فهرست مطالب

مجله روانشناسی ورزش
سال دوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا صابری کاخکی، جلیل نظام دوست صفحات 345-354

    هدف از این تحقیق مقایسه اثر سه نوع تمرین با شدت‌های زیاد، متوسط و سبک بر شیوه‌های توجهی در پسران و دختران بود. روش تحقیق: 30 نفر از دانشجویان پسر و دختر داوطلب رشته تربیت بدنی با دامنه سنی 25-19 سال به روش تصادفی ساده انتخاب و در این تحقیق شرکت کردند. شرکت‌کنندگان تمرین را با سه شدت: سبک به مدت 5 دقیقه، متوسط به مدت 5 دقیقه و زیاد (تا رسیدن به واماندگی یا ضربان قلب 186 ضربه در دقیقه) بر روی دوچرخه کارسنج انجام دادند. از شرکت‌کنندگان خواسته شد در حین فعالیت افکار جاری در ذهنشان را به صورت جمله و عبارت بیان کنند و آزمونگر صدای آنها را ضبط می‌کرد. پس از انجام آزمون، افکار شرکت‌کنندگان بر اساس سیستم طبقه‌بندی افکار شومر به دو دسته گسسته و پیوسته تقسیم شد. داده‌ها با استفاده از آزمون غیر پارامتریک خی دو تحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد با افزایش شدت تکلیف جهت توجه از گسسته به سمت پیوسته در حال تغییر می‌باشد. در مرحله تمرین سبک، تفاوت بین افکار معنی‌دار بود و افکار گسسته بیشتر بود (004/0>P). ولی در مرحله تمرین متوسط و زیاد افکار پیوسته به شکل معنی‌داری شیوه توجهی غالب بود (005/0>P). تنها در مرحله تمرین متوسط در دختران تفاوت معنی‌دار نبود (05/0).

    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، شیوه های توجهی، جنسیت
  • امیر شمس، محمدعلی اصلان خانی، پروانه شمسی پور دهکردی، محمدرضا قاسمیان مقدم صفحات 355-364

    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه خودکارآمدی و عزت نفس با رشد اجتماعی دانش‌آموزان پسر ورزشکار رشته‌های گروهی و غیر ورزشکار بود. روش تحقیق: بدین منظور، 220 پسر دانش‌آموز شامل 110 پسر ورزشکار از رشته‌های گروهی با سابقه 4 سال فعالیت و 110 پسر غیر ورزشکار، از مدارس دبیرستان مناطق 2، 8، 9 و 11 شهر تهران با دامنه سنی 5/1 ± 16 سال به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه ویژگی‌های فردی، پرسشنامه خودکارآمدی شرر (پایایی 81/0 تا 85/0)، پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت (پایایی 85/0) و پرسشنامه رشد اجتماعی وایتزمن (پایایی 99/0) بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و از آزمون‌های t مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره به‌روش ورود استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که همبستگی عزت نفس با رشد اجتماعی 28/0=r و همبستگی خودکارآمدی با رشد اجتماعی 26/0=r در پسران ورزشکار در سطح 05/0P > معنی‌دار است. اما همبستگی عزت نفس و خودکارآمدی با رشد اجتماعی در دانش‌آموزان پسر غیر ورزشکار معنی‌دار نبود (05/0 P

    کلیدواژگان: عزت نفس، خودکارآمدی، رشد اجتماعی، پسران دانش آموز ورزشکار و غیر ورزشکار
  • شهین جلالی، مینو دخت ملکیان، فرهاد طباطبایی قمشه، امیر سالار جعفر پیشه صفحات 365-373

    هدف از انجام این تحقیق، تعیین تاثیر اضطراب در موقعیت قابل پیش‌بینی بر تعادل ایستا در افراد ورزشکار و غیر ورزشکار بود. روش‌شناسی: در این پژوهش 24 نفر ورزشکار (8 زن و 4 مرد) و غیر ورزشکار (8 زن و 4 مرد) به صورت داوطلبانه در دسترس شرکت کردند. جهت ارزیابی تعادل ایستای افراد از دستگاه صفحه نیرو استفاده شد. همچنین به منظور ایجاد اضطراب، صدایی با شدت 80 دسی بل (طبق استاندارد کمیته علمی اتحادیه اروپا) به صورت قابل پیش‌بینی (موقعیتی که افراد از پخش صدا اطلاع داشتند) در ثانیه سی‌ام پخش و اثر آن بر میزان تعادل افراد ورزشکار و غیر ورزشکار مطالعه شد. تعادل هر دو گروه قبل از ایجاد محرک صوتی، یکسان گزارش شد (میانگین توزیع نقاط مرکز فشار برابر 45/0بود). سطح اضطراب شرکت‌کنندگان در طول آزمون توسط دستگاه ثبت هدایت الکتریکی پوست اندازه گیری شد. ناحیه نوسان و توزیع مسیر جابجایی مرکز فشار که پارامترهای ارزیابی تعادل هستند نیز در محور x و y اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش تفاوت معناداری بین تغییرات نوسان بدن افراد ورزشکار و غیر ورزشکار در اثر اضطراب قابل پیش بینی نشان داد؛ هر چند میزان نوسان هر دو گروه افزایش پیدا کرده بود اما اضطراب پدید آمده موجب افزایش نوسانات بیشتری در افراد غیر ورزشکار شد.

    نتیجه گیری

    بر پایه یافته های پژوهش، اضطراب بر میزان نوسانات بدن تاثیر گذار است. بر اساس یافته های این تحقیق با وجود عدم تفاوت بین میزان تعادل افراد ورزشکار و غیر ورزشکار قبل از ایجاد محرک، میزان کنترل تعادل در افراد ورزشکار در موقعیت قابل پیش بینی بیش از افراد غیر ورزشکار بود. افراد غیرورزشکار در مقابل این تغییر، ناحیه نوسان بزرگتری نشان دادند.

    کلیدواژگان: اضطراب، تعادل ایستا، دستگاه صفحه نیرو، ورزشکار، غیر ورزشکار، سطح هدایت الکتریکی پوست
  • مهدی رافعی بروجنی، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی، محمدعلی سنجری صفحات 375-382

    هدف از اجرای این تحقیق مطالعه تاثیر تغییر جهت حرکت با توجه به نیروی گرانش زمین بر استراتژی کنترلی و نرخ بالا رفتن الکترومیوگرافی در حرکات سریع تک مفصله آرنج بود. روش‌شناسی: پانزده نفر مرد، راست دست که هیچ گونه سابقه بیماری یا آسیب عصبی – حرکتی نداشتند، با میانگین سنی(8/3± 8/24) در این تحقیق شرکت کردند. از آزمودنی‌ها خواسته شد که حرکت فلکشن آرنج را با حداکثر سرعت با 90 درصد حداکثر دامنه حرکتی مفصل آرنج در هفت جهت مختلف با توجه به نیروی گرانش زمین اجرا کنند. در حین اجرای حرکات الکترومیوگرافی سطحی از عضلات دوسر و سر خارجی سه سر بازویی به عمل آمد. با تقسیم دامنه فعالیت (تفاضل اوج فعالیت از فعالیت حالت استراحت) بر دامنه زمانی فعالیت (تفاضل زمان اوج فعالیت از زمان آغاز به فعالیت عضله) شیب رسیدن به اوج الکترومیوگرافی یا نرخ بالارفتن الکترومیوگرافی (RER) در حرکات مختلف محاسبه شد. با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس درون‌گروهی با اندازه‌گیری مکرر نتایج تحلیل شدند (05/0≥ P).

    نتایج

    در نرخ بالارفتن الکترومیوگرافی عضله دوسر بازویی تفاوت معنی‌داری در جهات مختلف مشاهده نشد. نرخ بالارفتن الکترومیوگرافی بین وضعیت حرکتی صفحه افقی حول محور عمودی با وضعیت حرکتی صفحه سهمی حول محور عرضی (خلاف جهت گرانش) (018/0 =P)، وضعیت حرکتی صفحه سهمی حول محور عرضی (در جهت گرانش) (031/0 =P)، حالت طاق باز (003/0 =P) و وضعیت حرکتی آویزان (014/0 =P) در عضله سه سر بازویی تفاوت معنی‌داری داشت. نتیجه‌گیری: جهت حرکت با توجه به نیروی گرانش باعث استفاده همزمان از دو استراتژی کنترلی حساس و غیر حساس به سرعت در عضلات دو سر و سه سر بازویی می‌شود و تاثیر معنی‌داری بر نرخ بالارفتن الکترومیوگرافی در عضله سه سر بازویی دارد.

    کلیدواژگان: استراتژی حساس به سرعت، استراتژی غیر حساس به سرعت، الکترومیوگرافی سطحی، حرکات تک مفصله
  • علیرضا بهرامی، احمد قطبی ورزنه، مهدی ضرغامی صفحات 383-396

    روش انجام هر تحقیق از اهمیت بالایی برخوردار بوده و اگر از روش مناسبی استفاده نشود از قدرت اثبات تحقیق کاسته خواهد شد. با توجه به اختلاف نظرها در مورد تقسیم‌بندی آزمون گروهی تصاویر پنهان شده، مطالعات پیشین نتوانست تصویر کاملی را از تفاوت و ارتباط بین سبکهای شناختی و عملکرد حرکتی نشان دهد. بنابراین مطالعه حاضر با توجه به عدم قطعیت ناشی از ضعف دانش و ابزار بشری و عدم صراحت مربوط به یک پدیده در منطق فازی به ارایه مدل های فازی سیستم طبقهبندی آزمون گروهی تصاویر پنهان شده پرداخت و در یک مطالعه موردی به مقایسه دقت پرتاب شرکت‌کنندگان مستقل از زمینه و وابسته به زمینه در محیط‌های باز و بسته با رویکرد فازی و کلاسیک پرداخت. در این راستا آزمون گروهی شکل‌های نهفته شده بین 320 دانشجوی پسر توزیع گردید و در نهایت براساس نمرات بدست آمده از آزمون، 90 نفر به صورت تصادفی در سه گروه 30 نفری وابسته به زمینه، بیطرف و مستقل از زمینه قرار گرفتند. آزمون در دو شرایط محیطی باز و بسته اجرا گردید (یعنی در هر شرایط 45 نفر). تکلیف شامل پرتاب دارت در هر یک از شرایط بود. در مرحله اکتساب شرکتکنندگان در 5 بلوک 10 کوششی تکلیف پرتاب دارت را انجام دادند. آزمون یادداری شامل یک بلوک 10 کوششی بود که 24 ساعت بعد از مرحله اکتساب انجام شد. بعد از بررسی نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و برابری واریانسها با استفاده از آزمون لون، داده‌ها به کمک روش های آماری تحلیل واریانس سه راهه (2×3×5) با اندازهگیری مکرر، تحلیل واریانس 2 راهه (3×2) و آزمون تعقیبی بنفرونی تحلیل شد. اگرچه نتایج با رویکرد فازی از لحاظ آماری معنیدار نبود ولی مقایسه میانگینها به تایید نظریه استقلال و وابستگی به زمینه ویتکین و همکاران (1979) در هر دو شرایط محیطی پرداخت. اما نتایج با رویکرد کلاسیک تنها در شرایط محیطی بسته به تایید نظریه استقلال و وابستگی به زمینه ویتکین و همکاران (1979) پرداخت. مدل فازی آزمون گروهی تصاویر پنهان شده به محققان تربیت بدنی و علوم ورزشی این اجازه را میدهد که با درجه عضویتهای متفاوت هر یک از شرکت‌کنندگان امتیاز واقعی آنها را به دست آورند و ویژگیهای مشترک هر یک از شرکت‌کنندگان در هر یک از گروه‌ها تقریبا به صفر برسد.

    کلیدواژگان: منطق فازی، منطق کلاسیک، سبک های شناختی
  • علیرضا فارسی، مهناز مرغزار، محمد علی اصلان خانی صفحات 397-408

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر راهبردهای یادگیری خودتنظیم و غیر خودتنظیم بر اکتساب، یادداری و انتقال مهارت درایو فورهند تنیس روی میزدردانشجویان دختر مبتدی بود. روش‌شناسی: بدین منظور از بین دانشجویان دختر غیر تربیت بدنی دانشگاه شهید بهشتی 20 نفر (میانگین سنی 1±22) به صورت داوطلب انتخاب شده و براساس نتایج حاصل از پرسشنامه خودتنظیمی به دو گروه همسان تقسیم شدند.گروه خودتنظیم دو جلسه بعد از پیش‌آزمون، آموزش دستورالعمل‌های اجرای تکنیک فورهند تنیس روی میز را اجرا کردند و گروه غیر خودتنظیم تنها دستورالعمل‌های اجرای تکنیک را اجرا می‌کردند. 150 کوشش تمرینی (15 بلوک 10 کوششی) در هر جلسه اکتساب بود که در مدت 6 جلسه انجام شد. سپس آزمون اکتساب (4 بلوک 10 کوششی) همراه با کارت‌های نشانه که محتوی سوالاتی در مورد تحلیل تکلیف، خودثبتی، خودارزیابی، اسنادهای سببی و استنباط‌های انطباقی بود به هر دو گروه داده شد. پس از 48 ساعت آزمون یادداری برگزار شد. بعد از آن آزمون انتقال با ایجاد سرعت و جهت های متفاوت در دستگاه توپ‌انداز انجام شد. یافته‌ها با استفاده از روش آماری تی مستقل تحلیل شد. نتایج مربوط به مهارت درایو فورهند در مرحله اکتساب که دقت و کنترل را بررسی می‌کرد نشان داد گروه خودتنظیم به طور معناداری از گروه غیر خودتنظیم بهتر است (001/0 P=). همچنین در مرحله یادداری گروه خودتنظیم به طور معناداری از گروه غیر خودتنظیم بهتر بود (001/0 P =). در آزمون‌های انتقال نیز، ابتدا با تغییر سرعت و مکان خروج توپ که به صورت تصادفی پرتاب می‌شد، حاکی از برتری معنادار گروه خودتنظیم نسبت به گروه غیر خودتنظیم بود (001/0 P=). در بخش دوم تحلیل داده‌های حاصل از کارت‌های نشانه نیز در مرحله اسنادهای سببی تفاوت معنی‌داری در دو گروه در خرده مقیاس‌های تکنیک عمومی، تکنیک خاص و تمرکز دیده شد (001/0P=). همچنین با بررسی میزان فراوانی‌ها مشخص شد که گروه خودتنظیم بیشتر خطاهای خود را به ضعف در تکنیک خاص و گروه غیر خودتنظیم بیشتر خطاهای خود را به کمبود تمرکز اسناد می‌دادند. در مرحله استنباط‌های انطباقی نیز تفاوت معنی‌دار میان دو گروه در خرده مقیاس‌های تکنیک خاص و تمرکز وجود داشت (001/0 P=) که پس از بررسی فراوانی ها مشخص شد که گروه خودتنظیم راهبردی که برای ضربه متعاقب بعدی پس از دو بار خطا انتخاب می‌کند، بیشتر تکنیک خاص (تصحیح قسمتی از تکنیک مانند ادامه حرکت دست) می‌باشد در حالی که گروه غیر خودتنظیم راهبرد خود را در جهت بهبود و حفظ تمرکز انتخاب می‌کردند.

    نتایج

    به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که راهبردهای یادگیری خودتنظیم برتری معناداری را نسبت به یادگیری غیر خودتنظیم در مراحل اکتساب، یادداری و انتقال دارد.

    کلیدواژگان: خودثبتی، تحلیل تکلیف، خودارزیابی، اسنادهای سببی، استنباط های انطباقی
  • محدثه توکلی، رحیم رمضانی نژاد، مهرعلی همتی نژاد، حسین عیدی صفحات 409-419

    ‌‌دراین پژوهش‌‌‌‌، رابطه ابعاد هوش‌‌هیجانی و روش‌‌‌‌های مقابله با استرس در دانشجویان ورزشکار است. روش‌شناسی: جامعه ‌‌آماری تحقیق کلیه دانشجویان ورزشکار دانشگاه‌‌های استان مازندران ‌‌(‌‌1862نفر)‌‌ بودند که حداقل یک سال سابقه شرکت در مسابقات قهرمانی ‌‌استانی را داشتند. از این تعداد،380 نفر بر اساس جدول مورگان و به طور تصافی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند (208 پسر و172 دختر).‌‌ ابزار پژوهش شامل پرسشنامه استاندارد هوش ‌‌هیجانی سیبریاشرینگ (Siberia Sheering)‌‌ و روش‌‌های مقابله با استرس (CSKA) ‌‌بود ‌‌که‌‌‌‌ روایی و پایایی آنها نیز تایید شد.‌‌ برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون ضریب همبستگی کندال، آزمون t مستقل و آزمون u مان-ویتنی در سطح معنی‌داری 05/0≥ P استفاده شد. یافته‌ها: ‌‌نتایج نشان داد بین هوش‌‌هیجانی با روش مقابله مساله مدار همبستگی پایین، منفی و معنی‌داری (08/0- r=، 05/0≥ P) وجود دارد، ولی‌‌ رابطه هوش ‌‌هیجانی با روش مقابله شهودی (08/0 r=، 05/0≥ P) و با سبک اجتناب‌‌مدار (107/0 r=، 05/0≥ P) پایین، معنی‌‌دار و مثبت بود. بین هوش‌‌ هیجانی و روش مقابله هیجان‌‌ مدار رابطه‌‌ای مشاهده نشد همچنین هوش‌‌هیجانی مردان بالاتر از زنان بود، ولی در روش‌‌های مقابله با استرس تفاوت معنی‌‌داری بین آنها وجود نداشت. بحث و نتیجه‌گیری: اگرچه هوش ‌‌هیجانی با روش‌‌های غیر‌‌مستقیم مقابله با استرس‌‌، رابطه مثبت و معنی‌داری داشت، اما به نظر می‌‌رسد که روش‌‌های مقابله با استرس به سایر ویژگی‌های فردی و موقعیتی بیشتر وابسته باشد.

    کلیدواژگان: مقابله مساله مدار، مقابله اجتناب مدار، مقابله هیجان مدار، مقابله شهودی، دانشجوی ورزشکار
|
  • Pages 345-354
    Purpose

    The aim of this study was the comparison of the effects of three type of exercise (low, moderate, high intensities) on the attentional styles between boys and girls student.

    Method

    The participants (N 30, range of age: 19-25yr.) conducted the protocol of study voluntarily. The participants performed to practice with low intensity (5 min), moderate intensity (5 min) and high intensity (Max H.R:186 per min) on the ergometer. The participants were asked to tell the current thoughts in their minds during practice and then their talks were recorded. The thoughts was divided based on Schomer system to Associative and Dissociative thoughts. The data was analyzed with Chi-square test.

    Results

    The results were showed while intensity of practice increased, the attentional style have changed from dissociative style to associative style. In low intensity stage, dissociative thoughts increased and the difference was significant (P<0.004). In moderate and high intensities the associative thoughts increased and the differences were significant (P<0.005). In moderate intensity stage, the difference between thoughts were not significant only for girls (P>0.05). The comparison of the thoughts of boys and girls in were not significant (P<0.01) and the gender factor was not influence significantly.

    Conclusion

    The findings supported from Action Selection Neumann Hypothesis.

    Keywords: Exercise, Attentional styles, Gender
  • Pages 355-364
    Purpose

    The purpose of this study was investigation the relationships of self-efficacy and self-esteem personality traits with social development of team field’s athletes and non-athlete’s boy’s students.

    Methods

    For this purpose, 220 boy’s students indicated 110 athlete boys (with 4 years experience participation in team fields) and 110 non-athlete boys with range age of 16±1.5 years from 2, 8, 9 and 11 zones in city of Tehran randomly cluster sampling selected as statistical sample. All students were complete the demographic questionnaire, Sherer Self-Efficacy questionnaire, Cooper-Smith Self-Esteem questionnaire and wahtsman Social Development questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistic (mean and standard deviation) and inferential statistic (Pearson correlation and enter multi variable regression).

    Results

    The result showed that correlation between self-esteem with social development (r=0.28), and self-efficacy with social development (r=0.26) were significant in athlete student boys (P=0.05). But, correlation between self-esteem and self-efficacy with social development was not significant in non-athlete student boys (P>0.05). Also, Multi variation regression results showed that self-esteem and self-efficacy in athlete students’ boys have linear relationship with the criteria variant and could be prediction their social development.

    Conclusion

    Based on results research, team sports activities can enhance social development and personality characteristics in students.

    Keywords: Self-Esteem, Self-Efficacy, Social Development, Athlete, non-Athlete Student
  • Pages 365-373
    Objective

    The purpose of this study was to determine the effect of predictable anxiety on body sway in athletes and non athletes.

    Method

    Twenty four healthy adults (12athletes and 12nonathletes, mean age:22±4.35) participated in this study selected voluntarily. Participants were asked to stand upright on a foot on a force plate with their eyes open. In order to induce anxiety, a predictable sound (80 db SPL) was delivered at a certain time (at the 30s) during test. Center Of Pressure, enveloped area and standard deviation from center of pressure, in medio-lateral and anterio-posterior axis was measured. The level of anxiety measured with skin conductance level (SCL).

    Result

    There was no significant difference between body sway conversions of athletes and non athletes before testing but balance was decreased in non athletes after stimulus onset.

    Conclusion

    finding showed that athletes are able to control their balance better than non athletes. Body sway area was greater in non athletes

    Keywords: anxiety, COP, athletes, non athletes, skin conductance level
  • Pages 375-382
    Purpose

    The purpose of this research was to study the effect of change in movement direction in relation to gravity on control strategy and rate of electromyography rise in fast single joint elbow movements. Fifteen right handed men without any history of neuromotor injury (mean age of 24.8 ± 3.8 year) participated in this study. We asked of subjects to perform elbow flexion as fast as possible in seven different directions in respect to gravity with 90 percent of full range of motion. While they were performing movements surface electromyography done from biceps and lateral head of triceps. By dividing electromyography activity range (peak activity minus rest activity) on time range of activity (time of peak activity minus time of onset) slop of receive to peak of electromyography or rate of electromyography rise computed. Data analyzed by use of repeated measure intracase variance analyze (P 0.05). There were not any different in biceps muscle but rate of electromyography rise had significant different between movement in horizontal plane around vertical axis with movement in sagittal plan around frontal axis(against gravity), sagittal plan around frontal axis(with gravity), supine and dangle positions in triceps muscle. Movement direction in relation to gravity cause to use simultaneously of speed sensitive and speed insensitive strategies in fast single degree of freedom elbow flexion and had significant effect on rate of electromyography rise in triceps muscle.

    Keywords: speed sensitive strategy, speed insensitive strategy, surface electromyography, single joint movements
  • Pages 383-396

    In doing each research, the research methodology is very important and if don’t use the proper method, the research proving strength will be reduced. In regard to the disagreement about the classification of the group embedded figure test, the previous research couldn’t present a complete picture of the relationship and difference between cognitive style and motor performance. Thus, due to the uncertainty caused by human knowledge and tools weakness and the lack of explicitly related to the phenomenon in a fuzzy logistic, the current study present the fuzzy models of the classification of the group embedded figure test and in a case study compared to the throwing accuracy of field dependent-independent in closed and open environment with fuzzy and classic approach. The Group Embedded Figure Test (GEFT) distributed among 320 male students, and at the result, base on their GEFT scores, 90 participants placed into three groups of field dependent, neutral, and field independent (30 participants in per groups). The study was performed in closed and open environments (45 participants in each environment). The study task included dart throwing in each environment. In acquisition stage, participants throw 50 darts in 5 blocks of 10 trials. The retention test included a block 10 trial which performed at 24 hours after acquisition stage. After checking the dates normality using Kolmogorov-Smirnov test and equality of variances using Levenes test, dates analyzed with three-way variance analyze with repeated measure, two- way variance analyze test, and Bonferoni Post Hock test statistical methods. Although the results was not statistically significant in fuzzy approach, but the comparison of means confirmed Witkin and colleagues’ field dependent-independent theory in both environmental condition. But, in the classic approach, the results confirmed Witkin and colleagues’ field dependent-independent theory in closed environmental condition. The fuzzy model of the group embedded figure test allowed to physical education and sport science researches that real scores of participants with different membership degree obtained and common features of each participants get zero in each group.

    Keywords: fuzzy logistic, classic logistic, cognitive styles
  • Pages 397-408
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of self regulated and non regulated learning strategies on acquisition, retention and transfer of table tennis forehand drive skill in novice females students. For this purpose 20 healthy female students of Shahid Beheshti University (age 22±1) were voluntary selected and divided into two equals groups according of self regulated questionnaire. Two sessions after pretest, regulated group received instruction of technique performance forehand tennis table and non regulated group just performed the technique of instruction. Every session of acquisition involved 150 practice trials (15 block of 10 trials).the whole sessions lasted 6 sessions. Then, acquisition test (4 block of 10 trials) consisted of cue carts contained forethought, self-reflection, self-regulated, causal attribution, adaptive inferences were given for two groups. After 48 hours, they participated in retention test. Later the transfer test was done with different speeds and directions in cannier system. The findings were analyzed by using statistic method independent t-test. The results of forehand drive skill in the stage of acquisition which examine control and accuracy indicated that regulated group was significantly better than non regulated group (p=0.001). transfer group, first with speed variation and place of ball exit that was throw randomly, showed significantly superiority of regulated group over non regulated group(p=0.001). In the second part, data analysis from cue cards in causal attribution phase indicated significant difference between two groups in subscales of general technique, specific technique and concentration (p=0.001) Examination frequency range showed, regulated group related most of their errors to weakness of specific technique and non regulated groups related their errors to lack of concentration (p 0.001).after consideration of frequency cleared strategies that regulated group choose for following stroke after two times error, was specific (the correction of part of technique such as continuity of hand movement). Whereas non-regulated group choose their strategies for purpose of improvement and maintenance of their concentration. In general the results of research showed that self regulated learning strategies were significantly superior in comparison with non regulated learning in acquisition, retention and transfer phases.

    Keywords: Self regulation, forethought, self reflection, causal attribution, adaptive inference
  • Pages 409-419
    Purpose

    The aim of this study was to investigation of relationship between Emotional Intelligence (EI) and coping with stress styles in girl and boy athlete students of Mazandaran Universities.

    Methods

    Statistical population was total collegiate athletes of Mazandaran Universities (N=1862) with at least one year championship background that randomly 380 person of them (208 male and 172 female) according to Morgan table were selected. Measuring tools were Siberia sheering emotional intelligence and coping with stress style (CSKA) questionnaire, those panel of experts agree to use it and the internal consistency was acceptable. Kendal correlation and Mann Whitney u tests were used to investigate the hypothesis in level of (p0.05).

    Results

    The result showed that there was a low, negative and significance relationship between emotional intelligence and problem focus coping (r=-0.08). But there was low, positive and significance relationship between emotional intelligence and transcendence coping (r=0.08) and Avoidance focus coping (r=0.10). Also, there was no relationship between emotional intelligence and emotion-oriented coping. The men's emotional intelligence was higher than women's emotional intelligence; and there was no significant difference in coping with stress styles.

    Conclusion

    However, there was a positive and low relationship between emotional intelligence with indirect coping styles. It seems that the coping styles are more correlated to other personal and situational characteristics.

    Keywords: Problem, oriented coping, Avoidance, emotion, transcendence coping, Student Athlete