فهرست مطالب

علوم اجتماعی - پیاپی 34 (پاییز 1394)

نشریه علوم اجتماعی
پیاپی 34 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اکبر وروایی، عمران پرنداخ صفحات 1-28
    امروزه با رشد سریع شهرنشینی، صنعتی شدن، مدرنیزاسیون و افزایش جمعیت، مسائل و مشکلات متفاوتی در جوامع مختلف به وجود آمده است، که یکی از مهمترین این مشکلات وجود مجرمان و زندانیان است. این مساله زمانی حادتر می گردد، که شاهد پدیده ای به نام تکرار جرم و بازگشت مجدد زندانیان به جرم و زندان باشیم. پژوهش حاضر که با هدف بررسی عوامل اجتماعی موثر بر تکرار جرم در شهر کرمانشاه است، از نظر نوع هدف یک بررسی کاربردی، از نظر وسعت پهنانگر، از نظر دامنه خرد و از نظر زمانی یک بررسی مقطعی است. روش تحقیق در این پژوهش میدانی با استفاده از تکنیک پیمایش، و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه است. همچنین حجم نمونه در این تحقیق 150 نفر است. این پژوهش به دنبال بررسی ارتباط بین متغیرهایی چون احساس محرومیت، رضایت از زندگی، دینداری، مشارکت اجتماعی، پایگاه اقتصادی و سن به عنوان متغیرهای مستقل و تکرار جرم به عنوان متغیر وابسته است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که: بین احساس محرومیت (47/0)، رضایت از زندگی (0.44-)، دینداری (0.46-)، مشارکت اجتماعی (0.23-) و پایگاه اقتصادی (0.30-) با تکرار جرم در بین مجرمین ارتباط معنادار وجود دارد؛ اما بین متغیر سن و تکرار جرم ارتباط معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: جرم، تکرار جرم، زندان، متغیرهای اجتماعی، کرمانشاه
  • یعقوب احمدی، بهزاد حکیمی نیا صفحات 29-58
    گسترش فزاینده فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی در سال های اخیر، حیات بشری را در ابعاد مختلفی تحت تاثیر قرار داده است. یکی از حوزه های مهم زمینه فرهنگی و ارزش های فرهنگی است. از این منظر، گسترش فزاینده فناوری های اطلاعات و ارتباطات و شکل گیری «جامعه شبکه ای» منجر به تحول و دگرگونی ارزش های فرهنگی در اغلب جوامع معاصر شده است که بارزترین مثال آن رشد ارزش های سکولار- عقلانی و ارزش های ابراز وجود یا رهاینده است. این مطالعه درصدد است تا با بررسی این فرایند، اثر میراث سنتی را در رابطه با فضای مجازی و ارزش های فرهنگی در چند کشورهای اسلامی واکاوی نماید. به عبارتی سئوال اصلی این مطالعه این است که فضای مجازی چه اثری بر دگرگونی ارزش های فرهنگی در کشورهای اسلامی دارد؟ به عبارتی فرضیه تحقیق این است که بین گسترش فضای مجازی و تغییر ارزش های فرهنگی متناسب با وضعیت متغیرهای مربوط به دیواره اتشین رابطه وجود دارد. بررسی نظری این موضوع نشان می دهد که دیدگاه های نظری متفاوتی در رابطه با فضای مجازی و ارزش های فرهنگی قابل دسته بندی است: نخست دسته ای که عقیده دارند همراه با ورود تکنولوژی، از جمله تکنولوژی ارتباطی، ارزش های سنتی محو شده و ارزش های نوین جایگزین می شوند و این فرایند در کل جهان به صورت واحد و همسان رخ می دهد که پیامد آن همگرایی ارزش ها و فرهنگ ها در جوامع خواهد بود. گروه دوم بر اهمیت ارزش های فرهنگی و ماندگاری کامل آن در جوامع مختلف و حتی تشدید آنها و مقاومت در برابر تغییرات تاکید دارند. گروه سوم اعتقاد دارند که در اثر تحولات فزاینده در عرصه جهانی شدن و تکنولوژی های ارتباطی شاهد امتزاج و ترکیب ارزش های سنتی و مدرن در جوامع جدید خواهیم بود. اخیرا نظریه ای تحت عنوان «دیواره های آتشین» در این زمینه مطرح شده است که به نظر می رسد به شیوه بهتری می تواند تبیین کننده این فرایند باشد. این نظریه بر اهمیت موانع فرهنگی- اقتصادی در تغییر و جایگزینی ارزش ها تاکید دارد. بر این اساس، تغییرات جامعه ایران در مقایسه با سایر نقاط، مبتنی بر نظریه دیواره آتشین نشان می دهد که چنین موانعی نیز در اثرگذاری فضای مجازی بر تغییرات ارزشی در جامعه ایرانی نقش کاملا برجسته ای دارند. روش بررسی این مطالعه تحلیل ثانویه است که با استفاده از داده های پیمایش ارزش های جهانی برای کشورهای اسلامی انجام می پذیرد.
    کلیدواژگان: میراث اسلامی، فضای مجازی، جامعه شبکه ای، ارزش های سکولار، عقلانی، ارزش های ابراز وجود
  • اسماعیل جهانبخش، نسرین آب شاهی صفحات 59-82
    با توجه به گسترش کاربرد و تاثیرات اجتماعی-فرهنگی فناوری های نوین در جامعه انجام مطالعات فرهنگی-اجتماعی در حوزه فناوری اهمیت خاصی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیرات فرهنگی-اجتماعی نوسازی نرم افزاری روندهای سنتی سازمان مخابرات استان اصفهان انجام گرفت و با استفاده از، روش پیمایشی و تکنیک پرسشنامه بر روی 222 نفر از کاربرانی که از طریق نمونه گیری طبقه ای انتخاب شده اند، روابط مورد نظر را تبیین کرد. کلیه تحلیل ها به کمک آزمونهای فرض و تحلیل های رگرسیون انجام شد. نتایج نشان می دهد که دو ارتباط مستقیم و معنادار بین متغیر نوسازی نرم افزاری روندهای سنتی با متغیر اعتماد بنیادین کاربران(01/0p<) و بین متغیر نوسازی نرم افزاری روندهای سنتی و متغیر ارزش ها و نگرش های کاربران (01/0p<) و دو ارتباط مستقیم و معنادار دیگری بین متغیر اعتماد بنیادین کاربران با متغیر هویت شخصی کاربران (01/0p<) و متغیر ارزش ها و نگرش های کاربران با متغیر هویت شخصی کاربران (01/0p<) وجود دارد. همچنین بین متغیر متغیر هویت شخصی کاربران و متغیر بازتعریف هویت اجتماعی کاربران ارتباط مستقیم و معناداری (01/0p<) وجود دارد.
    کلیدواژگان: نوسازی نرم افزاری، اعتماد بنیادین، ارزش ها و نگرش ها، هویت شخصی، بازتعریف هویت اجتماعی
  • فواد مکوندی صفحات 83-100
    این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر محیط متعالی کسب و کار در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان انجام شده است. روش پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و بر حسب نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی به شمار می آید، و از حیث ارتیاط بین متغیرهای تحقیق از نوع علی و به طور مشخص مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری این تحقیق 574 نفر از کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان بودند که با استفاده از نمونه گیری ساده تصادفی و روش کوکران 227 نفر انتخاب گردیدند و از طریق پرسشنامه های استاندارد که روایی و پایایی آنها محاسبه شد داده ها گرد آوری گردیدند. سپس با استفاده از نرم افزار هاری آماری و در سطح خطای آلفای 0.5 همه فرضیه به آزمون گذاشته شد که همه فرضیه ها تایید شدند و عوامل موثر بر محیط متعالی شناسایی شد. در نهایت پیشنهادات کاربردی ارائه شد.
    کلیدواژگان: محیط متعالی، جو سازمانی، احترام به کارکنان، افتخار به کار در سازمان، عدالت در سازمان
  • بیژن خواجه نوری، لیلا بهمنی، مریم سادات دل آور صفحات 101-120
    هدف از نگارش پژوهش حاضر، بررسی تاثیر وسایل ارتباطی نوین بر گروه های خانوادگی و چگونگی پیوند آنها در جامعه مورد مطالعه است. برای بررسی این موضوع از روش پیمایش و اطلاعات آن از طریق پرسشنامه جمع آوری شده است. جامعه آماری این پژوهش، شامل دانشجویان دختر دانشگاه شیراز است که با استفاده از جدول لین و خطای 5 درصد 395 نفر برآورد شده و در نهایت نمونه مورد نظر، با روش خوشه ایانتخاب شد. نتایج به دست آمده از این پژوهش، حاکی از آن است که میزان استفاده از وسایل ارتباطی نوین با وضعیت تاهل، ارتباط ناب و مردسالاری و گروه های خانوادگی رابطه معناداری دارد.
    کلیدواژگان: گروه های خانوادگی، مرد سالاری، وسایل ارتباطی نوین (اینترنت، تلفن همراه، ماهواره)، ارتباط ناب
  • محمدتقی فاضلی، غفار پوربختیار صفحات 121-144
    در فرهنگ سنتی ما همواره مراسم آیینی و اسطوره ای با مفاهیم متنوع برگزار شده اند. سوگواری از اعمالی است که دنباله رو آیین کهن و بازتاب اساطیر کهن ایران است. این آیین در شاهنامه به صورت گسترده در میان داستان های شورانگیز بیان شده است. به دنبال کشته شدن و یا مرگ شخصیتی در شاهنامه ناله و خروش و نوحه سرایی به شکلی جانسوز بیان می شود. همچنین دیگر اعمال سوگواری از جامه دریدن و نگونسار کردن کوس و تبیره تا آتش برسرریختن و گنج و کاخ را به آتش کشیدن و... همچنین آداب مربوط به تدفین و خاکسپاری به طور کامل نشان داده شده است. سوال های اساسی در این مقاله آن است که چه همانندی و ناهمانندی هایی بین روایات داستانی شاهنامه و واقعیت های تاریخی درباره آیین های سوگ نزد اقوام کهن و باسابقه ایرانی بختیاری ها وجود دارد. نتیجه این تحقیق بیان مشابهت این سنت ها و مراسمی است که با ارایه شواهد در این دو فضا رخ می دهد.
    کلیدواژگان: شاهنامه، آداب، باورها، سوگواری، بختیاری ها
  • سیروس محبی، مسلم رستمی، سمیرا کلانتری پور، اقبال سلطانی صفحات 145-172
    مشارکت سیاسی در نظام دموکراسی غیر مستقیم، نقش حیاتی ایفا می کند. انتخاب، ساز و کار اصلی برای تحقق حاکمیت مردمی است. قدرت نهایی از آن مردم است و مردم این قدرت را از طریق فرآیند مشارکت سیاسی به نمایندگان واگذار می کنند. در این میان مشارکت به شهروندان امکان می دهد تا مقامات مسئول را جایگزین کرده و دولت را تغییر دهند. از این رو، مشارکت باعث می گردد تا متصدیان امور در مقابل ملت پاسخگو و مسئول باشند. مقاله حاضر که نتیجه پژوهشی تجربی در حوزه سیاسی - اجتماعی است، به دنبال بررسی عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت سیاسی شهروندان در مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه است. به عبارت دیگر سئوالات اساسی این است که عوامل اجتماعی موثر بر مشارکت سیاسی شهروندان در مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه کدامند؟ برای پاسخگویی به سئوال مطرح شده، تعداد 384 نفر از شهروندان 18 سال به بالای مناطق حاشیه نشین شهر کرمانشاه به صورت نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیده و مورد بررسی قرار گرفتند. روش پژوهش به کار گرفته شده، روش میدانی، تکنیک پیمایش و ابزار مورد استفاده، پرسشنامه می باشد. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد، بین میزان سیاسی بودن اطرافیان، گرایش به هویت ملی، اعتماد اجتماعی، دینداری، جنس و وضعیت تاهل با مشارکت سیاسی شهروندان ارتباط وجود دارد؛ اما بین پایگاه اقتصادی با مشارکت سیاسی شهروندان ارتباط معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: مشارکت سیاسی، سیاسی بودن اطرافیان، هویت ملی، اعتماد اجتماعی، دینداری، مناطق حاشیه نشین کرمانشاه
  • زهره مشکاتی، لیلا کی نژاد صفحات 173-186
    هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان فشار والدین بر فرزندان در فرایند اکتساب خبرگی ورزشکاران دو و میدانی ایران بر مبنای مدل تکاملی مشارکت ورزشی بود. این تحقیق از نوع توصیفی است که به روش پیمایشی انجام گرفت. نمونه پژوهش شامل 42 نفر از ورزشکاران زن خبره دو و میدانی ایران بود که به طور هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. برای اندازه گیری داده ها از پرسشنامه تاریخچه تکاملی ورزشکاران هوپ وود (2013) استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل استنباطی برآوردهای خودگردان با 95 درصد اطمینان تحلیل گردید. نتایج نشان داد که 2/76 درصد از ورزشکاران در رده سنی 6-12 سال هیچگونه تمرین دوومیدانی نداشتند. با توجه به برآورد خودگردان با 95 درصد اطمینان می توان گفت میانگین میزان فشار والدین بر ورزشکاران در رده های سنی13-15 سال و 16 سال به بالا به میزان کم بوده-است. این یافته ها می تواند به مسئولین برای برنامه ریزی های آموزشی و به والدین برای قراردادن فرزندانشان در مسیر بهتر ورزشی و رسیدن به خبرگی راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: خبرگی، فشار والدین، مدل تکاملی مشارکت ورزشی، دو و میدانی
  • مریم آقایی صفحات 187-208
    تفکیک زباله یکی از مهمترین شاخص های زیست محیطی در جهان معاصر است. شهروندان به واسطه تفکیک زبان اقدام شایسته ای در قبال محیط زیست انجام می دهند. با این کار حجم زباله تولیدی کمتر شده و همچنین با مصرف مجدد برخی مواد مانند، کاغذ، چوب، شیشه و آهن می توان از میزان مصرف آنها کاست. از این رو این پژوهش با هدف بررسی نقش فرهنگ زیست محیطی شهروندان اصفهان در تفکیک زباله های خانگی به روش کمی انجام شده است. تحلیل های آماری این پژوهش به کمک دو نرم افزار Spss و Amos انجام شده است. فرهنگ زیست محیطی شهروندان در 5 بعد رفتار زیست محیطی، مسئولیت زیست محیطی، هنجارهای زیست محیطی، ارزش های زیست محیطی و آگاهی زیست محیطی با سوالاتی محقق ساخته تعریف شده و در میان 384 نفر از شهروندان توزیع و جمع آوری شده است. همچنین تفکیک زباله های خانگی نیز از نظر پاسخگویان با 5 سوال تعریف شده است و ضریب 86/0 آلفای کرونباخ نشان از روایی بالای پرسشنامه این پژوهش دارد. نتایج پژوهش نشان داد که فرهنگ زیست محیطی شهروندان جایگاه مناسبی ندارد و همچنین فرهنگ زیست محیطی شهروندان همبستگی معکوسی با میزان تفکیک زباله های خانگی دارد و هرچقدر که فرهنگ زیست محیطی شهروندان بالا باشد به تبع آن از میزان تفکیک نیز افزایش خواهد یافت. در کل 5 متغیر رفتار زیست محیطی، مسئولیت زیست محیطی، هنجارهای زیست محیطی، ارزش های زیست محیطی و آگاهی زیست محیطی توانسته اند 61/0 از کل تغییرات تفکیک زباله شهر اصفهان را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: فرهنگ زیست محیطی، رفتار زیست محیطی، مسئولیت زیست محیطی، هنجارهای زیست محیطی، ارزش های زیست محیطی و آگاهی زیست محیطی، تفکیک زباله
  • ایران سلیمانی، سیده صدیقه سیدکاظمی اردبیلی صفحات 209-230
    عزاداری و برپایی مجالس به پاس تعظیم و احترام فرد یا گروهی است، که در قالب مداحی سخنرانی، سینه زنی و غیره انجام می شود. همچنین به دلیل نقش سازنده فردی و اجتماعی و فرهنگی آن، جایگاه ویژه ای در مکتب اسلام و سیره اهل بیت دارد. اما برخی اعمال خارج از توصیه ها و احکام دین در مراسم های عزاداری که به نام دین و به عنوان دستور دینی معرفی و عمل شود بدعت محسوب شده و ضروری است نحوه عزاداری ها اصلاح و بدعت ها از آن زدوده شود. این تحقیق با هدف بررسی مناط بدعت و مشروعیت مناسک عزاداری به روش توصیفی – تحلیلی انجام شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که گریه کردن، نوحه سرایی و مرثیه خوانی و عزاداری طبق آیات قرآن احادیث شیعه و سنی برای اهل بیت (ع) نه تنها ممنوع نیست بلکه دارای فضیلت خاصی است که این فضیلت شامل تعزیه داران واقعی خواهد گردید. و نیز از مصادیق شعائر الهی، مودت و محبت به اهل بیت علیهم السلام و مبارزه با ظلم و ستم است که در قرآن به آنها سفارش شده است و می توان مشروعیت عزاداری را در اسلام اثبات کرد. اما در زمینه بروز بدعت ها و خرافات در عزاداری می توان چنین نتیجه گرفت که از نظر اکثر فقهای عظام حکم اولیه در مورد بدعت ها از جمله قمه زنی و هر نوع عمل نامتعارف در عزاداری ها، حرمت است و در هیچ یک از فرمایش معصومین (ع) پیرامون فضیلت عزاداری بر امام حسین (ع) به امری غیر از گریه کردن و زیارت کردن قبر مطهرشان توصیه نشده است .
    کلیدواژگان: عزاداری، بدعت، مشروعیت، اهل بیت (ع)، فقه
|
  • Akbar Vervaei, Omran Parandakh Pages 1-28
    Today, with the rapid growth of urbanization, industrialization, modernization and increase in population, the different problems in different societies come into being, which is one of the most important problems of offenders and prisoners. This problem becomes more acute when, to witness the phenomenon of recidivism and relapse to crime and to be prison inmates. This study aimed to investigate the influence of social factors on recidivism in the city of Kermanshah. Objective of a functional review, extensive in scope, in terms of the scope and reason in terms of time is a cross-sectional study. The method in this research field using survey techniques, and tools for data collection questionnaire. The sample size in this study is 150. This study sought to examine the relationship between variables such as feeling of exclusion, life satisfaction, religiosity, social participation, economic status and age as independent variables and recidivism as the dependent variable. The results show that: the sense of deprivation (0/47), life satisfaction (-0/44), religion (-0/46), community involvement (-0/23) and economic status (-0/30) with recidivism among offenders there is a significant relationship, but there was no significant relationship between age and recidivism.
    Keywords: crime, recidivism, prisons, social factors, Kermanshah
  • Yaghuob Ahmadi, Behzad Hakiminya Pages 29-58
    The increasing development of information and communication technologies in recent years on various aspects of human life is affected. One of the important areas of culture and values of culture. From this perspective, the increasing development of information and communication technologies and formation "lattice society" led to the transformation of cultural values in contemporary societies is often the most obvious example is the growth of secular-rational values and the values of self-expression or liberating. This study sought to investigate this process, the effect of traditional heritage and cultural values in relation to cyberspace in some Islamic countries is analyzed. The main question of this study is that the cyberspace what effect the transformation of cultural values in Islamic countries? In other words, the hypothesis is that the cyberspace is expanding and changing cultural values in accordance with the factors related to the firewall there. This theoretical study shows that different theoretical perspectives in relation to cyberspace and cultural values is categorized; The first group believes that with the arrival of technology, including communication technology, traditional values disappear and be replaced with new values. This process occurs in the whole world as one and matched that the outcome will be a convergence of values and culture in communities. The second group stressed the importance of cultural values in different societies and even intensify its full shelf life and resistance to change are emphasized. The third group believe that the increasing developments in globalization and communication technologies witnessed combining traditional and modern values will be in modern society. This theory emphasizes the importance of economic and cultural barriers to change and replace the value of humanity. Accordingly, changes in comparison with the rest of society, based on the theory firewall shows that such barriers in cyberspace impact on changes in the value of Iran's population are quite prominent. Methods this study is a secondary analysis using the World Values Survey carried out to Muslim countries.
    Keywords: Islamic heritage, cyberspace, lattice society, secular- rational values, self-expression values
  • Esmaeil Jahanbakhsh, Nasrin Abshahi Pages 59-82
    According to increasing of usage and the socio-cultural effects of technology on the society, it is important to do socio-cultural studies in technology and science area.This study has done in order to verify socio-cultural effects of software renovation of old processes on Esfahan telecommunication software system and determined the survey method and questionnaire technique by using 222 people who were selected through stratified sampling method and specified the relations. All analysis were done by Hypothesis exam and regression. The results show that there are two meaningful straight relationships between the software renovation of old processes variable and the users values and theories variable (p
    Keywords: Software renovation, basic trust, values, theories, self, identity, redefining social identity
  • Foad Makvandi Pages 83-100
    This study aimed to” investigate the factors affecting the excellent environment business”In MasjedSoleiman Oil and Gas Exploitation Company. The present research method based on applied purpose and in terms of collecting data is a descriptive study and in respect of relationship between variables is a causal one and is based on constructional equations modeling. Population of the study, 574 employees were Masjed Soleiman Oil and Gas Exploitation Company Using simple random sampling method 227 persons were chosen Cochran. And through a standardized questionnaire validity and reliability was calculated. Then, using statistical software rabies and alpha error of 0.5 in all hypotheses were put to the test that all hypotheses were confirmed and the factors influencing an excellent environment were identified. Finally, the application was submitted.
    Keywords: Excellent environment, Organizational climate, Respect for employees, Justice at Work, Honor the work of the organization
  • Bijan Khajehnoori, Layla Bahmani, Maryamsadat Delavar Pages 101-120
    The present study was aimed at investigating the effect of modern communication devices on family groups and circumstance of their relationship in the society. To study the issue, survey method was used and data have collected through the questionnaire. The statistical population of this study is consisted of 395 female students of Shiraz University which are estimated using the Lin table and 5% error. And finally, desired samples were chosen through the cluster method. Results of this study showed that there is a significant relationship between the use of modern communication devices with the marital status, pure relationship, patriarchy, and family groups.
    Keywords: Family groups, patriarchy, modern communication devices (internet, mobile, satellite), pure relationship
  • Mohammad Taghi Fazeli, Ghaffar Pourbakhtiar Pages 121-144
    In our traditional culture, ritual and mythic have been held with various concepts. Actions that follow the ancient ritual of mourning and reflection of ancient Iranian mythology. The ceremony was sensational stories in Shahnameh is widely among states. Following the killing or the death of a character in Shahnameh whine and cry and heart-rending dirge as it is expressed. As well as other acts of mourning robes, tearing and destroying and burning Kuse assets. Burial and funeral rites of the dead also fully shown. The basic question in this article is that the similarity between the stories of Shahnameh and historical realities of the mourning rites of ancient Iranian tribes there. The result is similar to the traditions and ceremonies of research evidence that occurs in the space.
    Keywords: Shahnameh, the customs, beliefs, mourning, Baḵtiaris
  • Sirous Mohebi, Moslem. Rostami, Samira Kalantaripour, Eqbal Sultani Pages 145-172
    Political participation in the system of indirect democracy, plays a vital role. Selection mechanism for the realization of popular sovereignty. The partnership allows citizens to change their government officials and replaced. Hence, participation leads to attendants in the nation are accountable and responsible. This article is the result of empirical research in the political sphere - social, followed by social factors influencing political participation of citizens in marginalized areas of the city of Kermanshah. In other words, the main question that social factors influencing political participation of citizens in marginal areas of Kermanshah What? To answer the question, number 384 residents over 18 years old marginal areas of Kermanshah were selected by multistage cluster sampling and were studied. The research method employed, the field method, surveying techniques and tools used, questionnaire. Correlation analysis showed that, between the political entourage, national identity, social trust, religion, sex, marital status and political participation of citizens there, but there was no significant relationship between economic status and political participation.
    Keywords: political participation, political entourage, national identity, social trust, godliness, marginal areas of Kermanshah
  • Zohreh Meshkati, Leila Keinejad Pages 173-186
    This research aimed to study parental pressure level in the process of acquiring expertise in track and field female athletes of Iran based on the Developmental Model of Sport Participation. This study was descriptive done by the survey method. Study population consisted of 42 expert track and field female athletes of Iran selected purposefully in available mode. Data was measured using The Developmental History of Athletes Questionnaire by Hopwood (2013). Data were used by descriptive analysis and inferential analysis of autonomous estimation at %95 confidence. Results showed that 76/2 of the athletes aging 6-12 years had no track and field exercise. According to autonomous estimation at %95 confidence we can say that the average level of parental pressure on athletes between the ages of 13-15 and those who are higher than 16 was very low.. These findings can be helpful for the officials of educational programs and parents to put their children in a better sports path to reach expertise.
    Keywords: Expertise, Parental pressure, Developmental Model of Sport Participation, Track, field
  • Maryam Aghaei Pages 187-208
    Waste separation is one of the most important environmental indicators in the contemporary world. Citizens towards the environment by doing a proper separation of tongue action. This will produce less waste volume as well as the reuse of some materials such as paper, wood, glass and iron can reduce their consumption. Therefore, this study aimed to investigate the role of environmental culture of citizens in the separation of household waste was conducted through a survey. Statistical analysis software Spss and Amos both the study was conducted. Environmental culture of citizens in the next five environmental behavior, environmental responsibility, environmental norms, environmental values and environmental awareness is defined and distribution of questionnaires among 384 residents have been collected. The separation of household waste is defined in terms of respondents with five questions and Cronbach's alpha coefficient indicates the validity of the questionnaire for this study is 0/86. The results showed that citizens not have a proper environmental culture. Citizens also environmental culture is an inverse correlation with the separation of household waste. As an environmental culture of the citizens is high as a result of the resolution will also increase. A total of five environmental behavior, environmental responsibility, environmental norms, environmental values and environmental awareness could explain 6.10 of the total changes in Isfahan waste separation.
    Keywords: environmental culture, environmental behavior, environmental responsibility, environmental norms, environmental values, environmental awareness, waste separation
  • Iran Soleimani, Syeda Sediqeh Kazemardabili Pages 209-230
    holding mourning ceremonies Reverence and respect for individual or group, in the form of eulogy speech, and self-harm is done. Also, due to the constructive role of individual, social and cultural bereavement has a special place in Islam and Ahl-e Bayt Sira. This study aimed to investigate areas of innovation and legitimacy of mourning rites descriptive - analytical. The results show that cried out, dirge and lamentation and mourning for Shia and Sunni traditions According to the Quran Ahl al-Bayt (AS) not only not forbidden, but has a particular virtue is the virtue of the Passion will be the real owners. Divine ritual, friendship and love of Ahl al-Bayt (as) and fight against oppression is to order them in the Quran advises. So none of the words of Imams (peace be upon him) concerning the virtues of mourning for Imam Hussein (AS) to something other than crying out and visit the grave Mthrshan not recommended.
    Keywords: mourning, innovation, legitimacy, Ahl al Bayt (AS), jurisprudence