فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 26 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/11/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمد سلیمانی راد*، شهزاد طهماسبی بروجنی، علی اکبر جابری مقدم، مهدی شهبازی صفحات 1-19
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تصمیم گیری تحت فشار نظارت و ارتباط آن با بازپردازش تصمیم بود. آزمودنی ها 25 ورزشکار ماهر تنیس روی میز بودند که در آن یک تکلیف شبیه سازی تصمیم گیری تنیس روی میز تحت شرایط فشار کم و فشار نظارت را در دو بلوک به شیوه ایجاد گزینه اجرا کردند. هم چنین از نسخه فارسی مقیاس بازپردازش ویژه تصمیم و نسخه فارسی سیاهه اضطراب حالتی رقابتی-2 استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره با اندازه گیری مکرر نشان داد اثر فشار بر اضطراب شناختی معنادار بود. همچنین نتایج نشان داد تفاوت معناداری بین برخی از متغیرهای تصمیم گیری شامل کیفیت گزینه اول، ناهمسانی پویا و زمان انتخاب گزینه ها تحت فشار کم و فشار نظارت وجود دارد. بازپردازش تصمیم تنها توانست تغییرات کیفیت گزینه اول را پیش بینی کند. لذا، پیشنهاد می شود مربیان و ورزشکاران شناخت مناسبی از شرایط متفاوت فشار داشته باشند و ورزشکاران ماهر از تمایلات خودتمرکزی تحت فشار پرهیز کنند.
    کلیدواژگان: تنیس روی میز، تصمیم گیری، فشار نظارت، بازپردازش، ورزشکار
  • ابراهیم متشرعی*، سید محمد کاظم واعظ موسوی، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی صفحات 19-31
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین سهم نسبی استحکام ذهنی ‏در تبیین عملکرد ورزشی بازیکنان ماهر مرد بدمینتون بود. تعداد 24 بازیکن بدمینتون مرد تیم های استان تهران و البرز با بازیکنان هم سطح خود در شرایط رقابتی پرفشار دو مسابقه انجام دادند. رقابت ها در حضور یکی از مربیان تیم های ملی بدمینتون، فیلمبرداری شد. در پایان، بازیکنان پرسشنامه استحکام ذهنی ورزشی را تکمیل کردند. به منظور ارزیابی عملکرد، از روش تحلیل یادداشت برداری عملکرد و شاخص های: ضربات موثر، ضربات موفق و ضربات ناموفق یا خطاهای غیراجباری، استفاده شد. تحلیل رگرسیون نشان داد که استحکام ذهنی به شکل معنی داری در حدود 48 درصد از عملکرد ورزشی تحت فشار بازیکنان بدمینتون را تبیین می کند. نتایج مطالعه حاضر علاوه بر حمایت از پژوهش های گذشته در زمینه نقش تعیین کننده استحکام ذهنی در عملکرد، اعتبار درونی این مطالعات را بهبود داد.
    کلیدواژگان: سرسختی، تحلیل یادداشت برداری، اعتماد به نفس، کنترل هیجانات تحت فشار
  • سید حجت زمانی ثانی*، زهرا فتحی رضایی، کوثر عباس پور صفحات 31-45
    هدف پژوهش حاضر بررسی کارایی جمعی و هیجان ورزشی و عوامل پیش بینی کننده منابع کارایی جمعی توسط هیجان ورزشی در ورزشکاران سالم و معلول بود که به روش پس رویدادی انجام شد. 41 ورزشکار معلول و 43 ورزشکار سالم به صورت خوشه ایاز رشته های تیمی انتخاب شدند. پرسش نامه های هیجان ورزشی و کارآمدی جمعی در ورزش استفاده شدند. تحلیل واریانس چندمتغیره و رگرسیون چندمتغیری در سطح معناداری 05/0 استفاده شد. تفاوت معناداری در هیجان ورزشی و کارایی جمعی بین ورزشکاران سالم و معلول، نشان داده شد. از بین عوامل هیجان ورزشی و کارایی جمعی، تنها در عامل اضطراب و خشم، تفاوت معناداری بین دو گروه وجود داشت. علاوه بر این، هیجان ورزشی در ورزشکاران معلول 31% و در ورزشکاران سالم 15% از تغییرپذیری کارایی جمعی را پیش بینی کرد. همچنین اهمیت سابقه ورزشی و تنظیم اضطراب و خشم در ورزش های معلولین و شادی در ورزشکاران سالم مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: هیجان ورزشی، کارایی جمعی، معلول، اضطراب، خشم
  • سلمان زارعی*، اعظم سادات ارشد حسینی صفحات 45-60
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمانگری مبتنی بر ذهن‏آگاهی بر استرس‏‏شغلی و خودکارآمدی شغلی انجام شد. جامعه آماری پژوهش مربیان تربیت بدنی شنا، والیبال و بسکتبال اداره تربیت بدنی شهر قم بود. در این پژوهش ‏آزمایشی، 30 نفر به روش نمونه گیری دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت هشت جلسه برنامه درمان را دریافت کرد و گروه کنترل برنامه ای را دریافت نکردند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استرس شغلی و خودکارآمدی شغلی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون کوواریانس تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین نمرات پس آزمون دو گروه آزمایش و کنترل در استرس شغلی و خودکارامدی شغلی تفاوت معناداری وجود داشت. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که استفاده از فنون مبتنی بر ذهن اگاهی بر کاهش استرس شغلی و افزایش خودکارمدی شغلی مربیان تربیت بدنی موثر است.
    کلیدواژگان: درمانگری مبتنی بر ذهن آگاهی، استرس شغلی، خودکارآمدی شغلی
  • مریم آیینی، ناصر صبحی قراملکی، مهلا روح بخش اجتماعی* صفحات 61-77
    رفتار کودک از ابعاد مهم سلامت روان وی محسوب شده و پیامدهای قابل توجهی در زندگی آینده وی خواهد داشت. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی تمرینات ایروبیک بر میزان استرس، اضطراب و افسردگی کودکان با اختلال رفتاری درون ریز بود. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، 30 نفر از دانش آموزان با اختلال رفتاری درون ریز انتخاب شدند. ابزارهای به کار رفته در پژوهش، شامل سیاهه رفتاری کودکان آخنباخ و پرسشنامه دس- فرم 21 سوالی بود. پروتکل اجرایی نیز شامل برنامه تمرین ایروبیک در 12 جلسه 60 دقیقه ای بود. تجزیه و تحلیل کواریانس نشان داد که تفاوت معناداری بین میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش با پس آزمون گروه کنترل، در میزان استرس، اضطراب و افسردگی وجود دارد. بنابراین، تمرینات ایروبیک به منظور کاهش استرس، اضطراب و افسردگی کودکان با اختلال رفتاری درون ریز قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: تمرینات ایروبیک، استرس، اضطراب، افسردگی، کودکان با اختلال رفتاری درون ریز
  • محمدرضا صادقیان شاهی، رزا رهاوی عزآبادی*، الهام رضایی صفحات 77-91
    بررسی تاثیر آموزش راهبردهای فراشناختی و شناختی در شرایط دشواری تصمیم بر دقت ضربه فورهند تاپ اسپین تنیس روی میز بود. 29 بازیکن مرد با میانگین سنی 24/9±20/21 سال که به صورت تصادفی به سه گروه راهبردهای فراشناختی، راهبردهای شناختی و کنترل تقسیم شدند. دشواری تصمیم با توجه به رنگ توپ و محل ضربه فورهند تاپ اسپین مشخص شد. آزمودنی ها در مرحله پیش آزمون سپس در مرحله تساب 15 بلوک 20 کوششی را تمرین کردند، پس از 48 ساعت در آزمون های یادداری و انتقال شرکت کردند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک راهه با اندازه های تکراری و تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد. نتایج تفاوت معناداری را در گروه های تمرینی که از راهبردهای فراشناختی بهره گرفتند نسبت به سایر گروه ها در مراحل یادداری و انتقال نشان داد. این یافته ها نشان می دهد راهبردهای فراشناختی در پیشرفت اجرای مهارت هایی که به سطوحی از دشواری تصمیم نیازدارد موثر است.
    کلیدواژگان: راهبردهای فراشناختی، راهبردهای شناختی، دشواری تصمیم، تنیس روی میز
  • امیر دانا*، نرگس سلطانی، اعظم فتحی زادان صفحات 91-107
    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بر تاب آوری و خودکارآمدی تمرینی در ورزشکاران نوجوان بود. به این منظور، 30 ورزشکار نوجوان (شهر گرگان) به طور تصادفی ساده در دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 15 نفر) جای گرفتند. دوره آزمایشی متشکل از 12 جلسه 90 دقیقه ای آموزش مهارت های ارتباطی بود که به مدت چهار هفته به طول انجامید. اندازه گیری ها در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از مقیاس تاب-آوری کونور و داویتسون (2003) و مقیاس خودکارآمدی باندورا (1997) انجام شد و داده های حاصله با استفاده از تحلیل کوواریانس در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که پس از کنترل سطوح پیش آزمون، نمره های تاب آوری و خودکارآمدی تمرینی در گروه آزمایشی به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل قرار دارد. براساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که آموزش مهارت های ارتباطی، روش موثری برای افزایش تاب آوری و خودکارآمدی تمرینی در ورزشکاران نوجوان می باشد.
    کلیدواژگان: مهارت ارتباطی، تاب آوری، خودکارآمدی تمرینی، ورزشکاران نوجوان
  • محمدرضا قاسمیان مقدم*، الهام میرنیا صفحات 107-120
    پژوهش حاضر با هدف پاسخ به این سوال انجام شد که آیا از نمرات اولیه حافظه کاری می توان اجرای پومسه را بعد از 10 جلسه آموزشی پیش بینی نمود. بدین منظور تعداد 60 نفر آزمودنی در دامنه سنی 18 تا 24 سال در این پژوهش شرکت نمودند که ابتدا از طریق آزمون حافظه کاری ارزیابی و وارد مرحله آموزش پومسه شدند. سپس رابطه بین متغیرهای حافظه کاری و نمرات اجرای پومسه در جلسه انتهایی بررسی گردید. نتایج نشان داد شاخص های متفاوتی از آزمون حافظه کاری، زیرمولفه های متفاوتی از اجرای پومسه را پیش بینی می کنند. به طورکلی یافته های حاضر نشان می دهد که حافظه کاری عاملی مهم در تعیین موفقیت افراد مبتدی در اجرای پومسه است. این پژوهش را می توان به عنوان یک مطالعه مقدماتی در حیطه پیش بینی عملکرد بر اساس ویژگی های شناختی در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: حافظه کاری، پیش بینی عملکرد، استعدادیابی
  • مونا سمیع نیا، رضا نیک بخش*، علی محمد صفانیا صفحات 121-133
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی تئوری خودمختاری در رابطه کمال گرایی،فرسودگی و مشارکت در ورزشکاران است. جامعه آماری این پژوهش شامل ورزشکارانی می شود که در لیگ برتر و تیم ملی در تهران حضور داشتند ودرمجموع 300 ورزشکار پرسشنامه های فرسودگی،کمالگرایی،مشارکت، تامین نیاز و عدم تامین نیاز را تکمیل کردند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان داد که دغدغه های کمال گرایی رابطه مثبتی با عدم تامین نیاز و فرسودگی ورزشکار داشتند. برعکس، تلاش کمال گرایانه رابطه مثبتی با تامین نیاز و مشارکت ورزشکار و رابطه عکس با عدم تامین نیاز و فرسودگی ورزشکار داشتند. عدم تامین نیاز رابطه مثبت با فرسودگی ورزشکار و رابطه عکس با تامین نیاز و مشارکت ورزشکار داشتند. برعکس، تامین نیاز رابطه مثبت با مشارکت ورزشکار و رابطه عکس با فرسودگی ورزشکار داشتند. همان گونه که انتظار می رود، روابط بین کمال گرایی- مشارکت و کمال گرایی- فرسودگی باوجود تامین نیازهای بنیادی روان شناختی توجیه می شوند.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، فرسودگی، مشارکت، خودمختاری
  • نگار آرازشی*، زهرا محمدی، زهرا علی خانی دهقی صفحات 133-151
    هدف این پژوهش، بررسی رابطه استحکام ذهنی و فرسودگی ورزشی در ورزشکاران حرفه ای آسیب دیده بود. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی و کاربردی بود. نمونه آماری را 142 نفر از ورزشکاران آسیب دیده در سطح حرفه ای با دامنه سنی 15 تا 35 سال در رشته های مختلف با استفاده از نمونه گیری در دسترس تشکیل دادند. از پرسش نامه های استحکام ذهنی و فرسودگی ورزشی برای جمع آوری داده ها و از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون ساده و آزمون تی برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد استحکام ذهنی با ضریب همبستگی 42/0- با فرسودگی ورزشی ورزشکاران آسیب دیده ارتباط قوی منفی دارد. براساس مدل رگرسیون، 18 درصد از واریانس فرسودگی توسط واریانس استحکام ذهنی تبیین می گردد. آزمون تی مستقل، تفاوت معنادار بین استحکام ذهنی و فرسودگی ورزشکاران آسیب دیده زن و مرد را تایید کرد. در کل یافته ها نشان داد هرچه استحکام ذهنی ورزشکاران بالاتر باشد احتمال فرسودگی در دوران آسیب دیدگی کمتر است.
    کلیدواژگان: استحکام ذهنی، فرسودگی، آسیب دیده، ورزش حرفه ای
  • مجید آقایی*، کیوان ملانوروزی صفحات 151-167
    هدف پژوهش بررسی تئوری ناکامی - پرخاشگری درخشونت تماشاگران تیمهای استقلال و پرسپولیس تهران از منظر جرم شناختی است.دراین مطالعه نیمه تجربی که به روش پیمایشی-توصیفی انجام گرفته،384 نفر از طرفداران استقلال وپرپولیس تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند.داده های پژوهش پرسشنامه ساخته محقق در دوقسمت اطلاعات فردی ورفتاری با 30 پرسش جمع آوری شده است ودر دوسطح آمار توصیفی واستنباطی (ضریب همبستگی پیرسون ) با استفاده از نرم افزاراس. پی.اس.اس نسخه 19 در سطح معنی داری0/05=P استفاده شد.یافته های این پژوهش بر غلبه خشونت در بعد کلامی تاکیدکرده وعواملی نظیر ناکامی برای حضور در ورزشگاه، شکست تیم محبوب، قضاوت نامناسب داور و بازی نامناسب تیم محبوب در بروز خشونت تماشاگران فوتبال را موثر می داند. غلبه با متغیر شکست تیم محبوب و قضاوت نامناسب داور است.
    کلیدواژگان: جرم شناسی روانی، ناکامی، پرخاشگری، وندالیسیم
  • مرتضی ناجی، احمدعلی ناجی* صفحات 167-179
    هدف پژوهش تعیین اثربخشی آموزش آگاهی موقعیتی بر تنظیم شناختی هیجان و عملکرد تیراندازی است. طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری، دانشجویان یکی از مراکز آموزشی نظامی تهران و نمونه تحقیق شامل 22 نفر بود که به روش در دسترس انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش، آموزش های آگاهی موقعیتی بر مبنای نظریه اندسلی را دریافت کرد. علاوه بر تکمیل پرسش نامه تنظیم شناختی هیجانی گرانفسکی، آزمون استاندارد تیراندازی از آنان به عمل آمد. داده ها توسط آزمون کوواریانس چند متغیری تحلیل شد و نتایج نشان داد که آموزش کوتاه مدت آگاهی موقعیتی به طور معناداری موجب افزایش تنظیم هیجانی و افزایش رکورد تیراندازی در مرحله پس آزمون شده است. این پژوهش اهمیت آگاهی موقعیتی را بر تنظیم شناختی هیجان و عملکرد تیراندازی نشان داد.
    کلیدواژگان: آگاهی موقعیتی، تنظیم شناختی هیجان، تیراندازی
  • داود فاضلی*، حمیدرضا طاهری، علیرضا صابری کاخکی صفحات 179-196
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تغییرات بازنمایی ذهنی از تکلیف ضربه گلف بر اثر تمرین تصادفی و مسدود بود. 30 نفر شرکت کننده به سه گروه تصادفی، مسدود و کنترل تقسیم شدند. ابتدا سطح اولیه بازنمایی ذهنی افراد تعیین شد و 18 کوشش را به عنوان پیش آزمون انجام دادند. سپس به مدت شش روز متوالی به تمرین تکلیف مورد نظر پرداختند. یک هفته بعد از آخرین جلسه تمرینی سطح نهایی بازنمایی ذهنی شرکت کنندگان مورد سنجش قرار گرفت و 18 کوشش را به عنوان یادداری اجرا کردند. نتایج نشان داد که گروه تصادفی نسبت به گروه مسدود در اکتساب خطای بیشتری انجام داده است اما در یادداری عملکرد دقیقتری داشت. علاوه بر این نشان داده شد که گروه تصادفی نسبت به گروه مسدود بازنمایی ذهنی ساختاریافته تری دارد و همچنین این ساختار مشابهت بیشتری با بازنمایی ذهنی افراد ماهر دارد.
    کلیدواژگان: تداخل زمینه ای، بازنمایی ذهنی، تمرین تصادفی، تمرین مسدود
  • پروانه شمسی پور دهکردی*، فاطمه نجفیان، فاطمه میر صفحات 195-212
    هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه عملکرد حافظه حرکتی و انگیزه پیشرفت در دانشجویان دختر و پسر با ریتم شبانه روزی متفاوت بود. نمونه آماری را 50 شرکت کننده صبح فعال (25 زن و 25 مرد) و 40 شرکت کننده عصر فعال (17 زن و 23 مرد) تشکیل داد. یافته ها برای متغیر عملکرد حافظه حرکتی پیشرفت نشان داد اثر تعاملی جنسیت در ریتم شبانه روزی معنادار نبود. مقایسه میانگین ها نشان داد پسران عصرفعال دارای بهترین میانگین حافظه حرکتی و دختران صبح فعال دارای ضعیفت ترین عملکرد حافظه حرکتی بودند. برای متغیر انگیزه پیشرفت، اثر اصلی ریتم شبانه روزی معنادار بود. نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد بین انگیزه پیشرفت در پسران با ریتم شبانه روزی عصرگاهی با انگیزه پیشرفت دختران با ریتم شبانه روزی صبحگاهی تفاوت معنادار وجود دارد. دانشجویان پسر با ریتم شبانه روزی عصرگاهی دارای پایین ترین نمره انگیزه پیشرفت و دانشجویان دختر با ریتم شبانه روزی صبحگاهی دارای بالاترین نمره انگیزش پیشرفت بودند.
    کلیدواژگان: ساعت بیولوژیک بدن، تکلیف تطبیق رنگ زنجیره ای، حافظه حرکتی، دانشجویان
  • محمد افشار، ربابه رستمی*، مجید چهارده چریک صفحات 213-228
    هدف از این پژوهش مقایسه مهارت های تصویرسازی دیداری و حسی-حرکتی در داوران کم اشتباه و پراشتباه فوتبال بود. این پژوهش از نوع علی مقایسه ای و به لحاظ هدف کاربردی بود. شرکت کنندگان شامل 30 داور مرد استان فارس بودند که به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و بر اساس میانگین نمرات نظارت، به 2 گروه داوران کم اشتباه (17 داور) و داوران پراشتباه (13 داور) گروه بندی شدند. پرسشنامه تصویرسازی دیداری مارکس (1973) و پرسشنامه تصویرسازی حرکتی ایساکس و همکاران (1986) در ارزیابی مهارت تصویرسازی آن داوران به کار گرفته شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل نشان داد که داوران کم اشتباه نسبت به داوران پراشتباه توانایی تصویرسازی دیداری و حسی-حرکتی بهتری دارند و این کمک می کند تا میزان اشتباه کم تری در عملکردشان داشته باشند. بر اساس نتایج به داوران توصیه می شود برای بهبود عملکردشان از مهارت های تصویرسازی ذهنی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تصویرسازی دیداری، حسی-حرکتی، میزان اشتباه، داوران فوتبال
|
  • Mohammad Soleimanirad *, Shahzad Tahmasebi Boroujeni, Ali Akbar Jaberi Moqadam, Mehdi Shahbazi Pages 1-19
    The purpose of present study was to investigate monitoring pressure on decision making and relate it to decision specific reinvestment. Subjects were 25 expert Ping-Pong players in which they performed a Ping-Pong simulated decision making task using option generation method under two conditions of low and monitoring pressure. Also, the Persian version of decision specific reinvestment scale and competitive sport anxiety inventory-2 were used. Results of multivariate analysis of variance with repeated measure revealed that pressure had a significant effect on cognitive anxiety (P≤0.05). Also, the results revealed that there were significant differences between some decision-making variables including first option quality, dynamic inconsistency and generation time under low and monitoring pressure (P≤0.05). Decision reinvestment only could predict the first option quality changes. Thus coaches and athletes are offered to have knowledge about the different pressure conditions and expert athletes to avoid the self-focus intentions under pressure.
    Keywords: Ping-Pong, Decision Making, Monitoring Pressure, Reinvestment, athlete
  • Ebrahim (Meysam) Moteshareie *, Mohammad Vaezmousavi Pages 19-31
    The aim of this study was to determine the relative contribution of mental toughness of badminton men's skilled players in explaining thire performance. 24 male badminton players in Tehran and Alborz teams performed two competitions under pressure with players of the same level. The competitions were filmed in presence of a national badminton team coache. Aslo The players completed sport mental toughness questionnaire. In order to evaluate the performance, performance notational analsysis and effective shots, successful shots and unsuccessful or unforced errors indexes were used. Regression analysis showed that mental strength significantly explains 48% of Performance under in skilled badminton players (p<0/001). These results support previous research in the field of mental toughness and alos improv The results also support previous research in the field of mental strength plays a decisive role in the internal validity of the studies improved the internal validity of the literature.
    Keywords: Hardiness, Notational Analysis, Self-Confidence, Emotion Control under Pressure
  • Seyyed Hojjat Zamani Sani *, Zahra Fathirezaie, Kosar Abbaspour Pages 31-45
    The purpose of this study was to investigate of collective efficacy and sport emotion and also the predictive factors of collective efficiency sources by sport emotion in healthy and disabled athletes which was done in a retrospective method. 41 disable athlete and 43 healthy athlete were selected by cluster sampling method from team sports. Sport emotion and collective efficacy questionnaire for Sports were used. Data were analyzed by Multivariate Analysis of variance and multiple regression at significant level 0.05. The results showed significant difference in sport emotion and collective efficacy among of healthy and disable athletes. Further analysis showed significant differences only in anxiety and anger between healthy and disabled athletes groups. In addition, sport emotions predicted 31% and 15% of collective efficacy variability in disabled and healthy athletes respectively. The importance of experiences and also anxiety and anger regulation in disabled sports and happiness in healthy athletes was discussed.
    Keywords: sport emotion, Collective Efficacy, disable, Anxiety, Anger
  • Salman Zarei *, Azamossadat Arshad Hoseini Pages 45-60
    The aim of present study was to examine the effectiveness of Mindfulness-Based Therapy on job stress and job self-efficacy. The statistical population included all physical education instructors in swimming, volleyball and basketball in Qom Department of Physical Education. In this pretest–posttest experimental research with control group, 30 instructors were selected through convenience sampling method and randomly divided into experimental group and control group. The experimental group underwent eight–sessions of mindfulness-based therapy program and the control group did not receive any intervention. Data were collected using Job Stress Questionnaire and self-efficacy questionnaires. Collected data were analyzed using covariance analysis. The results showed a significant difference in job stress and job self- efficacy (between the experimental and control groups after the intervention. Therefore, using mindfulness-based therapy techniques is effective in reducing job stress and increasing job self-efficacy among physical education instructors.
    Keywords: Mindfulness-Based Cognitive Therapy, Job stress, Job self-efficacy
  • Mahla Roohbakhsh Ejtemaie *, Maryam Aeini, Nasser Sobhi Pages 61-77
    The behavior of the child is one of the important dimensions of his mental health and will have significant results in his future life markedly. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of aerobic exercises on stress, anxiety and depression in children with inferiority behavioral disorder. 30 students with inferiority behavioral disorder were selected by Using of cluster sampling. To measure the research variables Achenbach Child Behavior Checklist and the des-form questionnaire of 21 questions were used. The executive protocol also included an aerobic exercise in 12 sessions of 60 minutes. Covariance analysis showed that there was a significant difference between the mean post-test scores of the experimental group and the control group's post-test, in the amount of stress, anxiety and depression. Therefore, aerobic exercises is beneficial to reduce the stress, anxiety and depression of children with inborn behavioral disorders.
    Keywords: Aerobic Exercises, Stress, Anxiety, Depression, children with intractable behavioral disorders
  • Mohhamd Reza Sadeghian Shahi, Rosa Rahavi Ezabadi *, Elham Rezaei Pages 77-91
    the effects of meta-cognitive and cognitive strategies and difficulty making decision on accuracy of forehand top spin of table tennis. The 29 male players (21.20±9.24 years old) were divided into 3 groups Meta cognition strategies, cognition strategies and control group. The difficulty making decision was determined by color of ball and impact place forehand top spin. Before the training of subjects, pre-test was performed. The subjects in the acquisition, 15 blocks of 20 trials practiced, and both in the retention and transfer tests (after a 48 hour), 1 block of 20 trials practiced.The databy ANOVA with repeated measures, one-way ANOVA.The results showed that there is a significant difference between the self-regulation strategies practice groups and various groups in retention and transfer phases. These findings suggested that f meta-cognitive strategies is the effective variable in performance of skills that needs levels of difficulty making decision
    Keywords: Meta-cognitive strategies, Cognitive strategies, Difficulty making decision, Table tennis
  • Amir Dana *, Narges Soltani, Azam Fathizadan Pages 91-107
    The aim of this study was to determine the effectiveness of communication skills training on the resilience and exercise self-efficacy of adolescent athletes. To this end, 30 adolescent athletes were randomly assigned to experimental and control groups (15 individuals per group). The experimental period consisted of twelve 90-min sessions of communication skills training that lasted four weeks. Measurements were performed pre-test and post-test using the Conner and Davitson Resilience (2003) and Bandura Exercise Self-Efficacy (1997) scales and the data was subjected to covariance analysis at the 95% confidence level. The results showed that, after controlling for pre-test levels, the levels of resilience and exercise self-efficacy in the experimental group were significantly higher than in the control group. This indicates that communication skills training is an effective way to increase resilience and exercise self-efficacy in adolescent athletes.
    Keywords: Communication Skills, Resilience, Exercise Self-efficacy, Adolescent Athletes
  • Mohammadreza Ghasemian Moghadam *, Elham Mirnia Pages 107-120
    The present study was conducted to answer the question of whether the initial working memory scores can be used to predict the Poomsae performance after 10 training sessions. For this purpose, 60 subjects aged 18-24 years participated in this research. They were first evaluated by a working memory test and entered the training phase of Poomsae. Then, the relationship between the working memory variables and the Poomsae performance scores was investigated in the last session. The results showed that different components of working memory test predict different subtypes of the Poomsae performance. In general, the current findings suggest that working memory is an important factor in determining the success of beginners in the Poomsae performance. This research can be considered as a preliminary study in the field of predicting the performance based on cognitive characteristics.
    Keywords: Working memory, Performance Prediction, Talent Identification
  • Mona Samienia, Reza Nikbakhsh *, Ali Mohammad Safania Pages 121-133
    The purpose of this study is to investigate the role of mediator of self-determination theory in perfectionism,burnout and engagement in athletes.The statistical population of this study included athletes who attended the Premier League and national team in Tehran and 300 athletes completed Perfectionism.Burnout.Engagement,Psychological Need Thwarting,Basic Need Satisfaction questionnaire.Pearson correlation test and structural equations were used to analyze the data.The findings showed:perfectionism's concerns had a positive relationship with The Psychological Need Thwarting and burnout.On the contrary,the perfectionist strivings had a positive relationship with the Basic Need Satisfaction and athlete engagement,and the negative relationship with the Psychological Need Thwarting and burnout.Psychological Need Thwarting had positive relationship with the athlete's burnout and negative relationship with perfectionist strivings and Basic Need Satisfaction.Conversely Basic Need Satisfaction had positive relationship with the athlete engagement and negative relationship with the athlete's burnout.As it is expected,the relationships between perfectionism-engagement and perfectionism-burnout-are justified,despite the provision of basic psychological needs
    Keywords: Perfectionism, Burnout, Engagement, Self-Determination Theory
  • Negar Arazeshi *, Zahra Alikhani Deheghi, Zahra Mohammdi Pages 133-151
    The descriptive methodology was used to investigate the relationship between mental toughness and athlete burnout in injured professional athletes. The aviailable sampl was cansisd of 142 professional injured athletes, aged from 15 to 35 in different fields. Data collection was performed based on mental toughness and athlete burnout questionaires. The data were analysed using Pearson correlation coefficient, simple regression and t-test. The results indicated that athletic mental toughness with a correlation coefficient of -0.42 had a negative strong correlation with the athlete burnout of injured athletes. The regression showed, 18% of athlete burnout variance which is explained by the variance of mental toughness. Independent t-test confirmed the significant difference between mental toughness and athlete burnout of injured male and female athletes. It can be concluded that athlets with higher mental toughness have less chance of athlete burnout during the period of injury.
    Keywords: Mental toughness, Athlete burnout, Injured, Professional training
  • Majid Aghayie *, Keyvan Molanorouzi Pages 151-167
    The purpose of this study was to investigate the failure-aggression theory of violence among spectators from Esteghlal and Persepolis teams ofTehran from a criminological point of view. In this semi-experimental study 386 independent supporters of Tehran's Independence and Propulsion method were selected randomly. The research data were a questionnaire. he researcher has been compiled in two parts of individual information and practice with 30 questions.In two levels descriptive and non-analytic statistics (Pearson correlation coefficient) are used. the PASS version19 was used at the significant level of P = 0.05.The findings of this study emphasized the overcoming of violence in the verbal dimension and subjects such as failure to attend the stadium the popular team's defeat inadequate judging of the referee and the inappropriate play of the popular team the violence of football fans is effective. Overcoming the variable of the defeat of the popular team and the judge's inadequate judgment.
    Keywords: Psycholigical criminology, Failure, Aggression, Vandalism
  • Morteza Naji, Ahmad Ali Naji * Pages 167-179
    The purpose of this study is to determine the effectiveness of situational awareness training on cognitive emotion regulation and shooting performance. The research design is semi-experimental; with pre-test, post-test and control group. The statistical population consisted of students of one of military educational centers in Tehran and the research sample consisted of Twenty-two students who were selected through convenience sampling method and randomly divided in either experimental or control group. The experimental group received situational awareness training based on the Andesley theory. Then, after completing the Gravinsky Cognitive-emotional Regulation Questionnaire, a standard shooting test was administered. Data was analyzed through multivariate covariance test and results showed that short-term positional awareness training significantly enhances emotional regulation and shooting performance in the post-test stage. This research showed the importance of situational awareness in cognitive emotion regulation and shooting performance.
    Keywords: Situational Awareness, cognitive emotion regulation, shooting performance
  • Davoud Fazeli * Pages 179-196
    The purpose of this study was to investigate changes in mental representation in golf putting task due to random and blocked practice. Thirty participants were divided into random, blocked and control groups. First, the initial mental representation level of participants was measured and they performed 18 trials as retention. Then, they practiced the intended task for six consecutive days. A week after the last practice session their final mental representation level was measured and performed 18 trials as retention test. Results showed that random group had more errors than blocked group during acquisition, but performed more accurate than this group during retention. In addition, it was showed that random group has a more structured mental representation than the blocked group and this representation is more like the skilled participants.
    Keywords: contextual interference, mental representation, random practice, blocked practice
  • Parvaneh Shamsipour Dehkordi *, Fatemeh Najafian, Fatemeh Mir Pages 195-212
    The objective of this study was to compare the motor memory function and the motivation of progress in male and female students with different daily rhythm. The sample included 50 morning active participants and 40 evening active participants. Research tools included Horn Stenberg's Morning-Evening Questionnaire, Hermann's Progress Motivation Questionnaire, and Chain Color Matching Software. Findings showed progression for the variable of motor memory function. The interactive effect of gender on the daily rhythm was not significant. Comparison of means showed that evening active males had the highest mean of motor memory, while morning active females had the weakest level of motor memory function. For the progress motivation variables, results showed that the main effect of the daily rhythm was significant and there was a significant difference between the progress motivation in males with evening rhythm and progress motivation of females with morning rhythm.
    Keywords: Body biology Clock, Serial Color Matching Task, Motor Memory
  • Mohammad Afshar, Robabeh Rostami *, Majid Cheric Pages 213-228
    This study aims at comparing the visual and sensory-motor imagery skills in soccer referees with less and more mistakes. This was a causal-comparative study and was applied in terms of purpose. Participants included 30 male referees from Fars province who were voluntarily selected and according to average monitoring scores were grouped into two groups of referees with a less mistakes (17 referees) and referees with a more mistakes (13 referees). Marx visual imagery questionnaire (1973) and Isaacs et al motor imagery questionnaire (1986) were used to assess the imagery skills of the referees. Data analysis by independent t-test showed that the referees with less mistakes have higher visual and sensory-motor imagery skills than those with more mistakes, and this helps them to have a lower number of mistakes in their refereeing. Based on the results, referees are advised to use mental imagery skills to improve their performance.
    Keywords: Visual Imagery, sensory motor, the amount of Mistake, Soccer Referees