فهرست مطالب

Clinical Research in Paramedical Sciences - Volume:4 Issue: 1, 2015

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:4 Issue: 1, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • زهرا شاکری شمیرانی، مژگان زندی*، پروین شکرالهی، شیوا ایرانی صفحات 1-13
    زمینه
    مهندسی بافت به توانایی بالقوه بدن برای ساخت عضو و بافت نو اطلاق می شود. داربست ها ساختارهایی مبتنی بر مواد موجود در ماتریکس خارج سلولی است. روند استفاده از داربست ها در مهندسی بافت و پزشکی ترمیمی به سرعت رو به افزایش است و برای بهبود کیفیت آن از مواد و ساختار هایی شبیه به بافت هدف استفاده می کنند. در این تحقیق از پلی کاپرولاکتون سوپرامولکول(sPCL)، پوشش داده شده با ژلاتین استفاده شد. پوشیده شدن (sPCL) با ژلاتین روشی جهت بهبود خواص سطحی پلیمر و زیستی، همانند ویژگی آبدوستی و زیست سازگاری سطح پلیمر نسبت به پلیمر خالص می باشد. این مطالعه به بررسی رفتار سلولی فیبروبلاست بر روی نانوالیاف (sPCL) پوشیده شده با ژلاتین،می پردازد.
    روش ها
    نانوالیاف (sPCL)به روش الکتروریسی تهیه و توسط ژلاتین پوشیده شدند، نتایج حاصل از طیف سنجی FTIR نشان دهنده پوشیده شدن (sPCL) با ژلاتین است، همچنین مورفولوژی داربست ها با میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد. پس از کشت سلول های فیبروبلاست موشی بر روی داربست، ارزیابی فعالیت سلولی بواسطه ی آزمون MTT و برای تایید حضور سلول ها بر روی نانوالیاف از رنگ آمیزی DAPI استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از کشت سلول های فیبروبلاست موشی نشان داد که نانوالیاف با ایجاد توپوگرافی سه بعدی می توانند از رشد و تکثیر سلولی حمایت کرده و از سوی دیگر پوشیده شدن نانوالیاف sPCL با ژلاتین بر روی زیست سازگاری آنها تاثیر بسزایی داشته است. در ضمن نمودار حاصل از تست MTT نتایج زیست سازگاری را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    پوشیده شدن نانوالیاف sPCL با ژلاتین موجب بهبود ویژگی سطحی و بروز رفتار سلولی مناسب می شود.
    کلیدواژگان: مهندسی بافت، نانوالیاف، پلی کاپرولاکتون، سوپرامولکول، ژلاتین، فیبروبلاست رده سلولی L929
  • افشین الماسی*، رضا پورمیرزا کلهری، تورج احمدی جویباری، افشین گودرزی، علیرضا احمدی صفحات 14-23
    زمینه
    ارتقاء ایمنی بیمار یکی از اهداف اصلی نظام های سلامت است و لازم است فرهنگ ایمنی بیمار کارکنان به طور مداوم مورد ارزیابی قرار گیرد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در کارکنان مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه و مراکز درمانی غیر وابسته علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی - مقطعی با حجم نمونه 872 نفر در سال 1392 انجام شد. نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای در چهار طبقه پزشک، پرستار، کارکنان آزمایشگاه و رادیولوژی انجام شد. ابزارگرد آوری داده ها پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی بیمار در بیمارستان (HSOPSC) بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون های من – ویتنی یو، کروسکال-والیس، کای دو و محاسبه ضریب همبستگی آنالیز شدند.
    یافته ها
    وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در کارکنان بیمارستان های کرمانشاه 7/ 49 % دارای وضعیت مطلوب و % 3/ 50 دارای وضعیت نامطلوب بودند. تفاوت آماری معنی داری بین بیمارستان های غیر دانشگاهی و بیمارستان های دانشگاهی وجود نداشت. هم چنین نتایج این مطالعه نشان داد که میزان کلی فرهنگ ایمنی کارکنان با جنسیت، نوع استخدام، مدرک تحصیلی و رده شغلی ارتباط آماری معنی داری نداشت (05/ 0> P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت فرهنگ ایمنی بیمار در کارکنان مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1392 در سطح مطلوبی نیست و نیاز به برنامه ریزی های عملی برای ارتقاء آن وجود دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی بیمار، بیمارستان، کرمانشاه
  • رضا صفدری، مرجان قاضی سعیدی، عباس شیخ طاهری، مرضیه صارمیان* صفحات 24-33
    زمینه
    بکارگیری برنامه های سلامت از راه دور در مناطق روستایی، موجب افزایش دسترسی به مراقبت سلامت برای بیماران این مناطق شده است. از طرفی استقرار فعالیت ها در مکان های مناسب موجب دستیابی به کارایی بالاتر می شود. این مطالعه به تعیین و اولویت بندی عوامل موثر بر مکان یابی مراکز بهداشتی روستایی از طریق تحلیل سلسله مراتبی پرداخته است.
    روش ها
    این پژوهش توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال 1393 انجام شد. شرکت کنندگان در مطالعه 30 نفر از کارشناسان واحد گسترش شبکه و همچنین اعضای هیئت علمی گروه های فناوری و مدیریت اطلاعات سلامت بودند. داده های مورد نیاز از طریق دو پرسشنامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن ها تایید شده بود، گردآوری شده و با استفاده از نرم افزارهای (SPSS نسخه 16) و (Expert Choice نسخه 11) تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که همه معیارها و زیر معیارهای تعیین شده، بر اساس نظر کارشناسان تایید شدند. در میان معیارها و زیرمعیارهای پژوهش، «جمعیت»، «دسترسی» و «فاصله از شبکه ارتباطی اصلی» به ترتیب بیشترین اولویت و «فاصله از مراکز نظامی» کمترین اولویت را داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    تعیین و اولویت بندی عوامل موثر بر مکان یابی مراکز بهداشت مجهز به سلامت از راه دور، در توزیع مناسب و عادلانه ی این مراکز موثر خواهد بود. همچنین، موجب دسترسی به موقع به خدمات مراقبت سلامت با کیفیت شده و علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه موجب کاهش نقل و انتقالات غیر ضروری می شود. این موارد، موجب افزایش کیفیت برنامه ریزی و بهبود کیفیت زندگی بیماران، به خصوص بیماران مناطق محروم می شود.
    کلیدواژگان: مکان یابی، مراکز بهداشت روستایی، سلامت از راه دور، تحلیل سلسله مراتبی
  • مژگان صفایی پور زمانی، مختار عارفی* صفحات 34-42
    زمینه
    یکی از موضوعات اساسی در مطالعات رفتاری شناخت شیوه های مقابله افراد با موقعیت های استرس زا است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های مقابله با شدت استرس ادراک شده در پرستاران مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بود.
    روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی– تحلیلی از نوع مقطعی بود. تعداد 282 نفر از پرستاران بخش های مراقبت ویژه و عادی به طور تصادفی از بین پرستاران مراکز آموزشی درمانی کرمانشاه انتخاب شده و به پرسش نامه های سبک های مقابله با استرس و شدت استرس ادراک شده پاسخ دادند.از آزمون های آماری t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزار SPSS ویرایش 20 برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین اجتنابی و شدت استرس ادراک شده رابطه ای وجود نداشت (P<0.05) و بین سبک های مقابله ای هیجان مدار و شدت استرس ادراک شده رابطه مثبت معنادار وجود داشت (P<0.01) همچنین بین سبک های مقابله ای مسئله مدار و شدت استرس ادراک شده نیز رابطه منفی معنادار وجود داشت (P<0.01).
    بحث و نتیجه گیری
    استرس می تواند اثرات نامطلوبی بر عملکرد بالینی پرستاران و سلامت روان آنان داشته باشد و به کارگیری راهکارهای کاهش استرس و سبک های مقابله کارآمد می تواند به ارتقا سطح بهداشت روانی پرستاران و افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری کمک کند.
    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، سبک های مقابله، پرستاران
  • فریده تکلو، کیومرث احمدی، آرش ضیاء پور* صفحات 43-51
    زمینه
    وجود نیروی انسانی در هر سازمان منجر به بهبود عملکرد آن و تحقق اهداف فردی و سازمانی می شود. هدف اصلی این تحقیق، بررسی ارتباط بین مولفه های مدل پنج عاملی شخصیت و تنبلی اجتماعی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1393 است.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی، پیمایشی و از نوع همبستگی است. نمونه های پژوهش شامل 203 نفر از کارکنان شاغل در ستاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بود که با استفاده از نمونه گیری تصادفی- طبقه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ویژگی های شخصیتی نئو (NEO) و تنبلی اجتماعی می باشد. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید. از آمار توصیفی (درصد، میانگین، انحراف معیار و واریانس) و استنباطی برای آزمون فرضیه های تحقیق (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) و برای تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS ویرایش 18 استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین تمامی متغیرهای مستقل ویژگی های شخصیتی (روان رنجوری، برونگرایی، انعطاف پذیری، توافق پذیری و باوجدان بودن) به جزء رابطه متغیر انعطاف پذیری با متغیر وابسته تنبلی اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد(P<0.05). همچنین، نتایج رگرسیون چند متغیره متغیر های مستقل با متغیر وابسته تنبلی اجتماعی نشان می دهد که از بین متغیرهای پیشین، متغیر باوجدان بودن و برونگرایی به شکل معناداری تنبلی اجتماعی را تبیین می کنند(P<0.05). از سوی دیگر ضریب تعیین نشان می دهد که 7/ 15 درصد از واریانس تنبلی اجتماعی توسط دیگر متغیرهای ویژگی های شخصیت (روان رنجوری، انعطاف پذیری، توافق پذیری) تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد، ویژگی های شخصیتی افراد از جنبه های بسیار به عملکرد آن ها و نهایتا عملکرد سازمانی آن ها تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، روان رنجوری، برونگرایی، توافق پذیری، تنبلی اجتماعی
  • مصعب قادری، زینب احمدی، فاطمه داراب زاده، مرتضی نصیری*، الهام فکوری صفحات 52-62
    زمینه
    رفتارهای پر خطر جنسی نوعی از رفتارهای پرخطر هستند که پیامدهای جسمی، عاطفی و اقتصادی زیادی در بر دارند. هوش هیجانی، نوعی پردازش اطلاعات هیجانی و عاطفی است که به سازگاری بهتر کمک می کند و باعث تصمیم عاقلانه فرد می شود. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی هوش هیجانی با رفتارهای پرخطر جنسی دانشجویان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 750 دانشجوی پرستاری مشغول به تحصیل در دانشگاه های جندی شاپور، اروند آبادان، واحد شوشتر، دزفول و آزاد اسلامی اهواز که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در سال 1392 انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته و پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی برادبری-گریوز جمع آوری و بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 19 و روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون تی تست، آنوا و کای دو) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    هوش هیجانی 19/ 74 % دانشجویان در سطح بالا قرار داشت. فراوانی رفتارهای جنسی پر خطر دانشجویان 8/ 13% بود. آزمون تی تست تفاوت معنی داری بین نمره هوش هیجانی کل(P=0.049)، مهارت های خود آگاهی(P=0.003) و آگاهی اجتماعی(P=0.014) در افراد با و بدون رفتار پرخطر جنسی نشان داد. بدین صورت که افراد بدون رفتار پرخطر جنسی از هوش هیجانی بالاتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج که تفاوت معنی داری بین نمره هوش هیجانی کل در دو گروه با و بدون رفتارهای پرخطر جنسی نشان داد، رشد و پرورش هوش هیجان به منظور جلوگیری از شیوع رفتارهای پرخطر جنسی راهکاری مناسب محسوب می شود که می تواند به بهزیستی فرد و جامعه کمک کند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رفتار جنسی پر خطر، دانشجوی پرستاری
  • جواد زارعی*، علی محمدی، محمد اسماعیل کاملی، مهران کامکار حقیقی، محمد کاظم امینی صفحات 63-70
    زمینه
    امروزه مشکلاتی نظیر کمبود فضای بایگانی، حجم بالای اسناد کاغذی و تسریع در دسترسی به مدارک پزشکی بیماران، باعث شده که بیمارستان های کشور نسبت به استفاده از شیوه تصویربرداری اسناد با اسکن پرونده های پزشکی کاغذی توجه بیشتری نمایند. هدف این مطالعه، بررسی کاربرد تصویربرداری اسناد برای نگهداری پرونده های پزشکی در بیمارستان های ایران بود.
    روش ها
    پژوهش توصیفی بود که به صورت مقطعی در سال 1391 انجام شد. داده ها از تمام بیمارستان های ایران(890 بیمارستان) جمع آوری شدند. ابزار جمع آوری داده ها چک لیستی بود که از طریق وزارت بهداشت به بیمارستان ها ارسال شد. داده های گردآوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی(میانگین و درصد فراوانی) در نرم افزار SPSS 16 تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 9/ 14 درصد از بیمارستان های کشور برای نگهداری پرونده ها در کنار روش بایگانی سنتی از شیوه تصویربرداری اسناد استفاده می کردند. روش اسکن فرم های مدارک پزشکی بیشتر(65.9 درصد) به صورت سیاه و سفید بود. 2/ 73درصد از بیمارستان ها منتخبی از فرم های مدارک پزشکی موجود در پرونده بیمار را با توجه به سیاست های خود، اسکن می کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش مطرح کننده چالش هایی در استفاده از شیوه تصویر برداری اسناد برای نگهداری مدارک پزشکی در بیمارستان های ایران می باشد. لذا تدوین دستورالعمل جامع و استاندارد برای پیاده سازی و استفاده از شیوه تصویربرداری اسناد در بخش های مدارک پزشکی از طرف وزارت بهداشت توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: پرونده های پزشکی، تصویربرداری اسناد، بیمارستان
  • رضا پورمیرزا کلهری، منصور رضایی، امیر رضا شجاعی مقدم، ویدا سپاهی*، لیدا معمار افتخاری صفحات 71-78
    زمینه
    آزمون های چند گزینه ای متداول ترین ابزارهای ارزشیابی در علوم پزشکی هستند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط شاخص های کمی و کیفی آزمون های چند گزینه ای ارتقای دستیاری تخصصی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1391 انجام شد.
    روش ها
    برای انجام این مطالعه توصیفی- همبستگی، 950 سوال از آزمون های ارتقاء دستیاری تخصصی پزشکی شش گروه آموزشی که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، مورد آنالیزکمی و کیفی قرار گرفتند. داده های کمی شامل ضریب دشواری و ضریب تمییز و داده های کیفی شامل درصد تاکسونومی I و II و III سوالات بودند. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 18 وآزمون های تی و کای دو و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    میانگین ضریب دشواری کل سوالات (24/ 0±) 64/ 0 و میانگین ضریب تمییز کل سوالات (23/ 0 ±) 26/ 0 بود. ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که ارتباط معکوسی بین ضریب تمییز وضریب دشواری سوالات وجود داشت به این معنی که هر چه سوالات ساده تر بودند ضریب تمییز سوال کمترمی شد (001/ 0= P). ارتباط آماری معنی داری بین ضریب دشواری سوالات وسطوح تاکسونومی و بین ضریب تمییز سوالات و سطوح تاکسونومی نیز وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که ضریب تمییز و ضریب دشواری با هم ارتباط معکوسی دارند و طراحی سوالات ساده و بسیار سخت باعث کاهش ضریب تمییز می شود. پیشنهاد می شود تا طراحان آزمون های ارتقاء دستیاری باانتخاب سوالات دارای ضریب های دشواری و تمیز مناسب کیفیت این امتحانات جامع را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: سوالات چند گزینه ای، ضریب دشواری، ضریب تمییز
  • گزارش کوتاه
  • داریوش پورمند، ثریا بیلوایه*، بهرام ابراهیمی، مظفر اذنب، سحر افضلی، شهین کریمی، سید سیامک پیمبری صفحات 79-82
    در بیماران مبتلا به اختلالات خونی به دنبال تزریق مکرر خون و فرآورده های خونی، آلوآنتی بادی هایی از نوع IgG و IgM بر ضد آلوآنتی ژنهای مختلف پلاکتی نظیر آنتی ژن های HLA کلاس یک ایجاد می شود. مقاومت پلاکتی در 2 تا 30 درصد بیماران با تزریق خون دیده می شود. مطالعه حاضر در جهت نقش این آلو آنتی بادی ها در عدم پاسخ به تزریق پلاکت انجام گرفته است. در این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی از 18 بیمار دریافت کننده خون و فرآورده های خونی در بیمارستان های طالقانی و امام رضا(ع) کرمانشاه نمونه سرم تهیه و با روش لنفوسیتوتوکسی سیته وجود آنتی بادی های ضد پلاکت در آنان بررسی گردیده و سپس با اطلاعات فرآورده های خونی مصرفی از نظر آماری بررسی گردیدند. در 18 نمونه بدست آمده از بیماران مبتلا به بدخیمی و بیماری های خونی 9 نفر دارای آنتی بادی های ضد HLA و 9 نفر نیز فاقد این آنتی بادی ها بودند. در 50% بیماران بررسی شده آنتی بادی ها ضد HLA دیده شده که تنها با مقدار و تعداد دفعات دریافت PC (Pack Cell) ارتباط معنی داری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: آلوآنتی بادی، آلوآنتی ژن پلاکتی، تست لنفوسیتوتوکسیسیته
|
  • Zahra Shakeri Shemirani, Mojgan Zandi*, Parvin Shokrollahi, Shiva Irani Pages 1-13
    Background
    Tissue engineering has the potential to create organ and tissue in the form of de novo. Scaffolds are based on structures existing in the extracellular matrix. The trend of successful use of scaffolds is growing rapidly in organ transplantation and in order to expedite such successful use, structures similar to the target tissue are to be used.The coverage of PCL with Gelatin is devised to enable the surface properties of polymer to have hydrophilicity and permeability.This study is to investigate the cell behavior towards Gelatin-coated poly-caprolactone supramolecular nanofibers polymer.
    Methods
    Poly-caprolactone supramolecular nanofibers were prepared by electrospinning method, and were coated with gelatin. Poly-caprolactone supramolecular covered with gelatin has been investigated by FTIR, and scaffolds morphology has been investigated by scanning electron microscope (SEM). L929 fibroblast cells have been cultured on scaffolds, and their cellular activity has been assessed first by MTT test and then has been stained with DAPI to confirm the presence of cells on the nanofibers.
    Results
    The results showed that L929 fibroblast cells, when cultured on nanofibers, such nanofibers can create three-dimensional topography to support the cell growth and cell proliferation, Gelatin-coated poly-caprolactone supramolecular nanofibers has had impact on their biocompatibility. Meantime, MTT assay has confirmed the biocompatibility of the resulting graph.
    Conclusion
    Gelatin- coated poly-caprolactone supramolecular nanofibers, leads to improved surface properties of polymer and to suitable cell behavior.
    Keywords: Tissue Engineering, Nanofibers, Poly caprolactone, Supramolecular, Gelatin, Fibroblast L929 Cell line
  • Afshin Almasi, Reza Pourmirza Kalhori, Touraj Ahmadi Jouybari, Afshin Goodarzi, Alireza Ahmadi Pages 14-23
    Background
    Patients’ safety is a critical component of health care systems. As health care organizations continually strive to improve, there is important growing recognize of establishing a culture of patient's safety. The aim of this study was to measure personnel perceptions in patient safety culture in governmental and Non-governmental hospitals in Kermanshah.
    Methods
    This descriptive- analytic study was done with 872 samples in 2013 with as census sampling in physicians, nurses, and Para clinical personnel. Data collection was carried by using the Hospital Survey of Patient Safety Culture questionnaire (HSOPSC). Data were analyzed by the software for Windows, ver. 20by using Chi-square, Mann–Whitney U, kruskal-wallis and correlation coefficient tests.
    Results
    Among the dimensions of patient's safety culture in Kermanshah hospitals 49.7% was suitable and 50.3 %inappropriate. No significant statistical difference were seen in all hospitals. Findings of this study be shown there is no correlation were been in patient safety culture and gender, employment status, level of literacy and duty classification (P>0/05).
    Conclusion
    Patients’ safety cultures in personnel of hospitals in Kermanshah University of Medical Sciences were not suitable and improving patient's safety culture should be a priority among hospital administrators.
    Keywords: Patient's safety culture, Hospital, Kermanshah
  • Reza Safdari, Marjan Ghazisaeedi, Abbas Sheikhtaheri, Marzieh Saremian* Pages 24-33
    Background
    The use of telehealth programs in rural areas has led to increase access to health care services for patients in these areas. Implementing the activities in the proper places can be accompanied with achieving a higher efficiency. This study aimed to identify and prioritize the factors influencing places of rural health centers equipped with telehealth services using Analytical Hierarchy Process.
    Methods
    This study was a descriptive cross sectional study and performed in 2014. Participants were 30 persons including expert people working in network development and faculty members of health information management and technology department. The data collection tools were two researcher-made questionnaires. The tool's validity and reliability were previously confirmed. We used SPSS (version 16) and Expert Choice (version 11) for data analyses.
    Results
    Findings of this study revealed that all criteria and sub-criteria for electronic services quality evaluation have been confirmed. Among these criteria and sub-criteria, "population", "access" and "the communication networks” had the highest priority and “distance from military areas” had the lowest priority.
    Conclusion
    The identification and prioritization of the affecting factors on the determination of places of health centers with telehealth services are key elements in equity distribution of these centers. Furthermore, this proper distribution leads to appropriate access to high quality health care services, saving time and money, and reducing unnecessary transfer. Additionally, these can increase the quality of planning and the quality of life in patients particularly in remote areas.
    Keywords: determining the location, rural health centers, Telehealth, Analytical Hierarchy Process
  • Mojgan Safaee Pour Zamanee, Mokhtar Arefi* Pages 34-42
    Background
    The one of the main issues in behavioral studies is recognition the ways to deal with stressful situations. The aim of this study was to examine the relationship between coping styles and perceived stress among nurses in hospitals and Medical Sciences universities of Kermanshah.
    Methods
    this is a descriptive-analytical of cross sectional study.The research sample consisted of 282 nurses in intensive care units and ordinary randomly selected from among nurses in health centers Kermanshah and responded to the questionnaire. Data using both descriptive statistics and inferential statistics SPSS 20 software using independent t-test, Pearson correlation and multiple regression analyzes were performed.
    Results
    The result showed that between coping style and perceived stress coping style and perceived stress avoidance relation does not exist (P<0.05) and it was a positive significant relation between excitement circuit styles and intensity of perceived stress (P<0.01) also it was a negative significant relation between issue circuit coping style and perceived stress intensity (P<0.01)
    Conclusion
    Stress can have negative impacts on clinical practice and mental health of nurses and implementation of an efficient coping strategies to reduce stress and improve mental health nurses can help to increasing the quality of nursing care.
    Keywords: Perceived stress, coping style, nurses
  • Farideh Takalo, Kumars Ahmadi, Arash Ziapour* Pages 43-51
    Background
    manpower in any organization, resulting in improved individual and organizational performance and achieve the goals of the screw. The main objective of this study is to examine the relationship between the components of the Five Factor Model of Personality and Social lazy employees of Kermanshah University of Medical Sciences in 2014.
    Methods
    This study was descriptive correlation. The research samples consisted of 203 employees working in Kermanshah University of Medical Sciences were selected through stratified random sampling was used. The NEO Personality Inventory data collection tool properties (NEO) and social laziness sets. Reliability using Cronbach's alpha coefficient was calculated. Descriptive statistics (percentage, mean, standard deviation and variance) and inferential statistics for research hypotheses test (Pearson correlation coefficient and regression) were used to analyze data from SPSS18 software.
    Results
    Results showed that among all the independent variables, personality traits (Neuroticism, Extraversion, and Openness to Experience, Agreeableness and Conscientiousness) to a variable relationship with the dependent variable, Openness to Experience There is social laziness (P<0.05). Also, the results of multiple regression of independent variables on the dependent variable of social laziness indicates that the former variables, Conscientiousness and Extraversion variables significantly explain the social laziness stems(P<0.05). The coefficient of determination shows that 15.7% of the variance in social laziness by other variables, personality traits (Neuroticism, Openness to Experience, and Agreeableness) is unjustified.
    Conclusion
    The results show that the personality of many aspects of their performance and ultimately organizational performance-'s impact.
    Keywords: Personality characteristics, Neuroticism, Extroversion, Agreeableness, social laziness
  • Musab Ghaderi, Zeinab Ahmadi, Fatemeh Darabzadeh, Morteza Nasiri*, Elham Fakouri Pages 52-62
    Background
    Risky sexual behaviors are considered as one kind of risky behaviors that have severe physical, emotional and economical consequences. Emotional Intelligence is a kind of emotional information processing which helps to better compatibility and compliance and leads to individuals take logical decision. This study aimed to assess any probable correlation between emotional intelligence and risky sexual behaviors in students.
    Methods
    This study was conducted on 740 nursing students who were selected by stratified random sampling method from Jundishapur, Arvand, Dezfol, Shostar as well as Islamic Azad branch of Khozestan province Medical Universities in 2013. Data was collected by researcher-made and emotional intelligence (Brad Berry–Graves) questionnaires and were analyzed by SPSS19 software using descriptive (mean and standard deviation) and analytic (T-test, ANOVA and chi-square tests).
    Results
    Emotional intelligence of most students (74.19%) was in high range. Frequency of students’ risky sexual behaviors was 13.8%. Based on t-test a significant difference was seen between total emotional intelligence (P=0.049) as well as self-awareness (P=0.003) and social consciousness (P=0.014) subscales in students with and without risky sexual behaviors. Indeed, students without risky sexual behaviors possessed higher emotional intelligence.
    Conclusion
    So that there was a significant difference between total emotional intelligence in students with and without risky sexual behaviors, development of emotional intelligence can be a good solution to prevent risky sexual behaviors and contribute to individual and community well-being.
    Keywords: Emotional Intelligence, Risky Sexual Behaviors, Nursing Student
  • Javad Zarei*, Ali Mohammadi, Mohammad Esmail Kameli, Mehran Kamkar Haghighi, Mohammad Kazem Amini Pages 63-70
    Background
    Today, problems such as lack of filing space, the high volume of paper documents and expedite in access to patient medical records, induced to increasing of hospital’s attention to the use of imaging technique in medical record department. The aim of this study was to survey the application of document imaging for storage of medical records of hospitals in Iran.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed in 2012-2013. Data were collected from all hospitals in Iran (890 hospitals). Instrument for data collection was a checklist that sent to hospitals by ministry of health. Data were analyzed using descriptive statistics in SPSS (version 16) software.
    Results
    The results showed that 14.9% of hospitals using document imaging for storage medical record in addition to the traditional filing approach. The most of the forms (65.9%) were Scanned using black and white method. 73.2% of the hospitals have scanned the selected medical record forms from patient record according to their policies.
    Conclusion
    The result of the study indicates the challenges regarding the use of documents imaging approach in hospitals in Iran. Thus, the development a comprehensive guideline for implementing and using document imaging in medical record department by the ministry of health recommended.
    Keywords: medical record, document imaging system, hospital
  • Reza Pourmirza Kalhori, Mansour Rezaie, Amir Reza Shojee Moghadam, Vida Sepahi*, Lida Memar Eftekhari Pages 71-78
    Background
    Multiple choice questions are the most current tools to evaluate the learning in medical science. The purpose of this study is determining Correlation of quality and quantity index of multiple choice questions exams of residency promotion in Kermanshah University of medical sciences in 2013.
    Methods
    For done of this descriptive collative study 950 MCQs tests that designed by in six residency medical groups were analyzed. Quantity data was collected by discrimination index and difficulty level and the quality data by percent of Taxonomy I& II & III questions. Data was analyzed by SPSS-18 software and independent T test and Chi-square and person's test.
    Results
    In total tests Taxonomy I 42.8, Taxonomy II 32.8 and Taxonomy III 24.4 were been. Mean of difficulty level was 0.64 (±0.24) and Mean of discrimination index was 0.26 (±0.23). A significant statistically reversed correlation was observed with Pierson's test (P=0.001) in difficulty level and discrimination index. This finding was seen in percent of questions without structural defects with mean of 75.23 %(±13.23 (P=0.041). No significant statistically correlation was observed between difficulty level and Taxonomy levels and between discrimination index and Taxonomy levels.
    Conclusion
    The study showed that reversed correlation was observed in difficulty level and discrimination index and design of simple and very hard tests induced decreasing discrimination index. In future suggested to designer of exams in medicine with selection of appropriate difficulty level and discrimination index obtain better quality of residency promotion exams.
    Keywords: Multiple choice questions, discrimination index, difficulty level
  • Daryoush Pourmand, Soraya Bilvaye*, Bahram Ebrahimi, Mozafar Aznab, Sahar Afzali, Shahin Karimi, Seyed Siamak Peyambari Pages 79-82
    There are alloantibody in the patient with hematologic disorders like acute leukemia and multiple blood transfusion. These alloantibodies are IgM and IgG antibodies against alloantigens of platelets like HLA antigen.Platelets resistant was detected in 2-30% of patients with blood transfusion and in 50% patients case a unsuitable respond to platelet transfusion in patients.In this descriptive analytic Study anti platlet antibodes were detected by lymphocytotoxicity method in 18 patients that received blood and blood components in Imam Reza and Taleghani hospitals.Anti HLA antibodies detected in 9 of 18 sample of patients with blood disorder and malignance. The mean of old in samples was 24.5 years.Anti HLA antibodies were detected in 50% of study patients. There were not significant related in anti HLA antibodies and FFP, platelet rates and times of hospitalization. But between ratty and times of pack cell transfusion and anti HLA antibodies a significant related was seen.
    Keywords: Alloantibody, Platelet Alloantigen, lymphocytotoxicity test