فهرست مطالب

مدیریت برند - سال سوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1395)

مجله مدیریت برند
سال سوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سهیلا خدامی *، بهاره اصانلو صفحات 13-40
    هواخواهی برند، به طور فزاینده به عنوان رابطه غایی مشتری و برند در نظر گرفته می شود. پژوهش ها در حوزه هواخواهی برند بسیار محدود است و بیش تر مطالعات، هواخواهی برند را به عنوان یک متغیر تک بعدی دیده اند؛ در حالی که مبتنی بر تناقضات موجود در مطالعات پیشین، مشخص می شود که هواخواهی برند، پدیده پیچیده ای است که دارای اجزای متمایز با ارتباطات درونی است؛ به طوری که هر جزء از آن، ارتباطات متفاوتی با دیگر متغیرها دارند. در پژوهش حاضر، بر اساس تئوری عشق اشتنبرگ و مطالعه سوئیم برگ، رویکرد دوگانه ای را به منظور مفهوم سازی سازه هواخواهی برند به کار بردیم و دو بعد هواخواهی هماهنگ برند و هواخواهی وسواسی برند را در نظر گرفتیم. همچنین از آنجایی که مطالعات گذشته در معرفی پیشران های هواخواهی نگاهی تک بعدی داشته، در پژوهش حاضر سعی شد تا با تلفیق دو دیدگاه هویت-مشتری و ارتباط برند-مشتری به معرفی پیشران های هواخواهی برند پرداخته شود. بر این اساس، مدل پژوهش معرفی و مورد آزمون قرار گرفت. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی؛ و از نظر روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشگاه های تهران است و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده است. آزمون مدل با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری انجام شده و نتایج آماری، مدل و برازش آن را تایید نموده اند. نتایج حاصل از تئوری هویت برند-مشتری نشان می دهد که مشتریانی که برندها را در رشد تدریجی هویتشان موثر می دانند، به طور فزاینده ای هواخواهی هماهنگ یا وسواسی خود نسبت به برند را افزایش می دهند. نتایج حاصل از تئوری ارتباط برند-مشتری نیز نشان می دهد که شناخت مبتنی بر برند، اثر بیش تری بر بعد هواخواهی وسواس گونه برند دارد.
    کلیدواژگان: تئوری ارتباط مشتری، برند، تئوری هویت برند، مشتری، هواخواهی برند، هواخواهی وسواسی برند، هواخواهی هماهنگ برند
  • معصومه حسین زاده شهری *، سپیده حدادی صفحات 41-64
    با توجه به نو بودن بحث بازاریابی تجربی و عدم پژوهش های کافی در این زمینه در ایران، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر بازاریابی تجربی بر ارزش تجربی مشتری، با نقش میانجی گری شخصیت برند انجام شد؛ که برند لادن به عنوان مورد مطالعه انتخاب شده است. شرکت های موفق، از بازاریابی تجربی، به منظور خلق تجربه منحصربه فرد و به یادماندنی برای مشتریان؛ و از استراتژی های شخصیت برند، برای شکل دهی به رفتارهای آنان استفاده می نمایند. با تمرکز بر این دو متغیر، شرکت ها می توانند ارزش ویژه ای را برای مشتریان خود خلق نموده و از این طریق می توانند مزیت رقابتی کسب نمایند. بدین منظور، با توجه به جامعه نامحدود (مصرف کنندگان برند لادن)، 286پرسشنامه به صورت نمونه ی در دسترس، توزیع و جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها، از نرم افزارهای SPSS و XLSTAT استفاده شد. نتایج تحلیل ها نشان داد که سطح هر سه متغیر: بازاریابی تجربی، ارزش تجربی مشتری و شخصیت برند، از نظر مشتریان بالاتر از حد متوسط است؛ و نیز بازاریابی تجربی و شخصیت برند، بر ارزش تجربی مشتری تاثیر مثبتی دارند. لازم به ذکر است که بازاریابی تجربی، هم به طور مستقیم بر ارزش تجربی مشتری اثر گذار است و هم به طور غیرمستقیم و با میانجی گری شخصیت برند.
    کلیدواژگان: بازاریابی تجربی، ارزش تجربی مشتری، شخصیت برند
  • مهدی رضادوست، حمیدرضا ایرانی *، علی حمیدی زاده صفحات 65-94
    به دلیل نقش مهمی که کارکنان در موفقیت سازمان ها دارند، سازمان ها استراتژی هاییرا برای نگهداشت این کارکنان تدوین می کنند. یکی از این استراتژی ها تقویت برند کارفرمای سازمان است که علاوه بر نگهداشت این نیروها، در عجین شدن بیشتر آن ها با کار و سازمان نیز تاثیرگذار است. از این رو، هدف این پژوهش بررسی تاثیر برند کارفرما بر نگهداشت کارکنان با در نظر گرفتن نقش متغیرهای میانجی عجین شدن و رفتار شهروندی سازمانی است.پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به روش توصیفی-پیمایشی و با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری انجام شده است.جامعه آماری پژوهش 233 نفر از کارکنان شرکت فناپ اند که با توجه به روش نمونه گیری تصادفی ساده حجم نمونه 146 نفر تعیین شد.ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه و تجزیه وتحلیل اطلاعات نیز با استفاده از روش حداقل مربعات جزئی و نرم افزار Smart-PLS 2 انجام شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار برند کارفرما بر نگهداشت کارکنان و عجین شدن آن هاست. همچنین تاثیر عجین شدن بر نگهداشت و رفتار شهروندی سازمانی نیز مثبت و معنادار به دست آمده است، ولی تاثیر رفتار شهروندی سازمانی بر نگهداشت کارمندان معنادار نیست. علاوه بر این، با آزمون هایی که انجام شدفقط تاثیر متغیر میانجی عجین شدن در رابطه بین برند کارفرما و نگهداشت کارمندان تایید می شود.
    کلیدواژگان: برند کارفرما، عجین شدن کارمندان، نگهداشت کارمندان، رفتار شهروندی سازمانی
  • کبری بخشی زاده برج *، ناصر داورزنی، پیمان دیلمی معزی صفحات 95-122
    در سال های اخیر، رسانه های اجتماعی به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی افراد تبدیل شده اند و همین مساله باعث ترغیب مدیران به استفاده از آن ها در فعالیت های بازاریابی شده است. نرم افزارهای پیام رسان موبایلی مانند تلگرام، واتس آپ و وایبر، یک نوع از این شبکه های اجتماعی هستند که به محبوبیت زیادی در بین کاربران دست یافته اند. از آنجا که استفاده از هر نوع رسانه ای در فعالیت های بازاریابی، مستلزم شناخت دقیق آن است، در این مقاله سعی شده تا با بهره گیری از رویکرد تحلیل وسیله- -هدف و ابزار آن یعنی روش نردبانی که جزو روش های پژوهش کیفی محسوب می شود، ویژگی ها، پیامدها و ارزش های غایی مرتبط با پیام رسان های موبایلی استخراج گردد. نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که مواردی مثل آرامش، لذت و خوشی، امنیت، حس آزادی، کسب قدرت، رفاه، اعتمادبه نفس، پرانرژی بودن، و... جزو ارزش هایی هستند که علت استفاده از شبکه های اجتماعی را توضیح می دهند. در پایان، برای استفاده بهتر از پیام رسان های موبایلی در بازاریابی، پیشنهاد اتی مطرح شده است.
    کلیدواژگان: ارزش، پیام رسان های موبایلی، رسانه های اجتماعی، روش نردبانی رویکرد وسیله، هدف
  • مهدی نیکفرجام *، ساره عبدالوند صفحات 123-156
    امروزه اندازه گیری ارزش ویژه برند، به چالش بزرگ سازمان ها؛ بالاخص در صنعت محصولات تند مصرف تبدیل شده است. با اینکه مقالات و پژوهش های بسیاری در حوزه برندسازی و ارزش ویژه برند وجود دارد، اما تاکنون بررسی های اندکی بر پویایی این سیستم ها تمرکز نموده اند. در این پژوهش، مدل دینامیکی بررسی ارزش ویژه برند از منظر مشتری در محصولات زودمصرف را ارایه کرده و به کار می بریم. هدف این مطالعه، ارایه مدل شبیه سازی شده ایست که این سیر تکامل را معرفی می نماید. مدل بر اساس مفهوم ارزش ویژه برند، که توسط آکر توسعه یافته، ترسیم شده است و با استفاده از الگوی سیستم دینامیک توسعه می یابد. استفاده از مدل های پویایی محاسباتی، در نظر دارد منبع جدید از اطلاعاتی ایجاد کند که قادر باشد دانشگاهیان و مدیران را به طور یکسان به کاربردهای پویای مدیریت برندشان آگاه نماید. در نتیجه، مدلی که به سادگی قابل پیاده سازی است ایجاد شده است که می تواند از طریق روابط علی متغیرهایی که ارزش ویژه برند را تشریح می کنند، شبیه سازی سناریوهای پیوسته را اجرا نماید.
    کلیدواژگان: برند، ارزش ویژه برند، سیستم دینامیک، آگاهی از برند، کیفیت ادراک شده، تداعی برند، وفاداری به برند
  • مهدی اشکانی، محمدرحیم اسفیدانی * صفحات 157-180
    در جامعه مصرف کننده امروزی، که امکان نشان دادن طرفداری برند برای مصرف کننده، به آسانی وجود دارد، برای صاحبان بازار فهم رفتارهایی که منجر به انتخاب برند می شوند مهم است. هدف این مطالعه، بررسی چگونگی تاثیر ارتباطات برند مصرف کننده بر متغیرهای بشارت برند است که منجر به رفتارهای حمایتی از برند می شود. این مطالعه پیشنهاد می دهد که صاحبان بازار می توانند بشارت برند خود را به وسیله ایجاد اطمینان برند، تعهد برند و هویت پذیری برند ترویج دهند. به طور خاص، این مطالعه به بررسی اثر سه مولفه از مولفه های ارتباطات برند مصرف کننده (صمیمیت برند، اشتیاق برند و هویت پذیری برند) بر روی مولفه های بشارت برند (قصد خرید برند، توصیه مثبت برند، توصیه منفی برند) می پردازد. داده ها از طریق پرسشنامه و از نمونه آماری شامل 350 نفر از دانشجویان، در مورد برند تلفن همراه به دست آمد. فرضیات این پژوهش با استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل گردید. یافته های این پژوهش نشان داد که ارتباطات برند مصرف کننده، بر روی بشارت برند تاثیر مثبت می گذارد، ولی از راه های گوناگون؛ به طوری که هویت پذیری برند، روی توصیه مثبت و منفی برند؛ تعهد برند، روی قصد خرید و توصیه منفی برند؛ و اطمینان برند، روی قصد خرید و توصیه مثبت برند تاثیر مثبت می گذارد. همچنین مشخص شد که متغیر قصد خرید، روی دو متغیر توصیه مثبت و منفی برند تاثیر مثبت دارد؛ و توصیه مثبت برند نیز روی توصیه منفی برند رقبا تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: ارتباطات برند مصرف کننده، بشارت برند، هویت پذیری برند، صمیمیت برند، اشتیاق برند
|
  • Soheila Khoddami * Pages 13-40
    Brand passion is increasingly seen as the ultimate emotional connection between a consumer ýand a brand. Previous brand passion research is inadequate and the most of the studies consider the ýbrand passion as a one-dimension variable, but evidences of contention among these studies indicate that brand passion is not one-ýdimensional, but is rather a complex phenomenon that may include interrelated, yet distinct ýcomponents, resulting in different relationships with other variables. In this study, which based on ýSternberg theory of love and Swimberg study, a dual approach was applied to conceptualize brand ýpassion construct and harmonious brand passion and obsessive brand passion as two dimensions of it are considered. ýSince previous studies of brand passion have one-dimensional view to drivers of it, in the present study two views, namely consumer–brand link and ýconsumer–brand identity, were integrated to introduce antecedents of brand passion. According to these,ýthe research model was introduced and tested. The statistical results have confirmed the model. In regard of objective, the research is a practical one, and according to the method, is descriptive-survey. The statistical population of the study is students of Tehran universities and sampling method is simple random.ýThe model is tested by structural equations modeling, and statistical results of model and its fitness is verified. The results of consumer-brand identity view show that consumers who think brands have an effect onýincremental growth of their identity, experience an increase in obsessive or harmonious brand passion. The results of consumer–brand ýrelationship view show that brand identification have a greater effect on the obsessive brand ýpassion.
    Keywords: brand passion, Harmonious Brand Passion, Obsessive Brand Passion, Consumer–Brand Identity ?Theory, Consumer–Brand Relationship Theory
  • Masoumeh Hosseinzadeh Shahri *, Sepideh Haddadi Pages 41-64
    Since the experiential marketing is too new, and due to inadequate studies on it in Iran, this research was to study the impact of experiential marketing on customer experiential value, with the mediating role of brand personality on Ladan (a cooking oil brand) case. Successful companies are using experiential marketing to create unique and memorable experiences for customers and also apply brand personality strategies to shape their customer’s behavior in order to achieve competitive advantage and equity creation. Regarding an unlimited community (Ladan oil consumers) and considering 6% of boundary error, 286 questionnaires distributed among available consumers. SPSS and XLSTAT have been used for data analysis. The results show that the level of experiential marketing, brand personality and customer experiential value variables are above average in consumer minds and both experiential marketing and brand personality have positive impact on customer experiential value. It should also be noted that the experiential marketing has both, direct and indirect (through brand personality) effects on customer experiential value.
    Keywords: Experiential Marketing, Customer Experiential Value, Brand Personality
  • Hamid Reza Irani * Pages 65-94
    Because of the important role that employees play in organization success, organizations and particularly HR department develop strategies to retain these employees. One of these strategies is employer branding which affects employee engagement in addition to employee retention. Thus, investigating the effect of employer brand on employee retention with mediating roles of employee engagement and organizational citizenship behavior is the main purpose of this study. The Descriptive Survey Method is used in this research and the data are analyzed using structural equation modeling. All 233 employees of FANAP ICT Corporate are the statistical population of this research. Among them 146 employees are selected using simple random sampling as the statistical sample. Questionnaire is used as the research instrument. Collected data are analyzed using smart-PLS 2 software. Findings revealed that employer brand positively and significantly affects employee retention and employee engagement. The effect of employee engagement on employee retention and organizational citizenship behavior is also positive and significant. But organizational citizenship behavior found to be insignificantly related to employee retention. Moreover, it was revealed that only the mediating role of employee engagement in the relationship between employer brand and employee retention is approved.
    Keywords: Employer brand, Employee Retention, Employee Engagement, Organizational Citizenship Behavior
  • Kobra Bakhshizadeh *, Naser Davarzani Pages 95-122
    In recent years, social media has become an indispensable part of people’s life, which has encouraged managers to benefit from it in marketing activities. Mobile Instant Messaging (MIM) applications like Telegram, WhatsApp and Viber, are popular social media among users. Since using any media in marketing requires a precise knowledge, in this paper, we have attempted to elicit attributes, consequences and ultimate values associated with MIM, by using Means-End Theory and its tool, namely Laddering Technique, which is a qualitative research method. The results of the research suggest that tranquility, hedonism, security, freedom, powerfulness, welfare, self-confidence and being energetic are among the values that explain the use of social media. At the final section, we provide some recommendations on how to use the MIM more effectively in marketing.
    Keywords: Value, Mobile Instant Messaging, Social media, Laddering Technique, Means, End Theory
  • Mehdi Nikfarjam *, Sareh Abdolvand Pages 123-156
    Today, measuring brand equity, especially in fast-moving consumer goods industry, is a great challenge for corporations. Although, there are several researches and articles on brand building and brand equity, few focused on system dynamics approach. The mainpurpose of the model is to identify, incorporate and simulate generally observed dynamics of customer based brand equity in fast-moving consumer goods. Therefore, in this research adynamic model is introduced and examined. The objective of the study is to present a simulation model, which introduce this evolution path. The model has mapped according to the Aaker brand equity concept and developed by system dynamics approach. Using computational dynamic models can create a new source of information, which can equally inform academics and managers about dynamic application of brand management. For this purpose, a model is developed that can be implemented comfortably and be used for conducting continuous scenarios simulations and characterizing brand equity through examining causal relations of variables.
    Keywords: Brand Equity, System Dynamics, Brand Awareness, Perceived Quality, Brand Loyalty
  • Mehdi Ashkani, Mohamadrahim Esfidani * Pages 157-180
    The purpose of this study is to examine how the consumers’ relationship with a brand, influences brand evangelism, which represents an intense form of brand support behavior. This study investigates the influences of three consumer-brand relational constructs, brand trust and brand identification, on brand evangelism (purchase intentions, positive referrals, and oppositional brand referrals). Data collects through questionnaires from 350 students about their mobile phone brand. Collected data was analyzed regarding to the
    Method
    Structural Equation Modeling (SEM); in order to do which, the technique Partial List Squares (PLS) were used. Two hypotheses are disproved and ten hypotheses were confirmed. The findings reveal that consumer-brand relationships influence brand evangelism, albeit in different ways. Whereas brand identification and brand passion influences purchase intentions and oppositional brand referrals and brand intimacy influences positive on all three elements of brand evangelism. It was also found purchase intentions influences on Positive and oppositional brand referrals and positive brand referrals influences on oppositional brand referrals.
    Keywords: consumer brand relationship, brand evangelism, brand identification, brand intimacy, brand passion