فهرست مطالب

Physical Treatments Journal
Volume:4 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/01/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • شیرنی همنشین بهبانی، امیر مسعود عرب، لیلا نژاد صفحات 9-16
    هدف مطالعه
    هدف از انجام مطالعه مروری حاضر، بررسی تاثیرات روش باند نواری کینزیولوژیک بر روی شدت درد، قدرت گرفتن دست، فعالیت عملکردی وآستانه فشاری درد در بیماران مبتلا به اپیکندیلیت خارجی آرنج می باشد.
    بررسی مقالات: مقالات با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی متعددی که در حیطه تحقیقات پزشکی استفاده می شود از جمله:google scholar، pubmed،science direct، proquest،medline،advanced google and pedro به دست آمدند.از کلیدواژه های kinesio tape، elastic tape، Taping technique، Pain، Grip strength،، Lateral epicondylitis، tennis elbowاستفاده شد. معیارهای ورود شامل مقالاتی بود که به زبان انگلیسی و فارسی از سال 2000 تا 2013 چاپ شده بودند، و همچنین مقالاتی که به صورت گزارش موردی بودند را از مطالعه حذف کردیم.
    یافته ها
    26مقاله شامل کارآزمایی بالینی، آینده نگر، مورد-شاهدی، و آزمودنی که شامل جامعه سالم، بیمار، زن و مرد در هر رده سنی استخراج شد که از بین آن ها 11 مقاله معیارهای ورود به مقاله را داشتند.
    نتیجه گیری
    برآیند کلی مطالعات مورد بررسی، نشان می دهد که هر چند که مکانیسم دقیق باند نواری کینزیولوژیک آرنج هنوز معلوم نیست ولی به نظر می رسد که باند نواری کینزیولوژیک باعث کاهش درد به شکل قابل ملاحظه، بهبود قدرت گرفتن و اکستنشن دست و همچنین بهبود عملکرد بیماران اپیکندیلیت خارجی آرنج می شود.
    کلیدواژگان: باند نواری کینزیولوژیک، باند نواری الاستیک، درد، قدرت گرفتن دست، اپیکندیلیت خارجی آرنج، اپیکندیلیت خارجی آرنج، آرنج تنیس بازان
  • الهام حاج حسینی، علی اصغر نوراسته، علی شمسی، حسن دانشمندی صفحات 17-26
    هدف
    وضعیت شانه به جلو یکی از ناهنجاری های وضعی شایع است که 60 درصد از ناهنجاری های شانه را به خود اختصاص می دهد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر سه نوع برنامه تمرینی کششی، قدرتی و ترکیبی در افراد مبتلا به ناهنجاری شانه به جلو بود.
    روش شناسی: در تحقیق حاضر40 دانشجوی دختر با میانگین(سن 77.1±22.22، قد 55.2 ±85.161، وزن 90.1±22.61و شاخص توده بدنی9. ±37.23) به صورت غیرتصادفی هدفدار انتخاب شدندکه در سه گروه 10 نفره تجربی و یک گروه 10 نفره کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی اول تمرینات قدرتی، گروه تجربی دوم تمرینات کششی و گروه سوم تمرینات ترکیبی را به مدت 6 هفته انجام دادند. در این مدت گروه کنترل هیچ گونه برنامه تمرینی را دریافت نکردند. در این تحقیق از روش عکس برداری از نمای نیمرخ برای اندازه گیری شانه به جلو استفاده شد. میزان تغییرات زاویه شانه آزمودنی ها قبل و بعد از 6 هفته تمرین اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T همبسته و با استفاده از نرم افزار (21) SPSSاستفاده شد (05/0≥p).
    یافته ها
    بر اساس یافته های این پژوهش کاهش معنی داری در زاویه شانه به جلو در هر سه نوع برنامه تمرینی(قدرتی، کششی، ترکیبی) بعد از 6 هفته یافت شد(001/0p=) که این میزان کاهش به ترتیب در گروه ترکیبی بیش از گروه قدرتی و در گروه قدرتی بیش از گروه کششی بود. اما کاهش معنی داری در زاویه شانه به جلو در گروه کنترل یافت نشد (168/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش معنادار در زاویه شانه به جلو در افراد گروه تجربی و استفاده از این سه نوع برنامه تمرینی در افراد مبتلا به ناهنجاری شانه به جلو توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شانه به جلو، تمرین قدرتی، تمرین کششی، تمرین ترکیبی
  • پدارم پورمحمودیان، هومن مینونژاد، علی اشرف جمشیدی، یاسر دعوتی کاظم نیا، نورالله جاودانه صفحات 27-32
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی فعالیت الکترومیوگرافی 3 تمرین پلایومتریک (پرش جمع، لی لی تک پا در صفحه ساجیتال و لی لی تک پا در صفحه فرونتال) جهت شناخت بهترین تمرین به منظور تقویت عضلات بایسپس فموریس و گلوتئوس مدیوس برای پیشگیری از آسیب لیگامان صلیبی قدامی می باشد.
    روش بررسی
    در تحقیق حاضر 15 ورزشکار مرد به صورت داوطلبانه شرکت کردند و روش آماری تحلیل واریانس اندازه گیری های مکرر جهت بررسی میزان فعالیت عضلات در دو فاز فیدفوروارد و فیدبک فرود استفاده شد. آزمودنی ها در هر تمرین حداکثر پرش خود را انجام می دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت های معنی داری (p≤0.05) در میزان فعالیت این عضلات در فاز فیدفوروارد وجود دارد. تمرینات لی لی یک پا در صفحه ساجیتال بیشترین فعالیت بایسپس فموریس و لی لی یک پا در صفحه فرونتال بیشترین فعالیت گلوتئوس مدیوس را در فاز فیدفوروارد نشان دادند ولی پرش جمع کمترین فعالیت این عضلات را در هر دو فاز نشان داد.
    نتیجه گیری
    تمرینات لی لی یک پا در صفحه ساجیتال و لی لی یک پا در صفحه فرونتال بایستی در برنامه های پیشگیری از آسیب ACL مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مفصل زانو، تمرین پلایومتریک، الکترومیوگرافی، لیگامان صلیبی قدامی
  • ساسان نادری، فریبرز محمودی پور، محمدرضا امیر سیفدینی صفحات 33-38
    هدف
    با توجه به شیوع بالای ناهنجاری واروس زانو و پیامدهای ناشی از راه رفتن بر سطوح مختلف بر این عارضه، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر شیب های مختلف راه رفتن بر زاویه زانو در صفحه فرونتال افراد مبتلا به ناهنجاری واروس زانو بود.
    روش بررسی
    18 آزمودنی مرد مبتلا به واروس زانو درجه سه، با دامنه سنی 24-19 سال، برای شرکت در این تحقیق داوطلب شدند. متغیرهای زاویه واروس در لحظه تماس پاشنه، میداستانس و جدا شدن پنجه در هنگام راه رفتن بر شیب های 5/7-، صفر، 5+ و 10+ درصد با استفاده از 6 دوربین اپتوالکترونیک سه بعدی آنالیز حرکت محاسبه شدند. از آزمون آنالیز مکرر واریانس و آزمون ناپارامتری فریدمن برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که زاویه زانو در صفحه فرونتال با افزایش شیب راه رفتن، کاهش می یابد که تفاوت ها تنها در دو مورد (زاویه واروس بین شیب 10+ درصد با شیب صفر درصد در لحظه میداستانس 001/0P< و بین شیب 5/7- درصد با شیب صفر درصد در لحظه جدا شدن پنجه 001/0P<) معنی دار گزارش شد و در باقی پارامترهای بررسی شده اختلافات معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده، راه رفتن بر شیب های رو به بالا احتمالا می تواند فعالیت جسمانی مناسبی جهت کاهش بارهای وارد شده به مفصل زانو و پیشگیری از ابتلا به استئوآرتریت زودرس در جوانان مبتلا به ناهنجاری واروس زانو باشد.
    کلیدواژگان: راه رفتن، سطوح شیبدار، زاویه زانو در صفحه فرونتال، ناهنجاری واروس
  • علی اصغر کلانتری، نورالدین کریمی، امیر مسعود عرب، شاپور جابرزاده صفحات 39-46
    مقدمه
    کمر درد یکی از شایع ترین مسائل در حوزه سلامت در سرتاسر جهان می باشدو دارای علل چندگانه است. یکی از آن علل نقص در الگو های حرکتی است.این نقش مهمی در ایجاد و رشد دیسفانکشن عضلانی دارد.بنابر این استفاده از الگو های حرکتی که در آن عضلات سینرژیست بطور مطلوبی فعالیت کنند اهمیت خاصی در عملکرد مطلوب ستون مهره ای دارد.
    هدف
    این مطالعه تاثیر تمرینات ثباتی، معمولی و ترکیبی(ثباتی و معمولی) را بر روی میزان فعالیت الکتریکی عضلات گلوتئال ماگزیموس،همسترینگ داخلی، ارکتور اسپاین همسو و ارکتور اسپاین غیر همسو هنگام انجام پرون هیپ اکستنشن در بیماران کمر درد مزمن غیر اختصاصی بررسی کرد.
    نمونه:30 بیمار با کمر درد مزمن غیر اختصاصی (18 مرد و 12 زن)بطور تصادفی در 3 گروه ثباتی، معمولی و ترکیبی تقسیم شدند. هر گروه شامل 10 بیمار بود.
    روش
    این تحقیق شبه تجربی مداخله ای بود و حداکثر فعالیت الکتریکی ارادی عضلات مورد نظر با الکترومیوگرافی سطحی قبل و بعد از تمرین درمانی جهت نرمالیز کردن اندازه گیری شد.سپس این هضلات در طی انجام پرون هیپ اکستنشن تست شدند.این تمرینات به مدت 10 جلسه و 3 بار در هفته انجام گرفتند.
    نتایج
    اطلاعات بدست آمده با آزمونهای آماری k-s، تی زوج، تی مستقل و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل گردید. بعد از مداخله حداکثر فعالیت الکتریکی عضله گلوتئال مگزیموس(036.=p) بطور معنی داری در گروه ترکیبی افزایش یافت.همچنین تمرینات ترکیبی حدکثر فعالیت عضلاتارکتور اسپاین همسم، ارکتور اسپاین غیر همسو و همسترینگ داخلی را کاهش دادبطوزکه این کاهش برای ارکتور اسپاین همسو(024.=p) معنی دار شد و همسترینگ داخلی(973.=p) و ارکتور اسپاین غیر همسو(111.=p) معنی دار نشد.از طرفی اطلاعات آماری هیچ اختلاف معنی داری را بین دو گروه و سه گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق مشخص کرد که تمرینات ترکیبی نسبت به تمرینات ثباتی و معمولی روی حداکثر فعالیت الکتریکی عضلات ناحیه کمری لگنی موثر تر می باشد و می تواند الگوی فعالیت الکتریکی ای عضلات را تغییر بدهد.
    کلیدواژگان: الکترومیوگرافی، کمر درد مزمن، الگوی حرکتی، پرون هیپ اکستنشن، تمرین
  • لیلا غزاله، مهراد انباریان، محمود تقی کریمی، محسن دماوندی صفحات 47-54
    هدف
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر عامل پای برتر بر رابطه برخی از متغیرهای دینامیکی مفصل مچ پا و مرکز جرم بدن حین کنترل تعادل در وضعیت ایستاده می باشد.
    روش بررسی
    12 زن که فاقد هرگونه ناهنجاری جسمانی، اسکلتی و عصبی-عضلانی بودند با میانگین سنی(5/3±8/26) سال در تحقیق حاضر شرکت داشتند. جهت اندازه گیری و محاسبه متغیرهای تحقیق از سیستم آنالیز حرکت، صفحه نیرو و نرم افزار V3D استفاده شد. از روش آماری همبستگی پیرسون برای بررسی رابطه متغیرها و از آنالیز واریانس برای بررسی تاثیر پای برتر بر روابط مذکور استفاده گردید.
    یافته ها
    میزان همبستگی گشتاور مفصل مچ پا و جابجایی مرکزجرم بدن (95/0r=) به طور معنی داری از همبستگی جابجایی زاویه ای مچ پا و جابجایی مرکزجرم بدن (84/0r=) بیشتر است. عامل پا (برتر یا غیربرتر بودن) اگرچه بر میزان همبستگی جابجایی زاویه ای مفصل مچ پا و جابجایی مرکز جرم اثری ندارد اما بر میزان همبستگی گشتاور مفصل مچ پا و جابجایی مرکز جرم به طور معنی داری اثرگذاراست(001/0p<).
    نتیجه گیری
    جهت پیش بینی جابجایی مرکز جرم بدن حین کنترل تعادل توجه به متغیرهای کینتیکی مفصل مچ پا مهمتر از متغیرهای کینماتیکی است. همچنین توصیه می شود هنگام بررسی دینامیک مفاصل اندام تحتانی حین کنترل تعادل به پای برتر و غیربرتر آزمودنی ها توجه شود.
    کلیدواژگان: کنترل تعادل، جابجایی زاویه ای، گشتاور مفصل، مرکزجرم بدن، پای برتر
  • شهره نوری زاده دهکردی، لیلا داداش زاده، مهدی دادگو، نرگش شفارودی، محمد کمالی صفحات 55-62
    مقدمه
    در جوامع امروزی، برای صرفه جویی در هزینه های درمانی و ارائه خدمات جامع و بهینه بهداشتی-درمانی، همکاری تخصص ها به شکل کارتیمی، رواج چشمگیری یافته است. فیزیوتراپیست ها به عنوان عضوی از تیم درمانی، برای ارتقاء سلامت همنوعان خود می کوشند. هدف از این مطالعه، تبیین درک و تجربه فیزیوتراپیست ها، از کارتیمی در محیط بیمارستان می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش به روش کیفی با رویکرد پدیدار شناسی انجام گرفت. مشارکت کنندگان، 11 فیزیوتراپیست شاغل با سابقه کاری 7 تا 25 سال بودند که بصورت هدفمند، از 6 مرکز بیمارستانی واقع در شهر تهران انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته و در بازه زمانی یک سال(1392-1391)گردآوری و به روش تحلیل محتوا، تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از مصاحبه ها در دو درون مایه اصلی شامل: 1) تاثیر کارتیمی بر باورها و احساسات (رضایتمندی، انگیزش، آرامش، کاهش استرس و فشار کاری، اعتماد و بهبود جایگاه) و 2) تاثیر کارتیمی بر بازدهی شغلی(شناخت و آگاهی، تقسیم کار و افزایش کیفیت خدمات، ارجاع و درآمد، درمان همه جانبه، جلوگیری از دوباره کاری و عوارض ثانویه بیماری) قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    کارتیمی اثرات مثبتی بر باورها، احساسات و بازدهی شغلی فیزیوتراپیست های شاغل در بیمارستان های شهر تهران دارد. با توجه به روند رو به رشد بیماری های مزمن وگسترش جمعیت سالمند؛ ارائه خدمات بهداشتی-درمانی به صورت جامع و کل نگر در کشور ضروری به نظر می رسد. ازاین رو نیاز به تحقیقات گسترده تر در زمینه کار تیمی احساس می شود.
    کلیدواژگان: کارتیمی، فیزیوتراپیست، بیمارستان، تحقیق کیفی
|
  • Shirin Hamneshin Behbahani *, Amir Masoud Arab, Leila Nejad Pages 9-16
    Purpose
    The aim of this study is to investigate the effects of Kinesio taping on severity of pain، the power for taking hand، functional activity and we undertook a literature review to produce evidence-based recommendation for the use of Kinesio tape in patients with lateral epicondylitis.
    Methods
    A literature search was done in google scholar، pubmed، science direct، proquest، medline، advanced google and pedro database. The following keywords were used: Kinesio tape، elastic tape، Taping technique، Pain، Grip strength، Lateral epicondylitis، and tennis elbow. The inclusion criteria were English and Persian articles which were published from 2000 to 2013 and articles which were case report were excluded.
    Results
    26 articles including randomized clinical trial، cohort study، case-control study and trial which included healthy population، patients، male and female at any age range were extracted. 11 articles had the inclusion criteria.
    Conclusion
    Although Taping technique seems to an impressive effect on wrist extension، grip strength، function and pain in individuals with lateral epicondylitis، strong evidence to identify the underlying mechanisms is still not available.
    Keywords: Kinesio tape, Elastic tape, Taping technique, Pain, Grip strength, Lateral epicondylitis, Tennis elbow
  • Elham Hajihosseini *, Aliasghar Norasteh, Ali Shamsi, Hassan Daneshmandi Pages 17-26
    Purpose
    The forward shoulder (FS) is one of the most common deformities accounted for 60% of shoulder abnormalities. This study aimed to investigate the effects of a 6-weekstrength training، stretch training andcomprehensive training in patients with forward shoulder abnormalities.
    Methods
    This quasi-experimental study design Pre-posttest with control group. Forty females students with excessive forward shoulder angle (FS>52) were chosen using purposive sampling method. The average of age، weight، height and body mass index of the samples were 22. 22±1. 77 years، 61. 22±1. 90 kg، 161. 85±2. 55 cm، and 23. 37±0. 9kg. m2 respectively. The subjects were randomly divided into 4 groups (each 10 subjects)، 3 experimental and 1 control groups. The first experimental group performed strength training، second group stretch training and third group comprehensive training for 6 weeks. In this period، the control group did not receive any training. We used photogrammetric method to measure the angle of the forward shoulder. Shoulder angle changes of the subjects before and after 6 weeks were measured. Data were analyzed using paired T-test، One-way analysis of variance and SPSS (21) (P≤0. 05).
    Results
    According to study findings، paired t-test results in the experimental group showed that the forward shoulder angle of the subjects in corrective exercises significantly decreased so that after participating in 3 types of training program، strengthening (P=0. 001، t=8. 63)، stretching (P=0. 001، t=6. 78) and comprehensive (P=0. 001، t=12. 11)، the angle dropped in the order of 6. 10، 4. 90 and 7. 10 degrees. One-way analysis of variance (ANOVA) showed that there are significant differences (P=0. 001) among the effects of different exercises on the forward shoulder angle. Based on Tukey test results، the implementation of corrective exercises، strengthening (P=0. 001)، stretching (P=0. 001)، and comprehensive (P=0. 001) showed a significant difference with the control group. However، no significant differences were observed among the groups of strength، stretching and comprehensive trainings with each other.
    Conclusion
    The results demonstrated a significant decrease in the angle of forward shoulder in the experimental group. Therefore، using this program is recommended in subjects with these deformity.
    Keywords: Forward shoulder, Strengthening training, Stretching training, Comprehensive training
  • Pedram Pourmahmoudian *, Hooman Minoonejad, Ali Ashraf Jamshidi, Yashar Davati Kazemnia, Noorollah Javdaneh Pages 27-32
    Purpose
    This study was accomplished to investigate the electromyographic activity of 3 plyometric exercises (tuck jump and single leg hop in sagittal and frontal planes) to find out the appropriate procedures for strengthening biceps femoris and gluteus medius muscles.
    Methods
    The kind of study is applied and data were collected from the supervised exercises of 15 male athletes without injury of lower extremity from Tehran University، which participated voluntarily in this research. It was assumed that subjects expend the extreme potential during their activities. Statistical analysis was made using repeated measures ANOVA to investigate the muscle activity in feedforward and feedback phases of landing with SPSS 20.
    Results
    Significant differences (P≤0. 05) were found between treatments in relation to feedforward and feedback phases of muscles activities. Single leg hop in sagittal and frontal planes showed the highest activity of biceps femoris and gluteus medius in feedforward phase، respectively. Nevertheless، tuck jump demonstrated the lowest activity of these muscles in both phases.
    Conclusion
    According to the results، single leg hop in sagittal and frontal planes could be the most appropriate exercises for improving strength and neuromuscular system of gluteus medius and biceps femoris. We should take special attention to these 2 plyometric exercises in exercise programs. However، tuck jump in comparison with 2 other exercises show less efectiveness.
    Keywords: Knee joint, Plyometric exercise, Electromyography, Anterior cruciate ligament
  • Sasan Naderi *, Fariborz Mohammadipour, Mohammadreza Amir Seyfaddini Pages 33-38
    Purpose
    Given the high prevalence of varus malalignment of the knee and the consequences of walking on different surfaces on this malalignment، the aim of the present study was to investigate the effect of walking inclination on knee angle in the frontal plane of patients with varus malalignment.
    Methods
    18 male subjects with varus malalignment classified at grade 3 bowleg، within the age range of 19-24 years، volunteered to participate in this study. The parameters of knee angle in the frontal plane at the moments of heel contact، midstance and toe off when walking on -7. 5، zero، +5 and +10 percent of treadmill inclination were calculated using three-dimensional motion analysis system with six optoelectronic cameras. Repeated measures of variance and non-parametric Friedman test were used for data analysis.
    Results
    The results of the present study showed that as walking inclination increases، knee angle in the frontal plane decreases. The only significant differences were related to varus angle between +10 and zero percent inclinations at the moment of midstance (P<0. 001) and between -7. 5 and zero percent inclinations at the moment of toe off (P<0. 001) and in case of other parameters، no significant differences were observed.
    Conclusion
    According to the obtained results، walking on upslope surfaces، probably is a suitable solution to reduce the load exerted on the knee and prevent premature osteoarthritis in young individuals with varus malalignment.
    Keywords: Walking, Kinematics, Inclined surfaces, Knee angle in the frontal plane, Varus malalignment
  • Ali Asghar Kalantari, Noureddin Karimi, Amir Massoud Arab *, Shapour Jaberzadeh Pages 39-46
    Introduction
    LBP is one of the most common health issues throughout the world and has multiple causes which one of them is the defect in motor patterns. This study compared the effectiveness of stability، general and mixed exercises on the electromyographic activity of ipsilateral erector spinae muscle (IES)، contralateral erector spinae muscle (CES)، gluteus maximus (GM) and medial hamstring (MH) during prone hip extension (PHE) in patients with nonspecific chronic low back pain (NSCLBP).
    Methods
    The study used an interventional quasi-experimental design. Thirty patients with NSCLBP between the ages of 20 to 40 years were randomly divided into 3 groups (each with ten patients) including stability، general and mixed groups. The study was conducted in Spring and Summer of 2014 in Amir Physical Clinic in Isfahan. MVEA of the muscles was measured using surface electromyography (EMG) prior and after exercises during PHE. Exercises were done for 10 sessions and 3 times per week. The obtained data by SPSS (version 22) and using the Kolmogorov- Smirnov test، Independent t–test Paired t test and ANCOVA were analyzed.
    Results
    MVEA of GM (P=0. 036) significantly increased in the group who practiced with mixed exercises. Also‚ the exercises decreased MVEA of IES‚ MH and CES. Besides، this decrease for IES (P=0. 024) was significant but for MH (P=0. 973) and CES (P=0. 111) were not. However، the statistical results did not show any significance among any two and or all three groups.
    Conclusion
    The findings of this study revealed that mixed exercises are more effective than stability and general exercises on the EMG activity of lumbo- pelvic muscles and could alter the electrical activity pattern of these muscles.
    Keywords: Electromyography, Chronic low back pain, Movement pattern, Prone hip extension‚ Exercises
  • Leila Ghazaleh *, Mehrdad Anbarian, Mohammad Taghi Karimi, Mohsen Damavandi Pages 47-54
    Purpose
    The present study aimed to evaluate the effect of dominant lower limb on the correlation between some of the dynamic variables of ankle joint and center of mass during quiet standing balance control.
    Methods
    Twelve healthy females with no known neurological or musculoskeletal disorders، with the mean age of 26±3. 5 years، participated in this study. Motion analysis system، force platform and Visual3D software were utilized in order to measure and compute the research variables. The relationship between research variables was evaluated using Pearson’s correlation coefficient. T test and One-way ANOVA were used to examine the effect of dominant leg on the correlations.
    Results
    Findings indicated the correlation between ankle joint moment and center of mass displacement (r=0. 95) was higher than the correlation between ankle angular displacement and center of mass displacement (r=0. 84). It seems that the leg factor (dominance and nondominance) does not influence the correlation of angular displacement of ankle joint and center of mass displacement. However، it influenced the correlation between ankle joint moment and center of mass displacement.
    Conclusion
    Therefore according to the present study it can be said that the kinetic variables of ankle joints are more important than kinematic variables for the prediction of center of mass displacement. In addition، it is suggested that in order to evaluate the lower extremity dynamics، during balance control، dominant and non-dominant lower limbs of the subjects be noticed too.
    Keywords: Balance control, Angular displacement, Joint moment, Body mass center, Dominant lower limb
  • Shohre Noorizadeh Dehkordi *, Leila Dadashzadeh, Mahdi Dadgoo, Narges Shafaroodi, Mohammad Kamali Pages 55-62
    Purpose
    In modern societies، in order to save medical costs and provide improved and comprehensive healthcare services، cooperation of various specialties in the form of teamwork has gained significant popularity. Physiotherapists، as members of the treatment team، try to improve the health of their fellow human beings. This study aimed to describe physiotherapists’ experience and perception of teamwork in hospital environment.
    Methods
    This study was conducted using the conventional qualitative method of content analysis. Participants were 11 physiotherapists with 7-25 years of work experience، who were purposefully selected from 6 hospitals in Tehran. For data collection، in-depth semi-structured interviews over one year (2012-2013) were conducted and the obtained data were analyzed using content analysis method.
    Results
    The findings obtained from the interviews were categorized into two main areas: 1) changes in the beliefs and feelings of the physiotherapists، including increased satisfaction، motivation، increased relaxation، decreased stress and work pressure، accepting criticism، increased trust in and respect for physiotherapy services، giving specialists a holistic view، and 2) increased job productivity، higher quality of services، more references; avoiding parallel procedures; reduction of secondary complications of diseases، increased awareness and knowledge.
    Conclusion
    Teamwork has positive effects on the beliefs، feelings، and job productivity of the physiotherapists working in Tehran hospitals. Because of the growing trend of chronic diseases and increasing elderly population in Iran، provision of comprehensive and holistic healthcare services seems to be necessary in Iran and the need for further research on teamwork is pressing.
    Keywords: Teamwork results, Physiotherapist, Hospital, Qualitative research