فهرست مطالب

علوم اجتماعی - پیاپی 40 (بهار 1397)

نشریه علوم اجتماعی
پیاپی 40 (بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقاله پژوهشی
  • اردلان جهانگیری، رشید احمدرش*، مریم عباس زاده صفحات 1-30
    از مهمترین منابعی که رضایت شغلی معلمان را تحت تاثیر قرار می دهد می توان به میزان سرمایه های افراد از جمله سرمایه اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد . هدف اساسی این پژوهش بررسی نقش میزان سرمایه اجتماعی، اقتصادی در رضایت شغلی معلمان متوسطه شهر ارومیه است.
    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گرد آوری داده ها همبستگی است و با ابزار های پرسشنامه محقق ساخته سرمایه اجتماعی و پرسشنامه سرمایه اقتصادی و پرسشنامه رضایت شغلی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه معلمان متوسطه شهر ارومیه به تعداد 2575 نفر که در سال 1395 مشغول به تدریس بودند، که از بین آنها 340 نفر (143 نفر زن و 197 نفر مرد) به عنوان حجم نمونه و به روش نمونه گیری خوشه ایبه این صورت که سطح شهر به 5 خوشه شمالی، جنوبی، مرکزی، شرقی و غربی تقسیم شد، سپس از هر خوشه، دبیرستان های موجود به صورت تصادفی متناسب با حجم نمونه انتخاب شدند.
    برای آزمون متغیرها و فرضیه های از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بین دو متغیر سرمایه اجتماعی و رضایت شغلی معلمان تفاوت آماری مستقیم و معنادار در سطح متوسطی قرار دارد.پس در نتیجه سرمایه اجتماعی و سرمایه اقتصادی زمینه را برای پیشرفت و خود شکوفایی بیشتر معلمان فراهم می نماید و در چنین زمینه ای رضایت و نگرش افراد به شغل بهبود پیدا می کنند و معلمان ادراک بهتری از معلمی خواهند داشت.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، معلمان، رضایت شغلی
  • بهروز ممیوند، زین العابدین امینی سابق*، احسان ساده، محمدرضا خلج صفحات 31-58
    امروزه کشور با مسایل زیست محیطی عدیده ای مواجه است و عموما اصلی ترین مساله زیست محیطی کشور عدم اجرای موفق خط مش های زیست محیطی است. هرچند رویکردهای نظری متفاوتی در ارتباط با اجرای موفق خط مش ها وجود دارد، اما با توجه به بومی بودن سیاست های کلی محیط زیست توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به نظر می رسد ارایه الگوی بومی در این زمینه می تواند بسیار کاربردی باشد. بر همین اساس هدف این پژوهش طراحی مدلی برای اجرای خط مش گذاری زیست محیطی در ایران است که به روش کیفی داده بنیاد انجام شده و در این روش برای استخراج الگوی نظری و یا فرایند نظریه سازی، محقق اقدام به انجام مصاحبه هایی عمیق با 22 نفر از نخبگان، مدیران و متخصصان مرتبط با محیط زیست کشور کرده است. نتایج تحلیل داده ها بر اساس مراحل سه گانه کدگذاری نشان داد که در مرحله کدگذاری باز، بیش از 237 مفهوم و گزاره معنادار استخراج شد و در مرحله بعد 135 مفاهیم متناظر از این گزاره های معنادار بیرون کشیده شد. در ادامه فرایند کدگذاری از مفاهیم متناظر تعداد 26 خرده مقوله استخراج شده که دارای ارتباط مفهومی با همدیگر هستند و در مرحله کدگذاری محوری از خرده مقولات تعداد 11 مقوله محوری بیرون کشیده شد که که با انتزاع بیشتر این مقولات در مرحله کدگذاری گزینشی، یک مقوله هسته ای به شرح «یک اجرای موفق خط مشی زیست محیطی مبتنی بر تدوینی فکورانه بر پایه هماهنگی و همسویی نهادی و ارزشی است که در آن توسعه دانش زیست محیطی با استراتژی مدیریت سبز و قوانین موثر موجب اعتلای فرهنگ زیست محیطی می شود» ظاهر شد که می تواند تمامی مقولات دیگر را تحت پوشش قرار بدهد.
    کلیدواژگان: خط مشی، اجرای موفق خط مش، خط مش های زیست محیطی، سیاست های کلی محیط زیست
  • یاسر شیخویسی*، حبیب الله صبوری خسروشاهی، رضاعلی محسنی صفحات 59-80
    با توجه به اهمیت پیشگیری از رخداد رفتارهای خشونت آمیز در شهر تهران بویژه سرقت، نزاع و درگیری، کیف قاپی و مزاحمت بر علیه شهروندان و بررسی عوامل تاثیرگذار بر افزایش رفتارهای خشونت آمز، این تحقیق با هدف بررسی نقش فیزیکی فضاهای بی دفاع شهری در رفتارهای خشونت آمیز در شهر تهران انجام پذیرفته است.
    در این تحقیق از روش ترکیبی(آمیخته) استفاده شده است. به منظور دست یابی به رفتارهای خشونت آمیز و تعداد وقوع آنها از روش تحلیل ثانویه استفاده گردیده است و برای بخش شناخت فضاهای بی دفاع و علل تفاوت در نوع رفتارهای خشونت آمیز از مشاهده مشارکتی در میزان و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های تحلیلی و آماره های کمی استفاده گردیده است. همچنین در این تحقیق 114 نقطه جرم خیز در شهر تهران به عنوان مناطق مورد مطالعه مطرح می باشند.در نتیجه تحقیق میتوان گفت که عوامل فیزیکی نقش موثری در مستعد کردن فضاها برای وقوع کیف قاپی و نزاع و درگیری، سرقت و مزاحمت به عنوان 4 نوع از مهمترین رفتارهای خشونت آمیز دارند. همچنین ویژگی های فیزیکی فضاهای بی دفاع شهری در وقوع رفتارهای خشونت آمیز به ترتیب و در رتبه اول بر سرقت، در رتبه دوم بر کیف قاپی، در رتبه سوم بر نزاع و درگیری و در رتبه آخر بر مزاحمت تاثیر گذارند.
    کلیدواژگان: فضاهای بی دفاع، رفتارهای خشونت آمیز، امنیت شهری، ویژگی های فیزیکی، کیف قاپی
  • سعید کیانی اشترجانی، رخساره بادامی* صفحات 81-96
    این پژوهش با هدف بررسی اثر رفتارهای اخلاقی و شیوه های اعمال قدرت مربیان بر رفتارها و میزان خطرپذیری نوجوانان رزمی کار با توجه به نقش میانجی رابطه مربی و ورزشکار بود. شرکت کنندگان این پژوهش را 304 نفر از رزمی کاران نوجوان با دامنه سنی 14 تا 16 سال تشکیل می دادند که به روش هدفمند و در دسترس از باشگاه های شهر نجف آباد انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس رفتار مربیگری مرتبط با اخلاق ورزشکاری بولتر و ویس، شیوه های اعمال قدرت مربیان سوسمان و دیپ، رفتارهای اجتماعی و ضداجتماعی در ورزش کاوسانو و بوردلی، خطرپذیری نوجوانان ایران زاده محمدی و همکاران و رابطه مربی و ورزشکار جوویت و نتومانیس بودند. نتایج حاصل از الگوسازی معادله ساختاری نشان داد که مدل تاثیر رفتار اخلاقی مربی و اعمال قدرت بر خطر پذیری و رفتار های اجتماعی و ضد اجتماعی نوجوانان رزمی کار با میانجی گری کیفیت ارتباط مربی و ورزشکار از برازش مطلوب برخوردار است. نتایح نشان داد که رفتار اخلاقی مربی هم بر خطر پذیری نوجوانان و هم بر رفتارهای اجتماعی آن ها تاثیر دارد و با وارد شدن کیفیت ارتباط مربی این تاثیر بیشتر می شود. شیوه های اعمال قدرت مربی اثر مستقیم بر رفتار و خطرپذیری رزمی کاران ندارد اما به صورت غیر مستقیم با میانجیگری رابطه مربی و ورزشکار بر رفتار و خطرپذیری رزمی کاران اثر می گذارد. بنابراین نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که رابطه مربی و ورزشکار متغیر واسطه ای در رابطه بین رفتار اخلاقی و شیوه اعمال قدرت مربی بر رفتارها و میزان خطرپذیری رزمی کاران است.
    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی مربی، قدرت مربی، میزان خطرپذیری، نوجوانان، رزمی کار، رابطه مربی و ورزشکار
  • سیده معصومه غفوری کله*، علیرضا محسنی تبریزی صفحات 97-124
    بیگانگی در ابعاد مختلف آن یکی از آسیب های اجتماعی است که عوامل مختلفی در ایجاد و گسترش آن تاثیرگذارند. یکی از متغیرهایی که می تواند در این زمینه مورد توجه قرار گیرد رضایت از زندگی است. از اینرو با توجه به اهمیت موضوع در این مقاله به تببین جامعه شناختی تاثیر رضایت از زندگی در دو بعد فردی و اجتماعی بر ابعاد بیگانگی پرداخته شده است. روش پژوهش پیمایش و تکنیک گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل شهروندان بالغ شهر تهران می باشد که از این جامعه 384 نفر انتخاب شده اند. در این پژوهش اشکال بیگانگی بر اساس نظریه سیمن در پنج بعد احساس بی قدرتی، احساس بی هنجاری، احساس بی معنایی، احساس انزوای اجتماعی و احساس تنفر از خویشتن بررسی شده است. رضایت از زندگی نیز در دو بعد رضایت از زندگی فردی و رضایت از زندگی اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که در میان ابعاد بیگانگی، احساس بی قدرتی بیشترین میانگین را در میان جامعه مطالعاتی به خود اختصاص داده است. رضایت از زندگی با تمامی ابعاد بیگانگی رابطه معنی دار و معکوس داشته و بیشترین همبستگی میان احساس بی معنایی و رضایت از زندگی وجود داشته است(57/0-). همچنین در خصوص سطوح رضایت از زندگی، بیشترین همبستگی میان رضایت از زندگی فردی با احساس بی معنایی (55/0-) و بیشترین همبستگی رضایت اجتماعی نیز با احساس بی هنجاری(37/0-) نشان داده شده است. در میان متغیرهای زمینه ای نیز میان وضعیت فعالیت و رضایت از زندگی رابطه معنی دار به دست آمد ولی سایر متغیرهای زمینه ای رابطه معنی دار نداشته اند.
    کلیدواژگان: رضایت از زندگی، احساس بی قدرتی، احساس بی هنجاری، احساس بی معنایی، احساس انزوای اجتماعی
  • حامد حسین پور *، علی محمد امیر تاش صفحات 125-142
    با توجه به اهمیت عملکرد شغلی معلمین، در تحقیق حاضر سعی در بررسی رابطه بین کیفیت ارائه خدمات، رضایت مندی و عملکرد شغلی از دیدگاه معلمین شرکت کننده در دوره های فوق برنامه ورزشی آموزش و پرورش استان خراسان شمالی پرداخته خواهد شد. نوع تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ استراتژی، همبستگی است و روش میدانی و کتابخانه ای انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش را معلمین مراجعه کننده به دوره های فوق برنامه ورزشی استان خراسان شمالی را تشکیل دادند که تعداد آنان شامل 220 معلم زن و 390 معلم مرد می باشد. نمونه آماری تحقیق حاضر به وسیله جدول مورگان برآورد شد. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات در این تحقیق شامل پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون(1970)، پرسشنامه کیفیت خدمات یی چین لیو(2008) و پرسشنامه رضایت مندی جوچون لین(2008) استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر از شاخص های کشیدگی و چولگی، آزمون تی مستقل، آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل ساختاری از معادلات ساختاری استفاده شد.کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در غالب نرم افزار SPSS و AMOS انجام گردید. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که کیفیت خدمات بر رضایت مندی معلمین تاثیری به میزان 393/0 و بر عملکرد شغلی آنان تاثیری به میزان 431/0 را دارا می باشد. با این توجه به منظور بهبود عملکرد شغلی و رضایت مندی معلمین می بایستی ضمن بهبود برنامه های ورزشی به افزایش کیفیت این برنامه ها اقدام نمود.
    کلیدواژگان: برنامه های ورزشی، کیفیت ارائه خدمات، رضایت مندی، عملکرد شغلی، معلمین
  • بیژن خواجه نوری، حمید صداقت * صفحات 143-168
    هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و گرایش به مصرف مواد نیروزا در جوانان است. این مطالعه با رویکرد کمی و روش پیمایش انجام شده و داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعآوری شده است. جامعهی آماری تحقیق شامل جوانان ورزشکار 15-29 سال ساکن در شهر شیراز میباشد. حجم نمونه 400 نفر است. یافته ها نشان میدهند که رابطه معنی داری بین ابعاد سرمایه اجتماعی (اعتماد نهادی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی و فرهنگی، روابط اجتماعی، حمایت دوستان و خانواده، هنجار اجتماعی) وگرایش یه استفاده از مصرف مواد نیروزا وجود دارد. از بین متغیرهای زمینهای نیز تفاوت معناداری بین گروه های سنی، رشته ورزشی، وضعیت تحصیلات، وضعیت اشتغال بر حسب گرایش به استفاده از مواد نیروزا تفاوت وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد به ترتیب یازده متغیر (بدن سازی، درآمدزیر 500 هزار تومان، 2 تا 5/2 و 3 تا 5/3 میلیون تومان خانواده ، روابط اجتماعی، تحصیلات زیر دیپلم، تحصیلات پدر با فوق دیپلم، حمایت جامعه ورزشی، مشارکت ورزشی، درآمد 3 تا 5/3 و 5/3 تا 4 میلیون پاسخگو) 27 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نمودهاند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، گرایش به استفاده از مواد نیرزوا، ورزشکاران، جوانان، شیراز
  • مهناز کارگر *، کیومرث نیازآذری، ترانه عنایتی صفحات 169-198
    پژوهش حاضر به منظور ارائه مدل جهت ایجاد شرکت های دانش بنیان در دانشگاه ها انجام گرفته است. روش پژوهش از نوع کیفی و کمی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل روسا، معاونین، روسای دانشکده ها،مدیران گروه و در بخش کمی اعضای هیات علمی می باشد. در بخش کیفی تعداد 13 نفر در فرآیند مصاحبه و در بخش کمی با حجم جامعه آماری 869 نفر، با استفاده از فرمول کوکران، 267 نفر به عنوان نمونه آماری مشارکت داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود. نتایج پژوهش در بخش کیفی بیانگر آن بود که در ایجاد شرکت های دانش بنیان در واحد دانشگاه ها، 4 عامل اصلی و 120 مولفه تاثیر دارند. یافته ها نشان داد که در بین عوامل فردی، مولفه خلاقیت و نوآوری فرد 0/77، در عوامل مدیریتی، مولفه حمایت مدیران دانشگاه از افراد موسس شرکت های دانش بنیان در دانشگاه ها 0/81، در عوامل سازمانی، مولفه انطباق ایجاد شرکت های دانش بنیان با توجه به نیاز های منطقه و رشته های موجود ب0/81، در عوامل محیطی، مولفه برنامه ریزی تجاری مناسب جهت تبدیل ایده به محصول توسط دولت 0/84 از کل واریانس ها را تبیین و سایر متغیرها نیز به ترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار گرفتند. همچنین مدل نهایی پژوهش، با شاخص های برازش و ضرایب استاندارد مورد تائید قرار گرفت. بیشترین ضریب تاثیر مربوط به عامل مدیریتی با0/89 و کمترین ضریب تاثیر مربوط به عامل فردی با0/72 بود.
    کلیدواژگان: تحلیل اجتماعی، مدل، دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان
  • مهرداد متانی*، علی کشاورز صفحات 199-220
    توجه به مفهوم وجدان کاری در سازمان ها در حقیقت نگاهی اخلاقی و انسانی به مقوله کار و سازمان است؛ زیرا اخلاق در رفتار حرفه ای منجر به ایجاد تعهد نسبت به انجام وظایف محوله به بهترین شکل و بدون کنترل خارجی و در پی آن بهبود نتایج کار، می شود. به همین منظور هدف اساسی این پژوهش بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی سازمانی و وجدان کاری در بین کارکنان است.جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان بانک مسکن شهر تهران است که بر اساس فرمول کوکران به تعداد 368 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. روش تحقیق به لحاظ هدف کاربردی است و از نظر ماهیت و روش توصیفی از نوع پیمایشی است. برای جمع آوری اطلاعات، ازپرسشنامه استاندارد استفاده شد.روایی ابزار سنجش از نوع صوری محتوایی انجام شد، پایایی پرسشنامه نیز با روش آلفای کرونباخ تعیین گردید.یافته ها نشان داد بین ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی سازمانی یعنی شناختی (44/0)، ارتباطی (42/0)، و ساختاری (35/0) با وجدان کاری کارکنان بانک مسکن ارتباط مثبت و معنادار وجود داشت؛ بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. بر اساس نتایج رگرسیون، همبستگی چندگانه متغیرهای پیش بین با وجدان کاری نسبتا قوی (R=0.60) است. همچنین سه بعد سرمایه اجتماعی توانسته اند به میزان 36/0 تغییرات متغیر وجدان کاری را تحت تاثیر قرار دهند (R2=0.36).
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، شناختی، ارتباطی، ساختاری، وجدان کاری
  • پروانه ریاحی دهکردی * صفحات 221-248
    هدف اصلی این تحقیق شناسایی عوامل فرهنگی و دینی موثر برتضعیف بنیان خانواده های شهرتهران است.تحقیق از نوع کار بردی و روش آن پیمایشی یا توصیفی است این تحقیق نسبتا سطح وسیعی را پوشش می دهد. جامعه خانواده های ناحیه 3 شهرداری منطقه 5 تهران است که باتوجه به تعداد وسیع نمونه آماری 385 نفر انتخاب شد. روش گردآوری داده ها در این تحقیق مبتنی بر روش کتابخانه ای، مطالعه اسنادی و فیش برداری است باتوجه به توزیع پرسشنامه در بین اعضای جامعه آماری از روش میدانی نیز برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. یافته های تحقیق و آزمون و تایید فرضیه ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن وسطح معناداری، حاکی ازآن است که: ضریب همبستگی بین« توجه بیشتر جوانان به رسانه های غربی» و« تضعیف بنیان خانواده های شهرتهران» 0.85، بین «پوشش غرب گرای جوانان» و« تضعیف بنیان خانواده های شهرتهران»0.89، بین «کم توجهی جوانان به امور دینی» و« تضعیف بنیان خانواده های شهر تهران» 0.73، بین«تسهیل در رابطه دختر و پسر» و« تضعیف بنیان خانواده های شهرتهران» 0.61 و بین «فردگرایی جوانان » و« تضعیف بنیان خانواده های شهر تهران 0.79 است.
    کلیدواژگان: خانواده، بنیان خانواده، عوامل فرهنگی و دینی
  • مهربان هادی پیکانی، محبوبه صادق زاده تبریزی * صفحات 249-272
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل اجتماعی و فرهنگی موثر بر مشارکت زنان در اجرای خط مش های فرهنگی در شهر اصفهان انجام شده است. فرضیات پژوهش با تاکید بر پشتوانه نظری پژوهش تدوین شده اند و روش پژوهش کمی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش زنان شهر اصفهان هستند که بر اساس فرمول کوکران 384 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون دو متغیره در این پژوهش نشان داد که سطح دسترسی زنان به فناوری های نوین، میزان آگاهی زنان از حقوق شهروندی، میزان آگاهی دانشی و تحصیلی زنان و میزان مسئولیت پذیری زنان بر میزان مشارکت آنان در اجرای خط مش های فرهنگی تاثیر مستقیم و معناداری دارد، اما میزان بیگانگی سیاسی زنان بر میزان مشارکت آنان در اجرای خط مش های فرهنگی تاثیر معکوس و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: دسترسی به فناوری، حقوق شهروندی، آگاهی دانشی و تحصیلی، مسئولیت پذیری، بیگانگی سیاسی
  • رضا یارویسی، ناظم فتاح *، خدیجه ابوالمعالی الحسینی صفحات 273-294
    هدف پژوهش حاضر بررسی کیفی جایگاه توسعه هوش سازمانی به مثابه مزیت رقابتیدرسازمان های آموزشی پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و شیوه ی اجرا، از نوع مطالعات کیفی و به شیوه بررسی اسنادی است. جامعه آماری منابع اطلاعاتی (شامل کتب، مقالات و منابع الکترونیکی) و کلیه ی مطالعات صورت گرفته در زمینه ی هوش سازمانی در فاصله ی سالهای 1992 تا 2017 در داخل و خارج کشور که به صورت الکترونیکی در دسترس بوده اند، و همچنین کتب نگارش شده در زمینه ی هوش سازمانی بودند. در مطالعه ی متون از تحلیل متن کیفی به روش قیاسی – استقرایی و روش تحلیل مضمون بهره گرفته شد. نتایج پژوهش نشان می دهد ایده ی هوش سازمانی در چند دهه ی گذشته در رشته های پژوهشی گوناگون و به شکل های مختلف ارائه گردیده است. با وجود مطرح شدن هوش سازمانی در محافل آکادمیک، هنوز تعریف روشنی از آن وجود ندارد و مطالعات اندک صورت گرفته در این زمینه، جوابگوی پرسش های بسیار زیاد موجود در این حوزه نیست. همچنین یافته های نشانگر آن است که هوش سازمانی به دلیل اینکه دستیابی به دانش را در سازمان ها افزایش داده و باعث پیدایش مزیت رقابت نوینی در آنها گردیده است، می تواند گامی مهم در جهت بهبود کارایی، اثربخشی و افزایش بهره وری سازمان بردارد
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، حافظه سازمانی، سازمان های هوشمند
  • یوسف امینی*، محمد امینی، مصطفی محمودی صفحات 295-322
    موضوع این تحقیق، برسی تطبیقی طرز تلقی پدران و پسرانشان از تشکیل خانواده (ازدواج و فرزندآوری) است. این تحقیق از روش پیمایش بهره گرفته و از نوع مقایسه گروه ها می باشد. جمعیت آماری پسران 20 تا 30 ساله شهر شوشتر و پدرانشان هستند. حجم نمونه معادل 280 نفر (140 نفر پسر و 140 نفر پدرانشان) محاسبه گردید. روش نمونه گیری تصادفی ساده است و تکنیک گردآوری اطلاعات، پرسشنامه همراه با مصاحبه می باشد. پس از مرور ادبیات تحقیق بر پایه نظریه های ازدواج، دیدگاه های شکاف نسلی و نگرش ها و به کمک یافته های تحقیقات پیشین، سوالات تحقیق در قالب فرضیه قرار گرفت. داده ها حکایت از بالا رفتن سن ازدواج دو جنس دارند. در همه سطوح، میان نظر پدران و پسران در مورد سن ازدواج تفاوت معناداری وجود داشت. بین نظر پسران در مورد سن مناسب ازدواج با قومیت و میزان گرایش دینی، اختلاف معنی داری وجود داشت. این تفاوت در گروه پدران نیز مشاهده گردید. میانگین فرزند مطلوب هم از نظر پدران و هم از نظر پسران تقریبا دو فرزند بود در حالیکه میانگین تعداد فرزند پدران حدود 4 فرزند است. هر دو گروه بر عدم ادامه باروری در صورت دختر بودن فرزند اول به یک اندازه توافق نظر دارند ولی در میان کسانی که با ادامه باروری موافقند، پدران با تعداد بالاتری موافقت نشان داده اند. هم پدران و هم پسران درخصوص ترکیب جنسی فرزندان در تعداد بیش از دو فرزند بر ترکیب غالب پسر تاکید دارند. در خصوص همسان همسری در زمینه مذهبی و قومی، پدران علاقه بیشتری نشان داده اند.
    کلیدواژگان: نگرش نسلی به تشکیل خانواده، معیارهای انتخاب همسر، نحوه انتخاب همسر، همسان همسری
  • سید امیر آذرشین*، سمیه تاجیک اسماعیلی، زهرا خرازی محمد وندی آذر صفحات 323-346
    شک نگری و کم بودن میزان اعتماد به رسانه ملی سبب می شود که افراد جهت آگاهی بیشتر به سمت منابع غیر رسانه ای از جمله شبکه های اجتماعی و رسانه های بیگانه روند و در نتیجه همین امر سبب ایجاد شک و تردید و در نهایت ایجاد شایعه در میان افراد می شود.
    با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر با استفاده از روش میدانی، تکنیک پیمایش، ابزار تحقیق پرسشنامه و استفاده از نرم افزار SPSS به دنبال بررسی ارتباط بین استفاده از رسانه ملی و باور پذیری شایعه در شبکه های موبایلی در بین مردم شهر اهواز به عنوان هدف اصلی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی ساکنان 15 سال به بالای شهرستان اهواز می باشد که با استفاده از فورمول کوکران تعداد 384 نفر از آنها به عنوان حجم نمونه مورد بررسی قرار گرفته شده است.
    بر اساس یافته ها بین سرعت در انتقال خبر رسانه ملی (290/0- =P)، بی طرفی رسانه ملی در انتقال اخبار (280/0- P=)، استفاده از منابع موثق در بیان مطالب (345/0- = P)، اعتماد به رسانه ملی (446/0- =P) و سانسور در رسانه ملی (318/0= P) با باور پذیری شایعه در شبکه های موبایلی معنادار وجود دارد؛ بنابراین تمامی فرضیه های پژوهش تایید می شوند. بر اساس نتایج رگرسیون پنج متغیر فوق به طور کلی توانسته اند به میزان 36/0 تغییرات متغیر باور پذیری شایعه در شبکه های موبایلی را تبیین معنادار کنند (36/0 R2=).
    کلیدواژگان: رسانه، رسانه ملی، شایعه، شبکه های موبایلی
|
  • Ardalan Jahangiri, Rashid Ahmadrash *, Maryam Abaszade Pages 1-30
    The most important sources that influence teachers 'job satisfaction can be seen in the amount of individual's capital, including social and economic capital. The main objective of this research is to examine the role of social and economic capital in job satisfaction of high school teachers in Urmia.
    This research is correlated with the purpose of applying the data and in terms of data collection method. The questionnaire was made by social capital questionnaire and economic capital questionnaire and job satisfaction questionnaire. The statistical population of the study consisted of all secondary school teachers in Urmia with a total of 2575 students taught in 1395, of which 340 (143 women and 197 men) were selected as cluster sampling method. The face of the city was divided into five clusters of North, South, Central, Eastern and Western clusters, then from each cluster, high schools were randomly selected proportional to sample size.
    To test the variables and hypotheses, Pearson correlation coefficient was used. The findings of the research showed that there is a direct and significant statistical difference between the two variables of social capital and job satisfaction of teachers at the average level (r = 0.000, r = 0.349). Also, between economic capital and job satisfaction of teachers, there is a direct and relative statistical difference
    Keywords: Social capital, economic capital, Teachers, job satisfaction
  • ...
    Behruz Mamivand, Sajad Amini * Pages 31-58
    The purpose of this research is to design and validate a model for implementation of environmental policy in Iran, which has been carried out using mixed and combined methods. In the qualitative section with the help of methodology, the foundation or grounded theory of the researcher conducted in-depth interviews with 22 elites, managers and environmentalists in the country. The results of data analysis based on the coding trials showed that out of 135 corresponding concepts, 26 subcategories were extracted that have a conceptual relationship with each other. In the axial coding step, all 11 subcategories were extracted from the axial categories, which were further abstracted These categories at the selective coding stage, a nuclear category, are described as "a successful implementation of environmental policy based on fictitious formulation based on the institutional and value-added alignment and coordination in which the development of environmental knowledge with the green management strategy and effective laws promote the development of a culture of life An environment becomes "that can be all over Cover other vlat. In the quantitative part that the extraction model is validated, the results of the constraining of the structural equation show that all of the extracted qualitative components have a direct and significant effect on the successful implementation of the country's environmental policy.
    Keywords: policy, successful implementation of its policy, environmental policies
  • Yaser Shaikhvaisi *, Habiballh Khosroshahi, Rezaali Mohseni Pages 59-80
    Considering the importance of preventing the occurrence of violent behaviors in Tehran, in particular, theft, strife, conflict, hacking and harassment against citizens, and investigating the factors affecting the increase in violence behavior, this study aimed to investigate the physical role of defenseless urban spaces in behaviors Violent in Tehran.In this research, the hybrid method has been used. In order to achieve violent behaviors and their occurrence, secondary analysis method has been used. For recognition of defenseless spaces and causes of differences in the type of violent behaviors, participatory observation in the amount and for analyzing the information of analytical methods and A few statistics have been used. Also, in this research, 114 mass crimes in Tehran are considered as study areas.As a result of the research, it can be said that physical factors have a significant role in predisposing spaces for the occurrence of casualties, conflicts, involvement, theft, and harassment as the four most important types of violent behaviors. Also, the physical characteristics of urban defenseless spaces in the occurrence of violent behaviors are ranked first and ranked first in the theft, in the second place on the victory in Kiev, in the third place in conflict and conflict, and in the last rank affect the harassment.
    Keywords: Defenseless spaces, violent behaviors, urban security, physical features, purses
  • Saeed Kiyani Oshtorjani, Rokhsareh Badami * Pages 81-96
    The aim of this research was to investigate the effect of ethical behaviors and methods of coaches’ power on behaviors and risk-taking in martial adolescents with Due to the mediating role of coach and athlete communicate. Statistical population were included all the martial person in Najafabad, with age of 14-16, among them 304 participant were selected based on availability. Data collection instruments were included: Bolter and Weiss Coaching Behavior scale related to athleticism behavior, Sussman and Deep Methods of coaches’ power, Kavussanu and Boardley Social and anti-social behaviors, zadeh Mohammadi et al. adolescents risk-taking behavior in Iran sports and Joveit and Netomanis relationship between coach and athlete. The results of structural equation modeling showed that the effect of coach ethical behavior and exercise of power on riskiness and social and anti-social behaviors of martial arts work by mediating the quality of coach's and athlete's relationship is desirable. The results showed that the coach's ethical behavior affects both the risk of adolescents and their social behaviors, and the quality of the coach's relationship becomes more effective. The methods of exercising coach power do not directly affect the behavior and risk of combatants, but indirectly by mediating the mentor's and athlete's relationship affects the attitude and risk of combatants. In sum, the results of this study showed that the relationship between trainer and athlete was a mediator variable in the relationship between ethical behavior and the method of applying coach power on the attitudes and risk level of combatants.
    Keywords: Ethical behaviors, Coaches power, Risk-taking, Coach-Athlete Relationship, Martial adolescents
  • Seyedeh Masoomeh Ghafouri Kale*, Alireza Mohseni Tabrizi Pages 97-124
    Alienation, in its different aspects, is a social damage with various factors influencing on its emergence and its extensions. Life experience is a potential variable that can be assessed in the context. Thus, it has been attempted, in this paper, to address the sociological impacts of life satisfaction, in both individual and social levels, on aspects of alienation. Method applied for the research is surveying while the questionnaire has been used as the main technique to gather information. The statistical population of the research is consisted of adult citizens of Tehran (n=384). In this study, Seeman’s research has been applied in order to study alienation through its five aspects of powerlessness, normlessness, meaninglessness, social isolation and self-estrangement. Besides, life satisfaction has been studied in two levels of individual and social life satisfaction. According to the results, it established that from various forms of alienation, feeling of powerlessness has claimed the higher average among the studied population. It put an emphasis on a meaningful, inverse correlation between life satisfaction and all aspects of alienation, not least the connection between meaningless and life satisfaction that was higher than others (-0.57). Furthermore, among levels of life satisfaction, meaningless has the highest correlation with individual life satisfaction (-0.55), while normlessness claims higher solidarity with social life satisfaction among others (-0.37). In the field of underlying variables, a meaningful correlation was acquired between activity and life satisfaction. However there appeared no significant connection between other underlying variables and life satisfaction.
    Keywords: Life satisfaction, Powerlessness, Normlessness, Meaninglessness, Social Isolation
  • Hamed Hossin Poor *, Ali Mohammad Amir Tash Pages 125-142
    Considering the importance of teacher's job performance, this study attempts to investigate the relationship between the quality of service delivery, satisfaction and job performance from the viewpoint of the teachers participating in the curriculum of sports education in North Khorasan Province. The purpose of this research is applied, and in terms of strategy, correlation and field and library method are done. The statistical population of this study was the teachers who referred to the sports programs of North Khorasan province, which included 220 female teachers and 390 male teachers. The statistical sample of this study was estimated by Morgan table. The tools used to collect information in this research were Putterson Job Performance Questionnaire (1970), Quality of Service Questionnaire (LOQ) (2008) and Jocoon Lane's Satisfaction Questionnaire (2008). In order to analyze the data of the present study, elongation and skeletal indices, independent t-test, Pearson correlation coefficient and structural model of structural equations were used. The analysis of the data in this study was conducted using SPSS and AMOS software. It turned out The results of this study showed that the quality of services affects teacher's satisfaction by 0.339 and their job performance has an effect of 0.431. In order to improve the job performance and satisfaction of teachers, in order to improve the programs, the quality of these programs should be improved.
    Keywords: sports programs, quality of service delivery, Satisfaction, job performance, Teachers
  • Bojan Khajenory, Hamid Sedaghat * Pages 143-168
    Sports participation of the youth as active members of society is of great importance. Sports activity is an important factor both at the level of international competition and also in its relations with the health and vitality of the youth. But in recent years, an increase in the use of performance-enhancing drugs is evident among the youth. With regard to the negative effects of using such drugs and also the damages to championship sports due to the athletes’ punishments and deprivations, considering this issue and studying its related factors may be important in preventing and reducing the use of performance-enhancing drugs. One of these factors is social capital. An increase in social capital can be important in many ways, including that it unites individuals with their society and this itself results in more following the usual social norms. So, this study aimed to investigate the relationship between social capital the tendency to use performance-enhancing drugs in the youth. This study was conducted with a quantitative approach through a survey research and the data were collected using a questionnaire. The study population is consisted of young athletes of Shiraz aging 15-29. The sample size is 400 people. The research findings show that there is a significant relationship between the dimensions of social capital (institutional trust, social trust, social and cultural participation, social relations, the support of friends and family, and social norm) and the tendency to use performance-enhancing drugs. There’s also a significant difference between basic variables such as age groups, sports, education status, and employment status based on the tendency to use performance-enhancing drugs.
    Keywords: Social capital, tendency to use performance-enhancing drugs, athletes, the youth, Shiraz
  • Mahnaz Kargar *, Kioumars Niazazari, Taraneh Enayati Pages 169-198
    The present study which was both qualitative and quantitative research was performed to present a model for creating knowledge based firms in Universities. The statistical population in the qualitative section consists of heads, deputies, heads of colleges, and managers and in the quantitative section was the faculty member. In the qualitative section, 13 people were interviewed and in a quantitative section 267 participants were selected as a sample from 869 persons according to Cochran formula.Based on the analysis of qualitative data from deep and exploration interviews, their coding, content analysis and comparing them with theoretical foundation, it was revealed that 4 major factors and 120 minor factors contribute to the creation of knowledge-based firms in universities. the findings showed that at the individual or personal level, creativity had the greatest factorial 0/77, at managerial level, officials` support towards the founders of knowledge-based firms had 0/81, In organizational factors, the component of the establishment of knowledge based companies according to the needs of the region and the existing disciplines showed 0/81 and finally at the organizational level, suitable business planning to convert an idea into product via governmental support had 0/84. Other variables were also important in the next steps, respectively. The final model of the study was confirmed with indexes of fit and coefficient of standard. The highest coefficient of influence was related to managerial factor( 0.89) and the lowest coefficient of influence was individual factor(0/72).
    Keywords: model_universities_knowledge – based firms
  • Mehrdad Matani *, Ali Keshavarz Pages 199-220
    Paying attention to the concept of conscientiousness in organizations, in fact, there is an ethical and human look to the subject of work and organization, because ethics in professional behaviour leads to an obligation to perform the assigned tasks in the best form and without external control, and subsequently to improve the results of work, the main objective of this research is to investigate the relationship between organizational social capital and work conscience among employees.The statistical population of the research includes all the employees of the Bank of Residential of Tehran city .Based on the Cochran formula, 368 people were selected by cluster sampling The research design is applied in terms of its purpose and in terms of the nature and method of descriptive survey. The data gathering tool was a researcher questionnaire. The validity of the content verification tool was performed. Reliability of the questionnaire was determined by Cronbach's alpha. The findings showed that there was a positive and significant relationship between the various dimensions of social capital organization, namely: cognition (r= 0.44), communication (r= 0.42), and structural (r= 0.35), with the conscience of the employees of the bank, Therefore, all research hypotheses are confirmed. Based on regression results, multiple correlations of predictive variables with relatively high conscientiousness (r = 0.60). Also, three dimensions of social capital have been able to affect (0.36) of variables that change the work conscience (R2 = 0.36).
    Keywords: Social capital, cognitive, communication, structural, conscientiousness
  • Parvaneh Riahi * Pages 221-248
    The main objective of this research is to identify the cultural and religious factors affecting the weakening of the foundations of the families of Tehran. A research is a method of work and its method is survey or descriptive. This research covers a relatively large area. The community of families in district 3 of the municipality of district 5 of Tehran Which was selected by a large number of 385 people. The method of data collection in this research is based on library method, documentary study, and snapshot. According to the distribution of the questionnaire among the members of the statistical community, fieldwork has also been used to collect information.
    Findings of the research, testing and confirmation of the hypotheses by using Spearman correlation coefficient test and meaningful level, indicate that:The correlation coefficient between "young people's attention to Western media" and "the weakening of the families of Tehran's towns" is 0.85, between "Western youth coverage" and "weakening the families of Tehran's towns", 0.89, between "young people's lack of religious attention" and " The weakening of the families of Tehran's families was 0.73, between "facilitating the relationship between the girl and the boy" and "weakening the families of Tehran's towns" 0.61, and between "youth individualism" and "weakening of the families of the families of Tehran 0.79.
    Keywords: Family, family foundation, cultural, religious factors
  • Mahboobe Sadeghzadeh Tabrizi * Pages 249-272
    This research aims to investigate social and cultural factors affecting women's participation in implementing cultural policies in Isfahan. Research hypotheses have been developed with emphasis on the theoretical support of the research and the research method is a quantitative survey type. The statistical population of the research is women of Isfahan, which according to Cochran formula 384 were selected as sample size. The findings of the two-variable regression analysis in this study showed that women's access to modern technologies, women's awareness of citizenship rights, women's knowledge and education level, and the extent of women's responsibility for their participation in implementing cultural policies has a direct and significant effect However, women's political alienation has a reciprocal and significant impact on their participation in implementing cultural policies.
    Keywords: access to technology, Citizenship Rights, knowledge, education awareness, accountability, Political alienation
  • Reza Yarveysi, Nazem Fatah *, Khadije Abolmaali Hoseini Pages 273-294
    The purpose of the present study was to investigate the qualitative status of organizational development development as a competitive advantage in educational research centers in terms of applied purpose and in terms of method and method of implementation, qualitative studies and documentary survey method. The statistical population of the information sources (including books, articles and electronic resources) and all studies in the field of organizational intelligence between 1992 and 2017 at home and abroad that were available electronically, as well as written books In the context of organizational intelligence. In the study of texts, qualitative analysis of the text by deductive-inductive method and the method of the analysis of the content were used. The results of the research show that the idea of ​​organizational intelligence has been presented in different fields of research in several decades. Despite the emergence of organizational intelligence in academic circles, there is still no clear definition of this, and few studies in this area do not address the many questions that exist in this area. Also, findings indicate that organizational intelligence has increased knowledge gains in organizations and increased the benefits of new competition, which can be an important step for improving the efficiency, effectiveness and efficiency of the organization.
    Keywords: Organizational intelligence, enterprise memory, intelligent organizations
  • Yousef Amini *, Mohammad Amini, Mostafa Mahmoudi Pages 295-322
    The objective of this study was to evaluate the comparative attitudes of fathers and sons from the family (marriage and childbearing) is. This research uses a scrolling method and is a type of comparison between groups. The statistical population is the 20-30 year old boys from Shushtar and their fathers. The sample size was 280 people (140 boys and 140 fathers). The method of random sampling is simple and the data collection technique is a questionnaire with interviews. After reviewing the literature on theories of marriage, views and attitudes of a generation gap with the help of the previous findings, the research questions were based on assumptions. The data point to a rise in the age of marriage of both sexes. At all levels, there was a significant difference between the views of fathers and boys on the age of marriage. There was a significant difference between the views of boys on the proper age of marriage by ethnicity and religious orientation. This difference was observed in the group of fathers. Both fathers and boys emphasize the sexual composition of children in more than two children over the dominant male composition. Parents are more interested in feminine religious and ethnic identity.
    Keywords: Generational Attitude to Family Formation_Ways of Choosing a Spouse_Choosing a Spouse_Matching Wives
  • Seyyed Amir Azarshin *, Somayyeh Tajik Esmaeili, Zahra Kharazi Mohammadvandi Azar Pages 323-346
    The suspicion and low level of trust in the national media cause people to become more aware of non-media sources, including social networks and foreign media, and as a result of this, they create doubts and Ultimately, it's a rumor among people.
    Regarding the importance of the subject, the present study was conducted using fieldwork, scrolling technique, questionnaire research tool and SPSS software to investigate the relationship between the use of national media and rumored belief in mobile networks among Ahwaz people as The main goal is. The statistical population of this research is all residents aged 15 years and above of Ahwaz city. Using Formal Cochran, 384 of them have been studied as sample size.
    According to the findings, there was a rapid shift in the transmission of national media news (P = -0.290), national media neutrality in the transmission of news (P = -0.250), use of reliable sources of material (P = -0.345) ), Trust in the national media (P = 0.466) and censorship in the national media (P = 0.398) with rumored belief in mobile networks are significant; therefore, all the research hypotheses are confirmed. Based on the regression results, the above five variables have been able to explain significant changes in rumored belief variable in mobile networks by 0.36 (R2 = 0.36).
    Keywords: Media, national media, rumors, mobile networks