فهرست مطالب

مجله پرستار و پزشک در رزم
سال یازدهم شماره 40 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمیرا صدیقی نژاد، حسین محمودی* صفحات 6-13
    مقدمه

      مراقبت تیمی به عنوان راهی برای افزایش کیفیت ارائه مراقبت های بهداشتی و حفظ ایمنی موردتوجه قرارگرفته است. بااین حال به نظر می رسد ویژگی های این مفهوم و نحوه ب کارگیری آن نیاز به تحلیل بیشتر و دقیق تر برای شفاف شدن و تمایز مفاهیم مشابه جهت سنتز تئوری شود؛ بنابراین هدف این تحلیل مفهوم، شفاف سازی مفهوم مراقبت تیمی در بخش مراقبت ویژه، در عمل بالینی است.

    روش ها

     این تحلیل با استفاده از استراتژی واکر و اوانت انجام شد. این رویکرد، یکی از روش های مفهوم پردازی و تکامل مفهوم است که نهایتا به توسعه تئوری می انجامد. جستجوهای مطالعات در بانک های اطلاعاتی Web of Sciences، Scopus، Iran Medex، Magiran، SID بعلاوه ناشرانی از قبیل PubMed و موتورهای جستجوی Google Scholar, Semantic Scholar  بین سال های 1987 تا نوامبر 2021 به زبان فارسی و انگلیسی انجام شد

    یافته ها

      تجزیه و تحلیل مطالعات مرتبط نشان می دهد که مفهوم مراقبت تیمی یک فرآیند پویا بین متخصص مراقبت های بهداشتی که در تعاملی مبتنی بر مشارکت، شناخت و وابستگی متقابل، اعتماد، درک و احترام متقابل، هدف گذاری مشترک، به اشتراک گذاشتن اطلاعات، مسئولیت و قدرت در تصمیم گیری ها و حل مسئله در جهت دستیابی به بهترین  و موثرترین پیامد برای بیمار و خانواده باهم همکاری می کنند.

    نتیجه گیری

      این تحلیل مفهومی به درک بهتر ویژگی های مراقبت تیمی در بخش مراقبت ویژه کمک می کند و درک مشترکی برای ارتباطات در محیط های آموزشی، پژوهشی و بالینی فراهم می کند، همچنین توسعه تعریف نظری از مراقبت تیمی را ارتقا می دهد.

    کلیدواژگان: مراقبت تیمی، همکاری، کار تیمی، بخش مراقبت ویژه، تحلیل مفهوم
  • آرش محفلی*، احمد سلطانی، اکبر حاجی قاسمعلیان صفحات 14-25
    مقدمه

    پس از اعلام و گسترش اپیدمی COVID-19، نیروهای نظامی و انتظامی ایران موظف شدند با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیستمی برای مقابله با بیماری همه گیری کرونا ایجاد کنند. این مطالعه به بررسی تاثیر راهبردها و نظارت های ارتش جمهوری اسلامی ایران بر مدیریت شیوع بیماری می پردازد.

    روش ها

    نوع تحقیق کاربردی و روش اجرای تحقیق، توصیفی با رویکرد تحلیل استنباطی مربوط به بررسی شاخص ها و مولفه های مراکز درمانی نظامی در مقابله با بیماری کرونا بود. چهار معیار اصلی و متغیر کلان شامل بکارگیری نیروی انسانی، امکانات و منابع، پشتیبانی از مراکز نظامی و غیر نظامی و ارائه خدمات پیشگیرانه آن، مدنظر قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش برای مرحله کیفی شامل معاونت های ستاد نیروهای چهارگانه و مسئولان بیمارستانی و برای مرحله کمی (پرسشنامه)، شامل حدود 500 نفر از پرسنل مرتبط با مدیریت سوانح بیمارستانی شاغل در بیمارستان های وابسته به ارتش در تهران بود. تحلیل داده ها با روش آلفای کورنباخ از طریق نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    در بخش تحلیل و وزندهی46 مولفه استخراجی، مدیریت صحیح در بکار گیری نیرو، با بالاترین وزن مورد توجه ارزیابان قرار گرفته است. همچنین عملکرد ارتش در کل با توجه به میانگین کل 37/62 از امتیازات وزن دهی شده دریافتی در وضعیت خوب قرار می گیرد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که ارتش جمهوری اسلامی ایران نقش محوری در مدیریت بحران برای مقابله با همه گیری کووید-19 و تامین تجهیزات پزشکی و حفاظتی داشته است. اما برای عملکرد بهتر لازم است پیش از وقوع هرگونه بحران در کشور تجهیزات و نیروهای لازم ایجاد شود.

    کلیدواژگان: ارتش جمهوری اسلامی ایران، خدمات پزشکی، کووید-19، همه گیری جهانی
  • شیلا شجاعیان، افسانه خواجوند خوشلی*، جوانشیر اسدی، لیلا سادات عزیزی صفحات 26-33

    اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی و شیوع روزافزون آن در سال های اخیر میان نوجوانان، شرایط چالش برانگیزی را برای آن ها و والدینشان ایجاد کرده است. پژوهش حاضر با هدف، مقایسه اثربخشی درمان شناختی- رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی با درمان هیجان مدار بر انعطاف پذیری شناختی و تکانشگری در نوجوانان دارای اعتیاد به اینترنت صورت گرفت. روش پژوهش، طرح پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل نوجوانان دارای اعتیاد به اینترنت ساکن در شهر تهران بود که 45 نفر از داوطلبین واجدین شرایط به شیوه نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (1996)، مقیاس هیجانخواهی زاکرمن (1978)، پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010) و مقیاس تکانشگری بارات (1959) استفاده شد. هشت جلسه 90 دقیقه ای درمان شناختی- رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان هیجان مدار، به طور جداگانه برای گروه های آزمایش اجرا شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر ‏‎‏و با آزمون تعقیبی بن فرونی تحلیل شدند. نتایج نشان داد درمان شناختی- رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان هیجان مدار سبب افزایش انعطاف پذیری شناختی و کاهش تکانشگری می شوند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، درمان شناختی- رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان هیجان مدار بر انعطاف پذیری شناختی و تکانشگری در نوجوانان دارای اعتیاد به اینترنت تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند

    کلیدواژگان: درمان شناختی - رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی، درمان هیجان مدار، انعطاف پذیری شناختی، تکانشگری، اعتیاد به اینترنت
  • اباسط میرزایی*، عباس گمار، مرتضی جعفری، علی بیگی نصیری، سارا عباسپور، نسیم حاتمی صفحات 34-39
    مقدمه

     بهره وری و بهینگی تخت بیمارستانی از مواردی است که برای ایجاد مدیریت کارآمد بسیار حیاتی است. در این مطالعه ظرفیت بهره مندی تخت بیمارستانی دریک بیمارستان نظامی در شهر تهران با استفاده از یادگیری ماشینی مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    مطالعه حاضر به روش توصیفی در سال 1401 انجام شد. با استفاده از داده های آماری بیمارستان نظامی، بررسی میدانی و جای گذاری آن در شاخص پیشنهادی این مطالعه، ظرفیت بهره مندی تخت بیمارستانی برای تخت های بخش های مراقبت ویژه بیمارستان (ICU1، ICU2، ICU3 وN ICU) محاسبه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که درصد اشغال تخت کل بیمارستان نزدیک به حداقل استاندارد است اما تفاوت آشکاری در میزان درصد اشغال تخت بخش ها وجود دارد، در نتیجه به نظر می رسد که از نظر توزیع بین بخش ها انجام اقداماتی منجر به بهبود درصد اشغال تخت، کاستن از بار اضافی برخی بخش ها و افزایش ظرفیت بهره مندی کاری بخش های دارای درصد اشغال تخت پائین شود.

    نتیجه گیری

     فرمول پیشنهادی ارائه شده در این مطالعه با سنجش میزان استفاده از ظرفیت موجود و شناسایی علل عدم استفاده ازحداکثر ظرفیت برای رسیدن به ظرفیت بهره مندی مطلوب به مدیران در افزایش بهره وری بیمارستان کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: بهره وری، بهره وری تخت بیمارستانی، مدیریت بیمارستان
  • حسین فریدنیا*، طهورا رفیعی، رضا جلیلی نیکو صفحات 40-47

    امروزه یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین اقشار در جامعه، مربوط به قشر پزشکان و پرستاران می باشد که در چند سال اخیر شاهد فداکاری های آنان در مبارزه با بیماری منحوث کرونا  بودیم؛ از طرفی موضوع سلامت و سبک زندگی پرستاران به دلیل شرایط کاری متفاوت این افراد می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. در همین راستا هدف از تحقیق حاضر تاثیر تمرینات ورزشی عمومی به شیوه فانکشنال بر انگیزه شرکت در کلاس های ورزشی پرستاران نظامی می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها  نیمه تجربی می باشد که آزمودنی ها به دو گروه کنترل و آزمایش، هر کدام به تعداد 17 نفر تقسیم گردیدند. جامعه آماری شامل پرستاران نظامی شاغل در ارتش بود که 34 نفر از آنان به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه انگیزه مشارکت در ورزش گیل و همکاران (1983) بود که برای تعیین میزان پایایی بخش های مختلف از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که این ضریب برای مجموع متغیرها 80/0 به دست آمد. از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف جهت بررسی توزیع طبیعی داده ها استفاده شد و برای بررسی تجانس واریانس از آزمون لون و جهت تجزیه وتحلیل داده ها و مقایسه میانگین گروه های آزمودنی از آزمون یونیوریت(تحلیل کوواریانس) استفاده گردید. بررسی ها در پژوهش حاضر نشان داد که تمرینات ورزشی عمومی به شیوه فانکشنال بر انگیزه ی شرکت در کلاس های ورزشی پرستاران نظامی اثر معنا داری دارد (36/0  sig =، 38/18 F=).

    کلیدواژگان: پرستاران نظامی، ورزش، تمرینات فانکشنال، انگیزه
  • حسین موسوی، سمیرا نسبی زاده، شهریار صادقی، علیرضا شهریاری، مراد اسماعیل زالی، وحید هادی، هادی پورمیرزایی علیائی، سعید هادی* صفحات 48-54
    زمینه و هدف

    بیماری های قلبی عروقی (CVD) با شیوع قابل توجهی در کشورهای در حال توسعه و خاورمیانه، علت اصلی مرگ و میر در سطح جهان است. الگوهای غذایی نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت CVD دارند. این مطالعه مروری بر رژیم غذایی MIND و تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق تمرکز دارد.

    روش ها

    یک بررسی جامع از مطالعات منتشر شده بین سال های 2021 و 2023 با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Google Scholar و Scopus انجام شد. عبارات کلیدی شامل «بیماری قلبی»، «CVD»، «رژیم غذایی MIND» و « Mediterranean-DASH diet for Neurodegenerative Delay» بود. مطالعات مربوط به تاثیر رژیم غذایی MIND بر CVD، شامل مطالعات کوهورت،مقطعی و مورد شاهدی وارد شدند.

    یافته ها

    رژیم غذایی MIND، غنی از غذاهای گیاهی، چربی های غیراشباع از روغن زیتون، و گوشت قرمز و لبنیات کم، رابطه معکوس معنی داری با عوامل خطر CVD نشان می دهد. اجزای خاصی مانند غلات کامل، حبوبات، انواع تمشک ها و آجیل با کاهش وزن بدن، کاهش سطح CRP و بهبود مارکرهای قلبی عروقی مرتبط بودند. نتایج متضاد در برخی از مطالعات پیچیدگی تاثیرات رژیم غذایی بر سلامت قلب را برجسته می کند.

    نتیجه گیری

    رژیم غذایی MIND یک استراتژی غذایی مناسب برای کاهش خطرات قلبی عروقی، با پیامدهایی برای عملکرد بالینی و سیاست سلامت عمومی ارائه می کند. با این حال، تحقیقات آینده، به ویژه کارآزمایی های تصادفی سازی شده و کنترل شده، باید علیت را ایجاد کنند و اثربخشی رژیم غذایی را در بین جمعیت های مختلف بیشتر بررسی کنند.

    کلیدواژگان: بیماری قلبی عروقی، رژیم غذایی MIND، رژیم غذایی Mediterranean-DASH، رژیم غذایی، سلامت قلب و عروق
  • محمدحسن کاظمی گلوگاهی* صفحات 55-61
    مقدمه

    سالانه نزدیک به 600 میلیون نفر در جهان به بیماری های ناشی از غذا مبتلا شده و هر سال 420 هزار نفر بر اثر ابتلا به این بیماری ها جان خود را از دست می دهند.

    روش کار

    این مطالعه به منظور بررسی یک مورد طغیان گاستروآنتریت در یکی از یگان های نظامی واقع در شمال شرق کشور در اردیبهشت 1397 انجام شد. به منظور تعیین عامل بیماری، یک لیست خطی تهیه و توسط 296 نفر ار کارکنان یگان تکمیل گردید. سپس با محاسبه خطر نسبی برای وعده های غذایی مصرف شده طی 48 ساعت پیش از آغاز طغیان و با کمک روش لایه بندی برای حذف اثر مخدوش شدگی، منبع طغیان شناسایی گردید. فاصله زمانی بین مواجهه با منبع طغیان و پیک طغیان به عنوان میانه دوره کمون بیماری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    طی این طغیان 323 نفر به بیماری مبتلا شدند. میزان حمله بیماری 22.4 درصد بود. این طغیان از نوع منبع مشترک و غذازاد بود. شایع ترین علائم بیماری به ترتیب تب، اسهال و سردرد بود. در بین وعده های غذایی مصرفی در 48 ساعت پیش از آغاز طغیان، تنها خطر نسبی تخم مرغ آب پز معنی دار بود و به عنوان عامل طغیان شناسایی گردید (2.4 = RR). به احتمال زیاد عامل ایجادکننده طغیان، شیگلا و به احتمال کمتر سالمونلا بوده است.

    نتیجه گیری

    فاصله زمانی زیاد چند ساعته بین پخت وعده شام و توزیع آن و آلودگی ثانویه دیگ حاوی تخم مرغ ها عامل زمینه ساز ایجاد طغیان بوده است.

    کلیدواژگان: بررسی طغیان، دیسانتری باسیلی، شیگلا، شیگلوز، عفونت های غذازاد
|
  • Homeira Sedighi Nezhad, Hosein Mahmoudi* Pages 6-13
    Background and Aim

    Team care has been considered as a way to increase the quality of health care delivery and maintain safety. However, it seems that the characteristics of this concept and how to use it need more and more detailed analysis to clarify and differentiate similar concepts to synthesize the theory. Therefore, the purpose of this conceptual analysis is to clarify and analyze the concept of team care in the intensive care unit in clinical practice.

    Methods

    This analysis was conducted using Walker and Avant’s strategy. This approach is one of the methods of conceptualization and concept development that ultimately leads to the development of the theory. Literature searches were conducted in the databases of Web of Sciences, PubMed, Scopus, Iran Medex, Magiran, SID, and internet search engines (Google Scholar, Semantic scholar) between 1987 and November 2021 in Persian and English.

    Results

    Analysis of related studies shows that the concept of team care is a dynamic process between health care professionals that collaborate in interaction based on participation, cognition and interdependence, trust, mutual understanding and respect, shared goal setting, information sharing, responsibility and power in decision-making and problem-solving to achieve the best and most effective outcome for the patient and family.

    Conclusion

    This conceptual analysis helps to better understand the characteristics of team care in the intensive care unit and provides a common understanding of communication in educational, research and clinical settings, as well as promotes the development of theoretical definition of team care.

    Keywords: Team care, Collaboration, Teamwork, Intensive care unit, Concept analysis
  • Arash Mahfeli*, Ahmad Soltani, Akbar Hajighasemalian Pages 14-25

    The World Health Organization (WHO) categorized the novel coronavirus disease (COVID-19) outbreak as a global pandemic on 12th March 2020. After declaration of the COVID-19 epidemic, the Iran government took several measures to contain the outbreak. As the epidemic propagated, and due to limited resources ,both military and law enforcement civil service of Iran was assigned to integrate in operating the National epidemiological efforts in collaboration with the Ministry of Health and Medical Education (MoHME) and  established a system to cope with the disease COVID-19 pandemic. This study assessed the impact of a armed forces strategies, guidelines and supervisions of Islamic Republic of Iran army on managing the outbreak in terms of military hospitals preparedness for emergency admission of patients, responses to overall daily emergencies, providing the lifesaving medical equipment and medicines. Results generally showed that Islamic Republic of Iran Army has played a pivotal role in crisis public administration to combat the COVID-19 pandemic, as well as providing the medical and protective equipment.

    Keywords: COVID-19, global pandemic, Medical Services, Iran Army
  • Shila Shojaeian, Afsaneh Khajevand Khoshli*, Javanshir Asadi, Leila Sadat Azizi Pages 26-33

    Addiction to the Internet and virtual space and its increasing prevalence in recent years among teenagers has created challenging conditions for them and their parents. The purpose of this study was to compare the effectiveness of cognitive-behavioral therapy based on mindfulness with emotion-oriented therapy on cognitive flexibility and impulsivity in adolescents with Internet addiction. The research method was the design of pre-test, post-test, follow-up with the control group. The statistical population included teenagers with Internet addiction living in Tehran, and 45 eligible volunteers were selected through available sampling. In order to collect data, Yang Internet Addiction Questionnaire (1996), Zuckerman Impulsivity Scale (1978), Dennis and Vanderwaal Cognitive Flexibility Questionnaire (2010) and Barratt Impulsivity Scale (1959) were used. Eight 90-minute sessions of cognitive-behavioral therapy based on mindfulness and emotion-oriented therapy were performed separately for the experimental groups. The data were analyzed using the method of analysis of variance with repeated measurements and Ben-Ferroni post hoc test. The results showed that cognitive-behavioral therapy based on mindfulness and emotion-oriented therapy increase cognitive flexibility and decrease impulsivity. Based on the findings of the present study, cognitive-behavioral therapy based on mindfulness and emotion-oriented therapy on cognitive flexibility and impulsivity in adolescents with Internet addiction had no significant difference from each other.

    Keywords: cognitive-behavioral therapy based on mindfulness, emotion-oriented therapy, cognitive flexibility, impulsivity, Internet addiction
  • Abasat Mirzaei*, Abbas Gomar, Morteza Jafari, Ali Beigi Nasiri, Sara Abaspur, Nasim Hatami Pages 34-39
    Introduction

    Efficiency and optimization of the hospital bed is one of the things that is very critical to create an efficient management. In this study, the utilization capacity of a hospital bed in a military hospital in Tehran was investigated using machine learning.

    Methods

    The present study was carried out descriptively in 1401. By using the statistical data of the military hospital, field survey and placing it in the proposed index of this study, the utilization capacity of the hospital bed for the beds of the special care departments of the hospital (ICU1, ICU2, ICU3 and NICU) was calculated and analyzed.

    Results

    The findings of the present study showed that the percentage of bed occupancy of the whole hospital is close to the minimum standard, but there is an obvious difference in the percentage of beds occupied by the departments, as a result, it seems that in terms of distribution between the departments taking measures to improve the percentage of bed occupancy, reduce the extra load of some departments and increase the working capacity of departments with low bed occupancy percentage.

    Conclusion

    The proposed formula presented in this study will help managers in increasing the efficiency of the hospital by measuring the utilization of the available capacity and identifying the reasons for not using the maximum capacity to reach the optimal utilization capacity.

    Keywords: Productivity, Hospital bed productivity, Hospital management
  • Hossein Faridniya* Pages 40-47

    Nowadays, one of the most important and influential segments in society is related to the medical professionals, including doctors and nurses. In recent years, we have witnessed their sacrifices in the fight against the COVID-19 pandemic. On the other hand, the health and lifestyle of nurses can be quite challenging due to their different working conditions. The aim of this research is to investigate the effect of general exercise in a functional way on the motivation of military nurses to participate in sports classes. The study is semi-experimental, with participants divided into control and experimental groups. The statistical population consists of military nurses in the army, with 34 of them selected through sampling. The data collection tool was the Gill et al (1983), which was used to determine the reliability of different sections using Cronbach's alpha coefficient, which was 0.80 for all variables. The Kolmogorov-Smirnov test was used to examine the normal distribution of data, and the Levene's test was used to examine the homogeneity of variances. The data were analyzed using the analysis of variance (ANOVA) to compare the mean of the experimental and control groups. The results showed that general functional exercises have a significant effect on the motivation of military nurses to participate in sports classes (sig = 0.36, F=18.38); furthermore, other components of the study such as progress, readiness created, energy discharge, and group cohesion of military nurses also had a positive effect.

    Keywords: Military Nurses, Sport, Functional Exercises, Motivation
  • Hossein Mousavi, Samira Nesbizadeh, Shahriar Sadeghi, Alireza Shahriari, Murad Esmail Zali, Vahid Hadi, Hadi Pourmirzaei Aliai, Saeid Hadi* Pages 48-54
    Background

    Cardiovascular diseases (CVD) are the leading cause of mortality globally, with a significant prevalence in developing countries and the Middle East. Dietary patterns play a crucial role in the prevention and management of CVD. This narrative review focuses on the Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay (MIND) diet and its impact on cardiovascular health.

    Methods

    A comprehensive review of literature published between 2021 and 2023 was conducted using PubMed, Google Scholar, and Scopus databases. Key terms included "heart disease," "CVD," "MIND diet," and "Mediterranean-DASH diet for Neurodegenerative Delay." Studies addressing the effect of the MIND diet on CVD, comprising cohort, cross-sectional, and case-control studies, were included.

    Results

    The MIND diet, rich in plant-based foods, unsaturated fats from olive oil, and low in red meat and dairy, shows a significant inverse relationship with CVD risk factors. Specific components like whole grains, legumes, berries, and nuts were associated with reduced body weight, lower CRP levels, and improved cardiovascular markers. Contrasting results in some studies highlight the complexity of dietary influences on heart health.

    Conclusion

    The MIND diet presents a viable dietary strategy for reducing cardiovascular risks, with implications for clinical practice and public health policy. However, future research, particularly randomized controlled trials, must establish causality and further explore the diet's efficacy across diverse populations.

    Keywords: Cardiovascular disease, MIND diet, Mediterranean-DASH diet, nutrition, heart health
  • MohammadHassan Kazemi-Galougahi* Pages 55-61
    Introduction

    Every year, about 600 million people in the world get infected foodborne diseases and 420,000 people die each year due to these diseases.

    Methods

    This study was conducted to investigate a gastroenteritis outbreak in one military unit located in the northeast of Iran in May 2017. In order to determine the source of the disease, a line listing was prepared and completed by 296 staff of the unit. Then, the source of the outbreak was identified by calculating the relative risk for the meals consumed within 48 hours before the beginning of the outbreak and using the stratification method to adjust the confounding effect.

    Results

    In this outbreak 323 people were infected. The disease attack rate was 22.4%. 51% of staff were infected. The most common symptoms of the disease were fever, diarrhea and headache, respectively. Only the relative risk of boiled eggs was significant and was identified as the source of the outbreak (RR = 2.4). The cause of the outbreak was Shigella and less likely Salmonella.

    Conclusion

    The long-time gap between the cooking of dinner and its distribution has been one of the underlying factors of the outbreak. It seems that the boiled eggs remain in the lukewarm water inside the pot for several hours before being distributed to the staff and the secondary contamination of the pot containing the eggs was the cause of this outbreak.

    Keywords: outbreak investigation, bacillary dysentery, shigella, shigellosis, foodborne infections