فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال چهارم شماره 1 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • الهام ظفریان مقدم، حمیدرضا بهنام وشانی، طیبه ریحانی، سعید نمازی زادگان صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    مراقبین کودکان مبتلا به سرطان نقش اصلی و اساسی در امر مراقبت ایفا می کنند. با آن که پرداختن به نیازهای معنوی این افراد جزء ضروری مراقبت کل نگر در پرستاری شناخته شده، اما در سال های اخیر کمتر به آن پرداخته شده است. در این مطالعه تاثیر آموزش معنوی– مذهبی بر میزان افسردگی، اضطراب، استرس و سلامت معنوی مراقبین کودکان مبتلا به لوسمی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 60 نفر از مراقبین بیماران مبتلا به لوسمی شرکت کردند. گروه مداخله، 5 جلسه مداخلات معنوی- مذهبی بر اساس الگوی ریچاردز و برگین روزانه به مدت 60 دقیقه دریافت نمودند. ابزار های پژوهش مشتمل بر فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سلامت معنوی و داتس بود که قبل و بعد از مداخله تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل گردید.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سن مراقبین در گروه کنترل و مداخله به ترتیب 6.9±40، 6.2±35.7 سال بود. یافته ها نشان می دهد در گروه مداخله نمره داس(افسردگی، اضطراب و استرس) بعد از انجام آموزش کاهش یافت (0.05>p)، اما این کاهش در گروه کنترل دیده نشد (0.05P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت حمایت معنوی بر سطح سلامت مراقبین، انجام مداخلات آموزشی به دلیل هزینه اندک و اثربخشی بیشتر برای این مراقبان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: معنویت، حمایت معنوی، لوسمی، سلامت، مراقب کودکان
  • علی اصغر نجف پور، مجتبی داوودی، علی اکبر دهقان، سپیده بختی، شیوا قادری فر، الهه احمدی صفحات 8-16
    زمینه و هدف
    رنگ ها جزء مهم ترین آلاینده های مصنوعی فاضلاب صنایع نساجی محسوب می شوند که سمی، سرطان زا، جهش زا و غیر قابل تجزیه بیولوژیکی هستند. هسته و میوه زیتون تلخ از جاذب های طبیعی ارزان قیمتی است که جایگاه مهمی را در تصفیه پساب نساجی پیدا کرده است. این مطالعه با هدف تعیین کارایی جاذب هسته و میوه زیتون تلخ در حذف رنگ متیلن بلو از فاضلاب سنتتیک انجام گردید.
    روش ها
    در این مطالعه جهت تعیین مشخصات ساختاری جاذب از طیف تبدیل فوریه مادون قرمز )FT-IR) و اسکن میکروسکوپی الکترون (SEM) استفاده شده است. اثر پارامترهای مختلف از قبیل غلظت اولیه رنگ ( mg/l 10-100)، مقدار جاذب ( g/l0.1-1.1)، زمان تماس (60-0دقیقه) و pH (10-4) بر میزان حذف رنگ مورد مطالعه قرار گرفت و نهایتا سینتیک و ایزوترم جذب رنگ توسط جاذب نیز بررسی گردید. غلظت رنگ توسط دستگاه اسپکتروفتومتر UV/Vis در طول موج 665 نانومتر تعیین گردید.
    نتایج
    ماکزیمم حذف رنگ در شرایط غلظت رنگmg/l 32.5، دوز جاذبg/l 0.85 ، زمان تماس 45 دقیقه و pH 8.5 به میزان 85 درصد حاصل شد. غلظت اولیه رنگ بیشترین تاثیر را بر میزان حذف داشت (0.0001=P). نتایج نشان داد که سینتیک فرآیند جذب از مدل سینتیک شبه درجه دوم ( 0.99-0.95=R2 ) و داده های تعادلی از مدل ایزوترمی لانگمویر (0.98=R2) پیروی می کند.
    نتیجه گیری
    هسته و میوه زیتون تلخ توانایی حذف رنگ متیلن بلو را دارا است. pH بهینه حذف این رنگ توسط این جاذب در محدوده قلیایی می باشد و اکثر فاضلاب های نساجی دارای pH قلیایی می باشد؛ لذا این جاذب، جاذبی مناسب و مقرون به صرفه جهت حذف رنگ از فاضلاب صنایع نساجی می باشد.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، زیتون تلخ، فاضلاب نساجی، متیلن بلو
  • ایمان سیدمحرمی، ملیحه پاشیب، مریم تاتاری، سمیه محمدی صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    افزایش کیفیت نظام آموزشی به عنوان اثرگذارترین عامل در توسعه کشورها محسوب می شود. انگیزه پیشرفت و افت تحصیلی یکی از مشکلات مهم نظام آموزشی در تمام کشورها است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر گروه درمانی شناختی- رفتاری بر انگیزه پیشرفت و افت تحصیلی دانشجویان صورت گرفته است.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1394 بر روی 24 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه که دچار افت تحصیلی بودند، انجام شده است. در ابتدای مطالعه پرسش نامه انگیزه پیشرفت هرمنس توسط گروه مداخله و کنترل تکمیل شد. گروه مداخله در 8 جلسه گروه درمانی شناختی-رفتاری شرکت داده شد و گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. پس از پایان آخرین جلسه گروه درمانی هر دو گروه مجددا پرسشنامه را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های پارامتریک تی مستقل و زوجی و آزمون های غیر پارامتریک من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد.
    نتایج
    میانگین سنی شرکت کنندگان در گروه کنترل 0.91±19.33 و در گروه آزمایش 1.07±19.92 سال بود. بین نمره انگیزه پیشرفت گروه کنترل و آزمایش در قبل و بعد از مداخله تفاوت معنادار آماری مشاهده نشد (0.05p>). اما افت تحصیلی دانشجویان گروه آزمایش قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری داشت (0.05p<) و گروه درمانی شناختی-رفتاری باعث کاهش افت تحصیلی دانشجویان گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اثربخشی گروه درمانی شاختی-رفتاری بر ارتقاء سطح تحصیلی دانشجویان بود. لذا پیشنهاد می شود با به کارگیری گروه درمانی شناختی-رفتاری در میان دانشجویان دچار افت تحصیلی، زمینه پیشرفت تحصیلی آنان فراهم گردد.
    کلیدواژگان: گروه درمانی شناختی، رفتاری، افت تحصیلی، انگیزه پیشرفت
  • حسین رنجبر، محمدرضا آهنچیان صفحات 24-29
    زمینه و هدف
    هوش هیجانی همواره به عنوان یک عامل اساسی موثر در موفقیت تحصیلی، توانایی در انجام فعالیت ها و مجموعه ای از شایستگی های مورد نیاز برای موفقیت فرد در محیط کاری به ویژه در حرفه پرستاری شناخته شده است. از این رو این پژوهش با هدف مقایسه نمره هوش هیجانی در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام گردیده است.
    روش ها
    این مطالعه به روش مقطعی انجام شد. جامعه پژوهش را کلیه دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد تشکیل می دادند. حجم نمونه، شامل 189 نفر بود که به روش تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری و با اجرای آزمون های t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    نتایج
    از مجموع کل واحدهای مورد بررسی (189 نفر)، تعداد 134 نفر (70.9 درصد) زن و بقیه مرد بودند. میانگین سنی دانشجویان در این پژوهش 4.05 ±22.29 سال و دامنه 45-18 بود. میانگین و انحراف معیار نمرات هوش هیجانی واحدهای مورد پژوهش 14.07±109.64 بود. همچنین تفاوت معنی داری بین نمره هوش هیجانی و متغیرهای جنس، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و سال های مختلف تحصیلی دانشجویان مشاهده نشد(0.05p>).
    نتیجه گیری
    درمجموع مشارکت کنندگان از نمره هوش هیجانی پایینی برخوردار بودند. پیشنهاد می گردد در برنامه های پذیرش دانشجویی و نیز آموزش دانشگاهی این دانشجویان به این موضوع مهم و حساس توجه ویژه ای مبذول گردد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، دانشجویان پرستاری، دانشجویان مامایی
  • مینو صفایی، زهرا عابدیان، رضا مظلوم صفحات 30-35
    زمینه و هدف
    استرس شغلی یکی از عوامل مهم و موثر در انجام وظایف شغلی کارکنان حوزه سلامت بوده و نقش مهمی در غیبت از کار و بازنشستگی پیش از موعد آنان ایفا می نماید. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط استرس شغلی با توانایی انجام کار ماماها ی شاغل در مراکز بهداشتی شهر مشهد انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی تعداد 60 مامای شاغل به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه استرس شغلی کودرون و شاخص توانایی انجام کار صورت گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و با کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی انجام شد.
    نتایج
    میانگین سنی و سابقه کار واحدهای پژوهش به ترتیب 5.1±41.2 و 5.9±15.2 سال بود. میانگین نمره کل استرس شغلی و توانایی انجام کار ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی به ترتیب 12.7±44.1 و 1.5±36.6 بود. بین استرس شغلی و توانایی انجام کار ماماهای شاغل رابطه معکوس و ضعیفی (0.04p=، 0.25-r=) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استرس شغلی به طور معنی داری توانایی انجام کار ماماهای شاغل را کاهش می دهد. توصیه می شود در تحقیقات آتی این رابطه در جوامع پژوهشی بزرگتر و نیز در بین سایر کارکنان حوزه سلامت مورد بررسی بیشتر و دقیق تری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، توانایی انجام کار، ماما
  • ملیحه پاشیب، صدیقه عباسپور، حمیدرضا تدین، علی خلفی صفحات 36-41
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی حرفه ای مفهوم مهمی است که با ویژگی های شخصیتی و محیط شغلی افراد مرتبط است و از اهمیت بسزایی برای نظام سلامت و ارایه دهندگان مراقبت های بهداشتی و درمانی برخوردار است. اطلاعات اندکی در زمینه کیفیت زندگی حرفه ای کارکنان حوزه سلامت در کشور موجود است. این مطالعه با هدف بررسی کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران بیمارستان های شهرستان تربت حیدریه در سال 1395 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد. تعداد 200 نفر از بین پرستاران شاغل در دو بیمارستان نهم دی و رازی شهرستان تربت حیدریه بر اساس نمونه گیری طبقه ای انتخاب و به مطالعه وارد شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه کیفیت زندگی حرفه ای بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آمار توصیفی و تحلیلی انجام شد.
    نتایج
    میانگین نمرات سه زیر مقیاس کیفیت زندگی حرفه ای (رضایت ناشی از شفقت شغلی، خستگی ناشی از شفقت شغلی و استرس ثانویه) به ترتیب 4.71±26.41، 7.79±36.17 و 7.57± 31.73 بود. همچنین بین میانگین نمرات رضایت و خستگی ناشی از شفقت شغلی با برخی متغیر ها نظیر جنس، سمت شغلی و بیمارستان محل اشتغال پرستاران تفاوت آماری معنی داری مشاهده گردید (0.05p<).
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی حرفه ای پرستاران در سطح مطلوبی نبوده و به نظر می رسد این مفهوم تحت تاثیر عوامل متعددی قرار داشته باشد که نیازمند بررسی دقیق تر و عمیق تری می باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی حرفه ای، خستگی ناشی از شفقت شغلی شغلی، رضایت ناشی از شفقت شغلی شغلی، استرس ثانویه
  • نجمه جمعه پور، محمدرضا رضایی منش صفحات 42-49
    زمینه و هدف
    استافیلوکوک اورئوس یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی است که نقش مهمی در بیماری زایی کارکنان بیمارستانی دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان فراوانی ناقلین استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن در کارکنان بیمارستان های تربت حیدریه سال 1392 انجام گردید.
    روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در سال 1392 در بین 130 نفر از کارکنان درمانی بیمارستان های تربت حیدریه انجام گردید. نمونه گیری با سواپ استریل از ناحیه قدامی بینی هر فرد انجام و در محیط مانیتول سالت آگارکشت داده شد. سپس نمونه های مورد نظر با انجام رنگ آمیزی گرم و تست های مربوطه شناسایی و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوک اورئوس به روش کربی بائر انجام گرفت. استافیلوکوک اورئوس های مقاوم به متی سیلین با روش اگزاسیلین آگار شناسایی شدند.
    نتایج
    براساس یافته ها از 130 فرد مورد مطالعه 28 نفر (21.5 درصد) حامل استافیلوکوک اورئوس در بینی خود بودند. کارکنان بخش مراقبت های ویژه و آزمایشگاه بیشترین و بخش زنان کمترین ناقلین استافیلوکوک اورئوس را در بین سایر بخش ها دارا بودند. در بین متغیرهای مورد بررسی تنها بین سن کارکنان با ناقل بودن استافیلوکوک اورئوس رابطه معنادار مشاهده شد. بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک پنی سیلین (100 درصد)، گلوکزاسیلین (42.9درصد) وکمترین مقاومت به آنتی بیوتیک کوتریموکسازول (5 درصد) دیده شد. در این مطالعه 14 نمونه (10.8 درصد) نسبت به متی سیلین به روش اگزاسیلین آگار مقاومت نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد درصد قابل توجهی از کارکنان بیمارستان های تربت حیدریه ناقل استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین در بینی خود بودند. لذا شناسایی و درمان این ناقلین نقش مهمی در میزان بروز استافیلوکوک های مقاوم به درمان دارد. همچنین اجرای برنامه های غربالگری دوره ای برای کنترل این عامل مهم پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، متی سیلین، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • رحمان سوری، هانیه یزداندوست، زهرا مسیبی، سید حسین خادمی صفحات 50-57
    زمینه و هدف
    رتینول متصل به پروتئین 4 (RBP4) به عنوان یک آدیپوکاین در تنظیم عملکرد انسولین و متابولیسم گلوکز شرکت دارد. افزایش سطح سرمی رتینول متصل به پروتئین 4 موجب بروز اختلال در تحمل گلوکز و نیز مقاومت به انسولین می گردد. تمرینات ورزشی سبب بهبود حساسیت پذیری به انسولین می شود. اما هنوز تاثیر تمرین قدرتی بر رتینول متصل به پروتئین 4 در بیماران دیابتی و مقایسه آن با تمرین استقامتی مشخص نشده است. این پژوهش با هدف بررسی اثر تمرینات ورزشی بر سطوح رتینول متصل به پروتئین 4 سرمی و میزان مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به روش نیمه تجربی و با مشارکت 23 نفر از بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد. واحد های مورد پژوهش به صورت در دسترس انتخاب و به 2 گروه تجربی 8 نفره با تمرین استقامتی و قدرتی و نیز یک گروه کنترل 7 نفره تخصیص داده شدند. برنامه تمرین استقامتی با شدت (50 تا70 درصد) حداکثر ضربان قلب و تمرین قدرتی با شدت (60 تا70 درصد 1RM) به مدت 10 هفته 3 روزه اجرا شد. نمونه های خونی در حالت ناشتا از همه مشارکت کنندگان به منظور ارزیابی سطح سرمی رتینول متصل به پروتئین 4 و انسولین خون گرفته شد.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سنی واحد های مورد مطالعه 3±50 سال بود. بعد از مداخله مقادیر رتینول متصل به پروتئین 4 در گروه با تمرینات قدرتی در مقایسه با گروه با تمرینات استقامتی کاهش معناداری یافت (0.03P=). همچنین سطوح سرمی گلوکز، بعد از مداخله در هر دو گروه تجربی کاهش معناداری داشت (0.05>p).
    نتیجه گیری
    کاهش مقادیر رتینول متصل به پروتئین 4 با کاهش درصد چربی بدن همراه است و تمرین قدرتی باکاهش درصد چربی بدن سبب کاهش سطوح رتینول متصل به پروتئین 4،کاهش گلوکز و بهبود حساسیت به انسولین می شود.
    کلیدواژگان: رتینول متصل به پروتئین 4، مقاومت به انسولین، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی
  • علی باقری صفحه 58
    مقاله ای با عنوان «بررسی پتانسیل خورندگی و رسوب گذاری آب در شبکه آب شرب شهری در شهرستان تربت حیدریه در سال 1392» چاپ شده در دوره 3 شماره 1 این مجله را مطالعه نمودم. از این که این مقاله حاوی اطلاعات مفیدی در زمینه بهداشت آب بود بسیار مورد توجه است، اما نکاتی در مقاله مذکور مطرح گردیده که در این نوشته مورد بحث قرار می گیرد.
    اطلاع از شاخص خورنده بودن و یا رسوب گذار بودن آب در یک سیستم توزیع و انتقال آب شرب بسیار حیاتی و مهم تلقی می گردد (1). رسوب گذار بودن آب بیشتر در بحث زیان های اقتصادی ناشی از آن در گرفتگی لوله های آب شرب و متعاقب آن تعویض لوله ها مورد توجه است (2)، اما خورنده بودن علاوه بر زیان های اقتصادی آن بر مخازن و سیستم توزیع و انتقال آب ممکن است بر سلامت مصرف کنندگان نیز اثرات نامناسبی داشته باشد (3). با توجه به جنس متفاوت لوله های انتقال و توزیع آب شرب، خورنده بودن آب می تواند باعث ورود املاح مضری به آب شرب گردد که از آن جمله می توان آزبست، روی، قلع و مس را نام برد (4-6). استاندارد بودن فاکتورهای سختی،TDS و قلیائیت آب شرب شهرستان تربت حیدریه که بر گرفته از پژوهش فوق می باشد جای خوشحالی است، اما مسئله ای که مورد نگرانی است موضوع خورنده بودن این آب است که به تایید اکثریت شاخص های خورندگی علمی و تجربی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته، نیز رسیده است. در مجموع نکات زیر پیشنهاد می گردد: 1- نتایج این طرح به عنوان پژوهش کاربردی و موضوعی مهم به مسئولین ادارات آب و فاضلاب شهرستان و نیز معاونت بهداشتی دانشگاه اعلام گردد تا مورد بررسی بیشتر، پیگیری و نهایتا اصلاح قرار گیرد.
    2- با توجه به یافته های این طرح پژوهشی که در سال 1392 انجام شده است، تکرار این طرح هر یک تا دو سال احتمالا ضروری به نظر می رسد و بسیار عاقلانه است که در سال اخیر (1395) این پژوهش تکرار گردد، تا در صورت تشدید شاخص خورندگی تصمیماتی همچون تعجیل در تعویض لوله های ضعیف در برابر خوردگی و جایگزینی آن با لوله های استاندارد مورد اهتمام بیشتری قرار گیرد.
|
  • Elham Zafarian Moghaddam, Hamid Reza Behnam Vashani, Tayebeh Reihani, Saeed Namazi Zadegan Pages 1-7
    Background and Aim
    Caregivers of children with cancer play a main and fundamental role in providing care. Although paying attention to spiritual needs of caregivers is one of the indispensable components of holistic care in nursing, in recent years it has been less considered. This research aimed to investigate the effect of Spiritual education on depression, anxiety and stress (DAS) of caregivers of children with leukemia.
    Method
    This clinical trial study comprised 60 caregivers of children with leukemia. Intervention group received spiritual intervention for 5 sessions of 60 minutes based on the Richards and Bergin pattern. Research instruments consisted of demographic data questionnaire, spiritual health questionnaire, DASS questionnaire which were filled before and after the intervention. Data were analyzed using SPSS 16.
    Results
    the mean and standard deviation of age in control and experimental groups were 40±6.9 and 35.7±6.2, respectively. Findings show that in the experimental group, DAS scores reduced after education (p˂0.05), while no reduction was observed in the control group in this regard (p˃0.05). Moreover, in experimental group, spiritual health after education significantly increased compared to pre-education stage (p˂0.001).
    Conclusion
    Due to the positive impact of spiritual support on caregiver's health level, implementing educational interventions for caregivers are recommended because of low cost and more effectiveness.
    Keywords: Spiritual, Spiritual Support, leukemia, health, pediatric caregiver
  • Ali Asghar Najafpoor, Mojtaba Davoudi, Ali Akbar Dehghan, Sepideh Bakhti, Shiva Ghaderifar, Elahe Ahmadi Pages 8-16
    Background and Aim
    Dyes are one of the most important pollutants in textile wastewater that are toxic, carcinogenic, teratogenic and non-biodegradable. Entering of dyes into water resources reducing the penetration of sunlight and eutrophication is occurred. Melia azedarach core and fruit is one of the inexpensive natural absorbent that has an important place in the treatment of textile wastewater.
    Methods
    In this study solid structure of absorbent was analyzed using Fourier transform infrared spectroscopy and Scanning electron microscope, also effect of various parameters such as initial dye concentrations (10-100 mg/l), adsorbent dosage (0.1-1.1 g/l), contact time (0-60 min) and solution pH (4-10) on the removal of dye were investigated and at the end, kinetics and adsorption isotherm were also noted by the adsorbent. The remaining of dye was analyzed by UV/VIS spectrophotometer at a wavelength of 665 nm.
    Results
    Maximum removal of color, which is 85%, was in color concentration 32.5 mg/l , adsorbent dose 0.85 g/l, detention time 45 min and pH=8.5.initial concentration had the greatest impact on color removal (P=0.0001). The results showed data were explained acceptably by pseudo second-order model (R2=0.95_0.99) and Langmuir isotherm model (R2 = 0.98).
    Conclusion
    Core and Melia azedarach fruit has the ability to remove methylene blue. The optimum pH to remove the color by absorbing was in alkaline range and most textile wastewater has an alkaline pH therefore, it is an appropriate and cost-effective adsorbent to take away color from the wastewater of textile industry.
    Keywords: Adsorption, Melia azedarach, Methylene blue, Wastewater textile
  • Iman Seyedmoharrami, Malihe Pashib, Maryam Tatari, Somayeh Mohammadi Pages 17-23
    Background and Aim
    Increasing the quality of the educational system as the most influential factor in the development of countries. Achievement motivation and academic failure is one of the most important problems of the educational system in all countries.This study performe to investigate the effect of cognitive behavioral group therapy on achievement motivation and academic failure.
    Methods
    This quasi-experimental study on 24 students who have academic failure in students of Torbat University of Medical Sciences had been done in 2015. At the beginning of the study achievement motivation questionnaire was completed by the intervention group and the control group. The intervention group participated in 8 sessions of cognitive behavioral therapy group and the control group received no intervention. After the end of the last session of group therapy, two questionnaires were completed by both groups again. Data analyzed using descriptive statistics, independent and paired t-test, Mann-Whitney and Wilcoxon tests SPSS software version 20.
    Results
    The mean and standard deviation of participant's age in control group was 19/33±0/61 and in experimental group was 19/92±1/07. There was no significant difference in achievement motivation control group and experimental group before and after intervention (p>0.05). But there was a significant difference in academic failure students of experimental group before and after intervention (p
    Conclusion
    The results was showed that the clinical effectiveness of cognitive-behavioral group therapy on student's academic failure, so that this treatment is probably effective to improve student's academic achievement.
    Keywords: cognitive, behavioral group therapy, achievement motivation, academic failure. Stressor
  • Hossein Ranjbar, Mohammad Reza Ahanchian Pages 24-29
    Background and Aim
    Emotional Intelligence (EI) has been known as an effective factor not only in academic achievement but also in individual duty performance abilities and the collective qualities required for individual success in the work place, especially in the field of nursing. Taking this into account, the present study was undergone to compare EI scores among nursing and midwifery students.
    Methods
    This study was executed using the sectional method. The study population consisted of all the nursing and midwifery students in the Nursing and Midwifery School of Mashhad, including a total of 189 students who had been chosen via simple random sampling. A questionnaire was used as the data accumulation tool. The data was analyzed using statistical software, the Independent t-test, One-way Variance test and Pearson’s Correlation Coefficient.
    Results
    Of the total study units (189 people), 134 (70.9%) were female and the rest were male. The mean age of the students participating in this study was 22.29±4.05 within a range of 18–45 years. The average and Standard Deviation of the study unit’s emotional intelligence stood at 109.64±14.07. Moreover, no meaningful difference was seen among the students in the variables of gender, field of study, level of education and the different years of college (p>0.05).
    Conclusion
    On an average, the participants manifested low Emotional Intelligence scores. We recommend that this important and sensitive subject be given rightful attention in student acceptance and educational programs in universities.
    Keywords: Emotional Intelligence, nursing students, midwifery students
  • Minoo Safaei, Zahra Abedian, Reza Mazlum Pages 30-35
    Background And Objective
    Psychological factors, particularly stress are becoming recognized as one of the causes of absenteeism from work and early retirement .Stress is manifest typicality profession midwifery. In future programs aimed at increasing the capacity to work is recommended that be paid to job-related factors and factors related to lifestyle .The aim of this study was to survey relationship between job stress and work ability of midwives working in health centers of Mashhad City in 2013.
    Material and
    Methods
    In this descriptive-correlation study, 60 midwives without medical and psychological disease, morning shift and 25-50 years old working in Health Centers of Mashhad were selected via purposive sampling. Data were collected using, Codron Job Stress and Work Ability Index Questionnaires. Data analyzed with SPSS(19) software and using Pearson,Indipendent T, Chi-square, analyze Variance one way tests and Touki.
    Results
    The results show that majority midwives (83.3%) have moderate job stress and median midwives work ability was 36.6±1.5(moderate). There was significant moderate negative liner correlation between work ability and job stress (P=0.046, r=-0.259) on basis correlation Pearson coefficient.
    Conclusion
    Job stress decrease work ability midwives significantly.
    Keywords: Job Stress, Work Ability, Midwife
  • Malihe Pashib, Seddigeh Abbaspour, Hamidreza Tadayyon, Ali Khalafi Pages 36-41
    Background and Aim
    Quality of professional life is a critical concept which is related to personal characteristics and workplace of individuals. Also it is an important issue for health system and health care givers. There is a little information about the quality of professional life among health staff in the country. This study carried out to assess the quality of professional life among nurses of hospitals in Torbat Heydariyeh city in 2016.
    Methods
    This was a descriptive/analytical study conducted on 200 nurses working in two 9-dey and Razi hospitals in Torbat Heydariyeh through stratified sampling. Data collection tool was ProQOL 5 (2009) standard questionnaire. Data were analyzed using SPSS 20 and descriptive and inferential statistics.
    Results
    The mean scores of three subscales of quality of professional life (Compassion Satisfaction, Compassion Fatigue and secondary stressor) were 26/41 ± 4/71, 36.17 ± 7.79 and 31/73 ± 7/75 . In addition, there was a significant relation in the mean scores of Compassion Satisfaction, Compassion Fatigue with gender, job title and the hospitals.
    Conclusion
    The quality of professional life among nurses was not satisfactory. This concept is affected by several factors that need to be studied in more details.
    Keywords: quality of professional life, Compassion Satisfaction, Compassion Fatigue, secondary stressor
  • Najmeh Jomehpour, Mohammad Reza Rezaei Manesh Pages 42-49
    Background and Aim
    Staphylococcus aureus is one of the main causes of nosocomial infections and plays an important role in making hospital staff sick. This study was aimed to investigate the frequency of Staphylococcus aureus carriers and its methicillin-resistant pattern in Torbat Heydariyeh hospitals staff in 2013.
    Methods
    This is a descriptive/cross sectional study conducted on 130 hospital staff in Torbat Heydariyeh in 2013. The sampling was done using a sterile swab from anterior nasal of each person. Then, the samples were cultured on mannitol salt agar and identified by Gram staining test. Antibiotic Susceptibility of Staphylococcus strains was determined by Kirby-bauer method. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus were identified using oxacillin agar method.
    Results
    28 out of 130 cases (21.5%) were nasal carriers of Staphylococcus aureus. Staff of ICU and laboratory had the highest Staphylococcus aurous carriage, while staff working in obstetrics division showed the lowest. Among all studied variables, there was only a significant relationship between age and being a carrier of Staphylococcus aureus. The greatest resistance was observed to penicillin (100%), Glucosaciline (42.9%) and the lowest resistance was observed to cotrimoxazole (5%) antibiotics. In this study, 14 samples (10.8%) were resistant to methicillin by oxacillin agar method.
    Conclusion
    The results showed that a considerable number of Torbat Heydariyeh hospitals staff are methicillin resistant Staphylococcus aureus carriers. Thus, detection and treatment of these carriers plays an important role in incidence rate of methicillin resistant Staphylococcus aureus. Moreover, it is recommended to perform periodic screening to control this agent.
    Keywords: Staphylococcus aureus, methicillin, antibiotic resistance
  • Rahman Soori, Haniyeh Yazdandoust, Zahra Mosayebi, Seyed Hosein Khademi Pages 50-57
    Background and Aim
    Retinol binding protein 4 (RBP4) is known as an adipokine that involves in the regulation of insulin function and glucose metabolism. Increasing of RBP4 serum levels can lead to dysfunction in glucose tolerance and insulin resistance. Exercise training improves insulin resistance. Thus, this study was conducted to investigate the effect of exercise training on RBP4 serum levels and insulin resistance in women with type II diabetes.
    Methods
    This is a quasi-experimental study conducted on 23 women with type II diabetes. Participants were randomly divided into 2 experimental groups (endurance training n=8, strength training n= 8) and a control group (n=7). The exercise training schedule was performed as follows: Endurance training with intensity (50% to 70%) maximal heart rate and strength training with intensity (60-70% of 1RM) three days a week for 10 weeks. To evaluate the RBP4 serum levels and blood insulin, blood samples were taken in fasting state from all subjects.
    Results
    Mean and standard deviation of age in subjects were 50±3. After intervention, RBP4 serum levels significantly reduced in strength group (P=0.03) compared to endurance group (P=0.57). Also glucose serum levels significantly decreased in both experimental groups (P >0.05).
    Conclusion
    Reduced RBP4 serum levels are associated with reduced body fat percentage. Strength training reduces body fat percentage and consequently leads to a decrease in RBP4 serum and glucose levels and, on the other hand, an improvement in insulin sensitivity.
    Keywords: RBP4, insulin resistance, strength training, endurance training
  • Ali Bagheri Page 58