فهرست مطالب

پژوهش در آموزش علوم پزشکی - سال دهم شماره 2 (تابستان 1397)

مجله پژوهش در آموزش علوم پزشکی
سال دهم شماره 2 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میزان اجرای طرح درس واحدهای اختصاصی رشته های کارشناسی پرستاری و مامایی
    اکرم شاهرخی، سونیا اویسی، فاطمه نظری شادکام* صفحات 1-7
    تدوین و اجرای طرح درس از جمله فعالیت های ضروری مدرس برای اجرای آموزش موثر و با کیفیت است. این مطالعه با هدف بررسی میزان اجرای طرح درس های واحدهای اختصاصی رشته های کارشناسی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اجرا شد.
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، طرح درس 16 عنوان اختصاصی ارائه شده دوره کارشناسی پرستاری (10 درس) و مامایی (6 درس) در نیم سال دوم 95-94 مورد مطالعه قرار گرفت. طی دو هفته پایان نیم سال، طرح دروس بارگذاری شده در سایت دانشکده، به صورت لوح فشرده در اختیار دانشجویان قرار گرفت که میزان اجرای طرح درس ها را در فهرست وارسی با استفاده از مقیاس لیکرت به صورت تطابق کامل، زیاد، متوسط، کم و بدون تطابق مشخص نمایند. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره برداری از آزمون های من ویتنی، مجذورکای و ضریب همبستگی اسپیرمن در سطح معنی داری 0/05 و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت.
    در مجموع 149 دانشجو فهرست وارسی را تکمیل نمودند. در کل 69/8 درصد از طرح درس ها مربوط به رشته پرستاری و 30/2 درصد مربوط به رشته مامایی بود. اکثریت دانشجویان میزان تطابق محتوای درس اجرا شده توسط استاد با طرح درس اعلام شده را در حد تطابق کامل (79/2 درصد) و زیاد (16/8درصد) اعلام کرده و هیچ یک از دانشجویان به عدم تطابق اشاره نکردند. از نظر میزان تطابق محتوای درسی ارائه شده (0/02=P) ، استفاده از وسایل کمک آموزشی، نحوه تعامل استاد با دانشجو، تکالیف درخواستی و روش های ارزشیابی (0/001? P) تفاوت معنی داری مشاهده شد؛ اما در ارتباط با روش تدریس اجراشده، همچنین زمان آغاز و پایان کلاس تفاوت معنی داری بین دو گروه آموزشی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: طرح درس، تطابق، پرستاری، مامایی، ارزیابی برنامه
  • تاثیر آموزش مبتنی بر رویکرد پذیرش و تعهد بر کاهش رفتارهای خودشکن تحصیلی دانشجویان: براساس بسته آموزشی تدوین شده
    سمیه حداد رنجبر، اسماعیل سعدی پور*، فریبرز درتاج، علی دلاور، صغری ابراهیمی قوام صفحات 8-17
    رفتارهای خودشکن، اعمالی هستند که آگاهانه و از روی عمد انجام می شوند و علی رغم پیامدهای اولیه مثبت، در نهایت منجر به شکست می شوند. پژوهش حاضر با هدف تهیه بسته ی آموزشی مبتنی بر رویکرد پذیرش و تعهد بر کاهش رفتارهای خودشکن تحصیلی دانشجویان انجام شد.
    پژوهش از نوع چندروشی و در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول شامل تدوین و اعتباریابی بسته ی آموزشی با استفاده از روش تحلیل محتوا و مرحله دوم جهت تعیین اثربخشی برنامه آموزشی از روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه ولی عصر رفسنجان در سال تحصیلی 96-1395 بودند. 300 نفر از دانشجویان با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و برای غربال گری آزمودنی های دارای رفتار خودشکن از پرسشنامه شناخت و رفتار خودشکن استفاده شد. درنهایت 40 نفر از دانشجویان دارای رفتار خودشکن جهت اجرای برنامه ی آموزشی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی (20 نفره) و گروه گواه (20 نفره) جایگزین شدند. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS استفاده و نتایج در قالب روش های آماری تجزیه و تحلیل واریانس مختلط گزارش شد.
    نتایج تحلیل واریانس مختلط داده ها (557/28=p<0/0001، F) نشان داد که نمرات گروه آزمایشی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری در رفتارهای خودشکن تحصیلی کاهش نشان می دهد، همچنین نتایج نشان داد که رفتار خودشکن آزمودنی ها از پیش آزمون تا پیگیری با کاهش معنی داری همراه بوده است (170/67=p<0/0001، F).
    کلیدواژگان: آموزش، پذیرش و تعهد، رفتارخودشکن، دانشجویان
  • فراوانی و علل خطاهای پرستاری و موانع گزارش دهی آن در دانشجویان اتاق عمل
    شیرین آذرآباد، سید سینا زمان، بیژن نوری، سینا ولیئی* صفحات 18-27
    اتاق عمل با توجه به انجام پروسیجرهای تهاجمی متعدد می تواند بستری برای بروز انواع خطاهای پرستاری باشد. دانشجویان نیز در فرآیند یادگیری قرار دارند که می تواند منجر به بروز خطا از سوی آنان گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان و علل خطاهای پرستاری و موانع گزارش دهی آن در دانشجویان اتاق عمل انجام شد.
    برای انجام این پژوهش توصیفی - تحلیلی، 120 دانشجویان رشته اتاق عمل به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، خطاهای پرستاری در اتاق عمل و عوامل موثر بر عدم گزارش دهی خطا استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و از طریق نرم افزار آماری SPSS صورت گرفت.
    بیشترین میزان خطا مربوط به عدم رعایت تکنیک استریل (78/3درصد) ، واکنش به خون یا فرآورده های خونی (75/5درصد) و باقی ماندن جسم خارجی در محل جراحی (73/3 درصد) بود. مهم ترین علل بروز خطای از دیدگاه دانشجویان نیز شامل نداشتن اطلاعات کافی (82/5درصد) ، حواس پرتی (79/2 درصد) و اجبار به انجام چندین کار هم زمان (78/3 درصد) بود. مهم ترین علل گزارش نکردن خطا نیز به ترتیب ترس از آشکار شدن اشتباه و ایجاد مسائل قضایی به دنبال آن (57/5درصد) و ترس از تاثیر اشتباه در نمره ارزشیابی و بروز پیامدهای آموزشی به دنبال آن (57/5درصد) بود.
    کلیدواژگان: ایمنی، خطای پزشکی، پرستاران، اتاق عمل، دانشجویان
  • بررسی نقش سرزندگی تحصیلی و شادکامی در پیش بینی خلاقیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان
    حسنعلی ویسکرمی*، لیلا یوسف وند صفحات 28-37
    خلاقیت به عنوان یک فعالیت فکری و ذهنی در طول زندگی انسان همواره به منزله یک نیاز عالی در تمامی ابعاد مطرح بوده است. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سرزندگی تحصیلی و شادکامی در پیش بینی خلاقیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بر روی کلیه دانشجویان رشته های مامایی، پرستاری، بهداشت و پیراپزشکی مشغول به تحصیل دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی 97-1396 بود. حجم نمونه براساس جدول مورگان 210 نفر (57/1 درصد زن و42/9 درصد مرد) و به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه های استاندارد شادکامی آکسفورد، خلاقیت عابدی، سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام و آزمون t گروه های مستقل با استفاده از نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    p) در بین دختران بیشتر از پسران بود.
    کلیدواژگان: سرزندگی تحصیلی، شادکامی، خلاقیت، دانشجویان، علوم پزشکی
  • بررسی عوامل موثر بر بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
    حامد زمانی منش*، محمد جمالی تازه کند، رسول نظری صفحات 38-45
    در چند دهه اخیر کوشش های زیادی برای بین المللی سازی نظام های آموزشی در سطح جهانی صورت گرفته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
    روش این پژوهش توصیفی- مقطعی و جامعه آماری شامل اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال تحصیلی 96- 1395 بوده که با استفاده از فرمول کوکران 205 نفر به عنوان نمونه انتخاب و از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم استفاده شد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مطالعات اسنادی بوده که روایی آن به روش اعتبار محتوا و با استفاده از نظرات پنج متخصص دانشگاهی تعیین شده و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ برابر با 0/879به دست آمد. داده ها در دو سطح توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (t تک نمونه ای و آزمون اولویت بندی فریدمن) با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    میانگین کل حیطه های اقتصادی (3/82±0/641) ، فرهنگی (3/37±0/735) ، سیاسی (3/73±0/245) ، دانشگاهی (3/64 ±0/620) ، مدیریتی (3/65 ±0/749) و اطلاع رسانی (3/88±0/732) در سطح متوسط بودند و نتایج اولویت بندی فریدمن نشان داد که حیطه سیاسی بیشترین و حیطه فرهنگی کم ترین تاثیرگذاری را بر بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی دارد.
    کلیدواژگان: بین المللی سازی، اعضای هیئت علمی، آموزش علوم پزشکی
  • عارضه یابی پژوهشی در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    محمد حکاک، سیدعلی حزنی*، حمید مروتی، طاهره اخلاقی صفحات 46-57
    پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می آید. اگر پژوهشی انجام نشود دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد. عارضه یابی، نیز تشخیص مشکلات موجود در سازمان و ارائه راهکارهای مناسب و عملی برای رفع آن ها می باشد. پژوهش حاضر به منظور عارضه یابی پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دردانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام گرفت.
    این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی است که با استفاده از رویکرد تحلیل محتوی انجام شد. جامعه آماری دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود که با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند تعداد 15 نفر به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. تحلیل داده ها با نرم افزارMaxqda انجام شد. برای به دست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد.
    داده ها پس از تجزیه و ترکیب در قالب 97 کد اولیه و10 مقوله اصلی دسته بندی گردید. کدهای اصلی شامل مهارت های فردی، نقش استاد، سنجش کیفی، ضرورت پژوهش، مشکلات فردی، جو علمی، مشکلات مجلات، تخلفات پژوهشی، آزادی در انتخاب موضوع پژوهش و مشکلات ساختاری بودند.
    کلیدواژگان: پژوهش، عارضه یابی، دانشجویان، سیستم سلامت
  • جلال الدین امیری، محمد علی سیف ربیعی، فهیمه مقصودی، فرناز خاتمی، زهرا صنایی* صفحات 58-67
    با توجه به شروع برنامه اصلاحات در آموزش پزشکی، شامل ادغام دانش علوم پایه و بالین در دانشگاه علوم پزشکی همدان از سال 1390 و عدم بررسی نظر ذی نفعان آن، لذا تحقیق حاضر با هدف بررسی دیدگاه اساتید و دانشجویان از این برنامه صورت گرفت.
    این پژوهش به صورت توصیفی - مقطعی در سال 95 از اساتید برنامه اصلاحات و اولین دوره دانشجویان که برنامه اصلاحات برای آن ها اجرا شد به روش سرشماری انجام گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات فرم نظر سنجی محقق ساخته که روایی و پایایی تایید و حاوی سوالاتی در حوزه های اهداف، ادغام افقی و عمودی، کیفیت مراکز آموزش و کلیات برنامه بود. داده ها با استفاده از آماره های توصیفی و آزمون های Chi-square، Kruskal Wallis و One-Way ANOVA از طریق نرم افزار آماری SPSS انجام شد.
    p) 8/81 درصد از اساتید اعتقاد داشتند که برنامه ادغام افقی به شرط اجرای مناسب، می تواند نیازهای آینده پزشک عمومی را برطرف کند (0/003=p) و نحوه اجراء در ادغام بر نگرش کلی آن ها به برنامه نیز از نظر آماری اثرگذار بود (0/001=p). همچنین نتایج نشان داد که به ترتیب 69/35 و 19/79 درصد از دانشجویان معتقد بودند که طرح ادغام افقی از محتوای مناسب برخوردار و گنجاندن برنامه ادغام عمودی در علوم پایه ضروری و 50 درصد اساتید نیز موافق اجرای برنامه ادغام به صورت فعلی بودند.
    کلیدواژگان: آموزش، دوره مقدماتی پزشکی، برنامه آموزشی، هیات علمی، دانشجویان
  • بررسی ارتباط پیشرفت تحصیلی با علاقه به رشته تحصیلی در دانشجویان پرستاری
    ارسلان سالاری، عبدالحسین امامی سیگارودی، فاطمه زائرثابت*، مریم شکیبا، مریم خجسته، معصومه شریفی صفحات 68-75
    مقدمه
    پیشرفت تحصیلی یکی از مهم ترین معیارهایی است که در بررسی توانایی دانشجویان برای اتمام تحصیلات دانشگاهی و رسیدن به مرحله فارغ التحصیلی نقش قابل توجهی را ایفاء می کند. ارتباط علاقمندی به رشته تحصیلی با پیشرفت تحصیلی در مطالعات محدودی مورد بررسی قرار گرفته، لذا هدف از این مطالعه بررسی وضعیت پیشرفت تحصیلی و ارتباط آن با علاقه مندی رشته تحصیلی در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بر روی 365 نفر از دانشجویان پرستاری مشغول به تحصیل در ترم دوم و بالاتر درسال 1395به روش سرشماری در دانشکده های پرستاری و مامایی رشت و لنگرود انجام شد. ابزار تحقیق پرسشنامه ی علاقه مندی به رشته تحصیلی بود که روایی آن از طریق روایی محتوایی و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ (0/8=α) مورد تایید قرار گرفت. پرسشنامه شامل دو بخش اطلاعات مربوط به عوامل فردی و اجتماعی و ابزار سنجش علاقه مندی به رشته تحصیلی بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مربع کای، t مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه و مدل رگرسیون خطی از طریق نرم افزار آماری spss تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین معدل تحصیلی دانشجویان با علاقه مندی زیاد به صورت معنی داری (0/02=p) بیشتر از افراد با علاقه مندی متوسط و کم بدست آمد. همچنین میانگین معدل تحصیلی دانشجویان دختر (1/3± 16/2) به طور معنی داری (0/001=P) بیشتر از پسر و در افراد ساکن در منزل (1/3± 16/1) به طورمعنی داری (0/003=p) بیشتر از افراد ساکن در خوابگاه (1/5± 15/4) و در مادران با تحصیلات دیپلم و بالاتر (1/4± 16) بیشتر از مادران با تحصیلات سیکل و بی سواد (1/5± 15/5) بود. درچند متغیره پس از تعدیل متغیرهای زمینه ای، تنها جنسیت و وضعیت تاهل ارتباط معنی دار با پیشرفت تحصیلی داشت. میانگین پیشرفت تحصیلی در زنان با تعدیل سایر متغیرها به صورت معنی دار و به مقدار0/43 بیشتر از مردان و در افراد مجرد به مقدار0/73- کمتر از افراد متاهل بدست آمد (05/0> p).
    نتیجه گیری
    ارتباط بین علاقه به رشته تحصیلی و معدل در این مطالعه معنی دار نبود. با توجه به نقش کلیدی علاقه مندی به رشته تحصیلی در آموزش، به مدیران و اساتید دانشگاه های علوم پزشکی توصیه می گردد با اتخاذ روش های مناسب فواید علاقه به رشته تحصیلی را برای دانشجویان تبیین نموده و توانایی های آنان را در این زمینه بهبود دهند.
    کلیدواژگان: دانشجویان، پرستاری، پیشرفت تحصیلی، علاقه مندی
|
  • Implementation of Lesson Plans of Specific Courses of Nursing and Midwifery
    A. Shahrokhi, S. Oveisi, F. Nazari-Shadekam * Pages 1-7
    Introduction
    The compilation and implementation of the lesson plan is one of the most important teachers’ activities to achieve effective and high quality teaching. This study was conducted to determine the extent of implementation of lesson plans of specific courses of nursing and midwifery in Qazvin university of medical sciences.
    Method
    In this descriptive cross-sectional study 16 specialized courses of undergraduate students of nursing (10 courses) and midwifery (6 courses) were studied in second semester2015-2016. The loaded lesson plans during the last two weeks of the semester were given to the students as a compact disc, they were asked to reply via a checklist using a 5-point Likert scale about “how much the lesson plans have been implemented”. They specified the degree of implementation of the lesson plans as complete, high, medium, low and non-conforming. Data analysis was performed using Mann-Whitney, Chi-squared and Spearman correlation coefficients at a significant level of 0.05 through SPSS.
    Findings: 149 students completed the check list (69.8% nursing,30.2% midwifery). The majority of students stated that the content of the courses run by the teacher was in full (79.2%) and high (16.8%) conformation, and none of the students pointed out to the inconsistency. The implementation of the lesson plans among nursing and midwifery was significantly different regarding to content presented (P = 0.02), use of teaching aids, interaction between the teacher and the student, the requested assignments and assessment methods (P≤0.001). There was no significant differences between two groups according to the teaching strategies,also beginning and termination of the course.
    Conclusion
    The almost perfect implementation of the announced lessons plans shows the strength of the two educational groups in Qazvin nursing & midwifery school. Regarding to this cross-sectional study and reviewing only specific courses, it is necessary to conduct such studies at the end of each academic year for all courses. It might be beneficial to improve quality of educational programs.
    Keywords: Lesson plan, Conformation, Nursing, Midwifery, Program Evaluation
  • Effect of Education based on Acceptance and Commitment Approach in Reducing student's Self -Defeating Behaviors: According to the educational package developed
    S. Hadadranjbar, E. Sadipour *, F. Dortaj, Ali Delavar Dr, S. Ebrahimi Qavam Pages 8-17
    Introduction
    Self-defeating behaviors refer to the conscious and deliberate actions in spite of preliminary positive consequences, ultimately lead to a person's defeat. The present study aimed to develop an educational package based on the acceptance and commitment approach to reduce the student's educational self-defeating behaviors and determine its effectiveness.
    Methods
    This study has been done in 2 stages using multiple methods. First stage include developing and accreditation of educational package using content analysis method and second stage using quasi experimental with pre-test and post test design with control group for determining educational curriculum efficacy. Statistical population consist of undergraduate students of Vali Asr University of Rafsanjan in 2016-2017. 300 students were selected through random multi-stage cluster sampling .A questionnaire of knowledge and self-defeating behaviors was used for screening subjects with self-defeating behaviors. finally 40 students with self-defeating behaviors were selected and replaced in 2 groups of experimental and control group randomly each of 20 .Data were analyzed using statistical analysis and Multivariate analysis of variance through SPSS.
    Findings: findings showed scores of experimental group has significantly reduced in comparison with control group in educational self-defeating behavior (P
    Conclusion
    Results show that educational package based on the acceptance and commitment approach is valid and leads to decreasing Self-defeating behaviors. Overall, this research provides a protection for acceptance and commitment training in reducing self-defeating behaviour.
    Keywords: Acceptance, Commitment, Training, Self, defeating, behavior, students
  • Frequency, Causes and Reporting Barriers of Nursing Errors in the Operating Room Students
    Sh Azarabad, S. S. Zaman, Nouri, S. Valiee * Pages 18-27
    Introduction
    Operating room with respect to multiple invasive procedures can be a context for the incidence of nursing errors. Also, students are in the process of learning that can lead to errors by them. This study aimed to determine the rate , causes and reporting barriers of nursing errors in the operating room students of Kurdistan University of Medical Sciences in 2016.
    Methods
    In this descriptive and cross-sectional study 120 students of operating room that have been choosen by census method participated. To collect data a three-part questionnaire including (demographic characteristics, frequency of error, the causes of errors and error reporting barriers) was used. Data analysis using descriptive statistics by SPSS was performed.
    Results
    Most nursing errors were related to non-compliance with sterile technique (78.3 percent), reactions to blood or blood products (75.5 percent) and retention of foreign bodies in the surgical incision (73.3 percent), respectively. The most important causes of nursing errors from the perspective of students were the lack of sufficient information (82.5 percent), distraction (79.2 percent) and forced to perform multi-tasks simultaneously (78.3 percent). The most important causes for refusing to report the error were the fear of disclosure of mistakes and following by justice issues (57.5 percent) and fear of the impact of errors in the evaluation and educational consequences (57.5 percent), respectively.
    Conclusions
    Prevention is the best way of reducing errors, so by recognizing the type and causes of nursing errors in the view of operating room students, clinical instructors should perform necessary preventive actions especially in the clinical training period. Promoting culture of reporting errors, especially in college by supporting them and reduce the impact on student evaluation is recommended.
    Keywords: Safety, Medical Error, Nurses, Operating rooms, Students
  • Investigating the Role of Academic Vitality and Happiness in Predicting the Students Creativity in Lorestan University of Medical Sciences
    Ha Veiskarami *, L. Yousefvand Pages 28-37
    Introduction
    Creativity as a mental activity has been a great need in all aspects of human life. The purpose of this study was to investigate the role of academic vitality and happiness in predicting Students’ creativity in Lorestan University of Medical Sciences.
    Methods
    The present study was a descriptive-analytic study of correlation type on all midwifery, nursing, health and paramedical students of Lorestan University of Medical Sciences during the academic year of 2017-18. The sample size was 210 people (%57.1 female and %42.9 male) according to Morgan table and they were selected by random cluster sampling. The tools for collecting data included Oxford happiness questionnaire, Abedi's creativity, Hussain-Chari's and Dehghanizadeh academic vitality. Data were analyzed using Pearson Correlation Coefficient, multiple regression and independent t-test through SPSS.
    Results
    The results showed that there was a positive and significant relationship between academic vitality and happiness with creativity among girls and boys (p
    Conclusion
    Given the importance of the role of academic vitality and happiness in anticipating the creativity of students, university programs should be organized in such a way as to provide tools for promoting students creativity through educational vitality and happiness components.
    Keywords: Academic Vitality, Happiness, Creativity, Students, Medical
  • Effective factors on Internationalization of Medical Education from Faculty Member's Viewpoints in Shahid Beheshti University of Medical Sciences Members
    H. Zamani Manesh *, M. Jamali-Tazeh Kand, R. Nazari Pages 38-45
    Introduction
    In the last decades, several attempts have been made to internationalize of higher education. This study aimed to analyze factors influencing the internationalization of medical education from viewpoint of faculty members.
    Methods
    This is a descriptive and cross- sectional study. The statistical population included faculty members of medical school at Shahid Beheshti University in which 205 members by using Cochran formula were selected as the sample. The research instrument was a researcher-made questionnaire based on documentary studies so that its validity determined by content validity method and using the opinions of five academic experts and the reliability calculated by Cronbach's alpha coefficient 0.897. Data were analyzed using descriptive statistics (Mean & Standard Deviation) and inferential statistics (One-Sample T- Test & Friedman Test) through SPSS.
    Results
    The mean of economic domains (3.82± 0.641), cultural (3.37± 0.735), political (3.73± 0.452), academic (3.64± 0.620), managerial (3.65± 0.749) and information (3.88± 0.732) were moderate, and Friedman's test results showed that political and cultural domains had the highest and the lowest impact on internationalization of medical education respectively.
    Conclusion
    It can be concluded that all the identified factors affecting the internationalization of medical education, but factors such as increasing the financial resources for internationalization, increasing optimism about the presence of international students, facilitating the issuance of passport and visas, paying attention to internationalization in the university vision, improving organizational structure for international cooperation and communicating with international associations is more important.
    Keywords: Internationalization, Faculty Members, Medical Education
  • Research Diagnosis in Postgraduate Students of Guilan University of Medical Sciences
    M. Hakkak, Sa Hozni *, H. Morovati, T. Akhlaghi Pages 46-57
    Introduction
    Research as one of the key pillars is the guarantor of sustainable development in each country. Without Research there is no increasing and promoting in human knowledge. Diagnosis means identifying problems in the organization and finding practical solutions to resolve them. The present study was conducted to investigate the complications of postgraduate students in Guilan University of Medical Sciences.
    Methods
    This is a qualitative research using Content analysis approach. The statistical population included graduated students of Guilan University of Medical Sciences that by Using a targeted sampling approach, a total of 15 students were selected as participants in the study. Data collected by semi-structured interview and analyzed by Maxqda software. Reliability and validity of the data confirmed through Review Contributors and non-participants Experts reviewing.
    Results
    Data were analyzed and compiled in the form of 97 initial codes and 10 main categories.The main codes include: Individual skills, teacher's role, qualitative measurement, research necessity, personal problems, scientific atmosphere, journal issues, research violations, freedom to choose the subject of research and structural-administrative problems.
    Conclusion
    Identifying and paying attention to the multidimensional individual and organizational factors affecting the research of postgraduate students, Can lead to research excellence.
    Keywords: Research, Diagnosis, Students, Health Services
  • J. Amiri, Ma Seif-Rabiei, F. Maghsudi, F. Khatami, Z. Sanaei * Pages 58-67
    Reform program in Medical education including integration of basic and clinical sciences without attention to professors and students’ views has been done in Hamadan university of medical sciences from 2011, so this study was conducted to examine the viewpoints of the professors and students toward this program.
    Methods
    This cross-sectional study has been done on students and professors involve in reform program through census method. For collecting data a researcher- made questionnaire that its’ validity and reliability confirmed was used and included questions regarding the objectives, horizontal and vertical integration and quality of education centers. Data were analyzed using Descriptive Statistics, Chi-square, Kruskal Wallis tests and One-Way ANOVA through SPSS software.
    Results
    Totally 118 students and 12 professors participated in the study. 47.05% of the students reported that the program's goals were not initially elaborated. Effective factors in Students’ satisfaction were respectively the quality of education centers and functioning of the departments including surgery, pediatrician and internal (P
    Conclusion
    based on results, more than half of the students and professors who participated in this study were satisfied with the reform plan.
    Keywords: Education, Premedical, Curriculum, Faculty, Students
  • Study of the relationship between academic achievement and interested in academic field in Nursing students
    A. Salari, Ah Emami, Sigaroudi, F. Zaersabet *, M. Shakiba, M. Khojasteh, M. Sharifi Pages 68-75
    Introduction
    Academic achievement is one of the important factors in evaluating students’ ability for getting to the graduation stage. Considering that the relationship between academic achievement and interested in academic field was reviewed in a few studies hence, this study was to investigate academic achievement and its relation to favorites degree in nursing students at Guilan University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive-analytic and cross-sectional study has been done on 365 nursing students in second term and above at Shahid beheshti and langroud faculties that they were selected by census method. Research tool was a two- part questionnaire about interested in academic field that its’ validity and reliability was confirmed by content validity and alpha kronbach respectively. The first part of questionnaire consisted of individual and social factors and the second part measure interest in the field of education. Data were analyzed using Q square statistical test, independent T-test, one-way variance analysis and linear-regression through SPSS.
    Results
    students’ average academic achievement with high interest was significantly more than students with low interest. Also, female students’ average academic achievement was significantly more than male students and among those who living with their parents (16±1.3) was significantly more than students living in dormitory (15.4±1.5). In this regards, average academic achievement among students with highly educated mother (16±1.4) was more than students with uneducated or low educated mother (15.5±1.5).
    Conclusion
    There was no significant relation between interest in academic field and students’ average academic achievement So, Considering the key role of interesting to academic field in education it is suggested that faculty members adopt appropriate methods to explain advantages of interesting to study field and improve their ability in this regards.
    Keywords: student, nursing, Academic achievement, interest