار رفته در بخش صنعت کشاورزی نیشکر، به منظور مشخص نمودن اقدامات بهینه کنترل صدا در این بخش، صورت گرفته است. برای رسیدن به این هدف، در ابتدا ماشین آلات به کار رفته در صنعت کشاورزی نیشکر بررسی شدند و طبق کاربرد در شش گروه جای گرفتند. با بررسی دستگاه ها و اندازه گیری تراز فشار صدای ناشی از آن ها، دستگاه دروگر نیشکر که بیش ترین سرو صدا را ایجاد می نمود شناسایی و مطالعات بعدی بر روی آن متمرکز گردید.
    یافته ها
    میزان متوسط تراز معادل 8 ساعته در موقعیت گوش راننده داخل کابین دروگر نیشکر در حالت ایستاده و دور موتور 1800 برابر 2/87 دسی بل A اندازه گیری گردید، در حالی که با افزایش دور موتور به 2100 در حالت قبلی میزان متوسط تراز معادل 8 ساعته در موقعیت گوش راننده به 3/92 دسی بل A افزایش یافت. از طرفی میزان تراز صدای دریافتی در موقعیت اطرافیان در سمت چپ و راست دروگر با یک دیگر اختلاف معنی داری نداشت و میزان متوسط تراز صدا در حالت سکون 88 دسی بل A و در حال حرکت 94/97 دسی بل A اندازه گیری شد.
    نتیجه گیری
    تاثیر دور موتور در ترازهای کلی و نیز آنالیز اکتاو باند به وضوح نشان داده شد و هم چنین میزان کم اختلاف صدای داخل و بیرون کابین نشان دهنده عملکرد ضعیف کابین دروگر بود که جهت کاهش صدای دریافتی راننده می توان ارتقاء کیفیت و افزایش عملکرد کابین را توصیه نمود.
    کلیدواژگان: دروگر نیشکر، گریدر، بولدوزر، تراز فشار صدا
  • رسول یاراحمدی، پروین مریدی صفحه 11
    مقدمه
    «خطر کردن» و به تعبیری دیگر «ریسک» فرایندی است که در هر عرصه نتیجه ای نامشخص و نامعلوم دارد. ریسک در پروژه، رویدادها یا وضعیت های ممکن الوقوع نامعلومی هستند که در صورت وقوع، به صورت پیامدهای منفی یا مثبت بر اهداف پروژه موثر می باشند. بنابراین شناسایی ریسک و تعیین میزان پیامدهای مثبت و منفی آن بر اهداف پروژه از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه فرایند های آموزشی و پژوهشی با پیچیدگی و عدم قطعیت بیشتری مواجه هستند بر همین اسا س مدیریت ریسک تخصصی را مشکل تر می نمایند.
    روش کار
    این تحقیق با هدف تعیین سطح ریسک به تفکیک آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی و هم چنین تعیین اولویت اقدامات اصلاحی در هر فضا و دانشکده با کمک روش ISO 14121 موضوعات بهداشت و ایمنی و EMEA موضو عات زیست محیطی را مورد مطالعه و تحلیل قرار داده است. مقایسه علت های متعدد در هر آزمایشگاه با کمک شاخص «هرچه بزرگ تر –مهم تر یا TLB و مقایسه بین هر آزمایشگاه با کمک شاخص ریسک کل» «Total risk estimation» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    نتایج آنالیز داده های تحقیق نشان می دهد که از کل ریسک های اصلی و ذاتی در سایت های آزمایشگاهی در محدوده 86-38 درصد ریسک ها کاهش یافته است. هم چنین مقایسه متوسط سطوح ریسک قبل و بعد از اقدامات کنترلی و حفاظتی به تفکیک جنبه های بهداشت، ایمنی و محیط زیست به طور معنی داری (Pvalue< 0.0001) با رویکرد مدیریت ریسک در کاهش و تخفیف ریسک های ذاتی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: ریسک کل، سایت آزمایشگاهی، آنالیز ریسک، مدیریت ریسک
  • داود اسکندری، نجف نوری زاده، هادی سعادتی، سعید محمد پور، عبدالله غلامی صفحه 27
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی- عضلانی مرتبط با کار، شایع ترین بیماری ها و آسیب های شغلی کارگران را تشکیل می دهد. وضعیت های نامناسب بدن در حین کار و حمل بار دستی از مهم ترین عوامل خطر اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین شاغلین حرفه های مختلف می باشد. به دلیل اهمیت شناخت این عوامل و پیشگیری از بروز، اختلالات مطالعه فوق با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ریسک فاکتور های شغلی آن در شاغلین صنعت خودرو سازی سایپا شهر کاشان در سال 1390انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی برروی37 فعالیت و 84 وظیفه کاری در بین کارگرانی که وظیفه حمل بار را بر عهده داشتند انجام گرفت. برای شناسایی اختلالات اسکلتی- عضلانی از پرسشنامه نقشه بدن(body map) استفاده گردید و ریسک فاکتور های شغلی مربوطه نیز با استفاده از روش شاخص کلیدی 1(KIM) به دست آمد. داده های به دست آمده نیز با استفاده از نرم افزار های SPSS و Excel تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    بیش ترین شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی بین گروه های شغلی در نواحی کمر و قسمت فوقانی پشت (92%) بوده است. با توجه به نتایج به دست آمده از روش شاخص کلیدی، افرادی که وظیفه حمل و نصب دستی تایر، نصب صندلی و حمل موتور توسط شاتل را بر عهده داشتند، به ترتیب با کسب عدد ریسک 66، 52 و 52 دارای بیشترین سطح ریسک بودند. تعداد 3 نفر(3.6%) سطح ریسک 1،40 نفر(47.6%) سظح ریسک 2، 38نفر(45.2%) سطح ریسک 3 و نیز 3نفر(3.6%)سطح ریسک 4را کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    عمده ترین مشکل در شاغلین، مربوط به وضعیت نامطلوب بدن، حمل بار دستی و پیچش و خمش در ناحیه کمر است و به همین دلایل اختلالات اسکلتی- عضلانی در ناحیه کمر بیش ترین شیوع را دارد. با توجه به شیوع بالای اختلالات اسکلتی-عضلانی مداخلات ارگونومیکی مناسب مانند اقدامات مهندسی ومدیریتی می تواند متغیر های مورد نظر(پوسچر،وزن بار،زمان حمل بار، شرایط محیط کار)را در حد ممکن کاهش دهد وسطح ریسک را به حد قابل قبول برساند.
    کلیدواژگان: ارگونومی، اختلالات اسکلتی - عضلانی، صنعت خودرو سازی
  • مسعود ریسمانچیان، فریده گلبابایی، یدالله مرتضوی، غلامحسین پورتقی، عباس رحیمی فروشانی صفحه 37
    مقدمه
    امروزه تحقیقات تجربی وآزمایشگاهی متعددی در حوزه های مختلف عوامل شیمیایی محیط کار روی ترکیبات آلی فرار با استفاده از دستگاه گازکروماتوگراف انجام می شود که مستلزم صرف وقت و هزینه زیادی است.دتکتور فتو یونیزان یکی از روش های جایگزین مورد علاقه محققین در این زمینه است.این مطالعه با هدف امکان سنجی جایگزینی دتکتور فتو یونیزان با دستگاه گازکروماتوگراف انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه پس از ساخت غلظت معین زایلن در هوا، نتایج اندازه گیری حاصل ازدتکتور فتو یونیزان و روش مرجع مقایسه شد. این مقایسه در 4 محدوده غلظت و 3 محدوده رطوبتی انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل از مطالعه نشان دهنده تفاوت معنی دار مقادیر قرائت شده با دتکتور فتو یونیزان در مقایسه با روش مرجع بود ولی ضریب همبستگی نتایج دو روش صرفنظر از میزان رطوبت در تمام موارد از 99/0 بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم تفاوت نتایج حاصل از دتکتور فتو یونیزان با روش مرجع به دلیل خطی بودن پاسخ دستگاه و ضریب همبستگی خوب نتایج دو روش مورد آزمون و مرجع در مواردی که تغییرات غلظت آلاینده در مطالعه ای مورد نظر باشد این جایگزینی قابل اجرا و در غیر این صورت کالیبراسیون دتکتور با ترکیب مورد آزمون ضروری است.
    کلیدواژگان: دتکتور فتویونیزان، بهداشت حرفه ای، عملکرد، مطالعات تجربی
  • محمد حاج آقازاده، حسین کاکویی، رحمت ستوده قره باغ، شهرآرا افشار، فریده گل بابایی، امیر معتمدداشلی برون، حامد حسنی صفحه 47
    مقدمه
    اخیرا انتشار ترکیبات آلی فرار توسط فرآیندهای صنعتی به محیط زیست، مورد توجه قرار گرفته است. فرآیند اکسیداسیون فوتوکاتالیستی به عنوان یکی از روش های نو ظهور در تصفیه هوا می تواند جایگزین روش های معمول مانند جذب سطحی آلاینده ها توسط ذغال فعال گردد. در فرآیند اکسیداسیون فوتوکاتالیستی، مولکول های ترکیبات آلی به مولکول های آب و دی اکسید کربن تبدیل می گردند. هدف پژوهش حاضر مطالعه عوامل تاثیر گذار مانند غلظت، رطوبت نسبی و سرعت ظاهری گاز بر اکسیداسیون فوتوکاتالیستی متیل اتیل کتون در یک راکتور بستر سیال بود.
    روش کار
    در این پژوهش اکسیداسیون فوتوکاتالیستی متیل اتیل کتون در یک راکتور بستر سیال مورد مطالعه قرار گرفت. از دی اکسید تیتانیوم نشانده شده بر روی ذرات گاما آلومینا تحت نور فرابنفش به عنوان فوتوکاتالیست استفاده گردید. کارآیی فرایند اکسیداسیون فوتوکاتالیستی با اندازه گیری غلظت بخار متیل اتیل کتون در ورودی و خروجی راکتور بستر سیال تعیین گردید.
    یافته ها
    مطالعه اکسیداسیون فوتوکاتالیستی متیل اتیل کتون در گستره غلظت 100 تا 800 پی پی ام در دو رطوبت نسبی 25% و 45% انجام گرفت. تخریب فوتوکاتالیستی متیل اتیل کتون در رطوبت نسبی 45% نسبتا کمتر از رطوبت نسبی 25% بود. با افزایش غلظت اولیه متیل اتیل کتون از 200 تا 800 پی پی ام، کارآیی تخریب فوتوکاتالیستی کاهش یافت. در غلظت های اولیه 100 و 200 پی پی ام، افزایش سرعت ظاهری گاز در کارایی تخریب متیل اتیل کتون تغییری ایجاد ننمود، ولی با افزایش غلظت از 200 به 800 پی پی ام، افزایش سرعت ظاهری گاز منجر به کاهش تخریب متیل اتیل کتون گردید.
    نتیجه گیری
    در اکسیداسیون فوتوکاتالیستی متیل اتیل کتون در راکتور بستر سیال، جذب رقابتی بین مولکول های آب و متیل اتیل کتون وجود دارد و در رطوبت بالاتر میزان تخریب آلاینده کاهش می یابد. در راکتور بستر سیال، با افزایش سرعت ظاهری گاز درصد تخریب فوتوکاتالیستی آلاینده آلی کاهش می یابد. به دلیل تعداد محدود محل های فعال در سطح کاتالیست، با افزایش غلظت اولیه آلاینده، کارآیی واکنش فوتوکاتالیستی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: اکسیداسیون فوتوکاتالیستی، متیل اتیل کتون، راکتور بستر سیال، دی اکسید تیتانیوم
  • علیرضا چوبینه، محمد باقر تقی پور کازرونی، سید حمیدرضا طباطبایی، مجتبی کمالی نیا صفحه 55
    مقدمه
    کمر درد یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین مشکلات بهداشتی است که در شغل پرستاری از شیوع بالایی برخوردار بوده و باعث کمبود نیروی پرستاری می گردد. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع کمر درد در پرستاران، تعیین سطح آگاهی پرستاران از ریسک فاکتورهای ایجاد کننده کمر درد و تعیین ارتباط بین سطح آگاهی پرستاران از ریسک فاکتورهای ایجاد کننده کمر درد و شیوع آن انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه ی مقطعی، بر روی 118 پرستار رسمی و پیمانی شاغل در 8 بیمارستان دولتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر شیراز با حداقل یک سال سابقه ی کار صورت پذیرفت. به منظور ارزیابی سطح آگاهی پرستاران از ریسک فاکتورهای کمر درد، از یک پرسشنامه ی چهار بخشی استفاده گردید. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS (ver 11.5)5 انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های T-Test، One Way ANOVA و Duncan صورت گرفت.
    یافته ها
    طی یک سال گذشته 7/79 % (94 نفر) افراد مورد مطالعه به کمر درد مبتلا بودند که از این تعداد، 2/10 % (12نفر) را مردان و 5/69 % (82 نفر) را زنان تشکیل می دادند. سطح آگاهی پرستاران از ریسک فاکتورهای کمر درد در بیمارستان های مختلف از لحاظ آماری اختلاف معنی داری با هم نداشتند. نیمی از پرستاران در پاسخ به سوالات بسته، سطح آگاهی پایین تا متوسط و نیمی دیگر سطح آگاهی خوبی داشتند و بیش ترین منبع کسب اطلاعات افراد مورد مطالعه از ریسک فاکتورهای ایجاد کننده کمر درد مربوط به دوران تحصیلات دانشگاهی بود.
    نتیجه گیری
    کمردرد در بین پرستاران مورد مطالعه از شیوع بالایی برخوردار است. سطح آگاهی آنان از ریسک فاکتورهای کمر درد نیاز به ارتقا داشته و علاوه بر آموزش های دانشگاهی که عمده منبع کسب اطلاعات آن ها در این زمینه می باشد، لازم است آموزش های ضمن خدمت به آنان ارایه شود.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی- عضلانی، کمر درد، پرستاران، بیمارستان
  • مرتضی اوستاخان، امیرعباس مفیدی، محسن مشکانی صفحه 63
    مقدمه
    وقوع حوادث شغلی در محیط های تولیدی علاوه بر تحمیل هزینه های مستقیم و غیر مستقیم، بر بهره وری مفید کار نیز تاثیر گذار خواهد بود. این در حالی است که در فضای رقابتی بین صنایع مختلف، کسب سود بیش تر در مقابل هزینه های کمتر همواره از اصلی ترین دغدغه های مدیران بوده است. در نتیجه توجه به عوامل ایمنی در محیط های تولیدی در جهت کاهش حوادث شغلی و به تناسب آن کاهش هزینه ها می تواند برای رسیدن به این هدف موثر باشد.
    روش کار
    این مقاله یک روش ارزیابی ریسک برای تعیین سطح ایمنی موجود در محیط های تولیدی با استفاده از روش فازی و به کمک نرم افزار MATLAB ارایه شده است.
    یافته ها
    اجزای اصلی این مدل شامل سه پارامتر احتمال حادثه، شدت حادثه و سطح ایمنی موجود می باشند. برای این منظور از آمار حوادث منتشر شده و علل پیشنهاد شده توسط سازمان تامین اجتماعی استفاده شده است.
    نتیجه گیری
    علاوه بر این از نظریه کارشناسان ایمنی و بهداشت در تعیین شدت حوادث نیز بهره گرفته شده است. در روش فازی از روش استنتاج فازی مدل ممدانی به دلیل سهولت و کاربرد بیش تر استفاده شده است.کاربرد مدل معرفی شده با ارایه یک مطالعه کاربردی بیان شده است.
    کلیدواژگان: منطق فازی، ارزیابی ریسک، سطح ایمنی
  • محبوبه اسحاقی، رستم گلمحمدی، مهدی ریاحی خرم صفحه 75
    مقدمه
    هدف مطالعه حاضر، اولویت بندی روش های کنترل صدا با استفاده از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی(AHP) در شرکت شیشه همدان بود.
    روش کار
    مطالعه از نوع مقطعی- توصیفی- تحلیلی بوده و بر اساس نظر سنجی از کارشناسان از طریق پرسشنامه و روش دلفی، چهار معیار شامل هزینه، کارایی، قابلیت اجرا و عدم تداخل در فرایند و 11 گزینه روش کنترلی انتخاب گردید. اولویت بندی گزینه ها بر اساس معیارهای مورد مطالعه و تعیین ضرایب اهمیت انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد میزان ناسازگاری در تمام موارد کم تر از 10% بوده و سازگاری پاسخ ها مورد تایید قرار گرفته است. بر اساس نظر کارشناسان، معیار اجرایی بودن روش (277/0) و گزینه استفاده از دیواره جداکننده کامل بین دو بخش اصلی(113/0) بالاترین اولویت را به ترتیب در بین معیارها و روش های کنترلی به دست آورده است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی در این مطالعه الگویی از ساختار تصمیم گیری بر مبنای فرایند تحلیل سلسله مراتبی جهت تصمیم گیری در خصوص کنترل صدا معرفی گردید. این روش می تواند باعث بهبود فرایند تصمیم گیری شود و به عنوان روش کارامد و اثر بخش در اولویت بندی روش های کنترل صدا مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: کنترل صدا، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، اولویت بندی
|
  • Page 1
    Introduction
    In agriculture, people are exposed to numerous risks including exposure to various chemicals and physical agents like noise in this section. In this paper a model is proposed to identify the dominant noise source in the agricultural sector of sugarcane industry. We desired to recommend an index that can help us identify the sources deserving attention for sound control measures in the agricultural sector of sugarcane industry in southern Iran. For this purpose, the parameters considered to be the most important on the potential damage of noise were sound level, duration of exposure and the number of people exposed to noise.
    Material And Method
    For measuring the sound pressure level in the ear area of operators, first a list of all machinery used in farming operations of the sugar cane industry was obtained from the relevant management. Then they were categorized into different groups based on the model and, the year made. A properly functioning machine was selected in each group. ISO5131:1996 was used to measure the operator exposure for this group of equipment. They were placed in the fixed state before measuring. There was not any obstacle and reflective vertical surfaces within 20 meters around them, and they were placed on a flat surface (ISO, 1996).When measuring noise, the cabin door and windows of machines that have a cab were closed completely and if there was a ventilation system, it was operated with maximum power and motor rotation.
    Result
    Using the basic acoustic knowledge, a formula has been proposed as an index of dominant noise source in the model. DSI is single-number quantity, higher the index indicates higher occupational noise risk. Index valuesfor harvester(case IH7000), tractor(Ferguson8160),tractor (Ferguson 399), bulldozer(Caterpillar D8N), tractor (Ferguson 285), grader (Caterpillar G14), scraper(V 300PH), loader(Caterpillar 90L) was 132.7, 122.7, 126, 105.6, 129.8,, 101.7, 99.1 and 118.4 respectively.
    Conclusion
    Results show that harvester is the major noise source within various types of farm machinery in agriculture part of sugar cane industry in Khuzestan. Using this model is easy and fast. It is applicable on similar parts of agriculture industry and also offers valuable information for prioritizing noise control measures. For preparing the model, we tried to identify and select the important factors of main sound risk correctly. The Index presents the practical, scientific, simple and fast solution for occupational hygienists and other relevant specialists. The results will be unreliable if not all of the important influential factors involved in selecting the main source are considered.
    Keywords: Dominant noise source, Agriculture machinery, Sugarcane industry
  • Page 11
    Introduction
    ”Exposing to danger” or in other words, “risk” is a process which is led to an uncertain result in every field. Project risks are uncertain contingent events or situations that if they occur will have positive or negative effects on project’s objectives. Todays, research and educational process and more complicated and the professional risk management become much more difficult, as a result.
    Material And Method
    In this research, the health and safety issues have been studied and analyzed using ISO 14121 and the environmental issues by EMEA to determine the risk level separately for research laboratories and to prioritize corrective measure in each field (school).
    Result
    The finding in this study showed that from all the main risks within the rage of 38-86 percent have been decreased. Moreover average of the risk level for the health, safety and environment cases showed a significant decrease (Pvalue<0.0001) by implement controlling and protective countermeasures compariy to the priority state without any measures.
    Conclusion
    The risk assessment with hazards control strategy based on ISO 14121 is a compatible method in laboratory site as universities and other reasearch sites.
    Keywords: Total risk, Laboratory site, Risk analysis, Risk management
  • Page 27
    Introduction
    work related musculoskeletal disorders are the most wide spread type of occupational diseases among workers. Awkward body postures during work and manual material handling are among the most important risk factors of musculoskeletal disorders in different jobs. Due to importance of recognizing these factors prevalence and risk factor of work related musculoskeletal disorders, this research was aimed to study the among employees of Kashan City’s Saipa automobile industry in 2011.
    Material And Method
    This study is a descriptive-cross sectional study conducted among workers with manual material handling 37 activities and 84 work duties. To recognize musculoskeletal disorders, body map questionnaire was applied and occupational risk factors were evaluated using Key Index Method (KIM). Data was analyzed using SPSS and Excel software.
    Result
    Highest prevalence of musculoskeletal disorders was in low and upper back region (%92). Based on the results from KIM, workers in the installing the tire, shuttle-aided fitting of seat, and engine work station had higher risk level with the scores of 66, 52 and 52, respectively. Risk level among three individuals (%3.6) was at 1, 40 (%47.6) at 2, 38 (%45.2) risk level 3, and 3 (%3.6) at 4.
    Conclusion
    Awkward body posture, improper twisting and flexion of low back were major risk factor among worker doing manual material handling tasks. Regarding the high prevalence of musculoskeletal disorders, appropriate ergonomic interventions such as engineering and organization interactions can reduce this risk factors (posture, heavy load, duration, workplace conditions) as much as the risk level reach to an acceptable level.
    Keywords: Ergonomics, Musculoskeletal disorders, Automobile industry
  • Page 37
    Introduction
    Nowadays, in many different fields of chemical agents several experimental researches is being done on volatile organic compounds using gas chromatography, which is time consuming and expensive methods. Photo ionization detector as an alternative method is used by researchers in this field. This feasibility study was conducted to replace the photo ionization detector with gas chromatography.
    Material And Method
    In this study, after making pre-determined concentrations of Xylene, the results of measurements using photo ionization detector and reference method were compared. This comparison was done in 4 humidity levels and 3 concentration ranges.
    Result
    The results showed significant differences in photo ionization detector readout and the reference method. However correlation coefficient of two methods were more than 0.99 in all cases regardless of the humidity rate.
    Conclusion
    Although the results obtained by the photo ionization detector are different from those extracted from the reference method in the current study, due to linear response of the method correlation coefficient was at good level. Consequently, in case of studying concentration changes in a research, this alternative method would be applicable, otherwise calibration of the photo ionization detector with the target material is recommended.
    Keywords: Photo ionization detector, Occupational health, Performance, Experimental studies
  • Page 47
    Introduction
    Emission of volatile organic compounds through industrial processes to the environment has been received more attentions currently. Photocatalytic oxidation process as a new emerging technique in air purification can be substituted for conventional techniques such as activated carbon adsorption. In photocatalytic oxidation process, pollutant molecules decompose to water and carbon dioxide molecules. The objective of present study was the examination of influencing parameters such as concentration, relative humidity, and superficial gas velocity on photocatalytic oxidation of Methyl Ethyl Ketone (MEK) in a fluidized bed reactor.
    Material And Method
    In this study photocatalytic oxidation of MEK was examined in a fluidized bed reactor. Gamma alumina coated titanium dioxide particles under ultraviolet light were used as photocatalyst. The efficiency of photocatalytic oxidation process was determined using measurement of MEK concentrations at the inlet and outlet of the fluidized bed reactor.
    Result
    The study of MEKphotocatalytic oxidation was carried out in the concentration range of 100 to 800 PPM with 25% and 45% relative humidity. Photocatalytic degradation of MEK at the relative 45 % humidity was slightly lower than 25 %. Increasing MEK concentration from 200 to 800 PPM was led to decrease in degradation efficiency. At concentrations of 100 and 200 PPM MEK, increasing superficial gas velocity did not change the degradation efficiency, whereas, at concentrations of 200 to 800 PPM, increasing superficial gas velocity resulted in decrease in MEK degradation.
    Conclusion
    In photocatalytic oxidation of MEK, there is a competitive adsorption between water and MEK and at higher relative humidity degradation of MEK decreases. In the fluidized bed reactor increasing superficial gas velocity causes decrement in MEK photocatalytic degradation.Increasinginitial concentration of pollutant results in decreasing ofphotocatalytic efficiency due to the limited number of active sites on the catalyst surface.
    Keywords: Photocatalytic Oxidation, Methyl Ethyl Ketone, Fluidized Bed Reactor, Titanium Dioxide
  • Page 55
    Introduction
    Low back pain (LBP) is a common and costly health problem. It has high prevalence in nursing job and caused shortage of nursing staff. This study was conducted to determine the prevalence of LBP, knowledge level of LBP risk factors and assess relationship between LBP prevalence and nurses’ knowledge level of LBP risk factors among nurses of Shiraz University of Medical Sciences (SUMS).
    Material And Method
    In this cross-sectional study, 118 randomly selected registered nurses participated from SUMS hospitals with at least one year of job tenure. In order to assess nurses’ knowledge of LBP risk factors, a self-administered survey questionnaire consisted of four parts was used as data collecting tool. Statistical analyses were performed using SPSS (version 11.5). Duncan, T-test and ANOVA tests were used for data analysis.
    Result
    LBP prevalence rate was found to be 79.7% (94 nurses) during the previous year from which 12 nurses were male (63.2%) and 82 nurses were female (82.8%). Nurses’ knowledge level of LBP risk factors in different hospitals was not significantly different. The Results showed that nearly half of the nurses had poor knowledge about LBP risk factors and the remaining had good knowledge level. The main source of information about LBP risk factors among nurses were related to their university education.
    Conclusion
    A high prevalence of the LBP was found among nurses working at SUMS hospital. Knowledge level of nurses about LBP risk factors needs improvement. In addition to university education, which is the main source of information of nurses about LBP risk factors, on-the-job training seems essential in this field.
    Keywords: Musculoskeletal disorders, Low back pain, Nurses, Hospital
  • Page 63
    Introduction
    In addition to direct and indirect costs of occupational accidents imposing on production companies, they impact the productivity of labor, too. However, gaining more profits and having less costs is always the main concern among industrial managers. Considering safety measures can be effective way to reduce occupational accidents and costs as well as negative impacts on production systems.
    Material And Method
    In this paper, a risk assessment method using fuzzy and MATLAB software is presented to determine the safety level of production environments. The main parameters of this model include three items: accident probability, accident severity and current safety level. For this purpose, the statistical data of accidents and their causes published by Social Insurance Organization have been used in this study. Furthermore, expert judgments of safety and health professional have been used to determine the severity of accidents. In the fuzzy method, the Mamdani deductive fuzzy model has been adapted due to its easy applicability. Application of the model has been shown using a practical instance.
    Result
    The defuzzified value for RL is found to be 3.48. Linguistic risk level expression is 100% substantial high risk that is full membership for fuzzy average set.
    Conclusion
    The application of the proposed method can reveal which safety items and factors are most important in improving workers safety, and therefore decide where to concentrate resources in order to improve the safety of the work environment.
    Keywords: Fuzzy logic, risk assessment, safety level
  • Page 75
    Introduction
    The purpose of this study was prioritizing the noise control methods using Analytic Hierarchy Process (AHP) technique in Hamadan glass industry.
    Material And Method
    This is a cross-sectional – descriptive - analytical study. According to a survey of experts by questionnaire and Delphi method four criteria were selected including cost, efficiency, executive capability and not to interfere in the process and eleven alternatives for control options. Prioritizing of the items was conducted based on the study criteria as well as the importance ranking determined in this study.
    Result
    The results showed all that consistently Ratios were less than 10 % and compatibility of answers has been confirmed. According to expert’s views, the criteria of executive capability (0.277) and using the barrier between the two main sections (0.111) have achieved the highest priority among the criteria and control methods, respectively.
    Conclusion
    In this study a pattern of decision-making structure was introduced based on Analytic Hierarchy Process for determining the method noise control. This method can improve the decision making process and prioritizing noise control methods as an efficient and effective approach.
    Keywords: Noise, Noise control, Glass industry, AHP, Hamadan