فهرست مطالب

مطالعات روان شناسی ورزشی - پیاپی 22 (زمستان 1396)

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 22 (زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/27
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقاله پژوهشی
  • معصومه رحیمی زاده، مهدی شهبازی*، شهزاد طهماسبی بروجنی صفحات 1-17
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر سطوح مختلف خستگی ذهنی بر ظهور مهارت برجسته در بسکتبال بود. پژوهش حاضر از نوع مطالعات توصیفی- همبستگی و به لحاظ هدف، کاربردی است که با استفاده از بازیکنان بسکتبال دانشگاهی در سه سطح خستگی ذهنی ( پایین، متوسط و بالا) انجام شد. آزمودنی ها (هر گروه 8 نفر)، 210 پرتاب را از هفت زاویه که از هر زاویه 30 پرتاب در سه سطح خستگی ذهنی اجرا کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون های رگرسیون ساده و چندگانه، تی تک نمونه ای و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج آزمون رگرسیون مهارت برجسته را در اجرای هر سه گروه نشان داد. همچنین گروه خستگی ذهنی پایین عملکرد بهتری نسبت به بقیه گروه ها داشت. در نتیجه می توان گفت که با توجه به ظهور مهارت برجسته با وجود خستگی ذهنی، پارامتر های اختصاصی شده هنوز به قوت خود باقی مانده اند و موجب ظهور مهارت برجسته شدند.
    کلیدواژگان: کنترل حرکتی، مهارت برجسته، خستگی ذهنی، پرتاب آزاد بسکتبال، دانشجویان پسر
  • امیر دانا*، صالح رفیعی، میر حمید صالحیان صفحات 18-30
    هدف این پژوهش زمان سنجی انواع تصویرسازی ذهنی در شناگران ماهر و غیرماهر بود. این پژوهش از نوع نیمه تجربی با طرح دو گروهی سری های زمانی بود. شرکت کننده ها شامل 30 شناگر مرد بودند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و خطای آنها در تخمین زمان تصویرسازی شنای کرال سینه 100 متر اندازه گیری و با استفاده از تحلیل واریانس عاملی با اندازه گیری مکرر در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شد. براساس نتایج، شناگران ماهر در زمان بندی تصویرسازی با بیش تخمینی و شناگران غیرماهر با کم تخمینی روبرو بودند. گروه ماهر در مقایسه با همتایان غیرماهر از دقت تصویرسازی بالاتری برخوردار بودند. هر دو گروه شناگران ماهر و غیرماهر، در استفاده از تصویرسازی بصری درونی و بیرونی زمان مشابهی صرف کردند، اما مدت زمان تصویرسازی حرکتی بالاتر از زمان تصویرسازی بصری بود. براساس یافته ها، نیاز به کنترل خطای زمان بندی در مداخلات تصویرسازی ذهنی برای بهینه سازی اجرای شناگران مورد بحث است.
    کلیدواژگان: تصویرسازی ذهنی، زمان بندی، شنا، تبحر
  • نصور احمدی *، بهروز عبدلی، مرضیه رضوانی صفحات 31-42
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسش نامه تنظیم رفتار ورزشی بود. در مجموع، 522 ورزشکار (223 مرد، 299 زن) با دامنه سنی 44-16 سال پرسش نامه را تکمیل کردند. برای برآورد همسانی درونی امتیازات هر خرده مقیاس از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. پایایی زمانی سوالات از روش آزمون- آزمون مجدد مورد ارزیابی قرار گرفت. برای بررسی روایی پرسش نامه از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج پژوهش، نشان دهنده عدم برازش مطلوب مدل اولیه این مقیاس (24 سوالی) بود. در ادامه، پس از حذف دو عامل، پایایی و روایی مقیاس تائید شد. در نتیجه، از نسخه فارسی پرسش نامه تنظیم رفتار ورزشی (مدل تعدیل شده 16 سوالی) می توان به عنوان یک ابزار مناسب برای ورزشکاران در جامعه ایرانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تنظیم متمایل به درون، تنظیم خودپذیر، تنظیم درآمیخته، انگیزش درونی، روایی، پایایی
  • فهیمه رضایی، مهتا اسکندرنژاد *، حسن عشایری صفحات 43-56
    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش مهارت ایروبیک بر کارایی شبکه موقعیت یابی توجه بود. از میان دانشجویان دانشگاه تبریز، 20 دانشجوی کم تحرک با دامنه سنی 19 تا 25 سال از طریق نمونه گیری دردسترس انتخاب و در دو گروه آزمایشی و کنترل به تعداد یکسان قرار گرفتند. مداخله تمرینی به مدت 16 جلسه روی گروه آزمایشی اعمال شد، اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. ابزار جمع آوری اطلاعات، آزمون شبکه های توجه بود. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته ها حاکی از عدم وجود تفاوت معنادار بین گروه ها در شبکه موقعیت یابی توجه بود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که احتمالا اثر ورزش بر شناخت انتخابی بوده و به ماهیت عملکردهای شناختی و بسترهای مغزی مرتبط با آن ها بستگی دارد.
    کلیدواژگان: مهارت ایروبیک، شبکه های توجه، شبکه موقعیت یابی
  • سید عباس افسانه پورک*، سید محمد کاظم واعظ موسوی صفحات 57-70
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر خودگفتاری آموزشی و انگیزشی آشکار بر یادگیری مهارت پرتاب آزاد بسکتبال بود. تعداد 60 نفر داوطلب بر اساس نمرات پیش آزمون به سه گروه مساوی همسان سازی شدند و گروه های خودگفتاری آموزشی و انگیزشی آشکار در مرحله اکتساب 12جلسه (30 تکرار پرتاب آزاد بسکتبال) را به ترتیب با گفتن «مچ-مرکز» و «من می توانم» قبل از هر پرتاب انجام دادند. آزمون یادداری و انتقال به ترتیب 48 و 72 ساعت بعد از آخرین جلسه اکتساب صورت گرفت. از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و یک سویه جهت تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد اثر جلسات تمرین، گروه و اثر متقابل گروه و جلسات تمرینی معنادار است و گروه خودگفتاری انگیزشی آشکار در مرحله اکتساب، یادداری و انتقال بهتر از دو گروه دیگر بود. جهت یادگیری تکالیف نسبتا پیچیده مانند پرتاب آزاد بسکتبال خودگفتاری انگیزشی انتخاب مناسب تری نسبت به انواع دیگر خودگفتاری است.
    کلیدواژگان: آموزشی، انگیزشی، خودگفتاری آشکار، یادگیری حرکتی
  • نسرین بیگلری، مرضیه پارسا اصل*، سید رضاحسینی نیا صفحات 71-84
    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط جو انگیزشی با اضطراب رقابتی و عملکرد ورزشی ادراک شده دانشجویان دختر فوتسالیست بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه ورزشکاران دختر عضو تیم های فوتسال سیزدهمین المپیاد ورزشی کشور (182 نفر) تشکیل دادند (با استفاده از نمونه گیری تمام شمار). داده ها به کمک روش های آماری هم بستگی پیرسون و مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد که جو انگیزشی تکلیف محور، تاثیر منفی و معناداری بر اضطراب رقابتی دارد؛ اما تاثیر جو انگیزشی خودمحور بر اضطراب رقابتی معنادار نمی باشد. همچنین، تاثیر جو انگیزشی تکلیف محور و خودمحور بر عملکرد ورزشی، مثبت و معنادار است؛ اما تاثیر اضطراب رقابتی بر عملکرد ورزشی ورزشکاران، منفی و معنادار می باشد؛ لذا، به مربیان توصیه می شود با ارائه تمرینات منظم، تشویق و پاداش، بازخورد به موقع و استفاده از راه کارهایی برای کاهش اضطراب، انگیزش را در ورزشکاران خود افزایش دهند.
    کلیدواژگان: جو انگیزشی خودمحور، جو انگیزشی تکلیف محور، اضطراب رقابتی، عملکرد ورزشی
  • سید رسول مرتضوی فر، فرزام فرزان، سیده سعیده عالم طلب پشتیری * صفحات 85-96
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش تصویر بدنی در انتخاب رنگ پوشاک ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش را دانشگاهیان دانشگاه مازندران تشکیل دادند که بر اساس جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، 379 نفر از آن ها به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه ترکیبی تصویر بدنی و انتخاب رنگ پوشاک ورزشی به صورت الکترونیکی جمع آوری گردید. نتایج رگرسیون لجستیک چندجمله ای نشان می دهد که نقش تصویر بدنی در انتخاب رنگ پوشاک ورزشی معنادار است. ازسوی دیگر، دانشگاهیان دانشگاه مازندران که خود را در مولفه های احساس جذابیت و ارزیابی از ظاهر تصویر بدنی برتر می پندارند، از رنگ های خنثی و سرد به عنوان نمادی برای نمایش این جذابیت در پوشش خود استفاده می کنند؛ بنابراین، می توان گفت که انتخاب رنگ براساس تصویر بدنی، بستگی به این موضوع دارد که افراد خود را در کدام بعد از تصویر بدنی برتر می پندارند.
    کلیدواژگان: تصویر بدنی، رنگ، پوشاک ورزشی، دانشگاه مازندران
  • صابر علیزاده، علی زینالی * صفحات 97-110
    این پژوهش با هدف پیش بینی تحلیل رفتگی ورزشی براساس اضطراب رقابتی، کمال گرایی ورزشی و تکانش گری در ورزشکاران حرفه ای انجام شد. شرکت کنندگان در پژوهش شامل همه ورزشکاران حرفه ای استان آذربایجان غربی در سال های 1394-1390 بودند که تعداد آنها 266 نفر بود. کل جامعه آماری به عنوان نمونه انتخاب و پرسش نامه های تحلیل رفتگی ورزشی، اضطراب رقابتی، کمال گرایی ورزشی و تکانش گری را تکمیل کردند. نتایج نشان داد بین اضطراب رقابتی، کمال گرایی ورزشی و تکانش گری با تحلیل رفتگی ورزشی ورزشکاران حرفه ای رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت. متغیرهای پیش بین به طورمعنا داری 44 درصد از تغییرات تحلیل رفتگی ورزشی ورزشکاران حرفه ای را پیش بینی کردند که در این پیش بینی فقط نقش کمال گرایی ورزشی معنی دار و بیش از سایر متغیرها بود. بنابراین برای کاهش تحلیل رفتگی ورزشی ورزشکاران حرفه ای می توان میزان متغیرهای مذکور به ویژه کمال گرایی ورزشی آنان را از طریق کارگاه های آموزشی کاهش داد.
    کلیدواژگان: تحلیل رفتگی ورزشی، اضطراب رقابتی، کمال گرایی ورزشی، تکانش گری، ورزشکاران حرفه ای
  • وحید حبیبی، علیرضا بهرامی*، حسن خلجی صفحات 111-122
    هدف پژوهش بررسی اثر محرومیت ازخواب بر یادگیری مهارت های حرکتی ظریف و درشت دانشجویان پسر بود. در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش ازمون پس آزمون60 دانشجوی پسر غیر ورزشکار انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه 30 نفره توزیع شدند. بعد از پیش آزمون در روز اول ودوم آزمودنی ها به یادگیری و تمرین مهارت های ظریف و درشت پرداختند. درشب اول ودوم گروه های کنترل درخواب طبیعی وگروه های آزمایشی به ترتیب چهار و شش ساعت از خواب محروم شدند. صبح روز سوم پس آزمون به عمل آمد. نتایج نشان داد شش ساعت محرومیت از خواب موجب کاهش یادگیری مهارت ظریف شدو چهاروشش ساعت محرومیت از خواب بر یادگیری مهارت درشت اثر نداشت.بنابراین یادگیری مهارت های حرکتی ظریف با ساعات بیشترمحرومیت ازخواب آسیب بیشتری می بیند و فراگیران این مهارت ها باید از خواب منظمی برخوردار باشند.
    کلیدواژگان: محرومیت از خواب، یادگیری حرکتی، تحکیم حافظه، مهارت حرکتی
  • شهاب پروین پور*، مرضیه بلالی، سعید کریمی صفحات 123-144
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی خودکارآمدی در مزیت های یادگیری منتسب به روش تمرین دوتایی بود. بیست و پنج دانشجوی پسر در دو گروه تمرین دوتایی و انفرادی در یادگیری فرم شماره یک تکواندو طی چهار جلسه 30 دقیقه ای مورد آموزش قرار گرفتند. افراد گروه تمرین دوتایی در گروه های دونفری به تمرین می پرداختند ولی افراد گروه تمرین انفرادی به صورت جداگانه تمرین می کردند. پرسش نامه خودکارآمدی یک بار قبل از اولین کوشش تمرینی و یک بار قبل از آزمون یادداری به شرکت کنندگان ارائه شد. نتایج نشان داد پیشرفت یادگیری و خودکارآمدی در گروه تمرین دوتایی بیشتر از گروه تمرین انفرادی بود. لذا می توان جمع بندی کرد که یکی از عواملی که موجب می شود نوآموزانی که به صورت دوتایی تمرین می کنند یادگیری بیشتری را تجربه کنند، نه فقط مشاهده الگوی در حال یادگیری، بلکه بالا رفتن عاملی روانشناختی به نام خودکارآمدی در آنها می باشد.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، یادگیری حرکتی، تمرین دوتایی، تکواندو
  • حمیدرضا طاهری *، داود فاضلی، محمدرضا قاسمیان مقدم صفحات 145-152
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر انسداد تحت فشار روانی بر تغییرپذیری حرکتی و تثبیت (رهاسازی) درجات آزادی در بازیکنان ماهر و مبتدی تنیس روی میز بود. بدین منظور 16 بازیکن تنیس روی میز (هشت نفر ماهر و هشت نفر مبتدی) به صورت در دسترس انتخاب شدند و در دو حالت شرایط عادی و شرایط استرس ده ضربه تاپ اسپین به سمت هدفی مشخص انجام دادند. متغیر تغییرپذیری درون اندامی و جفت شدن بین مفاصل محاسبه شد. نتایج نشان داد که تغییرپذیری حرکتی برای گروه ماهر نسبت به گروه مبتدی پایین تر بود اما در دو شرایط (عادی و استرس) تفاوت معناداری وجود نداشت. جفت شدن بین مفاصل نیز برای گروه ماهر نسبت به گروه مبتدی پایین تر بود. علاوه بر این نتایج نشان داد شرایط استرس سبب بالا رفتن جفت شدن بین مفاصل در دو گروه ماهر و مبتدی می شود. این نتایج بر اساس دیدگاه هماهنگی و کنترل و همچنین دیدگاه تثبیت و رهاسازی درجات آزادی توجیه شدند. به طور کلی افراد در شرایط فشار روانی ممکن است به استراتژی مبتدیانه تثبیت درجات آزادی بازگردند.
    کلیدواژگان: انسداد تحت فشار، تثبیت درجات آزادی، تغییرپذیری حرکتی، جفت شدن بین مفاصل، هماهنگی
|
  • Masoomeh Rahimizadeh, Mehdi Shahbazi *, Shahzad Tahmasebi Boroujeni Pages 1-17
    This study aimed to investigate the effect of different levels of mental fatigue on the emergence of especial skill in basketball. The study was a kind of descriptive correlational studies and was an applied research in terms of objective that was performed recruiting university basketball in three levels of mental fatigue (low, medium and high). The subjects (8 person per group) had 210 throws from seven angles (the angles of 45, 60, 75, 90, 105, 120 and 135 degrees) that conducted 30 throws from any angle in three levels of mental fatigue. The regression results showed the existence of especial skill in the performance of all three groups. Low mental fatigue Group also had better performance than the rest of groups. In conclusion, with the emergence of especial skills with mental fatigue, remain in force specialized parameterization, yet the especial skill emerged.
    Keywords: Motor Control, Especial Skill, Mental Fatigue, Basketball Free Throw, Male Students
  • Amir Dana *, Saleh Rafiee, Mir Hamid Salehian Pages 18-30
    The purpose of this study was the chronometry of mental imagery types among skilled and unskilled swimmers. It was a quasi-experimental with a two-group time-series design. The participants included 30 male swimmers who were selected using simple random sampling. The error in time estimation of 100-meter front crawl imagery was measured. Data were analyzed using factorial repeated measure analysis of variance in 95% confidence level. Results showed that skilled swimmers encountered overestimation in the timing of imagery, whereas unskilled swimmers encountered underestimation. The skilled group compared to unskilled counterparts had higher accuracy in their imagery. Both skilled and unskilled groups spent similar time for internal and external visual imagery, but the duration of kinesthetic imagery was higher than visual imagery. According to the results, the need for controlling of timing error in mental imagery interventions for optimizing of swimmers’ performance remains debated.
    Keywords: Mental Imagery, Timing, Swimming, Expertise
  • Nassour Ahmadi *, Behrooz Abdoli, Marziyeh Rezvani Pages 31-42
    The aim of the present research was to determine the psychometric properties of the behavioral regulation in sport questionnaire (BRSQ). In total, 522 athletes (223 men and 299 women) with age ranged 16-44 years old completed the questionnaire. It was used Cronbach's Alpha coefficient to estimate the internal consistency of scores from each subscale. The time reliability of this questionnaire was assessed by examining test- retest method. Exploratory and confirmatory factor analysis was used to examine the validity of this scale.The results indicate the lack of goodness of fit for initial model of this scale (24 items). Then, after removing two factors, analyses supported the internal consistency, test-retest reliability, and construct validity of the questionnaire. In conclusion, the Persian version of the behavioral regulation in sport questionnaire (adjusted model of 16 items) can be used as an appropriate tool for athletes in the Iranian society.
    Keywords: Interjected Regulation, Identified Regulation, Integrated Regulation, Intrinsic Motivation, validity, reliability
  • Fahimeh Rezaei, Mahta Eskandarnejad *, Hassan Ashayeri Pages 43-56
    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic skill training on performance of orienting network of attention. Therefore, 20 sedentary students from University of Tabriz with an age range of 19 to 25 years old were selected using the convenience sampling and divided into two groups of the experimental and control. Training intervention for 16 sessions was performed on the experimental group, but the control group didn’t receive any intervention. Attention Network Test was used for data collection. For data analysis, the Univariate Analysis of Covariance (ANCOVA) method was used. The results showed no significant difference between two groups in orienting network of attention. Therefore, it can be concluded that effect of exercise on cognition has been selective and depends on the nature of cognitive functions and their related brain substrates.
    Keywords: Aerobic skill, Attention Networks, Orienting Network
  • Seyed Abbas Afsanepurak*, Mohammad Vaezmousavi Pages 57-70
    The purpose of this study was to evaluate the effect of instructional and motivational overt self-talk on basketball free throw skill learning. A total of 60 volunteers based on pre-test scores were matched into three groups. Participants in motivational and instructional overt self-talk groups conducted basketball throwing skill acquisition in 12 sessions (30 repeat) while overtly saying “I Can” and “Wrest-Center” respectively before of each throw. The retention and transfer test was held 48 and 72 hours after the last session of the acquisition. Repeated measures and one-way ANOVA were carried out to analyze data. Results showed that the effect of training sessions, group and group ×training sessions were significant. Results revealed that motivational overt self-talk in acquisition, retention and transfer tests was better than other groups. The results of this study suggest that in relatively complex tasks like basketball throwing skill, motivational self-talk would be better choice than other types of self-talk.
    Keywords: Instructional, Motivational, Overt Self-Talk, Motor Learning
  • Nasrin Biglari, Marziyeh Asl Parsa *, Seyed Reza Hosseini Nia Pages 71-84
    The aim of this study was to investigate the casual relationships of motivational climate with competitive anxiety and perceived sport performance among futsal player female students. The study population included all of girl athletes in the futsal teams that participated in Thirteenth Sports Olympiad, all of them were chosen as a research sample (N=182). The data analyzed by Pearson correlation and structural equation modeling. The results showed that mastery motivational climate has a direct and significant effect on competitive anxiety, but performance motivational climate hasn’t a significant impact on competitive anxiety. Also, mastery and performance motivational climate have a Positive and significant effect on perceived performance, but competitive anxiety showed a negative and significant effect on perceived sport performance of athletes. So, it is suggested to coaches that increase motivation in athletes by providing fine training, encouragement, rewards and well-organized feedback, using strategies for decreasing anxiety.
    Keywords: Performance Motivational Climate, Mastery Motivational Climate, Competitive Anxiety, Sport Performance
  • Seyed Rasool Mortazavi Far, Farzam Farzan, Seyedeh Saeedeh Alamtalab Poshtiri * Pages 85-96
    The aim of this study was to investigate the role of body image in selecting the color of sports apparel. The population of this study consisted of academics of Mazandaran University. According to Morgan table and by using simple random sampling method, 379 of them were considered as the sample. Data was gathered electronically by a combined questionnaire of body image and the color selection of sports apparel and results of poly-nominal logistic regression indicated that the role of body image is significant in selecting the color of sports apparel. Academics of Mazandaran University, who consider themselves superior in terms of feeling attractiveness and appearance evaluation of body image, use neutral and cold colors as a symbol of showing this attractiveness in their coverage. Therefore, it should be mentioned that selecting a color based on body image depends on which dimension of body image people consider themselves superior.
    Keywords: Body Image, Color, Sports Apparel, Mazandaran University
  • Saber Alizadeh, Ali Zeinali * Pages 97-110
    The present study aimed to predict athlete burnout in terms of competitive anxiety, sport perfectionism, and impulsivity among professional athletes. 266 professional athletes from the West Azerbaijan Province of Iran participated in the study during 2011-2015. The participants completed the Athletic Burnout Questionnaire, Sport Competition Anxiety Test, Sport Multidimensional Perfectionism Scale, and the Impulsivity Scale. The results showed that there was a significant positive correlation between competitive anxiety, sports perfectionism, and impulsivity with burnout among professional athletes. The predictor variables significantly predicted 44% of burnout changes among professional athletes. Sport perfectionism was the sole significant predictor variable, contributing more than the other two variables. Therefore, relevant training workshops can be organized to reduce burnout in professional athletes by helping them reduce competitive anxiety, minimize impulsivity, and, more importantly, overcome sport perfectionism.
    Keywords: Sport Burnout, Competitive Anxiety, Sport Perfectionism, Impulsivity, Professional Athletes
  • Vahid Habibi, Alireza Bahrami *, Hasan Khalaji Pages 111-122
    The purpose of this study was to determine the effect deprivation of sleep on learning of fine and gross motor skills in male students. In order to achieve our objectives, the study selected 60 non-athlete male students with an average age of 21.9 ±1.24 and randomly assigned them into two equal groups of 30 as experimental and control ones. All participants took part in similar fine and gross exercises for two days after the pretest. The control group followed a normal sleeping pattern at night however, the experimental group were made stay awake till three or five AM. That is. They were deprived of sleep for four or six hours respectively. The posttest was administered in the morning of the third day. The results showed that only the six-hour-deprivation of sleep lad to reduction of learning of fine motor skill and four- and six-hour-deprivation of had no effect on learning of gross motor skill. All statistical analyses were carried out using SPSS version 16 and the alpha level for decision making was set at p≤0.05 according the results of this research it seems that the more participant was deprive d of normal sleep, the more damage to fine motor skill learning was observed and learners of these skills need to have normal and regular sleep pattern.
    Keywords: Deprivation of Sleep, Motor Learning, Memory Consolidation, Motor Skill
  • Shahab Parvinpour *, Marzie Balali, Saeid Karimi Pages 123-144
    The present study aimed to investigate the mediating role of self-efficacy in learning advantages related to dyad training method. Twenty-five undergraduate students were divided into dyad and individual training group and were taught in taekwondo form 1 in four 30-minute sessions. The participants practiced the task in a dyadic manner in dyad training group while those selected for individual training group practiced individually. Then, they were asked to answer self-efficacy questionnaire before the first practice trial and before retention test. The results indicated that dyad training group was better in both learning and self-efficacy. Based on the results, both observing learning model and raising self-efficacy as a psychological factor can be regarded as the main reason of learning advantages among those learners taught based on dyad training.
    Keywords: Self-Efficacy, Motor Learning, Dyad Training, Taekwondo
  • Hamidreza Taheri *, Davoud Fazeli, Mohammadreza Ghasemian Moghadam Pages 145-152
    The purpose of this study was to investigate the effect of chucking under mental pressure on movement variability and freezing (freeing) of degrees of freedom in skilled and novice table tennis players. To this purpose 16 table tennis players (8 skilled and 8 novice) were selected by in access method and performed 10 top spine strike under general and stress conditions. The measures of intra-limb variability and coupling were calculated. Results showed that movement variability for skilled group is lower than novice group, but there is no difference between two conditions (general and stress). The joint coupling was also lower for skilled group than novices. Furthermore, the results showed that stress condition leads to higher coupling between joints in skilled and novice groups. These results were interpreted according to coordination and control view and also according to the view of freezing and freeing degrees of freedom. Generally, in mental pressure situations participants may return to novice strategy to freeze degrees of freedom.
    Keywords: Chucking Under Pressure, Movement Variability, Joints Coupling, Freezing Degrees of Freedom, Coordination