فهرست مطالب

بهداشت و ایمنی کار - سال هفتم شماره 4 (زمستان 1396)

مجله بهداشت و ایمنی کار
سال هفتم شماره 4 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ایرج محمدفام، عباس شفیع خانی، علی اکبر شفیع خانی*، فخرالدین قاسمی صفحات 279-290
    مقدمه
    انتخاب استراتژی نگه داری و تعمیرات یکی از فرآیندهای پیچیده و بسیار ضروری است که می تواند ایمنی و هزینه تجهیزات را تحت تاثیر قرار دهد. هدف اصلی این مقاله انتخاب استراتژی نگه داری و تعمیرات مبتنی بر ریسک به منظور بهبود شاخص های ایمنی، نگه داری و تعمیرات است.
    روش کار
    با توجه به بررسی متون و محدودیت های صنعت مورد مطالعه، تعدادی از شاخص های مربوط به ایمنی، نگه داری و تعمیرات تعیین و مقدار عددی آن ها اندازه گیری شدند. سپس به منظور ارتقاء شاخص های منتخب، استراتژی مناسب برای تجهیزات بحرانی شرکت با استفاده از معیارهای هزینه، ریسک و قابلیت دسترسی در قالب فرآیند تحلیل شبکه ای فازی مشخص گردیدند. در مرحله پایانی پس از گذشت 12 ماه از پیاده سازی استراتژی، شاخص ها مجددا اندازه-گیری و ارزیابی شدند. جهت بررسی تغییرات قابل توجه در شاخص ها از آزمون آماری ویلکاکسون استفاده شد.
    یافته ها
    در پیاده سازی الگوی مذکور، نگه داری مبتنی بر شرایط نسبت به دیگر استراتژی ها در بسیاری از موارد کارایی بیش تری داشت. بهبود در شاخص های ایمنی ونت بعد از پیاده سازی الگوی مذکور معنی دار بود. تحلیل های آماری انجام شده نشان داد که بهبود در شاخص های قابلیت اطمینان، قابلیت دسترسی، میانگین زمان بین نقایص و تعداد نقص های خطرناک قبل و بعد از مداخله معنی دار بود (p≤0.5).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که استفاده هم زمان از سه معیار هزینه، ایمنی و قابلیت دسترسی در برنامه ریزی نگه داری و تعمیرات می تواند به بهبود حوادث مرتبط با تجهیزات منتهی شود. درنهایت الگوی حاضر می تواند کارایی و رقابت پذیری سازمان ها را با افزایش دسترس پذیری و کاهش هزینه های تجهیزات بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: ریسک، حادثه، نگه داری و تعمیرات، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی
  • مهدی جمشیدی راستانی، فرشید قربانی شهنا*، عبدالرحمن بهرامی، سمیه حسینی، عبدالله برخورداری صفحات 291-306
    مقدمه
    کارایی هودها در سیستم تهویه مکنده موضعی تحت تاثیر هندسه، موقعیت آن نسبت به فرآیند و میزان هوای مکشی توسط آن قرار دارد. این مطالعه با هدف ارایه و به کارگیری روشی کاربردی و ساده برای ارزیابی مشکلات بالقوه هودهای سیستم تهویه موضعی با تکیه بر استانداردهای مربوطه در یک واحد آهن سازی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی توصیفی، بر اساس استانداردهای تهویه توصیه شده توسط ACGIH، چک لیستی به منظور شناسایی و بررسی مشکلات بالقوه سه نوع هود فرآیند سرند اکساید تهیه شد. این چک لیست برای ارزیابی متغیرهای سخت افزاری هودها به منظور بررسی مشکلات و اعمال تغییرات اصلاحی، تکمیل گردید. تفاوت مفاد استاندارد توصیه شده در چک لیست با نقشه های طراحی و وضعیت موجود سیستم به عنوان عدم انطباق (مشکل بالقوه) در هر بخش در نظر گرفته شد. در نهایت تفاوت بین بایدها (توصیه ها)ی استاندارد، اطلاعات استخراجی از نقشه های طراحی (اسناد سیستم) و نتایج بررسی وضعیت هودهای موجود، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون آماری، به ترتیب نتایج میانگین وضعیت موجود هودها، نقشه ها (اسناد طراحی) و استاندارد برای متغیرهای محصورسازی پایین دست ریزش (41m/2، 38/2 و 60/1)، فاصله عمودی زیر دهانه هود تا روی نوار نقاله (39m/0 ،37/0 و61/0)، فاصله طولی محصورسازی نوار نقاله پس از هود (225m/1، 288/1و 296/0) و تعداد هودها (17،18 و 31) بود. در مقایسه بین نتایج وضعیت موجود هودها و اسناد طراحی تفاوت معنی داری مشاهده نگردید(05/0≤ P-value). در مقایسه نتایج وضعیت موجود هودها و اسناد طراحی با استاندارد تفاوت معنی داری مشاهده گردید(05/0≥ P-value). به ترتیب بین نتایج میانگین وضعیت موجود هودها، نقشه ها (اسناد طراحی) با استاندارد برای متغیرهای دبی هود (3cfm/813، 9/2276 و 9/3085) و سرعت انتقال کانال های منتهی به هودها (3fpm/2289، 5/5083 و 3500) تفاوت معنی داری دیده شد(05/0≥ P-value).
    نتیجه گیری
    این روش برای سیستم های تهویه موضعی با شبکه گسترده ای از هودها و منابع انتشار آلاینده قابلیت کاربرد دارد. از جمله مزایای این روش، قابلیت کاربرد راحت آن به عنوان یکی از الزامات تحویل سیستم از پیمانکار و کاربرد آن جهت بررسی مشکلات بالقوه (ظاهری/سخت افزاری) همه هودهایی است که استانداردهای تهویه برای آن ها ارایه شده است. هم چنین با مقایسه نتایج وضعیت موجود هودها با مشخصات طراحی و تطبیق آن ها با استانداردها، می توان به عدم انطباق ها در طول عمر و فرآیند تعمیرات و نگه داشت سیستم پی برد.
    کلیدواژگان: تهویه موضعی، هود، ارزیابی، غبار، واحد آهن سازی
  • احسان گروسی، عادل مظلومی*، رضا کلانتری، مصطفی حسینی صفحات 307-318
    مقدمه
    پرستاری از جمله مشاغلی است که در آن شاغلین به علت بارکاری فیزیکی و استرس شغلی بالا در معرض ریسک خستگی و اختلالات اسکلتی و عضلانی قرار دارند. متصل کردن ست سرم به محلول های سرمی یکی از وظایف تکراری پرستاران در هر شیفت کاری می باشد که می تواند باعث ایجاد درد و ناراحتی در دست شود. هدف از انجام پژوهش طراحی و ارزیابی ارگونومیکی دستگاه متصل کننده ست سرم به محلول سرم در شغل پرستاری می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر از نوع تجربی و مداخله ای بوده که بر روی 12 نفر از پرستاران (6 زن و 6 مرد) در سه فاز انجام شد. فاز اول بررسی وضعیت متصل کردن دستی ست سرم، فاز دوم طراحی و ساخت دستگاه متصل کننده ست سرم و فاز سوم ارزیابی ارگونومیکی دستگاه ساخته شده بود. در فاز اول و سوم میزان کوشش درک شده توسط پرستاران با مقیاس ده گزینه ای بورگ و سطح فعالیت انقباضی عضلات دست با روش الکترومیوگرافی در هنگام متصل کردن ست سرم مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات حاصل از فاز اول (متصل کردن دستی) با اطلاعات فاز سوم (متصل کردن مکانیکی) توسط آزمون های آماری مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین کوشش درک شده توسط پرستاران در حالت متصل کردن دستی ست سرم 1.2±5 (از10) و در حالت متصل کردن مکانیکی 0.49±2.3 به دست آمد. بین میزان فعالیت انقباضی 5 عضله از 6 عضله مورد بررسی (باز کننده انگشتان، دو سر بازو، سه سر بازو، دلتویید و خم کننده رادیال مچ) در دو حالت اتصال دستی و مکانیکی تفاوت های معنی داری با 05/0>P-value وجود داشت.
    نتیجه گیری
    استفاده از دستگاه متصل کننده ست سرم با کاهش کوشش درک شده و کاهش سطح فعالیت انقباضی عضلات در ناحیه دست و مچ دست همراه بود. این دستگاه می تواند به عنوان یک ابزار ارگونومیک کار پرستاران، برای راحت سازی وظیفه متصل کردن ست سرم به محلول مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: طراحی ارگونومیک، اختلالات اسکلتی عضلانی، پرستاری، ست سرم
  • محمدرضا منظم اسماعیل پور، فریدون لعل، فرشته مجلسی، روح الله فلاح مدواری*، عباس رحیمی فروشانی، علیرضا فلاح مدواری صفحات 319-328
    مقدمه
    استفاده از وسایل حفاظت شنوایی آخرین راه کنترل صدا می باشد. برای اطمینان از موثر بودن کارایی گوشی، اطلاع از مدت زمان استفاده از آن مهم می باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان افزایش زمان استفاده از گوشی های حفاظتی با کاربرد مدل آموزشی بزنف است.
    روش کار
    برای بررسی میزان مواجهه صوتی کارگران زمانی که از وسایل حفاظت شنوایی استفاده نمی کردند، از روش مبتنی بر وظیفه و روش استاندارد (2009)ISO9612 با دستگاه اندازه گیری دوزیمتر صدا استفاده شد. عمل کرد واقعی گوشی های حفاظتی قبل و بعد از مداخله آموزشی پس از احتساب مدت زمان استفاده و هم چنین نوع وسیله حفاظتی با استفاده از استاندارد NIOSH تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار 19 SPSS و اجرای آزمون های آماری ANCOVA و T-Test آنالیز شدند.
    یافته ها
    قبل از مداخله آموزشی میزان واقعی تراز صدا برای کارگران گروه مورد 76dBA/89 و برای بعد از مداخله dBA 04/84 به دست آمده است که طبق آزمون ANCOVA اختلاف معناداری با گروه شاهد دارد(0.0001>p). در گروه شاهد با توجه به این که هیچ آموزشی دریافت نکرده اند میزان واقعی تراز صدا تغییری نکرده است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است که افزایش مدت زمان استفاده از گوشی حفاظتی با کاربرد مداخله آموزشی مدل بزنف تاثیر به سزایی در افزایش عمل کرد و کارایی گوشی های حفاظتی دارد.
    کلیدواژگان: مدل آموزشی بزنف، وسایل حفاظت شنوایی، زمان، افت شنوایی
  • مهدی جهانگیری، فاطمه رجبی، صابره دوستی، محمد قربانی، سعیده جعفری * صفحات 329-342
    مقدمه
    کارکنان شاغل در آشپزخانه ها به علت لغزندگی ناشی از آلاینده هایی مانند روغن، آب و مواد غذایی در معرض حوادث سرخوردن می باشند. این مطالعه با هدف بررسی شیوع و ارزیابی ریسک سرخوردن در آشپزخانه های صنعتی شهر شیراز انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 322 مورد از آشپزخانه های صنعتی شهر شیراز که مایل به همکاری بودند، (تعداد کل رستوران ها 1303 مورد و روش نمونه برداری تصادفی ساده) انجام شد. برای ارزیابی ریسک سر خوردن از نرم افزار ارزیابی ریسک سر خوردن (SAT) که توسط اداره اجرایی ایمنی و بهداشت انگلیس (HSE) ارایه شده است، استفاده گردید. اطلاعات مربوط به شیوع حوادث سرخوردن با استفاده از یک پرسش نامه خودساخته جمع آوری گردید. برای اندازه گیری ضریب زبری از دستگاه زبری سنج مدل TQC-SP1560 استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده ازنرم افزار SPSS-22 انجام گردید.
    یافته ها
    سطح ریسک سر خوردن در 47 درصد آشپزخانه های مورد بررسی در سطح متوسط و در بقیه موارد در سطح پایین بود. سطح ریسک سر خوردن به طور معنا داری در بین آشپزخانه های رستوران های سنتی بیش تر از فست فود ها به دست آمد. مقدار زبری سطوح اندازه گیری شده به طور میانگین 4191.91 میکرومتر (μm) بود که بیش ترین و کم ترین مقدار به ترتیب 4458.2 و 3977.3 میکرومتر برآورد شدند. در این مطالعه شیوع حوادث سر خوردن در افراد مورد مطالعه 50.3% گزارش شد و بیش تر حوادث رخ داده در آشپزخانه ها و مهم ترین علت حوادث نیز، کثیفی و مرطوب بودن کف بیان گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد به علت تفاوت در نحوه و زمان سرویس دهی و نیز حجم کاری، سطح ریسک سرخوردن در آشپزخانه های رستوران های سنتی بیش تر از فست فود ها است. تقریبا در نیمی از اماکن طبخ مورد بررسی، ریسک سرخوردن در سطح متوسط به دست آمد که جهت کاهش آن، ضروری است مداخلاتی در خصوص نحوه کنترل نشتی ها و نظافت محیط کار، خصوصیات کفپوش و استفاده از کفش های ضد سرخوردن در آشپزخانه ها به عمل آید.
    کلیدواژگان: آشپزخانه، رستوران، شیراز، ارزیابی ریسک، سرخوردن
  • آتنا رفیعی پور، پروین نصیری، امید گیاهی، محمدرضا منظم اسماعیل پور، ابوالفضل ذاکریان، فاروق محمدیان * صفحات 343-352
    مقدمه
    مواجهه با ارتعاش به عنوان یکی از پیامدهای صدای صنعتی و یا استفاده از وسایل مولد ارتعاش می تواند باعث عدم آسایش، کاهش کارایی و سطح ایمنی در محیط های کاری شود. از این رو در مطالعه حاضر به بررسی تاثیر ارتعاش تمام بدن بر عملکرد ذهنی و زمان پاسخ دهی افراد پرداخته شد.
    روش کار
    در پژوهش حاضر 40 نفر از دانش جویان پسر دانش گاه علوم پزشکی تهران به طور تصادفی انتخاب شده و به دو گروه 20 نفره تقسیم شدند. هر گروه در یکی از دو آزمون پورد پگ بورد و محاسبات ریاضی شرکت داده شدند. هر یک از افراد نمونه در هر مرحله از آزمون با ارتعاش تمام بدن در دو شتاب 8m/s2/0و 1m/s2/1 و نیز یک حالت شاهد شامل وضعیت بدون ارتعاش مواجهه داده شدند و زمان پاسخ دهی و عملکرد ذهنی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر میانگین زمان پاسخ دهی به آزمون دستی پورد پگ بورد در شتاب ارتعاشی m/s2 0، 8/0 و 1/1 با یک روند کاهشی به ترتیب معادل 7/2±65/197، 58/3±31/176 و 92/2±58/177 به دست آمد که باعث کاهش معنادار در صحت انجام آزمون می شود. هم چنین نتایج نشان داد که ارتعاش تمام بدن بر کارایی ذهنی در حد سطحی تاثیرگذار نیست اما در سطوح میانی و عمقی این تفاوت به لحاظ آماری معنادار می باشد(001/0>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده ارتعاش تمام بدن یک عامل موثر بر زمان پاسخ دهی و عملکرد ذهنی افراد می باشد که می تواند منجر به کاهش در صحت انجام کار شود.
    کلیدواژگان: ارتعاش تمام بدن، آزمون پورد پگ بورد، آزمون محاسبات ریاضی، زمان پاسخ دهی، عملکرد ذهنی
  • فرانک مساکینی، فاطمه نوربخش*، سحر هنرمند جهرمی صفحات 353-362
    مقدمه
    عفونت های بیمارستانی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بخش های مراقبت بهداشتی شناخته می شوند و بهداشت دست به ویژه در گروه پرستاری اولین گام در کنترل این عفونت ها می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه اثر شستن دست به روش معمولی با مواد ضد عفونی کننده بدون آب درآلودگی میکروبی دست پرستاران بیمارستانی انجام شده است.
    روش کار
    از دست 30 نفراز پرستاران دربخش های داخلی، جراحی، اطفال، اوژانس، CCU، ICU و قلب در4 مرحله قبل و بعد از شست و شو با صابون و قبل و بعد از شست و شو با مایع hand rub نمونه گیری به عمل آمده و نمونه ها در محیط بلاد آگار و ائوزین متیلن بلو کشت و سپس با رنگ آمیزی گرم، تست کاتالاز، مانیتول سالت آگار و کواگولاز تشخیص داده شدند.
    یافته ها
    نتیجه مطالعه نشان داد از 30 نمونه کشت دست در محیط EMB ،تمام نمونه ها فاقد رشد و در محیط بلادآگار، تمام نمونه ها قبل از شست و شو با صابون و نیز مایع با بنیان الکلی بدون آب hand rub دارای کشت مثبت استافیلوکوک بوده و بیش ترین اثربخشی پس ازاستفاده از مایع الکلی hand rub می باشد. هم چنین کشت نمونه ها در محیط مانیتول وانجام تست کواگولاز بیان گر رشد (80%) استافیلوکوک (کوآگولاز منفی) و (20%) استافیلوکوک اورئوس (کواگولازمثبت) بودند.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، شست و شو با صابون تاثیری در میکروب زدایی کف دست کارکنان نداشته است اما ضدعفونی با مایع الکل hand rub، ارتباط معنی داری را در کاهش بار میکروبی کشت دست کارکنان نشان می دهد که بیان گر این است مایع الکل از مایع صابون در کاهش آلودگی موثرتر بوده است.
    کلیدواژگان: بهداشت دست، آلودگی میکروبی، مواد ضدعفونی کننده، پرستاران بیمارستانی
  • سید محمد مهدی هزاوه ای، سیده ملیکا خارقانی مقدم*، فهیمه باقری خولنجانی، حسین ابراهیمی صفحات 363-374
    مقدمه
    استرس شغلی به عنوان یکی از مهم ترین خطرات شغلی در عصر مدرن می باشد. انجمن ملی ایمنی حرفه ای آمریکا، پرستاری را در راس 40 حرفه پر استرس معرفی کرده است. در این حرفه، روش های آموزشی متعددی جهت کاهش استرس و عوامل استرس زا مطرح می گردد. لذا این مطالعه در زمینه پاسخ گویی به سوال «آیا استفاده از برنامه های آموزش بهداشت می تواند در کاهش استرس شغلی پرستاران موثر باشد ؟» انجام گرفت.
    روش کار
    جستجوی الکترونیکی با استفاده از کلمات کلیدی فارسی و انگلیسی از پایگاه های بانک اطلاعاتی مقالات علوم پزشکی ایران(Iran Medex)، پایگاه اطلاعات علمی(SID)، BioMedCentral PubMed، ScienceDirect، انجام شد و در مجموع 3412 مقاله به دست آمد. مقالات بر اساس معیارهای ورود تعریف شده مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت 9 مقاله واجد شرایط، مورد بحث و بررسی نظام مند قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان مطالعات مورد بررسی، 7 مطالعه از مداخلات آموزشی بدون استفاده از مدل های آموزش بهداشت و مداخلات آموزشی و2 مطالعه بر مبنای مدل های آموزش بهداشت بودند. نتایج اکثر مطالعات بیان گر اثر معنی دار مداخلات آموزشی بر کاهش استرس شغلی بوده و استفاده از مدل های آموزش بهداشت در مداخلات تاثیر بیش تری بر کاهش استرس شغلی داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که توجه به مداخلات و برنامه های آموزشی مبتنی بر تئوری ها و مدل های مناسب آموزش بهداشت به منظور کاهش استرس شغلی در پرستاران حایز اهمیت است.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستاران، آموزش بهداشت
|
  • Iraj Mohammadfam, Abbas Shafikhani, Ali Akbar Shafikhani *, Fakhreldin Ghasemi Pages 279-290
    Introduction
    Choosing maintenance strategy is one of the most complex and essential processes that can affect the safety and cost of equipment. The main aim of this study was to determine a risk-based maintenance policy for improvement of the safety and maintenance indices.
    Material and
    Method
    According to literature reviews and constraints associated with the studied industry, a number of safety and maintenance indices were selected and their values were measured. Next, in order to promote the selected indices, the best policy was implemented on nine critical machines of the company based on criteria such as cost, risk and availability in the framework of the fuzzy network analysis process. Finally, after six months period, the indices were re-measured. The Wilcoxon test was used to assess the changes in the indices.
    Result
    In the implementation of the model, condition based maintenance was more effective than other strategies. Following the intervention, the improvement of safety and maintenance indices was statistically significant. The statistical analyses demonstrated that indices like reliability, availability, mean time between failures, and the number of dangerous failures all were improved significantly (P
    Conclusion
    The results showed that the simultaneous use of three criteria, i.e. cost, risk and availability in maintenance planning could reduce equipment-related accidents. Finally, the recommended model can improve the efficiency and competitiveness of organizations by increasing availability and reducing equipment costs
    Keywords: Risk, Accident, Maintenance, Fuzzy Analytic Network Process
  • Mahdi Jamshidi-Rastani, Farshid Ghorbani Shahna *, Abdolrahman Bahrami, Somayeh Hosseini, Abdullah Barkhordari Pages 291-306
    Introduction
    Efficiency of hoods for local exhaust ventilation system is influenced by hood geometry, its situation relative to the process and the air volume exhausted by it. The aim of this study was to present a simple and practical method based on the standards for assessment of potential problems of ventilation system in a steel making company.
    Material and
    Method
    In this cross-sectional study, a checklist based on the ACGIH ventilation standards was developed for investigating potential problems related to the three types of hoods in an oxide screen process. This checklist has completed in order to feasibility study of corrective changes in evaluation of the hood hardware parameters. The differences between design and current status to the standards were considered as noncompliance. Finally, differences were analyzed statistically.
    Result
    Based on statistical analysis, the average of current status of hoods, plans and design documents and standards were for variables of conveyors downstream enclosure (1.6, 2.38 and 2.41m), vertical distance from hoods to conveyors (0.39, 0.37 and 0.61m), conveyor longitudinal enclosing after hood (1.225, 1.288 and 0.296 m) and hood numbers (18, 17 and 31), respectively. Comparing the results between current status of hoods with plans and design documents showed no significant differences (0. P-value≤ 0.05). But, the results between current status of hoods and design documents with standards have significant difference (0. P-value≥ 0.05). A significant difference (0. P-value≥ 0.05) revealed between the average of the current status of hoods, plans and design documents and the standards for variables of hood flow (813.3, 2276.9 & 3085.9 cfm) and duct velocity leading to the hoods (2289.3, 5083.5 & 3500 fpm), respectively.
    Conclusion
    This method can be applicable for the local ventilation systems with extensive pollution sources and hoods. One of the advantages of this method can be easily application of this system, as one of the requirements for delivering ventilation systems from contractors and the use of it for studying potential problems of the hoods that they have standards. Also, by comparing current status of hoods with the design specifications and standards, the mismatches/ unconformities in the lifetime and maintenance process of the system can be understood.
    Keywords: Local Ventilation, Hood, Assessment, Dust, Iron Making Plant
  • Ehsan Garosi, Adel Mazloumi *, Reza Kalantari, Mostafa Hosseini Pages 307-318
    Introduction
    Nursing is one of professions that employees are at risk of fatigue and work related musculoskeletal disorders, because of high physical workload and high job stress. Connecting serum set to serum solution is one of the repetitive tasks for nurses in their working times and it may cause pain and discomfort in their hand. The aim of this study was to design and ergonomic evaluation of a tool for connecting serum set to serum solution.
    Material and
    Method
    This experimental- interventional study conducted on 12 nurses (6 men and 6 women) in 3 phases. First phase was assessment of manual connecting of serum set to the bag by nurses, second phase was design and manufacturing of serum set connector and third was ergonomic assessment of the manufactured tool. In first and third phases, amount of perceived exertion by nurses was assessed using the Burg scale (CR10), and electromyography assessment for hand muscles activity was conducted during connecting serum set. Data of first and third phases compared with statistical tests.
    Result
    Mean score of perceived effort during manual connection of serum set was 5±1/2 (of 10) and while mechanical connection with designed tool was 2.3±0/49. There was significant difference between activity in 5 muscles (Flexor Digit Comonis, Flexor Carpi Radial, Biceps, Triceps and Deltoid) in manually and mechanically connection mode (P-value
    Conclusion
    Use of serum set connector reduced the perceived effort and activity of hand and wrist muscles. This device can be used as an ergonomic tool for nurses to easing the inserting the serum set to serum solution
    Keywords: Ergonomic Design, Nurses, Serum Set Connector, WMSDs
  • Mohammad Reza Monazzam Esmaielpour, Fereydoon Laal, Fereshte Majlessi, Rohollah Fallah Madvari *, Abbas Rahimi Foroushani, Alireza Fallah Madvari Pages 319-328
    Introduction
    The use of hearing protective devices (HPDs) is the last way for noise control. It is important to know the information about the duration time using these devices to ensure protetion effectiveness. The aim of this study was to investigate the effect of increasing duration time of the using of the devices on hearing loss in tile industry workers with application of the BASNEF education model.
    Material and
    Method
    Task Base Method (TBM) and ISO9612(2009) standard methods through a noise dosimeter device were used to exmine workers’ noise exposure level when they didn’t used of HPDs. Actual performance of HPDs was determined by using the NIOSH standard before and after training intervention and measuring time of use and protection device type. Data were analyzed using SPSSVv19 and conducting t-test and ANCOVA statistical tests.
    Result
    Before training intervention, the actual noise level for case workers was 89.76 dBA. On the contrary, this value was 84.04 dBA for after intervention, with a significant difference with control group (P
    Conclusion
    The results revealed that, based on BASNEF education model, duration time of using hearing protection devices is effective on increasing their function and performance.
    Keywords: BASNEF Education Model, Hearing Protective Devices, Duration Time, Hearing Loss
  • Mehdi Jahangiri, Fatemeh Rajabi, Sabereh Doosti, Mohammad Ghorbani, Saeedeh Jafari * Pages 329-342
    Introduction
    Kitchen workers are in danger of slip accident because of slippery surfaces created by contaminants like grease, water and food material. The aim of this study was to investigate the prevalence and slip risk assessment in cooking sites of Shiraz.
    Material and
    Method
    This cross-sectional study was conducted on 322 cases from commercial kitchens in traditional and fast food restaurants, located in Shiraz, Iran, who was willing to cooperate in the project. (The total number of restaurants was 1303 cases. And simple random sampling method was used). The risk of slips was assessed using Slip Assessment Tool (SAT), developed by Health and Safety Executive (HSE). Prevalence of slip accidents was investigated using a questionnaire among kitchens staffs. Roughness coefficient was measured using Roughness Meter TQC-SP1560. Data analysis was performed using SPSS-22 software.
    Result
    The level of slip risk was at moderate level in 47% of studied kitchens and others had low level of slip risk. Slip risk level in kitchens of traditional restaurants was significantly higher than fast foods. The average value of the measured surface roughness was obtained 4191/39 µm. The highest and lowest, respectively 4458/2 and 3977/3 µm were reported. The prevalence of slip accidents was reported to be 50.3%. Most of slip accidents was occurred in the kitchens, and when the floor was wet with water or contaminated with food products.
    Conclusion
    The results of this study showed that due to differences in the type, method and time of food services and also workload of personnel, slip risk in kitchens of traditional restaurants was higher than fast foods. Approximately, in 50% of studied kitchens, the level of slip risk was assessed as moderate. Some basic interventions in spillage control and cleaning procedures, floor surface characteristics and using slip-resistant shoes are required to reduce the risk of slip in kitchens.
    Keywords: Kitchen, Restaurants, Shiraz, Risk Assessment, Slip
  • Athena Rafieepour, Parvin Nasiri, Omid Giahi, Mohammad Reza Monazzam Esmaeilpour, Abolfazl Zakerian, Farough Mohammadian Pages 343-352
    Introduction
    Exposure to vibration as one of the consequences of industrial noise or the use of vibration generators can cause discomfort, reduce the efficiency and level of safety in workplaces. Therefore, in this study, the effect of whole body vibration on individual’s mental performance and response time was investigated.
    Material and
    Method
    In this study, 40 male students of Tehran University of Medical Sciences were selected randomly and divided into two 20 subjects groups. Each group participated in two Pegboard Board and Math Calculations tests. Subjects in each stage of test were exposed to whole body vibration with acceleration in 0.8 and 1.1 m/s2 as well as background mode without vibration and were investigated response time and mental performance.
    Result
    In the present study, the mean response time to the manual Purdue Pegboard test in the vibrational acceleration of 0.0, 0.8 and 1.1 m/s2 with a decreasing trend was 197.55 ± 2.7, 176.25 ± 5.38 and 177.58 ± 2.92, respectively, which results in a significant reduction in the accuracy of the test. Also, the results showed that whole body vibration does not affect mental performance in shallow levels. But, in the intermediate and deep levels, this difference is statistically significant (p
    Conclusion
    Based on the results, whole body vibration is an effective factor in individual’s response time and mental performance, which can lead to a reduction in the accuracy of the work.
    Keywords: Whole Body Vibration, Purdue Peg Board Test, Mathematics Calculation, Response Time, Mental Performance
  • Faranak Masakini, Fatemeh Noorbakhsh *, Sahar Honarmand Jahromi Pages 353-362
    Introduction
    Hospital acquired infections recognize as an important risk factor in health care. In this regard health care and hand hygiene is the first step in controlling the infections. This study, carried out with the aim of comparing the effect of hand washings in the usual way with disinfectants without water in microbial contamination of the hospitals hand nurses.
    Material and
    Method
    Accordingly, samples were taken from hand of 30 nurses in the wards of surgery, pediatrics, emergency, CCU, ICU and cardiology in 4 steps before and after washing with soap and washing with liquid hand rub. Samples were cultured in EMB and Blood Agar medium, then identified by gram staining, catagase and coagugas tests and growth on manitol salt agar.
    Result
    The findings showed that 30 samples were not grown on EMB medium¡ but 30 samples of Blood agar, before and after washing with soap and liquid hand rub, were grown and applying hand rub alcohol liquid is most effective than washing with soap. Identification of bacteria in manitol salt agar medium and coagulas test revealed %80 were coagulas negative staphylococcus and %20 coagulas positive staphylococcus.
    Conclusion
    In this study washing with soap dose not effect on hand hygiene of nurses but disinfectant with liquid alcohol shows significant correlation in reducing microbial load on personnels’ hand that is revealed alcohol was more effective in reducing pollution.
    Keywords: Hand Hygiene, Microbiological Contamination, Disinfectants, Hospital Nurses
  • Seyyed Mohammad Mahdi Hazavehei, Seyyedeh Melika Kharghani Moghadam *, Fahimeh Bagheri Kholenjani, Hossein Ebrahimi Pages 363-374
    Introduction
    Job stress is one of the occupational hazards in the modern era. The National Institute for Occupational Safety and Health introduced the nursing job as a top 40 stressful jobs. In this job, multiple training techniques are considered to reduce stress and stress factors. This study was conducted to response the question “Is the use of health education programs can be effective in reducing job stress?”
    Material and
    Method
    Electronic search was done using key words in Persian and English database (Medical Sciences, Iran Medex), Scientific Information Database (SID), Bio Med Central, Pub Med, Science Direct) and were found 3,412 paper totally. Articles examined based on defined criteria and 9 qualified articles were discussed systematically.
    Result
    Among the reviewed studies, educational interventions in 7 studies were without, and 2 studies were with the use of health education models. The results of studies indicated significant effect of educational interventions on reducing job stress and using health education models in interventions had a greater effect on reducing job stress.
    Conclusion
    The results highlights the importance of educational interventions based on health education models to reduce occupational stress among nurses.
    Keywords: Occupational Stress, Nurses, Health Education