فهرست مطالب

نشریه حسابداری و منافع اجتماعی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 12، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کاوه مهرانی، سلمان بیک بشرویه، زهره شهیدی صفحات 1-19
    موج رسوایی های حسابداری اخیر در انجمن های مالی بین المللی، انتقاد راجع به کیفیت گزارشگری مالی را افزایش داده است. یکی از مواردی که به صورت جدی در کشور های پیشرفته بررسی شده است، تاثیر راهبری شرکتی بر کیفیت گزارشگری مالی است. در این کشورها توجه فراوانی به مکانیزم های راهبری مانند مالکیت سهام به صورت متمرکز، استقلال هیئت مدیره، مالکیت مستقیم و اعتبار حسابرس شده است. این تحقیق در پی بررسی و تبیین رابطه بین راهبری شرکتی و کیفیت گزارشگری مالی در شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران است. به منظور تعیین کیفیت گزارشگری مالی از کیفیت سود به عنوان شاخص خلاصه ای از کیفیت گزارشگری مالی استفاده می شود. پس از مطالعه ادبیات موضوع و پیشینه پژوهش، میزان کیفیت اقلام تعهدی، اقلام تعهدی اختیاری و نوسان پذیری سود به عنوان سنجه های کیفیت سود و درصد مالکان نهادی و مدیران غیر موظف به عنوان متغیرهای راهبری شرکتی تعریف می شوند. همچنین به منظور اطمینان از نتایج حاصله، متغیرهای اندازه، نسبت بدهی و فرصت های رشد به عنوان متغیرهای کنترلی در تحقیق در نظر گرفته شده اند. در این پژوهش تعداد 100 شرکت طی سال های 1380 تا 1389 مورد مطالعه قرار گرفته و آزمون فرضیات با استفاده از رگرسیون چندگانه خطی انجام شده است.
    کلیدواژگان: کیفیت گزارشگری مالی، کیفیت سود، راهبری شرکتی، مالکان نهادی، مدیران غیرموظف
  • سید حسین علوی طبری، زهره عارف منش صفحات 21-45
    موسسات حسابرسی با توجه به کیفیت خدماتی که به صاحبکاران خود ارائه می کنند متفاوت هستند. یک استراتزی تمایز در ارائه خدمات به شرکت های صاحبکار، دانش عمیق نسبت به صنعتی است که صاحبکار در آن فعالیت می کند. تخصص صنعت موسسات حسابرسی باعث افزایش تقاضا برای خدمات حسابرسی و غیر حسابرسی، بهبود کارایی حسابرسی از طریق ایجاد صرفه اقتصادی، ایجاد موانع ورود با ملزم کردن داوطلبان جدید به سرمایه گذاری بخش قابل توجهی از منابع در کسب دانش در صنعت مربوط، تاثیر بر پیامدهای حسابرسی مرتبط با مشتری مثل حق الزحمه حسابرسی و کیفیت گزارشگری مالی می شود. هدف این مقاله ارزیابی انتقادی تحقیقات آرشیوی در مورد تاثیر تخصص صنعت موسسات حسابرسی بر پیامدهای حسابرسی مرتبط با مشتری می باشد و پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی ارائه می شود.
    کلیدواژگان: تخصص صنعت حسابرس، حق الزحمه حسابرسی، کیفیت گزارشگری مالی
  • جمال اکبرنژاد، جواد عظیمی، حیدر محمدزاده، علیرضا روشن ضمیر صفحات 48-62
    توسعه اطلاعات و پیشرفت سریع فن آوری در دهه های اخیر تحولی عظیم در تمام جنبه های زندگی و فعالیت های بشر ایجاد کرده و باعث حرکت به سمت اقتصاد دانش محور و منجر به تغییر پارادایم حاکم بر اقتصاد صنعتی شده است. امروزه سهم سرمایه فکری به دلیل تولید ثروت در اقتصاد مبتنی بر دانش می تواند نقش مهمی بر خلق ارزش افزوده و تولید ناخالص داخلی داشته باشد. سطوح مختلف ساختار مالکیت(مالکیت دولتی) با توجه به تصمیم گیری ها و فرصت ها سرمایه گذاری، تغییرات در منابع و متحمل شدت ریسک تجاری و... می توانند بر سرمایه فکری شرکتها تاثیر گذار باشند. انواع مالکیت و کنترل شرکتها منجر به تهییج و ایجاد انگیزه برای مدیران و مالکان در مورد ایجاد ارزش بیشتر برای شرکت یا تصمیم گیری بر اساس علاقه شخصی خود می شود. شرکت هایی که به طور شایسته ای رهبری و هدایت می شوند بییشتر توجه خود را به فعالیت هایی که باعث ایجاد ارزش می شود متمرکز می کنند. این پژوهش به بررسی آثار مالکیت دولتی بر وضعیت سرمایه فکری شرکتها می پردازد.همچنین دراین پژوهش به تحقیقات ارائه شده دراین مبحث وسیاست های اصل 44 و موانع اجرای این اصل نیز اشاره شده است.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، مالکیت دولتی، اصل 44
  • مینا مقدسی نیکجه، غلامرضا سلیمانی صفحات 63-77

    نظام راهبری شرکتی مفهومی است که در سالهای اخیر در زمینه پاسخگویی سازمان ها مطرح گردیده است. راهبری شرکتی به عنوان نظام و راهکاری که شرکتها به موجب آن هدایت و کنترل می شوند تعریف شده است و در بسیاری از تحقیقات حسابداری و حسابرسی به نقش کنترلهای داخلی، حسابرسی داخلی و کمیته حسابرسی در این نظام و کارکردهای آنها پرداخته شده است. در این مقاله، ابتدا به مفاهیم نظام راهبری شرکتی پرداخته می شود و طبقه بندی تجربی ارائه شده برای مدلهای نظام راهبری شرکتی با توجه به چگونگی جدایی مالکیت از مدیریت و کنترل شرکت و روابط بین ارگانهای مختلفی که شرکت را مدیریت و کنترل می کنند توضیح داده می شود. سپس به اصول سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی برای راهبری شرکتی اشاره می گردد. در ادامه مروری بر نقش و کارکرد کنترلهای داخلی، حسابرسی داخلی و کمیته حسابرسی در راهبری شرکتی ارائه و الگوی مطرح شده از سوی کمیته سازمان های مسئول کمیسیون تردوی تحت عنوان کوزو برای کنترلهای داخلی تشریح می گردد.

    کلیدواژگان: راهبری شرکتی، کمیته حسابرسی، کنترلهای داخلی، حسابرسی داخلی
  • رشید تاتلی، غلامرضا کردستانی صفحات 79-104
    مدیران واحد های تجاری، ممکن است برای بهتر نشان دادن وضعیت مالی و عملکرد خود، اقدام به دستکاری سود از طریق اقلام تعهدی، کنند که این کار می تواند کیفیت سود را تحت تاثیر قرار دهد. کیفیت سود نیز در تصمیم گیری های تجاری مورد توجه سرمایه گذاران قرار می گیرد. بنابراین در تحقیق حاضر این موضوع بررسی می شود که مدیران شرکت های درمانده مالی و ورشکسته از چه نوع مدیریت سود (برای افزایش منافع شخصی و یا افزایش ارزش شرکت) استفاده می کنند؟ و کیفیت سود در این گونه شرکت ها، چه وضعیتی دارد؟ برای این منظور ارتباط چهار ویژگی کیفی سود شامل کیفیت اقلام تعهدی، پایداری سود، قابلیت پیش بینی سود، یکنواختی سود، و اقلام تعهدی اختیاری به عنوان نماینده مدیریت سود، با سودآوری آتی برای 110 شرکت عضو بورس اوراق بهادار تهران، که با استفاده از مدل تعدیل شده آلتمن به سه گروه سالم، درمانده مالی و ورشکسته تقسیم شده اند، طی سال های 1381 تا 1389، مورد مطالعه قرار گرفت. شواهد حاکی از آن است که مدیریت سود در هر سه گروه شرکت های ورشکسته، درمانده و سالم، بیشتر به فرصت طلبانه بودن گرایش دارد. به علاوه ویژگی های کیفی سود بر نوع مدیریت سود تاثیری ندارند و مدیریت سود بهتر از ویژگی های سود می تواند سودآوری آتی را پیش بینی کند. همچنین، کیفیت سود در شرکت های سالم، بالاتر از شرکت های درمانده و ورشکسته است.
    کلیدواژگان: ویژگی های کیفی سود، مدیریت سود فرصت طلبانه، مدیریت سود کارا، سودآوری آتی
  • شهناز مشایخ، سپیده سادات نصیری صفحات 105-125
    در ادبیات مالی دنیا، سهام خزانه به عنوان یکی از استراتژی های مالی در اختیار مدیریت محسوب می شود تا در راستای اهداف شرکت به کار گرفته شود. هدف این مقاله بررسی سهام خزانه، شکل ممنوع معامله سهام عادی در ایران است که بر اساس مطالعات تجربی، استفاده از آن می تواند دارای مزایایی باشد که احتمالا منجر به سود هر دو طرف یعنی شرکت و سهامداران است. از زمان تشکیل بورس اوراق بهادار تهران در 1346، مدیران اولین شرکت سهامی به نام شرکت ملی نفت ایران این اجازه را داشتند تا در موارد مقتضی از حق استفاده از سهام خزانه به صورت بازخرید سهم خود بهره بگیرند، ولی با تصویب اصلاحیه قانون تجارت در سال 1348 این اجازه گرفته شد. این در حالی است که نه تنها در سایر بورس های دنیا همچنان معامله سهام خزانه انجام می گیرد، بلکه تعداد و حجم معاملات سهام خزانه و ارزش پولی این معاملات به طور سالانه بسیار قابل توجه است. بنا بر اهمیت سهام خزانه، در مطالعه حاضر به معرفی جوانب مختلف سهام خزانه، مرور پیامدهای احتمالی استفاده از آن در بورس های مختلف جهان و بررسی تاثیرات عدم امکان انجام معاملات سهام خزانه بر شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران پرداخته می شود. به این منظور، ادبیات مالی و مطالعات علمی صورت گرفته در نقاط مختلف بررسی و قوانین سهام خزانه در کشورهای مختلف مرور و مقایسه می گردد.
    کلیدواژگان: سهام خزانه، فرضیه علامت دهی، بورس اوراق بهادار
  • احسان زحمت کش صفحات 127-142
    تحقیق حاضر به مقایسه ی توان اقلام تعهدی و جریان های نقدی اصلی و تجدید ارایه شده برای پیش بینی جریان های نقد آتی می پردازد. جامعه آماری تحقیق شامل آن دسته از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که صورت های مالی آن ها تجدید ارایه شده است. بدین منظور از داده های 162 سال- شرکت که از این ویژگی برخوردار بودند، طی دوره زمانی 1386 تا 1390، استفاده شده است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نوع تحقیق های توصیفی- همبستگی می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Eviews انجام شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش رگرسیون خطی چند متغیره و برای مقایسه مدل های تحقیق از آزمون وونگ استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که همچنین اقلام تعهدی اصلی و اقلام تعهدی تجدید ارایه شده به ترتیب نسبت به جریان های نقدی اصلی و جریان های نقدی تجدید ارایه شده دارای توانایی بیشتری برای پیش بینی جریان های نقدی آتی می باشند.نتایج دیگر تحقیق نشان داد تفاوت معناداری بین توان اقلام تعهدی و جریان های نقدی تجدید ارایه شده و اقلام تعهدی و جریان های نقدی اصلی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: اقلام تعهدی اصلی، اقلام تعهدی تجدید ارایه شده، جریان های نقدی اصلی، جریان های نقدی تجدید ارایه شده، جریان های نقدی آتی
  • طه احمدزاده صفحات 145-158
    در اغلب کشورها موسسات حسابرسی متعددی بر فعالیتها و هزینه های دولتی نظارت داشته و یا حسابرسی می نمایند. این موازی کاری،فرصتها و مشکلاتی برای این موسسات ایجاد می کند. از طرفی ممکن است بین فعالیت موسسه عالی حسابرسی کشور مربوطه و سایر موسسات حسابرسی، دوباره کاری و همپوشانی و حتی احتمالا تعارض وجود داشته باشد، از طرف دیگر فرصت همکاری آموزشی، اشتراک اطلاعات و متدلوژی حسابرسی و نیز فرصت انجام حسابرسی مشارکتی می تواند به اثر بخشی و کارآیی بیشتر در فعالیتهای حسابرسی و شبه حسابرسی کمک کند و فشار ناشی از حسابرسی بر موسسات دولتی کاهش یابد.دانش و معرفت شناسی سنتی، حسابرسی مشترک را عامل بهبود کیفیت حسابرسی از طریق بالا یردن سطح دقت در کسب شواهد حسابرسی و حفظ استقلال مطلوب حسابرسان بنا به عدم هماهنگی و تبانی همزمان دو حسابرس و صاحبکار، می داند. که پشتوانه این استدلال در این جمله نهفته است که دو فکر بهتر از یکی می باشد. هدف اصلی این مقاله ضمن توصیف مزایای و معایب همکاری بین موسسات حسابرسی، به بیان دو مقوله تخریب کننده کیفیت حسابرسی یعنی سوارکاری مجانی و همچنین کسب فرصت برای مراوده نمودن اظهارنظر و مصالحه نمودن استقلال حسابرس، که در تضاد با دانش مرسوم این نوع حسابرسی هستند، خواهد پرداخت
    کلیدواژگان: حسابرسی مشترک، کیفیت حسابرسی، سوارکاری مجانی، استقلال حسابرس
  • شکرالله خواجوی، حمیدرضا رضایی، احمد اسحاقی صفحات 159-173
    تاریخ حسابداری از جمله موضوعاتی است که جایگاه آن در ادبیات حسابداری بسیار محدود بوده و نسبت به آن کم توجهی و یا بی توجهی شده است و حتی در عصر حاضر و به خصوص در دهه های اخیر که پیشرفت های شگرفی در کلیه ابعاد علم حسابداری به وقوع پیوسته نیز به وضوح قابل مشاهده است. حسابداری با تمدن همزاد است و در واقع یکی از الزامات شکل گیری تمدن، پیدایش حسابداری بوده است و هر کجا که از حسابداری بحث می شود ناگزیر سیستم نظارتی نیز برای کنترل دخل و خرج مطرح می شود. یکی از دلایل عظمت و افتخار ما ایرانیان در دوران هخامنشیان را می توان نتیجه دقت کنترل نظارت و سیستم منحصر به فرد اداری و مالی آن دوره به حساب آورد. زمانی که در واقع وسعت و عظمت ایران، به ویژه در زمان کورش و داریوش، همواره موجب مباهات و افتخار ایرانیان بوده است و پادشاهی همراه با رعایت انصاف بوده است و کنترل های زیادی روی منابع و مخارج کشور داشته اند. حکومت های مرکزی با تمرکز بر ساختارهای نظامی و اجتماعی و اقتصادی سیستم های پیچیده ی دولتی را به وجود می آوردند که ده ها نفر کارمند و کارگر و سرباز در آن مشغول به فعالیت بوده اند. در این حالت استفاده از روش های نظارتی دقیق در نوع خود برای اداره امور مالی کشور و دریافت مالیات و کنترل مخارج ضروری بوده است. در این حالت، کلیه ی فعالیت ها ثبت، کنترل و به فراخور نیاز گزارش هایی ارائه می شده که در این مقاله سعی بر بررسی موارد نظارتی و سیستم های کنترل داخلی موجود برای اجرای هر چه بهتر این امر شده است.
    کلیدواژگان: حسابرسی، امپراتوری هخامنشی، سیستم نطارتی و کنترل داخلی
  • مهلا صادقی صفحات 175-193
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی تطبیقی بورس اوراق بهادار ایران با سایر بورس های جهان است و جایگاه بورس ایران را از نظر بازدهی، ریسک، نرخ رشد ارزش بازار، شاخص نقدشوندگی و نقش بورس در اقتصاد ملی کشور نسبت به سایر بورس های منتخب تعیین و شناسایی می کند و نقاط قوت وضعف بورس ایران را بیان می کند. بازارهای مالی ایران چندان در بازارهای بین المللی تنیده نیستند، به این دلیل به طور مستقیم بحران مالی سال 2008 به ایران منتقل نشده است. با توجه به ساخت خاص اقتصاد ایران به درآمد نفتی، کانال اصلی انتقال بحران به اقتصاد کشور از طریق درآمدهای نفتی است. روش تحقیق از نوع توصیفی-پیمایشی بوده و قلمرو مکانی این پژوهش اعضای فدراسیون جهانی بورس هاست و روش نمونه گیری از نوع نمونه گیری ساده بوده و داده ها از سایت فدراسیون جهانی بورسها جمع آوری شده و داده هادرنرم افزار اس. پی. اس. اس 19 و ایویوز آنالیز شده است. و ازآزمون تی مستقل برای تست فرضیات تحقیق استقاده شده است. طبق نتیجه این پژوهش، بازدهی بورس اوراق بهادار ایران از سایر بورس های منتخب بالاتر است. بورس ایران نقش کمتری نسبت به سایر بورس های جهان در اقتصاد ملی کشور دارد. میزان ریسک در بورس اوراق بهادار ایران از سایر بورس های منتخب بالاتر است. بین نرخ رشد ارزش بازار بورس ایران با سایر بورس های جهان تفاوت معنی داری وجود ندارد. بورس ایران شاخص نقدینگی پایین تری نسبت به سایر بورس های منتخب دارد. در این پژوهش از جمله دلایل رشد شاخص بورس ایران، بهبود اوضاع اقتصاد جهانی، رکود بازارهای رقیب است و از جمله دلایل بالا بودن ریسک اوراق بهادار ایران را می توان استفاده نکردن درست از ابزارهای پوشش ریسک بیان کرد و بالا بودن ریسک در بورس ایران از جمله دلایل عدم سرمایه گذاری خارجی در ایران است. کوچک و کم عمق و دولتی بودن بورس ایران در مقابل سایر بورس های منتخب از جمله دلایل ضعف آن است.
    کلیدواژگان: بازدهی، نقش بورس در اقتصاد، نرخ رشد ارزش بازار، نقدشوندگی
|
  • Kaveh Mehrani, Salman Beik Boshroyeh, Zohreh Shahidi Pages 1-19
    The proliferation of accounting scandals has prompted the need to improve the relevance of financial reporting by setting up good governance structures. The relationship between corporate governance and information quality has been strongly debated in the context of developed countries. It is only recently that attention turned to the study of governance and financial disclosure in emerging countries. In this paper، we examine the effect of the governance mechanisms on the financial reporting quality for a sample of Tehran stock exchange company. Specifically، we focus on the characteristics of the board of directors and the ownership structure of the firms listed on the Tehran Stock Exchange during the period 1380–1389.
    Keywords: Financial information quality, earnings quality, Corporate governance, concentrated ownership, outside directors
  • Seyed Hossein Alavi Tabari, Zohreh Arefmanesh Pages 21-45
    Audit firms vary with respect to the quality of services they provide to their clients. One differentiation strategy is related to providing services to clients that are based on in-depth industry knowledge. Industry specialization helps audit firms increase the demand for audit and non-audit services، improves audit efficiency through economies of scale، creates barriers to entry by requiring new entrants to invest significant resources in relevant industries، and affects client-relevant audit outcomes like audit fees and financial reporting quality. This review attempts to evaluate critically the archival research on the effect of audit firm industry specialization on client-relevant audit outcomes. Some suggestions for future research are offered.
    Keywords: Industry specialization, Audit fees, Financial reporting quality
  • Mina Moghadasi Nikjeh, Dr Gholamreza Soleimani Pages 63-77

    The corporate governance system is a concept that recently has been emerged regarding the accountability of the organizations. The corporate governance has been defined as mechanisms with which steering and monitoring of firms are conducted، and in many accounting and auditing researches، it has been referred to the role of the internal controls، internal audit and audit committee in its mechanisms and functions. In this paper، first، we take a look at corporate governance concepts and tentative classification models of corporate governance are explained based on the design of separation between ownership and management، control and interrelationship among different managing and controlling groups. Then، there is a reference to Organization of Economic Co-operation and Development (OECD) principles for corporate governance. Furthermore، this paper reviews the role and functions of internal controls، internal audit and audit committee، and the individualized components of internal control based on the COSO Report are presented.

    Keywords: corporate governance, internal controls, internal audit, audit committee
  • Rashid Tatli, Gholamreza Kordestani Pages 79-104
    Business managers may better illustrate the financial position and performance، attempting to manipulate earnings by accruals، that this can affect the quality of earnings. Earnings quality in business decisions being considered by investors. Therefore، this study will review the Company''s financial distressed and bankrupt what type of earnings management (to increase personal benefits or to increase the company''s value) are used by. And the quality of earnings in these companies، what is happening. For this purpose، the relationship between four Earnings Attributes، include accruals quality، earnings persistence، earnings predictability، earnings smoothness and discretionary accruals as a proxy for earnings management، the future profitability for the 110 companies in Tehran Stock Exchange، using Altman adjusted model in three groups of healthy companies، financial distressed and bankrupt are divided over the years 1381 to 1389 were studied. Evidence suggests that earnings management in all three group companies bankrupt، distressed and healthy tends to be more opportunistic. In addition، the Earnings attributes type of earnings management do not contribute، and earnings management Performs better than Earnings attributes in predicting future profitability. Also، the quality of earnings in healthy companies، than distressed and bankrupt companies is higher.
    Keywords: Earnings Attributes, Opportunistic earnings management, Efficient Earnings management, Future profitability
  • Shahnaz Mashayekh, Sepideh Sadat Nasiry Pages 105-125
    Treasury stock is one of the financial strategies of management to achieve the goals of organization. The purpose of this paper is to review treasury stock، the prohibited trading of common stock in Iran، which could have many benefits for both parts of transactions according to the results of empirical studies. Since the formation of the Tehran Stock Exchange in 1967، the executives of listed firms such as the National Iranian Oil Company were allowed to use its right to redeem their shares، but after the passage of amendment of the commercial law in 1969، treasury stock was banned. However، not only treasury stock can be used in many stock exchanges worldwide، but also the volume and number of treasury stock trading and its monetary value is increasing very significantly each year. Based on the importance of treasury stock، the this paper reviews various aspects of treasury shares to introduce its consequences and discuss the effects of non-utilization of treasury stock on listed firms in Tehran Stock Exchange. To this end، we reviewed finance literature and scientific studies conducted in treasury stock and compared commercial laws in different countries.
    Keywords: Treasury stock, signaling theory, stock exchange
  • Pages 127-142
    The present researh is dealing with a comparison between the ability of accruals، the main cash flow، and the restated in order to predict the futuer cash flow. The statistical society of the research comprises those firms listed in The Tehran Stock Exchange and whose financial lists have been restated. To fulfil the research، data from 162 year-firm from the year 1386 to the year 1390 have been collected، The present research in terms of purpose is practical and is a descriptive-correlation research. The data are analyzed using the Eviews software. The method used in the resarch is the multi-variable linear regression، and the Vuong test is used to compare the research models. The research results display that the restated accruals، respectively، compared to the main cash and the restated cash more ability of predicting the future cash flows. Other results shown the accruals and the restated cash flows have got the same ability in predicting the future cash flows، compared to the accruals and the main cash flows.
    Keywords: Main accruals, Restated accruals, Main cash flows, Restated cash flows, Future cash flows
  • Taha Ahmadzadeh Pages 145-158
    In most countries، various audit firms، supervise or auditing the government operates and expenditures. These parallel activities create problems for these institutes. On the one hand، it may create repetition and overlapping، even contradiction، between the country''s high auditing institute and other auditing firms. On the other hand، it may help to create opportunities for instructional cooperation، information share and auditing methodology and it may decrease the pressure on state-run audit institutes. The traditional knowledge and epistemology considers joint audit as the factor of improving audit quality through enhancing precision level in securing audit witnesses and preserving the auditors'' desired independence which is resulted from the lack of cooperation resulted from stimulus two auditors. The theoretical base of this argument lies in this statement that «Two minds are better than one.» The main objective of this article is to express two destructive categories of auditing quality i. e. «free ride» and securing opportunities for exchanging ideas and compromising over auditor''s independence، meanwhile it will deal with the benefits and deficits of cooperation among audit institutes.
    Keywords: joint audit, auditing quality, free ride, auditor\'s independence
  • Dr Shokroallah Khajavi, Hamid Reza Rezaei, Ahmad Eshaghi Pages 159-173
    Accounting of such matters is limited and its role in the accounting literature or neglect is significantly less and less attention has been neglected or even in the present day، especially in recent decades، tremendous progress in all aspects of accounting occurred also clearly visible. Twin accounting civilization is actually one of the requirements for the formation of civilizations، the developments of accounting and where the discussion of the accounting firms is and the monitoring system is proposed to control income and expenditure. One of the reasons for the glory and honor of Iranians in Achaemenid period can result accurately monitor and control the administration the unique system of considered. The extent and magnitude of the time، especially in times of Cyrus and Darius، has always been the pride and honor of Iranians and with the kingdom of justice and control over resources and spending a lot of country said. Central government with a focus on economic، social and military structures and systems - government complex، there were dozens employees and workers and soldiers were working on it. In this case، methods of monitoring the financial affairs of its kind in the country and get control of taxation and spending is necessary.
    Keywords: Auditing, Achaemenid Empire, Monitoring System, Internal Control
  • Mahla Sadeghi Pages 175-193
    This study aims at comparing Iran’s stock exchange with other stock exchanges in the world. It determines the rank of Iran’s exchange stock among other significant stock exchanges considering the efficiency، risk، the growth rate of the market value، liquidity index، and the role of the exchange stock in the national economy. It also shows the strengths and weaknesses of Iran’s stock exchange. Financial markets in Iran are not involved in the international markets; hence، the financial crisis did not enter Iran. Since the economy of Iran depends on the revenue from oil، this revenue is the main channel for the financial crisis to enter Iran. This study is a descriptive-survey study; its domain includes the members of the International Federation of Stock Exchanges; the simple sample selection method is used; data are collected from the websites of the International Federation of Stock Exchanges and Iran’s stock exchange; spss 19 and EViews softwares are used in order to analyze the data and the independent T test is applied to test the study hypotheses. According to the results، the efficiency of Iran’s stock exchange is higher than those of other stock exchanges in the world; Iran’s stock exchange a lower role compared to the other famous stock exchanges in national economy; its risk is higher compared to the other famous stock exchanges in the world; there are significant differences between the growth rate of Iran’s stock market and those of other stock exchanges; Iran’s stock exchange has a lower liquidity index compared to the famous stock exchanges in the world. This study shows that the world economic recovery and the recession in competitive markets are the main reasons of the growth of Iran’s stock index; the high risk of Iran’s securities is due to improper use of risk coverage policies and the high risk in Iran’s stock exchange is one of the most important reasons of the poor foreign investments in Iran; the principal weakness of Iran’s stock exchange is its small size and the fact that it is governmental.
    Keywords: efficiency, the role of the stock exchange in the economy, the growth rate of the market value, liquidity