فهرست مطالب

علوم اجتماعی - پیاپی 42 (پاییز 1397)

نشریه علوم اجتماعی
پیاپی 42 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/13
  • تعداد عناوین: 14
|
  • امین ملازهی، محمدحسین یارمحمدیان *، بدری شاه طالبی صفحات 1-27
    هدف پژوهش حاضر، تحلیل برنامه درسی پنهان بر اساس مولفه های تربیت شهروندی است. پژوهش حاضر مبتنی بر پژوهش پدیدارشناختی به تبیین تجارب زیسته ی دانش آموزان پرداخته شد. شرکت کنندگان در این پژوهش دانش آموزان پسر و دختر سال های سوم و چهارم رشته های متوسطه نظری ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و ادبیات و علوم انسانی استان سیستان و بلوچستان به تعداد 6 منطقه آموزشی یا شهرستان بود. که با روش نمونه گیری ملاک محور موارد عادی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه ی عمیق نیمه ساختار یافته بود که مصاحبه ها تک تک انجام گرفت و کدگذاری گردید و بعد از نفر 21، اطلاعات به حد اشباع رسید و اطلاعات جدید به دست نیامد ولی برای باور پذیری تا 30 نفر ادامه پیدا کرد. پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات و حذف کدهای مشترک، کد مفهومی که بیانگر تجارب مشارکت کنندگان بود استخراج گردید که در 5 دسته اصلی به این شرح دسته بندی شدند: 1 بهداشت فردی و جمعی 2 قدرشناسی از میراث فرهنگی 3 مشارکت (قبول مسئولیت در مدرسه، نتایج کارگروهی بر تکامل شخصیت فرد، همکاری در کلاس درس، ملزومات کارگروهی) 4 قانون 5 توانایی حل مسئله. این یافته ها نمایانگر آن است که دانش آموزان در ارتباط با مهارت های شهروندی تجارب مثبت و منفی زیادی را کسب کرده اند که مبین تغییرات در نگرش، اخلاق و… می باشد که آگاهی از آن، برنامه ریزی برای مسئولین جامعه را آسان تر می کند. که در این مقاله فقط به مولفه مشارکت پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: برنامه درسی پنهان، تربیت شهروندی، مشارکت
  • سمیرا احسانی *، فرشیده ضامنی، محمد صالحی صفحات 29-46
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر شایستگی اخلاقی بر آموزش نیروی انسانی از منظر اساتید دانشگاه آزاد اسلامی غرب استان مازندران شامل واحدهای نور، چالوس، تنکابن، رامسر و محمودآباد در سال 1395 صورت گرفت. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل 274 نفر از اعضای هئیت علمی تمام وقت دانشگاه های آزاد اسلامی غرب استان مازندران بود که از این میان با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی ساده 160 نفر بعنوان حجم نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه شایستگی های اخلاقی ویتون (2007) و آموزش کارکنان نجفی زاده (1393) انجام گرفت. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، جهت بررسی اطلاعات و آزمودن سوال ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار Smart PLS 2 انجام پذیرفت. در بخش اول ویژگی های فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا مختص PLS بررسی گردید. در بخش دوم، ضرایب معناداری نرم افزار برای بررسی سوال های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. در نهایت یافته های پژوهش تاثیر شایستگی اخلاقی و مولفه های آن شامل دانش موضوعی، مهارت های منطقی، مهارت های حل مساله، مهارت های تدافعی و مهارت های رسیدن به اجماع و خودآگاهی را بر آموزش نیروی انسانی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران مورد تایید قرار داد.
    کلیدواژگان: شایستگی اخلاقی، آموزش، نیروی انسانی، مهارت حل مساله، مهارت منطقی، مهارت تصمیم گیری اخلاقی
  • محمدحسن الهی منش*، سیدباقر حسینی نژاد ماه خاتونی، محسن یاسمی صفحات 47-68
    بسیاری از برنامه ریزان و سیاست گذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند و در همین ارتباط گردشگری نیز با برنامه ریزی اصولی و شناسایی مزیت ها و محدودیت ها می تواند، نقش موثری در توسعه شهرها و روستاها و در نتیجه توسعه ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی داشته باشد. گردشگری، از فعالیت های مهم با پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و محیطی در شهرهاست. سیاست توسعه گردشگری، رویکردی است که شهر با تاکید بر آن می تواند ضمن افزایش منافع آن، تاثیرات منفی را به حداقل کاهش دهد. این پژوهش با هدف بررسی و نقش راهبرد اقتصادی مناسب برای توسعه گردشگری در منطقه مورد مطالعه انجام شده است. روش تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی و با هدف کاربردی می باشد. این تحقیق از دو جنبه دارای نوآوری می باشد یکی این که ترکیب متغیرهای استفاده شده در این موضوع مقاله تاکنون در این جامعه مورد آزمایش قرار نگرفته است و نوآوری دوم این که جامعه آماری موضوع تحقیق (ساکنین شهر بندرعباس) با تحقیقات قبلی متفاوت است. در این پژوهش از روش پیمایشی و با ابزار پرسشنامه جهت جمع-آوری اطلاعات مورد نظر استفاده شده، در همین ارتباط جامعه آماری این تحقیق ساکنین شهر بندرعباس بود و در تحقیق حاضر برای محاسبه حجم نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده و قابل دسترس استفاده شد و حجم نمونه مورد مطالعه، 100 نفر برآورد گردیده است. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از نوع آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و از آزمون خی دو استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از این است گسترش شبکه حمل و نقل برای گردشگران باعث افزایش اشتغال می شود، افزایش امکانات تفریحی منطقه باعث افزایش اشتغال می شود و همچنین افزایش امنیت گردشگران باعث گسترش اشتغال می شود.
    کلیدواژگان: اقتصاد گردشگری، توسعه پایدار شهری، بندرعباس
  • اکرم محمدی نیکو *، علیرضا قربانی، اعظم محمدی نیکو صفحات 69-86
    اعتیاد به مواد مخدر یک آسیب اجتماعی است که ابتلاء به آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها، هنجارهای فرهنگی و اخلاقی است. این معضل تا چندی پیش خاص مردان تلقی می شد، اما اخیرا زنان را نیز درگیر کرده است.
    هدف
    مقاله حاضر بررسی نقش عوامل های فردی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی در گرایش به اعتیاد در زنان استان گلستان است. پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کاربردی و پیمایشی می باشد.
    روش
    جامعه آماری شامل کلیه ی زنان معتادی که به دو مرکز بازتوانی ویژه بانوان در شهرهای گرگان و آزادشهر با فراوانی 343 نفر مراجعه نموده اند. با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 200 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده، برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار Amos استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از مدل تحلیل عاملی نشان داد بیشترین عاملی که موجب اعتیاد زنان شده است عامل فردی با بار عاملی 0. 92 می باشد، دومین عامل مربوط به عامل خانوادگی می باشد، سومین عامل اثرگذار عامل اجتماعی می باشد، عامل اقتصادی در جامعه مورد بررسی اثر به سزایی نداشته است و از مدل حذف گردید.
    نتیجه
    در گرایش زنان به اعتیاد نقش عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی در این پژوهش بیشتر و برجسته تر بود.
    کلیدواژگان: اعتیاد زنان، عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی
  • فرشته سادات سیدحسنی * صفحات 87-107
    پرخاشگری از جمله پدیده های نابهنجار دوره نوجوانی است که از شیوع قابل توجهی برخوردار است از این رو این پدیده به عنوان یک موضوع مهم در مطالعات روان شناسی و جامعه شناسی قرارگرفته است. بروز رفتار پرخاشگری در نوجوانان، همچون دیگر رفتارهای نابهنجار در این سنین، تاثیر بسزایی از مادران و شیوه های تربیتی و ارتباطی آنها می پذیرد. از این رو این پژوهش با هدف پیش بینی پرخاشگری بر پایه خشم مادران و ویژگی های شخصیتی دختران پایه نهم شهر یزد صورت گرفت. پژوهش حاضر یک مطالعه همبستگی بوده و جامعه موردمطالعه کلیه دانش آموزان دختر پایه نهم شهر یزد بودند که بدین منظور 177 دانش آموز با بهره گیری از روش تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. خشم مادران با استفاده از پرسشنامه خشم اسپیلبرگر (1988) سنجیده شده و نمونه موردنظر پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992) و پرسش نامه پنج عامل شخصیت ((neo-ffi-rکاستا و مک کری(1992) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون در نرم افزار spss23 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل داده ها نشان داد پرخاشگری نوجوانان با خشم مادران در سطح معناداری (01/0>p) رابطه مثبت و معنادار دارد در حالی که رابطه معناداری بین پرخاشگری نوجوانان و ویژگی های شخصیتی آنان مشاهده نشد. باتوجه به این یافته ها می توان نتیجه گرفت که کنترل خشم مادران می تواند با کاهش پرخاشگری نوجوانان همراه باشد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری نوجوان، خشم مادران، ویژگی های شخصیتی
  • امیرحسین عبدالعلی پور، جمشید ناظمی *، عباس طلوعی، فرهاد حسین زاده لطفی صفحات 109-136
    هدف اصلی این مقاله ارزیابی ارتباط انطباق پذیری کارکنان مقدم و رضایت شغلی آن ها با عملکرد شغلی آن ها با رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری هست. پژوهش حاضر از نوع هدف کاربردی و ازلحاظ روش اجرا از نوع تحقیقات غیرآزمایشی و از شاخه تحقیقات توصیفی –پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان تماسی بانک تجارت استان شمال غرب ایران است که برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. نتایج پژوهش نشاندهنده این است که رضایت شغلی به طور مستقیم در بین انطباق پذیری ارائه ی خدمات کارکنان تماسی و عملکرد شغلی آن ها نقش میانجیگری انجام می دهد. همچنین نتایج پژوهش حاکی است که رضایت شغلی به طور مستقیم در بین انطباق پذیری اجتماعی، فیزیکی، گروهی، سیاسی و سازمانی کارکنان تماسی و عملکرد شغلی آن ها نقش میانجیگری دارد.
    کلیدواژگان: انطباق پذیری کارکنان خط مقدم، رضایت شغلی، عملکرد شغلی
  • سید حسین حسینی *، رضا اسماعیلی، اصغر محمدی صفحات 137-169
    در فرایند گذارجامعه ایران از سنتی به مدرن عناصر ساختار فرهنگی جامعه در هم شکسته شده اند. خانواده گرایی یکی از عناصرسنتی ساختار فرهنگی است که در جامعه ما اهمیت فراوان دارد و یکی از مهمترین ارزش های وابسته به فرهنگ در هر جامعه است که به الگویی از سازمان اجتماعی اشاره می کند وبه عنوان بخشی از یک نگاه سنتی جامعه است که بر نگرشهای وفاداری،اعتمادوهمکاری دربین گروه خانواده تاکید می کند. چهارچوب نظری باستفاده از تبیین های ساختاری (نظریه مدرنیزاسیون،گذار جمعیتی دوم) و تبیین های ایده ای و ارزشی (نظریه ایده الیسم توسعه، دگرگونی ارزشهای اینگلهارت) می باشد. روش تحقیق پیمایشی بوده وجامعه آماری، متشکل ازمردان وزنانی ساکن در سه شهر که خانواده را تجربه نمودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برای جمعیت های بزرگ ، 420 نفر محاسبه وبراساس نمونه گیری سهمیه ای متناسب با تعداد خانواده ها درشهرمحل سکونت انتخاب شده اند. داده ها با کمک پرسشنامه جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار spss و Amos واندازه گیری ضریب همبستگی و تاثیر نتایج دادکه میزان خانواده گرایی در سه شهر بالا می باشد و ازشش فرضیه ی مورد بررسی نتایج حاصله نشان می دهدکه هر شش متغیر سرمایه اجتماعی و دینداری،سبک زندگی،تعلق اجتماعی و نوگرایی و هویت اجتماعی رابطه معنادار با خانواده گرایی داشته اند.
    کلیدواژگان: خانواده گرایی، دینداری، سرمایه اجتماعی، نوگرایی، سبک زندگی، تعلق اجتماعی و هویت اجتماعی
  • محمود ابوالقاسمی *، زهره حسنی، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 171-201
    گرایش بخش دانشگاهی به کارآفرینی تحت تاثیر انتطارات عملی ناشی از ظهور نوآوری های بنیادین از دانش است. تمرکز بر تجاری سازی دانش و اختراعات، ظهور کارآفرینان دانشگاهی و ایجاد شرکت های انشعابی دانش بنیان همگی از مصادیق بارز کارآفرینی دانشگاهی لحاظ شده اند. در این پژوهش، برای دستیابی به الگوی مفهومی تاثیر مولفه های کارآفرینی دانشگاهی از روش کیفی تئوری داده بنیاد استفاده شده است، که مبنای اصلی جمع آوری اطلاعات در این روش، انجام مصاحبه های نیمه ساختاریافته با افراد آگاه و متخصصان در حیطه موضوعی موردنظر است؛ نمونه گیری مورد استفاده در این تحقیق، نمونه گیری نظری بوده است که پس از انجام مصاحبه ها و جمع-آوری اطلاعات، کدهای به دست آمده در بخش های مختلف، تجزیه و تحلیل شده و پس از انجام مراحل سه گانبه کدگذاری باز، محوری و انتخابی مدل نهایی توسط محققان این تحقیق به دست آمده است؛ مبدل نهایی از مجموع مقوله محوری، شرایط علی، شرایط مداخله گر، راهکارها و در نهایت، پیامدها و نتایج حاصل از کارآفرینی تشکیل شده است که هرکدام از این شرایط و عوامل تشکیل دهنده مدل دارای متغیرها و مقوله هایی هستند، که توجه به آن-ها تحقق هدف نهایی کارآفرینی دانشگاهی را موجب می شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی دانشگاهی، بعد ساختاری، بعد فرایندی، بعد رفتاری، بعد توسعه ی، تئوری داده بنیاد
  • امیر رضایی *، ناصر پورصادق، رشید ذوالفقاری زعفرانی صفحات 203-231

    هدف پژوهش حاضر ارائه یک مدل ترکیبی فازی تصمیم گیری چند شاخصه، جهت شناسایی ابعاد و شاخص های وقوع رفتارسیاسی مدیران ارشد بانک مسکن در شعب تهران، با استفاده از تکنیک دلفی و وزن دهی و اولویت بندی ابعاد وشاخص ها با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی می باشد. جامعه آماری را 20 نفر از مدیران ارشد بانک مسکن که حداقل دارای 10 سال سابقه اجرایی و مدیریتی هستند، تشکیل می دهند. به منظور داشتن ابزارهای مناسب برای ارزیابی اهمیت ابعاد وشاخص های رفتار سیاسی، پس از مطالعه ی مقالات و تحقیقات محققین گذشته پیرامون ابعاد و شاخص های موثر و با تکنیک دلفی فازی استخراج شدند. با استفاده از طیف اعداد فازی مثلثی ساعتی ماتریس مقایسه ی زوجی عوامل اصلی توسط خبرگان مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس با استفاده از تکنیک فرآیند سلسله مراتبی فازی چانگ به وزن دهی ابعاد تحقیق پرداختیم. نتایج حاصل از وزن دهی به ابعاد رفتار سیاسی مدیران ارشد بانک مسکن با فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی نشان داد که بعد نگرش های شغلی رتبه ی اول و ابعاد پیامدهای کاری، ابعاد سازمانی و بعد ویژگی های فردی رتبه های دوم تا چهارم را کسب نمودند. به همین ترتیب به ازای شاخص ها نیز وزن دهی و رتبه بندی انجام شد.

    کلیدواژگان: رفتار سیاسی، رفتار اجتماعی، مدیران ارشد، بانک مسکن ایران، تکنیک دلفی فازی، تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی
  • حسین محمدی، محمد مزیدی *، سعید بهشتی صفحات 233-266
    انسان موجودی اجتماعی است و واقعیت زندگی اجتماعی او از زمان پیدایش آدم و حوا شروع و تا به امروز ادامه دارد. به نظر می رسد بدیهی ترین و ابتدایی ترین موضوع در زندگی اجتماعی بشر وجود قواعد، هنجارها، ضوابط، ساختارها، فرهنگ و نظاماتی است که او بتواند رفتار و اعمال خود را بر مبنای آن ها تعریف کند. از این رو ضرورت تعلیم و تربیت و نظام تربیتی برای تربیت شهروندان ضرورتی محلی، ملی و جهانی است. با این حال و با وجود ضروری بودن تربیت شهروندی در گستره جهانی به نظر می رسد بین مکاتب موجود هماهنگی کاملی در این باره وجود نداشته باشد. به منظور تبیین وجوه اشتراک و یا افتراق بین مکاتب اسلام و پراگماتیسم در زمینه تربیت شهروندی ، مقاله حاضر به مقایسه تعلیم و تربیت شهروندی در دو مکتب مذکور پرداخته است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کیفی است که با رعایت اصول موضوعه ی پارادایم کیفی به انجام رسیده است. داده های مورد نیاز به روش اسنادی، و با رعایت قاعده ی حداکثر تنوع در انتخاب اسناد مرتبط با موضوع پژوهش، گردآوری شدند. داده های گردآوری شده، پس از اجرای قاعده ی سازواری داده های کیفی با استفاده از رویکرد توصیفی-تحلیلی مورد و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتیجه این که اسلام و پراگماتیسم دارای وجوه افتراق هستند اما مشابهت های آنان در زمینه تعلیم و تربیت و از جمله تربیت شهروندی بیشتر است.
    کلیدواژگان: اسلام، پراگماتیسم، تعلیم و تربیت، شهروند، تربیت شهروندی
  • پروانه کاویانی *، سید حسین واعظی صفحات 267-286
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه روش های تربیت دینی مقطع ابتدایی درایران وکشوراروپایی انگلستان بود، روش پژوهش حاضر از نوع تظبیقی بود که جامعه اماری آن را اسنادومدارک موجوددرباب تربیت دینی درسایتهای نشریات ومجلات معتبرعلمی،سایتهای آموزش وپرورش رسمی،اسنادعلمی ولوایح قانونی رسمی مربوط به ا مرتربیت دینی دردوکشورایران و انگلستان تشکیل میدهند که پس از جمع آوری اطلاعات به روش تم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روش های تربیت دینی در این دو کشور دارای شباهت هایی می باشد اما دارای تفاوت های اساسی در اهداف، ارزشیابی و محتوای دروس می باشند. نتایج پژوهش حاضر می تواند به عنوان مبدایی برای استفاده از نقاط قوت تربیت دینی در کشور انگلستان و شناسایی نقاط ضعف داخلی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ایران، انگلستان، مقطع ابتدایی، تربیت دینی، مقایسه
  • محمدرضا غیاثی، مصطفی نیکنامی *، افسانه زمانی مقدم، کامران محمدخانی صفحات 287-318
    یکی از شاخص های توسعه اقتصادی در کشورها ، مشارکت شهروندان می باشد.یکی ازمهمترین امور ،مشارکت شهروندان در پرداخت مالیات می باشد.. در این پژوهش به تحلیل آموزش شهروندی برای بهبود مشارکت مردمی در پرداخت مالیات در اداره کل امور مالیاتی غرب تهران پرداخته شده است. .این مطالعه به صورت ترکیبی انجام شد؛ در بخش کیفی جامعه خبرگان متخصص در خصوص آموزش شهروندی،مشارکت و مالیات بودند که با انتخاب نمونه ای 20نفره به طور هدفمند از خبرگان در زمینه مربوطه انجام شد. ابزار کیفی در پژوهش مصاحبه نیمه ساختار یافته بوده است. برای تجزیه و تحلیل بخش کیفی از کدگزاری باز و انتخابی استفاده شد،. در بخش کمی تحقیق ،جامعه آماری 384 نفر از مودیان و 254 نفر از کارکنان اداره کل مزبور می باشد.روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی بود. و ابزار کمی پرسشنامه محقق ساخته می باشد. برای سنجش روایی ابزار، با کسب نظر از خبرگان و اساتید مورد بررسی قرار گرفت که این مهم مورد تایید قرار گرفت.پایایی ابزار از طریق اجرای 30پرسشنامه و تعیین آلفای کرونباخ صورت گرفت، که معادل 63/9 است. آمار مورد استفاده در این پژوهش تحلیل عاملی اکتشافی ، آزمون تحلیل عاملی تاییدی ،آزمون T ، می باشد که از نرم افزارهای SPSS ،استفاده از برنامه MonteCarloPCA استفاده شد.یافته های پژوهش نشان داد که 8 عامل استخراج شده یعنی عوامل آموزشی، فرهنگی، مدیریتی، اجتماعی، قانونی، اقتصادی، سیاسی و فناورانه در بهبود و ارتقاء مشارکت مردمی دخالت داشته که با آموزش شهروندی و یا کاربست همه این عوامل و زیر عوامل آن ها می توان در ارتقاء مشارکت مردمی در پرداخت مالیات تاثیر گذاشت..همچنین یافته های پژوهشی به شش روش آموزشی جهت آموزش شهروندی تاکید داشته اند. همچنین یهترین روش آموزش شهرندان از طریق مراکز دانشگاهی و مراکز آموزشی معرقی شدند.
    کلیدواژگان: مشارکت مردمی، آموزش شهروندی، پرداخت مالیات، ارتقا مشارکت
  • میثم موسایی *، محمدرضا محمدی صفحات 319-336
    فساد پدیده ای فراگیر است که در تمامی کشورهای جهان یافت می شود. اما مسئله ای که وجود دارد و حائز اهمیت است تفاوت میزان و رتبه فساد در بین کشورهای جهان است. اینکه چه عواملی این تفاوت ها را سبب شده و طیف گسترده ای از فساد اندک تا بسیار زیاد را در کشورهای منتخب به نمایش گذاشته سوال این پژوهش شد . برای پاسخ به سوال پژوهش، نیاز به داده های معتبر و کافی بود این داده ها ازبانک اطلاعات، سازمان های جهانی انتخاب و جمع آوری شد بدین صورت که از بین 165 کشور عضو سازمان شفافیت بین المللی ابتدا 45 کشوری که داده های کامل تری داشتند و طیف مختلفی از کشورهای توسعه نیافته تا توسعه یافته را شامل می شد با نظر اساتید متخصص انتخاب شدند که ایران هم در بین کشورهای منتخب دیده شده است. داده های جهانی تحقیق، با تکیه بر مطالعه نظری از سال 2000 تا 2013 جمع آوری گردیدو با استفاده از مدل تخمین برآورد، در کشورهای منتخب تجزیه و تحلیل شد. مشخص شد فساد در کشورها با ساختارهای کلان آنها مرتبط است و میزان فساد با سطوح مختلف توسعه، در کشورهای توسعه یافته ، عقب نگه داشته شده و در حال توسعه، متغیر است بدین معنا، هر کشوری که به سمت توسعه یافتگی جهش می کند از میزان فساد در آن کشور کاسته می شود.
    کلیدواژگان: فساد، سازمان شفافیت بین المللی، شاخص ادراک فساد، توسعه
  • علی ایل سعادتمند *، غلامرضا ویسی صفحات 337-356

    هدف پژوهش بررسی فرایند و مولفه های تاثیر گذار در تدوین اهداف آموزشی در ایران، آلمان و مالزی می باشد. روش پژوهش توصیفی -تحلیلی از نوع تطبیقی است که باتوجه به رویکرد چهارمرحله ای (توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه)، جورج اف بردی صورت پذیرفته است. جامعه آماری در سطح کلان (کشوری) تعیین و نمونه های منتخب، سه کشور ایران، آلمان و مالزی می باشند. تاکنون در هر سه کشور تدوین اهداف آموزشی در شوراهای بالادستی صورت می گیرد که این شوراها در ایران بیشتر حالت متمرکز داشته و در آلمان تمرکز آن ها کمتر و در مالزی ترکیبی از هر دو هست. مولفه های تاثیر گذار آموزش و پرورش ابتدایی نشان می دهد که در آموزش وپرورش ایران مهم ترین مولفه های تاثیرگذار در این حوزه مولفه های ایدئولوژیک همچون آیات قرآن و روایات و همچنین مولفه های تربیتی همچون اندیشه های تربیتی جدید و نتایج تحقیقات نوین در این زمینه هست. در آلمان نیز این مولفه ها عبارت اند از نتایج تحقیقات و اندیشه های تربیتی آلمان و مولفه های بین المللی در مالزی نیز ترکیبی از این دو در این زمینه بسیار تاثیرگذار بوده است که بدین سان ترکیب این مولفه ها می تواند تشکیل دهنده اهداف نظام تربیتی ابتدایی باشد. نتیجه حاصل از این پژوهش آن است که مدیران و مسئولان باید الزامات منطقه ای را به همراه سندهای بالادستی در تدوین اهداف آموزشی دوره ابتدایی در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: تدوین اهداف آموزشی، آلمان، ایران، مالزی
|
  • amin molazehi, Mohammad hosein yarmohamadiyan *, badri shah talebi Pages 1-27
    The overall objective of this study was to analyze the hidden curriculum based on the components of effective citizenship education was in high school. Because the hidden curriculum is a program that students learn subjects related to citizenship skills Therefore, in this study based on phenomenological study was to explore the lived experiences of students. Participants in the study of male and female students in the third and fourth year high school courses in math and physics, science, literature and humanities Sistan and Baluchestan 6 training area or the city., the code represents the participants' experiences was a concept that was extracted in 5 main categories were divided as follows: 1. Personal and Social Health (hygiene, healthy living, health education) 2. appreciation of cultural heritage (rich and noble culture and history of the country, lack of awareness and wallowing in the family about the history, culture and internalization of knowledge about the history and culture of the country) 3. Partnership (the responsibility of the school, the results of a working group on the development of personality, work in the classroom, the essentials of teamwork) 4. Law (compliance and non-compliance wit appointed time, the role of social relationships in the database) 5. problem-solving ability (prosperity of all aspects of each individual to live in society, the ability to communicate effectively and solve problems in personal relationships, use of personal opinion and the opinion of others through dialogue to solve problems). These findings show that pupils in relation to citizenship skills have gained a lot of positive and negative experiences That indicate a change in attitude, ethics and more conscious of it, makes it easier to plan for community officials. In this article only the component of the partnership will be discussed.
    Keywords: Hidden curriculum, Citizenship Education, Participation
  • Samira Ehsani *, Farshideb Zameni, Mohammad Salehi Pages 29-46
    The purpose of this research was to investigate the effect of ethical competence on human resource education from the viewpoint of professors of Mazandaran Islamic Azad University in 1395. The research method was applied for the purpose of the research and the method of data collection was descriptive-survey. The statistical population of the study consisted of 274 full-time faculty members of Mazandaran Islamic Azad universities. Using Cochran's formula and simple random sampling method, 160 subjects were considered as sample size. The data collection method was based on a researcher-made moral competency questionnaire based on the Whiton model (2007) and staff training of Najafizadeh (1393). After collecting questionnaires, data analysis and testing of hypotheses were done using Structural Equation Modeling Method and using Smart PLS 2 software in two parts of the measurement model and structural part. In the first part, technical characteristics of the questionnaire including reliability, convergent validity and divergent validity of PLS-specific questionnaire were investigated. In the second part, the software's significant coefficients were used to examine the research hypotheses. Finally, the findings of the research confirmed the effect of moral competency and its components including subject knowledge, logical skills, problem solving skills, defensive skills, consensus-building skills and self-awareness on human resources training at Islamic Azad universities in Mazandaran province.
    Keywords: moral competence, education, defensive skills, logical skills
  • mohsen yasemi, mohamadhassan elahimanesh * Pages 47-68
    Many development planners and policymakers also mention the tourism industry as the main pillar of sustainable development. In this regard, tourism can also play an effective role through systematic planning and identification of advantages and disadvantages. In developing cities and villages and as a result of national development and diversification into a national economy. Tourism is one of the major activities with economic, social and environmental consequences in cities. The tourism development policy is an approach that the city, with its emphasis on, can minimize its negative impacts, while maximizing its benefits. This research was conducted with the aim of investigating the role of a suitable economic strategy for tourism development in the study area. The research method is descriptive-analytical and with the purpose of application. This research has two aspects of innovation. One is that the combination of variables used in this topic has not been tested in this community so far, and the second innovation is that the statistical community of the research subject (residents of Bandar Abbas city) is different from previous research. In this research, a survey method and a questionnaire were used to collect the information. In this regard, the statistical population of this research was residents of Bandar Abbas. In this study, simple and accessible random sampling method was used to calculate sample size. The sample size was estimated to be 100. The data analysis method was used for statistical analysis using SPSS software and Chi-square test. The results of the research indicate that the expansion of the transport network for tourists will increase employment, increase the recreational facilities of the region will increase employment, and increase the safety of tourists will increase employment.
    Keywords: Tourism Economics, Sustainable Urban Development, Bandar Abbas
  • Akram Mohammadiniko *_Alireza Ghorbani_. . Pages 69-86
    Drug addiction is a social pathology that underlies the cause of the collapse of many values, cultural norms and ethics. This dilemma was considered by men only, but has recently also involved women.
    Objective
    The present study aims to investigate the individual, familial, social, and economical factors.
    Methodology
    This study was performed in Applied and survey manner.
    Method
    Statistical population includes all of women who had referred to two rehab centers in Gorgan and Azadshahr cities. The subject was consisted of all women with a tendency toward addiction in Addiction Treatment Center in Gorgan, all 343 people were considered. The sample size using Cochran formula was 200 people. Sampling was conducted in random manner. Data collection was done by using self-made questionnaire in this research. To analyze the data obtained from research Amos software was used. Findings: The results obtained from factor analysis model showed that the most significant factor that causes addiction in women was individual factor with the factor loading of .92, the second was related to familial factor, the third effective factor was social factor and the last factor was economical factor with no significant effect.
    Conclusion
    In this study it was shown that among women addiction tendency factors, individual, familial and social were the most effective one.
    Keywords: women addiction, individual, familial, social, Economic
  • fereshte sadat seyes hassani * Pages 87-107
    Aggression is one of the most abnormal phenomena in adolescence, and this phenomenon is an important issue in psychology and sociology studies. The incidence of aggressive behavior in adolescents, like other abnormal behaviors of this age, has a significant impact on mothers and their educational and communication practices. Therefore, this research was conducted with the aim of predicting aggression based on the anger of mothers and personality traits of 9th grade girls in Yazd. The present study was a correlational study and the population of the study was all 9th ​​grade girl students in Yazd city. For this purpose, 177 students were selected using cluster random sampling. The anger of mothers was measured using Spielberger's Anger Questionnaire (1988) and completed the sample of Bass and Perry (1992) and the Five Personality Characters Questionnaire (neo-ffi-r Costa and McCarey, 1992). The data were analyzed using Pearson correlation and regression analysis were used in SPSS23 software. Results of data analysis indicated that there was a positive and significant relationship between aggression of adolescents and mothers anger at significant level (p
    Keywords: Teenage aggression, mothers' anger, personality traits
  • amir hosein abdolalipoor, jamshid nazemi *, abbas toloei, farhad hosein zadeh Pages 109-136
    The main objective of this paper is to assess the relationship between the prioritization of the staff and their job satisfaction with their job performance with the structural equation modeling approach. The present study is an applied and, as appropriate, non-experimental research, and a descriptive-survey research branch. The statistical population of this research is the contact staff of the Bank of Commerce in the northwest of Iran. Simple random sampling method was used for sampling. The research results show that Job satisfaction directly carries out the mediation role between the adaptability of service delivery staffing and their job performance. Also, the results indicate that job satisfaction directly mediates the social, physical, group, political and organizational adaptability of contact staff and their job performance.
    Keywords: Adaptability frontline employees, Job satisfaction, Job Performance
  • HOssin Hossini *, reza esmaili, asghar mohamade Pages 137-169
    En el proceso de Gzarjamh Irán de lo tradicional a moderno complejo cultural de la sociedad han sido destrozadas. La familia no es sino una construcción cultural Nasrsnty en nuestra comunidad es importante y una de las culturas más basada en el valor en cualquier sociedad es un modelo de organización social señala, y como parte de un aspecto tradicional que las actitudes de lealtad , Atmadvhmkary tensiones dentro del grupo familiar.Screened theoretical framework of structural explanations (modernization theory, the second demographic transition) and explain the idea and values ​​(idealism theory development, transformation of values ​​Inglehart) is. Statistical community survey methodology, including men and women living in three cities experienced family.Data were collected using questionnaire and using the software spss and Amos and measure the correlation and impact that the high rate of family-oriented in three cities And six hypothesis of the study results show that one in six social capital variables and religion, lifestyle, social belonging and social identity, modernity and have a relationship with the family-oriented.
    Keywords: family oriented, religious, social capital, modern, lifestyle, social belonging, social identity
  • Mahmoud Abolghasemi *, Zohre Hassani, Asghar Moshabaki Esfehani Pages 171-201
    The academic orientation of entrepreneurship is influenced by the practical implications of the emergence of fundamental innovations of knowledge. The focus on the commercialization of knowledge and inventions, the emergence of academic entrepreneurs, and the creation of knowledge-based business divisions are all considered as significant examples of academic entrepreneurship. In this research, the qualitative method of data theory theory has been used to achieve the conceptual model of the impact of academic entrepreneurship components, which is the main basis for collecting information in this method, conducting semi-structured interviews with knowledgeable individuals and experts in the subject area The sampling used in this research was theoretical sampling. After interviews and collecting information, the codes obtained in different sections were analyzed and after the steps The triangular open, axial and selective coding of the final model is obtained by the researchers in this study; the final transformer of the whole category The conditions, the circumstances of the intervener, the solutions, and, finally, the implications and results of entrepreneurship, each of these conditions and the constituent elements of the model have variables and categories, the focus of which is the realization of the goal The ultimate causes of university entrepreneurship.
    Keywords: Academic Entrepreneurship, Structural Dimension, Process Dimension, Behavioral Dimension, Developmental Dimension, Theory Data Foundation
  • Amir Rezaei, Naser Poorsadeq, Rashid Zolfaghari zaaferani Pages 203-231

    The purpose of the present study is to present a multi-index fuzzy multi-index combinational model for identifying dimensions and indicators of behavioral behavior of senior managers of Mashkan banks in Tehran's branches using Delphi technique and weighting and prioritizing dimensions and indicators using the Fuzzy Analytical Hierarchy Process. The statistical population consists of 20 senior managers of Mashkan Bank with at least 10 years of executive and managerial experience. In order to have appropriate tools for assessing the importance of the dimensions and dimensions of political behavior, after studying the articles and researches of past researchers about the dimensions and indices of effective and with a fuzzy Delphi technique were extracted. Using the triangular fuzzy spectrum of the clock, the pairwise matrix of the key factors was evaluated by the experts. Then, using Chang's fuzzy hierarchical process technique, we investigated the dimensions of the research. The results of the weighting on the dimensions of political behavior of senior managers of Maskan Bank with the process of fuzzy hierarchy analysis showed that the dimension of the job attitudes first rank and the dimensions of the work outcomes, organizational dimensions and the dimension of the personal characteristics of the second to fourth rank. Similarly, weighting and rating were made for indicators

    Keywords: Political Behavior, Social Behavior, Senior Managers, Iran Housing Bank, Fuzzy Delphi technique, Fuzzy Analytical Hierarchy Process Analysis Technique
  • HOSSEIN MOHAMMADI, mohammad mazidi *, Saeed beheshti Pages 233-266
    Man is a social being and the reality of his social life has begun since the advent of Adam and Eve and continues to this day. The apparent and primordial issue in human social life seems to be the existence of laws, criteria, structures, cultures, and systems that can define their actions based on them. Hence, the need for citizenship education is indispensable at local, national and global levels. Nevertheless, despite the need for universal citizenship education, there seems to be no full coordination between existing schools. In order to explain the contrasts or differences between Islamic schools and pragmatism in the field of citizenship education and its causes, in this paper, education and, in particular, citizenship education from the two schools mentioned have been compared. The present study is a type of qualitative research which has been carried out in accordance with the principles of qualitative paradigm. The required data were collected by documentary method and according to the principle of maximum diversity and the principle of saturation in selecting the documents related to the research topic. Data were analyzed by descriptive-analytical method. The result is that although Islam and pragmatism have distinct characteristics, their similarities in education, including citizenship education, are greater.
    Keywords: Islam, Pragmatism, Education, Citizen, Citizenship Education
  • parvaneh kaviani *, Seyed Hossein Vaezi Pages 267-286
    Compare the objectives, content and evaluation methods of primary school religious education in Iran and the European countries England The aim of this study was to compare primary school religious education in Iran and European countries UK,A comparative study was that the population ofDocuments concerning religious education sites and publications in scientific journals, scientific documents and official legal bills related to the issue of religious education in Iran and England,After collecting data for comparative analysis method were analyzed.The results showed that religious education is in these two countries have similarities, but have fundamental differences in objectives, evaluation and course content are. The results of this study can be used as proximal to utilize the strengths of religious education in England and identify internal weaknesses to be used.
    Keywords: Iran, the UK, primary school, religious education, compared
  • mohamadreza qiyasi, mostafa niknami *, afsane zamani moqadam, kamran mohamadkhani Pages 287-318
    One of the indicators of economic development in countries is the participation of citizens. One of the most important issues is the participation of citizens in paying taxes. In this research, an analysis of citizenship education to improve the popular participation in paying taxes at the Tehran Tax Administration has been addressed. Is. This study was carried out in a mixed way; in the qualitative section of the community, experts were specializing in citizenship education, participation and taxation, with a sample of 20 individuals targeted to experts in the field. The qualitative research tool has been semi-structured interviews. Qualitative analysis of open and selective coding was used. In a small part of the research, the statistical population is 384 attendants and 254 employees of the General Directorate. The random sampling method was a random sampling. And a small tool is a researcher made questionnaire. To assess the validity of the tool, an opinion was taken by experts and professors, which was confirmed by this. The tool was subjected to the implementation of 30 questionnaires and Cronbach's alpha, which is equivalent to 63.9. The data used in this study are exploratory factor analysis, confirmatory factor analysis, T test. SPSS software utilized the MonteCarloPCA program. The results of the study showed that 8 extracted factors - educational, cultural, managerial factors , Social, legal, economic, political, and technological, have been involved in the improvement and promotion of popular participation, which can be attributed to the promotion of popular participation in tax payments by teaching citizenship or by applying all of these factors and their underlying factors. Also, research findings There are six methods of teaching citizenship education. They also provided the best method for teaching scholars through university centers and educational centers.
    Keywords: Popular participation, citizenship education, tax payment, promotion of participation
  • maysam mousaei *, mohammadreza mohammadi Pages 319-336
    The corruption is a global phenomenon which exists in all the countries. But the essential is the difference in the corruption rate of the countries. The main question in this research is to know “which factors make this huge difference and wide spectrum of corruption rate between the countries?” to answer this question we collected the needed data from sources like World Bank and The Organization Transparency International. We have chosen 45 countries including Iran; from the 165 member countries of the Transparency Org. our sample contains a wide variety from the developed countries to the undeveloped countries, which have more sufficient data on the Transparency Org website. The data is collected based on theoretical studies from 2000 to 2013 and analyzed according to the Linear Trend estimation model. The results show that the corruption in these countries is related to their macro-structures. It is also a function of the development ratio, in the sense that the more developed countries have lower rate of corruption.
    Keywords: Corruption, tranceparency Org, perception of corrupt index, Development
  • Ali ile saadatmand *, gholamreza veysi Pages 337-356

    The purpose of the study is to examine the process and components that influence the development of educational goals in Iran, Germany and Malaysia. The method The method of this research is descriptive-analytic, which is based on the four-step approach (description, interpretation, adjacency, and comparison), George F. Bardy. The statistical population is determined at the macro level (country) and selected samples are three countries: Iran, Germany and Malaysia. So far, in all three countries, educational goals have been formulated in upstream councils that are concentrated in Iran, and in Germany they are Iran, Germany and Malaysia. So far, in all three countries, educational goals have been formulated in upstream councils that are concentrated in Iran, and in Germany they are less focused, and in Malaysia it is a combination of both. In Germany, the process of compilation of more and more goals has been from the bottom up and in Iran from the top to bottom; this model can also be used in combination with Iran, which is the role of provincial education councils based on councils of primary and secondary education teachers. This process is getting better and the process is getting better. The components of elementary education show that in the education of Iran, the most important components in this field are ideological components such as Quranic verses and traditions,.The result of this research is that managers and authorities should consider regional requirements, along with upstream documents, in formulating the goals of primary education

    Keywords: Educational Purposes, Germany, Iran, Malaysia