فهرست مطالب

حسابداری و منافع اجتماعی - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1393)

نشریه حسابداری و منافع اجتماعی
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 14، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهه برزگر* صفحات 1-15
    هدف این پژوهش، ارزیابی نتایج تحقیقات داخلی و خارجی پیرامون میزان مشارکت استفاده کنندگان در فرایند تدوین استانداردهای حسابداری و نقش آن ها در اثرگذاری بر فرایند تدوین استانداردها است. میزان مشارکت استفاده کنندگان در فرایند تدوین استاندارد به عنوان یک عامل اساسی در مشروعیت نهادهای تدوین کننده استاندارد تلقی می شود. استفاده کنندگان از صورت های مالی دارای قدرت بالقوه جهت تاثیرگذاری بر فرایند تدوین استاندارد هستند. یافته های پژوهش به طور کلی نشان می دهد که میزان مشارکت استفاده کنندگان در فرایند تدوین استانداردهای حسابداری اندک است. نداشتن زمان و منابع کافی جهت مشارکت، هزینه مشارکت و احتمال موفقیت از دلایل عمده مشارکت اندک استفاده کنندگان در فرایند تدوین استانداردها است.
    کلیدواژگان: مشارکت، استانداردهای حسابداری، فرایند تدوین استاندارد
  • خانم زینب احمدی*، آقا محسن دستگیر صفحات 17-35
    در این تحقیق به بررسی عوامل موثر بر رتبه بندی شرکتهای بورس اوراق بهادار تهران از نظر به موقع بودن گزارش حسابرسی می پردازد بنابراین جامعه آماری کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادر تهران می باشد. محقق با استفاده از روش حذف سیستماتیک تعداد 92 شرکت را به عنوان حجم نمونه انتخاب نمود. محقق برای تجزیه و تحلیل داده ها از دو نرم افزار SPSS، Eviews استفاده نموده است. برای آزمون فرضیات ابتدا با استفاده از آزمون کلموگروف_ اسمیرنف داده نرمال سنجی شدند، که به علت نرمال نبودن بعضی از متغیرهای تحقیق، محقق با استفاده از تابع ASINH اقدام به نرمال کردن داده ها نمود. قبل از آزمون فرضیات ابتدا به کمک آزمون لیمر روش آزمون ترکیبی و تابلویی داده ها مشخص شد. که نتیجه این آزمون نشان داد که داده ها باید به صورت پانل دیتا وارد نرم افزار بشوند، سپس به کمک آزمون هاسمن روش تصادفی و یا ثابت آزمون فرضیات مشخص شد. نتیجه آزمون رگرسیون به روش تک متغیره نشان داد که در بین متغیرهای مستقل فقط اندازه شرکت موجب افزایش زمان ارائه گزارش حسابرسی می شود و سایر متغیرها (نوع گزارش حسابرسی، درصد مالکیت دولتی) بر رتبه بندی شرکتها از نظر به موقع بودن گزارش حسابرسی تاثیر معنی داری نداشتند.
    کلیدواژگان: اندازه شرکت، اهرم مالی، به موقع بودن، رتبه، گزارش حسابرسی
  • زهرا نصراللهی*، زهره عارف منش، الهام رضایی نژاد، شیما تیموری صفحات 37-59

    در صورت تسلط تفکر اقتصادی صرف، در مفهوم سازی توسعه به عنوان یکی از مهمترین اهداف جوامع امروز، تاکید بر ابعاد کمی توسعه مانند افزایش سرمایه گذاری، بهره وری عوامل تولید، پیشرفت تکنولوژی و نوآوری به عنوان شروط لازم برای توسعه قرار می گیرد. اما توسعه دارای ابعاد کیفی نیز می باشد به طوری که مفهومی تحت عنوان سرمایه اجتماعی، که به دنبال غنی سازی کنش های اجتماعی ناشی از افزایش تمایل به مشارکت و اعتماد اجتماعی است در این زاویه مطرح است. سرمایه اجتماعی، از طریق طراحی، تقویت و روزآمد کردن نهادها و ساختارهای اجتماعی منجر به تسهیل کنش های اقتصادی و کاهش هزینه های معاملاتی می شود. در این معنا ارتباطات انسانی می تواند به یکی از ابزارهای مهم در بدست آوردن سهم بیشتری در دنیای رقابت، تبدیل شود. اعتماد یکی از مهمترین عوامل موثر در ارتباط به شمار می آید. بر اساس این فرض که مولفه اعتماد در داد و ستد های برون سازمانی موجب افزایش سودآوری و کاهش بخشی از هزینه ها (هزینه معاملاتی) می شود، این مقاله به بررسی تاثیر اعتماد بر سودآوری متقابل بین مشتریان و تامین کنندگان پرداخته است. در این مقاله با استفاده از رویکرد تئوری بازی ها، به بررسی عوامل موثر بر ارتباطات مشتری و تامین کننده(اعتماد) پرداخته شده و نشان داده می شود که اعتماد را می توان به صورت یک داده قابل اندازه گیری مالی بیان نمود. نتایج تحقیق نشان می دهد که مدیریت باید توجه بیش تری به نقش اعتماد در ارتباطات خارج سازمانی در فرآیند انتخاب شریک و خرید داشته باشد زیرا موجب افزایش سود متقابل می شود.

    کلیدواژگان: اعتماد، تامین کننده، نظریه بازی ها
  • عسگر پاک مرام*، خانم مینا رشیدیان، جعفر بیک زاد صفحات 61-79
    نظارت بهتر توسط مکانیزم های نظام راهبری شرکتی، منجر به محافظه کاری بیشتر در صورت های مالی برای اطمینان از صحت اطلاعات مندرج در صورت های مالی و اطمینان از عدم اقدامات یک جانبه مدیریت به نفع خویش می گردد. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین مالکیت دولتی و محافظه کاری شرطی حسابداری است. در این پژوهش، برای سنجش محافظه کاری شرطی از معیار محافظه کاری مبتنی بر اقلام تعهدی (مدل بال و شیواکومار) استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. که با روش حذفی، 83 شرکت در نمونه آماری این پژوهش قرار گرفته اند، دوره زمانی پژوهش سال های 1385 تا 1390است. برای آزمون فرضیه های صورت بندی شده از رگرسیون چندگانه خطی و آزمون مقایسه میانگین دو جامعه مستقل بهره گیری شده است. نتایج آزمون نشان می دهد درصد مالکیت دولتی بر سطح محافظه کاری شرطی حسابداری تاثیر دارد و از بین متغیرهای کنترلی وارد شده در مدل، (اندازه شرکت و اهرم مالی) اندازه شرکت رابطه ی مثبت با محافظه کاری شرطی داشته و اهرم مالی رابطه منفی با محافظه کاری شرطی حسابداری دارد.
    کلیدواژگان: مالکیت دولتی، محافظه کاری شرطی حسابداری، اقلام تعهدی
  • صابر جلیلی، رضا پیرایش*، لیلی قاسم زاده صفحات 81-103
    برای اتخاذ هر تصمیم سرمایه گذاری بالقوه، سرمایه گذار بایستی بر یک مبنای منظم، قضاوت هایی را انجام دهد، شواهد نشان می دهد که سرمایه گذاران هنگام اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری و تصمیم گیری در مورد نگهداری پرتفوی با تورش های سرمایه گذاری مشخصی روبرو هستند. در این پ‍‍‍ژوهش تورش های سرمایه گذاری شامل حسابداری ذهنی، زیان گریزی، و تورش نمایندگی مورد مطالعه قرار می گیرد و چگونگی تاثیر هرکدام از این تورش ها بر فرایند تصمیم گیری افراد مورد کنکاش قرار خواهد گرفت. یک فرد به عنوان یک سرمایه گذار بایستی این حقیقت را در نظر داشته باشد که هنگام اتخاذ تصمیمات سرمایه گذاری هیجانات ممکن است نقش بسیار مهمی را در فرایند سرمایه گذاری ایفا کند. بنابراین در این پژوهش رابطه بین هوش هیجانی کلی و اجزای هوش هیجانی، و تصمیم گیری های سرمایه گذاری افراد و همبستگی های موجود بین آنها مورد مطالعه قرار می گیرد. 270 نفر از سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران، به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. که هوش هیجانی و تورش های حسابداری ذهنی، زیان گریزی و نمایندگی این افراد با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت تایید یا رد فرضیه های تحقیق از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین متغیرهای اصلی تحقیق (هوش هیجانی و تصمیم گیری سرمایه گذاران) رابطه مستقیم وجود دارد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، حسابداری ذهنی، زیان گریزی، تعصب نمایندگی
  • سید جعفر لاریمی*، ابراهیم محسنی صفحات 105-119
    این مقاله به بررسی سیاست های و ارزیابی تحقیقات تفسیری حسابداری (IAR) می پردازد. به این منظور مقاله حاضر جایگاه و وجوه اشتراک بین تحقیقات تفسیری حسابداری را با بدنه اصلی و جریان تحقیقات انتقادی حسابداری مورد بررسی قرار می دهد. تحقیقات تفسیری حسابداری یک مفهوم گسترده است که معانی متعددی را در بر دارد و غالبا با نظریه های کلاسیک و سنتی در علوم اجتماعی مرتبط است، و تلاش می کند که نظریه های مدرن و پسا مدرن اجتماعی را نفی کند وبه همین منظور روی نقش و کارکرد حسابداری تاثیر می گذارد.[8].پژوهشگران تحقیقات مذکور، که بر ترویج این نوع پژوهش ها تاکید دارند، روش های متعددی را برای رسیدن به این امر پیشنهاد نموده اند.امروزه، پژوهشگران این نوع تحقیقات خواستار تعریف و ارائه یک فضای مستقل و متمایز آکادمیک هستند که بر مبنای نتایج تحقیقات تفسیری حسابداری ایجاد شده باشد. در این مقاله ماهیت، هویت وکارکرد تحقیقات تفسیری حسابداری و نیز جایگاه آن نسبت به سایر تحقیقات حسابداری بررسی شده است. همچنین به تحقیقات تفسیری بر مبنای تقسیم بندی رزلندر (Roselender) و دیلارد (dillard) که نوعی تحقیقات «روش شناختی، فلسفی و ایدئولوژیک» است، اشاره شده است. واژه های کلیدی، تحقیقات تفسیری حسابداری، تحقیقات انتقادی حسابداری، تئوری حسابداری، حسابداری عملی
    کلیدواژگان: تحقیقات تفسیری حسابداری، تحقیقات انتقادی حسابداری، تئوری حسابداری، حسابداری عملی
  • ناصر ایزدی نیا، مهران محمدی* صفحات 121-138
    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تفکیک اجزاء پایدار و ناپایدار سود در شرکت های محافظه کار و غیر محافظه کار بر ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری می باشد. برای انجام این پژوهش از اطلاعات 103 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در یک دوره شش ساله از سال 1385 تا 1390 استفاده شد. برای سنجش محافظه کاری از معیار عدم تقارن زمانی شناسایی سود و برای سنجش مربوط بودن اطلاعات حسابداری به ارزش سهام از معیار قیمت سهام استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که جداسازی تفکیک پایدار و ناپایدار سود در شرکت های محافظه کار تفاوت معناداری در ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری ایجاد نمی کند. اما در شرکت های غیر محافظه کار این رابطه معنادار است.
    کلیدواژگان: محافظه کاری، پایداری سود، ارزش مربوط بودن اطلاعات حسابداری
  • غلامرضا امیرسلیمانی*، فرزانه یوسفی اصل صفحات 139-158
    اغلب تئوری های اقتصادی بر این اساس بنا شده اند که افراد در رویارویی با رویدادهای اقتصادی مختلف به صورت منطقی عمل می کنند و کلیه اطلاعات موجود، در فرایند ارزیابی آن ها منظور می شود. مشاهده رفتار تصمیم گیری افراد در تحقیقات مختلف، موجب تردید در این تئوری ها شده و نشان داده است که در اغلب موارد، افراد در تصمیم گیری به صورت منطقی رفتار نمی نمایند. یکی از تئوری هایی که به منظور توجیه رفتار غیرمنطقی افراد در تصمیم گیری مطرح گردیده است؛ تئوری حسابداری ذهنی است. بر مبنای این تئوری، فرد نگاه کلان خود به مجموعه سرمایه گذاری های را از دست می دهد و تلاش می کند تا تعادلی بین زمان لذت بردن از منافع سرمایه گذاری و یا خرید کالا و خدمات و درد ناشی از پرداخت ایجاد نماید. این تئوری عنوان می نماید که افراد، بودجه های جداگانه ای را برای مصارف ضروری و غیر ضروری خود دارند و مبلغ معینی از سود را بر حسب منبع تامین آن ممکن است به مصارف متفاوتی برسانند. در این مقاله کوشش شده است تا به ابعاد مختلف حسابداری ذهنی و ریشه های آن، کاربردها و تحقیقات مختلف در این حوزه پرداخته شود.
    کلیدواژگان: حسابداری ذهنی، تئوری مطلوبیت مورد انتظار، اصل قابلیت تعویض و تئوری انتظارات
  • عیسی زارعی*، محمد خیری، نغمه سادات یزدگردی، مسلم عباس زاده صفحات 159-174
    از آنجایی که آموزش، بیش از هر موضوعی متاثر از تحولات فناوری است، بعنوان نهاد اصلی و رسمی جامعه، نیاز دارد خود را به فناوری های جدید مجهز کند. در این مقاله دلایل اختلاف در انتخاب فناوری در زمینه آموزش حسابداری دو دوره کارشناسی ارشد و دکتری مورد بررسی قرار میگیرد. این یک تحقیق پیمایشی کاربردی بوده و از طریق انتخاب یازده فناوری مختلف و ارسال پرسش نامه به دوگروه از اساتید دوره کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه های مختلف وتجزیه وتحلیل نتایج بدست آمده از این اطلاعات انجام شده است. ابزار اندازه گیری این تحقیق پرسش نامه بوده و روش آماری آن آزمون t می باشد. نتایج تحقیق بیانگر وجود تفاوت معنادار بین استفاده از موارد یاد شده در بین دو گروه از اساتید حسابداری دوره کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه ها می باشد. راه حل عملی برای پوشش این فاصله، استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات در آموزش حسابداری جهت افزایش کیفیت آموزش توسط اساتید و از طرفی تلاش دانشجویان جهت یادگیری فناوری های نوین و استفاده عملی از آن می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، ارتباطات، حسابداری، فناوری، مرتبه علمی
  • علی اصغر کیان ارثی*، مجید سعادت صفحات 175-193
    شکاف جنسیتی درآمد به طور پیوسته و در سطح دنیا به اثبات رسیده است. این مقاله اساسا بر مبنای داده های کشور آمریکا است، اما شکاف بین درآمد زنان و مردان در هر کشوری وجود دارد. بحث مداومی وجود دارد مبنی بر اینکه شکاف جنسیتی درآمد صرفا اجتناب ناپذیر و به طور منطقی نتیجه منصفانه الگوهای کاری و رفتاری متفاوت زنان و مردان است و یا تاثیر تبعیض کارفرما در مقابل زنان، می باشد. رویکرد سرمایه انسانی که در آن متغیرهای توضیحی مختلفی برای کوچک شدن اندازه شکاف درآمدی به کار می رود، اغلب برای این استدلال استفاده می شود که بخش بیشتر شکاف ناشی از تبعیض نیست، بلکه ناشی از سرمایه گذاری های متفاوت زنان و مردان در کار است. به هرحال نه سرمایه گذاری ها و نه نتایج از راه های تساوی جنسیتی قابل ارزیابی نیستند و مفهوم زیربنای مدل انتخاب های منطقی که در مقابل پشت پرده بحث تساوی جنسیتی ایجاد شده است نیز دارای نقص است. به نظر می رسد تبعیض با الگوهای کاری و رفتاری جنسیتی پیچیده شده است. بسیاری از متغیرهای توضیحی سرمایه انسانی، خود نیاز به توضیح دارند. فهم شکاف مستلزم شناسایی محدودیت های مدل های سرمایه انسانی است. امید می رود رویکرد تکنیکی تری نسبت به چنین مدل هایی اتخاذ شود و همچنین در مورد موضوعاتی فراتر از این رویکرد نیز اندیشه شود.
    کلیدواژگان: جنسیت، استخدام، تبعیض، شکاف جنسیتی حقوق
|
  • Elaheh Barzegar* Pages 1-15
    This study reports the results of internal and external surveys about participation level of financial statement users and their influence on the process of setting accounting standards. Participation in standard-setting processes is known as a key indicator of standard setters’ legitimacy. Financial statement users have the potential to exert strong positive influence in the shaping of accounting standards. The findings suggest that، In general، participation of financial statement users in setting accounting standards were limited. Lack of time and recourse، costs، and probability of success are explaining this limited level of participation.
    Keywords: participation, accounting standards, standard, setting process
  • Miss Zeinab Ahmadi *, Miss Mohssen Dastgir Pages 17-35
    This study examines the factors that influence the ranking of companies in Tehran Stock Exchange In terms of timeliness of audit report, so the statistical population is all listed firms on the Tehran Stock Exchange. Researcher selected a sample of 92 companies using systematic removal. Researcher has used SPSS, Eviews software to analyze data. To test the hypothesis first using Kolmogorov-Smirnov test the data were normalized, that because of not being normality in some variables, researcher Using ASINH function managed to normalize the data. Before testing the hypotheses, with aid of Lymr test, identified synthesis and panel testing method on data. The results of this test indicated that the data should be panel data to enter to software, then, by using The Hausman test identified random or fixed method for testing the hypotheses. Univariate regression test results showed that from the independent variables, only firm size causes to increase the time in the audit report and other variables (audit reports, the percentage of institutional ownership of stock,) in term of timeliness of audit reports, not significantly impact on Rating Companies.
    Keywords: Firm size, Financial leverage, Timeliness, Rank, Audit report
  • Zahra Nasrollahi, Zohreh Arefmanesh, Elham Rezaee Nejad Pages 37-59

    The concept of development As one of the most important goals of today's societies, If dominant the economic thinking simply, Guidelines such as increasing investment, Productivity of factors of production, technology and innovation, is proposed As necessary conditions for the development. But focus to the spiritual aspect of the development, has raised the concept of social capital Seeks to enrich the social interaction of trend increase to participation and social trust. Social capital, through design, strengthening and updating the institutions and social structures Leads to facilitate of economic activity and reducing transaction costs. In this sense, Human communication Can be converted an important tool in gaining a greater share in the world. Trust is considered one of the most important factors in relationship. Based on the assumption that, Trust component Increases profitability and reduces the transactions costs (transaction costs) in external trade, This paper examines the impact of trust on the profitability of mutual between customers and suppliers. In this paper using game theory approach, we examine factors affecting customer and supplier relationships (Trust) and show trust can be expressed by financial measure. The results show, Management should be more attention to the role of Trust in relationships outside the organization in The partner selection and buying process. This increases the mutual benefit.

    Keywords: Trust, supplier, game theory
  • Dr Asgar Pakmaram*, Mrs Mina Rashidian, Dr Jafar Beikzad Pages 61-79
    The best control by companies running systems mechanisms to be sure the correctness of inserted information in financial lists and lack of management unilateral steps resulted to more conservatism in their own interest. The goal of this paper is the investigation of the relationship between governmental ownership and accounting conditional conservatism. in this paper, it had been used of conservatism on the base of pledges items (Ball and Shivakumar) for the measurement of conditional conservatism. The statistical populations of this study are companies listed in Tehran Stock Exchange. That 83 companies sampled for this study by using omitting method. Time period of this study is 1385-1390. Hypothesis obtained from linear multiple regression and test of comparing are rages of two independent population are utilized for testing in this study. The findings show that governmental ownership affects conditional accounting conservatism and controlled variables emerged in model (company size and financial lever companies size has positive relation with conditional conservatism and financial lever has negative relation with conditional accounting conservatism.
    Keywords: governmental ownership, conditional accounting conservatism, pledges items
  • Saber Jalili, Reza Pirayesh*, Leili Ghasemzadeh Pages 81-103
    For each potential investment, a number of judgments must be made, sometimes on a regular basis. Evidence indicates that investors may grapple with certain behavioral biases as they make their investment decisions. This study considered the heuristic bias of representativeness, as well as the framing issues of mental accounting and aversion to loss relative to how each affects investor decision making. When making the numerous decisions one must address as an investor, it is important to consider the fact that emotions will play a role in the process. Therefore, the intent of this study was to determine whether a correlation exists between the outcomes of the decisions an individual makes, relative to investing, and their level of emotional intelligence conducting this study, a survey was utilized to gather information regarding individual's decision-making tendencies, related to the three investment biases, as well as to measure each participant's emotional intelligence and the components related thereto. One hundred forty eight undergraduate students and faculty members from two private universities in the central United States participated in the study. Parametric and nonparametric correlation analyses were conducted in an attempt to identify the correlation that exists between the various investment biases and the different components of emotional intelligence. While the biases of representativeness, mental accounting and aversion to loss overall did not reveal a significant correlation with emotional intelligence or its components, support was found for the representativeness and mental accounting biases on the item level. Results also determined that females struggled with the representativeness bias overall and on the item level to a greater extent than did the male subjects. Furthermore, the findings revealed that the youngest participants scored significantly lower than their more mature counterparts in the areas of total emotional intelligence and the emotional intelligence components of intrapersonal and adaptability. The results related to age and emotional intelligence are consistent with findings from previous research. Suggestions for future research were provided, as further exploration is needed in considering the influences emotional intelligence may have on investors and the biases with which they struggle.
    Keywords: Emotional Intelligenc, mental accounting, aversion toloss, representativenes
  • Seyed Jafar Larimi *, Ebrahim Mohseni Pages 105-119
    This article reviews the policies and evaluating interpretive accounting research (IAR) deals In order to present an interpretation of Accounting Research status and commonalities between the main body and the investigation will examine critical accounting.Interpretive accounting research is a broad concept that involves multiple meanings and Classical theories in the social sciences often linked And modern and postmodern social theory tries to deny Therefore, the role and function of affect and Accounting The Research Scholars Encourage this kind of research focus Several methods have been proposed to achieve this Today, researchers sought to define this type of research and provide a separate and distinct academic environment are Today, researchers sought to define this type of research and provide a separate and distinct academic environment are Account has been created based on the interpretation of research results In this paper, the nature of identity, an interpretation of Accounting Research functionality and its position relative to other accounting research has examined Interpretive research-based segmentation Roselender and Dillard kind of research "methodology, philosophical and ideological" is mentioned
    Keywords: Interpretative Accounting Research, Critical studies in accounting, accounting theory, accounting practice
  • N.Izadi Nia, M. Mohammadi* Pages 121-138
    The aim of study is to study the effect of separating stable and unstable components of Earnings in conservative and unconservative companies on value relevance of accounting information. To perform this research, information of 130 companies listed in the Tehran Stock Exchange in a six-year period from 2007-2012 was used. To measure conservatism, the time asymmetry criterion in identifying profit and loss and to measure relevance of accounting information to share value, the share price criterion was used. Results of research indicate that separating stable and unstable components of profit in conservative companies o not provide significant difference in value relevance of accounting information but this relationship is significant in non-conservative companies.
    Keywords: conservatism, Earnings sustainability, value relevance of accounting information
  • Gholamreza Amirsoleimani *, Farzaneh Yousefi Asl Pages 139-158
    Most economic theories accordingly have been established in the face of rational decision making and all information contained in their evaluation process. Study of Decision-making behavior of individuals in different researches led to doubt these theories and show that in most cases, people do not behave in a logical way. One theory that has been proposed to explain the unreasonable behavior of people in decision-making is mental accounting theory. Based on this theory, people loses a grand look to the set of their investment And tries to balance between time of enjoying of investment and the pain of paying. This theory suggests that people, separate budgets for their necessary expenses and unnecessary amount of profits according to the source of it. In this paper we attempt to explain the various aspects of mental accounting and it’s roots, applications and researches are needed in this area.
    Keywords: mental accounting, Expected utility theory, Fungibility principal, Expectancy Theory
  • Esa Zarei *, Mohammad Kheiri, Naghmeh Alsadat Yazdgerdi, Moslem Abbas Zadeh Pages 159-174
    Since education is the most affected by the changes in technology as major institutions and formal community needs to equip itself with new technologies. In this paper, the difference in the choice of technology in teaching both undergraduate and graduate accounting will be examined. This is a practical survey of eleven different technologies are selected and sent a questionnaire to a group of graduate teachers and Ph.D in various universities of the results of the data analysis is done. The research instrument was a questionnaire and t-test is a statistical method. The results show that there is a significant difference between the above two groups of undergraduate and graduate accounting faculty of the university. Practical solutions to cover the gap, the greater use of information technology in accounting education in order to improve the quality of education by teachers and the other students trying to learn new technologies and the use of it.
    Keywords: Education, academic, communication, accounting, technology
  • A.A.Kianerci*, M. Saadat Pages 175-193
    A gender gap in earnings has proven both persistent and universal. This paper relies mainly on U.S. data, but a gap between women’s and men’s earnings exists in every country. There is a continuing debate as to the extent to which the gap reflects merely the inevitable and reasonably fair result of differing work patterns and behaviors by women and men or the impact of employment discrimination against women. The human capital approach, in which various explanatory variables are used to shrink the perceived size of the gap, is often used to argue that much of the gap is due, not to discrimination, but to differing investments in employment by women and men. However, neither “investments” nor “outcomes” can be assessed in gender neutral ways and the model’s underlying notion of rational choices made against the backdrop of a gender neutral playing field is flawed. Discrimination appears to be entwined with gendered work patterns and behaviors; many of the human capital “explanatory” variables themselves require explanation. Understanding the gap requires recognition of the limitations of human capital models, and a willingness both to take a more sophisticated approach to such models, and to think beyond this approach.
    Keywords: Gender, Employment, Discrimination, Gender pay gap