فهرست مطالب

Physical Treatments Journal - Volume:3 Issue: 4, 2014

Physical Treatments Journal
Volume:3 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسن آذرسا، آزاده شادمهر*، شهره جلایی صفحات 9-15
    هدف
    ورزشکاران پتانسیل بالایی برای تغییرات وضعیتی و کینماتیکی در اسکاپولا دارند. عوامل مختلفی مانند شاخص توده بدنی و سابقه ورزشی می توانند بر وضعیت و کینماتیک اسکاپولا در ورزشکاران اثر بگذارند. بنابراین در این پژوهش به بررسی تاثیر شاخص توده بدنی و سابقه ورزشی بر کینماتیک اسکاپولا در بسکتبالیست ها پرداختیم.
    روش تحقیق: در این مطالعه 30 بسکتبالیست سالم مرد 20 تا 31 سال به صورت غیرتصادفی ساده تحت آزمون قرار گرفتند. یک آزمونگر کمترین فاصله مابین زاویه تحتانی اسکاپولا و زایده خاری T7 (شاخص اسکاپولا) را با استفاده از کالیپر دیجیتال و در وضعیت های نوترال، ابداکشن و اسکاپشن 90 درجه و الویشن 180 درجه اندازه گیری نمود. از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین ارتباط شاخص توده بدنی و سابقه ورزشی با شاخص اسکاپولا استفاده شد.
    یافته ها
    شاخص توده بدنی دارای ارتباط معنی دار با شاخص اسکاپولا در وضعیت های نوترال (38/0= r، 04/0= p در سمت راست و39/0= r، 03/0= p در سمت چپ) و الویشن 180 درجه (48/0= r، 007/0= p در سمت راست و45/0= r، 01/0= p در سمت چپ) بود. سابقه ورزشی بسکتبالیست ها نیز همبستگی معنی داری را با شاخص اسکاپولا صرفا در وضعیت الویشن 180 درجه (49/0= r، 006/0= p در سمت راست و38/0= r، 03/0= p در سمت چپ) نشان داد. البته این ارتباط در وضعیت های ابداکشن90 درجه و اسکاپشن90 درجه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    ارتباط مثبت شاخص اسکاپولا با شاخص توده بدنی و سابقه ورزشی را می توان یک استراتژی جبرانی وضعیتی، در طول زمان و در بسکتبالیست ها دانست.
    کلیدواژگان: کینماتیک اسکاپولا، شاخص توده بدنی، سابقه ورزشی، بسکتبالیست
  • طاهره پورخانی*، علی اصغر نورسته، علی شمسی، محمد علی سنجری صفحات 16-23
    هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اثر نوارپیچی بر ثبات پویا و دامنه حرکتی فعال در ورزشکاران زن با و بدون بی ثباتی مزمن مچ پا است
    روش بررسی
    22 ورزشکار زن شامل 12 فرد با بی ثباتی مزمن مچ پا و 12 فرد سالم در تحقیق شرکت نمودند. مدت زمان رسیدن به ثبات در جهات قدامی - خلفی، داخلی - خارجی و عمودی قبل و پس از نوارپیچی به شیوه بسکت ویو، با استفاده از صفحه نیرو و زاویه حرکتی فعال با استفاده از گونیامتر یونیورسال اندازه گیری شد. به منظور ارزیابی یافته ها قبل و پس از نوارپیچی از آزمون تی همبسته استفاده شد. سطح معنی داری آزمون 05/0p≤ در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در زمان رسیدن به ثبات قبل و پس از نوارپیچی در جهات داخلی - خارجی، قدامی- خلفی و عمودی در گروه سالم وجود نداشت (77/0، 33/0، 44/0= p). در گروه آسیب دیده فقط در تی تی اس عمودی، قبل و پس از نوارپیچی تفاوت معنی دار وجود داشت (001/0= p). تفاوت معنی داری در میزان زاویه حرکتی قبل و پس از نوارپیچی در حرکات دورسی فلکشن، پلانتار فلکشن، اینورشن و اورشن در گروه سالم (004/0، 000/0، 04/0،003/0=p) و گروه آسیب دیده (021/0، 001/0، 001/0، 001/0=p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در افراد با بی ثباتی مزمن مچ پا، نوارپیچی می تواند باعث بهبود ثبات پویا در برخی از جهات شود.
    کلیدواژگان: نوارپیچی، ثبات پویا، بی ثباتی مزمن مچ پا
  • مهسا کوثری نژاد، شهره نوری زاده دهکردی*، مهدی دادگو، افسون حسنی مهربان، سید مسعود نبوی صفحات 24-28
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین اختلال ادراری، شدت هایپرتونیای زانو و وسیله کمکی با افتادن در بیماران ام اس است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع تحلیلی - مقطعی بود که بر روی 140 فرد مبتلا به ام اس با نمره ی شدت ناتوانی(EDSS) زیر 7 و محدوده ی سنی 20 تا 55 سال انجام گرفت. شرکت کنندگان با روش نمونه گیری ساده از افراد در دسترس مراجعه کننده به درمانگاه های دولتی و خصوصی شهر تهران انتخاب و به دو گروه با و بدون سابقه افتادن تقسیم شدند. وضعیت اختلال ادراری (وجود یا عدم وجود) و سابقه زمین خوردن در 6 ماه گذشته و استفاده از وسیله کمکی براساس گزارش بیمار ثبت شد. هم چنین شدت هایپرتونیا در عضلات صاف کننده زانو و خم کننده مچ پای هر دو اندام تحتانی با مقیاس آشورث ارزیابی شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های من ویتنی، مجذور کای و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    اختلال ادراری، شدت هایپرتونیا و استفاده از وسیله کمکی در گروه با سابقه افتادن بیشتر از گروه بدون سابقه افتادن بود (0.05>P). هم چنین ارتباط معنی دار و مستقیمی بین اختلال ادراری، هایپرتونیا و استفاده از وسیله کمکی با زمین خوردن بدست آمد.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به ام اس با سابقه افتادن که اختلال ادراری و هایپرتونیا داشتند و از وسیله کمکی هم استفاده می کردند، بیشتر از بیماران ام اس بدون سابقه افتادن در معرض خطر زمین خوردن قرار داشتند.
    کلیدواژگان: اختلال ادراری، هایپرتونیا، وسیله کمکی، افتادن، مالتیپل اسکلروزیس
  • لیلا نجفی، جاوید مستمند*، علی امیری، بهزاد مهکی صفحات 29-34
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه بررسی تکرارپذیری نیروهای عکس العمل زمین و مرکز فشار حین اعمال اغتشاشات چرخشی اندام تحتانی (چرخش تنه و فمور روی تیبیا در حالت تحمل وزن) توسط ابزار اعمال اغتشاش اندام تحتانی در حرکت ایستادن روی یک پا با زانوی صاف و خمیده روی افراد سالم و بررسی قابلیت اعتماد این ابزار برای استفاده در مطالعات مختلف، پایایی یا قابلیت اعتماد یکی از ویژگی های ابزار اندازه گیری می باشد، و بیانگر این مطلب است که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی بدست می دهد..
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابتدا ابزار اعمال اغتشاش اندام تحتانی ساخته شد. سپس اغتشاشات چرخشی اندام تحتانی بصورت چرخش تنه و فمور روی تیبیا در حالت تحمل وزن روی پای غالب در 13 فرد سالم انجام پذیرفت این اغتشاشات در چهار مدل اغتشاش چرخش به داخل با زانوی صاف و خمیده و اغتشاش چرخش به خارج با زانوی صاف و خمیده انجام گرفت. افراد به ابزار اعمال اغتشاش اندام تحتانی متصل شدند و سپس با پای غالب خود بر روی صفحه نیرو ایستادند و آماده اعمال اغتشاش شدند، نیروی عکس العمل زمین و مرکز فشار در حین اعمال اغتشاشات چرخشی اندام تحتانی توسط صفحه نیرو اندازه گیری شد. این آزمونها در دو جلسه با فاصله هفت روز و در هر جلسه سه مرتبه انجام شد.
    یافته ها
    با استفاده از آزمون ضریب ارتباط درون گروهی (ICC) و آلفا کرونباخ، تکرار پذیری نیروهای عکس العمل زمین و مرکز فشار در انواع اغتشاشات چرخش به داخل و خارج اندام تحتانی در حالات صاف و خمیده زانو، درون هرجلسه و بین دو جلسه آزمون و بازآزمون از سطوح نسبتا بالائی برخوردار بود که مقادیر آن در تمام ابعاد آزمونها بالاتر از 7/0 بدست آمد.
    نتیجه گیری
    تکرارپذیری نسبتا بالای بدست آمده از اندازه گیری های نیروهای واکنش زمین و مرکز فشار در خلال چهار مدل اغتشاش چرخشی رو به داخل و خارج اندام تحتانی با زانوی خمیده و صاف در افراد سالم بیانگر این است که می توان این اندازه گیری ها را در حین حرکت ایستادن روی یک پا در حالت فلکسیون و اکستانسیون زانو در مطالعات آتی به کار برد.
    کلیدواژگان: ابزار اعمال اغتشاش اندام تحتانی، اغتشاشات چرخشی اندام تحتانی، نیروی عکس العمل زمین، ایستادن روی یک پا
  • فاطمه احسانی، ایرج عبداللهی* صفحات 35-45
    هدف
    مطالعات جدید نشان می دهد که سیستم مغز پس از سکته مغزی دچار پلاستی سیتی و تغییرات پایداری می گردد که برخی تکنیک های خاص توانبخشی می توانند این پروسه را تسریع بخشند. هدف از مطالعه حاضر مروری نظام مند بر مطالعات گذشته در ارتباط با بررسی تاثیرگذاری تکنیک های توانبخشی بر پلاستی سیتی مغز در بیماران سکته مغزی می باشد.
    روش بررسی
    جست جوی مطالعات انجام شده در فاصله زمانی 1995 تا2012 در منابع اطلاعاتی Elsevier، Science Direct، ProQuest، google scholar، PubMed انجام شد. کلید واژه های Brain plasticity، stroke، CVA،Rehabilitation therapy بعنوان کلید واژه ها مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    در کل 18 مقاله که دارای معیارهای ورود بودند انتخاب شدند. تفاوت هایی میان مقالات از نظر متدولوژی، شاخص های اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش کار، تکنیک های بکار رفته و تصویربرداری و غیره مشاهده گردید.
    استنتاج
    بررسی مطالعات نشان داد که دلایل کافی برای تاثیرگذاری تکنیک های خاص توانبخشی بر پلاستی سیتی مغز و تسریع در پروسه پلاستی سیتی در بیماران سکته مغزی وجود دارد که در روند بهبودی این بیماران موثر است.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، تمرینات توانبخشی، پلاستی سیتی مغز
  • مهدی ایزدپناه*، محمد تقی کریمی صفحات 46-51
    مقدمه
    با توجه به اینکه ناحیه توراکولومبار ستون فقرات به میزان زیادی تحت آسیب دیدگی قرار می گیرد،جنبه های مختلف درمانی در این ناحیه مورد بررسی های زیادی قرار گرفته است.درمانهای غیر جراحی در مواردی که آسیب دیدگی نورولژیک وجود نداشته باشند، نتایج قابل قبولی داشته است.بریسهای بادی ژاکت و جوئت یکی از انواع درمانهای غیر جراحی می باشند که درباره میزان تفاوت عملکرد آنها در محدود کردن حرکات ناحیه توراکولومبار در مقالات خلا دیده می شود. ین در حالی است که اگر چه در متون ارتزی به نوع بریس کار آمدتر در ایجاد محدودیت حرکتی در قسمتهای مختلف ستون فقرات اشاراتی شده است، ولی این اولویتها بر اساس مطالعات علمی و بررسی دقیق بیو مکانیکی در بین صفحات مختلف حرکتی انجام نگرفته است. هدف این مطالعه تعیین تفاوت ارتزهای جوئت و بادی ژاکت با همدیگر و نسبت به وضعیت بدون ارتز در محدود کردن حرکات ناحیه توراکولومبار می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع تجربی مداخله ای قبل و بعد بود و در مرکز تحقیقات دانشکده توانبخشی اصفهان با استفاده از دستگاه آنالیز حرکت انجام شد. شرکت کنندگان شامل یک گروه 10 نفری از دانشجویان پسر با میانگین سنی (3± 23) که سابقه مشکلات اسکلتی-عضلانی و استئوپروزیس نداشتند، در سه وضعیت بدون ارتز، با ارتز بادی ژاکت و با ارتز جوئت حرکات ششگانه خم شدن به سمت جلو و عقب – خم شدن جانبی به سمت راست و چپ و چرخش به سمت راست و چپ را ا انجام می دادند و دامنه حرکتی ثبت می شد.تجزیه آماری با نرم افزار اس پی اس اس ویرایش 19 و آنالیز واریانس و کروسکال-والیس در سطح معنی دار5 0/0مورد ارزیابی قرار می گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج تحقیقات تفاوت معنی داری بین مداخلات سه گانه در حرکات خم شدن به جلو،خم شدن جانبی و چرخش در ناحیه توراکولومبار دیده شد (000/0=p)، در حالیکه در حرکات صفحه ساژیتال در بخش فوقانی توراسیک بین ارتزها و وضعیت بدون ارتز تفاوتی وجود ندارد. (12/.=p)
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج این تحقیق، ارتز بادی ژاکت تاثیر قابل ملاحظه ای در محدود کردن حرکات صفحه فرونتال(خم شدن جانبی) در ناحیه توراکولومبار ایفاء می کند، در حالیکه ارتز جوئت نقش بیشتری در کنترل حرکات صفحه عرضی(چرخش) نشان می دهد..هر دو ارتز بطور مشابه، حرکات صفحه ساژیتال را به میزان بیشتری نسبت به حالت بدون ارتز در ناحیه توراکولومبار محدود می کنند.
    کلیدواژگان: ارتز بادی ژاکت، ارتز جوئت، ستون فقرات پشتی، کمری، کینماتیک
  • احمد رضا عسگری آشتیانی*، اسماعیل ابراهیمی، مهدی محمدی صفحات 52-58
    هدف
    تعیین اثربخشی تمرینات اختصاصی ثبات دهنده عضلات گردن نسبت به تمرینات ایزومتریک حداکثری برسطح مقطع عضلات فلکسور عمقی گردن، بهبود ناتوانی و درددر بیماران مبتلا به گردن درد مزمن می باشد.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده روی 50 بیمار با تشخیص گردن درد مزمن طی سالهای 92-1391 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه 25 تایی تمرین های ثبات دهنده و ایزومتریک حداکثری قرار گرفتند. درد با مقیاس اندازه گیری دیداری درد، شدت ناتوانی با پرسشنامه تاتوانی گردن و سطح مقطع عضلات فلکسور عمقی گردن در هر دو طرف با دستگاه اولتراسونوگرافی قبل، 4، 8 و 12 هفته پس از مراجعه ارزیابی شد. برنامه درمانی هر دو گروه شامل 48 جلسه تمرین طی 8 هفته، هر هفته 6 جلسه و هر جلسه با تکرار تمرین های مشخص بود. از آزمون های آنالیز واریانس، آزمونهای t مستقل و t زوج برای مقایسه نتایج قبل، حین و بعد از درمان بین گروهی و درون گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین درد در هر دو گروه تمرینی ثبات دهنده و ایزومتریک حداکثری کاهش یافت (P=0/482). میانگین ناتوانی گردن نیز در هردو گروه تمرینی کاهش معنی داری را نشان داد (P<0/001). میانگین سطح مقطع عضلات فلکسور عمقی گردن در هر دو طرف در بیماران گروه تمرینات ثبات دهنده بطور معنی داری افزایش یافت. اما در گروه تمرینات ایزومتریک حداکثری تغییری نکرد (P<0/001).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که هر دو روش تمرین ثبات دهنده و تمرین ایزومتریک حداکثری گردن در بیماران با درد مزمن گردن سبب کاهش درد و ناتوانی می شوند منتها تمرینات ثبات دهنده از تاثیر بیشتری برخوردار بودند. افزایش سطح مقطع عضلات فلکسور عمقی گردن در هر دو طرف راست و چپ در تمرینات ثبات دهنده اتفاق می افتد.
    کلیدواژگان: درد مزمن گردن، تمرین ثبات دهنده، تمرین ایزومتریک حداکثری، سطح مقطع عضلات، عضلات فلکسور عمقی
  • محبوبه کیانی*، رضا مهدوی نژاد، محمد تقی کریمی، علی اعتماد العلما صفحات 59-65
    زمینه و هدف
    کودکان فلج مغزی اسپاستیک از لحاظ حرکتی و تعادل دارای مشکلات فراوانی می باشند. ساختار کج قامت کودکان فلج مغزی اسپاستیک، عملکرد تعادل را مختل می کند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر کنترل پوسچر ایستا و پویای کودکان فلج مغزی همی پلژی می باشد.
    روش بررسی
    هشت کودک همی پلژی فلج مغزی با (میانگین سنی 86/5 ± 88/12 سال، قد 69/26± 25/142 سانتی متر و وزن 45/15± 57/39 کیلوگرم) به صورت نمونه در دسترس در این تحقیق شرکت کردند. تعادل ایستا توسط صفحه نیرو سنج در حالت چشم باز، تعادل پویا با آزمون تعادلی YBT ((Y Balance Testو شدت فلج مغزی با مقیاس GMFCS (Gross Motor Function Classification System) اندازه گیری شد. کودکان فلج مغزی تمرینات ثبات مرکزی را به مدت 8 هفته، هفته ای 3 بار و هر جلسه به مدت (45) دقیقه، به صورت پیشرونده انجام دادند. جهت تجزیه تحلیل آماری از روش تی همبسته برای مقایسه نمرات قبل از آزمون و بعد از آزمون در کودکان فلج مغزی در سطح معنی داری (05/0p≤) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش افزایش معناداری را پس از این دوره تمرینی در تعادل پویا و بعضی پارامترهای تعادل ایستا نشان داد.
    نتیجه گیری
    تمرینات ثبات مرکزی می تواند تعادل پویا را در کودکان فلج مغزی همی پلژی بهبود بخشد و می تواند به عنوان یک روش غیر دارویی و مکمل در بازتوانی این افراد موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، کنترل پوسچر، ثبات مرکزی، تعادل، تمرین
|
  • Mr Mohammad Hassan Azarsa, Dr Azadeh Shadmehr *, Dr Shohreh Jalaei Pages 9-15
    Objective
    Athletes have the high potential to positional and kinematics alternations in scapula. Various factors such as body mass index and sports experience can affect the scapular position and kinematics in athletes. Therefore, we discussed, in this research, the effect of body mass index and sports experience on scapular kinematics in basketball players.
    Materials And Methods
    Thirty healthy male basketball players aged between 20 to 31 years old were simple non-randomly tested. One examiner measured the minimum distance between inferior angle of scapula and spinous process of T7 (scapular index) using digital caliper in neutral, 90 degrees of abduction, 90 degrees of scaption and 180 degrees of elevation of shoulder. The Pearson correlation coefficient was used to determine the relationship of body mass index and sports experience with scapular kinematics.
    Results
    BMI had a significant correlation with the index of scapula in neutral position (r=0.38, p=0.04 in right side and r=0.39, p=0.03 in left side) and 180 degrees of elevation (r=0.48, p=0.007 in right side and r=0.45, p=0.01 in left side). Basketball sports experience also showed a significant correlation with scapular index only in180 degrees of elevation of shoulder. (r=0.49, p=0.006 in right side and r=0.38, p=0.03 in left side) Of course, the correlation was not seen in 90 degrees of abduction and scaption.
    Conclusion
    The positive relationship of scapular kinematics with body mass index and sports experience can be know as a compensatory positional strategy over time in basketball players.
    Keywords: Scapular kinematics, body mass index, sports experience, basketball player
  • Miss Tahereh Pourkhani *, Dr Ali Asghar Norasteh, Dr Ali Shamsi, Dr Mohammad Ali Sanjari Pages 16-23
    Objective
    The purpose of this investigation is the study of the effect of ankle taping on dynamic stability and active range of motion in the female athletes with and without chronic ankle instability.
    Materials and Methods
    22 female athletes participated in this investigation: 12 subjects with chronic ankle instability and 12 healthy subjects. Time to stabilization measured with force plate in the anterior-posterior (APTTS), medial-lateral (MLTTS) and vertical directions and active range of motion measured by universal goniometer before and after closed basket weave ankle taping. Paired t-test was used to evaluate the results before and after taping. A level of p≤0.05 was considered significant.
    Results
    There were no statistically significant findings in medial-lateral, anterior-posterior and vertical TTS before and after taping in healthy group (p= 0.77, 0.33, 0.44). In injured group, there was a statistically significant finding just in vertical TTS before and after taping (p=0.001). There were statistically significant findings in range of motion of dorsiflexion, plantar flexion, inversion and eversion before and after taping in healthy group (p = 0.004, 0.000, 0.04, 0.003) and injured group (p= 0.021, 0.001, 0.001, 0.001).
    Conclusion
    Taping can improve dynamic instability in some directions in subjects with chronic ankle instability.
    Keywords: Taping, dynamic stability, chronic ankle instability
  • Mahsa Kosari Nejad, Shohreh Noorizadeh Dehkordi *, Mehdi Dadgoo, Afsoon Hassani Mehraban, Seyed Massood Nabavi Pages 24-28
    Objective
    The purpose of this study was the association between urinary disorder (UD), spastic hypertonia and assistive device with falling.
    Methods
    In this analytical cross sectional study, 140 participants with Expanded Disability Status Scale (EDSS) score below 7; aged 20 to 55 years were divided into two groups according to their reports of falls in the past 6 months. Participants selected from Tehran outpatient clinics by convenient sampling. The presence or absence of UD, fall history and using assistive device was recorded by self-report. In addition, spastic hypertonia was assessed by Ashworth scale in knee extensors and ankle plantar flexors muscles for lower extremities. Finally, we used Mann whitney, chi-square test and Spearman correlation coefficient for analyzing.
    Results
    We found more UD, spastic hypertonia and using assistive device in MS with history of falling compared with MS without history of falls (P < 0.05). Additionally, the direct and significant relationship existed between UD, spastic hypertonia and using assistive device with falls.
    Conclusion
    MS people with history of falls that have UD, spastic hypertonia and using assistive device are in risk of falling than MS patients without history of falling.
    Keywords: Urinary disorder, hypertonia, Assistive device, Falling, Multiple Sclerosis
  • Leila Najafi, Javid Mostamand *, Ali Amiri, Behzad Mahaki Pages 29-34
    Introduction
    The aim of the current study was to measure ground reaction force and center of pressure (COP) during lower extremity perturbation in single leg standing whit knee flexion and extension in healthy subjects, in addition to revealing reliability of the device used for the related perturbation for using another studies, reliability is one of the characteristic of measuring instrument, this indicates that measuring instrument to what extent in the same conditions gives the same results.
    Materials And Method
    perturbation device was built firstly, rotational perturbation (trunk and femur rotation on weigh bearing tibia) were applied to the dominant leg of 13 healthy subjects during single leg standing. Four models of rotational perturbation (external and internal tibial rotation with knee flexion and extension) were applied to the lower extremities to collect ground reaction force and centre of pressure in these subjects. Subjects attached to lower extremity perturbation device and standing whit single leg on force plate. Subjects were then asked to repeat the tests procedure after a week’s interval.
    Results
    The intra class correlation coefficient and Cronbanch's Alpha values during within and between sessions tests for four models of rotational distributions showed the relatively high reliability of these measurements during single leg standing, the intra class correlation coefficient exceeded 0.7 in all dominants.
    Conclusion
    The relatively high reliability of ground reaction force and centre of pressure measurements during four different perturbations of external and internal tibial rotation with knee flexion and extension in healthy subjects suggests that these measurements can be used during single leg standing in future studies.
    Keywords: Lower Extremity Perturbation Device, lower extremity rotational perturbations, ground reaction force, single leg standing
  • Fatemeh Ehsani, Dr. Iraj Abdollahi * Pages 35-45
    Purpose
    Recent research indicated that the brain can change or reorganize itself after stroke and Stroke rehabilitation based on the evidence of neuroplasticity, which is responsible for recovery following stroke. The purpose of the present study was to review the previously published studies concerning effective of rehabilitation techniques in brain plasticity after stroke.
    Methods
    A literature search for the period of 1995-2012 was performed, using ProQuest, google scholar, PubMed, Elsevier and science direct databases. Brain plasticity, stroke,CVA, rehabilitation training were used as keywords.
    Results
    eighteen articles were selected according to the inclusion criteria of the study. There was a wide variation among studies in terms of methodology, main outcome measures, sample size,procedure, imaging parameters and type of rehabilitation techniques, etc.
    Conclusion
    The results demonstrated that there is adequate evidence to support effective of rehabilitation techniques in brain plasticity and adaptation after stroke.
    Keywords: Brain plasticity, stroke, rehabilitation training
  • Mehdi Eizadpanah *, Mohammad Taghi Karimi Pages 46-51
    Introduction
    because thoracolumbar region is highly exposed to serious impairments, the different aspects of treatment in this region have been largely evaluated.Non-operative treatment in the situations not involved in neurologic impairments, has shown satisfying results. Body jacket and Jewett orthoses are among one of the Non-operative choices of treatment which there is a gap in the literature about their ability to restricting motion in the thoracolumbar region. Although more efficient orthosis in restricting movement of different parts of vertebral column have been mentioned by orthotics text, those preferences have not been achieved by scientific studies and precise biomechanical evaluation between different motion planes. The purpose of this research is to determine the degree of differences between two orthosis and non-orthosis option in restricting thoracolumbar movements.
    Methods
    this is a before and after interventional experimental study performed in the research center of Isfahan rehabilitation college with the benefit of motion analysis equipment. All participants including 10 male university students with average age of (23±3) who had no history of musculoskeletal impairments as well as osteoporosis performed 6 motion including flexion-extension-left lat flex-right lat flex-left rot-right rot in the 3 positions(1-with body jacket orthosis-2-with jewett orthosis-3-no orthosis)and meanwhile range of motion was recorded. Variance analysis as well as kruskall-walis analysis was performed in the confidence interval of 95%by SPSS19 software, to statistically analyzing the data. Resuls:according to this research, there are significant differences between three interventions in the movements of forward flexion-lateral flexion and rotation in the thoracolumbar region(p=0/000).However, when it comes to sagittal plane movements in the upper thoracic region there is no difference between two orthoses and no orthosis option(p=0/124)
    Conclusion
    according to the results of this study, body jacket orthosis plays an important role in restricting motions of thoracolumbar region in the frontal plane (lateral flexion), although, jewett orthosis is more efficient to control transverse plane movements (rotation) than body jacket. two orthoses have similarly shown more effectiveness in controlling sagittal plane movements in the thoracolumbar region in comparison with non -orthosis situation.
    Keywords: body jacket orthosis, jewett orthosis, thoracolumbar spine, kinematics
  • Ahmad Reza Asgari Ashtiani *, Ismaeil Ebrahimi, Mehdi Mohammadi Pages 52-58
    Objective
    The aim of this study was to compare effectiveness of stabilization exercises with maximum Isometric exercises on crossed sectional area of deep flexor muscles, pain and disability in Chronic Neck Pain.
    Materials and Methods
    In clinical trail study fifty patients with chronic neck pain were recruited. Subjects were randomly assigned to either a stabilization (n=25) or a maximum isometric exercise group (n=25). Before and after intervention (4,8,12 weeks) pain was assessed with visual analog scale (ordinal), disability (ordinal) with Neck Stability Index (NDI) and crossed sectional Area with sonography device. A 48 session exercise program which 8 weeks. six session per week, and per session was performed for both groups. Repeated measurement of analysis variance, Independent t-test and paired t-test were used for comparison between pretreatment and post treatment test results between groups and within groups, respectively.
    Results
    The mean neck pain decreased in the stabilization group and maximum isometric group (p=0/482). The mean disability (NDI) decreased with significant difference in both groups (p<0/001). The mean Cross Sectional Area (CSA) of deep flexor muscles increased in stabilization group (P<0/001) but no changed in maximum isometric exercises group (P>0/05)
    Conclusion
    This study showed that neck specific stabilization exercises and maximum isometric exercises decrease pain, disability but stabilization exercises was more useful than maximum isometric procedure and increase CSA of deep flexor muscles occurred in both sides in specific stabilization exercises group.
    Keywords: Chronic Neck Pain, Stabilization exercises, Maximum isometric exercises, Crossed Sectional Area, Deep Flexor Muscle
  • Mahboobeh Kiani *, Reza Mahdavi Nejad, Mohammad Taghi Karimi, Ali Etemad Alolama Pages 59-65
    Objective
    Children with cerebral palsy have various movement and balance disorders. The lopsided anatomy of spastic cerebral palsy children, disrupt the balance function. This study was aimed to investigate the effect of core stability exercises on control of the static and dynamic posture in children with hemiplegic cerebral palsy.
    Materials and Methods
    Participants were eight children with hemiplegic cerebral palsy selected by the simple, convenient method. Static balance was measured by force plate in the open eyes condition, dynamic balance by Y Balance Test (YBS) and the severity of cerebral palsy by Gross Motor Function Classification System) GMFCS(. Cerebral palsy children carried out core stability exercises progressively 3 times a week for 8 weeks, each session lasting 45 minutes. Paired t-test was used for statistical analysis of the data to compare pre and post-test scores in the subjects. The significance level was set at p≤0/05.
    Results
    There was no significant difference in the excursion of center of pressure in anterior - posterior (p=0.124) and medial-lateral (p=0.202) directions before and after exercise in children with cerebral palsy however, a significant increase in the anterior-posterior and medial-lateral path length and total velocity was found (p =0.000). Comparison of the average dynamic balance score revealed significant increase after the intervention on both right and left legs in the anterior (p=0.015 and 0.183, respectively), posterior-lateral (p=0.005 and 0.004, respectively) and posterior-medial directions (P= 0.048 and 0.050, respectively) except for left foot in the anterior direction.
    Conclusion
    Core stability exercises can improve dynamic balance in children with hemiplegic cerebral palsy while seems to have no considerable effect on static balance improvement of these children.
    Keywords: Cerebral palsy, postural control, core stability, balance, exersise