فهرست مطالب

Clinical Research in Paramedical Sciences - Volume:4 Issue: 2, 2015

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:4 Issue: 2, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/06/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یحیی صفری، فاطمه دارابی، رضا پورمیرزا کلهری، محمد رسول توحیدنیا، نصیبه میری صفحات 85-93
    زمینه
    پزشکی مبتنی بر شواهد از تلاشهای پژوهشی اخیر برای اصلاح نظام خدمات درمانی بود، که نیازمند ارزشیابی در موقعیت های واقعی است. مطالعه حاضر در صدد تبیین مفهوم پزشکی مبتنی بر شواهد در تجربیات آموزشی و درمانی اعضای هیات علمی بالینی بود.
    روش ها
    مطالعه با رویکرد کیفی از نوع پدیدار شناختی (phenomenology) انجام شد. جامعه آماری شامل اعضای هیات علمی بالینی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بودند. نمونه گیری به روش هدفمند (purposeful) انجام شد. حجم نمونه آماری به روش قانون بسندگی نمونه ها، تعیین شد. جمع آوری داده ها به وسیله مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام شد. تفسیر داده ها از الگوی کلایزی (Collaizzi)، همزمان با جمع آوری داده ها صورت پذیرفت.
    یافته ها
    از تفسیر داده ها در کل، سه تم اصلی استخراج شد. این تم ها شامل: ناآگاهی و عدم استفاده (بی اطلاع از مفهوم، عدم استفاده، ارجاع به همکاران، تجویز آزمایش)، استفاده آگاهانه یا ناآگاهانه (استفاده از ژورنال، سایت علمی، آگاه از فرآیند)، و باورها (اعتقاد به ضرورت و عدم اعتقاد به ضرورت)، حاصل شد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که در تجارب مشارکت کنندگان، عدم استفاده صحیح از پزشکی مبتنی بر شواهد، به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه وجود داشت. لذا نیاز به برنامه ریزی آموزشی منظم و همچنین فراهم آوردن امکانات و زیرساخت های مناسب و رفع موانع بر سر راه به کارگیری این فرآیند توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پزشکی مبتنی بر شواهد، اعضای هیات علمی بالینی، تجارب کلینیکی، پدیدار شناختی
  • سمیرا رسانه، صالح صالحی ذهابی صفحات 94-101
    زمینه
    انسداد قسمتی از شریان ریوی یا یکی از شاخه های آن بوسیله لخته خون آمبولی ریوی گفته میشود. تشخیص سریع این بیماری در نجات بیمار بسیار با اهمیت می باشد. روش تشخیص مناسب آمبولی، اسکن پرفیوژن ریه با کمک سیستم پزشکی هسته ای است که در حال حاضر این کار به کمک داروی آلبومین ماکروآگرگیته-تکنسیوم که ذراتی نشاندار است انجام می شود. مشکلات و سختی هایی حین ساخت و تصویربرداری این ذرات وجود دارد که برای رفع این مشکل، از ذرات چیتوزان در ابعاد میکرون به عنوان جایگزین استفاده شد.
    روش ها
    ذرات چیتوزان به روش ژله ای شدن ساخته و بعد از خالص سازی با تکنسیوم-99 نشاندار شد. تست های کنترل کیفی از جمله تعیین سایز ذرات، درصد نشاندارسازی، پایداری در بافر سالین، بررسی توزیع بیولوژیکی در بدن موش و تصویربرداری با سیستم پزشکی هسته ای برای آن انجام گردید.
    یافته ها
    اندازه ذرات 10-60 میکرون، درصد نشاندارسازی 4±95%، پایداری بسیار مناسب در بافر سالین و تجمع خوبی در ریه های موش مشاهده شد. دفع آرام اکتیویته از ریه های موش بعد از 15 دقیقه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که ذرات چیتوزان نشاندار با تکنسیوم احتمالا می تواند جایگزین خوبی جهت مطالعات پرفیوژن ریوی در پزشکی هسته ای باشد که برای نتیجه گیری نهایی نیاز به مطالعات تکمیلی بیشتری در آینده است.
    کلیدواژگان: آمبولی ریه، ذرات چیتوزان، آلبومین ماکروآگرگیته، تکنسیوم، 99
  • مرضیه صیدآبادی، روح الله محمدی، یاسر محمدی، شکر الله ابومعاش زاده، علی محمدی صفحات 102-111
    زمینه
    عملیات احیاء قلبی ریوی و مغزی اقداماتی اساسی جهت نجات جان بیماران مبتلا به ایست قلبی- تنفسی است که نیاز به کسب دانش و مهارت کامل دارد. هدف از این پژوهش تعیین میزان مهارت دانشجویان جدید الورود مقطع کارشناسی ناپیوسته رشته فوریت های پزشکی در مورد احیاء پایه قلبی ریوی در سال 1393 بود.
    روش ها
    دراین مطالعه توصیفی تحلیلی، مهارت 146 نفر از دانشجویان جدید الورود مقطع کارشناسی ناپیوسته رشته فوریت های پزشکی با استفاده از چک لیست مشاهده ای تخصصی توسط پژوهشگر ثبت گردید. سپس داده ها با استفاده از آزمون t تک نمونه در محیط نرم افزار SPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره شناخت دانشجویان از عملیات احیاءپایه قلبی ریوی، 90/22 از حداکثر نمره ممکن 36 بود و یک شکاف دانشی منفی 1/13 نمره ای مشاهده شد که از نظر آماری معنادار بود(P < 0.01). 5/31 درصد از دانشجویان، آشنایی ضعیف، حدود 59 درصد دارای آشنایی متوسط و تنها 6/9 درصد از آن ها دارای آشنایی بالایی با عملیات احیاءپایه قلبی ریوی بودند. میزان مهارت عملی دانشجویان در تک تک مراحل احیاء نیز با میزان مهارت حداکثر، فاصله معنی داری نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، وضعیت موجود دانش و مهارت دانشجویان با وضعیت ایده آل در عملیات احیاءپایه قلبی ریوی فاصله دارد. بنابراین، پیشنهاد می شود که برنامه ریزی کارورزی دانشجویان درمراکزی که آماراحیاءقلبی ریوی بیشتری دارند با هدف حضورعملیاتی دانشجویان بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: احیاء پایه قلبی ریوی، دانش، مهارت های بالینی، فوریت های پزشکی
  • خدامراد مومنی، زهرا جلیلی، رجاء محسنی، جهانگیر کرمی، مژگان سعیدی، سید مجتبی احمدی صفحات 112-119
    زمینه
    اختلال اضطراب یکی از شایع ترین اختلالات روان پزشکی در میان بیماران قلبی است. با توجه به عوارض جانبی دارودرمانی، به کارگیری درمان های غیردارویی ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش تاب آوری بر کاهش علایم اضطراب نوجوانان مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی بود.
    روش ها
    طرح این پژوهش نیمه تجربی و از نوع پیش آزمون - پس آزمون - پیگیری با گروه کنترل بوده است. نمونه این پژوهش 20 نفر (16 پسر و 4 دختر) از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام علی (ع) شهر کرمانشاه بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی و گواه قرار داده شدند. بیماران پرسش نامه ی اضطراب بک (Beck) را قبل از شروع مداخله و بعد از اتمام مداخله در دو نوبت پس آزمون و پیگیری تکمیل کردند. داده ها با استفاده از SPSS نسخه 19 و روش آماری کوواریانس تحلیل شدند. شرکت کنندگان به مدت 12 جلسه تحت آموزش قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معنادار نمرات در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در گروه آزمایش (001/0P <)، کاهش معناداری را نشان داد. نتایج آزمون پیگیری (393/0P <) تفاوت معناداری را در پس آزمون و پیگیری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    آموزش تاب آوری اثر معناداری بر کاهش علایم اضطراب داشته است و پیگیری سه ماهه موید همین یافته است، بنابراین جهت کاهش اضطراب نوجوانان مبتلا به بیماری قلبی می توان از آموزش تاب آوری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اضطراب، بیماری قلبی، تاب آوری
  • فاطمه حدادیان، فرشته جلالوندی، اکرم قبادی، فرانک طیمزی، سارا پناهی فر صفحات 120-127
    زمینه
    خواب و استراحت از نیازهای اساسی و فیزیولوژیک انسان می باشد در حالی که اختلال خواب از شکایت های شایع در بیماران دیالیزی می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی بر روی کیفیت خواب بیماران همودیالیزی انجام شده است.
    روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده تاثیر تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی بر کیفیت خواب 100 نفر از بیماران همودیالیزی بیمارستان امام رضا (ع)کرمانشاه در دو گروه آزمون وکنترل با استفاده از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ در سال 1390 بررسی شد. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه بین میانگین تغییرات کیفیت خواب قبل و پس از انجام آرام سازی در گروه شاهد و مطالعه تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد (15/0P=)، هر چند که بین نمره کیفیت خواب قبل و پس از مداخله در گروه مورد تفاوت آماری معناداری مشاهده شد (005/0P=).
    نتیجه گیری
    گر چه آرام سازی باعث بهبود کیفیت خواب بیماران شد لیکن نتوانست کیفیت خواب میانگین را به حد طبیعی برساند و تاییدی بر مختل بودن شدید کیفیت خواب در این بیماران و عدم کنترل برخی عوامل تاثیر گذار می باشد.
    کلیدواژگان: خواب، تکنیک آرام سازی پیشرونده عضلانی، بیماران همودیالیزی، کرمانشاه
  • مرجان قاضی سعیدی، عباس شیخ طاهری، حمید دالوند، آمنه صفری صفحات 128-139
    زمینه
    امروزه سلامت همراه نقش بسزایی در آموزش بیماران، مراقبان و مدیریت بیماری های مزمن دارد. هدف این مطالعه، طراحی، توسعه و ارزیابی نرم افزار مبتنی بر اندروید به روش کاربرمحور برای آموزش مراقبان کودکان مبتلا به فلج مغزی بود.
    روش ها
    در این پژوهش کاربردی که به روش توسعه ای انجام گرفت، برای گردآوری داده ها در مرحله نیازسنجی، با مشارکت 7 مراقب کودک مبتلا به فلج مغزی، از پرسشنامه استاندارد مقیاس عملکرد کاری کانادایی استفاده شد. براساس نیازهای آموزشی شناخته شده، نرم افزار در چندین مرحله با دخالت کاربران توسعه یافته و توسط همین گروه با پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط متخصصین تایید شده بود، ارزیابی شد. در مرحله پایانی 17 مراقب دیگر در ارزیابی نهایی شرکت کردند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    نظرات کاربران حین طراحی نرم افزار سبب تغییراتی شد و در نهایت نرم افزار با 7 بخش آموزشی و یک یادآور دارویی طراحی شد. در ارزیابی نهایی تمامی کاربران (100 درصد) از اجزای گرافیکی، ظاهر و محتوای نرم افزار رضایت داشته و استفاده از آن را آسان دانستند. بیش از82 درصد مراقبان عنوان نمودند که نرم افزار، نیازهای اطلاعاتیشان را برآورده نموده است. بیش از 75 درصد کاربران نیز اعلام داشتند که نرم افزار عملکرد بالایی داشته و از آن برای مراقبت روزمره زندگی خود استفاده کرده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه ارزیابی نرم افزار از سوی کاربران نتایج مطلوبی داشت، این نرم افزار کاربردی می تواند فرآیند یادگیری را تسهیل بخشیده و به مراقبان کودکان فلج مغزی کمک کند تا به اطلاعات مورد نیازشان در خصوص مراقبت روزانه از کودکان خود در هر زمان و مکانی دسترسی داشته باشند.
    کلیدواژگان: گوشی هوشمند، فلج مغزی، آموزش، مراقبان
  • علی محمدی، مریم احمدی، رقیه احمدی، روح الله محمدی، ارسلان حیدری، فرهاد فرنودی مهر صفحات 140-151
    زمینه
    پیشگیری از حوادث ترافیکی مستلزم شناخت دقیق عوامل موثر در بروز آن ها می باشد و تحلیل این عوامل نیازمند جمع آوری داده های صحیح و استاندارد است. هدف این تحقیق مقایسه عناصر داده های حوادث ترافیکی پلیس، مراقبت پیش بیمارستانی و بیمارستانی در ایران با اروپا و آمریکا بود.
    روش ها
    مطالعه توصیفی بود و به صورت مقطعی در سال 1393 انجام شد. منابع پژوهش شامل پایگاه داده و فرم ها در مراکز پلیس، سامانه مدیریت اطلاعات حوادث ترافیکی در بیمارستان و فرم های جمع آوری داده در مراکز فوریت پزشکی ایران بود. همچنین عناصر داده های استاندارد حوادث ترافیکی آمریکا MMUCC و اروپا CADaS از طریق اینترنت بازیابی شدند. عناصر داده های بازیابی شده با همدیگر ادغام شدند و لیست کامل آنها در جداول فهرست گردید. سپس عناصر داده ها ایران با استانداردهای آمریکا و اروپا مقایسه گردید و نتایج نهایی در جداول توصیفی ارائه شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تعریف سطوح آسیب غیرکشنده، نوع و تاریخ انقضاء بیمه، وضعیت جسمانی راننده، سابقه و محکومیت ترافیکی برای عناصر داده های پلیس، تقسیم بندی و نمره دهی شدت صدمه برای مراقبت پیش بیمارستانی و ارزیابی شدت سانحه، زمان و هزینه بازتوانی برای بیمارستان در ایران موجود نبودند. همچنین موانع دید، تعمیرات راه و معاینه فنی برای عناصر داده پلیس فقط برای ایران بودند.
    نتیجه گیری
    پیشگیری ازسوانح ترافیکی، مرهون دسترسی به اطلاعات استاندارد است. استانداردسازی داده های حوادث ترافیکی عناصر کلیدی برای تحلیل آنها و مقایسه در سطح جهانی هستند. سیستم اطلاعات حوادث ترافیکی ایران بعضی عناصر داده های مهم را ندارد. لذا ضروری است که این عناصر داده ای مد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: عناصر داده، حوادث ترافیکی، استاندارد، سیستم اطلاعاتی
  • افسانه سلیمی، علیشا اکیا، عرفان حیدری صفحات 152-159
    زمینه
    سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa) یکی از پاتوژن های فرصت طلب در ایجاد عفونت های بیمارستانی است. ظهور و انتشار آنزیم های متالوبتالاکتاماز(MBLs) و بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLs)در میان ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا باعث افزایش میزان مقاومت در این باکتری می شود. این مطالعه جهت بررسی شیوع ژن های PER SHV، IMP، در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا انجام شد.
    روش ها
    میزان حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا نسبت به پیپراسیلین، ایمی پنم، سفتازیدیم و سفپایم با روش MIC (Minimum inhibitory concentration) تعیین شد. سپسPCR جهت تشخیص ژن های PER SHV، IMP، انجام شد.
    یافته ها
    از 60 ایزوله ی مورد بررسی، میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به پیپراسیلین 38 ایزوله (3/63%)، سفتازیدیم 42 ایزوله (70%)، ایمی پنم 44 ایزوله (3/73%) و سفپایم 45 ایزوله (75%) بود. تعداد 5 (3/8 %) ایزوله دارای ژن PER و 8 (3/ 13 %) ایزوله بر حسب نتایج بدست آمده از PCR دارای ژن SHV بود. در این تحقیق ژن IMP یافت نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، درصد مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا بالا بود و بنابراین سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها قبل از تجویز درمان اهمیت زیادی دارد. از میان 3 ژن بتالاکتاماز مورد بررسی بیشترین شیوع مربوط به ژن SHV بود. با توجه به اهمیت بالینی ایزوله های مولد MBLs و ESBLs تشخیص این ارگانیسم ها در بیمارستان به منظور پاسخ درمانی بهتر و کنترل انتشار آن ها ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، بتالاکتاماز، PER SHV، IMP
  • لادن ابراهیم پوریان، علی سروش، نسرین جلیلیان، رضا پورمیرزا کلهری صفحات 160-168
    زمینه
    دیابت ملیتوس از شایع ترین اختلالات متابولیک است که می تواند باعث بستری مجدد بیماران و افزایش هزینه ای سیستم درمان شود. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر بستری مجدد بیماران مبتلا به دیابت نوع II در بیمارستان های منتخب شهر کرمانشاه در سال 1392 انجام شد.
    روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی- مقطعی با 140 نمونه بود که با روش نمونه گیری در دسترس از سه بیمارستان امام خمینی (ره)، طالقانی و امام رضا(ع) کرمانشاه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های مشخصات فردی و بیماری، تبعیت از رژیم درمانی و رویداد استرس زا بود. پایایی پرسشنامه 84/0r= بود. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16و آزمون های کای دو، آنالیز واریانس (ANOVA) و t- test استفاده شد.
    یافته ها
    بیشترین درصد فراوانی بستری مجدد در زنان مربوط به افرادی است که دارای سابقه یک بار بستری مجدد بودند و در مردان مربوط به افرادی بود که سابقه بیش از دو بار بستری مجدد داشتند.نتایج آماری کای دو بین متغیرهای سن، مشاغل، تعداد فرزند، ورزش کردن،مصرف سیگار، سوء مصرف مواد وسابقه ابتلا به بیماری ها با میزان بستری مجدد رابطه ی معناداری را نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بیشتر بیماران دیابتی که بستری مجدد می شوند در گروه سنی 60 سال به بالا و بیمارانی بودند که فاکتورهای خطر ساز متعدد را داشتند و می توان با ارایه یک رویکرد مناسب درمانی – نوتوانی به بیماران دیابتی از بستری شدن مکرر آن جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: بستری مجدد، دیابت نوع II، بیمارستان
  • نسیم هاتفی مودب، نسرین الهی*، خدیجه مرادبیگی، محمود فخری، سید محممود لطیفی، سعیده الهامی صفحات 169-177
    مقدمه
    یکی از مهم ترین مشکلات بیماران تحت عمل جراحی، اضطراب قبل از عمل می باشد. روش آموزشی برگشتی روشی تعاملی است که می تواند منجر به افزایش درک و دانش بیماران گردد. هدف از این مطالعه بررسی تآثیر روش آموزش برگشتی بر میزان اضطراب زنان نخست زای داوطلب عمل جراحی سزارین می باشد.
    روش ها
    مطالعه حاضر، کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 نفر از زنان داوطلب عمل جراحی سزارین انجام شد. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل (30 نفر) تقسیم شدند و برنامه آموزشی طبق روش برگشتی جهت گروه مداخله انجام شد. نمره اضطراب قبل و بعد با استفاده از پرسشنامه سنجش اضطراب آشکار اشپیل برگر (Anxiety Trait-State Inventory) سنجیده و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 استفاده گردید.
    یافته ها
    آزمون تی زوجی نشان داد بین نمرات اضطراب قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل اختلاف آماری معنا داری وجود دارد (P<0/001) در حالی که این مقایسه در گروه مداخله، اختالف آماری معنا داری را نشان نمی دهد (P=0/326). در مقایسه دو گروه مداخله و کنترل، استفاده از آزمون تی مستقل نشان داد بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معنا داری وجود دارد و میانگین اضطراب قبل از عمل در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل است (P<0/001).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، می توان روش آموزش برگشتی را به عنوان یک مداخله غیر دارویی و موثر جهت کاهش اضطراب زنان تحت جراحی سزارین پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: آموزش برگشتی، اضطراب، عمل جراحی سزارین
|
  • Pages 85-93
    Background
    although evidence-based medicine is an important part of recent research attempts to reform the healthcare system، it requires to be evaluated in real situations of the society and patients. The current study was conducted to explain the concept of evidence-based medicine according to the academic and medical experiences of the clinical faculty members of Kermanshah University of Medical Sciences.
    Methods
    this study was designed as a qualitative phenomenology. The statistical society comprised of the clinical faculty members of Kermanshah University of Medical Sciences. The participants were selected through purposeful sampling. The study sample was determined by the sufficiency principle. Data were collected through semi-structured interviews. The obtained data were analyzed by Collaizzi’s model at the time of data collection.
    Results
    three major themes were extracted from the analysis of data، including unawareness and lack of use (unaware of the concepts، lack of use، referring to the colleagues، test prescription)، conscious or unconscious use (use of journals، academic sites، aware of the processes) and beliefs (believing in the necessity and not believing the necessity).
    Conclusion
    a regular educational planning aiming to change the behavior is required to change the behavior of the clinical faculty members from an inactive state to an active use of evidence-based medicine and to change negative beliefs to the positive ones. Moreover، providing appropriate facilities and infrastructure and removing the obstacles of evidence-based medicine can be effective in this regard.
    Keywords: evidence, based medicine, clinical faculty members, clinical experiences
  • Pages 94-101
    Background
    A pulmonary embolism is partial obstruction of the pulmonary artery or one of its branches by a blood clot. The early detection of this disease is very important to save the patient. The proper detection method for embolism is lung perfusion scintigraphy with nuclear medicine system، performed by 99mTc-albumin macroaggregated (MAA) that are radiolabeled particles. There are some difficulties in synthesizing of the particles and imaging with them has some that we used chitosan microparticles as an alternative choice.
    Methods
    The chitosan particles were synthesized by ionotropic gelation method and radiolabeled with 99mTc after Purification. The quality control tests including determining particles size، labeling efficiency، stability in saline buffer، Biodistribution and imaging study in the mice were performed.
    Results
    The size of particles was 10-60 micron. The labeling efficiency: 95±4%، the good stability in saline buffer and high accumulation of activity in mice lung were seen. The slow excretion activity was observed in the lungs of mice after15 minutes.
    Conclusion
    The results showed that the 99mTc-Chitosan microparticles may be considered as a promising radiopharmaceutical of lung perfusion scintigraphy that needs more investigations in future.
    Keywords: Pulmonary embolism, Chitosan particles, albumin macroaggregated, 99mTc
  • Pages 102-111
    Background
    mental cardiopulmonary resuscitation actions are the critical ones to save patients affected by respiratory-cardiac arrest which needs high level of related skill of knowledge. So، this study was conducted to the level of Skills and knowledge of bachelor freshman Emergency Medical Students about the cardiopulmonary resuscitation life supports in 2014.
    Methods
    A descriptive- analytical study was conducted on 146 bachelor freshman Emergency Medical Students. Data was collected using a demographic questionnaire، an attitude questionnaire، and a checklist for assessing skills by researchers. Data was analyzed by descriptive statistics and one sample t test through IBMSPSS21 software
    Results
    The mean score of Students’ knowledge about basic cardiopulmonary resuscitation (CPR) life supports was 22. 90 out of 36 (maximum score). Thus، a negative knowledge and skill gap was observed which was equal to 13. 1 and statistically significant (P<0. 01). Categorizing by knowledge، 31. 4% of students had low، 59% moderate and only 9. 6% had high theoretical knowledge of CPR life supports. Also، there was a significant difference between students’ practical skills and optimal skills of CPR life support actions one by one.
    Conclusion
    According to the results، there is a distance between students’ current knowledge and skill of CPR life supports with optimal one. Thus، planning training courses for students who are in medical centers whit high rate of CPR life supports should be given high priority.
    Keywords: Basic cardiopulmonary resuscitation (CPR) life supports, Knowledge, Clinical Skills, Emergency Medical Services
  • Pages 112-119
    Background
    Anxiety disorders are one of the most common psychiatric disorders in heart patients. Due to the side effects of medication، the use of non-drug treatments seem necessary. We aimed to determine the efficacy of resiliency training reduces anxiety symptoms in adolescents with heart disease.
    Method
    This quasi-experimental design and pretest - posttest - follow-up control. This study of 20 subjects (16 males and 4 females) of patients referred to Imam Ali hospital in Kermanshah were available for sampling were selected and randomly assigned into two groups. Patient''s anxiety questionnaire (Beck، 1990) before the intervention and after the intervention and follow-up sessions after the test was completed. Data were analyzed using ANCOVA spss19 and statistical methods. Participants were trained in 12 sessions.
    Results
    The differences compared to the pre-test and post-test scores in the experimental group (P<0/001)، which showed a significant decrease. Test Track (P<0/393) showed no significant difference in post-test and follow-up.
    Conclusion
    Resiliency training has significant effects on reducing anxiety symptoms and follow the same quarter has proved، so as to reduce anxiety in people with heart disease can be used for resiliency training.
    Keywords: anxiety, heart disease, resiliency
  • Pages 120-127
    Background
    While sleeping is among the basic and physiological needs of the human، sleep disorder is a common problem in patients with end stage kidney disease. The aim of this study was to determine the effect of progressive muscle relaxation technique on the quality of sleep in hemodialysis patients.
    Methods
    In this randomized clinical trial، the effect of progressive muscle relaxation technique on the quality of sleep in 100 hemodialysis patients of Kermanshah Imam Reza Hospital was investigated. There were an experimental and a control group. Employing Pittsburgh Sleep Quality questionnaire the study was conducted in 2011. The data analysis was performed using software SPSS 16.
    Results
    In this study، no significant differences were observed) P=0. 15 (in the experimental and control group for their mean change in sleep quality before and after relaxation. However، no significant differences were observed in the case group (P=0. 005) for the sleep quality scores before and after intervention،
    Conclusion
    Although relaxation improved sleep quality in patients، it failed to reach to its full potentiality. And، it approved the disrupted sleep quality in patients and failure to control some of the influential factors.
    Keywords: Sleep, progressive muscle relaxation technique, hemodialysis patients, Kermanshah
  • Pages 128-139
    Background
    Nowadays، caregivers’ general health has an influential impact on patients’ and attendants’ education as well as the management of chronic diseases. This study aimed to design، develop and evaluate an Android application based on a user-led approach to educate caregivers of children with cerebral palsy.
    Methods
    To conduct this applied developmental study، we first assessed the educational needs of caregivers using the standard Canadian Occupational Performance Measure questionnaire. Seven caregivers participated in this phase. Based on the known training needs، we developed and evaluated a prototype in several iterations with the participation of these seven caregivers. For final evaluation، 17 new caregivers participated. A validated researcher-designed questionnaire was used in order to evaluate its application. For data analysis، descriptive statistics using SPSS software version 16 was employed.
    Results
    User’s feedback during designation of the application resulted in some changes. The final application involved 7 educational modules (including knowing about cerebral palsy، movement principles، nutrition، WC، bath، transportation، and game) and a drug reminder module. All of the participants (100%) were satisfied with the graphical features، the appearance and the content of the application. They (100%) expressed that the application is easy to use. More than 82 percent of the users believed that the application could meet their information needs for caring their children. In addition، over 75 percent of caregivers stated that it has been highly practical and that they had employed it in their everyday life care.
    Conclusion
    It seems that this application can help caregivers of children with cerebral palsy to access the information required to provide daily care for their child at anytime and anywhere.
    Keywords: Smartphone, Cerebral Palsy, Education, Caregivers
  • Pages 140-151
    Background
    Prevention of traffic accidents requires the exact understanding of the risk factors. Analysis of these factors requires the collection of authentic and standard data. The aim of this study was to compare the data elements of traffic accidents related to the police، the pre-hospital and hospital care in Iran with Europe and America standards.
    Methods
    This descriptive cross-­sectional study was performed in 2014. Data resources for Iran included data base and forms in police office، traffic accident information management system in hospital and forms in medical emergency centers. Standards for data elements in America (MMUCC) and Europe (CADaS) were retrieved from the internet. Data elements from aforementioned resources were merged together and a complete list of them were listed in the tables. Then، comparison of the data elements was performed and final results were displayed in the descriptive tables.
    Results
    Results showed that defined levels of non-fatal injury، type and expiration date of insurance، driver’s physical conditions، previous conviction and history of traffic offenses for police data elements، classification and rating for the injury severity of pre-hospital care and assessment of the injury severity، the time and cost of rehabilitation for the hospitals in Iran were not existing. Also، vision obstacles، repairing road and technical inspection were data elements existing only for Iran.
    Conclusions
    Prevention of traffic accidents requires access to standard data. Standardization of data for traffic accidents are the key elements for analysis and comparison on a global level. Traffic accident information system in Iran lacks some of the major data elements. Therefore، it is essential that these data elements be considered.
    Keywords: Data element, Traffic accident, Standard, Information system
  • Pages 152-159
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen associated with nosocomial infections. The emergence and dissemination of metallo-𝛽-lactamases (MBLs) and extended-spectrum-𝛽-lactamases (ESBLs) have contributed to the high rate of resistance among the p. aeruginosa isolates. This study investigated the prevalence of IMP، SHV and PER genes in p. aeruginosa isolates.
    Methods
    Antibiotic susceptibility testing was performed using the minimal inhibitory concentrations (MIC). Then the polymerase chain reaction (PCR) was used for the detection of 3 genes encoding IMP، SHV and PER.
    Results
    Of the 60 isolates tested، 38 (63. 3%) were resistant to piperacilin، 42 (70%) to ceftazidime، 44 (73. 3%) to imipenem and 45 (75%) to cefepime. Five (8. 3%) and 8 (13. 3%) of the isolates had PER and SHV genes by PCR results. In this study IMP gene was not found.
    Conclusion
    According to this study، P. aeruginosa isolates were highly resistant to antibiotics. Therefore the susceptibility of isolates should be tested before treatment. Among the three β-lactamases genes studied the highest prevalence was related to SHV gene. Given the clinical significance of MBLs and ESBLs producing isolates، identification of these organisms is essential in the hospitals in order to get a better therapeutic response and control of bacterial dissemination.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, β, lactamases, PER, SHV, IMP
  • Pages 160-168
    Background
    Diabetes mellitus is a metabolic disorder which may lead to hospital readmissions and can impose increasing costs to the medication system. This study investigated factors affecting readmission of patients with type II diabetes in selected hospitals in Kermanshah in 2013.
    Methods
    This is a cross-sectional and descriptive analytic study with 140 diabetic patients. Participants were selected based on available sampling from the three hospitals of Imam Khomeini، Taleghani and Imam Reza. Data collection tools included questionnaires on demographic characteristics، adherence to treatment and the stressful event. Reliability of the study measured r=0. 84. Data were analyzed with SPSS- 16 software and used with x2، ANOVA and t-test.
    Results
    The most frequency rate of readmission for women pertained to those who had experienced one readmission before and for men، those who had a record of more than two readmissions. Results of chi-square showed significant relationships between readmission rates and age، occupation، number of children، exercise، smoking، drug abuse، and history of disease (P< 0. 05).
    Conclusion
    Findings of this study revealed that most readmissions for patients with diabetes were for those above 60 years old and with multi-risk factors. And that the recurrent readmissions of diabetic patients can be avoided by allocating a suitable treatment-rehabilitation approach.
    Keywords: Readmission, Type II Diabetes, Hospital
  • Nasim Hatefi Moadab‎, Nasrin Elahi *, Khadijeh‏ ‏Moradbeygi, Mahmoud ‏Fakhri, Seyed Mahmood ‏Latifi‎, Saeede Elhami‎ Pages 169-177
    Background
    one of the most important problems in surgical patients is anxiety before surgery. Teach-Back method is an interactive training method that can lead to increase understanding and knowledge of the patients. The aim of this study is survey the effect of teach back- method on surgical anxiety in primiparous cesarean section women.
    Methods
    this study is a randomized clinical trial that was performed on 60 primiparous cesarean section women. Participants were randomized into two groups (each group 30 person) as intervention and control group. Educational program upon on teach-back method was presented for intervention group and their anxiety scores were assessed before and after intervention by using Spiel Berger Trait Anxiety Inventory (STAI) Data was analyzed by SPSS-19 software.
    Results
    According to paired T-test, the results showed significant statical difference between pre and post intervention mean scores anxiety in control group (P<0.001). Whereas, this comparison showed not significant statistical differences in experimental group (P=0.326). In comparison between two groups, Independent T-test results rely on that there were significant statistical differences and the mean preoperative anxiety score in the experimental group was significantly less than control group (P<0.001).
    Conclusion
    According to the results, Teach-Back method as an effective and non-pharmaceutical intervention can be recommended for reducing anxiety and concerns of cesarean section women.
    Keywords: Teach Back method, Anxiety, Cesarean Section