فهرست مطالب

Physical Treatments Journal
Volume:3 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن امیری*، هاشم سلمان دریس صفحات 9-15
    هدف
    بررسی تغییر ضخامت عضلات شکمی در بیماران کمردرد مزمن غیر اختصاصی خوابیده در وضعیت هوک لایینگ همرا با کاهش میزان ثبات سطحی که بر روی ان دراز کشیده اند.
    روش بررسی
    دریک مطالعه نیمه تجربی ازنوع موردی - شاهدی 20 مرد سالم غیر ورزشکار و20 مرد بیمار مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی با حد اقل طول مدت 3 ماه درد به روش نمونه گیری احتمالی و دردسترس در حالی که در بر روی سطوح با وضعیت ثبات متفاوت در وضعیت هوک لایینگ خوابیده مورد ارزیابی قرار گرفتند. افراد شرکت کننده در وضعیت هوک لایینگ: 1- روی سطح ثابت 2- در حالی که فوم رولر زیر ستون فقرات قرار گرفت و 3- در حالیکه فوم رولر زیر ستون فقرات و پای چپ قرار گرفته و بطور همزمان پای دیگرانها با زانوی صاف در زاویه تعیین شده حفظ می گردید قرار می گرفتند و ضخامت چهار عضله شکمی شامل مستقیم -عرضی، مایل داخلی ومایل خارجی در انتهای دم و در انتهای بازدم بوسیله الترا سونوگرافی نوع B اندازه گیری شد. اطلاعات جمع اوری شده با با استفاده ار سیستم نرم افزار SPSS بررسی گردید.
    یافته ها
    عضلات مایل داخلی و عرضی شکم درگروه افراد سالم در وضعیت دم و بازدم در سه وضعیت دارای تفاوت معنادار اماری بودند بطوری که این اختلاف اندازه در وضعیت بازدم معنادار تر بود. 001/0 P< در گروه افراد بیمارنیزعضله مایل داخلی و عضله عرضی شکمی تنها درمقایسه بین وضعیت یک و دو در انتهای بازدم تفاوت معنادار اماری نشان دادند. 005/0 P< در مقایسه ضخامت عضلات در بین دو گروه بجز عضله راست شکمی مابقی عضلات در کلیه وضعیت ها در حالت بازدم دارای تفاوت معنادار اماری بودند 001 /0، P< 005 /0 P<
    نتیجه گیری
    عضلات مایل داخلی و عرضی شکمی در بیماران در وضعیت های بی ثبات تر نسبت به افراد سالم فعالیت کمتری نشان دادند. بحث:بی ثباتی وضعیتی با چرخش محوری ستون فقرات کمری نیاز به افزایش فعالیت عضلات مایل داخلی و عرضی شکمی را ایجاد می کند در حالی که در بیماران کمردردی مزمن غیر اختصاصی پروسه درد مزمن ودرگیری عضلانی مانع از فعالیت این عضلات می گردد.
    کلیدواژگان: بی ثباتی، عضلات شکمی، کمردرد غیر اختصاصی مزمن، رل استوانه ای، التراسونوگرافی
  • احمدرضا عسگری آشتیانی، اسماعیل ابراهیمی، گیتی ترکمان *، محسن امیری صفحات 16-23
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین اثربخشی تمرینات اختصاصی ثبات دهنده عضلات گردن نسبت به تمرینات ایزومتریک حداکثری برترس از درد و حرکت، دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد، بهبود ناتوانی و درد مزمن گردن انجام شد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی کنترل شده روی 50 بیمار گردن درد مزمن طی سالهای 92-1391 انجام شد. بیماران در دو گروه 25 تایی تمرین های ثبات دهنده و ایزومتریک حداکثری قرار گرفتند. درد، شدت ناتوانی، دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد و ترس از درد و حرکت قبل، 4، 8 و 12 هفته پس از مراجعه ارزیابی شد. برنامه درمانی هر دو گروه شامل 48 جلسه تمرین طی 8 هفته، هر هفته 6 جلسه بود. از آزمون های آنالیز واریانس، آزمونهای t مستقل و t زوج برای مقایسه نتایج قبل، حین و بعد از درمان بین گروهی و درون گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین درد در هر دو گروه تمرینی ثبات دهنده و ایزومتریک حداکثری کاهش یافت (P=0/482). میانگین ناتوانی گردن نیز در هردو گروه تمرینی کاهش معنی داری را نشان دادند (P<0/001). میانگین FABQ-W نیز در هردو گروه کاهش معنی داری را نشان دادند (P<0/001) ولی میانگین FABQ-PA نیز اگرچه در هر دو گروه کاهش یافتند ولی از نظر آماری معنی دار نبودند. (P=0/938). میانگین TSK نیز در هر دو گروه کاهش معنی داری را نشان داد (P<0/001).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که هر دو روش تمرین ثبات دهنده و تمرین ایزومتریک حداکثری در بیماران با درد مزمن گردن سبب کاهش درد و ناتوانی کاهش ترس از درد و حرکت و کاهش دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد می شوند. منتها تمرینات ثبات دهنده بطور معنی داری از تاثیر بیشتری برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: درد مزمن گردن، تمرین ثبات دهنده، تمرین ایزومتریک حداکثری، دیدگاه های اجتنابی ناشی از درد، ترس از درد و حرکت
  • سمیه کریمی بدرابادی، سید صدرالدین شجاع الدین * صفحات 24-28
    زمینه و هدف

    تمرین درمانی امروزه در راس درمانهای توصیه شده جهت بیماران کمر درد است و محققین بسیاری بر این موضوع هم عقیده اند که از میان تمرینات ارائه شده تمرینات ثباتی در شرایط مزمن شدن درد و تمرینات مکنزی در شرایط حاد کمر درد مناسب ترین گزینه می باشد. در این میان تاثیر اعمال جریانات الکتریکی در درمان کمر درد، هرچند کوتاه مدت و اندک باشد از نظرها دور نمانده است و روشی موثر جهت کنترل و درمان بیماران شناخته شده است.در این حیطه جریان همانند سازی شده ی پتانسیل عمل که به تازگی ابداع شده است توجه محققین زیادی را به خود جلب کرده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه ی کار آزمایی بالینی 24 بیمار دختر جوان با کمر درد مزمن به طور تصادفی در یکی از دو گروه ورزش های منتخب با و بدون کار برد جریان APS قرار گرفتند.هر دو گروه به مدت چهار هفته(14 جلسه درمانی)تحت درمان قرار گرفتند.یکی از دو گروه همراه با تمرینات منتخب طی 14 جلسه هر جلسه ده دقیقه جریان APS را نیزروی ناحیه ی دردناک کمر دریافت کردند.داده ها بر اساس پرسشنامه ی کیوبک برای سنجش میزان درد و پرسشنامه اسوستری جهت بررسی میزان عملکرد ستون فقرات بیماران، جمع آوری شد و با استفاده از روش های آمار استنباطی شامل، آزمون کلمو گروف – اسمیرنف جهت بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها، آزمون t نمونه های وابسته جهت مقایسه امتیاز آزمودنی ها درهریک از متغیرهای مورد نظر تحقیق دردو مرحله پیش و پس از انجام تمرین در هریک از گروه های تمرینی و آزمون t نمونه های مستقل به منظور مقایسه تفاوت میانگین امتیاز دوگروه تمرینی پیش از اجرای طرح، به منظور بررسی عدم تفاوت بین دو گروه در هریک از شاخص های مورد نظر،و نیز پس از جرای دوره تمرینی در هریک ازمتغیرهای مورد نظرتحقیق در سطح 5% استفاده شده است. کلیه محاسبات توسط رایانه و با استفاده از نرم افزار SPSS15 انجام شده و نمودارها با استفاده ازنرم افزار EXCELL2010 رسم شده است.

    یافته ها

    بهبود عملکرد و کاهش درد در هر دو گروه به طور معنا داری افزایش یافته است اما این تفاوت در دو گروه معنا دار نمی باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این بررسی، تمرینات منتخب ورزشی با و بدون کاربرد جریان APS در دو گروه موجب بهبود عملکرد و کاهش درد بیماران شد و هرچند این بهبود در گروه با کاربرد جریان APS شاخص تر بود، اما دو گروه به طور معناداری برتری نسبت به هم نداشتند.

    کلیدواژگان: درد، عملکرد، دستگاه پتانسیل همانند سازی شده، تمرینات منتخب درمانی
  • فاطمه احسانی، زهرا مصلی نژاد*، زهرا احمدی زاده، مرتضی تقی پور صفحات 29-33
    زمینه وهدف
    گردن درد از جمله عوارض شایع اسکلتی-عضلانی است که می تواند بدلیل حفظ وضعیت نامناسب سر و گردن در حین کارایجاد یا تشدید شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط کار با کامپیوتر بر گسترش وضعیت سر به جلو آمده در کارکنان اداری و ارتباط آن با گردن درد بود.
    مواد و روش ها
    در سال1390،در یک مطالعه مقطعی از بین کارکنان اداره کل بهزیستی استان سمنان با سابقه کاری بیش از یکسال، تعداد 165 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. پس از تکمیل پرسش نامه و مشخص شدن وجود گردن درد، به جهت کنترل متغیر مخدوش کننده جنسیت،60 نفر از کارکنان خانم به روش جور شدن در دو گروه 30 نفره گردن درد و سالم قرار گرفتند و از طریق گونیامتر زاویه سر نسبت به گردن (زاویه کرانیوورتبرال) مورد ارزیابی قرار گرفت. مدت کار با کامپیوتر در طول روز کاری نیز در دو گروه سنجیده شده واطلاعات بدست آمده جهت آنالیز وارد نرم افزارSPSS گردید.از آزمون کای اسکوئر وآزمون t مستقل برای تحلیل اطلاعات مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بررسی تکرار پذیری ابزار ها قابل قبول بود (پرسش نامه و روش اندازه گیری زاویه کرانیورتبرال، با دو بار اندازه گیری با ضرایب همبستگی رده ای به ترتیب 872/0 و 89/0 بود). نتایج آماری نشان داد که زاویه کرانیوورتبرال در دو گروه گردن درد و سالم تفاوت معنی داری داشت و کمتر از گروه سالم بود(P<0.001). رابطه بین کار بیش از سه ساعت با کامپیوتر و وجود وضعیت سر به جلو آمده معنی دار بود (P=0.01).
    بحث و نتیجه گیری
    زاویه کرانیوورتبرال در کارکنانی که بیش از سه ساعت در طول روز از کامپیوتر استفاده می کردند نسبت به گروه مقابل کاهش چشمگیرتری داشت و این افراد 52/5 برابر بیشتر در معرض وضعیت سر به جلو آمده و گردن درد قرار می گرفتند.اندازه گیری زاویه کرانیوورتبرال روشی مناسب برای ارزیابی وضعیت سر و گردن نشان داده شد.
    کلیدواژگان: وضعیت سر به جلو آمده، کار با کامپیوتر، گردن درد، کارکنان اداره
  • بشری هاتف، فرید بحرپیما*، محمدرضا مهاجری تهرنی صفحات 34-40
    هدف
    کاهش قدرت عضلانی مخصوصا در اندام تحتانی در بیماران دیابتیک نوع 2 به اثبات رسیده است. اما سرعت پیشرفت ضعف عضلانی هنوز معلوم نیست. هدف این مطالعه بررسی حداکثر گشتاور ایزومتریک و کانسنتریک اکستنشن و فلکشن زانو در بیماران دیابتیک نوع 2 (T2DM)بالای 10 سال سابقه بیماری با گروه T2DM با سابقه کمتر از10 سال و با گروه کنترل که از لحاظ جنس، توده بدنی و شدت فعالیت بدنی (PAI) و درگیری عروقی محیطی بر اساس شاخص نسبت فشار خون مچ پایی به بازویی (ABI) با بیماران متناظر شده اند، بود.
    روش بررسی
    حداکثر تورک ایزومتریک و کانسنتریک اکستنشن و فلکشن زانو بدست آمده توسط دستگاه ایزوکینتیک بین 18 بیمار T2DM با سابقه کمتر از10 سال و 12 بیمار T2DM بالای 10 سال سابقه بیماری و 20 فرد سالم متناظر شده با اثر تداخلی جنس و اثر کوواریانس سن مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج تجزیه تحلیل two-way ANCOVA نشان داد که بیماران T2DM با سابقه بیماری کمتر و بیشتر از 10 سال از گروه سالم متناظر، از قدرت ایزومتریک و کانسنتریک کمتر در حرکت خم و راست کردن زانو برخوردار بودند (0.02> p-value) که این کاهش قدرت با افزایش قند خون و HbA1c رابطه معنادار داشت (0.002> p-value). بین دو گروه بیمار نیز تفاوت معنادری دیده نشد. زنان از مردان ضعیف تر بودند (0.002> p- value)و بین عامل جنس و بیماری اثر تداخلی معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    کاهش قدرت عضلات فلکسور و اکستانسور زانو در هر دو جنس بیماران دیابتیک نوع دو با افزایش تعداد سال ابتلا بیشتر می شود اما سرعت این کاهش بسیار آهسته است.
    کلیدواژگان: بیماری دیابت نوع 2، قدرت عضلانی، ایزوکینتیک، زانو
  • محمد کلانتریان*، هومن مینونژاد، رضا رجبی صفحات 41-48
    هدف
    محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطرساز بروز آسیب اسپرین مچ پا می باشد که می تواند کنترل عصبی_عضلانی عضلات اطراف مچ پا را دچار اختلال کند. لذا هدف از تحقیق حاضر مقایسه ی زمان آغاز فعالیت الکترومیوگرافی منتخبی از عضلات اطراف مفصل مچ پای ورزشکاران دارای محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا با ورزشکاران سالم، در حین انجام حرکت پرش_فرود تک پا می باشد.
    روش بررسی
    15 نفر ورزشکار مرد دارای محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا در گروه دارای محدودیت و همین تعداد ورزشکار مرد فاقد محدودیت دامنه ی حرکتی دورسی فلکشن مچ پا نیز در گروه سالم قرار گرفتند. جهت اندازه گیری دامنه ی حرکتی مچ پا از گونیامتر یونیورسال استفاده شد. زمان آغاز فعالیت الکترومیوگرافی عضلات پرونئوس لانگوس، گاستروکنمیوس خارجی، سولئوس و تیبیالیس قدامی، حین انجام تکلیف پرش فرود تک پا ثبت شد. برای مقایسه زمان آغاز فعالیت الکترومیوگرافی عضلات بین دو گروه از روش آماری تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. سطح معنی داری در تمامی تجزیه و تحلیل های آماری کوچکتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که عضلات پرونئوس لانگوس، گاستروکنمیوس خارجی و سولئوس در گروه ورزشکاران دارای محدودیت حرکتی، به طور معنی داری دارای تاخیر بیشتری در زمان آغاز فعالیت خود نسبت به گروه کنترل می باشند. اما زمان آغاز فعالیت عضله ی تیبیالیس قدامی، در بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    تاخیر در زمان آغاز فعالیت عضلات مچ پا که در گروه محدودیت حرکتی مشاهده شد را می توان به تغییر در برنامه های از پیش طراحی شده ی کنترل حرکتی سیستم عصبی و همچنین اختلال در پیام های آوران حس عمقی مفصل مچ پا نسبت داد.
    کلیدواژگان: زمان آغاز فعالیت، محدودیت دورسی فلکشن، ورزشکار، پرش، فرود تک پا
  • لیلا نژاد*، امیر مسعود عربلو صفحات 49-56
    هدف مطالعه
    بررسی تاثیر روش باند نواری کینزیولوژیک استخوان کشکک بر روی شدت درد، راستای کشکک و کنترل عصبی عضلانی در افراد با تشخیص سندرم درد مفصل پتلوفمورال بررسی مقالات: مقالات با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی متعددی که در حیطه تحقیقات پزشکی استفاده می شود از جمله: google scholar، pubmed، science direct، proquest،medline،advanced google and pedro به دست آمدند. از کلیدواژه های patellofemoral pain syndrome، kinesio taping، pain، patella استفاده شد. معیارهای ورود شامل مقالاتی بود که به زبان انگلیسی از سال 1990 تا 2013 چاپ شده بودند.
    یافته ها
    60 مقاله شامل کارآزمایی بالینی، استخراج شد که از بین آن ها 18 مقاله معیارهای ورود به مطالعه را داشتند. به طور کلی مطالعات با توجه به هدف کاربرد باند نواری کینزیولوژیک در 3 دسته قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    برایند کلی مطالعات مورد بررسی، نشان می دهد که هر چند که مکانیسم دقیق باند نواری کینزیولوژیک کشکک هنوز معلوم نیست ولی به نظر میرسد که باند نواری کینزیولوژیک به طور قابل ملاحظه ای باعث کاهش درد و بهبود عملکرد بیماران سندرم درد مفصل پتلوفمورال می شود.
    کلیدواژگان: سندرم درد مفصل پتلوفمورال، باند نواری کینزیولوژیک، کشکک، زانو درد
  • علی اکبر صنعتی، امیر مسعود عرب*، لیلا غمخوار صفحات 57-61
    هدف
    یکی از اختلالات شایع ستون فقرات افزایش قوز پشتی میباشد. تصور شده این اختلال تاثیر مستقیم روی عملکرد طبیعی سیستم تنفسی می گذارد؛ بنابراین هدف از انجام این تحقیق بررسی ارتباط و میزان همبستگی بین ظرفیتهای مختلف تنفسی با میزان قوز پشتی می باشد.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه همبستگی از نوع توصیفی می باشد که بر روی 20 مرد که از لحاظ سن و شاخص توده بدنی یکسان بودند انجام شد. ظرفیتهای تنفسی) ظرفیت حیاتی با فشار، ماکزیمم تهویه ارادی و ظرفیت حیاتی آرام (توسط دستگاه اسپیرومتر اندازه گرفته شد. از خط کش منعطف جهت اندازه گیری انحنای ستون فقرات پشتی استفاده شد. داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و اسکتوگرام بررسی شدند
    یافته ها
    نتایج این آزمون نشان داد که بین میزان قوز پشتی با ظرفیتهای تنفسی حاصله از تست اسپیرومتری ارتباط معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق میزان قوز پشتی تاثیری روی ظرفیتهای تنفسی ندارد.
    کلیدواژگان: قوز پشتی، ظرفیت های تنفسی، اسپیرومتری
|
  • Dr Mohsen Amiri * Pt H. Salmanderis Pages 9-15
    Objective
    Comparison of global and local abdominal muscles thickness in chronic non- specific low back pain patients with healthy controls in position of hook-lying over variant stability surface utilizing diagnostic ultrasonography Methods and Materials: 20 chronic non-specific low back pain male patients compared with a convenient sample of age and gender matched healthy controls in a semi-experimental study. Thickness of abdominal muscles was measured in end of inspiration and expiration phases by B-mode linear ultrasound transducer in three different hook-lying positions over: 1- stable surface، 2- foam roller under spine and finally 3- foam roller under spine and one foot. Data were analyzed utilizing SPSS.
    Results
    In healthy controls internal oblique and transverse abdomens muscles in expiration phase revealed significant differences between three positions. P< 0. 001 In patients internal oblique and transverse abdomens muscles only revealed significant differences between position one and two. P< 0. 005
    Conclusion
    In low back pain subjects internal oblique and transverse abdomens muscles were unable to activate in more difficult position over unstable surface due to chronic pain process such as functional deficiency and decrease number of muscle spindle and muscle fiber atrophy.
    Keywords: Abdominal muscles, Non, specific chronic low back pain, foam roller, Diagnostic ýultrasonography
  • Ahmad Reza Asgari Ashtiani, Ismaeil Ebrahimi, Giti Torkaman *, Mohsen Amiri, I. Pages 16-23
    Objective
    The aim of this study was to compare effectiveness of stabilization exercises with maximum Isometric exercises on fear avoidance belief، Tampa scale Kinsiophobia، pain and disability in Chronic Non-Specific Neck Pain.
    Materials and Methods
    In clinical trail study done on fifty patients with chronic neck pain were recruited. Subjects were randomly assigned to either a stabilization (n=25) or a maximum isometric exercise group (n=25). Before and after intervention (4،8،12 weeks) pain، disability، Tampa Scale Kinsiophobia، Fear Avoidance of Belief measured. A 48 session exercise program which 8 weeks. six session per week، and per session was performed for both groups. Repeated measurement of analysis variance، Independent t-test and paired t-test were used for comparison between pretreatment and post treatment test results between groups and within groups، respectively.
    Results
    The mean neck pain decreased in the stabilization group and maximum isometric group (p=0/482). The mean disability (NDI) decreased with significant difference in both groups (p<0/001). The mean FABQ-W decreased with significant difference in both groups (P<0/001) but The mean FABQ-W decreased without significant difference in both groups (P=0/938). The mean TSK decreased with significant difference in both groups (P<0/001).
    Conclusion
    This study showed that neck specific stabilization exercises and maximum isometric exercises decrease pain، disability، fear of pain and fear of re-injury. Also specific stabilization exercises was more useful than maximum isometric procedure.
    Keywords: Chronic Neck Pain, Stabilization exercises, Maximum isometric exercises, Fear Avoidance of Belief, Tampa Scale Kinsiophobia
  • Somayeh Karimi, Seyed Sadredin Shojaedin Pages 24-28

    Target &

    Objective

    Today using exercise for patient with backpain is the most important advised way for backache، and most of the researchers are believed to this issue which among presented exercises، Stabilized exercises in chronic Shade of pain & Macenzi exercise in harsh situation is the best way. So، effect of using electronic rays in curing backache، even for short time & less، it''s not hidden from attitude and it known as an effective way for curing this issue. Among all ways APS way، which has been invented، attracted the most researcher''s attention. Study

    Method

    in this research which have done on 24 young patient girls (between 20 to 30 years old) with chronic backache، accidentally belonged to one of two selected sport groups with/without application of APS has been studied & cured on both groups during 4 weeks (14 curing sessions). One of them along with selected exercises during 14 sessions and each session 10 minutes، received APS waves from back of the patients. Data، based on Quebec scale in order to measurement in level of paining and Oswestry disability index for study on the application of patient''s spine has been collected and by using Inferential statistics ways including Grof Testing for observing supplying data، T testing dependent samples for comparing score of items in each of target elements in 2 steps (before & after of exercising in each exercising groups and T testing of dependent elements for comparing the differences between average of scores in 2 groups، before performing plan for study of failure of differences between two groups in each of elements and also after performing practicing period in each elements in level of 5% has been used. All calculation by using computer and SPSS 15 software has done and diagrams have drawn by EXCELL 2010. Founds: improvement of performance and deduction of pain in both groups has been increased، but different of this increase in both groups is not definite.

    Results

    according to all founds of this study، selected therapeutic exercises with/without using APS in two groups caused to improvement of application and decrease of pain in patients. Although this improvement in group by application of APS was not brilliant، both groups did not have cleared different.

    Keywords: pain, aps, application, Selected Plan Exercising
  • Fateme Ehsani, Zahra Mosallanezhad *, Zahra Ahmadizade, Morteza Taghipour Pages 29-33
    Background And Aim
    Neck pain (NP) is among the common musculoskeletal problems which may be caused or developed due to holding an inappropriate position of head and neck while working. The aim of present study was to investigate if work with computer relates with the forward head posture and its relationship with the neck pain among the office workers
    Material And Methods
    A cross-sectional study in 2011-12، included 165 office workers of Semnan Welfare organization who were randomly selected. No limitation such as age، occupation and … were considered and all voluntaries with more than one year work experience could enter. After completing the questionnaires and existance of NP، considering its high incidence among women and to decline the gender confounding effect، 60 women were paired in two groups: with versus without NP. The head angle in compare to nack (CV angle) was measured using the goniometer. A Statistical software was used to analyze the data. Chi-square، mann-withney and independent t test were used for analyses.
    Results
    The results regarding evaluation of instruments’ reliability were acceptable (the questionnare and CV angle measurement، Intera-class Correlation Coefficient 0. 872 and 0. 89، consequently). The CV angle of the neck pain group was significantly smaller than that in the control group (P<0. 001). The relationship between more than three ours work with computer and forward head posture was also significant (P=0. 01). Forward head posture among those who worked with computer more than 3 hours a day was 5. 52 more common in compare to those who used computer maximum 3 hours a day. Discussion and
    Conclusion
    Office workers who worked with computer more than three hours in compare to the opposite group، showed less Cranio-Vertebral (CV) angle. It could increase the risk of developing Forward Head posture. The CV angle of the neck pain group was significantly smaller than that in the normal group. A reverse relationship was found between the existance of neck pain and CVangle; participants with NP showed less CVangle. Additionally، this study confirmed CVangle measurment as a reliable measuremant method to evaluate head and neck position. CV angle measurement with goniometer showed a reliable method to assess the posture of head and neck.
    Keywords: forward head posture, work with computer, neck pain, office workers
  • Dr Boshra Hatef, Dr Farid Bahrpeyma *, Dr Mohammd Reza Mohajeri Tehrani Pages 34-40
    Objective
    Patients with type 2 diabetes mellitus (T2DM) are subject to progressive reduction of muscle strength especially in the lower limb. But the rate of progression of weakness is not clear yet. The aim of the study was to compare the isometric and concentric peak torque of knee extension and flexion in the T2DM more and less than 10 years of disease with healthy subjects that matched to patients with regards to sex، body mass index (BMI)، ankle to brachial pressure index (ABI)، and physical activity index (PAI).
    Materials And Methods
    30 T2DM patients categorized based on duration of disease in the two groups consist of 18 subjects with T2DM less than 10 years and 12 subjects with T2DM more than 10 years. The patients were compared with 20 sex، BMI، ABI and PAI - matched health subjects. Two- way ANCOVA analyzed the main and interaction effect of grouping and sex on the isometric maximum peak torque (IMPT) and concentric MPT (CMPT) of knee extension and flexion recorded by isokinetic instrument. The age was considered as covariate.
    Results
    The results showed that both knee extensor and flexor IMPT and CMPT were significantly greater in the health subjects than both patient groups (P value<0. 02). The amount of CMPT had also negative correlation with HbA1c percent (P value < 0. 002). There was no significant interaction effect of sex and grouping and different between two diabetic groups in the all MPTs. the women were weaker than men (P value < 0. 002).
    Conclusion
    it is demonstrated that the T2DM patients in the both sexes had less knee strength than health subjects. The effect of duration of diabetes on muscle strength was seem very slowly overtime.
    Keywords: Type 2 diabetes mellitus_muscle strength_isokinetics_knee
  • Mohammad Kalantariyan *, Dr Hooman Minoonejad, Dr Reza Rajabi Pages 41-48
    Objective
    Limitation of ankle dorsiflexion range of motion as the most important risk factors for ankle sprain injury can cause disorder in neuromuscular control of muscles around the ankle. The aim of this study was to compare the onset of the activity of selected muscles around the ankle joint of those athletes with ankle dorsiflexion range of motion limitations with healthy Athletes during the single-leg jump landing.
    Materials And Methods
    15 male athletes with ankle dorsiflexion range of motion limitations were categorized as the group with limitation and the same number of male athletes without limitation in ankle dorsiflexion range of motion as the healthy group. Universal goniometer was used to measure range of motion of the ankle. The onset of the activity of selected muscles of the ankle during single-leg jump landing task was recorded. A multivariate analysis of variance was used to compare the beginning of the activity of the muscles between groups. The significance level for all analyzes was set as lower than 0/05.
    Results
    The results showed that Peroneus Longus، Lateral Gastrocnemius and Soleus muscles in the athletes with motion limitation had significantly delays in the beginning of their activity than control group. But the Tibialis Anterior muscle delays was not significantly different between the two groups.
    Conclusions
    Delays in the beginning of the activity of muscles that observed in the group with motion limitation can be attributed to changes in preplanned programs of the motor control of nervous system and proprioceptive afferent messages disorder of ankle joint.
    Keywords: Onset, Limitation of dorsiflexion, Athlete, Single, leg jumplanding
  • Leyla Nejad *, Amir Masoud Arabloo Pages 49-56
    Background
    We undertook a literature review to produce evidence-based recommendation for the use of kinesio tape of patella on patellofemoral pain syndrome. Data source: A full literature electronic search was performed using google scholar، pubmed، science direct، proquest، medline، advanced google and pedro database. keywords were: patellofemoral pain syndrome، kinesio tape، knee pain، patella Study selection: Criteria that were used by researcher included the studies that exclusively recruited patients diagnosed with patellofemoral pain syndrome or anterior knee pain and outcome measures specific to pain reduction، neuromuscular control، and patellar position. Data extraction: We found 60 articles through database searching، 18 articles، potentially relevant papers retrieved for evaluation of full text. Generaly studies put into 3 categories on the based of the outcome measurement. Data synthesis: Although patellar taping seems to reduce pain in short term and improve function in patients with patellofemoral pain syndrome، strong evidence to identify the underlying mechanisms is still not available. keywors: Patellofemoral pain syndrome، patella، kinesio tape، knee pain.
    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, patella, clinical tapping, knee pain
  • Aliakbar Sanati, Amir Massoud Arab Pages 57-61
    Objectives
    Kyphosis is a common spinal abnormality. It is thought that kyphosis has an effect on respiratory system function. The purpose of this study was to investigate the relationship between thoracic kyphosis and respiratory capacities measurement by spirometer.
    Materials and Methods
    This is a descriptive correlational design. A total of 20 males who are matched with age and body mass index participated in the study. The respiratory capacities (Forced vital capacity، Maximum voluntary ventilation، Slow vital capacity) were measured using spirometer. The size of the thoracic kyphosis was measured using flexible curve. Pearson correlation coefficient and Scatterogram was depicted to determine the correlation between variables.
    Results
    The findings showed no significant correlation of the thoracic kyphosis and respiratory capacities used by spirometer.
    Conclusion
    It seems that thoracic kyphosis does not have effect on respiratory capacities.
    Keywords: Thoracic kyphosis, Respiratory capacities, Spirometer