فهرست مطالب

Physical Treatments Journal
Volume:4 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نازنین نخعی، افسون نودهی مقدم، عنایت الله بخشی، راضیه جغتین علی بازی، مریم حبیبی صفحات 3-8
    سابقه و هدف
    فعالیت عضلانی قسمت های پروگزیمال برای تحرک بخش های دیستال ضروری می باشد.در حقیقت عضلات پروگزیمال اندام یک پایه با ثبات و کنترل شده برای انجام حرکات در دیستال فراهم می کنند. هدف از انجام این مطالعه مروری بررسی فعال شدن عضلات کمربند شانه ای در حین انقباض فلکسورهای انگشتان(گریپ) می باشد.
    مواد و روش ها: این مطالعه با جستجو در بانک های اطلاعاتی CINAHL، Ovid، Elsevier، Scopus، PubMed Medline databases و EMBASE، Thompson، ProQuest، Science Direct به زبان انگلیسی با استفاده از کلید واژه های عضلات شانه(shoulder muscles)، الکترومیوگرافی (electromyography)، گریپ دست(hang girp) در فاصله زمانی 1970 تا 2012 انجام گرفت. در این مطالعه از کلمات کلیدی گریپ دست، الکترومیوگرافی،عضلات شانه استفاده شده بود.
    یافته ها
    با استفاده از کلمات کلیدی فوق 50 مقاله به دست آمد که از بین آن ها 17 مقاله معیارهای ورود به مطالعه را داشتند و مورد بررسی قرار گرفتند. در اکثر مقالات از تکنیک الکترومیوگرافی استفاده شده بود.نتایج اغلب مطالعات نشان داد که گریپ شدید دست فعالیت برخی از عضلات شانه خصوصا عضلات ثباتی(روتیتور کاف) را افزایش می دهد.
    نتیجه گیری
    نیروی گریپ دست می تواند فعالیت عضلات کمربند شانه ای را تغییر دهد.
    کلیدواژگان: گریپ دست، الکترومیوگرافی، عضلات شانه
  • حامد قماشچی صفحات 9-19
    پیشینه و
    هدف
    ضایعات حفظ تعادل وضعیتی یکی از ناتوانی های معمول پس از سکته مغزی است. ارائه بیوفیدبک بینایی هنگام انجام تمرینات تعادلی راهی برای بهبود ناتوانی های تعادلی پس از سکته مغزی شناخته شده است اما در میان پژوهشهای انجام شده در خصوص تاثیرات مثبت آن اختلاف نظر وجود دارد. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیرات بیوفیدبک بینایی بصورت متممی بر تمرینات فیزیوتراپی روی بهبود وضعیت تعادلی بیماران سکته مغزی می باشد.
    مواد و روش ها
    سی ویک بیمار همی پلژی ثانویه به سکته مغزی در این مطالعه شرکت کرده و به طور تصادفی به دو گروه شاهد و آزمون تقسیم بندی شدند و هر دو گروه تمرینات مرسوم فیزیوتراپی و تعادلی را دریافت کردند. حین تمرینات تعادلی گروه آزمون بیوفیدبک بینایی را دریافت کرده درحالیکه گروه شاهد آنرا دریافت نمی کردند. عملکرد تعادلی بیماران بصورت کمی توسط سکوی نیرو و دستگاه بیودکس و توانایی تحرک آنان توسط آزمون خیزش و رفت ارزیابی شده و بیماران همچنین از نظر توانایی انجام فعالیتهای روزمره توسط شاخص بهینه شده بارثل مورد سنجش قرار گرفتند. سنجشها قبل از شروع درمان، حین آن و پس از پایان دوره توانبخشی انجام گردید.
    نتایج
    پس از پایان دوره توانبخشی در هیچیک از شاخصهای مورد مطالعه تفاوت بارز بین گروهی مشاهده نگردید. بهبود قابل توجهی در تعادل دینامیک بیماران هر دو گروه، قابلیت تحرک ایشان و کیفیت فعالیتهای روزمره شان مشاهده شده در حالیکه تفاوت آماری قابل ملاحظه ای در شاخصهای تعادل استاتیک آنان پس از پایان دوره بازتوانی بدست نیامد. جمع بندی: هر دو رویه توانبخشی موجب بهبود سیستم کنترل وضعیت بیماران شده اما تمرینات تعادلی همراه با بیوفیدبک بینایی مزیتی را برای بیمارانی که با آن درمان شده بودند نسبت به گروه دیگر به همراه نداشت. نتایج همچنین حاکی از این است که شاخصهای برگرفته از آزمونهای دینامیکی بهتر از شاخصهای تعادل استاتیک تاثیرات بازتوانی را منعکس می کنند.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، توانبخشی، بیوفیدبک بینایی، تعادل، نوسانهای وضعیتی
  • سپیده بلوکی، مهدی دادگو، شهره نوری زاده دهکردی، محمد کمالی صفحات 20-24
    هدف
    آگاهی ها و یادگیری های فردی بعد از ضایعه نخاعی بی شک یکی از مهم ترین عوامل دخیل در رویارویی فرد با ناتوانی به وجود آمده و آینده اوست که می تواند استقلال نهایی او را متاثرسازد. این مقاله بخشی از نتایج حاصل از یک پژوهش کیفی در مورد عوامل موثر در استقلال افراد ضایعه نخاعی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه از تحقیق کیفی به روش پدیدار شناسی استفاده شد. شرکت کنندگان افراد دارای ضایعه نخاعی شهر تهران، شامل چهار زن و هفت مرد پاراپلژی و تتراپلژی بودند که مورد مصاحبه نیمه ساختاری و عمیق قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کولایزی استفاده شد.
    یافته ها
    از مجموع متون مصاحبه های انجام شده، 38 زیر مضمون و 10 مضمون ظهور یافت که در سه حیطه کلی فرد، خانواده و اجتماع جای گرفتند. از جمله مضامین یافت شده در حیطه فردی آگاهی و یادگیری است که خود شامل 5 زیر مضمون است: سطح آگاهی اولیه، جست و جوی اطلاعات، یادگیری از الگوی همسان بنا به نیاز، از طریق تجربه و تکرار.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان داد که میزان اطلاعات افراد از ضایعه نخاعی قبل از ضایعه و همچنین تلاش آنها برای یادگیری بیشتر بعد از ضایعه در میزان استقلال نهایی افراد بسیار موثر است و افرادی که سعی بیشتری برای یادگیری مشکلات و نیازهایشان دارند، افراد به نسبت موفق تر در آینده خواهند بود.
    کلیدواژگان: استقلال، ضایعه نخاعی، تحقیق کیفی، اطلاعات و یادگیری
  • هیمن ابراهیمی، رامین بلوچی، رسول اسلامی*، مهدی شاهرخی صفحات 25-32
    هدف

    هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر تمرینات ثبات مرکزی بر میزان درد و استقامت عضلات ناحیه شکم و پشت در افراد مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک بود.

    روش بررسی

    30 بیمار مرد و زن مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک (35/3±55/48=سن) در دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند (15= n). گروه تجربی به مدت 8 هفته تمرینات ثبات مرکزی و گروه کنترل در مدت زمان مشابه تنها درمان های رایج را دریافت کردند. برای ارزیابی متغیرها از پرسشنامه درد (VAS)، آزمون استقامت فلکشنی تنه برای استقامت عضلات شکم و آزمون اصلاح شده بیرینگ سورنسون برای استقامت عضلات پشت استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات ثبات مرکزی باعث کاهش معنی دار میزان درد (001/0P=) و افزایش معنی دار استقامت عضلات شکم(001/0P=) و استقامت عضلات پشت(001/0P=) گروه تجربی نسبت به گروه کنترل شد.

    نتیجه گیری

    تمرینات ثبات مرکزی در بهبود درد و افزایش استقامت عضلات ناحیه شکم و پشت در افراد مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک موثر بوده است. از این رو، تجویز با احتیاط تمرینات ثبات مرکزی در این افراد می تواند سودمند باشد.

    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، کمر درد مزمن، فتق دیسک
  • پیرایه محمدی، محمد اکبری، جواد صراف زاده صفحات 33-38
    مقدمه
    اسکولیوز یکی از شایع ترین تغییر شکل های ستون فقرات، بعلت تاثیر مستقیم بر شکل قفسه سینه موجب ایجاد اختلالات تهویه ای، ضعف عضلات تنفسی می شود. اما چگونگی این اختلالات مشخص نگردیده است. هدف این مطالعه بررسی فعالیت الکتریکی عضلات تنفسی بیماران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک و مقایسه با افراد سالم حین استراحت و ارتباط درجه انحنا با اختلالات تنفسی بود.
    روش بررسی
    . در این مطالعه 20 زن بیمار مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک بالغین (10 بیمار خفیف<30 درجه، 10 بیمار متوسط 30-50 درجه)با محدوده سنی 10 تا 30 سال و 10 فرد سالم متناسب با بیماران در حالت استراحت فعالیت الکتریکی عضلات بین دنده ای خارجی و دیافراگم دو سمت ثبت شد..
    یافته ها
    شاخص کلی شدت فعالیت در زمان استراحت در عضلات بین دنده ای خارجی در سمت محدب و مقعر و دیافراگم سمت مقعر تفاوت معناداری دارد (با سطح معناداری به ترتیب <001/0 و <001/0و 023/0) و در بیماران مبتلا به اسکولیوز به نسبت افراد سالم RMS کاهش معناداری داشته است. همچنین در آزمون همبستگی بین میزان اختلال در سطح فعالیت عضلات بین دنده ای سمت محدب و مقعر با شدت درجه اسکولیوز ارتباط معنادار دیده می شود (001/0) اما بین کاهش فعالیت عضله دیافراگم دو سمت با شدت اسکولیوز رابطه معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    فعالیت عضلات تنفسی در بیماران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک بالغین بطور چشمگیر کاهش می یابد. همچنین این اختلال عملکرد با افزایش درجه اسکولیوز، ارتباط دارد. این اختلالات در سمت مقعر بیشتر بوده و منجر به کاهش توان فیزیکی بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: اسکولیوز ایدیوپاتیک، الکترومیوگرافی، عضلات تنفسی
  • فرزانه ساکی، رضا رجبی، محمدحسین علیزاده، فرهاد طباطبایی صفحات 39-46
    هدف
    تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین قدرت ران و زانو با زاویه والگوس زانو حین فرود-پرش در زنان ورزشکار نخبه بود. 40 زن ورزشکار (با میانگین ± انحراف استاندار سن 99/1 ±15/21 سال; قد 25/8 ±08/169 سانتیمتر وزن 06/10 ±05/61 کیلوگرم) در تحقیق شرکت کردند. قدرت ایزومتریک عضلات ران و زانو مطابق روش های بالینی استاندارد با استفاده دینامومتر دستی اندازه گیری شد. زاویه والگوس زانو با استفاده از 5 دوربین آنالیز حرکت حین فرود – پرش مورد ارزیابی قرارگرفت. برای تعیین ارتباط بین قدرت عضلات ران و زانو با زاویه والگوس زانو در لحظه تماس با زمین از روش همبستگی پیرسون استفاده شد (P≤0.05). یافته های تحقیق نشان داد بین قدرت ابداکتورهای ران و نسبت قدرت فلکسورها به اکستنسورهای زانو با زاویه والگوس زانو ارتباط معنی دار منفی وجود دارد (بترتیب: 04/ 0p= و 002/ 0p=). نتایج تحقیق همچنین نشان داد بین قدرت اکسترنال روتیتورهای هیپ با زاویه والگوس زانو ارتباط معنی دار وجود ندارد (39/ 0p=). تمرینات قدرتی عضلات هیپ و زانو هنوز نیاز است در برنامه های پیشگیری از آسیب مورد مخاطب قرارگیرند اما باید با آموزش کنترل عصبی عضلانی صحیح از طریق تمرینات تعادلی، پلایومتریک و تمرینات ویژه ورزشی ترکیب شوند.
    کلیدواژگان: قدرت، والگوس زانو، آسیب های زانو، کینماتیک
  • مهری شاکری نسب، جاوید مستمند، نیما جمشیدی، محمدعلی تحریریان صفحات 47-54
    هدف
    سندرم دردناک مفصل کشککی رانی یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی عضلانی ناحیه زانو می باشد. ضعف عضلات اطراف ران یکی از دلایل بروز این سندرم ذکرشده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین گروه عضلانی موثرتر در درمان افراد مبتلا به سندرم درد کشککی رانی بوده است.
    روش بررسی
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه شبه تجربی آینده نگر می باشد. پروسه خستگی عضلات ابداکتور و به خارج چرخاننده ران در جلسات مجزا با فاصله حداقل 48 ساعت و با روش دلورم بر روی 30 فرد شرکت کننده (15 سالم و 15 بیمار) در محدوده سنی 38-18 سال و به روش نمونه گیری غیر احتمالی ساده انجام گرفت، سپس پارامترهای مربوط به مرکز فشار در صفحات قدامی خلفی و داخلی خارجی توسط صفحه نیرو اندازه گیری شد.
    یافته ها
    قبل از ایجاد خستگی پارامترهای طول مسیر جابجایی مرکز فشار در صفحه داخلی خارجی (002/0p=) و مجموع طول مسیرجابجایی مرکز فشار در صفحه داخلی خارجی (052/0p=) درگروه بیمار میزان بیشتری را نشان داد. پس از خستگی عضلات ابداکتور ران در گروه سالم، پارامترهای مجموع طول مسیرجابجایی مرکز فشار در صفحه داخلی خارجی (001/0p=) و سرعت جابجایی مرکز فشار در صفحه قدامی خلفی (001/0p=) و داخلی خارجی (016/0p=) به طور معنی داری افزایش یافت. اما در گروه بیمار پارامترهای مذکور هم پس ازخستگی عضلات به خارج چرخاننده (038/0p=و054/0p=و005/0p=) و هم پس از خستگی ابداکتور ران (004/0p=و005/0p=و045/0p=) کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    قبل از خستگی افراد بیمار نوسان پاسچر بیشتری نسبت به افراد سالم دارند. افزایش خستگی عضلات ابداکتور و به خارج چرخاننده ران در افراد سالم منجر به افزایش نوسانات پاسچرال و در افراد بیمار باعث کاهش این نوسانات می شود. در افراد سالم خستگی عضلات ابداکتور نقش بیشتری در اختلال تعادل دارد ولی در افراد بیمار میان خستگی عضلات ابداکتور و به خارج چرخاننده ران تفاوتی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی رانی، خستگی عضلات ابداکتور و به خارج چرخاننده ران
|
  • Nazanin Nakhaie, Afsun Nodehi, Moghadam, Enayatollah Bakhshi, Razie Goghatin Alibazi, Maryam Habebe Pages 3-8
    Purpose
    Muscle activation of the proximal parts is necessary for distal activities. In fact, proximal muscles provide stabilized and controlled base for distal parts activities. The purpose of this systematic review was to determine whether hand grip task can alert the activation of shoulder girdle muscles.
    Methods
    A literature search was done in PubMed, Scopus, Elsevier, Ovid, CINAHL, Science Direct, ProQuest, Thompson, EMBASE and Medline databases for the period of 1970-2012. The keywords in this search were: hang grip, electromyography, and shoulder muscles.
    Results
    Using these keywords, 50 papers were found of which 17 papers met the inclusion criteria and were analyzed. Electromyography technique was used in most papers. The result of most studies showed that high static hand grip force increases the activity of some shoulder muscles, particularly the stabilizer muscles (rotator cuff).
    Conclusion
    The results indicated that hand grip tasks can alert the activation of shoulder girdle muscles.
    Keywords: Hand Grip, Electromyography, Shoulder Muscles.
  • Dr Hamed Ghomashchi Pages 9-19
    Purpose
    Postural balance deficit is one of the common post-stroke disabilities. Providing visual biofeedback while balance activities are performed is a way to improve postural balance disorders following stroke. But among the research published, there is incoherency about the positive effects of visual biofeedback therapy. The purpose of this study was to investigate the effects of using visual biofeedback as an adjunct to physical therapy exercises on recovery of postural balance of stroke patients.
    Methods
    A total of thirty-one hemiplegic stroke patients were included in this study and randomly assigned into case and control groups. Both groups received four weeks conventional physical therapy interventions and balance training exercises. During balance training, the case group received visual biofeedback, whereas the control group did not receive visual information. Balance performance of stroke patients were examined quantitatively using the Equi-Test testing system and Biodex stability system, walking performance was evaluated by Timed Up and Go tests, and the patients were assessed using the modified Barthel index for activities of daily living. Data were collected before starting, during, and after completion of the rehabilitation program. Repeated measure analyses of variance were performed to evaluate rehabilitation effects and independent samples T tests were done to quantify the effects of visual biofeedback.
    Results
    No significant differences between the groups were detected in any of the outcome variables after completion of the program. Noticeable improvements were found in dynamic balance function, mobility, and activities of daily living of both groups, whereas no statistically significant improvements were found in static balance after rehabilitation.
    Conclusion
    Both rehabilitation protocols created advances in the postural control system of stroke patients. Visual biofeedback balance training did not produce extra advantage for balance ability of participants who received this treatment program in comparison with those who were treated without visual biofeedback. The results showed that dynamical tasks scores and activitybased measures better than static balance measures reflect the recovery effects.
    Keywords: Stroke, Rehabilitation, Visual Biofeedback, Balance, Postural Sway
  • Sepideh Boluki, Mehdi Dadgoo, Shohreh Nurizadeh Dehkordi, Mohammad Kamali Pages 20-24
    Purpose
    Individuals’ personal awareness and learning after spinal cord injury is one of the most important factors in patients’ confrontation with subsequent disabilities and new life style which affects their ultimate independence. This article is an abstracted result of a qualitative study on effective factors of independence among patients with spinal cord injury.
    Methods
    This study adopts a phenomenological qualitative approach and chooses its research samples from individuals with spinal cord injury including four women and seven men with paraplegic and tetraplegic SCI who live in Tehran. The data gathered trough Indepth semi-structural interviews and interpreted using Coliazzi’s method.
    Results
    The data divided into 10 categories and 38 subcategories arranging in three general domains: the individual, familial and social. Knowledge and learning are important categories in the individual domain which includes five subcategories: Initial knowledge level, searching for information, learning from similar pattern, needs based learning, learning from experience and repetition.
    Conclusion
    The research shows that the amount of information about the spinal cord injury before and learning more information after the injury influences on the sense of independence, and individuals who trying more to learn about their subsequent difficulties and needs are more successful in their future life.
    Keywords: Spinal Cord Injury, Independence, Qualitative Research, Information, Learning
  • Himan Ebrahimi, Ramin Blaouchi, Rasoul Eslami, Mehdi Shahrokhi Pages 25-32
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of core stabilization exercises on low back pain and abdominal and back muscle endurance in patients with chronic low back pain caused by disc herniation.

    Methods

    For this purpose, 30 male and female patients with chronic low back pain due to disc herniation (age =48.55 ± 3.35) were divided into experimental and control groups (n=15). The experimental group underwent 8-weeks core stabilization exercises; whereas the control group received conventional treatment at the same time. Analysis of covariance test was used to analyze the data. VAS scale, trunk flexion endurance test, and modified Biering-Sorenson test were used to assess variables, abdominal muscle endurance and back muscle endurance, respectively.

    Results

    Results showed that 8-weeks core stabilization exercises caused a significantly low back pain reduction (P=0.001) and a significant increase in abdominal muscle endurance (P=0.001) and back muscles endurance (P=0.001) in the experimental group compared to the control group.

    Conclusion

    According to the findings of the study, core stabilization exercises in improving low back pain, abdominal and back muscle endurance in patients with chronic low back pain caused by disc herniation have been effective. Hence, cautious prescription of core stabilization exercises for these patients would be beneficial.

    Keywords: Core Stabilization Exercises, Low Back Pain, Disc Herniation
  • Mrs Pirayeh Mohammadi *, Dr Mohammad Akbari, Dr Javad Sarafzadeh Pages 33-38
    Purpose
    Scoliosis is one of the most common spinal deformities that affect chest wall mechanics. Scoliosis results in ventilator disorders and respiratory muscle weakness. However, the mechanism of these disorders is still unknown. The main objective of this study was to identify the intensity of respiratory muscles activity in patients with idiopathic scoliosis compare with healthy individuals and determine the relationship between scoliosis degree and respiratory dysfunctions. In this study, 20 female patients with adult idiopathic scoliosis (mild, moderate) as well as 10 healthy matched individuals with characteristics of the patients were selected.
    Methods
    Electromyography values were recorded through rest phase. In addition, the electromyography values of external intercostal muscles and diaphragm were recorded bilaterally.
    Results
    The RMS of concave and convex external intercostal muscles and concave diaphragm in patients with idiopathic scoliosis were reduced significantly relative to healthy individuals in rest (P<0.001, P<0.001, P=0.023).. There was a correlation between scoliosis degree and decrease in concave and convex intercostal muscle performances (P=0.001) but there was no correlation in diaphragm muscle.
    Conclusion
    Respiratory muscle performance is drastically decreased in patients with adult idiopathic scoliosis. There was a relationship between scoliosis degree and respiratory dysfunction. This reduction has more observed in concave side and resulted in reduced physical capacity.
    Keywords: Adolescent Idiopathic Scoliosis, Electromyography. Respiratory Muscles
  • Farzaneh Saki *, Reza Rajabi, Mohammad Hosein Alizadeh, Farhad Tabatabaei Pages 39-46
    Purpose
    The purpose of this study was to investigate the relationship between hip and knee strength with knee valgus angle during drop jump in elite female athletes.
    Methods
    Forty female athletes (mean ± SD age, 21.5 ± 1.99 years; height, 169.08 ± 8.25 cm; body mass, 61.05 ± 10.06 kg) participated in this study. Isometric hip and knee muscles strength were evaluated using standard clinical procedures and a handheld dynamometer. Knee valgus angle was assessed using a 6-camera motion analysis system during a drop jump task. Pearson correlation analyses were performed to determine the relationship between hip and knee muscles strength and knee valgus angle at initial contact (P≤0.05).
    Results
    Hip abductor strength and knee flexor-extensor ratio were found to be negatively correlated with knee valgus angle (r = –0.229, P = 0.04 and r = –0.446, P = 0.002, respectively).
    Conclusion
    No relationship between measure of hip external rotation strength and knee valgus angle was observed (P = 0.39). Strength training of the hip and knee musculature may still need to be addressed in prevention programs, but it also should be combined with teaching proper.
    Keywords: Strength, Knee Valgus Angle, Knee Injuries, Kinematics
  • Mehri Shakerinasab *, Dr. Javid Mostamand, Dr. Nima Jamshidi, Dr. Mohammad Ali Tahririan Pages 47-54
    Purpose
    The patellofemoral pain syndrome (PFPS) is one of the most common musculoskeletal disorders of the knee joint. Hip muscles’ weakness is one of the reasons for PFPS occurrence. The aim of this study was to recognize the effective muscle group in prevention and treatment of patients with PFPS.
    Methods
    This is a prospective and quasi-experimental study in which 30 participants (15 healthy/15 patients) who were aged between 18 and 38 years were recruited through nonprobability simple sampling. Exhaustion process of hip abductors and hip external rotator muscles was performed using Delorme method in separate sessions with a rest interval of at least 48 hours. Then, the parameters of pressure center were measured on the anterior, internalexternal plates using Force Plate System.
    Results
    Before the exhaustion process, parameters of the displacement length of the pressure center on the internal-external plate (P = 0.002) and the sum of the pressure center displacement length on the internal-external plate (P=0.052) were higher in the patients group. After the occurrence of fatigue in the abductor muscles of the control group, the sum of the pressure center displacement length on the internal-external plate (P = 00.1) and the velocity of the pressure center displacement length on the anterior plate (P = 0.001) and the internal-external plate (P = 0.016) were significantly increased. But in the patients group, all of the above mentioned parameters were decreased after fatigue in both the rotator muscles (P = 0.005, P = 0.054, P = 0.038) and the abductor muscles (P = 0.045, P = 0.005, P = 0.004).
    Conclusion
    Before the induction of fatigue, patients had more postural swing than the control group. As the fatigue increased in the abductor and the external rotator muscles, the postural swing increased in the control group but decreased in the patients group. In healthy subjects, the fatigue of abductor muscles has a greater role in postural disturbance but there was no significant difference between the fatigue in abductor and rotator muscles in patients with PFPS.
    Keywords: Patellofemoral Pain Syndrome, Hip Abductors, External Rotator Muscles Fatigue