فهرست مطالب

مجله پژوهش های سلولی مولکولی (زیست شناسی ایران)
سال بیست و ششم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سید عبدالله حسینی، امیر میمندی پور، مازیار محیطی اصلی، هوشنگ لطف الهیان، دانیال سلطانی صفحات 416-425
    به منظور بررسی اثرات افزودنی ها بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های مرتبط با آسیت، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 30 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد، افزودن «1» ویتامین C، «2» کولین کلراید، «3» ویتامین C و پروبیوتیک، «4» کولین کلراید و «5» پروبیوتیک و همچنین «6» کولین کلراید، ویتامین C و پروبیوتیک به جیره پایه بودند. در طول آزمایش صفات وزن، خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و تلفات اندازه گیری شدند. همچنین درصد هماتوکریت به عنوان شاخص آسیت بررسی شد. در سن 35 روزگی جهت بررسی هورمونهای T3 و T4 از هر تکرار دو پرنده انتخاب و از هر پرنده 2 میلی لیتر خون گرفته شد و پس از جدا سازی سرم با استفاده از کیتهای مربوطه میزان هورمونهای T3 و T4 اندازه گیری شد. در سن28 روزگی عیار آنتی بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و همچنین ایمنوگلوبولین های G و M مورد بررسی قرار گرفت. وزن زنده، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در سنین مختلف تحت تاثیر استفاده از افزودنی ها قرار نگرفت (05/0
    کلیدواژگان: اسید اسکوربیک، پروبیوتیک، کولین کلراید، عملکرد، ایمنی، آسیت، جوجه های گوشتی
  • الهام حضوری، حوری سپهری، لادن دلفی، سارا دشت بزرگی، بهرام گلیایی صفحات 426-437
    مواد پکتینی، پلی ساکارید های غنی از زیر واحد های گالاکتوز می باشند و به گیرنده خود گالکتین-3 پیوند می شوند، این مواد قادر به القای آپوپتوز و مهار متاستاز در سلولهای سرطانی از طریق میانکنش با گیرنده می باشند. پژوهش حاضر اثر پکتین تغییر یافته مرکبات (MCP) بر کاهش رگزایی سلولهای HUVEC و سلولهای سرطان پروستات انسانی DU145 را بررسی می کند. پکتین مرکبات به کمک گرما و pH تغییر یافته است. این بررسی به وسیله اثر محیط کشت رویی سلولهای DU145 قبل و بعد از تیمار با MCP در زمانهای 24 و 48 ساعت انجام گرفته است که حاوی عوامل موثر برای رگزایی و مهاجرت سلولی است زیرا پس از افزودن آن به محیط کشت سلولهای HUVEC (دودمان سلولی آندوتلیال) رگزایی و مهاجرت آنها تشدید می گردد. در حالی که اگر جداسازی محیط کشت پس از تیمار آنها به وسیله MCP باشد، کاهش رگزایی و مهاجرت در سلولهای HUVEC دیده می شود. پژوهشها نشان می دهد که MCP بر ترشح فاکتور های رشد رگزا نظیر VEGF که از سلولهای سرطانی DU145 ترشح می شوند اثر مهاری دارد و با کاهش رگزایی در سلولهای HUVEC و عدم مهاجرت و متاستاز آنها همراه است. در این مطالعه برای سلولهای HUVEC، به عنوان کنترل منفی، از PEITC (Phenethyl Isothiocyanate) که مهاجرت سلولهای رگزا را متوقف می کند و از فاکتور رشد VEGF، که خاصیت رگزایی را در این سلولها افزایش می دهد، به عنوان کنترل مثبت استفاده شد.
    کلیدواژگان: رگزایی، پکتین تغییر یافته، MCP، دودمان سلولیDU145، سلولهای HUVEC، VEGF
  • محمد خلجکندری، مجید صادقیزاده، مهرداد بهمنش صفحات 438-445
    وجود یک سری مزایای کلیدی در باکتریوفاژ لامبدا باعث شده است که این فاژ به عنوان یک حامل ژنی ایده آل به سلولهای یوکاریوتی مطرح شود. این مزیتها هم در ساختار و هم در بیولوژی آن نهفته است ازجمله اینکه مطالعات اخیر داشتن اجداد مشترک با ویروسهای یوکاریوتی DNA دار را نشان داده اند. با توجه به این واقعیات و نیز دورشته ای بودن ژنوم آن، فاژ لامبدا می تواند مزیت بزرگی در انتقال ژن به سلولهای یوکاریوتی داشته باشد. لذا با وارد کردن توالی یک ژن گزارشگر (GFP)، فاژ لامبدای نوترکیبی طراحی و برای انتقال ژن به سلولهای رده AGS مورد استفاده قرار گرفت. بیان ژن GFP در پی انتقال با ذرات λ-GFP و همین طور کارآیی ورود این ذرات به سلولهای رده AGS ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: باکتریوفاژ لامبدا، λ، GFP، انتقال ژن با واسطه فاژ
  • اشکبوس دهداری صفحات 446-461
    شناسایی و ارزیابی ژنوتیپهای داخل سرده براسیکا به اصلاحگر در راستای شناسایی آللهای مورد نظر و کنترل کننده صفات مطلوب و در نهایت انتقال آنها به ارقام زراعی کمک می کند. استفاده از انواع رنگ آمیزی ها و روش های نواربندی کروموزومی امروزه به عنوان ابزاری مفید جهت مطالعات سیتوژنتیکی و به کارگیری آنها در علوم زیستی، اصلاح نباتات، اصلاح دام، مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی محسوب می شوند. به منظور بررسی تنوع سیتوژنتیکی ارقام زراعی کلزا و دو گونه وحشی شامل کلم وحشی و خردل مدیترانه ای این پژوهش در شرایط گلخانه و آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه یاسوج به اجرا در آمد. نتایج حاصل از مطالعه کروموزومی بیانگر شباهت زیاد درون گونه ای بود به نحوی که ارقام مختلف کلزا اعم از بهاره و پاییزه از نظر نسبت طول کل کروموزومهای شماره یک تا 19 تفاوت معنی داری با هم نداشتند. از نظر سایر ویژگی های اندازه گیری شده نیز در اکثر موارد تفاوت غیر معنی دار بود. توده های خردل از نظر خصوصیات کروموزومی اندازه گیری شده تفاوت معنی داری نشان ندادند به جز برای نسبت طول بازوی کوتاه کروموزوم شماره 3. این نتیجه به وضوح نشان می دهد که کلیه خردلهای مدیترانه ای مورد مطالعه علی رغم اینکه از مناطق مختلف با شرایط آب و هوایی کاملا متفاوت جمع آوری شدند اما تنوع کروموزومی زیادی ندارند. در بین صفات متعدد اندازه گیری شده تنها نسبت طول کل کروموزوم شماره 7 و نسبت طول بازوی کوتاه کروموزوم شماره 6 بودند که دو توده کلم وحشی از نظر آنها تفاوت معنی داری داشتند. شرایط آب و هوایی مناطق جمع آوری شده این دو ژنوتیپ تقریبا مشابه و بنابراین این نتیجه دور از انتظار نبود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس و تجزیه خوشه ایگونه های مورد بررسی بر اساس ویژگی های شاخص عدم تقارن داخل کروموزومی (1A)، شاخص عدم تقارن بین کروموزومی (2A)، درصد شکل کلی (TF)، تفاوت طول نسبی حداکثر و حداقل (DRL) و تعداد کروموزومهای میتوزی حاکی از شباهتهای بین گونه ای و امکان دورگه گیری موفق بین ژنوتیپهای انتخابی بود.
    کلیدواژگان: براسیکا، تنوع سیتوژنتیکی، تنوع بین گونه ای
  • صابر زهری، علی اصغری، معصومه دادخواه صفحات 462-471
    شناسایی و مطالعه تنوع موجود در جمعیتهای زنبور عسل یکی از اهداف مهم در اصلاح نژاد زنبور عسل محسوب می شود. بدین منظور 32 نمونه تصادفی از کلنی های زنبور عسل و عمدتا در طول تابستان در استان اردبیل جمع آوری گردید. گروه بندی جمعیتها بر اساس صفات کلیدی مورفولوژیک با روش تجزیه خوشه ایبه روش حداقل واریانس وارد (WARD) کلنی های مورد بررسی را به چهار گروه مجزا تقسیم نمود. این یافته ها جدایی مورفولوژیک نژاد زنبور عسل ایرانی و نژادهای خارجی آن را اثبات کرد. نژادهای وارد شده به این منطقه شامل نژاد ایتالیایی و هیبرید استارلاین در گروه های کاملا مجزا قرار گرفتند ولی نژاد میدنایت کاملا از نژاد استارلاین مجزا نشد. استفاده از دو جایگاه ریزماهواره(microsatellite) نشانگر حداقل 2 و حداکثر 4 آلل در هر مکان ژنی بود. تحلیل کلیه پارامترهای حاصل از مطالعه ژنتیک جمعیت و برآورد رابطه فیلوژنتیکی بین جمعیتها با استفاده از روش تجزیه خوشه اینشان داد که میانگین هتروزیگوسیتی مشاهده شده 93/0 و مورد انتظار 53/0 است. بیشترین شباهت ژنتیکی بین نژاد ایتالیایی و استارلاین به میزان 98/0 و کمترین آن بین نژاد میدنایت و ایتالیایی به میزان 57/0 برآورد شد. نتایج این تحقیق نشان داد که نمونه های ایرانی از هیبریدهای میدنایت، استارلاین و ایتالیایی تفکیک شدند.
    کلیدواژگان: زنبور عسل، تنوع ژنتیکی - ریزماهواره، Apis
  • سمانه رفیعی، هادی اسدی رحمانی صفحات 472-479
    ریزوسفر محل زندگی طیف متنوعی از میکروارگانیسمها و بالاخص باکتری هاست که ممکن است برای رشد گیاه مفید، مضر یا بی تاثیر باشد. باکتری های مفید این منطقه که به باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه موسوم می باشند توجه بسیاری از محققین را به خود جلب نموده اند. این باکتری ها می توانند با استفاده از یک یا چند مکانیسم خاص موجب بهبود رشد گیاه شوند. توانایی افزایش حلالیت فسفاتهای معدنی نامحلول یکی از صفاتی است که معمولا در غربالگری و انتخاب این باکتری ها در نظر گرفته می شود. باکتری جنس Flavobacterium یکی از انواع باکتری های ریزوسفری محرک رشد گیاه است که در بسیاری از مقالات مروری چاپ شده در فهرست انواعPGPR ذکر شده است. در این تحقیق به منظور بررسی توانایی حل کنندگی فسفاتهای معدنی نامحلول در محیط کشت جامد و مایع حاوی تری کلسیم فسفات اسپربر، از 44 جدایه فلاوباکتریوم جداسازی شده از ریزوسفر گندم خاکهای ایران استفاده شد. نتایج نشان داد که 28 جدایه توان رشد در محیط جامد را داشتند. شاخص انحلال فسفر در روز چهارم از 24/0 تا 17/1، در روز ششم از 15/0 تا 36/1 و در روز هشتم از 12/0 تا 73/2 متغیر بود. بیشترین شاخص انحلال فسفر به طور متوسط مربوط به جدایه 11F بود. از نظر توانایی جدایه ها در استفاده از تری کلسیم فسفات در محیط اسپربر مایع، نتایج نشان داد که 34 جدایه از قدرت حل کنندگی فسفات معدنی نامحلول در محیط مایع برخوردار بودند. متوسط میزان حلالیت 54/3 میکروگرم در میلی لیتر و دامنه آن از صفر تا 48/37 میکروگرم در میلی لیتر متغیر بود. نتایج حاکی از این بود که جدایه 11F برترین جدایه از نظر توان حل کنندگی فسفات در محیط اسپربر مایع بود.این جدایه از گونه odaratum F. متعلق به کلکسیون میکروبی موسسه تحقیقات خاک و آب به عنوان جدایه برتر از نظر توان حل فسفات معدنی نا محلول در محیط جامد و مایع بود.
    کلیدواژگان: فلاوباکتریوم، انحلال فسفر معدنی، باکتریهای محرک رشد گیاه، ریزوسفر
  • حسن رهنما، حقیقت وکیلیان صفحات 480-490
    پیشبر Rd29A به وسیله واکنش زنجیری پلیمراز (PCR) و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی از گیاه Arabidopsis thaliana همسانه سازی شد. ناقل دوگانه بیانی pBI-RD-GUS با اتصال توالی RD29A به ژن gus ساخته شد. سازه اخیر به همراه pBI121 با استفاده از Agrobacterium tumefaciens برای تراریختی گیاه توتون مورد استفاده قرار گرفت. ارزیابی های مولکولی گیاهان تراریخته توتون حضور و فعالیت ژن gus تحت پیشبرهای Rd29A و CamV35S را تایید نمود. تاثیر تیمارهای مختلف تنشی مانند شوری (NaCl)، خشکی (PEG) و آبسزیک اسید (ABA) نشان داد که این پیشبر Rd29A برخلاف پیشبر همیشه فعال CaMV35S تنها تحت اثر تنشهای غیرزیستی القاء می شود. القاء پذیری پیشبر Rd29A توسط ABA نشان دهنده نقش سیگنالی این ماده در مسیر ترارسانی علامتی تنشهای غیرزیستی می باشد. با توجه به اینکه بیان دائمی ژنهای مقاومت به تنش تحت کنترل پیشبر CaMV35S در بسیاری از موارد مانع رشد طبیعی گیاهان تراریخته می شود، بنابراین پیشبر القایی Rd29A می تواند جایگزینی مناسب برای تراریختی گیاهان متحمل به تنش باشد.
    کلیدواژگان: پیشبر القایی، تراریختی، تنش غیر زیستی، توتون، Rd29A
  • احمد سلطانی، سارا رحمتی راد، زهرا پورپاک، زهرا علیزاده، بشیر حاجی بیگی، مجید زیدی، علی فرازمند صفحات 491-498
    لکتین متصل شونده به مانوز (MBL) جزء خانواده کالکتین ها بوده و در فعال سازی سیستم کمپلمان ایمنی ذاتی از مسیر لکتین نقش دارد. MBL به عنوان اپسونین، فرآیند ذره خواری و حذف میکروارگانیسم بیگانه را تسهیل می کند. این پروتئین نقش مهمی در سلامت افراد دارد، به ویژه افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی اولیه هستند، در صورتی که در پروتئین MBL هم نقص داشته باشند عوارض کلینیکی بیشتری را بروز می دهند. سلامت و صحت کارکرد این پروتئین در نوزادان هم بسیار حائز اهمیت است. همچنین گزارشاتی مبنی بر نقش کمبود MBL در بیماری هایی مثل ایدز، روماتوئید ارتریت، لوپوس و انواع عفونتهای باکتریایی از جمله لیشمانیا، وجود دارد. بنابراین، با توجه به نقش کلینیکی این پروتئین، نیاز به انجام چنین پژوهشی در خصوص این پروتئین و وضعیت ان در کشور، احساس می شد. هدف از این انجام این مطالعه، به دست آوردن اطلاعاتی پایه راجع به شیوع کمبود این پروتئین مهم در جمعیت کشور و محاسبه سطح میانگین این پروتئین در خون بود. نتایج این مطالعه می تواند در آینده در مطالعات تکمیلی راجع به نقش کمبود MBL در انواع عفونتها، به خصوص عفونتهای مکرر، و همین طور یافتن راه های درمانی برای این مسئله، مفید واقع شود. پروتئین MBL توسط ژن mbl2واقع بر روی کروموزوم 10، رمزگذاری می شود. ژن mbl2 چهار اگزون دارد که پلی مورفیسم در اگزون 1 آن، تاثیر بیشتری بر سطح سرمی MBL دارد. طبق گزارشاتی که قبلا منتشرشده اند، پلی مورفیسم در کدونهای 52، 54 و 57 بیشترین تاثیر را بر سطح سرمی MBL می گذارد. در این پژوهش وضعیت پلی مورفیسم در اگزون 1 این ژن، در 143 نفر از جمعیت سالم شهر تهران، که به سازمان انتقال خون تهران مراجعه کرده اند، بررسی شد. همچنین سطح سرمی پروتئین MBL در این افراد با استفاده از تکنیک الایزا مشخص شد. مقایسه نتایج به دست آمده از تعیین توالی DNA این افراد، و بررسی ارتباط آن با سطح سرمی MBL، نشان داد که در جمعیت مورد بررسی، پلی مورفیسم در کدون 54، علاوه بر ان که نسبت به پلی مورفیسم در 2 کدون دیگر فراوانی بیشتری دارد، تاثیر بیشتری نیز در کم کردن سطح سرمی پروتئین MBL دارد. به علاوه بر خلاف انتظار، در ناحیه 5 UTR هیچ پلی مورفیسمی مشاهده نشد و تمامی افراد در این جایگاه دارای آلل P بودند.
    کلیدواژگان: لکتین متصل شونده به مانوز، mbl2، مسیر لکتین، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی
  • مینا سیف زاده، علی اصغر خانی پور صفحات 499-507
    این پروژه با هدف بررسی مدت زمان ماندگاری فیل ماهی پرورشی بسته بندی شده به روش Sous vide در یخچال صورت گرفت و همچنین بررسی تاثیر متد پاستوریزاسیون روی مدت زمان ماندگاری فیل ماهی پرورشی بسته بندی شده، بررسی تغییرات میکروبی نمونه های آزمایشی طی مدت زمان نگهداری در دمای یخچال، حفظ امنیت میکروبی فرآورده طی مدت زمان نگهداری، بررسی باکتری های عامل مسمومیت غذایی و فساد حسی در نمونه ها و افزایش کیفیت میکروبی فرآورده در قیاس با نمونه شاهد نیز انجام پذیرفت. فیله های ماهی با دو متد HTST (High temperature short time) و LTLT (low temperature long time) پاستوریزه شدند. فیله های پاستوریزه شده به مدت 12 هفته در دمای 2 درجه سلسیوس نگهداری شدند. باکتری های Coliform،coli Escherichia، Serratia و Molds and Yeasts تا پایان مدت زمان نگهداری در نمونه های آزمایشی منفی بودند. تعداد total bacterial counts، bacteria Staphylococcus وPseudomonas bacteria در نمونه های پاستوریزه شده به روش HTST)83/5، 35/2، 54/4 log cfu/g) در مقایسه با روش LTLT (03/5، 02/2، 55/3 log cfu/g) افزایش نشان دادند. اما جذب نمک و pH در این نمونه ها (7، 19/6 درصد) در مقایسه با نمونه های پاستوریزه شده به روش LTLT (5/8، 27/6 درصد) کاهش نشان دادند. نمونه های پاستوریزه شده به روش HTST به مدت 10 هفته و نمونه های پاستوریزه شده به روش LTLT به مدت 12 هفته در یخچال از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند. در آنالیز باکتریایی و شیمیایی بین نمونه های آزمایشی پاستوریزه شده به روش LTLT با روش HTST تفاوت معنی دار مشاهده نشد(05/0 p>).
    کلیدواژگان: آنالیز حسی، بسته بندی ماهی، آنالیز باکتریایی، بسته بندی Sous Vide، فیل ماهی
  • افسانه عالی نژادیان، جهانگرد محمدی، احمد کریمی، فرزانه نیکوخواه صفحات 508-523
    به منظور بررسی میکروبی و برخی فلزات سنگین در اندام هوایی ذرت علوفه ای و خاک، پژوهشی با طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی با دو تیمار شامل آبیاری با آب چاه با کود (W1) و آبیاری با پساب (W2) در تابستان1390 در مزرعه تصفیه خانه فاضلاب شهری شهرکرد اجرا گردید. نتایج نشان داد که تعداد باکتری های لاکتوز مثبت، کلی فرم کل و مدفوعی در عمق 5-0 سانتیمتری نسبت به عمق 15-5 سانتیمتری حدود 42 درصد بیشتر بود و با گذشت زمان روزانه تعداد باکتری های شاخص آلودگی در خاک به مقدار 35 درصد کاهش نشان دادند. در برگ مسن تعداد کلی فرم کل 88 و کلی فرم مدفوعی MPN/100m 40 و در برگ جدید تعداد کلی فرم کل 38 و کلی فرم مدفوعی MPN/100ml 2 شمارش گردید. غلظت فلزات سنگین در ساقه و برگ گیاه در تیمار W2 در مقایسه با تیمار W1 بیشتر بود ولی تفاوت معنی داری بین دو تیمار دیده نشد. غلظت فلزات سنگین در خاک و گیاه تحت بررسی نیز در حد مجاز قرار داشتند.
    کلیدواژگان: تصفیه خانه فاضلاب شهری، ذرت علوفه ای، کلی فرم کل، کلی فرم مدفوعی، فلزات سنگین
  • سید صدرالدین قائم مقامی، غلامرضا بلالی صفحات 524-531
    پنی سیلیوم جنسی از رده هیفومایستها (گروهی از قارچهای ناقص) می باشد و اولین بار توسط لینک در سال 1809 توصیف گردید. این قارچ با دارا بودن 150 گونه شناخته شده دارای گسترش جهانی در تمام دنیا می باشد. شناسایی گونه های مختلف پنی سیلیوم به دلیل گستردگی در طبیعت و نقش مهمی که در زندگی انسان دارند، از اهمیت خاصی برخوردار است. به طور معمول جهت شناسایی گونه های این جنس از روش های مورفولوژیک استفاده می گردد ولی این روش ها بسیار وقت گیر وفاقد دقت کافی می باشند. در دو دهه گذشته استفاده از تکنیکهای مولکولی در تمایز گونه های قارچها از جمله پنی سیلیوم بسیار معمول گردیده است. در این تحقیق از تکنیک پکتیک زایموگرام برای شناسایی گونه و تعیین تنوعات بین گونه ای در این جنس استفاده گردید. الگوهای زایموگرام به دست آمده گونه های این جنس را به راحتی از یکدیگر تفکیک نمود. به نظر می رسد این روش یک روش سریع و دقیق تری نسبت به صفات مورفولوژیک جهت شناسایی گونه های مختلف جنس پنی سیلیوم باشد.
    کلیدواژگان: پنی سیلیوم، پکتیک زایموگرام، تنوعات بین گونه ای
  • راضیه محمدپور، شاهرخ صفریان، سعید نوروزی، عاطفه رزازان صفحات 532-549
    داروهای ضد باکتریایی اولیه موسوم به داروهای سولفونامیدی دارای اثرات زیستی بسیاری است که موجب کاربرد گسترده بالینی آن شده است. با توجه به گزارشهایی مبنی بر اثرات ضد سرطانی بعضی از اعضای این خانواده دارویی، در این پژوهش اثرات سلولی سولفاتیازول و سولفاستامید، دو آنتی باکتریال از این خانواده بر رده سلولی سرطان سینه T-47D بررسی گردید. علائم ریخت شناسی ویژه آپوپتوز توسط میکروسکوپ فلوئورسنت پس از رنگ آمیزی با Annexin-PI، و نیز نتایج حاصل از مطالعات فلوسیتومتری نشان داد که درصد سلولهای آپوپتوز شده در سلولهای T-47D تیمار شده با سدیم سولفاتیازول و سدیم سولفاستامید در قیاس با شاهد منفی بسیار اندک می باشد. این موضوع علی رغم افزایش معنی دار میزان فعالیت آنزیم کاسپاز-3 در سلولهای تیمار شده با دارو مشاهده می گردید. بررسی های صورت گرفته به روی نمودارهای فلوسیتومتری رسم شده با استفاده از ردیاب DAPI موید آن بود که این داروها قادر به توقف سلولها در فازهای مختلف چرخه سلولی نیز نمی باشند. در اینجا از اثر داروی دوکسوروبیسین به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. به دنبال این یافته ها نشان داده شد که سدیم سولفاتیازول با کاهش سطح بیان ژنهای Akt1، Akt2 و mTOR و نیز افزایش سطح بیان PTEN، بقای سلولی را کاهش می دهد اما این مکانیسم برای سدیم سولفاستامید قابل مشاهده نمی باشد. سازوکار اثرات ضد سرطانی سدیم سولفاستامید با توجه به افزایش سطح بیان ژنهای Atg5، Akt1، Akt2 و mTOR و نیز کاهش سطح بیان PTEN می تواند از طریق راه اندازی مسیر اتوفاژی بقاء و کاهش سرعت تقسیم سلولی اعمال شده باشد.
    کلیدواژگان: سولفاتیازول، سولفاستامید، سرطان سینه، آپوپتوز، توقف چرخه ی سلولی، اتوفاژی
  • رضا محمدزاده، مصطفی مطلبی*، محمدرضا زمانی صفحات 550-561
    امروزه کنترل بیماری های گیاهی یکی از اهداف مهم اقتصاد جهانی است. پاتوژنهای قارچی با گسترش وسیع و سریعی که دارند خسارت زیادی به محصولات گیاهی وارد می کنند و به همین دلیل مبارزه با پاتوژنهای قارچی جزء برنامه های اصلی مبارزه با بیماری های گیاهی در بسیاری از آزمایشگاه های تحقیقاتی می باشد. بیشترین آنزیمهای قارچی تجزیه کننده دیواره سلولی گیاهی که مطالعه شده اند پلی گالاکتوروناز ها (PG/polygalacturonase) می باشند که پیوند بین دی گالاکتورونیک اسید ها که جزء اصلی پکتین ها می باشند را می شکنند. آنزیمهای پلی گالاکتورونازی توسط اغلب قارچهای فیتوپاتوژنیک با اشکال ایزو آنزیمی مختلف تولید می شوند. در مقابل گیاهان نیز دارای PGIP های متنوعی هستند که علیه بسیاری از آنزیمهای پلی گالاکتورونازی تولید شده توسط قارچها، توانایی تشخیص و مهار اختصاصی دارند. با توجه به عملکرد اختصاصی PGIP ها علیه آنزیمهای پلی گالاکتوروناز قارچی در این تحقیق از ژنهای pgip1 و pgip2 استخراج شده از رقم ناز گیاه لوبیا جهت طراحی و ساخت یک سازه واجد هر دو ژن مذکور که به صورت کایمریک طراحی شده اند استفاده گردید. در طی مراحل ساخت این سازه ها، از ناقلی که دارای دو جایگاه آنزیمهای برشی XbaI و PacIبرای همسانه سازی ژنهای مورد نظر بین پروموتر CaMV 35S و ترمیناتور NOSمی باشد استفاده گردید. از سازه ساخته شده در این تحقیق می توان برای پروژه های انتقال ژن به گیاهان مدل و زراعی جهت بررسی اثرات این ژنها و تولید گیاهان تراریخته مقاوم در برابر قارچها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پروتئینهای مهار کننده پلی گالاکتوروناز (PGIP)، سازه بیانی گیاهی، آنزیم پلی گالاکتوروناز (PG)
  • سارا میرزایی، مجتبی زاغری، سعید امینزاده، محمود شیوازاد صفحات 562-571
    در این آزمایش اثرات استفاده از رقم زراعی پیشتاز با پلی ساکارید غیرنشاسته ای بالا و افزودن آنزیم زایلاناز به خوراک بر صفات عملکردی، قابلیت هضم مواد مغذی و میزان فعالیت آنزیمهای روده ای مرغهای تخم گذار 21 تا 47 هفتگی بررسی می گردد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل شامل هشت تیمار (4 سطح گندم صفر، 23، 46 و 69 درصد که به ترتیب شامل 8/1، 0/2، 2/2 و 4/2 درصد زایلوز) و دو سطح آنزیم (بدون و با آنزیم) و 5 تکرار (6 قطعه مرغ) در هر تکرار انجام شد. در کل دوره، با افزایش سطح زایلوز در جیره، وزن (05/0>P) و توده تخم مرغ (01/0>P) کاهش و ضریب تبدیل غذایی افزایش یافت (05/0>P) ولی خوراک مصرفی و میزان تخم گذاری تحت تاثیر قرار نگرفتند. مکمل نمودن جیره با زایلاناز موجب افزایش میزان تخم گذاری (05/0>P)، وزن و توده تخم مرغ (01/0>P) و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید (01/0>P). افزایش سطوح زایلوز، موجب کاهش قابلیت هضم چربی و انرژی قابل متابولیسم جیره گردید (05/0>P) و همچنین، فعالیت آنزیم آمیلاز را در دئودنوم و آمینوپپتیداز و لیپاز را در دئودنوم و ژژنوم افزایش داد (01/0>P). با این وجود، افزودن زایلاناز به خوراک فعالیت هیچیک از آنزیمهای روده ای را تحت تاثیر قرار نداد. مکمل نمودن جیره با زایلاناز، موجب کاهش ویسکوزیته محتویات ایلئوم (01/0>P) گردید. افزایش سطح زایلوز در جیره موجب کاهش عملکرد تولیدی مرغهای تخم گذار، افزایش فعالیت آنزیم های روده ای و کاهش قابلیت هضم چربی و انرژی قابل متابولیسم جیره خواهد شد.
    کلیدواژگان: پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای، عملکرد مرغهای تخم گذار، فعالیت آنزیمهای روده ای، قابلیت هضم مواد مغذی
  • امین میرشمسی کاخکی، احمدرضا بهرامی، فرج الله شهریاری احمدی، جولی گری صفحات 572-586
    هورمون گیاهی اتیلن طیف گسترده ای از فرآیندهای گیاهی را نظیر رشد، جوانه زنی بذور، گلدهی، ریزش اندامها، تشکیل ریشه های جانبی، توسعه بافت برگ، رسیدگی میوه و پیری بافت برگ بعد از لقاح را تنظیم می کند. پیری بافت گل یکی از فرآیندهای تکاملی است که اتیلن در آن نقش کلیدی بازی می کند. افزایش کلیماکتریک مقادیر درون زاد اتیلن در گلها، یک نقش تنظیمی در حوادث متعاقب منجر به مرگ در برخی بافتهای زایشی دارا می باشد. تغییر در پاسخ دهی به اتیلن در زمان تکوین گیاه، عمدتا با تغییر در مسیر انتقال پیام میانجی گری می گردد، که بخش اصلی مجموعه حوادث منجر به پیری بافت زایشی را شامل می شود. موتاسیون غیر کارکردی ein2 عدم حساسیت به اتیلن را در مطالعات اخیر نشان داده که این امر بیانگر نقش ضروری ein2 در مسیر انتقال پیام اتیلن است. از آنجایی که ein2 به عنوان یک تنظیم کننده مثبت نقشی محوری در مسیر انتقال پیام اتیلن ایفاء می کند، در مطالعه حاضر الگوی بیان این ژن در بافتهای رویشی و زایشی گیاه اطلسی مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز بیان ژن نشان داد که رونوشتهای ein2 در بافتهای مختلف گیاهی حضور داشته، و بیشترین سطح بیان ژن در خامه+کلاله و تخمدان قابل مشاهده است. همچنین آنالیز بیان ژن با هدف بررسی نقش فاکتورهایی مانند گرده افشانی، قندها، اسید آبسیزیک، ACC در مسیر بیوسنتز و انتقال پیام اتیلن در اطلسی انجام شد. نتایج نشان داد که قند گلوکز یک نقش مهم در تنظیم فرآیند پیری مرتبط با اتیلن در بافت گل بازی می کند. در مجموع نتایج نشان دهنده این واقعیت است که ein2 در بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیک در زمان تکوین گیاه نقش اساسی داشته و با برخی تنظیم کننده های رشد نظیر ABA دارای اثرات متقابل می باشد.
    کلیدواژگان: ein2، اتیلن، پیری بافت گل، گرده افشانی، مسیر انتقال پیام
|
  • Pages 416-425
    A study was designed to investigate the effect of different feed additives on performance، immune response and ascites - related parameters in broiler chicken. A total of 900 day-old Ross broiler chicks were randomly allocated into six equally major groups with five replicates of 30 chicks each. The groups were assigned to receive the treatment diets as follows: diet with no feed additive (control); diet supplemented with vitamin; diet supplemented with choline chloride; diet supplemented with vitamin C and probiotics; diet supplemented with choline chloride and probiotics; diet supplemented with choline chloride، vitamin C and probiotics. Body weight، feed intake، body weight gain، feed conversion ration and mortality were determined over the course of the experiment. Hematocrit percentage was also measured as an indicator of ascites. At 35 days of age، two birds per replicate were randomly selected and 2 ml blood sample was collected to measure plasma concentration of T3 and T4 hormones. IgM and IgG antibody response to SRBC were also determined at 28 days of age. Body weight، FI and FCR were not affected (P > 0. 05) by different treatments over the course of the study. Broilers fed diet supplemented with choline chloride، vitamin C and probiotic showed the highest survivability percentage and production index as compared with the other treatments. But it was not significantly different with the control group. IgM and IgG antibody response to SRBC، hematocrit percentage and plasma concentration of T3 and T4 also were not affected by different dietary treatments (P > 0. 05).
    Keywords: vitamin C, probiotic, choline chloride, performance, immunity, ascites, broiler
  • Pages 426-437
    Pectins are polysaccharide rich in galactoside residues which bind to receptor Galactin-3. It has been shown pectins induce apoptosis and inhibit metastasis in tumurigenic cell via Galactin-3. In the present study، the effect of Modified Citrus Pectin (MCP) on prostate cancer cells، DU- 145 is under investigation. The citrus pectin was modified with PH and temperature alternation. Its effect on DU145 and HUVEC cells viability was studied. Thus MCP effect on angiogenesis was studied via the treatment of DU145 media on user cells. This goal، the tube formation was followed with phase contrast microscopy in a 48h period. Finding the effect of MCP on the cells migration was investigated. Our results showed that MCP is capable of decreasing DU145 viability. Indeed، this material can inhibit angiogenesis which it may be due to reduction of angiogenic factors such as VEGF in DU145 cells. Beside these، MCP showed a decreasing effect on cells migration in HUVEC cells.
    Keywords: Angiogenesis, MCP, DU145, HUVEC, VEGF
  • Pages 438-445
    Bacteriophage lambda comprises critical advantages that have made it as an ideal gene delivery vehicle into the eukaryotic cells. These advantages reside in both the structure and biology of the lambda phage، for example، recent investigations have revealed common ancestry for the tailed phages and eukaryotic DNA viruses. Considering these features as well as the double-stranded nature of its genome، bacteriophage lambda might comprise a great advantage for phage-mediated gene delivery into eukaryotic cells. A phage lambda-derived gene nanocarrier bearing reporter gene GFP (λ-GFP) was constructed and utilized to transfect AGS cell line. λ-GFP particle-mediated gene delivery and expression as well as its internalization by AGS cell line was investigated.
    Keywords: Bacteriophage lambda, λ GFP, phage, mediated gene transfer
  • Pages 446-461
    Identification and evaluation of intrageneric Brassica species will be useful to identified valuable genes and traits and finally transfere of them into cultivated varieties. Cytogenetical methods such as chromosomal staining and banding are very important tools to use in different science branches including biology، plant breeding، animal breeding and biotechnology. In order to evaluate of cytogenetical characteristics of canola، wild hoary mustard and wild cabbage this study was conducted genetic lab. of Yasouj university. The cytogenetical results revealed high intraspecific similarity among genotypes of all three studied species. Different spring and winter canola cultivars showed no significant for total relative length of chromosomes، and for most of other measured chromosomal characters. Hoary mustard genotypes showed no significant differences for all chromosomal characters except for relative length of short arm of chromosome 3. This result clearly showed less cytogenetical variation among hoary mustard genotypes collected from different part of Iran. Also two wild cabbage genotypes indicated significant differences only for relative total length of chromosome 7 and for relative length of short arm of chromosome 6. The results of analysis variances and cluster analysis for intra-chromosomal symmetry index (A1)، inter-chromosomal symmetry index (A2)، total form percentage (TF)، differences between relative length of the longest and the shortest chromosomes (DRL) and somatic chromosomal number revealed interspecific similarity، indicating crossability among selective genotypes. Sowing date and species type had high effect on flowering date. So، sowing date adjustion could be very important factor to synchronize flowring date.
    Keywords: Brassica, Cytogenetical diversity, Interspecific variation
  • Pages 462-471
    Identification and analysis of the variation of honeybee populations is an outstanding subject in the bees breeding. The grouping of populations based on the morphological keys using cluster analysis by the minimum variance WARD method divided the colonies into four groups. The results showed morphological dissociation of Iranian race from the foreign ones. The imported race to this region including Italian and hybrid Starline were dissociated into four different groups but the Midnite race were not completely dissociated from the Starline. The study of two microsatellite loci showed a minimum of 2 and a maximum of 4 allels per locous. The analysis of population genetic parameters and phylogenetic relationships using cluster analysis method showed that the mean observed and expected heterozygosity was 0. 93 and 0. 53، respectively. The most similarity was observed between Italian and Starline races as 0. 98 and the less similarity was revealed between Midnite and Italian races as 0. 57. The results implies that the Italian race was completely separated from the Italian ones، Starline and Midnite hybrids.
    Keywords: Honey bee, genetic variation, microsatellite, Apis
  • Pages 472-479
    Rhizosphere is the living habitat for a variety of microorganisms، especially bacteria which may have beneficial، detrimental or neutral effects on plant growth. Rhizosphere beneficial bacteria are commonly called plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) and have been under researchers focus for many years. PGPRs can stimulate plant growth through different mechanisms. Solubilization of inorganic phosphate is a characteristic has been frequently used for screening these bacteria. Flavobacterium has been noted as PGPR in almost all review article as well. In this research forty-four isolates of Flavobacterium were isolated from wheat rhizosphere in Iran and their ability for solobilizing inorganic phosphate in solid and broth medium was determined. Results of the phosphate solubilizing in solid medium revealed that twenty-eight isolates were capable to growth in solid medium. Phosphate solubilizing index ranging from 0. 24-1. 17، 0. 15-1. 36 and 0. 12- 2. 73 after 4، 6 and 8 days after inoculation. Isolate F11 was selected as a superior isolate. Thirty-four isolates were capable to solubilizing inorganic phosphate in broth medium. The average rate of P-solublization was 3. 54µg/ml، ranging from zero to 37. 48. The result showed that F11 was superior isolate.
    Keywords: Flavobacterium, Solubilization of inorganic phosphate, Plant growth promoting rhizobacteria, Rhizosphere
  • Pages 480-490
    Stress inducible promoters are key elements in development of transgenic abiotic resistant plants. Abiotic stress inducible promoter Rd29A was cloned by Polymerase chain reaction (PCR) from Arabidopsis thaliana genomic DNA. pBI-RD-GUS binary vector constructed by replacing CaMV35S promoter of vector pBI121 by Rd29A. The new recombinant vector pBI-RD-GUS as well as pBI121 was transferred to tobacco by Agrobacterium tumefaciencs system. PCR and GUS histochemical assay of transgenic tobacco plants confirmed transformation events. Stress induciblity of the promoters studied by histochemical GUS assay of transgenic leaves under stress conditions. The assay showed that promoter Rd29A، in contrast of CaMV35S، induced by dehydration، NaCl and ABA. Rd29A induction by ABA confirmed the signaling role of it in stress signal transduction pathways. Therefore، if abiotic stress resistance genes are driven by rd29A in the transformed plant، the disadvantage، like small figure، low growth rate etc، to transgenic plant due to the over-expression of exogenous genes can be greatly reduced.
    Keywords: Abiotic stress, Inducible Promoter, Nicotiana tabbacum, Rd29A, Transformation
  • Pages 491-498
    Mannose Binding Lectin (MBL) is a major initiator of the lectin pathway (LP) of complement System. MBL produced by the liver and involved in the innate immunity response. We have analyzed three SNPs of mbl2 gene at the exon 1 individuals of a random population residing in Tehran (N=143)، and have correlated genotypes with respective MBL serum concentration. Polymorphisms in exon 1 of the MBL are reported to be associated with impaired MBL function and in response of the body to infection. Three different mutations within exon 1 of the MBL gene have been described، each causing MBL deficiency. Three SNPs in exon 1 were genotyped using PCR amplification. Plasma level of MBL were quantified using ELISA. Our research showed 3 variant polymorphisms at codon 52 (D Allele)، 54 (B Allele)، 57 (C Allele) of mbl2 gene affecting the protein level in plasma. B allele was significantly correlated with the lowest MBL level.
    Keywords: mannose, binding lectin, mbl2, polymorphism
  • Pages 499-507
    This project was carried out to provide a new method of packaging for H. huso fillets، ready to eat and new products from this fish fillets، physicochemical properties monitoring of fish fillets packaged by Sous Vide method and preparation of product with high shelf life in refrigerator. Fish fillets were prepared by brine. Pasteurization was performed by HTST (High temperature short time) and LTLT (low temperature long time) methods. The pasteurized products were kept at 2 o C. Examination were carried out for a period of twelve weeks. The Coliform، Escherichia coli and Serratia bacteria and Molds and yeasts contamination were negative until the end of storage period in samples processed by Sous Vide method. Total bacterial counts، Staphylococcus and Pseudomonas bacteria count were higher in samples pasteurized by HTST (5. 83، 2. 35 and 4. 54 log cfu/g respectively) compared with samples pasteurized by LTLT method (5. 03، 3. 03 and 3. 55 log cfu/g respectively). But salt absorption and pH values were lower in this samples (7%، 6. 19) compared with samples pasteurized by LTLT method (8. 5%، 6. 27). Finally، according to results of bacterial experiments the pasteurized samples by HTST and LTLT method kept their high quality for a period of eight weeks and twelve weeks، respectively. However، statistically significant difference was not observed in their bacterial counts and chemical factors in among experimental (p> 0. 05).
    Keywords: Bacterial analysis, Fish packaging Sensory analysis. Sous Vide packaging
  • Pages 508-523
    To study of microbial and some of heavy metal in forage corn and soil، field experiment was conducted in wastewater treatment plant in Shahr-e- kord in summer، 2011. Plots were arranged in a randomized complete block design in 3 replications and 2 treatments، well water with fertilizer (W1) and effluent (W2). Results showed that total number of positive lactose bacteria، total and fecal coliforms in depth of 0-5 cm was 42% more than depth of 5-15 cm. In old leaves، total and fecal coliform was 88 and 40 MPN /100 ml، respectively. Also، for new leaves، it was 38 and 2 MPN/ 100 ml، respectively. During the time، number of indicator bacteria in soil was decreased (about 35%). Heavy metal contents in W2 was more than W1 in stem and leaf but there was no significant difference between them. In soil and plant heavy metal contents were in acceptable level.
    Keywords: municipal wastewater treatment plant, forage corn, total coliform, fecal coliform, heavy metal
  • Pages 524-531
    Penicillium is a genous of Hyphomycetes (a group of Deuteromycetes) and was created by Link in 1809. This fungi with 150 recognized species has a worldwide distribution. The world-wide distribution and the importance of the role of the genus in human life are the reasons that make the identification of the species of this genus important. Some Penicillium species are responsible for hard disease. Because of producing a wide varity of enzymes، the species of this genus are important elements in industry and agriculture. Basically the morphological characters use to identify the species of Penicillium، but such identification is time consuming and lack of high accuracy. During last two decades using molecular and biochemical techniques have been vastly used in fungal species identification including Penicillium. In this study pectic zymogram technique was used to identify Penicillium species and inter-specific variations. Based on obtained zymogram patterns it seems that this technique is quick and more reliable than using morphological characters to distinguish different species.
    Keywords: Penicillium, Pectic Zymogram, Inter, specific variations
  • Pages 532-549
    Primary anti-bacterial drugs، called sulfonamide drugs، have several biological effects drived widespread use of these drugs in medicine. Here، with respect to some reports (confirming anti-cancerous activity of some sulfadrugs) cellular effects of two antibacterial sulfonamides (sulfathiazole and sulfacetamide) on T-47D cells was studied using several experimental methods. The fifty percent reduction in cell viability (LC50) was investigated after 48 h treatment of T-47D cells with sodium sulfathiazole and sodium sulfacetamide. Cells undergoing apoptosis were identified using fluorescent microscopy after double staining with Annexin-PI fluorochromes. Flow cytometric analysis، using Annexin-V-Flous kit، revealed lack of apoptosis amoung the treated cells. This notion was also exhibited by DNA laddering investigations while increasing in caspases-3 activity was registered. Cell cycle analysis after DAPI treatment indicated lack of cell cycle arrest amoung the treated cells. Here، doxorubicin was utilized as a positive control in all experiments. On the whole، regarding to the present study، it has been exhibited that in the presence of sodium sulfathiazole، decreased transcriptional expression level of Akt1، Akt2 and mTOR genes، in parallel with increased transcriptional level of PTEN gene، is being followed by reducing of cell viability. No similar mechanism was observed for sodium sulfacetamide. With respect to increased transcriptional expression level of Atg5، Akt1، Akt2 and mTOR genes، in parallel with decreased transcription level of PTEN gene، mechanism of action of sodium sulfacetamide should be exerted by cytoprotective autophagy causing decreasing of cell devision or growth rate.
    Keywords: Sulfathiazole, Sulfacetamide, Breast cancer, Apoptosis, Cell cycle arrest, Autophagy
  • Pages 550-561
    Polygalacturonase inhibiting proteins (PGIPs) selectively inhibit the polygalacturonases (PGs) secreted by the invading plant pathogenic fungi. The PGIPs display the differential inhibiting towards the PGs from different fungi، also towards the different isoforms of the PGs originating from the specific pathogen. In this study an expression cassette was constructed to produce a chimeric protein containing PGIP1 and PGIP2 as a fused protein using three alanine as linker. The chimeric gene is under the control of CaMV 35S promoter and NOS as terminator. Pgip1 and pgip2 genes have been amplified from Naz cultivar of bean. All the intermediate and final constructs were confirmed by PCR and restriction digestion patterns. In addition، the final construct also was confirmed by sequencing. The Chimeric construct from this study can be used to produce transgenic plants resistant to fungal pathogenes.
    Keywords: polygalactronase inhibition protein (PGIP), plant expression cassette, polygalactronase enzyme
  • Pages 562-571
    In this investigation، the effects of inclusion of a Pishtaz wheat cultivar with high in non-starch polysaccharide and xylanase supplementation in the diet on productive performance، nutrient digestibility، and intestinal enzymes activity of laying hens was studied from 21 to 47 wk of age. Complete random design in factorial arrangement were modulated in 8 treatments with 4 levels of wheat (0، 23، 46، and 69%) corresponding to a dietary xylose content of 1. 8، 2. 0، 2. 2، and 2. 4% with or without XS. Each treatment was replicated 5 times (6 hens per each replicates). For the entire experimental period، egg weight (P<0. 05) and egg mass (P<0. 01) were reduced and feed conversion ratio (FCR) was impaired (P<0. 05) with increased levels of xylose but ADFI and egg production were not affected. Xylanase supplementation improved egg production (P<0. 05)، egg weight and egg mass (P<0. 01)، and FCR (P<0. 01). Fat digestibility (P<0. 001) and AMEn content of the diets (P<0. 05) decreased with increased levels of xylose but nitrogen retention was not affected. Xylose inclusion increased (P<0. 001) amylase in the duodenum، and aminopeptidase and lipase activity in the duodenum and jejunum. Ileal viscosity increased (P<0. 001) with level of xylose but decreased (P<0. 001) with XS. The results of the current experiment show that increasing level of xylose decreased productive performance، fat digestibility and AMEn of the diet and increased endogenous enzyme activity.
    Keywords: non, starch polysaccharides, laying hen performance, intestinal enzyme activity, nutrient digestibility
  • Pages 572-586
    The plant hormone ethylene regulates a variety of processes، such as growth، seed germination، flower initiation، organ abscission، adventitious root formation، leaf expansion، fruit ripening، and petal senescence after fertilization. Flower senescence is one of the developmental processes in which ethylene plays a key role. The climacteric rise of endogenous ethylene in these flowers has been shown to play a regulatory role in the events leading to death of some of the floral organs. In recent studies، loss-of-function ETHYLENE INSENSITIVE2 (EIN2) mutation showed ethylene insensitivity which indicated an essential role of EIN2 in ethylene signaling. As the EIN2 gene، a positive regulator، plays a central role in ethylene signal transduction، we characterized its expression pattern in Petunia. The results showed that EIN2 transcript was present in all of tissues، with highest levels in style/stigma and ovary opened petunia flowers. Also، expression analysis was carried out to evaluate the effects of pollination، glucose، ABA، ACC on ethylene biosynthesis and signaling in petunia flower. The results indicate that glucose may play an important role in ethylene-associated regulation of flower senescence. These results demonstrate that NtEIN2 mediates ethylene signals in wide range of physiological processes and also cross-talk with other hormones like ABA in environmental stresses.
    Keywords: Antisense, ein2, Ethylene, Flower Senescence, Pollination, Signal Transduction