فهرست مطالب

مطالعات روان شناسی ورزشی - پیاپی 20 (تابستان 1396)

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 20 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 11
|
  • میلاد بوستان بان غازیانی، فاطمه سادات حسینی صفحه 1
    هدف این پژوهش مقایسه اضطراب رقابتی و ترس از شکست در پست های مختلف فوتبال بود. 55 بازیکن فوتبال به صورت تصادفی از میان بازیکنان حاضر در لیگ دو آزادگان انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسش نامه های اضطراب رقابتی ماتنز و ترس از ارزیابی شکست در عملکرد جمع آوری شد. نتایج نشان داد در ابعاد اضطراب رقابتی بین پست های مختلف اختلاف معناداری وجود دارد (دوازه بانان اضطراب شناختی و بدنی بیشتر و اعتماد به نفس کمتری دارند). در بعد ترس از شکست بین پست های مختلف اختلاف معناداری وجود دارد. همچنین، بین ابعاد اضطراب رقابتی و ترس از شکست همبستگی معناداری وجود دارد، به عبارتی دیگر کاهش اضطراب شناختی و بدنی باعث کاهش ترس از شکست و برعکس می شود و کاهش اعتماد به نفس افزایش ترس از شکست را در پی دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب رقابتی بدنی، شناختی، اعتماد به نفس، ترس از شکست
  • مصطفی زارعی، فریبا محمدی صفحه 17
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سطح مهارت های روانی بازیکنان جوان فوتبال و بروز آسیب های ورزشی بود. بدین منظور، 66 بازیکن 1614 سال از چهار تیم فوتبال در این پژوهش شرکت نمودند. پیش از شروع فصل مسابقات، این بازیکنان پرسش نامه اومست 3 را که 12 محور مهارت های روانی را اندازه گیری می کند، تکمیل نمودند. سپس، آسیب های این بازیکنان در طول یک فصل به صورت آینده نگر توسط تیم پزشکی ثبت گردید. لازم به ذکر است که میزان شیوع آسیب ها برابر با 7/8 آسیب در هر 1000 ساعت فعالیت بود. نتایج آزمون رگرسیون لجستیک نشان می دهد که نمره مجموع آزمون اومست 3 و نمره مهارت های روان تنی و هدف گزینی ارتباط معناداری با وقوع آسیب های بازیکنان دارد؛ اما در سایر زیرمحورها ارتباط معناداری مشاهده نمی شود. همچنین، یافته ها حاکی از آن است که مهارت های روانی می توانند وقوع آسیب های ورزشی را پیش بینی کنند؛ ازاین رو، توصیه می شود در تدوین برنامه های پیشگیری از آسیب های ورزشی به این ریسک فاکتورها توجه شود.
    کلیدواژگان: آسیب های ورزشی، مهارت های روانی، پرسش نامه اومست، 3، فوتبال
  • نصور احمدی، بهروز عبدلی، فریبا حسن بارانی صفحه 27
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی مقیاس هدف مداری در فعالیت بدنی بود. بدین منظور، 294 مرد و زن به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای از باشگاه های ورزشی شهر تهران انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، مقیاس هدف مداری در فعالیت بدنی بود که خرده مقیاس های تکلیف مداری و خودمداری را شامل می شد. جهت آزمون روایی سازه نیز از تحلیل عامل تاییدی استفاده گردید و پایایی پرسش نامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ تحلیل گشت که ضرایب پایایی آلفای کرونباخ برای عوامل تکلیف مداری و خودمداری به ترتیب معادل (78/0) و (90/0) به دست آمد. شاخص های برازش تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم نشان می دهد که شاخص های مطلق (96/0= GFI و 13/2= χ2/df)، تطبیقی (98/0= CFI و 96/0= TLI) و مقتصد (60/0= PNF ، 61/0= PCFI و 06/0= RMSEA) در دامنه قابل قبولی قرار دارند. در مجموع، نسخه فارسی مقیاس هدف مداری در فعالیت بدنی با دو عامل مورد تایید قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، تکلیف مداری، خودمداری، فعالیت بدنی
  • شمس الملوک رشیدی پور، رزا رهاوی، مهدی نمازی زاده صفحه 37
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی تاثیر یوگا و نوروفیدبک بر کاهش اختلال توجه و تمرکز بیش ‏فعالی در کودکان 105 سال شهرستان میبد بود. در این پژوهش کارآزمایی بالینی که با طرح پیش ‏آزمون پس ‏آزمون اجرا گردید، 48 کودک مبتلا به اختلال توجه/ بیش ‏فعالی به صورت تصادفی خوشه ایبه چهار گروه مساوی یوگا، نوروفیدبک، نوروفیدبک یوگا و کنترل تقسیم شدند. گروه‏ های تمرینی به مدت هشت هفته به تمرین پرداختند (برنامه تمرینی شامل سه جلسه در هفته و هر جلسه60 دقیقه فعالیت بود). به منظور ارزیابی گروه‏ های تمرینی از پرسش نامه کانرز (فرم والدین ) به عنوان پیش آزمون و پس آزمون استفاده گردید. جهت تحلیل داده ها نیز آزمون تحلیل کواریانس مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که پس از هشت هفته، کاهش معنا‏داری در نشانه ‏های اختلال توجه/ بیش ‏فعالی در گروه ‏های آزمایشی مشاهده می شود P<0.05))؛ بدین معناکه درمان با یوگا تاثیر بیشتری نسبت به نوروفیدبک یوگا و نوروفیدبک در بهبود کودکان بیش ‏فعال داشته است .
    کلیدواژگان: کودکان، اختلال توجه، بیش فعالی، یوگا، نوروفیدبک
  • مریم عبدالشاهی، سید محمد کاظم واعظ موسوی صفحه 49
    پژوهش حاضر با هدف تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی «جدول سنجش عواطفورزشیبازنگری شده» که ابزاری کارآمد جهت سنجش احساس انگیختگی و اضطراب شناختی و تمایز آن ها در چهارچوب مدل فاجعه محسوب می شود، انجام گرفت. بدین منظور، 218 ورزشکار (102 مرد و 116 زن) در دو سطح مهارتی ماهر (96 نفر) و کم تجربه (122 نفر) در پنج رشته ورزشی (تیروکمان، تنیس روی میز، بدمینتون، بسکتبال و والیبال) به صورت هدفمند انتخاب شدند و سه پرسش نامه «جدول سنجش عواطف ورزشی بازنگری شده»، «اضطراب حالتی رقابتی 2» و «اضطراب رقابت ورزشی» را پیش از شروع مسابقه تکمیل نمودند. شایان ذکر است که روایی صوری و محتوایی (91/0) و پایایی زمانی (از طریق ضریب هم بستگی درون طبقه ای به روش آزمون آزمون مجدد برای مولفه انگیختگی=77/0و اضطراب شناختی=86/0) تایید گردید. روایی هم گرا، افتراقی و هم زمان نیز توسط ضریب هم بستگی پیرسون تایید شد و روایی سازه توسط آزمون تی گروه های مستقل مورد تایید قرار گرفت؛ بنابراین، نسخه فارسی این ابزار دارای ویژگی های روان سنجی معتبر جهت اندازه گیری احساس انگیختگی و اضطراب شناختی ورزشکاران پیش از مسابقه می باشد.
    کلیدواژگان: انگیختگی، اضطراب شناختی، روایی، پایایی، مدل فاجعه
  • علی بزرگمهر، مهدی بزرگمهر صفحه 73
    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر شدت تمرینات هوازی و بی هوازی بر میزان تکانش گری در مردان جوان ورزشکار بوده است. بدین منظور، 66 ورزشکار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و بر اساس شدت تمرینات هوازی و بی هوازی،37 ورزشکار در گروه بی هوازی و 29 ورزشکار در گروه هوازی قرار گرفتند. 35 فرد غیرورزشکار نیز به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. میزان تکانش گری همه شرکت کنندگان به واسطه پرسش ‍‍‍‍‍‍‍نامه تکانش گری بارت، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شرکت کنندگان ورزشکار در همه عوامل پرسش ‍نامه و نیز در نمره کل، اختلاف معناداری با غیر ورزشکاران دارند. در مقایسه ورزشکاران هوازی و بی هوازی نیز مشخص شد که عوامل مرتبه اول توجه و مداومت در ورزشکاران هوازی به میزان قابل توجهی کمتر از ورزشکاران بی هوازی می باشد. به طور خلاصه می توان گفت که ورزش های هوازی و بی هوازی در کاهش میزان تکانش گری نقش ایفا می کند.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، تمرینات بی هوازی، تکانش گری، مردان جوان ورزشکار
  • صابر مهری، زهرا پورآقایی اردکانی صفحه 85
    هدف از پژوهش حاضر، پیش بینی تفکر خلاف واقع بر اساس خلق و خوش بینی در لیگ دو و میدانی مردان در سال (1393) بود. آزمودنی ها را 92 دونده لیگ دو و میدانی تشکیل دادند که طبق جدول مورگان از میان 118 دونده انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه «برومرز»، «جهت گیری زندگی» و « تفکر خلاف واقع برای رخدادهای منفی» استفاده گردید. یافته ها نشان می دهد که تفکر خلاف واقع رو به پایین با آرامش و خوش بینی، تفکر خلاف واقع رو به بالای بدون ارجاع با خشم و افسردگی و تفکر خلاف واقع رو به بالای خود ارجاع با تنش دارای ارتباط مثبت و معنادار می باشد. به عبارت دیگر، ابعاد خلق می توانند جهت تفکر خلاف واقع را پیش بینی نمایند. همچنین، تفکر رو به بالا که بر پیامدهایی بهتر از آنچه اتفاق افتاده است، متمرکز می باشد، منجر به بروز هیجانات منفی می شود؛ اما تفکر رو به پایین به دلیل آن که بر پیامدهایی بدتر از آنچه اتفاق افتاده است، متمرکز می باشد، باعث بروز هیجانات مثبت می شود.
    کلیدواژگان: تفکر خلاف واقع، خلق، خوش بینی، نظریه نورم، نظریه عملکردی تفکر خلاف واقع
  • محمد سلیمانی راد، شهزاد طهماسبی بروجنی، امیرحسین مهرصفر صفحه 97
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس های بازپردازش ویژه تصمیم و حرکت بود. نسخه اصلی مقیاس بازپردازش ویژه تصمیم دارای 13 گویه و دو خرده مقیاس بازپردازش تصمیم و نوشخوار فکری تصمیم بوده و نسخه اصلی مقیاس بازپردازش ویژه حرکت دارای 10 گویه و دو خرده مقیاس بازپردازش حرکتی هوشیار و خودآگاهی حرکتی است. جهت انجام پژوهش 239 پرسش نامه توسط ورزشکاران 18 تا 35 ساله تکمیل گردید و به منظور بررسی روایی سازه و برازش مدل های اندازه گیری از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گشت. پایایی مقیاس ها نیز با استفاده از روش همسانی درونی محاسبه گردید. همچنین، جهت بررسی پایایی زمانی با استفاده از روش آزمون آزمون مجدد از ضریب هم بستگی درون طبقه ای استفاده گردید. یافته ها نشان می دهد که نسخه فارسی مقیاس ها از مدل دوعاملی هر دو مقیاس حمایت کرده و روایی و پایایی مقیاس ها تایید می شود؛ در نتیجه، امکان استفاده از نسخه های فارسی جهت سنجش تمایل ورزشکاران به بازپردازش در محیط های رقابتی فراهم می گردد.
    کلیدواژگان: بازپردازش ویژه تصمیم، بازپردازش ویژه حرکت، روایی سازه، هم سانی درونی، ورزشکار
  • علی صابری، ابراهیم علیدوست قهفرخی، غلامرضا امانی شلمزاری صفحه 119
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه علی رهبری موثق و عملکرد تیمی با توجه به نقش میانجی سرمایه روان شناختی در فوتسالیست های منطقه آزاد چابهار بود. روش پژوهش توصیفی هم بستگی بوده و به روش تحلیل مسیر انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش را کلیه فوتسالیست های منطقه آزاد چابهار که در مسابقات این منطقه شرکت داشتند، تشکیل دادند. شایان ذکر است که داده های پژوهش با استفاده از پرسش نامه های استاندارد رهبری موثق، سرمایهروان شناختی و عملکرد تیمی گردآوری شد و در دو سطح آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و درصد) و استنباطی (ضریب هم بستگی پیرسون، تحلیل مسیر و آزمون سوبل) با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس و لیزرل تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان می دهد که بین رهبری موثق و عملکرد تیمی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم از طریق سرمایهروان شناختی رابطه وجود دارد. در حقیقت، مربیان تیم ها می توانند با ایجاد زمینه مناسب برای رهبری و سرمایه روان شناختی، شاهد عملکرد خوبی باشند.
    کلیدواژگان: رهبری موثق، سرمایه روان شناختی، عملکرد تیمی
  • محبوبه حسینی سربازی، رخساره بادامی، فرزانه تقیان صفحه 137
    هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر تمرینات مقاومتی بر تصویر بدنی، اختلال خوردن و عملکرد جنسی زنان لاغر غیر ورزشکار بود. بدین منظور، 26 زن لاغر غیر ورزشکار با عملکرد جنسی پایین به صورت در دسترس انتخاب شدند و با آرایش تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت هشت هفته در تمرینات مقاومتی شرکت نمود و گروه کنترل در طول این مدت به فعالیت های روزانه خود پرداخت . لازم به ذکر است که هر دو گروه پرسش نامه های نگرش فرد در مورد تصویر بدنی، نگرش نسبت به تغذیه و عملکرد جنسی زنان را به صورت پیش آزمون و پس آزمون تکمیل نمودند و داده ها با استفاده از کوواریانس چندمتغیره تحلیل گردید. نتایج حاکی از اثر مثبت تمرینات مقاومتی بر شاخص توده بدنی، تصویر بدنی و عملکرد جنسی می باشد؛ اما این تمرینات بر اختلال خوردن تاثیری نداشته است. بر اساس نتایج ، تمرینات مقاومتی برای بهبود تصویر بدنی و افزایش عملکرد جنسی زنان لاغر غیر ورزشکار پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، تصویر بدنی، اختلال خوردن، عملکرد جنسی، لاغر
  • ناهید مرادی، داود فاضلی صفحه 149
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روش های معرفی روتین، تصویرسازی و ترکیبی بر اجرا و بازنمایی ذهنی سرویس موجی والیبال بود. بدین منظور، 40 دختر به صورت تصادفی به چهار گروه معرفی روتین، تصویرسازی، ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. پس از پیش آزمون، شرکت کنندگان بر اساس گروه بندی مربوطه، تکلیف را به مدت هفت روز (هر روز پنج بلوک 10 کوششی) تمرین نمودند. یک هفته پس از آخرین روز تمرین، شرکت کنندگان پس آزمون را انجام دادند. نتایج نشان می دهد که گروه ترکیبی نسبت به دو گروه تجربی دیگر عملکرد بهتری داشته است. گروه معرفی روتین نیز نسبت به گروه تصویرسازی عملکرد بهتری را نشان می دهد. با این حال، در متغیر بازنمایی ذهنی، گروه تصویرسازی نسبت به دو گروه دیگر بازنمایی ساختاریافته تری داشته است. علاوه بر این، گروه ترکیبی نسبت به گروه معرفی روتین از بازنمایی ساختاریافته تری برخوردار می باشد. این نتایج با توجه به مکانیزم های زیربنایی این روش های تمرینی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تصویرسازی، معرفی روتین، بازنمایی ذهنی، فرایندهای شناختی
|
  • Milad Boustanban Ghaziyani, Fateme Sadat Hosseini Page 1
    The aim of this study was to compare competitive anxiety and fear of failure in football player with various posts. 55 football players were randomly selected from the Azadegan second division league. To gather the data the Competitive state anxiety inventory (CSAI)-2 and the performance failure appraisal inventory (PFAI) were used. Results showed that there are significant differences in competitive anxiety among different posts (goalkeepers have more cognitive and somatic anxiety and lower self-esteem). There are significant differences in the fear of failure among the various posts. There is a significant correlation between competitive anxiety and fear of failure, In other words, reduce of cognitive and somatic anxiety decrease the fear of failure and vice versa, and decrease of self-esteem tends to increase the fear of failure.
    Keywords: Somatic, Cognitive Competitive Anxiety, Self-Confidence
  • Mostafa Zarei, Fariba Mohammadi Page 17
    Soccer, as well as many other sports, requires high levels of psychological skills. However, there are limited studies about the relationship of mental skills and sports injuries. Thus, the aim of this study was to analyze the relationship between the level of mental skills of elite young soccer players and the incidence sports injuries. Sixty-six players from four teams that playing at Tehran Asia vision adolescence primer league (14-16 years old) participated in this study. Before entering the season, the participants completed the Ottawa Mental Skills Assessment Tool (OMSAT-3), which measures 12 mental skill subscales. Players were monitored for musculoskeletal injuries through the season (7-month period). The overall injury rate was 8.7 injuries/1000 player-hours (95% CI 7.01-10.10). Logistic regression modeling indicated that overall OMSAT-3 score (OR = 0.663; 95% CI = 0.42-1.83) (p=0.047) and somatic subscale score (OR = 1.207; 95% CI = 1.03-3.70) (p=0.004) were all associated with injuries but no association was found in other subscales. The results indicated that; mental skills were the significant predictor of the number of injuries. Evidence from this study suggests that injury prevention efforts need to include strategies targeting the psychological risk factors.
    Keywords: Sports Injuries, Mental Skills, OMSAT-3, Soccer
  • Nassour Ahmadi, Behrooz Abdoli, Fariba Hasan Barani Page 27
    The purpose of this research was to determine psychometric properties of the Persian version of the Goal Orientation in Exercise Measure (GOEM). 294 men and women were selected from sports clubs of Tehran through stratified random sampling. Measurement tool was Goal Orientation in Exercise Measure that includes of task and ego subscales. It was used confirmatory factor analysis (CFA) to test construct validity. The reliability of the questionnaire was analyzed using the Cronbach’s alpha coefficient. The Cronbach’s alpha reliability coefficients of task and ego factors was .78 and .90, respectively. The fit indices of second-order confirmatory factor analysis showed that absolute (χ2/df = 2.13, GFI = .96), comparative (CFI = .98, TLI = .96) and parsimony (PNFI = .60, PCFI = .61, RMSEA = .06) indices are in acceptable range. In total, the Persian version of the Goal Orientation in Exercise Measure was confirmed by two factors.
    Keywords: Validity, Reliability, Task goals, Ego goals, Exercise
  • Shamsalmouk Rashidipour, Roza Rahavi, Mahdi Namazizadh Page 37
    The present research was aimed at investigating the effect of yoga and neurofeedback on the reduction of focus disorder/hyperactivity among 5-10 years old kids in the city of Meybod, Iran. In this clinical trial which was undertaken via pre-test/post-test design, 48 kids engaged with focus disorder/hyperactivity were randomly clustered into four groups of the same size: yoga, neurofeedback, yoga-neurofeedback, and control. The training groups were trained for 8 weeks. The training plan included 3 sessions per week, with each session including 60 minutes of activity. In order to evaluate the training groups, Conners questionnaire (parents-form) was used as the pre-test/post-test. Covariance analysis test was used for data analysis. The results indicated a significant reduction in the symptoms of ‪the focus disorder/hyperactivity among the test groups following the 8-week training plan (p
    Keywords: Children, Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Yoga, Neurofeedback
  • Maryam Abdolshahi, Seyed Mohammad Kazem Vaez Moosavi Page 49
    The purpose of this study was to determine the psychometric properties of Persian version of Revised Sport Grid, which is an effective tool to assess physiologic arousal and cognitive anxiety and their distinguishing in the framework of disaster theory. Therefore,two hundreds and eighteen athletes with two levels of skill, skilled (96 persons), less-experience (122 persons) in five sport types (Archery, TableTennis,Badminton,Basketball & Volleyball), were selected by goal oriented sampling and completed the Revised Sport Grid, Competitive State Anxiety Inventory-2 and Sport Competition Anxiety test questionnaire. We confirmed the face validity, content validity (0.91) and temporal reliability (with use of intra-class correlation coefficient in test-retest method, arousal=0.77, cognitive anxiety=0.86). The convergent, discriminant and concurrent validity were confirmed by Pearson correlation coefficient, and the construct validity was confirmed by independent t test. Therefore, the Persian version of Revised Sport Grid has psychometric properties for measuring the athletes’ arousal and cognitive anxiety immediately before competition.
    Keywords: Arousal, Anxiety, Validity, Reliability, Disaster Theory
  • Ali Bozorgmehr, Mehdi Bozorgmehr Page 73
    The main aim of this study was to investigate the effects of aerobic and anaerobic exercises on the impulsivity of young athlete men. For this purpose, 66 athletes were selected by convenience sampling approach and based on the severity of aerobic and anaerobic exercises, 37 athletes were placed in anaerobic group and 29 athletes were placed in aerobic group and were evaluated by Barratt Impulsivity Scale (BIS) along with 35 non-athletes. Data were analyzed using descriptive statistics and independent t-tests and ANOVA. The results showed significant differences between athletes and non-athletes in all factors and also in total scores. Comparing aerobic and anaerobic athletes, it became clear that the first order factors, attention and endurance, in aerobic athletes are significantly lower than anaerobic athletes. In summary it can be concluded that exercise, both aerobic and anaerobic, could play a significant role in reducing impulsivity.
    Keywords: Aerobic Exercises, Anaerobic Exercises, Impulsivity, Young Athlete Men
  • Saber Mehri, Zahra Pooraghaei Ardakani Page 85
    The purpose of this study was the prediction of counterfactual thinking according to mood and optimistic in 2014 men athletics league. According to Morgan Table, 92 athletics were chosen from 118 athletics. Three questionnaires based on Brunel mood scale, life orientation scale and counterfactual thinking for negative events scale were utilized. A significant positive relationship between downward counterfactual thinking with calmness and optimistic was observed. Also Results showed that, no-referent (self-referent) upward counterfactual thinking had a positive relationship with anger and depression (tension). In other words, the dimensions of mood can be used to predict the direction of counterfactual thinking. The upward (downward) counterfactual thinking which focuses on worse (beter) predicted outcomes is more likely to follow negative (positive) emotions.
    Keywords: Counterfactual Thinking, Mood States, Optimistic Outlook, Norm Theory, Functional Model of Counterfactual Thinking
  • Mohammad Soleimani Rad, Shahzad Tahmasebi Broojeni, Amir Hosein Mehrsafar Page 97
    The aim of this study was to examine the validity and reliability of Persian version of decision and movement specific reinvestment scales. The original form of decision specific reinvestment scale comprises 13 items and 2 subscales including: decision rumination and decision reinvestment and movement specific reinvestment scale comprises 10 items and 2 subscales including movement self-consciousness and conscious motor processing. 239 questionnaires completed by 18-35 years-old athletes. Construct validity were used to estimate models. Confirmatory factor analysis used for validation of structure of scales, Cronbach's alpha coefficient used for internal consistency and intra-class correlation coefficient under test-retest method used to study temporal reliability of scales. The result showed that Persian version of the scales provided support for the two-factor model of both scales, thus validity and reliability confirmed. In conclusion, Persian version of the decision and movement specific reinvestment scales recommended to measure athlete's propensity to reinvestment in competitive conditions.
    Keywords: Decision-Specific Reinvestment, Movement-Specific Reinvestment, Construct Validity, Internal Consistency, Athlete
  • Ali Saberi, Ebrahimim Alidoust Ghahfarrokhi, Gholam Reza Amani Shalamzari Page 119
    The purpose of this study was to Survey the causal relationship between the authentic leadership and team performance, with mediating role of psychological capital of Chabahar’s futsal players. The research method was descriptive – correlative and it is done by path analysis. The statistical population consisted of all Futsal players of Chabahar Free Zone’s competitions. The research data were collected by using standard questionnaires of authentic leadership, psychological capital and team performance. Data was analyzed by using SPSS and Lisrel softwares at two steps, descriptive (mean, standard deviation and percentage) and inferential statistics (Pearson correlation, path analysis, Sobel test). The results showed a significant direct relation between authentic leadership and team performance and indirect relation through psychological capital. In fact, coaches can see a good performance by creating right background for leadership and psychological capital.
    Keywords: Authentic Leadership, Psychological Capital, Performance Team
  • Mahbobeh Hoseyni Sarbazi, Rokhsareh Badami, Farzaneh Taghian Page 137
    The present study has been conducted to determine effect of strength exercises on physical appearance, eating disorder, and sexual function of non-athlete females. To this end, 26 non-athlete slender females were chosen by available sampling technique and classified into empirical and control groups randomly. The empirical group participated in strength exercises for eight weeks while control group dealt with their daily activities during this period. To measure physical appearance, eating disorder, and sexual function, Multidimensional Body Self-Relations Questionnaire, Eating Attitudes Test Questionnaire, and Female Sexual Function Index (FSFI) questionnaire were completed as pretest and posttest. The results of analysis of Covariance suggested the positive effect of strength exercise on physical appearance, sexual function, and BMI index but had no effect on eating disorder. Based on the findings, it is suggested to use strength exercise for increase and improvement of physical appearance and sexual function among non-athlete slender females.
    Keywords: Physical Activity, Physical Appearance, Eating Disorder, Sexual Function, Slender Females
  • Nahid Moradi, Davoud Fazeli Page 149
    The purpose of this study was to investigate the effect of routine introduction, imagery and mixed methods on performance and mental representation of volleyball overhand float-serve. To this purpose, 40 girls were randomly divided into routine introduction, imagery, mixed and control groups. After a pre- test, participants practiced the task for seven consecutive days (each day 5 blocks 10 trials each) according to their grouping. One week after the last practice session, participants performed the post- test. Results showed that mixed group performed better than two other experimental groups. Also, routine introduction group outperformed than imagery group. However, in mental representation measure, the imagery group had a more structured mental representation than two other groups. In addition, the mixed group had a more structured mental representation than routine introduction group. These results were discussed in relation to the underlying mechanisms of these methods of practice.
    Keywords: Imagery, Routine Introduction, Mental Representation, Cognitive Processes