فهرست مطالب

نشریه آموزش پزشکی
سال سوم شماره 2 (بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی باقری، زهره سهرابی *، اسحاق مرادی صفحات 7-14
    سابقه و هدف
    سازمان های آموزشی یکی از عظیم ترین تشکل های سازمان یافته ی بشری در هر ملت و کشور، ناگزیراند برای موفقیت در کار خود، به مقوله ی رهبری به عنوان اساسی ترین نیاز در هدایت این مجموعه، توجه جدی داشته باشند و بر این اساس دست به تفکر و عمل بزند. بر این اساس رهبری آموزشی موثر در این موسسات و انتخاب ابزاری مناسب برای ارزیابی رهبری در آموزش نقش حائز اهمیتی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی و تدوین ابزار تعیین نوع سبک رهبری اساتید انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی- مقطعی پرسشنامه رهبری چند عاملی مورد بررسی قرار گرفت. این بررسی با بهره گیری از نظرات 10 عضو هیات علمی با سابقه و صاحب نظر برای بررسی روایی صوری و محتوایی در پنل خبرگان و همچنین 210 پرسشنامه تکمیل شده توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران جهت روایی سازه انجام گرفت. تحلیل عاملی اکتشافی از طریق روش تحلیل مولفه های اصلی و روش چرخش متعامد (واریماکس) انجام شد. برای تعیین پایایی ابزار از طریق همسانی درونی (آلفای کرونباخ) صورت پذیرفت و برای تعیین روایی ساختاری ابزار از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. تحلیل ها توسط نرم افزار Spss16 و لیزرل انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تحلیل عاملی و نظرات کارشناسان، پرسشنامه ای با 18 گویه در 6 حیطه «نفوذ آرمانی، انگیزه های الهام بخش، تحریک فکری، توجه منحصر بفرد، پاداش مشروط و مدیریت بر اساس استثناء» تایید شد. ضریب پایایی پرسشنامه بر اساس آلفای کرونباخ مقدار قابل قبولی بدست آمد(0/90) و تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که ابزار مذکور از شاخص های نیکویی برازش مطلوبی برخوردار است.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه 18گویه ای سبک رهبری آموزشی، واجد پایایی و روایی مناسب جهت اندازه گیری نوع سبک رهبری مدرسان می باشد. پیشنهاد می شود. این پرسشنامه در نمونه های آماری بزرگ تر، اجرا شود.
    کلیدواژگان: رهبری چند عاملی، روایی، پایایی، اعضاء هیات علمی
  • معصومه کلانتری، محمد رفیعی *، علیرضا رستمی صفحات 15-22
    سابقه و هدف
    سبک های یادگیری و هوش هیجانی هر دو از جمله ارکان اساسی رسیدن به موفقیت و پیشرفت تحصیلی می باشند. با توجه به اینکه سبک های یادگیری می توانند پرورش داده شوند و جنبه های مختلف هوش هیجانی نیز با روش های مناسب قابل ارتقا هستند، پ‍ژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط هوش هیجانی با سبک های یادگیری در دانشجویان پزشکی طراحی و اجرا گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه تحلیلی مقطعی است که دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک را از نظر هوش هیجانی و ارتباط آن با سبک یادگیری در سال تحصیلی 91-1390، مورد بررسی قرار داده است. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه هوش هیجانی بار – آن و پرسشنامه سبک یادگیری کلب، بوده اند.
    یافته ها
    در این پژوهش 220 دانشجوی پزشکی از مقاطع مختلف شرکت کرده اند. میانگین نمره آزمون هوش هیجانی و انحراف معیار آن به ترتیب 282/8 و34 /40 بود. فراوانی سبک های یادگیری دانشجویان به ترتیب شامل بر همگرا، انطباق یابنده، واگرا و جذب کننده بوده است. بین هوش هیجانی و سبک یادگیری در دانشجویان ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به منظور رسیدن به سطح بالایی از مهارت های تحصیلی، علاوه بر کسب توانایی های شناختی، فراگیر باید به رشد مناسبی در کنترل هیجانات نیز دست یابد. به عبارت دیگر دستیابی هرچه بیشتر به مولفه های هوش هیجانی، صرف نظر از نوع سبک یادگیری، یادگیری بهینه در فراگیران را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سبک یادگیری، دانشجویان پزشکی
  • علی شبستانی منفرد، سید جلیل سیدیاندی *، سید عبدالمطلب حسنی حسن کلا، مصطفی جوانیان، ایمان جهانیان، مصطفی مصطفی زاده بورا، همت قلی نیا، منیره پروانه صفحات 24-29
    سابقه و هدف
    کیفیت مراقبت های بهداشتی-درمانی نه تنها به مهارتهای پزشکی پزشکان بلکه همچنین به آموزش صحیح به بیمار بستگی دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان رضایت بیماران از آموزش به وسیله پزشکان معالج خود در شهر بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی–تحلیلی و به روش مقطعی است که بر روی 300 بیمار مراجعه کننده به کلینیک های بیمارستان ها در شهرستان بابل در سال 1392 انجام گردید. روش نمونه گیری از نوع آسان یا در دسترس بود. ابزار جمع آوری داده ها شامل یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته در رابطه با مشخصات دموگرافیک و سوالات تخصصی بررسی آموزش به بیمار بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.20 و انجام آزمون های تی- تست و آنالیز واریانس، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    براساس نتایج مطالعه حاضر، مشخص شد که به لحاظ علت یا علل بیماری و همچنین از نظر علائم، عوارض و تشخیص بیماری، ارتباط معناداری یافت شده است (P<0/05)، به طوری که بیشتر واحدهای مورد پژوهش از آموزش پزشک، رضایت کلی متوسطی را بیان کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه که بیماران رضایت کلی متوسطی در بیشتر زمینه ها درباره آموزش توسط پزشکان معالج خود عنوان کردند و این که آموزش به بیمار یکی از ارکان بسیار مهم در راستای بهبود و افزایش سلامتی افراد جامعه می باشد، توصیه می گردد که در خصوص مهارتهای ارتباطی و نیز آموزش به بیمار، کارگاه های آموزشی ضمن خدمت مدون برای پزشکان ارایه شود.
    کلیدواژگان: آموزش بیمار، رضایت، پزشکان
  • هاشم حشمتی، کریم درویش پور * صفحات 30-37
    سابقه و هدف
    جو حاکم بر محیط بالینی اتاق عمل از عوامل موثر بر کیفیت آموزش بالینی دانشجویان رشته اتاق عمل و هوشبری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین جو اخلاقی اتاق عمل از دیدگاه دانشجویان اتاق عمل و هوشبری دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه درسال 94 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی با رویکرد توصیفی- تحلیلی است که در سال1394 در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه انجام شده است. کلیه ی دانشجویان اتاق عمل و هوشبری که در نیم سال دوم سال تحصیلی94-1393 مشغول به تحصیل بودند، وارد مطالعه شدند(105نفر). برای جمع آوری داده ها علاوه بر فرم مشخصات دموگرافیک از پرسشنامه ی جو اخلاقی بیمارستانی Olsonاستفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی، درصد)، تعقیبی توکی و آنالیزواریانس با اسنفاده از نرم افزار SPSS20 صورت گرفته است.
    یافته ها
    میانگین سنی دانشجویان 21.66±1.44 بود. حیطه های جو اخلاقی اتاق عمل از دیدگاه دانشجویان اتاق عمل و هوشبری، نمره های میانگین زیر را کسب کردند: همکاران (5/2±707/3)، پزشکان(4/3±57/3)، مدیران(7/3±706/3)، بیماران(3±37/3) و بیمارستان(04/4±34/3). بین ترم تحصیلی با جواخلاقی ارتباط معنی داری (01/0=p) مشاهده شد. بین رشته تحصیلی و جو اخلاقی ارتباط آماری معنی داری مشاهد نشد(278/0=p).
    نتیجه گیری
    جو اخلاقی اتاق عمل از دیدگاه دانشجویان اتاق عمل و هوشبری مثبت گزارش شد. از بین حیطه های جواخلاقی، حیطه ی همکاران، پزشکان، مدیران در سطح مطلوب و حیطه های بیماران و بیمارستان در سطح نامطلوب گزارش شد. لذا ارتقاء جو اخلاقی با تاکید بر فاکتورهای مذکور توصیه می شود.
    کلیدواژگان: جو اخلاقی، دانشجویان اتاق عمل و هوشبری، اتاق عمل
  • صفورا سیفی *، شیما سام صفحات 38-45
    سابقه و هدف
    رضایت دانشجویان به عنوان ارکان اصلی دانشگاه باعث افزایش کارایی شده و باید در صدر برنامه ریزی های آموزشی قرار گیرد. رضایت مندی دانشجویان نشانگر موثر بودن تمام حیطه های آموزشی از لحاظ علمی، عملی بوده و به مجموعه ای از احساسات سازگار و ناسازگار فرد نسبت به رشته تحصیلی اطلاق می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی در نیمسال دوم 90-89، به روش سرشماری، پرسشنامه ای پژوهشگر ساخته که روایی و پایایی آن تایید شده بود، بین 160 دانشجو در مقطع بالینی و علوم پایه توزیع شد. سوالات شامل دو بخش زمینه ای و مرتبط با رضایت مندی بود. سوالات رضایت مندی در زمینه علل انتخاب رشته و علل علاقه مندی به رشته بوده و به روش 5 درجه ای لیکرت طراحی شد. نتایج به آنالیزهای آماری تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    91/3% دانشجویان مطرح کردند که در صورت شرکت مجدد در کنکور سراسری رشته دندانپزشکی را انتخاب می کردند. بیشترین علل انتخاب رشته، برتر بودن آن در سطح دانشگاهی بود. شایع ترین و ناشایع ترین علل رضایت مندی موقعیت اجتماعی و تشویق سیستم آموزشی بود. بیشترین میزان رضایتمندی، در دوران علوم پایه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    دانشجویان در مقطع بالینی نسبت به علوم پایه رضایتمندی کمتری نسبت به رشته تحصیلی خود داشتند که نیاز به کمی تامل و بررسی دارد. نقش دانشگاه و تشویق سیستم آموزشی تاثیر کمی در رضایتمندی داشته که بررسی بیشتری را می طلبد.
    کلیدواژگان: دانشجویان دندانپزشکی، رضایتمندی، علوم پایه، بالینی
  • طاهره خزاعی *، محمود رضا توکلی، ماندانا جابری درمیان، میترا یعقوبی پور صفحات 46-51
    سابقه و هدف
    س دوره ی تحصیلات دانشگاهی به واسطه ی حضور عوامل متعدد یک دوره فشار زای روانی است. دانشجویان دانشگاه ممکن است پدیده فرسودگی را به این دلیل تجربه کنند که شرایط یادگیری برای آنان سطوح بالایی از تلاش را می طلبد و مکانیسم های حمایتی که راهکارهای کنار آمدن موثر با مشکلات را تسهیل می کند، فراهم نمی شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه cross-sectionalاز نوع همبستگی تعداد 200 نفر از دانشجویان دانشکده پیراپزشکی به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی توسط پرسش نامه استاندارد فرسودگی تحصیلی و سلامت روان مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار spss11/5و آزمون های آماری t-test، کای اسکور و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی دانشجویان 1/4±21/67، میانگین نمره فرسودگی تحصیلی 8/50±40/56 و میانگین نمره سلامت روان 11/2±28/03 بود. میانگین نمره فرسودگی تحصیلی در دانشجویان دو رشته علوم آزمایشگاهی و بیهوشی نسبت به دو رشته رادیولوژی و اطاق عمل بیشتر بود ولی از نظر آماری معنی دار نبود، بین نمره فرسودگی تحصیلی و سلامت روان دانشجویان ارتباط معنی داری وجود داشت (p<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده میتوان گفت بعضی از رشته های دانشگاهی سر فصل های طولانی با کتب حجیم دارند که سبب فرسودگی تحصیلی می شود و به این لحاظ می توانند روی سلامت روان تاثیر منفی بگذارند.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، سلامت روان، دانشجویان
  • شعله شامی *، کریم ناصری صفحات 52-56
    سابقه و هدف
    ارزشیابی اساتید از جنبه های مختلف و با هدف بهبود و ارتقای کیفیت تدریس و آموزش انجام میشود. یکی از جنبه های ارزشیابی اساتید استفاده از نقطه نظرات دانشجویان به عنوان مشتریان آموزشی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر نمره دهی دانشجویان بر برگه های ارزشیابی از نقطه نظر اساتید و دانشجویان دانشکده پرستاری مامائی سنندج انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی 30 نفر از مدرسین دانشکده و 246 نفر از دانشجویان شرکت کردند. اطلاعات توسط پرسشنامه ای که شامل دو قسمت مشخصات دموگرافیک و سوالاتی در مورد عوامل جانبی اثر گذار بر روی نمره ارزشیابی بود، جمع آوری شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج مهمترین عامل موثر دخیل در نتایج ارزشیابی دانشجویان از دیدگاه اساتید داشتن صبر و حوصله دانشجو در پر کردن فرمهای ارزشیابی و کم اهمیت ترین عامل جنسیت استاد بوده است. از نظر دانشجویان مهمترین عامل موثر دخیل در نتایج ارزشیابی آنها ازاساتید تسلط علمی استاد بر مطالب درسی و کم اهمیت ترین عامل سن استاد بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه ارزشیابی استاد توسط دانشجویان از دید هر دوی دانشجویان و اساتید دانشکده پرستاری – مامایی سنندج ضابطه مند بوده و عوامل منفی مخدوش کننده در آن نقش کمی ایفا می کند. لذا باید با دید مثبت به نتایج ارزشیابی نگریسته و اساتید جنبه های منفی موجود در ارزشیابی را با اصلاح عملکرد خود در آن حیطه بهبود بخشند و با ارتقا کیفیت عملکرد خود درنهایت به افزایش کیفیت آموزشی دانشکده کمک کنند.
    کلیدواژگان: آموزش، ارزشیابی، پرستاری
|
  • Mahdi Bagheri, Zohreh Sohrabi *, Eshagh Moradi Pages 7-14
    Background And Objective
    Outstanding leadership has invariably emerged as a key characteristic of outstanding schools. There can no longer be doubt that those seeking quality in education must ensure its presence and that the development of potential leaders should be given high priority. Thus، effective educational leadership and adopting an appropriate tool to assess leadership in education are crucial in these institutions. The present study was conducted to develop an instrument for measuring the leadership style in faculty members.
    Methods
    In a descriptive cross-sectional study، Multifactor Leadership Questionnaire (MLQ) was examined using the opinions of 10 experienced faculty members as a panel of experts in order to examine the content and face validity of the scale. Moreover، a number of 210 questionnaires were administered to the faculty with Tehran University of Medical Sciences in order to examine the construct validity of the scale. Confirmatory factor analysis was run using principal component analysis and Varimax rotation method. The reliability of the scale was measured through internal consistency using Cronbach’s alpha formula. Confirmatory factor analysis was used to examine the construct validity of the questionnaire. Data analysis was conducted using SPSS16 and LISREL software.
    Findings
    The results of factor analysis and expert opinion helped develop a questionnaire with 18 items across six subscales including idealized influence، inspirational motivation، intellectual stimulation، individualized consideration، contingent reward، and management by exception. The reliability coefficient of the questionnaire was acceptable (0. 90). Confirmatory factor analysis showed that the scale had appropriate goodness of fit.
    Conclusion
    The 18-item Educational Leadership Questionnaire was found to have acceptable validity and reliability for measuring leadership style in the faculty. It is recommended that the questionnaire be administered to larger samples.
    Keywords: Multifactor Leadership, Validity, Reliability, Faculty Member
  • Maasoomeh Kalantari, Mohammad Rafeie *, Ali Reza Rostami Pages 15-22
    Background And Objective
    Both learning styles and emotional intelligence are fundamental for academic improvement of the students. Considering learning styles and multiple aspects of emotional intelligence can be developed with proper procedures. This study aimed to determine the relationship between emotional intelligence and learning styles in medical students.
    Methods
    This cross-sectional study determines the relationship between emotional intelligence and learning styles of medical students at Arak University of Medical Sciences in the year 2011-2012. The Bar-On Emotional Intelligence and Kolb Learning Style questionnaires were used for data collection.
    Findings
    220 medical students in the various sections، have participated. Mean and SD of emotional intelligence test score، were 282. 8±40. 34. Learning styles of the students were convergent، accommodation، divergent and assimilation، respectively. There was no significant relationship between emotional intelligence and learning styles of the students.
    Conclusion
    To get high levels of academic skills، besides to cognitive abilities، students have to achieve a growth in controlling emotions. In other words، regardless of learning styles، the better learning will be followed by the greater access to the components of emotional intelligence.
    Keywords: Emotional intelligence, Learning style, Medical students
  • Ali Shabestanimonfared, Seyed Jalil Seyedi-Andi *, Seyed Abdolmotalleb Hasani-Hasankola, Javanian Mostafa, Iman Jahanian, Mostafa Mostafazadeh-Bora, Hemmat Gholinia, Monireh Parvaneh Pages 24-29
    Background And Objective
    Quality of health care services depends on not only the competence of physicians، but also correct education to patients. This study aimed to investigate the patients'' satisfaction about education by their physicians in Babol city.
    Methods
    This was a descriptive-analytic and cross-sectional study which was performed on 300 patients referred to hospital clinics in Babol city in 2013. Our sampling method was as easy and available. Data collection tool was a researcher-constructed questionnaire that included two parts: 1-demographic variables 2-technical questions about the patients'' education. Data were analyzed by SPSS software، version 20 with the paired- T-test and ANOVA.
    Findings
    There is a significant correlation between etiology، symptoms and signs، complications and diagnosis with the physicians’ education (p≤ 0. 05)، most of the study subjects stated the average satisfaction about the physicians'' education.
    Conclusion
    According to the results of this study in which the patients stated the average satisfaction about the physicians'' education in the most items and also considering that the patients'' education is an important element for development of community health promotion، performing planned in-service workshops for physicians about communication skills and patients'' education is suggested.
    Keywords: Patient education, Satisfaction, Physicians
  • Hashem Heshmati, Karim Darvishpoor * Pages 30-37
    Background And Objective
    Ethical climate in operating rooms is an effective factor in the quality of clinical education among operation room and anesthesiology students. This study was performed to determine the ethical climate of operating rooms from viewpoint of operation room and anesthesiology students in Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences in 2015.
    Methods
    This is a cross- sectional study with descriptive- analytical approach that was conducted in Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences in 2015. All of the operation room and anesthesiology students were included in the study (n=150). Data was collected using students، demographic characteristics and Olson Hospital Ethical Climate Survey (HECS) questionnaire. Data was analyzed with SPSS20 software and descriptive statistics (frequency، percent)، Tukey post hoc and ANOVA statistical tests.
    Findings
    Mean age of the students was 21. 66±1. 44. Mean of HECS subscales from the viewpoint of under studied students were as following: colleagues (2. 5±3. 707)، physicians (3. 4±3. 57)، managers (3. 7±3. 706)، patients (3±3. 37)، hospital (4. 04±3. 34). There was significant association between ethical climate and academic semester (p=0. 01). There wasn’t significant association between ethical climate and the field of study (p=0. 278).
    Conclusion
    Ethical climate was positive from the viewpoint of operation room and anesthesiology students. Among the ethical climate domains، colleagues، physicians and managers were in desirable level; patients and hospital domains were in undesirable level، so we recommend promoting ethical climate with especial emphasis on the mentioned areas.
    Keywords: Ethical climate, operation room, anesthesiology students, operating rooms
  • Safoura Seifi *, Shima Sum Pages 38-45
    Background And Objective
    Consent of the students - as one of the fundamental elements of the universities- can make more competence and should be notified in the priority setting of the educational programs. Students consent is an indicator of the effectiveness of all educational areas، scientific and practical، and refers to individual''s compatible and incompatible emotions regarding to the study course.
    Methods
    In this cross-sectional study with census approach، a self-made questionnaire with confirmed reliability and validity، was distributed among 160 dentistry students at clinical and basic academic levels. The questionnaire was included two sections related to demographic characteristics and students consent. Consent questions was related to the reasons of selection and being interested to the course and designed in 5-point Likert scales. Data was analyzed using SPSS software.
    Findings
    The results showed that 91. 3% of the students declared that if they were re-participated in the entrance exam، they would select the dental course، again. The significant reason of this selection was the outrank of dentistry among the academic courses. The most common and uncommon reasons of the course consent were social situation and educational system encouragement، respectively. The highest consent was observed at the basic academic level.
    Conclusion
    Senior students had a lower satisfaction about their academic course which needs more research and consideration. The university and educational system encouragement had a little impact on students'' consent which needs more attention.
    Keywords: Dental students, Consent, Basic academic level, Clinical academic level
  • Tahereh Khazaee *, Mahmood Reza Tavakkoli, Mandana Jaberi Darmiyan, Mitra Yaghoobi Poore Pages 46-51
    Background And Objective
    Due to various factors، college education is a stressful period and the students may experience educational burnout for different reasons such as demanding high level of endeavor for learning or lack of supportive mechanisms for effective coping with the problems.
    Methods
    In this correlation type cross – sectional study، 200 paramedic students were selected through randomized stratified sampling with standardized educational burnout and mental health questionnaires. The obtained data were analyzed by SPSS software (v: 11. 5)، T test، Chi square، and correlation statistical tests.
    Findings
    Mean age of the students was 21. 67±1. 4 years، mean educational burnout score 40. 56±8. 5 and mean mental health score 28. 03±11. 2. Mean educational burnout score in lab technology students and anesthesia students were higher in comparison with radiology and operation room students. However، there is no statistically significant difference. It was found that there was a statistically significant association between the students'' educational burnout score and mental health score (p<0. 05).
    Conclusion
    According to the given results، it can be concluded that some fields in the college education can cause educational burnout and therefore have negative impact on mental health of the students.
    Keywords: Educational burnout, Mental health, Students
  • Sholeh Shami *, Karim Naseri Pages 52-56
    Background And Objective
    Teachers assessment is performed in different aspects and its purpose is quality improvement in teaching process and better education. One of the aspects of this evaluation process is to know the view- points of the students as educational consumers. This study is conducted to investigate the factors affecting students'' scoring on the teachers assessment forms from the standpoints of teachers and students in Nursing and Midwifery Faculty of Sanandaj.
    Methods
    Thirty teachers and 246 students of faculty have participated in this descriptive cross sectional study. Data were collected using a two-part questionnaire that included demographic information and questions about different factors influencing teachers evaluation scorings.
    Findings
    The results showed that the in teachers viewpoints، having patience in filling out the evaluation forms is the most important factor contributing to the results of teachers assessment by students، and the gender of teacher is the least important factor. From students viewpoints، the most important factor involved in evaluating results of teachers was the teacher،s scientific expertise on course material and the least important factor was the age of teacher.
    Conclusion
    Based on the results of this study، teachers assessment by the students is regulated from the perspective of both the students and faculty members in Nursing - Midwifery Faculty of Sanandaj، and negative confounding factors have a limited impact on it. So، the evaluation results should be viewed with a positive outlook، and the teachers should improve the negative aspects in this evaluation process by enhancing their performance on those areas، and ultimately by improving the quality of their performance، to help in quality improvement of education in Faculty.
    Keywords: Education, Assessment, Nursing