فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات روان شناسی ورزشی
پیاپی 25 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صدیقه صاحبی، سیده منیژه عربی *، وحیده ولایتی صفحات 1-14
    هدف اصلی پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر فعالیت های ژیمناستیک و بازی های آزاد بر مهارت های اجتماعی و مشکلات رفتاری کودکان سه تا شش سال بود. در این پژوهش علی- مقایسه ای، ازبین کودکان شرکت کننده در کلاس های ژیمناستیک و بازی های آزاد، 200 نفر به صورت تصادفی هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس رفتاری کودکان پیش دبستانی و مهدکودک استفاده شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس انجام شد. نتایج نشان داد که مهارت های اجتماعی در هر دو گروه بازی های آزاد و ژیمناستیک تفاوت معناداری با یکدیگر ندارند؛ اما گروه بازی های آزاد مشکلات رفتاری بیشتری در دو خرده مقیاس خودمحوری و عصبی بودن نسبت به گروه ژیمناستیک دارند. این دو نوع فعالیت بدنی نقش مشابهی در کاهش مشکلات رفتاری کودکان ندارند؛ بنابراین، نیاز به یک مربی با نظارت غیرمستقیم بر بازی های کودکان با هدف کاهش مشکلات رفتاری آن ها احساس می شود.
    کلیدواژگان: تمرین ژیمناستیک، بازی های آزاد، مهارت های اجتماعی، مشکلات رفتاری، کودکان
  • فریبا محمدی*، حامد عباسی، زهره رضایی، زیبا استوان صفحات 15-28
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تحلیل توصیفی طرح های پژوهشی خاتمه یافته حوزه روان شناسی ورزشی و رفتار حرکتی پژوهشگاه علوم ورزشی، از بدو تاسیس تا پایان سال 1395 انجام شد. همه طرح های پژوهشی و پایان نامه های خاتمه یافته حوزه های روان شناسی ورزشی و رفتار حرکتی جامعه آماری پژوهش حاضر را تشکیل دادند. از چک لیست کدگذاری برای جمع آوری داده ها استفاده شد که پنج نفر از اساتید خبره علوم ورزشی روایی محتوایی آن را ارزیابی و تایید کردند. بیشترین نوع تعداد طرح های خاتمه یافته، کاربردی و کمترین آن ها ازنوع بنیادی بودند. همچنین، بیشترین تعداد طرح های خاتمه یافته به ترتیب مربوط به سال های 1393 و 1392 است. مردان بیشترین تعداد طرح ها را انجام داده اند و اغلب مجریان رتبه علمی استادیار داشتند. بیشترین میزان هزینه طرح ها مربوط به سال 1393 و کمترین هزینه مربوط به سال 1381 بود. براساس ابزار اندازه گیری، 26 عنوان از پرسش نامه و 22 عنوان از ابزار آزمایشگاهی استفاده کرده اند. درنهایت، می توان برنامه ریزی های خرد و کلان پژوهشی پژوهشگاه علوم ورزشی را براساس نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر تبیین و اجرایی کرد.
    کلیدواژگان: طرح پژوهشی، پژوهشگاه علوم ورزشی، روان شناسی ورزشی، رفتار حرکتی
  • سمیه غلامی، پرویز رضایی * صفحات 29-48
    قلدری، یکی از شایع ترین مشکلات مدارس است؛ اما ابعاد این موضوع درکلاس تربیت بدنی بررسی نشده است؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر، شناسایی نمودهای رفتاری قلدری و دست یابی به شیوه های مدیریت رفتار قلدری، توسط معلمان تربیت بدنی بود. مطالعه حاضر به شیوه کیفی، ازنوع نظریه زمینه ای، با مشارکت 15 نفر از معلمان تربیت بدنی و با نمونه گیری به شیوه نظری و هدفمند انجام شد. روش گردآوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته، تجزیه و تحلیل داده ها به صورت کدگذاری داده ها، اعتبار مطالعه با استفاده از بازرس خارجی و اعتبارسنجی ازطریق اعضا انجام شد. یافته های پژوهش با استفاده از خانواده کدگذاری که استراس و کوربین (1990) ارائه کرده اند، از مصاحبه ها استخراج شده است. نتایج نشان داد درحالی که معلمان تربیت بدنی و عوامل مدرسه قادر به انجام فعالیت های مفیدی برای پیشگیری از قلدری هستند، مدارس، دانش آموزان و معلمان می توانند زمینه ساز بروز آن باشند.
    کلیدواژگان: قلدری، مدیریت قلدری، دانش‎ ‎آموزان، معلمان‎ تربیت بدنی، نظریه زمینه ای
  • محمد تقی اقدسی، امیر وزینی طاهر* صفحات 49-62
    در پژوهش حاضر، نرم افزار اندازه گیری عملکرد حرکت در تکالیف پیگردی با قابلیت محاسبه ریشه میانگین مجذور خطا، به عنوان یکی از مقیاس های مهم اندازه گیری خطا برای ارزیابی عملکرد حرکتی ارائه شده است. براساس شاخص های موردنظر پژوهش، نرم افزار رایانه ای با استفاده از زبان های برنامه نویسی سی، سی پلاس و نرم افزار متلب طراحی و ساخته شد. برای تعیین روایی سازه، ضریب همبستگی بین نتایج دستی و نتایج محاسبه شده توسط نرم افزار بررسی شد که ضریب همبستگی برابر با یک به دست آمد. همچنین از آزمودنی ها خواسته شد مسیر دایره ای، مربعی و مثلثی را در دستگاه پیگردی چرخان دنبال کنند که همبستگی برابر با 83/0 به دست آمد. این ابزار علاوه بر داشتن قابلیت های متنوع، از امتیاز سهولت کار برای استفاده پژوهشگران و کاربران با سطوح مختلف برخوردار است و برونداد آن بسیار دقیق است.
    کلیدواژگان: یادگیری و اجرای حرکتی، روایی، پایایی، تکلیف پیگردی، نرم افزار
  • جلیل مرادی، فردین زارعی صفحات 63-76
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط استحکام ذهنی و تعهد ورزشی ورزشکاران رشته های تیمی و انفرادی بود. 196 نفر از ورزشکاران به روش نمونه گیری دردسترس از رشته های ورزشی تیمی و انفرادی انتخاب شدند و پرسش نامه های تعهد ورزشی اسکان لن و همکاران (1993) و استحکام ذهنی کلاف و همکاران (2002) را تکمیل کردند. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین استحکام ذهنی و تعهد ورزشی ورزشکاران رشته های ورزشی تیمی و انفرادی رابطه وجود دارد و میزان ارتباط استحکام ذهنی و تعهد ورزشی در ورزشکاران انفرادی از تیمی بیشتر بود. همچنین، نتایج رگرسیون چندمتغیره نشان داد که می توان براساس میزان استحکام ذهنی به صورت معناداری تعهد ورزشی ورزشکاران را پیش بینی کرد. براساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که احتمالا استحکام ذهنی ورزشکاران در میزان تعهد ورزشی ورزشکاران اهمیت دارد؛ بنابراین، رشد استحکام ذهنی می تواند تعهد ورزشی ورزشکاران را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: استحکام ذهنی، تعهد ورزشی، رشته های ورزشی تیمی، رشته های ورزشی انفرادی
  • اکبر قدرت نما *، صدیقه حیدری نژاد، ناهید شتاب بوشهری صفحات 77-88
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه وضعیت محل زندگی با فعالیت بدنی و میانجی گری عوامل روان شناختی- اجتماعی بود. روش پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی و کاربردی بود. نمونه آماری پژوهش، 370 نفر از افراد مراجعه کننده به پارک های سطح شهر اهواز برای انجام فعالیت بدنی بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسش نامه پژوهشگرساخته بود که در دو بخش وضعیت محل زندگی و عوامل روان شناختی-اجتماعی تنظیم شد. داده های پژوهش با استفاده از پی.ال.اس. تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که علاوه بر رابطه مستقیم وضعیت محل زندگی و عوامل روان شناختی- اجتماعی با فعالیت بدنی شهروندان اهوازی، نقش میانجی گری عوامل روان شناختی-اجتماعی نیز مشاهده شده است؛ بنابراین، اگر امکان تغییر شاخص های مرتبط با محل زندگی افراد مانند هم جواری وجود نداشته باشد، با تقویت عوامل روان شناختی- اجتماعی از طریق آگاهی شهروندان از فواید چندگانه فعالیت بدنی و فعالیت های تفریحی، می توان موانع محیطی فعالیت بدنی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: عوامل روانشناختی-اجتماعی، محل زندگی، فعالیت بدنی
  • علیرضا آقابابا *، علی کاشی صفحات 89-110
    هدف این پژوهش، تاثیر مراقبه ذهن آگاهی بر وضعیت ذهن آگاهی، حالت اجرای روان (سبک بالی) و عملکرد ورزشی ورزشکاران رشته تنیس روی میز بود. تعداد 30 ورزشکار مرد تنیس روی میز از لیگ والیبال، به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه ذهن آگاهی ورزشی، پرسش نامه اجرای روان وضعیتی و پرسش نامه عملکرد ورزشکاران چاربونیو استفاده شد. گروه تجربی به مدت شش هفته دو جلسه ای، براساس پروتکل ذهن آگاهی ورزشی تحت آموزش های ذهن آگاهی قرار گرفتند. برای مقایسه متغیرها، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت ذهن آگاهی، روانی اجرا (سبک بالی) و عملکرد، در گروه تجربی به طور معناداری نسبت به گروه کنترل بهبود یافته است. با توجه به اثر تمرینات ذهن آگاهی بر وضعیت ذهن آگاهی، سبک بالی و اجرای ورزشکاران، این تمرینات می توانند درکنار دیگر تمرینات و مهارت های روان شناختی برای توسعه عملکرد ورزشی ورزشکاران به کار برده شوند.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، سبکبالی، اجرای ورزش، تنیس روی میز
  • زهره سلیمانی*، احمد رستگار، فاطمه زمانی صفحات 111-130
    پژوهش حاضر، با هدف ارائه مدل علی روابط ادراک از اهداف پیشرفت فراگیران و کاربرد روش های فعال تدریس دبیران تربیت بدنی، با نقش واسطه ای هیجان های تدریس انجام شد. تعداد 317 نفر از دبیران تربیت بدنی استان اصفهان به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و به پرسش نامه های اهداف پیشرفت، روش فعال تدریس و هیجان های تدریس پاسخ دادند. در بررسی روابط علی میان متغیرها، از روش تحلیل مسیر و نرم افزار لیزرل استفاده شد. نتایج نشان داد که اهداف تبحری ازطریق واسطه گری هیجان های مثبت و منفی بر روش فعال تدریس، دارای اثر غیرمستقیم و مثبت است؛ درحالی که تاثیر اهداف رویکرد- عملکرد و اجتناب- عملکرد، غیرمستقیم و منفی است. همچنین، میزان واریانس تبیین شده استفاده از روش های تدریس فعال، بیانگر اهمیت ادراک معلمان از اهداف و هیجان های تدریس در استفاده از روش های فعال تدریس است.
    کلیدواژگان: روش های فعال تدریس، ادراک از اهداف پیشرفت، هیجانات تدریس
  • مریم امیریان، پریسا حجازی دینان *، مریم رحیمیان مشهدی صفحات 131-148
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر جنسیت و رشته ورزشی بر انگیزش پیشرفت و ترس از شکست در ورزشکاران نخبه بود. 200 ورزشکار با سابقه پنج تا هفت سال فعالیت در رشته های تیمی و انفرادی، ازطریق نمونه گیری هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. پرسش نامه های ورزش گرایی و ارزیابی شکست در عملکرد تکمیل شدند. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره نشان داد که ورزشکاران مرد رقابت طلب تر و تمایل بیشتری به پیروزی دارند؛ درحالی که ورزشکاران زن هدف گراترند. زنان و ورزشکاران تیمی نسبت به مردان و ورزشکاران انفرادی ترس از شکست بیشتری دارند. رشته های تیمی، پیروزی گراتر و رشته های انفرادی، رقابت طلب تر و هدف گراتر هستند. یافته ها تاثیر عوامل مختلف بر انگیزش پیشرفت و ترس از شکست را تایید کرد و ضرورت به کارگیری مداخلات روان شناسی را به ویژه در زنان و ورزشکاران تیمی درراستای ارتقای انگیزش پیشرفت و کاهش ترس از شکست تبیین می کند.
    کلیدواژگان: انگیزش پیشرفت، ترس از شکست، ورزش تیمی، ورزش انفرادی، جنسیت
  • مریم تراب مستعدی *، وحید ساعت چیان صفحات 149-160
    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی انجمن ورزشی مدرسه بر کیفیت زندگی و عزت نفس دانش آموزان دختر آسیب دیده بینایی بود. در این پژوهش، 50 دانش آموز دختر 19-13 ساله به روش تصادفی انتخاب شدند و براساس سن به صورت همتاسازی تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت سه ماه با عضویت در انجمن ورزشی مدرسه، هفتگی سه جلسه به فعالیت های ورزشی پرداختند. قبل از شروع جلسات و در پایان آخرین جلسه، هر دو گروه پرسش نامه عزت نفس کوپراسمیت (1967) و پرسش نامه کیفیت زندگی (سرابندی، 1392) را تکمیل کردند. از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد و گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل عزت نفس و کیفیت زندگی بهتری نشان دادند؛ بنابراین، باید گفت عضویت در انجمن های ورزشی مدارس و اوقات فراغت فعال سبب ارتقای سطح عزت نفس و بهبود کیفیت زندگی دانش آموزان دختر آسیب دیده بینایی می شود.
    کلیدواژگان: انجمن های ورزشی مدارس، کیفیت زندگی، عزت نفس، دانش آموزان دختر، آسیب دیده بینایی
  • شهرام نظرپوری *، وحید ولی پور ده نو، سمانه بهزادی صفحات 161-174
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط شیوه های فرزندپروری مادران با انگیزش حرکتی و رشد مهارت های حرکتی مقدماتی در اطفال بود. جامعه آماری این پژوهش همه مادران و فرزندان پسر 9 تا 11 ماهه آن ها از شهر خرم آباد بودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط مثبت و معناداری بین شیوه فرزندپروری مقتدرانه مادران با انگیزش حرکتی و رشد حرکتی مقدماتی اطفال وجود دارد. همچنین، ارتباط مثبت و معناداری بین شیوه فرزند پروری آسان گیرانه مادران و انگیزش حرکتی اطفال وجود دارد؛ اما نتایج ارتباط معناداری را بین شیوه فرزند پروری مستبدانه مادران با انگیزش حرکتی و رشد حرکتی مقدماتی اطفال نشان نداد؛ بنابراین، آموزش و آگاهی مادران از شیوه های مناسب فرزندپروری (مانند شیوه مقتدرانه) می تواند زمینه ارتقای انگیزش حرکتی و رشد مهارت های حرکتی مقدماتی فرزندان را فراهم کند.
    کلیدواژگان: رشدحرکتی، انگیزش حرکتی، شیوه های فرزندپروری، اطفال
  • بهزاد سهیلی، فرشاد تجاری *، علی زارعی صفحات 175-194
    هدف این پژوهش، سنجش سطوح مشارکت تماشاگران لیگ برتر فوتبال ایران درقالب مدل پیوستار روانی بود. 842 نفر از تماشاگران 10 تیم لیگ، به صورت نمونه گیری طبقه ای- تصادفی انتخاب شدند و مقیاس ارزیابی ابعاد مشارکت ورزشی فانک (2008) را داوطلبانه تکمیل کردند. براساس ابعاد مشارکت و درقالب این مدل، یافته ها نشان داد که پایین ترین و بالاترین سطوح مشارکت، به ترتیب مربوط به سطوح آگاهی (2 درصد) و دلبستگی (78 درصد) است. یافته های تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل چندبعدی مشارکت ابزار سودمندی برای بخش بندی تماشاگران براساس سطوح مشارکت آن ها است. نتایج نشان داد که بیشتر تماشاگران در سطح دلبستگی قرار دارند و بالاترین سطح در این مدل وفاداری فرد است که به عنوان تعهد او نسبت به ورزش تعریف می شود؛ بنابراین، مدیران رویدادها می توانند با تقویت دلبستگی به وفاداری تماشاگران دست یابند.
    کلیدواژگان: مدل پیوستار روانی، مشارکت، تماشاگر، لیگ برتر، فوتبال
|
  • sedigheh sahebi, manijheh Arabi*, vahideh velayati Pages 1-14
    The main goal of this study was to compare the effect of gymnastic exercises and free play on social skills and behavior problems of children aged 3-6 years. In this causal – comparative research, 200 subjects attending gymnastics and free-play classes were selected using targeted random sampling. Data was collected using preschool and kindergarten behavior scale. Descriptive statistics and analysis of variance (ANOVA) were used for data analysis. The results revealed that there was not any significant different between the two groups in terms of social skills. However, the free-play group reported more behavioral problems in two subscales of self-centeredness and nervousness. These two types of exercises do not have an identical effect on alleviating the behavioral problems of children. Thus, a trainer with indirect supervision is necessary in children’s plays to mitigate their behavioral problems.
    Keywords: gymnastic exercise, free play, social skills, behavioral problems, Children
  • Fariba Mohammadi *, Hamed Abbasi, zohree rezaei, ziba ostovan Pages 15-28
    The purpose of this study was to conduct a descriptive analysis of sport psychology and motor behavior research projects administered by the Sport Sciences Research Institute (SSRI) up to the end of 2015. The statistical population consisted of all research projects and dissertations in sport psychology and motor behavior fields. The coding checklist content validity, used to collect data, was evaluated and confirmed by five sports science professors. Results showed that the highest and the lowest number of research projects were applied and fundamental. They were also completed in 2014 and 2013, respectively. The results revealed that most of the research projects were done by male researchers and mainly directed by associate professors. Also, the highest and lowest extents of funds were allocated in 2014 and 2002, respectively. Based on measurement tools, 26 and 22 projects used questionnaires and lab instruments, respectively. Ultimately, based on the results obtained in this research, the micro and macro research programs of the SSRI can be designed and implemented.
    Keywords: Research project, Sport Sciences Research Institute, Sport Psychology, Motor Behavior
  • Somayeh GHolami, parviz rezaie * Pages 29-48
    Bullying is one of the most prevalent problems in schools, but its dimensions in physical education classes have not been addressed yet. Therefore, this study aimed to identify behavioral appearance of bullying and achieving manegement methods of bullying behavior by physical education teachers. Present study has been carried out in terms of a grounded theory by participation of 15 physical education teachers through theoretical and purposive sampling. Data collecting method has been done through semi structured in-depth interview, data analysis via data coding, Study validity through external inspector, validation by member. The findings of the study are extracted from interviews by using open and axial coding presented by Strauss and Corbin. The results show that although teachers and school principals are capable of conducting useful activities in order to prevent bullying, but schools, students and teachers can pave the way for bullying.
    Keywords: bullying, bullying management, Students, Physical Education Teachers, Grounded Theory
  • Mohammad Taghi Aghdasi, Amir Vazini Taher* Pages 49-62
    In the present study the software of motor performance assessment in pursuit tasks is presented with ability to calculate root mean square error as an important measure of errors to evaluate motor performance. Based on this research desired indices, the computer software was designed and developed using MATLAB, C++, C programming languages. To determine construct validity, the correlation coefficient between manual results and automatic calculated results was assessed which was equal to 1 correlation. Furthermore, subjects were asked to follow the circle, square and triangle paths of rotary pursuit device which resulted in 0/83 correlation. This software having multiple applications, benefits from the advantage to be easily used by researchers and users with different levels and has a very accurate output.
    Keywords: Motor learning, performance, Validity, Reliability, pursuit task, software
  • Jalil Moradi *, Fardin Zarei Pages 63-76
    The aim of this study was to investigate the relationship between mental toughness and sport commitment of team and individual athletes. For this purpose, 196 athletes were selected through available sampling method from team and individual sport fields. The Sport commitment (Scanlan et al., 1993) and mental toughness questionnaires (Clough et al., 2002) were completed by participants. The results of Pearson correlation showed that there was a significant relationship between mental toughness and sport commitment among athletes in both team and individual sports, and the relationship between mental toughness and sport commitment in individual sports was higher than team sports. In addition, the results of multivariate regression showed that mental toughness can significantly predicted sport commitment. Based on the findings, the results point to the importance of mental toughness in athletes sport commitment. Therefore, the athletes sport commitment can be improved through the growth of mental toughness.
    Keywords: Mental toughness, Sports Commitment, Team Sport Fields, Individual Sport Fields
  • akbar ghodratnama *, sedigheh heydarinejad, nahid shetab bushehri Pages 77-88
    The purpose of this study was to determine the relationship between status of living environment and physical activity and role of mediation in psychological-social factors. The research method was correlation and it type of applied research. The sample consisted of 370 persons who used parks in the city of Ahvaz for physical activity as selected by random sampling. The research instrument was a researcher-made questionnaire with two parts addressing the living environment and psychological-social factors. The data was analyzed in PLS software. The research results showed that, in addition to a direct relationship between psychological-social factors and the living environment on physical activity, the role of mediation in psychological-social factors was observed. If the possibility of changing the living environment and related indicators such as proximity do not exist, psychological-social reinforcement through citizen awareness of the multiple benefits of physical activity and recreational activities can reduce perceived environmental barriers to physical activity.
    Keywords: Psychological-social Factors, Living Environment, Physical Activity
  • Alireza Aaghababa *, Ali Kashi Pages 89-110
    The purpose of this study was to investigate" The effect of mindful Meditation on the mindfulness' state, flow state and performance in table tennis players. 30 subjects were selected as samples and randomly divided into experimental and control groups. The mindfulness inventory for sport, flow State Scale and sport performance tests were used to collect the data. The experience group were under the mindfulness training protocol for six weeks and two sessions weekly. The variance analysis with repeated measurements were used to compare the variables between two groups. The results show that the mindfulness state, flow state and performance, have been globally improved significantly in experimental group compared to the control group. Hence the findings show that the effect of mindful meditation on mindful state, flow state and sport performance, can therefore be used as mediator to improve sport performance along with the other psychological skills
    Keywords: mindfulness, flow state, performance, table tennis
  • zohreh soleimani *, ahmad rastegar, fatemeh zamani Pages 111-130
    The purpose of this study was to provide a causal model of the relationships between learners' perception of achievement goals and application of active teaching methods by physical education teachers with the mediating role of teaching emotions. In this regard, 317 physical education teachers of Isfahan province were selected by multistage cluster sampling and responded to the achievement goals, active teaching methods and teaching emotions. In the study of causal relationships between variables, path analysis and LISREL software were used. The results showed that mastery goals, through the mediation of positive and negative emotions, have indirect and positive effect on active teaching methods; while the impact of the performance-approach and performance-avoidance goals are indirect and negative. Also, the amount of variance explained by the use of active teaching methods indicates the importance of teachers' perceptions of teaching goals and emotions in using active teaching methods.
    Keywords: Keywords: active teaching methods, perception of achievement goals, teaching emotions
  • maryam Amiryan, Parisa Hejazi Dinan *, Maryam Rahimian Mashhadi Pages 131-148
    The purpose of this study was to investigate the effects of gender and sport type on achievement motivation and fear of failure in elite athletes. Two hundred athletes competing nationally or internationally with 5-7 years of experiences, enrolled in the study based on convenience and purposive sampling method. The Sport Orientation and Appraisal Questionnaires were filled out. Data were analyzed using t-test, Pearson correlation coefficient and multivariate regression. Results showed male athletes are more competitive, while female athletes are more goal-oriented. Female and athletes in team sports experience more fear of failure compared with male and individual sports athlete. Team sport athlete have more desire of victory while individual sports athlete are more competitive and goal-oriented. Based on the results, different factors can influence achievement motivation and fear of failure. Psychological intervention is recommended especially for female and team sports athlete to promote achievement motivation and control fear of failure.
    Keywords: Achievement motivation, Fear of failure, Team sports, Individual sports, Gender
  • maryam torab mostaedy *, vahid saatchian Pages 149-160
    The aim of this research was to investigate the effectiveness of the school's sport association on the quality of life and self-esteem of impaired vision female students. In this research 50 female students aged 13-19 years were selected randomly and according to the age they were matching assigned to experimental and control groups randomly. The experimental group participated in three sport activities session in week for three months by joining in the school's sport association. Before the start of the sessions and at the end of the last session, both groups filled out the CooperSmith Self-Esteem Questionnaire (1967) and Quality of Life Questionnaire (Sarabandi, 1392). Covariance analysis was used and the experimental group showed better self-esteem and quality of life than control group. Therefore, joining of the school's sport association and active leisure time can enhance the self-esteem and the quality of life of female students with visual impairment.
    Keywords: School sports associations, Quality of life, Self-esteem, female students, Impaired vision
  • shahram nazarpouri*, vahid valipour dehnou, samaneh behzadi Pages 161-174
    The purpose of this study was to investigate the relationship of the mothers parenting styles with movement motivation and primary motor skills development in infants. The statistical population of this study included all mothers and their 9-11 months old sons in Khoramabad city. The results of Pearson correlation test showed that there is a significant and positive relationship between the authoritative parenting style of mothers and movement motivation, and the primary motor development of infants. Also, there was a significant and positive relationship between the permissive parenting style of mothers and movement motivation of infants. However, there wasn't a significant relationship between the authoritative parenting style of mothers and movement motivation, and primary motor development of infants. Therefore, educating and raising the awareness of mothers about proper parenting styles (such as authoritative style) can provide the context for promoting movement motivation and primary motor skills development of children.
    Keywords: motor development, movement motivation, parenting styles infants
  • behzad soheili, farshad tojari *, ali zarei Pages 175-194
    The aim of this study was to measure spectators’ involvement levels in Iranian pro league of football within the framework of the psychological continuum model. 842 spectators from ten teams of that league were selected through stratified-random sampling, and they completed the assessment scale of Funk’s sports involvement dimensions (2008) voluntarily. According to the involvement dimensions and within the framework of this model, the findings indicated that the lowest and highest involvement levels are respectively related to the levels of awareness (2%) and attachment (78%). The findings of confirmatory factor analysis showed that involvement multi-dimensional model is a useful tool for segmenting spectators based on their involvement levels. The results showed that most spectators are situated at the level of attachment, and the highest level in this model is one’s loyalty, which is defined as his commitment to sport. Therefore, the event managers can achieve spectators’ loyalty by reinforcing attachment.
    Keywords: Psychological Continuum Model, Involvement, Spectator, Pro League, Football