فهرست مطالب

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال یکم شماره 4 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عادل مظلومی، مهدی علی گل، میثم عیوض لو صفحه 1
    مقدمه
    با گسترش جهانی استفاده از کامپیوترها در دو دهه اخیر، مشکلات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار نیز همراه با آن ها گسترش یافته است. از مهم ترین عوامل ایجاد کننده این مشکلات صفحه کلیدها هستند که شکل هندسی آن ها می تواند بر وضعیت قرارگیری یا دراصطلاح «پوسچر» نامناسب اندام ها تاثیر بگذارد. به همین منظور اشکال مختلفی از صفحه کلیدها برای تامین وضعیت خنثی یا استراحت مچ و ساعد (وضعیت کاهنده ریسک) طراحی شده است. ازمهم ترین آن ها صفحه کلیدهای شکسته(کاملا جدا و قابل تنظیم)، صفحه کلیدهای با شیب منفی و با شیب جانبی هستند.
    روش کار
    در این مطالعه با رویکردی نظام مند، مقالاتی که اثر هر یک از این صفحه کلیدها را بر وضعیت مچ وساعد ارزیابی کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. به این صورت که بعد از انجام جستجو در پایگاه های اطلاعاتی معتبر تعداد یازده مقاله معیارهای ورود به این مطالعه را پیدا کردند.
    یافته ها
    بعد از بررسی انواع مقالات مرتبط مشخص شد که این صفحه کلیدها در عمل می توانند مچ و ساعد را در جهتی خاص به وضعیت طبیعی آن نزدیک کنند. هم چنین به عنوان یک هدف ثانویه مشخص شد که بهترین صفحه کلید برای رسیدن به این منظور صفحه کلید “NIOSH” می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که صفحه کلیدهای جایگزین می توانند مچ و ساعد را به وضعیت طبیعی آن نزدیک کنند، لذا با کاربرد این نوع از صفحه کلیدها می توان ریسک فاکتور مربوط به پوسچرهای مچ و ساعد را نیز کاهش داد. اطلاعات حاصله می تواند برای کاربران کامپیوترهای شخصی، متخصصین بهداشت حرفه ای و ارگونومیست ها مفید واقع گردد.
    کلیدواژگان: صفحه کلیدهای جایگزین، دو تکه، با شیب منفی، با شیب جانبی، پوسچر، مچ، ساعد
  • آرام تیرگر، زهرا آقالری، فاطمه سالاری، مریم رجبعلیان صفحه 13
    مقدمه
    دامپروری در ایران به دلیل برخی خصوصیات برجسته مانند اشتغال زایی و تولید مواد اولیه برخی از صنایع، از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. بر اساس آمارها، تعداد قابل ملاحظه ای از نیروهای کار نیز در این بخش اشتغال دارند. اما علیرغم چنین شرایطی، اطلاعات موجود در خصوص شرایط بهداشتی دامداری ها و کارگران آن ها بسیار اندک است. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت بهداشتی دامداری ها و پرسنل شان در شهر بابل بوده است.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مقطعی و توصیفی در میان دامداری های صنعتی و سنتی مناطق روستایی شهر بابل (52= n) طی زمستان سال 1389 به اجرا در آمد. نمونه ها به شکل سرشماری و از کلیه واحدهای فعال جمع آوری گردید. از این تعداد، 19 واحد به دلیل عدم فعالیت از مطالعه حذف گردیدند. داده ها با استفاده از فرم جمع آوری اطلاعات متناسب با اهداف پژوهش و از طریق مصاحبه و مشاهده مستقیم توسط تکنیسین بهداشت محیط جمع آوری گردید. جهت پردازش اطلاعات از شاخص های آمار توصیفی و همچنین آزمون آماری کای دو استفاده شد. سطح معنی داری نتایج 05/0>P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پردازش داده ها نشان داد که میانگین سابقه کار کارگران دامداری ها 9/12±1/15 سال، نسبت بیسوادی در آنان 30% و پوشش واکسیناسیون علیه بیماری کزاز 43 درصد بود. تنها حدود یک چهارم کارگران دارای کارت بهداشتی بوده و 36 درصد از آن ها مورد معاینات پزشکی دوره ای قرار گرفته بودند. 7/55% در هیچ دوره آموزشی مرتبط با مسایل ایمنی و بهداشتی شرکت ننموده و حدود نیمی از آنها (34 نفر) دچار حوادث ناشی از کار شده اند. حدود 60 % از واحد ها فاقد توالت بهداشتی بودند. انجام آزمون آماری کای دو گویای ارتباط معنی داری میان نتایج مربوط به سطح تحصیلات و سابقه کار دامداران با پیروی از برخی مقررات ایمنی و بهداشتی بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج گویای ضرورت توجه هر چه بیشتر از سوی مسوولین ذیربط در خصوص نظارت بر حسن اجرای قوانین و همچنین اجرای برنامه های آموزشی و ارتقاء آگاهی های بهداشتی دامداران است.
    کلیدواژگان: دامداری، بهداشت، کارگران
  • زهرا زمانیان، منصوره دهقانی، هادی دانشمندی صفحه 23
    مقدمه
    طبق مطالعات انجام شده، تعداد قابل توجهی از افراد شاغل در صنایع، پرسنل خدماتی (آتش نشان ها، پزشکان، پرستاران و...) در نظام نوبت کاری مشغول به کار هستند. شیوع گسترده نوبت کاری در جوامع صنعتی و بروز مسایل و مشکلات ناشی از آن، دانشمندان و پژوهشگران را بر آن داشت تا پیرامون این موضوع به تحقیق و مطالعه بپردازند. این مطالعه با هدف بررسی ریتم سیرکادین ملاتونین و کورتیزول و تاثیر نور درخشان بر آن ها در نگهبانان دانشگاه علوم بزشکی شیراز انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه 20 نفر از نگهبانان دانشگاه علوم پزشکی شیراز مورد بررسی قرار گرفتند. روش گردآوری داده ها به این صورت بود که در یک مطالعه قبل و بعد در ساعات مختلف شبانه روز (22/19/16/13/10/7/4/1) از افراد مورد مطالعه نمونه های خون تهیه و سطح کورتیزول و ملاتونین نمونه های خون به ترتیب با استفاده از روش های Radioimmunoassay (RIA)3 و روش ایمونواسی آنزیم تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار 16.0 SPSS و با استفاده از آزمون One-Way ANOVA انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش شدت روشنایی در شب، سطح کوتیزول پلاسما افزایش می یابد. همچنین مشخص گردید که بین میانگین سطح کورتیزول پلاسما در روشنایی معمولی و روشنایی 4500 لوکس از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود ندارد، در صورتی که بین میانگین سطح کورتیزول پلاسما در روشنایی معمولی و روشنایی 9000 لوکس و سطح کورتیزول پلاسما در روشنایی 4500 لوکس و 9000 لوکس از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود دارد. نتایج نشان دادند که با افزایش شدت روشنایی در شب، سطح ملاتونین پلاسما کاهش می یابد و بین میانگین سطح ملاتونین پلاسما در روشنایی معمولی و روشنایی 4500 لوکس از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود دارد و حال آن که در صورتی که بین میانگین سطح ملاتونین پلاسما در روشنایی معمولی و روشنایی 9000 لوکس و سطح ملاتونین پلاسما در روشنایی 4500 لوکس و 9000 لوکس از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه با بررسی و تحقیق در مورد گوشه هایی از عوارض و اثرات ناشی از نوبت کاری در نگهبانان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نشان داد که تماس شغلی با روشنایی درخشان می تواند بر برخی شاخص های زیستی(ترشح کورتیزول و ملاتونین) تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: نوبت کاری، روشنایی، پلاسما، تماس شغلی، غده فوق کلیوی
  • ایرج علیمحمدی، حسن جهانی هاشمی، علی اصغر فرشاد، مرتضی امینی، بهزاد حقی، سمیه نوری علی بیک کندی، اکرم مومنی زاده صفحه 33
    مقدمه
    آسیب ها و حوادث شغلی همواره به عنوان یکی از معضلات پر اهمیت در محیط های کاری مطرح بوده اند. به دنبال ارایه مدل دومینوی هاینریش این اندیشه شکل گرفت که مهم ترین عامل بروز حادثه، انسان است. به همین جهت یکی از روش های قطعی در کاهش حوادث کنترل رفتارهای ناایمن در بین کارگرها است که آن هم از طریق ارتقاء سطح فرهنگ ایمنی عملی خواهد شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی برای بررسی پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. تعداد 303 پرسشنامه تکمیل و با استفاده از نرم افزار SPSS17 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در ارزیابی پایایی پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ، 86/0 به دست آمد. ساختار عاملی پرسشنامه با استفاده از روش تحلیل عاملی بررسی شد. ضریب KMO و آزمون کرویت بارتلت به ترتیب برابر 909/0 و 057/9785 به دست آمد. هم چنین چرخش واریماکس نشان داد که تمامی سوال های آزمون بر روی عوامل بار می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی حکایت از اعتبار و روایی مطلوب و مناسب این پرسشنامه برای استفاده در صنایع شوینده و پاک کننده در داخل کشور دارد. فرهنگ ایمنی در صنایع شوینده و پاک کننده شامل 5 بعد می باشد که با توجه به بارهای عاملی پرسش ها، عوامل به نام های «تعهد مدیریت»، «آموزش و تبادل اطلاعات»، «محیط حمایتی»، «عوامل بازدارنده» و «اولویت به ایمنی» نامگذاری شدند. به جز بعد 4 و بعد 5، بین بقیه ابعاد با یکدیگر و با فرهنگ ایمنی نهایی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد. از میان همبستگی های به دست آمده، فرهنگ ایمنی بیشترین همبستگی مثبت را با بعد «تعهد مدیریت» دارد (952/0=r)، بنابراین این بعد، قوی ترین همبستگی را با فرهنگ ایمنی دارا می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، پایایی، صنایع شوینده و پاک کننده
  • محسن علی آبادی، ابراهیم چاوشی، حسین حاج علی زاده صفحه 43
    مقدمه
    به کارگیری ماشین آلات مختلف کشاورزی از جمله تراکتور علیرغم اینکه توسعه کمی وکیفی تولید محصولات مختلف کشاورزی را به دنبال داشته است، مسایل بهداشتی قابل ملاحظه ای از جمله آلودگی صدا را برای کاربران این تجهیزات ایجاد نموده است. با توجه به اهمیت آگاهی از تراز آلودگی صدای تراکتور ها، هدف مطالعه تعیین آلودگی صدای انواع تراکتورهای کشاورزی و مواجهه شغلی رانندگان آن بود.
    روش کار
    اندازه گیری تراز فشار صدای انواع تراکتور ها شامل مارک فرگوسن، رومانی و جاندیر مدل 6 سیلندر به همراه تجزیه فرکانسی آن با استفاده از ترازسنج صوت مدل 1358-TES صورت گرفت. ویژگی های مکان تعیین آلودگی صدای تراکتور بر اساس استاندارد های شماره 7216 و 5131 سازمان ایزو تعیین گردید و تحلیل نتایج در نرم افزار SPSS16 صورت گرفت.
    یافته ها
    بیشترین وکمترین میزان آلودگی صدا در اطراف تراکتورها به ترتیب مربوط به تراکتور جاندیر و رومانی و برابر dB (A)3 8/83 وdB (A)3 9/73 بود. اختلاف معنی داری بین میزان تراز صدای تراکتور در دنده های مختلف انتقال نیرو وجود نداشت(05/0< Pvalue). با وجود این، بین میزان صدای تراکتورها در دورهای مختلف موتور اختلاف معنی داری مشاهده گردید. (01/0> Pvalue). با توجه به اینکه فعالیت های روزانه کشاورزی دارای زمان بندی مشخصی نیست و در اغلب مواقع حتی ممکن است مدت زمان مواجهه راننده با صدا از یک نوبت معمول کاری (8 ساعت) نیز بیشتر گردد، میزان مواجهه شغلی رانندگان انواع تراکتور که در محدوده dB (A)3 90-85 قرار داشت، بالاتر از حد مجاز شغلی آن dB (A)3 85 بود. میانگین میزان کاهندگی صدای یک اتاقک معمولی موجود که در خصوص تراکتور فرگوسن مورد استفاده قرار گرفت، در حدود dB 5/9 در پهنای فرکانسی یک اکتاوباند بود.
    نتیجه گیری
    با استفاده از اتاقک و انباره انبساطی استاندارد به صورت هم زمان بر روی انواع تراکتور ها، میزان انتشار آلودگی صدا و مواجهه شغلی رانندگان آن ها می تواند به طور موثری کاهش یابد. علاوه براین، با توجه به وسعت کاربرد این وسایل باید برنامه منظم تعمیرات و نگهداری این وسایل و همچنین برنامه موثرحفاظت شنوایی شامل معاینات شنوایی سنجی، وسایل حفاظت شنوایی مناسب و آموزش های بهداشت شغلی برای رانندگان تراکتور اجرا شود.
    کلیدواژگان: تراکتور، آلودگی صدا، مواجهه شغلی، رانندگان
  • فاطمه امینی فرد، محسن مشکانی صفحه 53
    مقدمه
    در عرصه رقابتی بازار کنونی تنها سازمان ها و صنایعی به موفقیت دست خواهند یافت که در کلیه زمینه های خدماتی خود از استانداردهای مرتبط و متناسب با نوع و ماهیت کار خود پیروی نموده و خود را هرچه بیش تر در جهت تحقق اهداف استانداردهای مورد نظر قرار دهند. با رشد روزافزون تکنولوژی و ماشینی شدن، هر روزه شاهد آمار بالای حوادث صنعتی و اتلاف سرمایه های انسانی و مادی در کشور هستیم. لذا نیاز به استانداردهای ایمنی و بهداشت حرفه ای بیش از پیش احساس می شود و چنان چه سازمان ها از حدود مشخص شده تجاوز نمایند، مشکلاتی بی شمار و در نهایت ضرر و زیان جبران ناپذیری برای سازمان خود رقم خواهند زد.
    روش کار
    در این مطالعه با استفاده از یکی از ابزارهای مدیریت استراتژیک به نام SWOT، نقاط ضعف، قوت، فرصت ها و تهدیدها در یکی از صنایع مونتاژ قطعات خودرو ایران به منظور کنترل عملکرد این سازمان در رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی موجود در آن (OHSAS18001)، مورد ارزیابی قرار گرفت. با مقایسه عملکرد شرکت در سال های 87 و 88 در زمینه به کارگیری و رعایت استاندارد ایمنی و بهداشتی موجود در شرکت مورد نظر و امتیازدهی وزن دار به نقاط ضعف، قوت، تهدیدها و فرصت ها با استفاده از ماتریس عوامل داخلی(ضعف و قوت) و خارجی(فرصت و تهدید)، میزان اهمیت هر عامل در پیاده سازی و اجرای این استاندارد در شرکت مورد نظر، تعیین گردید.
    یافته ها
    با تمرکز بر نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدها راهکارهایی جهت بهبود اجرای استانداردOHSAS18001 صورت گرفت. بر اساس بیش ترین امتیازهای وزن دار تعیین شده، مهم ترین نقاط ضعف شناسایی شده عدم نظارت بر پیمانکاران، عدم تعهد مدیریت به اجرای OHSAS18001، عدم تلاش برای شناسایی خطرات ناشی از تغییرات و عدم نیازسنجی آموزشی، مهم ترین نقاط قوت شناسایی شده بودجه ی کافی شرکت در زمینه ایمنی و بهداشت، تلاشهای مستمر زیست محیطی، شناسایی خطر برای شرایط غیر عادی؛ مهمترین تهدیدات درخواست تحویل فوری سفارشات مشتریان، و مهمترین فرصت ها حمایت دولت از طرح های ایمنی و بهداشتی تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    مجموع ستون امتیازات وزن دار در سال 87 برای عوامل خارجی (فرصت ها و تهدیدات)، 2.16 و برای عوامل داخلی(نقاط ضعف و قوت) 1.66 حاصل گردید. هر دوی این ارقام از مقدار متوسط2.5 (حداقل مقدار قابل قبول)، کم تر بودند لذا شرکت در مورد اجرای این استاندارد دارای عملکرد ضعیفی در سال 87 بوده است و واکنش ضعیفی در استفاده از فرصت ها و به حداقل رساندن تهدیدات داشته است. در مورد عوامل داخلی، وضع از عوامل خارجی هم بدتر بوده و نقاط ضعف سازمان پررنگ تر از نقاط قوت بوده است. اما در سال88، به دلیل تغییرات ایجاد شده در ساختار سازمانی شرکت، اعداد ستون امتیاز وزن دار برای عوامل خارجی به 3.2 و برای عوامل داخلی به 3.64 افزایش یافت که حاکی از بهبود شرایط می باشد.
    کلیدواژگان: SWOT ماتریس ارزیابی عوامل داخلی و خارجی، استاندارد 18001، _ OHSAS
  • فاطمه ملک پور، یوسف محمدیان، علیرضا ملک پور، سجاد سلیمی، علیرضا سرکاری صفحه 61
    مقدمه
    هر سال در کشور ایران، هزاران نفر در اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند و در بین حوادث رانندگی، تصادفات رانندگان موتور سوار مرگ آور است. نگرش به ایمنی، پیش بینی کننده رفتار مخاطره آمیز فرد است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شخصیت، نگرش به ایمنی و رفتارهای مخاطره آمیز در رانندگان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه از بین رانندگان شاغل موتور سیکلت سوار در شهر تهران، 254 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند و پرسش نامه های شخصیت، نگرش به ایمنی و رفتار های مخاطره آمیز توسط این افراد پر شد و توسط نرم افزار SPSS16 آنالیز گردید.
    یافته ها
    بین حیطه های مختلف شخصیت (نگرانی، عصبانیت، حالت احساس و هیجان، نوع دوستی، بیهنجاری) و نگرش به ایمنی (جریان ترافیک در برابر اطاعت از قوانین، رانندگی با سرعت، رانندگی با هیجان) از لحاظ آماری ارتباط معنی داری یافت شد(P=0/001).
    نتیجه گیری
    نگرش به ایمنی پیش بینی کننده رفتار های مخاطره آمیز فرد است و شخصیت نیز به طور غیر مستقیم بر رفتار های مخاطره آمیز از طریق تاثیر بر نگرش به ایمنی موثر می باشد.
    کلیدواژگان: نگرش به ایمنی، شاغلین موتور سوار، شخصیت، رفتارهای مخاطره آمیز
  • امیرحسین داودیان طلب، فرید امیر زاده، محسن مشکانی، سعیده پور احمد، اسدالله افشین، امیرعباس مفیدی، بهروز براتی صفحه 69
    مقدمه
    در حین عمل جراحی در اتاق های عمل، خطر بروز آتش سوزی وجود دارد. کارشناسان تخمین می زنند سالانه در حدود 100 مورد آتش سوزی در اتاق های عمل بیمارستان های آمریکا رخ می دهد که 10 تا 20 مورد به جراحات شدید و 1 تا 2 مورد به مرگ افراد منجر می شود. این گونه حوادث علیرغم پایین بودن میزان تکرار، از شدت بالایی برخوردار بوده و در صورت وقوع می توانند آسیب های جدی یا مرگ بیماران را به همراه داشته باشند.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. در این مطالعه میزان آگاهی پرسنل اتاق عمل به روش های پیشگیری و کنترل حریق، همچنین ارتباط این دو فاکتور با نوع شغل و سابقه کاری مورد بررسی قرار گرفت. از طرفی تمامی پرسنل اتاق عمل بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز به صورت سرشماری مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه و به منظور بررسی ارتباط میان میزان آگاهی پرسنل اتاق عمل با دو فاکتور نوع شغل و سابقه کار، از آزمون آماری کای اسکوئر استفاده شد. همچنین برای انجام تحلیل های آماری، نرم افزار SPSS نسخه 14 به کار گرفته شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از مجموع 220 پرسشنامه آگاهی از روش های پیشگیری از حریق، 72/19% دارای آگاهی کامل، 62/19% دارای آگاهی نسبی، 37/19% دارای آگاهی کم و 97/40% فاقد آگاهی بودند. در رابطه با پرسشنامه آگاهی از روش های کنترل حریق نیز، 24% دارای آگاهی کامل و 76% فاقد آگاهی بودند. نتایج آزمون آماری نشان داد که میان آگاهی نسبت به روش های کنترل حریق و سابقه کار رابطه معناداری وجود دارد (05/0>pvalue)، اما میان آگاهی نسبت به روش های کنترل حریق و نوع شغل رابطه معناداری مشاهده نگردید. همچنین هیچ رابطه ای میان آگاهی از روش های پیشگیری از حریق با سابقه کار و عنوان شغلی شرکت کنندگان دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد، میزان آگاهی پرسنل اتاق عمل در خصوص روش های کنترل و پیشگیری از حریق پایین می باشد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که میزان آگاهی از روش های کنترل نسبت به روش های پیشگیری حریق پایین تر است. با توجه به بالقوه بودن خطر حریق در اتاق عمل و آسیب پذیر بودن بیماران و کارکنان در شرایط جراحی، پیشنهاد می شود اقداماتی به منظور افزایش سطح آگاهی صورت پذیرد که از آن جمله می توان به برنامه نیاز سنجی آموزشی، برگزاری کارگاه های آموزشی در خصوص روش های پیشگیری و کنترل حریق اشاره نمود.
    کلیدواژگان: حریق، ایمنی بیمار، پرسنل اتاق عمل، میزان آگاهی
|
  • Page 1
    Introduction
    In last decades, due to the increase in the number of VDT works prevalence of musculoskeletal disorders has increased among users. One of the main risk factors for those problems might be related to the computer keyboards. Keyboards might lead to these problems, in different ways. Keyboard geometry is one of the main ways. As a result, the various types and shapes of personal computer keyboards have designed in order to provide a neutral or relaxed posture in the wrist and forearm areas. Slanted, sloped and tilted keyboards are the most important alternative keyboard designs for this mean.
    Material And Method
    In this paper, with a systematic approach, related studies were searched in authentic databases and finally eleven studies met to our inclusion criteria for review.
    Result
    findings in different studies showed that alternative keyboards clearly can provide an ergonomic neutral posture for the wrist and forearm. As a specific objective in the study, it was found that the best keyboard, to form an ideal posture for the wrist and forearm is ‘NIOSH keyboard‘ because of its ergonomic design.
    Conclusion
    Considering the positive effect of the alternative keyboards on the wrist and forearm postures, it is concluded that use of the alternative keyboards can decrease risk factors related to the wrist and forearm postures. Results can be applied by personal computer users, computer designers, occupational hygienists and ergonomists.
    Keywords: Alternative slanted, Sloped, Tilted keyboard(s), Keyboard design, Posture, Wrist, Forearm
  • Page 13
    Introduction
    Because of some important advantages such as creation job opportunities and providing raw material for some industries, animal husbandry plays an important role in Iran. According to the work force statistics, there are considerable number of employees working in animal husbandries sections. However, there is few information concerning cattle husbandry unit sanitations and workers health and safety condition. The aim of this project was to investigate the health and safety condition of cattle husbandry units and their workers in Babol.
    Material And Method
    This cross-sectional descriptive study was conducted among all the traditional and industrial cattle husbandry units (n=52) in the rural area of Babol city during winter 2010. The data were collected from all of the active cattle husbandry units, and inactive units were omitted from the sample list. The data were gathered by means of tailor-made data collection sheet through an interview and direct inspection done by the environmental health technicians. The data analyzed using descriptive statistical indexes and Chi- square test, and p<0.05 was considered as significant.
    Result
    The findings indicated that the mean value of years of work experience was 15.1±12.9 years and 30% of workers were illiterate. Immunization against tetanus was 43%. Only one fourth of the workers had health card and 36% had periodic medical examinations. More than 55% of the participants had not passed health and safety orientation courses. Almost half of the workers experienced work related accidents and 60% of the units had no hygienic toilets. According to Chi-square test result, there were significant statistical correlations between the level of education and years of experience by complying with some health and safety rules.
    Conclusion
    Our results indicated that, more attention should be given to educational programs about health issues and a serious supervision of health legislations is necessary.
    Keywords: Animal husbandry, health, workers
  • Page 23
    Introduction
    According to the literature, a large number of people working in industries and service providing personnel, such as firefighters, physicians, and nurses, are shift workers. The spread of shift working in industrial societies and the incidence of the problems resulting from shift working have caused the researchers to conduct studies on this issue. The present study also aimed to investigate melatonin and cortisol circadian rhythms in the security guards of Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
    Material And Method
    The present study was conducted among 20 security guards of Shiraz University of Medical Sciences. In order to collect the required data, blood samples were taken from the participants in different times of the day (1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, and 22) and cortisol and melatonin levels were determined using radioimmunoassay and enzyme immunoassay techniques, respectively. Then, the data were entered into the SPSS statistical software (v. 16.0) and analyzed using One-Way ANOVA.
    Result
    The results showed that as the intensity of light increased during night time, the level of plasma cortisol increased, as well. Besides, no statistically significant difference was found between the plasma cortisol levels in natural light and 4500-lux light. On the other hand, a significant difference was observed between the level of plasma cortisol in natural light and 9000-lux light as well as 4500- and 9000-lux lights. The study findings also showed that as the intensity of light increased at night, the level of plasma melatonin decreased. In addition, a statistically significant difference was found between the plasma melatonin levels in natural light and 4500-lux light. Nevertheless, no significant difference was observed between the plasma melatonin levels in natural light and 9000-lux light as well as 4500- and 9000-lux lights.
    Conclusion
    The present study aimed to investigate the subsequences of shift working in the security guards of Shiraz University of Medical Sciences and showed that occupational exposure to bright light could affect some biological markers, such as melatonin and cortisol secretion.
    Keywords: Shift working, Light, Plasma, Occupational exposure, Adrenal gland
  • Page 33
    Introduction
    Occupational injuries and accidents as one of the problems have always been considered important in occupational environments. Domino model that Heinrich was formed to pursue the idea of the cause of the accident is the man. Thus one of the effective way to reduce accidents will be control by the unsafe behaviors among workers by promoting safety culture.
    Material And Method
    In this descriptive - analytical study, the reliability and exploratory factor analysis was used to evaluate the reliability of the questionnaire. In total 303 questionnaires were analyzed using SPSS 17 software.
    Result
    The alpha crumbed, coefficient was 0/86. Structural factor of the questionnaire was evaluated using factor analysis. KMO and Bartlett’s sphericity test coefficient were 0/909 and 9785/057, respectively. The varimax rotation showed that all test questions are based on factors.
    Conclusion
    The results indicated favorable validity of this questionnaire for use in detergents and cleaners industries within the country. Considering the load factor safety culture in detergents and cleaners industries, contained 5 factors including “management commitment”, “education and information exchange,” “supportive environment”, “barriers” and “priority to safety”. The obtained the correlations, the highest positive correlation was belong to the “management commitment” (r=0/952), as the strongest correlation with the safety culture.
    Keywords: Safety Culture, Reliability, Cleanser, Washer Industries
  • Page 43
    Introduction
    Application of agricultural machineries such as tractor has been yielded a considerable development in different agricultural activities and productions. However, noticeable health problems such as noise pollution impact the users of these off-road vehicles. The purpose of this study was to determine the noise level induced by agricultural tractors and to evaluate the driver’s noise exposure level.
    Material And Method
    The sound pressure levels of three brands of tractor include John Deere, Ferguson and Romani were measured by sound level meter model Tes-1358. The characteristics of place for measuring tractors noise pollution were determined based on the ISO standard No 7216, 5131. The acquired data was analyzed using spss16 software.
    Result
    The results showed that the highest and the lowest noise level around the tractors were 83.8 dB (A) and 73.9 dB (A) for the John Deere and Romani, respectively. The effect of different transmission gears on the noise level of tractors was not statistically significant Pvalue>0.05. While, the effect of the tractor engine speeds on the noise level was statistically significant Pvalue<0.01. The exposure time of the most of drivers was frequently about 8 hour or more In this regards, the exposure levels of the tractor’s drivers to noise measured between 85-90 dB (A) were higher than the Iranian occupational exposure limit (85 dB (A)).Moreover, mean noise reduction rate of exsisting room which was used upon the typical tractor’s body was 9.5 dB in one octave band.
    Conclusion
    Application of standard cockpit and expansion mufflers can effectively reduce noise pollution emission and driver’s occupational exposure. Moreover, regular preventive maintenance and effective hearing conservation program including annual audiometry, hearing protection device, occupational health training for drivers must be implemented.
    Keywords: Tractor, Noise pollution, Occupational exposure, Drivers
  • Page 53
    Introduction
    In today comparative markets, the organizations and companies will be success that adopt the standards related to their all works and services. By thechnalization and machinism, we are witnessed of higher rate of industrial accidents as well as economic losses in everyday activities. Therefore, the need for occupational safety and health standards is future required, otherwise, a serious losses will rise for those organizations, accordingly.
    Material And Method
    IIn this study, the threats, opportunities, weaknesses and strengths were evaluated by one of the tools named SWOT, in one of the assembly industries company in Iran, in order to controlling the operations in this company considering to safety and health standard (OHSAS18001). A comparison of the company’s performance in implementing the safety and health standards was done between years 1387 and 1388 contain in the Company considered, and weighted scoring weaknesses, strengths, threats and opportunities using the matrix of internal factors (strengths and weaknesses) and external factors (treats and opportunities) then, the importance of each factor were determined in the company’s implementation and enforcement of those standards.
    Result
    Focusing on the strengths and weaknesses, opportunities and threats, some strategies to improve the implementation were presented. Any points were weighted based on the most important weaknesses identified as the lack of monitoring contractors, lack of management commitment for implementation of OHSAS18001, no attempt to identify the risks of change, lack of training needs assessment, main strengths identified in the context of adequate budget health and safety, environmental efforts, identify risk for abnormal conditions, the most important threats for immediate delivery customer orders and the opportunity to support the safety and health plans, were determined.
    Conclusion
    Sum of the weighted scores in year 87 were obtained for the external factors (opportunities and threats), 2.16 and internal factors (strengths and weaknesses) 1.66. Both of these scores were less than 2.5 (minimum amount of the acceptable rate) so, the company has been poor performance in the implementation of this standard for the year 87 and a weak reaction in the use of opportunities and the minimize threats has. In case of internal factors, it was worse than external one and the situation was more bold of the weaknesses companies to the strengths and of the organization. But, in the year 88, due to changes in the organizational structure of the company, the weighted score for external factors 3.2 and for the internal factors was 3.64, indicating an improvement in the companies conditions.
    Keywords: SWOT, Internal, external factors assessment matrix, OHSAS18001 standard
  • Page 61
    Introduction
    Every year thousands of people in Iran loss their lives in traffic accidents. Any those accidents, motorcycle accidents are fatal. Safety attitude is a predictor of risky behavior. The purpose of this study was to investigate the relationship between personality, attitudes to safety and risky behaviors.
    Material And Method
    In this study 254 motorcycle drivers were randomly selected in Tehran city, and they were asked to complete personality, the attitude to safety and risky behaviors questionnaire.
    Result
    A statistically significant correlation was found between different domains of personality (fear, anger, Emotional styles, altruism, anomaly) and attitude to safety (traffic flow in obedience to the law, driving speed, driving excitement), (P = 0/001). Also between personality and attitude to safety the relationship was statistically significant (p = 0/001).
    Conclusion
    Attitude to safety is a predictor for risky behavior. Personality also the impact indirectly on the attitude to safety have and risky behaviors.
    Keywords: Attitude to safety, Motorcycle drivers, Personality, Risky behavior
  • Page 69
    Introduction
    There are risk of fire accidents in Operating rooms during surgery. Experts estimate annually around 100 fire accidents occur in the operating rooms of United States’s hospitals. 10 to 20 of these accidents lead to severe injuries and about 1 to 2 lead to death. Despite such accidents rarely happen, but they can lead to serious injury or death of patients.
    Material And Method
    This Cross-sectional questionnaire based survey was conducted among several hospitals belonged to Shiraz University of Medical Sciences. In this study, all personnel of operating rooms were investigated. Questionnaire were used to collect information and the chi-square test was applied to examine the relationship between the Knowledge of operating room personels on fire prevention and control methods, jobs and work experience. For statistical analysis SPSS14 were used.
    Result
    In this study from 220 participants, about 19.72% had full awareness, 19.62% had partial knowledge, 19.37% had low awareness and 40.97% had no knowledge on fire prevention methods, concerning fire control methods. However, 76% of the participate had full awareness and 24% had no knowledge. Test result Statistically showed that the relationship between the awareness of operating room personnel to fire control methods and work experience were significant (P-value <0.05). But, the relationship between the knowledge of operating room to fire control methods and the type of jobs were not significant. Also no significant relationship were found between the level of awareness in operating room personnel to fire prevention methods, work experience and job title.
    Conclusion
    The results indicated that the operating room staff awareness of fire prevention and control methods are low. The results also showed that awareness of fires prevention are lower than the awareness of fire control among the studied personel. Regarding to the potential risk of fire in the operating room, it is suggested that in order to increase awareness of vulnerable patients and personnel in operating conditions, measures like educational need assessment, training workshops on fire prevention and control methods should be implemented.
    Keywords: Fire, Patient safety, Operating Room Personnel, Awareness