فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
سال دوم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میثم فروزنده، محمدرضا بیگدلی، مهدی رهنما صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    آنتی اکسیدان های طبیعی باعث افزایش قدرت آنتی اکسیدان های پلاسما و کاهش ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی و سکته ی مغزی می شوند. به همین دلیل، در این مطالعه ما به بررسی اثر عصاره ی مرزنجوش بر ن فوذپذیری سدخونی-مغزی و نقص های نورولوژیک ناشی از سکته مغزی خواهیم پرداخت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی 35سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه (n=7 ) تقسیم شدند. گروه کنترل که آب مقطر و سه گروه دیگر عصاره ی هیدروالکلی مرزنجوش را به ترتیب با دوزهای 75،50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، به صورت خوراکی توسط گاواژ و به مدت روز 30 دریافت کردند وگروه شم که تیمار و القای ایسکمی در آنها صورت نگرفت. 2 ساعت بعد از آخرین گاواژ چهار گروه اول، به مدت 60دقیقه تحت جراحی شریان مغزی میانی ( Middle Cerebral Artery Occlusion- MCAO) قرار گرفتند و میزان نفوذپذیری سدخونی-مغزی و نقص های نورولوژیکی در آنها بررسی شد.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد که عصاره ی مرزنجوش در هرسه دوز 50، 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم، سبب کاهش میزان نفوذپذیری سد خونی-مغزی و امتیاز نقص های نورولوژیک می شود( p<0.05 ).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که عصاره ی مرزنجوش به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی موثر اثر حفاظتی در سکته ی مغزی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ایسکمی، آنتی اکسیدان، نفوذپذیری سدخونی، مغزی، نقص های نورولوژیک، عصاره ی هیدروالکلی
  • رضا ایل بیگی قلعه نی، عباس ابوالقاسمی، مریم رستمی صفحات 10-21
    زمینه و هدف
    ویژگی ها و ابعاد شخصیتی از جمله عوامل مهم در ایجاد، تداوم و تشدید بسیاری از اختلالات و بیماری ها هستند. باتوجه به اهمیت عوامل موثر بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش ابعاد شخصیتی HEXACO، تیپ شخصیتی D و هیجانات در پیش بینی کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان انجام شد.
    روش ها
    مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر بر روی 100 نفر از بیماران سرطانی مراجعه کننده به مرکز امام خمینی(ره) شهر تهران در سال 1392 انجام شد. بیماران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و پرسشنامه های ابعاد شخصیتی HEXACO، تیپ شخصیتی D، مقیاس عاطفه مثبت و منفی و کیفیت زندگی، را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار spss ویرایش 18 انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که از بین ابعاد تیپ شخصیتی HEXACO تهییج پذیری و برون گرایی، در مقیاس عاطفه،عاطفه منفی و در مقیاس تیپ شخصیتی D هیجان پذیری منفی می توانند کیفیت زندگی را در افراد مبتلا به سرطان به صورت معنی داری پیش بینی کنند (0.05>p).
    نتیجه گیری
    گر چه ابعاد شخصیتیHEXACO ، تیپ شخصیتی D و عواطف مثبت و منفی، بخشی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان را پیش بینی می نماید، اما عوامل ناشناخته دیگری هستند که نیاز به مطالعات بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیتی HEXACO، تیپ شخصیتی D، هیجانات مثبت و منفی، کیفیت زندگی، سرطان
  • الهه زلقی، سحر گراوندی، مهدی نورزاده، غلامرضا گودرزی، عصمت شیر بیگی، سیده شقایق علوی، محمد جواد محمدی صفحات 22-29
    زمینه و هدف
    آلودگی هوا به دلیل این که هر انسان روزانه به طور متوسط 10 متر مکعب هوا استنشاق می کند و تاثیر آن بر سلامتی انسان ها اهمیت فراوانی دارد. هدف از این تحقیق مقایسه شاخص های خطر نسبی و جزء منتسب مواجهه با آلاینده دی اکسید نیتروژن بر سلامت شهروندان در جنوب غربی ایران می باشد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1391 در شهرهای اهواز، کرمانشاه و بوشهر انجام شد. در این تحقیق اطلاعات مربوط به غلظت آلاینده دی اکسید از سازمان محیط زیست اخذ و پس از پردازش و آماده سازی داده ها، در آخر شاخص های اپیدمیولوژی خطر نسبی و جزء منتسب به آلاینده دی اکسید نیتروژن در سه شهر مطالعاتی با استفاده از مدل محاسبه گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی- عروقی منتسب به تماس با دی اکسید نیتروژن در سال 1391 در سه شهر مطالعاتی در شهر کرمانشاه، اهواز و بوشهر به ترتیب 43، 48 و 4 نفر بوده است. خطر نسبی منتسب به دی اکسید نیتروژن برای مرگ ناشی از بیماری های قلبی–عروقی، 1.002 در سطح متوسط برآورد گردید. موارد بیماری مزمن انسداد ریوی در شهر کرمانشاه و بوشهر به ترتیب 21 و 3 نفر در سال 1391 برآورد گردیده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه افزایش غلظت آلاینده دی اکسید نیتروژن تاثیر مستقیم و موثری در افزایش میزان موارد مرگ قلبی– عروقی و بیماری انسداد ریوی دارد.
    کلیدواژگان: دی اکسید نیتروژن، بیماری قلبی، عروقی، خطر نسبی و جزء منتسب
  • زهرا جعفری، شیوا بصام پور، ژیلا گنجی، احمد رضا باغستانی صفحات 30-37
    زمینه و هدف
    فشار خون یک علامت مهم کارکرد سیستم قلبی عروقی، کلیوی و مغزی و پایه بسیاری از تصمیمات مهم پزشکی است و با این که اندازه گیری آن یک وظیفه روتین پرستاری می باشد، اما روش اندازه گیری صحیح آن کمتر مورد توجه پرستاران بخش ها قرار گرفته است. بر این اساس مطالعه ای با هدف بررسی کیفیت سنجش فشار خون توسط پرستاران انجام شد.
    روش ها
    مطالعه ای توصیفی- مقطعی با روش نمونه گیری در دسترس روی 400 پرستار شاغل در مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران در سال 1389 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه اطلاعات فردی و چک لیست معیارهای سنجش فشار خون بود. اعتبار و اعتماد ابزار به ترتیب با روش محتوی و ضریب همبستگی اسپیرمن براون با 0.93=r تایید شد. کیفیت فشارخون سنجیده شده با امتیاز دهی محقق ساخته در سه گروه طبقه بندی شد. در نهایت تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و با کمک نرم افزار SPSS نسخه16 انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد بین فشار خون سیستولیک اندازه گیری شده توسط پرستاران و محقق با فشار سنج عقربه ای اختلاف آماری معنی داری وجود دارد (0.01 P=). اما در فشار خون دیاستولیک اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (0.2 P=). نمره کیفیت اندازه گیری 60.5 درصد پرستاران متوسط و 39.5 درصد بالا بوده است.
    نتیجه گیری
    طبق یافته ها بیشترین درصد کیفیت اندازه گیری فشار خون که یکی از مهم ترین پایه های تصمیم گیری بالینی برای بیماران است در سطح متوسط بوده است. همین امر لزوم دقت و توجه پرستاران را در اندازه گیری صحیح فشار خون می طلبد و لازم است مسئولین آموزش دوره های بازآموزی را برای پرستاران برگزار کنند.
    کلیدواژگان: بررسی، کیفیت سنجش، فشار خون
  • ساناز سادات محمودیان، فهیمه جمشیدیان، گلی ارجی، پروین احمدی صفحات 38-44
    زمینه و هدف
    ثبت اطلاعات پزشکی در پرونده های بیمارستانی در حقیقت مستندسازی فعالیت تیم پزشکی بیمارستان است. با توجه به جایگاه ویژه ی پرونده ها در سابقه پزشکی بیماران و اهمیت آن در امر تصمیم گیری، ثبت صحیح اطلاعات در کلیه برگه ها اهمیت قابل توجهی دارد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه وضعیت ثبت اطلاعات در برگه های اختصاصی جراحی بیماران ترخیص شده در بیمارستان های شهرستان های زابل و تربت جام در سال 1390 انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی _ مقطعی با روش نمونه گیری سیستماتیک 740 پرونده پزشکی از بیمارستان های شهرستان های مذکور (هر بیمارستان 370 پرونده) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور حفظ گمنامی، واحدهای مورد مطالعه با حروف الف و ب مشخص گردیدند. در پایان داده ها با استفاده از چک لیست جمع آوری، و تجزیه و تحلیل با استفاده از آمار توصیفی به کمک نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که در بیمارستان های الف و ب به ترتیب 36.4 و 62.9 درصد از موارد اطلاعاتی در برگه های اختصاصی جراحی ثبت نشده است. در بیمارستان الف میزان موارد تکمیل شده در برگه مراقبت قبل از عمل، برگه بیهوشی، برگه گزارش عمل جراحی و برگه مراقبت بعد از عمل جراحی به ترتیب 54، 78، 63 و 73.4 درصد و این میزان برای بیمارستان ب به ترتیب 32، 3، 43، 49 و 0 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که پرونده های بیمارستانی در ثبت اطلاعات دارای نواقص جدی می باشند. این امر علاوه بر از دست دادن اطلاعات بیماران بستری می تواند اثرات سوء در فرایند درمانی بیماران داشته باشد. با توجه به اهمیت این برگه ها باید با اتخاذ تدابیر لازم در جهت رفع نواقص نسبت به اصلاح آن اقدام نمود.
    کلیدواژگان: برگه های اختصاصی جراحی، وضعیت ثبت، اقلام اطلاعاتی
  • رضا فاریابی، سهیلا سقازاده، هادی علیزاده سیوکی، طاهره رحیمی، مقدمه میرزایی، مرادعلی زارعی پور صفحات 45-56
    زمینه و هدف
    امروزه جهان با پدیده ای به نام سالمندی جمعیت مواجه شده است. در این رابطه ارزیابی وضعیت سلامت و رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت آن ها به عنوان گروه در معرض خطر جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه دیدگاه سالمندان ساکن جنوب استان کرمان نسبت به سلامت خود و رفتارهای مرتبط با آن را در سال 1392مورد بررسی قرار داده است.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که در سال 1392 بر روی 710 نفر از سالمندان شهرستان های جنوبی استان کرمان با روش نمونه گیری چند مرحله ای بوسیله پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن با روش تعیین محتوا و پایایی آن با روش آزمون مجدد تایید شده انجام و در پایان داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی توسط نرم افزارSPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    از بین نمونه های مورد مطالعه تعداد 359 نفر (50.6 درصد) از سالمندان مورد بررسی زن و مابقی مرد بودند. میانگین سنی آن ها 13.25±72.12 سال بود. شایع ترین شکایات و مشکلات جسمی و روانی در سالمندان به ترتیب مربوط به اختلالات اسکلتی- عضلانی (57.5 درصد)، اختلالات خواب (39.9 درصد)، مشکلات قلبی و فشار خون بالا (35.6 درصد) بود. از نظر رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، درصد کمی از سالمندان فعالیت فیزیکی منظم (18.7 درصد)، کنترل قند خون دست کم هر شش ماه یک بار (23.2 درصد)، مصرف روغن نباتی مایع (33.8 درصد) و استفاده از سبزی و میوه در رژیم غذایی روزانه (36.6 درصد) داشتند. از نظر ارتباط بین سن و فعالیت های ضروری زندگی، شکایات و مشکلات جسمی و رفتارهای ارتقاء دهنده سلامتی بجز در فعالیت های ضروری زندگی، اختلالات بینایی و شنوایی تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (0.05>p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که وضعیت سالمندان مورد بررسی در اختلالات اسکلتی-عضلانی، اختلالات خواب، مشکلات قلبی و فشار خون بالا و انجام برخی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت مطلوب نبوده و نیازمند اجرای برنامه های آموزش بهداشت و حمایت های اجتماعی- اقتصادی می باشند.
    کلیدواژگان: سلامت، رفتار، سالمند
  • هوشنگ خزان، احمد هلاکو صفحات 57-61
    زمینه و هدف
    آلودگی های انگلی یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در جوامع امروزی خصوصا در افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی مشارکت دارند می باشد. در مطالعات مختلف انواع متنوعی از انگل های روده ای در ایران گزارش شده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی آلودگی های انگلی روده ای در فروشندگان مواد غذایی در شهرستان گنبد کاوس در سال 1392 می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی از تعداد 100 نفر از فروشندگان مواد غذایی مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان گنبد کاووس نمونه مدفوع در ظروف استریل جمع آوری شد. سپس با سه روش آزمایشگاهی مستقیم، فرمالین-اتر و روش سریع سافرانین مورد بررسی و داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS ویرایش 16 تجزیه و تحلیل آماری شدند.
    نتایج
    یافته های حاصل از 100 نمونه مورد بررسی با روش های مستقیم و سریع سافرانین فاقد آلودگی انگلی در حالی که با روش فرمالین_اتر تنها یک مورد (1 درصد) تخم انگل هیمنولپیس نانا یافت شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها ی مطالعه بنظر می رسد نظارت های دوره ای و منظم مراکز بهداشتی و نیز استفاده از روش های متداول و تکمیلی در امر تشخیص آلودگی های انگلی ضروری باشد.
    کلیدواژگان: انگل های روده ای، فروشندگان مواد غذایی، شیوع و گنبد کاووس
  • جعفر حاجوی، حمید راسخی، جیران زبردست صفحات 62-69
    زمینه و هدف
    بیماری های آلرژیک همه روزه باعث از کار افتادگی بسیاری از افراد و تحمیل هزینه های قابل توجهی به سیستم های بهداشتی-درمانی در کشورهای مختلف می شوند. با توجه به افزایش روز افزون حساسیت افراد نسبت به مواد غذایی و غیر غذایی و ایجاد علائم مختلف پس از مواجهه با عامل حساسیت زا، برآن شدیم تا با انجام این مطالعه آلرژن های غیر غذایی شایع در منطقه را بین ساکنان شهر گناباد شناسایی کنیم.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی 339 نفر از افراد ساکن گناباد و دانشجویان دانشگاه های شهر گناباد در سال1390 با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. از پرسشنامه انجمن بین المللی آلرژی و ایمونولوژی در این پژوهش استفاده گردید. تجزیه و تحلیل آماری داده ها، با استفاده از آمار توصیفی و با کمک نرم افزار SPSS ویرایش 16 انجام شد.
    نتایج
    افراد شرکت کننده در مطالعه 57.2 درصد را بومی گناباد، 35.4 درصد بومی خراسان و 7.4 درصد غیر بومی خراسان تشکیل دادند. فراوانی تعداد مردان 152 نفر (44.8 درصد) و زنان 187 نفر (55.2 درصد) می باشد. بیشترین فراوانی آلرژی نسبت به گرد و غبار (40.7 در صد)، اسپور قارچ ها (28.3 در صد)، جاروزدن (25.4 در صد)، سرما (15.9 در صد)، ادکلن (14.5 در صد)، حشرات مرده (14.2 در صد)، لوازم آرایشی (6.2 در صد) مشخص شد. در این مطالعه در دهه های سنی زیر 20 سال آلرژی نسبت به سرما (25.4 درصد)، گرد و غبار (10 درصد) و اسپور (6.5 درصد) بیشترین فراوانی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به مشاهده بیشترین فراوانی نسبت به آلرژن های سرما، گردو غبار و اسپور در افراد زیر 20 سال این پژوهش، پیشنهاد می گردد مطالعات آینده نگر جهت بررسی میزان بروز تغییرات در وضعیت بالینی گروه های سنی زیر20 سال انجام شود.
    کلیدواژگان: آلرژن های غیر غذایی، آلرژی، گناباد
|
  • Meysam Foroozandeh, Doctor Mohammadreza Bigdeli, Mehdi Rahnema Pages 1-9
    Background
    Natura-ceutical antioxidants increases plasma antioxidant power , and reduce risk of diseases such as cancer , heart disease, and stroke . Therefore , in this study, we will determine the effect of marjoram on blood brain barrier (BBB) permeability and neurologic deficits caused by stroke .
    Methods
    In this experimental study , 35 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups (n=7) . First groups (control) received distilled water, while other three treatment groups, received oral Origanum vulgare extract for 30 days (50, 75 and 100 mg/kg/day, respectively). Thereafter, each main group underwent 60min middle cerebral artery occlusion 2hours after the lost dose of Origanum extracts. Assessment of blood brain barrier permeability and neurologic deficit score was done 24 hours . Sham groups (n=7) did not receive pretreatment and ischemia induction procedures.
    Results
    The hydroalcoholic extract of Origanum reduced permeability of the blood brain barrier and neurologic deficits in three doses 50, 75 and 100mg/kg compared with control group.
    Conclusion
    It seems that the extract of Origanum due to have effective antioxidant compounds , has a protective effect on stroke .
    Keywords: Ischemia, antioxidants, blood, brain barrier permeability, neurological deficits, hydroalcoholic extract
  • Reza Ilbeigy Ghale Nei, Abbas Abolghasemi, Maryam Rostami Pages 10-21
    Background And Aims
    The purpose of the present study was the determination of the role of HEXACO personality dimensions, D Personality Type and positive and negative emotions in the quality of life of people suffering from cancer.
    Methods
    The present study was a descriptive correlational study. The population of this study involved all the patients suffering from cancer who visited medical centers of Tehran in 2013. Convenient sampling was used in this study. To this end, 100 patients who visited Imam Khomeini Center were selected. They filled Quality of Life Questionnaire, Questionnaire of D Personality Type, Positive and Negative Emotions Scale, and the short from of HEXACO Personality Inventory. The data of the study were analyzed using Pearson Correlation Coefficient and Multiple Regression Analysis.
    Results
    The results showed that there are significant correlations between emotionality (r=-0.289), extroversion (r=0.232), negative affection (r=-.0111) and negative emotionality (r=-0.117); and the quality of life of patients suffering from cancer. In addition, the results of Multiple Regression Analysis showed that 22 percent of the variance of quality of life of patients suffering from cancer was explained by HEXACO Personality Dimensions, positive and negative affections and D Personality Type.
    Conclusion
    According to the findings, it can be concluded that HEXACO Personality Dimensions, positive and negative emotions and D Personality Type have important roles in the quality of life of people suffering from cancer.
    Keywords: HEXACO personality dimensions_type D personality_positive_negative emotion_quality of life_cancer
  • Elaheh Zalaghi, Sahar Geravandi, Mehdi Norizadeh Hadad, Gholamreza Goudarzi, Esmat Shirbeigi, Saiedehshaghayegh Alavi, Mohammad Javad Mohammadi Pages 22-29
    Background And Aims
    Air pollution is very important because every human being inhales an average of 10 m3 air. Also air pollution has adverse impacts on human health. The objective of this study is to compare of relative risk and attributable proportion exposure to Nitrogen dioxide in the southwest of Iran.
    Methods
    This descriptive study was conducted in Ahwaz, Kermanshah and Bushehr cities during 2012. In this study, Data were collected from Department of Environment (DOE) and analyzed to determine the relative risk (RR) and attributable proportion (AP) of NO2 in three mentioned cities.
    Results
    Based on the results, the total accumulative number of cardiovascular death attributed to exposure with NO2 in Ahwaz, Kermanshah and Bushehr were 43, 48 and 4 cases, respectively. The relative risk of NO2 attributed to cardiovascular death was in a moderate level (1.002). The maximum and minimum number of obstructive pulmonary disease attributed to NO2 was observed in Kermanshah and Bushehr with 21 and 3 cases, respectively.
    Conclusion
    According to this study increasing the NO2 concentration has a direct and significant effect on death rates of cardiovascular and obstructive pulmonary diseases.
    Keywords: NO2, Cardiovascular disease, Relative risk, attributable proportion
  • Zahra Jafari, Shiva Bassampour, Zhila Gangi, Ahmad Reza Baghestani Pages 30-37
    Background and Aims
    Blood pressure is an important sign of cardiovascular, renal and cerebral system function and is the base of making important medical decision. However it is nurse's routine duty, accurate measurement is received little attention. Therefore this study was done to evaluate the quality of blood pressure measuring by nurses.
    Methods
    This is a cross-sectional descriptive study on 400 nurses of Imam Khomeini hospital complex in 2010 which is carried out through convenience sampling. Personal data Questionnaire and blood pressure measuring criteria's checklist were used for data gathering. Validity and reliability were confirmed through content method and Pearson coefficient(r=0.93), respectively. The quality of measured blood pressure scoring by researchers was categorized to 3 groups. Data were analyzed by SPSS 16.
    Results
    There was difference (p=0.01) between Systolic blood pressure measured by nurses and researcher with aneroid sphygmomanometer while there was no significant difference in diastolic blood pressure (p=0.2). Most of the nurses (60.5%) earned mean score and others (39.5%) earned high score.
    Conclusion
    According to the findings, the highest percent of blood pressure measurement quality which is an important item to make decision about medical issues was in moderate level. Thus nurses required to be more accurate and pay more attention to measure blood pressure correctly. Also education authorities should hold retraining courses for nurses.
    Keywords: assessing, quality of measuring, blood pressure
  • Sanaz Sadat Mahmoodian, Fahime Jamshidian, Goli Arji, Parvin Ahmadi Pages 38-44
    Background And Aims
    Recording of medical information in hospital is documentation of medical team`s activities. Regarding the special position of records in patient's medical history and its importance in making decision, recording the information in a correct way is substantial. This study carried out to compare the status of documentation in surgical forms of discharged patients in educational hospitals of Zabol and Torbat-e-jam cities in 2011.
    Methods
    In this cross-sectional study 740 medical records of Zabol and Torbat-e-jam hospitals (each hospital 370 cases) were studied by systematic sampling. Data were collected using a check list and analyzed by SPSS software through descriptive statistics.
    Results
    The survey indicates that 36.4 and 62.9 percent of the data were not documented in surgical forms in Zabol and Torbat-e-Jam educational hospitals, respectively. The rate of data completion in preoperative care sheets, anesthesia sheets, surgery report and post-operative care sheets were 54, 78, 63 and 73.4 percent, respectively in Torbat-e-Jam educational hospital. These amounts in Zabol educational hospitals were determined 32, 43.3, 49 and 0 percent respectively.
    Conclusion
    As can be concluded from the results, the medical records documentation had serious defects. This can lead to loss of patients’ data and adverse effects on the treatment process as well. Regarding the importance of surgical forms, proper solutions should be adopted to eliminate data incompletion.
    Keywords: Surgery special sheets, Documentation status, Data
  • Reza Faryabi, Sohylla Saghazadeh, Mr Hadi Alizadeh Siuki, Tahereh Rahimi, Moghademeh Mirzaee, Moradali Zareaipor Pages 45-56
    Background and Aims
    Nowadays the world is faced with the phenomenon of population aging. Assessing health status and health promoting behaviors in elderly as a high risk population have especial importance. Therefore, this study carried out to assess the viewpoints of elderly about their health and its related behaviors in south of Kerman province in 1392.
    Methods
    This study is a cross- sectional study with descriptive- analytical approach that has been done upon 710 elderly people in a south town of Kerman province in 2013 by combined sampling (random and systematic), through a researcher made questionnaire that approved its validity and reliability with test-retest method. The data were analyzed through descriptive statistics and chi-square tests by SPSS v18.
    Results
    Findings showed there were 359(50.6%) females and 351(49.4%) males with the mean age of 72.12±13.25 years. The most common physical and psychological complaints and problems in the elderly is related to musculoskeletal disorders (57.5%), sleep disorders (39.9%), cardiac problems and hypertension (35.6%), respectively. In terms of health promoting behaviors, the following results obtained: regular physical activity (18.7%), checking blood sugar in at least every six month (23.2%), consumption vegetable oil (33.8%) and consumption of vegetable and fruits in daily diet (36.6%). There is a statistically significant difference among age and physical complaints and problems and health promoting behaviors (p
    Conclusion
    Results of this study showed that skeletomuscular disorders, sleep disorders, cardiac problems, hypertension, and accomplishment of some health promoting behaviors is not in optimal condition. This requires health education programs and socioeconomic support.
    Keywords: Health, Behavior, Elderly
  • Hoshang Khazan, Ahmad Halakou Pages 57-61
    Background And Aims
    Intestinal parasitic infection is one of the most important health problems in our society, especially among food retailers. In previous studies, different types of intestinal parasites have been reported in Iran. The purpose of this study was to determine intestinal parasitic infections among food vendors in Gonbad-e-kavus in 2013.
    Methods
    In this study, stool samples were collected from food vendors in sterile containers then the samples were tested using three different methods namely Direct, Formalin-ether, and Rapid Safranin. Data were analyzed by SPSS 16.
    Results
    In the present study no parasites were found in 100 samples using both Direct and Rapid Safranin methods whereas only 1 case of Hymenolepis nana (1%) was found by formalin–ether method.
    Conclusion
    According to the results, regular periodic monitoring of health centers and applying conventional and supplementary methods to diagnose parasitic infections is essential.
    Keywords: Prevalence, Intestinal Parasites, Food Vendors, Gonbad, e, kavus
  • Jafar Hajavi, Hamid Hasekhi, Jayran Zebardast Pages 62-69
    Background And Objective
    Some people had allergy to different materials and these patients they experience some clinical appearances after contact specific allergen had seen. With the epidemiological rising in allergy to the non-alimentary allergens, we want to assessment the allergic reactions ‘frequency to non- alimentary allergens among native population and universities ‘students in Gonabad.
    Method
    This cross- sectional study was carrying out in the city of Gonabad in 1390. In this article, we assessed the 339 patients of native population that resident in Gonabad and universities ‘students, according to the Gonabad census population. ISAAC questionnaire that changed with native qualification was used for determination. Statistical analysis was performed using SPSS version 16. The Chi-Square test was used for comparison of qualitative variables between two groups and T-Test for quantitative comparison was calculated.
    Results
    339 participate in study were, 57.2% native population of Gonabad population, 35.4% native of khorasan population and 7.4% non- native of khorasan population. The frequency of males was 152 with mean age of 25.1 and females 187 with mean age of 21.1. The frequency of more common allergen were to dust(40.7%),spore(28.3%),sweep (25.4%),cold(15.9%),deodorant(14.5%),death insect(14.2%), makeup instruments(6.2%).
    Conclusion
    We have found that more allergies under the 20 y, in the participant were to the cold (25.4%), dust (10%) and spore (6.5%). except the allergy to the cold, prevalence allergy to other allergies in females, in present study, are more than men.
    Keywords: non, food allergens, allergy, Gonabad