فهرست مطالب

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال سوم شماره 2 (تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد جواد جعفری*، رجبعلی حکم آبادی، حمید سوری صفحات 1-12
    مقدمه
    در کشورهای در حال توسعه، بهبود وضعیت ایمنی راه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله وضعیت ایمنی راه های کشور در طی سال های 1380-1385 مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، ایمنی راه های کشور با استفاده از شاخص های ایمنی راه در سطح ماکرو بررسی شده است. در ابتدا تمام شاخص های موجود در زمینه ایمنی راه مورد بررسی قرار گرفت و 46 شاخص شناسایی شد. پس از شناسایی کل شاخص ها، ضمن رایزنی با کارشناسان ایمنی راه کشور و با توجه به داده های قابل اعتماد موجود در کشور، تعداد 11 شاخص برای بررسی وضعیت ایمنی راه های کشور انتخاب شد. پس از تعیین شاخص ها، بر اساس دستورالعمل دبیرخانه کمیسیون ایمنی راه، کلیه داده های مورد نیاز برای تعیین مقدار هر یک از شاخص ها، از سازمان ها و موسسات ذیربط جمع آوری شد. در مراحل پایانی مقدار هر شاخص برآورد گردیده مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که در طول این دوره 6 ساله به ازاء هر یکصد هزار نفر جمعیت 9 کشته برجای مانده است که استفاده از کمربند و کلاه ایمنی به ترتیب %20 و %18 افزایش یافته است. در همین مدت تعداد موتورسیکلت %20، طول راه های آسفالته و شهرنشینی حدود %10 افزایش داشته است. میزان درآمد سرانه واقعی کشور از مقدار 5884 دلار آمریکا به 7968 دلار آمریکا، میزان امید به زندگی از 9/68 سال به 9/70 سال، میزان افراد باسواد از %76 به%78 و شاخص توسعه انسانی نیز از مقدار 721/0 به 759/0 افزایش یافته اند. نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که بین میزان افزایش کشته شدگان در حوادث جاده ای به ازاء ده هزار خودرو و درصد افزایش متغیرهای استفاده از کمربند و کلاه ایمنی، راه های آسفالته، شهرنشینی و همچنین تغییر میزان درآمد سرانه واقعی کشور، میزان امید به زندگی، میزان باسوادی و شاخص توسعه انسانی همبستگی معنا داری وجود داشته است، به طوری که ضریب R2 برای آن ها به ترتیب برابر با 84/0، 90/0، 994/0، 90/0، 97/0، 82/0، 69/0 و 84/0 بوده است.
    نتیجه گیری
    در طی دوره مورد مطالعه وضعیت ایمنی راه های کشور مناسب نبوده است.
    کلیدواژگان: شاخص، ایمنی، جاده، خودرو
  • عبدالکاظم نیسی، سید اسماعیل هاشمی شیخ شبانی، طیبه رحیمی پردنجانی*، نسرین ارشدی، کیومرث بشلیده صفحات 13-26
    مقدمه
    مطالعات نشان می دهد که حدود 90 درصد حوادث ناشی از کار به علت رفتارهای ناایمن و خطای انسانی روی می دهند. شناسایی عواملی که پیش بینی کننده رفتارهای ناایمن هستند در پیشگیری از این حوادث مفید می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های شخصیتی، شناختی و سازمانی به عنوان پیش بین های رفتارهای ناایمن کارکنان صف یک شرکت صنعتی در شهر بجنورد می باشد.
    روش کار
    نمونه پژوهش در مرحله اصلی شامل 300 گارگر و در مرحله اعتباریابی شامل 100 کارگر بود، که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در ابتدا شرکت کنندگان با استفاده از مقیاس رفتارهای ایمن، به دو گروه (ایمن و ناایمن) تقسیم شدند. سپس هر گروه، با استفاده از پرسشنامه شخصیتی پنج عامل بزرگ، پرسشنامه کارآمدی ایمنی، مقیاس تمرکز تنظیمی در کار، مقیاس جو ایمنی، مقیاس انگیزش ایمنی، مقیاس شایستگی ایمنی و پرسشنامه فشار کاری ادراک شده مورد سنجش قرار گرفتند. در این پژوهش برای تحلیل داده ها از روش تحلیل ممیز و در بخش اعتباریابی از تحلیل عاملی تاییدی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از کاربرد معادله ممیز، فرضیه پژوهش را تایید کرد. به بیان دیگر، از روی متغیرهای روان رنجورخویی، برون گرایی، توافق جویی، وجدانی بودن، کارآمدی ایمنی، تمرکز تنظیمی و ابعاد آن، جو ایمنی و ابعاد آن، انگیزش ایمنی، شایستگی ایمنی و گرانباری نقش، می توان رفتارهای ناایمن کارکنان را پیش بینی شود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر اهمیت شایستگی ایمنی، تمرکز پیشگیری، قوانین و رویه های ایمنی، کارآمدی ایمنی و وجدانی بودن را به عنوان پیش بین های رفتارهای کاری ناایمن نشان می دهد. بنابراین توصیه می شود در دوره های آموزش ایمنی و به منظور انتخاب افراد برای محیط های پرخطر، بر این متغیرها تکیه کنیم.
    کلیدواژگان: رفتارهای ایمن، ناایمن، متغیرهای شخصیتی، متغیرهای شناختی، متغیرهای سازمانی
  • زهرا پنجعلی، سید ابوالفضل ذاکریان*، رضوان عابدینلو، صفورا غریب زاده، هادی احسنی، احسان رضایی صفحات 27-34
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانی شایع ترین عارضه ناشی از کار می باشد. حمل دستی بار (MMH) یکی از علل ارگونومیکی است که منجر به ایجاد این نوع اختلالات می شود و این امر یکی از دلایل مهم برای بروز کمردرد می باشد. حمل دستی نا ایمن بار منجر به ایجاد آن دسته از اختلالات اسکلتی عضلانی می شود که شامل آسیب های فیزیکی حاد و نیز ایجاد استرین هایی در نواحی کمر، شانه ها و بازو ها می باشد. جامعه جراحان ارتوپد آمریکا، مشکلات کمر را پر هزینه ترین مشکل پزشکی جامعه خوانده اند. در این میان شمار قابل ملاحظه ای از مشکلات کمر مربوط به محیط کار می باشد.
    روش کار
    با توجه به این که کمتر مطالعه ای با رویکرد مقایسه ای استانداردهای داخلی و خارجی در این زمینه در ایران انجام گرفته است، این مطالعه با هدف مقایسه روش های داخلی و روش های معتبر جهانی انجام پذیرفت. این مطالعه از نوع موردی مقطعی بوده و با هدف ارزیابی مقایسه ای آیین نامه حمل دستی بار در ایران و معادله حمل بار سازمان نایوش و MAC در یکی از صنایع ریخته گری تهران در سال 1391 انجام پذیرفت.
    یافته ها
    جامعه هدف، کارگران مرد صنعت مورد مطالعه بودند که به روش نمونه گیری ساده تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با کمک کاربرگ MAC، معادله نایوش و آیین نامه ایران انجام گرفت. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار Stata صورت پذیرفت و سطح معناداری 0.05 مورد نظر قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند توافق معناداری بین روش آیین نامه ایران و MAC وجود دارد و این توافق در مورد معادله سازمان نایوش و آیین نامه ایران نیز وجود دارد. با این حال رابطه معنا داری بین معادله نایوش و روش MAC به دست نیامده است.
    کلیدواژگان: معادله نایوش، MAC، آیین نامه حمل دستی بار در ایران، صنعت ریخته گری
  • پروین نصیری، ایرج علی محمدی، محمدحسین بهشتی*، کمال اعظم صفحات 35-46
    مقدمه
    تیلر یک تراکتور دستی چند منظوره است که در ابتدا برای شخم زدن زمین و بعدا برای فعالیتهای دیگر کشاورزی استفاده می شود. ارتعاش منتقله از دسته تیلر به کاربران احتمال دارد منجر به بروز صدمات زیادی از جمله ناراحتی، درد و اختلالات اسکلتی عضلانی گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی مواجهه با ارتعاش دست و بازو در کاربران تیلر مدل HT900 به عنوان فراوانترین مدل تیلر مورد استفاده می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه 40 کاربر تیلر مدل HT 900 در شهرستان کاشمر استان خراسان رضوی مورد بررسی قرار گرفتند. اندازه گیری ارتعاش دست و بازو بر اساس استاندارد ISO 5349-1 و ISO 5349-2 در 3 حالت مختلف، ساکن و دنده خلاص (درجا)، انتقال به زمین و شخم زدن زمین در دنده های مختلف انجام شد. جهت اندازه گیری ارتعاش از ارتعاش سنج پاسخ انسان B$K مدل 2512 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در تمام موقعیتهای اندازه گیری شده میزان مواجهه با ارتعاش دست و بازو بیش از میزان استاندارد بوده و خطر بروز اختلالات ناشی از ارتعاش وجود دارد. بیشترین میزان مواجهه با ارتعاش در حالت شخم زدن تیلر می باشد. میزان مواجهه در 3 حالت شخم زدن، انتقال و درجا کار کردن تیلر به ترتیب برابر 16.95، 14.16 و 8.65 متر بر مجذور ثانیه می باشد. در تمام حالات اندازه گیری شده میزان مواجهه با ارتعاش در جهت x نسبت به جهت y و z بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه بر نیاز برای مداخله و اتخاذ تدابیر کنترلی و مدیریتی جهت حذف و کاهش ارتعاش دست و بازو منتقله از تیلر به دست کاربران جهت جلوگیری از بروز مشکلات عمده از جمله وقوع اختلالات اسکلتی – عضلانی، ناراحتی و خستگی زودرس تاکید فراوان داشته و همچنین تیاز به انجام مطالعات بیشتر جهت شناسایی منابع ارتعاش بر روی انواع مختلف تیلر نیز امری ضروریست.
    کلیدواژگان: تیلر، ارتعاش دست و بازو، تراکتور دستی، منابع ارتعاش
  • محسن علی آبادی، قاسم حسام*، رزاقپور رحیم پور صفحات 47-58
    مقدمه
    آسایش حرارتی در محیط کار و زندگی به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه های انسان در نیم قرن گذشته بوده است. آسایش حرارتی شرایطی است که فرد از لحاظ ذهنی نسبت به شرایط جوی محیط خود احساس رضایت داشته باشد. یکی از سامانه های نسبتا جدید برای ایجاد گرمایش در محیط های کاری، سامانه های گرمایش تابشی است. هدف از این پژوهش بررسی عملکرد حرارتی سامانه گرمایش تابشی سقفی و تاثیر آن بر سطح آسایش حرارتی کارگران می باشد.
    روش کار
    درمطالعه توصیفی تحلیلی حاضر، سامانه های گرمایش تابشی طراحی شده در دو کارگاه تعمیرات و نگهداری مرکز بهره برداری خطوط لوله گاز همدان مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا پارامترهای محیطی تاثیرگذار بر آسایش حرارتی در هر دو کارگاه، قبل و بعد از روشن شدن سیستم گرمایش تابشی سقفی، اندازه گیری و بر اساس آنها شاخص خنک کنندگی باد و شاخص های آسایش حرارتی، میانگین رای پیش بینی شده (PMV) و درصد افراد ناراضی (PPD) محاسبه گردید. با استفاده از پرسشنامه توزیع شده در بین 22 نفر از کارگران شاغل در کارگاه های مورد مطالعه، شاخص PMV و PPD بر اساس احساس ذهنی کارگران از شرایط آسایش حرارتی تعیین گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سامانه گرمایش تابشی سقفی در کارگاه شماره یک، شاخص خنک کنندگی باد را به میزان Kcal/m2.h 3/42 کاهش داده است که این مقدار تاثیرقابل ملاحظه ای در تغییر شرایط آسایش حرارتی محیط نداشته است. در کارگاه شماره دو، شاخص خنک کنندگی باد به میزان Kcal/m2.h 3/109 کاهش یافته است که در این وضعیت شرایط آسایش حرارتی از احساس محیط سرد به محیط مطلوب تغییر یافته است. شاخص PMV در کارگاه شماره یک بعد از روشن شدن سامانه نسبت به قبل 37/0 افزایش داشته است که این مقدار برابر افزایش 24/17 درصد رضایت افراد بود، در حالی که در کارگاه شماره دو، تغییر افزایشی شاخص PMV قبل و بعد از روشن شدن سامانه 98/0 بود که این مقدار برابر افزایش قابل ملاحظه 6/31 درصد رضایت افراد بود. بر این اساس درصد رضایت در کارگاه شماره دو نسبت به کارگاه شماره یک به میزان 3/14 بیشتر بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به حجم بزرگ این نوع کارگاه های صنعتی، گرمایش موثر کارگاه از طریق مکانیسم های همرفتی بسیار مشکل و پرهزینه می باشد. نتایج تایید نمود در صورتی که سامانه های گرمایش تابشی در کارگاه های صنعتی بر اساس اصول علمی طراحی و به کار گرفته شوند می توانند در بهبود آسایش حرارتی به دلیل گرمایش سطوح مجاور از طریق تابش و کاهش در مصرف سوخت و هزینه بسیار اثربخش باشند.
    کلیدواژگان: سامانه گرمایش تابشی، آسایش حرارتی، شاخص PMV، شاخص PPD
  • علی کریمی، فریده گلبابایی*، مسعود نقاب، محمدرضا پورمند، روناک بختیاری، کاظم محمد صفحات 59-66
    در این مطالعه به منظور کنترل بخارات زایلن موجود در هوا، یک بیوراکتور همزن دار در مقیاس آزمایشگاهی طراحی گردید و در مرحله بعد بیوراکتور با نسبت 1 به 3 از کنسرسیوم میکروبی و محلول مغذی به منظور حذف بخارات زایلن راه اندازی شد. عملکرد بیوراکتور در حذف بخارات زایلن با افزودن 10% روغن سیلیکون به عنوان فاز آلی در محدوده غلظتی mg/m3 551 تا mg/m3 3330 به مدت 432 ساعت مورد پایش و بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه بیولوژیکی زایلن در این مدت نشان داد که راندمان حذف زایلن تا محدوده غلظت mg/m3 2756 مقدار 82% می باشد. همچنین افزودن 10% روغن سیلیکون موجب بهبود ظرفیت حذف زایلن به میزان 7/85% نسبت به بستر بدون فاز آلی گردید. نتایج حاصل از آزمایشات میکروب شناسی نشان داد که در حضور زایلن سه گونه Pseudomonas putida، Chryseobacterium و Ralstonia pickettii یافت شد. به طور کلی یافته های این تحقیق نشان داد که استفاده از بیوراکتورهای دوفازی همزن دار در زمینه کنترل بخارات زایلن از جریان هوای آلوده، موفقیت آمیز می باشد.
    کلیدواژگان: بیوراکتور همزن دار، زایلن، تصفیه بیولوژیکی، روغن سیلیکون، فاز آلی
  • ایرج علی محمدی*، مرتضی امینی صفحات 67-78
    مقدمه
    به دنبال بررسی Heinrich در سال 1931 و ارایه مدل دومینوی وی این اندیشه شکل گرفت که مهم ترین عامل بروز حادثه، انسان است. طبق گفته وی در بروز حوادث 88% رفتار نا ایمن، 10% شرایط نا ایمن و 2% نیز فاکتورهای پیش بینی نشده نقش دارند. بنابراین هدف از انجام این مطالعه، بررسی فرهنگ ایمنی افراد و عوامل موثر بر آن در یک واحد شوینده و پاک کننده می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه به منظور تعیین سطح فرهنگ ایمنی در شرکت شوینده و پاک کننده، از پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی که در سال 1389 تهیه شده بود استفاده گردید. ابعاد فرهنگ ایمنی در این پرسشنامه شامل: 1- تعهد مدیریت، 2- آموزش و تبادل اطلاعات، 3- محیط حمایتی، 4- عوامل بازدارنده و 5- اولویت به ایمنی می باشد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها جهت انجام آنالیزهای آماری به رایانه منتقل و با استفاده از نرم افزار SPSS17 آنالیز و ارزیابی شدند.
    یافته ها
    آنالیز اطلاعات مربوط به سن و سابقه کار نشان داد که میانگین سن افراد 5/37 سال و سابقه کاری افراد نیز 7/13 سال می باشد. 3/52% افراد در طول سابقه کاری خود دچار هیچ نوع حادثه ای نشده بودند. میانگین نمره فرهنگ ایمنی در بین افراد شرکت کننده 216/35±51/180 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اختلاف نمره کلی فرهنگ ایمنی در گروه های مختلف شغلی به لحاظ آماری معنی دار می باشد. علاوه بر این، اختلاف نمره کلی فرهنگ ایمنی در افراد حادثه ندیده و حادثه دیده به لحاظ آماری معنی دار است.
    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی، شوینده و پاک کننده، ایمنی، حوادث
  • سید امیر رضا نگهبان، سید محمد علی موسویون، علیرضا ابراهیمی حریری، مهدی ملاکاظمی ها، مهدی جلالی * صفحات 79-86
    مقدمه

    در کشور ایران حدود 90٪ از کل کارگاه ها را واحدهای کوچک زیر 10 نفر کارگر تشکیل می دهد که بیش از 80٪ شاغلین را شامل می شود. یکی از عوامل زیان آوری که افراد شاغل در این کارگاه ها به طور جدی با آن مواجه می باشند صدای بالاتر از حد مجاز است. هدف از انجام این مطالعه بررسی همبستگی نتایج حاصل از برآورد روش غربالگری با اندازه گیری صدا در کارگاه های کوچک زیر 5 نفر کارگر می باشد.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مقطعی و در 51 کارگاه زیر 5 نفر در شهرستان ورامین انجام پذیرفت. ابتدا غربالگری صدا توسط فرم غربال گری انجام شد. در مرحله بعد اندازه گیری صدا به صورت روش شبکه ای منظم و توسط دستگاه صداسنج مدل TES-1358 درکلیه این کارگاه ها انجام پذیرفت. در نهایت داده ها توسط نرم افزار spss و با استفاده از آزمون های کای اسکوئر (x2) و رگرسیون خطی ساده آنالیز گردید.

    یافته ها

    میانگین (انحراف معیار) متوسط تراز فشار صوت در 51 کارگاه (4.5) dBA 5/86 و میانگین نمره حاصل از فرم غربال گری (9/4)2/64 برآورد گردید. طبق این مقادیر، نتایج حاصل از اندازه گیری دستگاهی نشان داد که صدای (66.6٪)34 کارگاه بیش از حد مجاز و صدای (33.33٪) 17 کارگاه در زیر حد مجاز قرار داشت. نتایج به دست آمده از فرم های غربال گری نشان می دهد که (92.16٪) 47 کارگاه در سطح قابل قبول و (7.84٪) 4 کارگاه در سطح غیر قابل قبول قرار دارد. نتایج حاصل از آزمون کای اسکوئر، عدم وجود ارتباط میان این دو روش را بر مبنای مرز میان حدود مجاز و غیر مجاز نشان داد (p=0.288). همچنین با توجه به آزمون رگرسیون خطی ساده میزان R2 برابر با 357/0 به دست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که انطباق لازم در نتایج این دو روش وجود نداشته و پیشنهاد می گردد در پارامترهای مورد استفاده در فرم غربال گری صدا برای کارگاه های کوچک زیر 5 نفر شاغل، تغییرات مناسب صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: غربالگری صدا، کارگاه های کوچک، آلودگی صدا
|
  • M. J. Jafari, R. Hokmabadi, H. Soori Pages 1-12
    Introduction
    In developing countries، promotion of road safety is of crucial importance. This paper presents the status of road safety in Iran during 2001 - 2006.
    Material And Method
    The status of road safety in Iran was surveyed in this descriptive study using road safety indicators a in macro level. Firstly، 46 indicators were identified after studying almost all indicators related to the road safety. After consulting of views with road safety experts and considering the reliable existing data، 11 indicators were selected to study the safety status of the roads. Then، all essential data for determining each indicators were collected from related organizations and institutes. All indicators were determined and evaluated in the last step.
    Result
    The results revealed that during the period of 6 years، death toll has been increased by 9 deaths per 100000 person of the population. Moreover، application of seat belt and safety helmet has been increased by 20% and 18%، respectively. It also indicated that the number of motorists and the length of paved roads have been increased by 20%، and 10%، respectively. The net income per capita has also grown from 5884 US$ to 7968 US$ and the life expectancy has gone up from 68. 9 years to 70. 9 years، the percentage of the literate population has grown by 2% (from 76% to 78%) and the human development index has increased from 0. 721 to 0. 759. The results of the present study showed that the increased level of death toll per 10000 vehicles and the increased level (%) of seat belt as well as helmet application، paved roads، urbanization، the net income per capita، life expectancy، literacy and human development index were statistically significant and R2 coefficient for this factors was 0. 84، 0. 9، 0. 994، 0. 9، 0. 97، 0. 82، 0. 69 and 0. 84 respectively.
    Conclusion
    According to result of the present study، roads safety were not in an appropriate level. The roads safety status can be determined using road safety indicators to be applied for road safety promotion.
    Keywords: Indicator, safety, road, car
  • A. Neissi, E. Hashemi Sheykhshaba, T. Rahimi Pordanjani *, N. Arshadi, K. Beshlideh Pages 13-26
    Introduction
    previous studies have shown approximately 90% of accidents in the workplace are due to unsafe behavior and human errors. Identifying predictors of unsafe behaviors would be unsafe in accidents prevention. The purpose of this study was to investigate personality characteristics، cognitive and organizational variables of line workers in an industrial company in bojnurd.
    Material And Method
    The sample، in the main stage، consisted of 300 employees and in the validation stage 100 They were selected thought stratified random sampling. Firstly، participants were divided into two groups (safe and unsafe) using safety behavior scale. Next، each group was evaluated using the five-factor personality questionnaire، safety efficiency questionnaire، regulatory focus at work، safety climate، safety motivation and safety competency scales and also perceived work pressure questionnaire. In order to analyze the data، the discriminate analysis، the confirmatory factor analysis and the Pearson’s correlation coefficient were applied.
    Result
    According to the result of the present study، unsafe behaviors of employees can be predicted by neuroticism، extroversion، agreeableness، consciousness، safety efficiency، regulatory focus and its dimensions، safety climate and its dimensions، safety motivation، safety competency and role overload variables.
    Conclusion
    The results of this study showed the importance of safety competency، prevention focus، safety rules and procedures، safety efficiency and consciousness as predictors of unsafe work behaviors. Therefore، it is recommended to rely on these variables in the safety training courses and also in selecting people for high risk environments.
    Keywords: Safe, unsafe behaviors, Personality characteristics, Cognitional variables, Organizational variables
  • Pages 27-34
    Introduction
    Musculoskeletal disorders are the most prevalent problem in the workplace. Unsafe manual material handling is amongst important causes of such disorders. Unsafe manual material handling can result in different musculoskeletal disorders such as acute physical injuries and increase of strain in back، shoulders and arms. United state society of orthopedic surgeons ranked back pain as the most costly disorder، which workplaces are considered to be responsible for most of them. Few studies compare related national and non-national standards in Iran. Therefore، the aim of the present study was to compare Iranian manual material handling regulation، NIOSH equation and MAC method in one of metal casting industries in Tehran، 2001.
    Material And Method
    In this cross-sectional study، participants were randomly selected among men workers، working in industry. Data collection was done using MAC data sheet، NIOSH equation and Iranian MMH regulation. Data were Analyzed using stata software and P-value of 0. 05 or less was considered significant.
    Result
    Results showed an acceptable agreement between Iranian regulation and MAC method as well as Iranian regulation and NIOSH equation. However، no acceptable agreement was observed between MAC method and NIOSH equation.
    Keywords: NIOSH equation, MAC method, Iran act of manual material handling, metal casting industry
  • P. Nassiri, I. Ali Mohammadi, M. H. Beheshti *, K. Azam Pages 35-46
    Introduction
    The power tiller is a multipurpose hand tractor designed primarily for rotary tilling and other farm operations. Vibration، transmitted from the handles of the tiller to the operators’ body، causes many injuries such as، pain، musculoskeletal disorders and white finger syndrome. The aim of this study was to evaluate the hand-arm vibration exposure in the operators of tiller model HT900، as the most frequently used model of tillers.
    Material And Method
    In this study، 40 operators tiller of model HT900 in the city of Kashmar، Khorasan Razavi were examined. Hand-arm vibration measurement was done according to ISO 5349-1 and ISO 5349-2 in three different modes including، static and neutral (mode)، transition to the ground mode and plowing the land mode in different gears. In order to measure the vibrations، human response vibration meter of B and K model 2512 was utilized.
    Result
    Results of the present study indicated that in all measured situations، exposure to hand arm vibration was higher than the standard limit suggested by Iranian occupational health committee and there was risk of vibration-induced disorders. The maximum exposure to vibration is in plowing ground. Exposure to hand arm vibration in three modes of plowing، transmission and natural، were respectively 16. 95، 14. 16 and 8. 65 meters per second squared. Additionally، in all situations، vibration exposure was highest in the X-axis in comparison with Z- and Y-axes.
    Conclusion
    This study emphasizes on the need to provide intervention and controlling and managing strategies in order to eliminate or reduce vibration transmitted from tiller to operators hand and arm and also prevent to serious problems including neurovascular disorders، discomfort and white finger syndrome. Meanwhile، more studies are necessary to identify the sources of vibration on different models of tiller.
    Keywords: Tiller, hand, arm vibration, hand tractor, sources
  • M. Aliabadi, G. Hesam, R. Rahimpoor Pages 47-58
    Introduction
    Introduction
    Thermal comforts are one of the most human concerns in working as was as living environments in the past half century. Thermal comfort is the condition in which people are satisfied with the thermal environment، mentally. One of the new heating system employed in individual units is radiant heating system. The purpose of this study was to investigate the performance of radiant ceiling heating system and its impact on thermal comfort of workers.
    Material And Method
    In the present analytical-descriptive study، the designed radiant heating systems were investigated in two repair and maintenance units، in Hamadan gas pipeline operation center. Firstly، the environment parameters، witch impact thermal comfort، were measured before and after using radiant heating system، in both understudy units. Then، wind chill index، thermal comfort indices، PMV and PPD were calculated. In addition، PPD and PMV were determined، based on workers subjective feeling by a questionnaire distributed among 22 workers.
    Results
    According to the results، the radiant heating system in unit 1، has reduced the wind chill index by 42. 3 Kcal/ m2. h، witch is not considered to be significant. In unit 2، wind chill index has been decreased by 109. 3 Kcal/ m2. h، witch mean that thermal comfort has been changed from cold to an optimum environment. PMV n unit 1 went up by 37% after turning the system on، witch is equal to 17. 24% increase in workers satisfaction. However، in unit 2، the workers satisfaction was 14. 3% higher in comparison with unit 1.
    Conclusion
    Due to large space of these industrial units، producing appropriate heating by convection mechanism is too difficult and expensive. The results confirmed that if radiant heating system applied based on scientific design principles they could be effective in promotion of thermal comfort due to heating surrounding surface by radiant and also reducing fuel consumption.
    Keywords: Radiant heating system, Thermal comfort, PMV index, PPD index
  • F. Golbabaei, A. Karimi *, M. Neghab, M. R. Pourmand, R. Bakhtiari, K. Mohammad Pages 59-66
    Introduction
    Human and environment exposed to harmful factors، as the result of industrial pollutants. Volatile organic compounds (VOCs) play important role in photochemical reactions in troposphere layer of atmosphere and results in production of ozone and photochemical oxidants.
    Material And Method
    In this study، a miniature stirred tank bioreactor was designed for treatment of waste gas containing xylene. In the next step، the bioreactor incubated with microbial consortiums with ratio of 1 to 3. The performance of bioreactor in treatment of xylene vapors in presence of 10% silicone oil، as an organic phase was assessed in concentrations ranging from 551 mg/m3 to 3330 mg/m3 for 432 hours.
    Result
    The results of xylene biodegradation showed that removal efficiency up to the concentrations of 2756 mg/m3 was 82 percent. Moreover، adding 10% silicone oil increased removal efficiency of BTX by 85. 7% in comparison with context without organic phase. The microbiological experiments on the bioreactor media showed that three spices of Pseudomonas putida، Chryseobacterium and Ralstonia pickettii were found، in the presence of xylene.
    Conclusion
    Overall، the results of the present research revealed that application of two phase stirred tank bioreactors (TPPBs) for xylene from contaminated treatment of streams was successful.
    Keywords: Stirred tank bioreactor, Xylene, biodegradation, Silicone oil, Organic phase
  • I. Alimohammadi, M. Amini Pages 67-78
    Introduction
    Following the presentation of Domino model by Heinrich in 1931 this idea was formed that human is the most important cause of accidents. According to Heinrich، unsafe behavior (88%)، unsafe condition (10%) and unexpected factors (2%) are involved in accidents causation. Thus، the aim of this study was to investigates workers safety، culture and its influencing factors in detergent and cleaner company.
    Material And Method
    In order to determine the level of safety culture in the understudy detergent producing company a questioner developed in 2010 was used. It was included dimensions of management commitment، training and information exchange، protective environment، inhibitory factors and priority to safety. After collecting the questionnaires، data were analyzed using SPSS version 17.
    Result
    The mean age of the participants of 37. 5 years old and the mean work experience 13. 7 years. 52. 3 % of workers had not experienced any accident during their working year. Moreover، mean (SD) score of safety culture was 180. 51 (±35. 216).
    Conclusion
    The difference of safety culture score were statistically different among occupational groups and also between workers with and without accidents.
    Keywords: Safety culture, Detergent, cleaner, Safety, Accidents
  • S. A. R. Negahban, S. M. A. Mossavion, A. Ebrahimi Hariri, M. Mollakazemiha, M. Jalali Pages 79-86
    Introduction

    In Iran country، small enterprise with less than 10 workers comprise about %90 of all industries and 80% of working population. Noise، higher than the permissible level is among the hazardous agents، workers in these plants facing with. The aim of this study was to investigate the correlation between screening estimation and noise measurement in small plants.

    Material And Method

    This cross-sectional study was conducted in 51 plants with less than 5 workers. Noise screening was done using screening from. Next، noise level was measured in all the plants by TES-1358 sound level meter and regular grid method. Data were analyzed using chi-square test and linear regression in SPSS version 16

    Result

    The mean (SD) scores of sound pressure level and screening form were 86. 5 dBA (4. 5) and 64. 2 (9. 4) in 51 understudy plants، respectively. According to the results of sound measurement، sound level in 34 plants (66. 6%) exceeded the permissible level and in 17 plants (33. 33%) was below the limit. The results of screening forms showed that 47 plants (92. 16%) had permissible level of noise while noise in 4 (7. 84%) was not in permissible level. Chi square test revealed no significant relationship between the results of the two methods، based on the permissible and impermissible limits (p-Value=0. 288). Furthermore، according to the regression analysis، R2 was obtained 0. 357.

    Conclusion

    No correlation was shown between the results of the two methods used. Thus، it is recommended to change the parameters used in the noise screening form for small plants، with less than 5 workers.

    Keywords: Noise screening, Small plants, Sound pollutant