فهرست مطالب

Physical Treatments Journal
Volume:7 Issue: 2, Summer 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سلمان نورایی سرجو، حسین انصاری، احمدرضا عسگری آشتیانی* صفحات 63-70
    : به منظور ارائه بهتر خدمات در مراکز فیزیوتراپی ، آگاهی از ادراک و انتظارات دریافت کنندگان خدمات این مراکز و تعیین شکاف موجود بین این دو مقوله نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت خدمات فیزیوتراپی ارائه شده در مراکز فیزیوتراپی دولتی شهر زاهدان با استفاده از مدل سروکوال در سال 1394 انجام شد.
    در این مطالعه توصیفی? تحلیلی مقطعی 240 نفر از مراجعین به کلینیک های فیزیوتراپی دولتی شهر زاهدان و با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای و تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد سروکوال انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS. 21 و به کمک آمار توصیفی و آزمونهای ویلکاکسون ، من ویتنی ، کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام گرفت.
    ).
    کلیدواژگان: کیفیت، خدمات فیزیوتراپی، کلینیک های دولتی، پرسشنامه سروکوال
  • ساسان نادری*، فریبرز محمدی پور، محمدرضا امیر سیف الدینی صفحات 71-78
    هدف
    راه رفتن به سمت جلو و راه رفتن به سمت عقب بر شیب های مختلف از پرکاربردترین تمرینات برای بازتوانی اندام تحتانی محسوب می شوند. با اینحال تحقیقات محدودی در مورد آنالیز سه بعدی اندام تحتانی و بررسی وضعیت مفصل زانو هنگام راه رفتن به سمت جلو و عقب بر شیب های مختلف وجود دارد. از اینرو، هدف تحقیق حاضر بررسی کینماتیک مفاصل اندام تحتانی هنگام راه رفتن به سمت جلو و عقب بر شیب های رو به بالا و رو به پایین بود.
    روش بررسی
    16 آزمودنی مرد سالم با میانگین سنی 5/2±4/22 سال، برای شرکت در این تحقیق داوطلب شدند. راه رفتن آزمودنی ها به سمت جلو و عقب با سرعت خودانتخابی و بر شیب های مختلف تردمیل (5/7-، صفر، 5+ و 10+ درصد) با استفاده سیستم سه بعدی آنالیز حرکت مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون تی-همبسته و آزمون آنالیز مکرر واریانس استفاده شد (05/0p<).
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان دهنده تفاوت معنی دار در اکثر پارامترهای زاویه ای بررسی شده در صفحه ساجیتال، بین راه رفتن به سمت جلو و راه رفتن به سمت عقب بود. ولی در مورد زاویه زانو در صفحه فرونتال در اکثر پارامترهای بررسی شده تفاوت معنی داری بین راه رفتن به سمت جلو و راه رفتن به سمت عقب وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بدست آمده، راه رفتن به سمت جلو بر شیب های رو به بالا و راه رفتن به سمت عقب بر شیب های رو به پایین موجب کاهش زاویه واروس زانو می شود. از اینرو راه رفتن به سمت جلو بر شیب های رو به بالا و راه رفتن به سمت عقب بر شیب های رو به پایین احتمالا می تواند فعالیت جسمانی مناسبی جهت کاهش بارهای وارد شده به کمپارتمان داخلی مفصل زانو باشد.
    کلیدواژگان: راه رفتن به سمت جلو، راه رفتن به سمت عقب، کینماتیک اندام تحتانی، سطوح شیبدار
  • یوسف منگشتی جونی، فرج فتاحی*، نرمین غنی زاده حصار صفحات 79-88
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ناهنجاری زانوی پرانتزی بر فعالیت عضله سرینی میانی طی تکلیف پرش- فرود تک پا بود. 28 دانشجوی پسر رشته تربیت بدنی (سن: 65/1±53/21 سال، وزن:51/7 ±76/66 کیلوگرم، قد: 54/4 ±38/173 سانتی متر) در دو گروه زانوی پرانتزی (14نفر) و نرمال (14نفر) قرار گرفتند. سطح فعالیت عضله سرینی میانی با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی و نیروی عکس العمل زمین بوسیله صفحه نیرو در حرکت پرش-فرود تک پا ارزیابی شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون T-test مستقل در سطح معنی داری 05/0>P استفاده شد. آزمودنی ها تکلیف پرش- فرود را که نیاز بود تا 50% حداکثر پرش عمودی بپرند و با یک پا روی صفحه نیرو فرود بیایند را اجرا می کردند.RMS عضله سرینی میانی با استفاده از نرم افزار مت لب محاسبه شد. نتایج تحقیق اختلاف معنا داری در میانگین فعالیت عضله سرینی میانی در قبل و بعد از فرود بین دو گروه زانوی پرانتزی و زانوی نرمال نشان داد.
    افراد دارای زانوی پرانتزی در راستای داخلی-خارجی و کلی دارای ضعف در پایداری پوسچر هستند و ممکن است فعالیت عضله سرینی میانی را کاهش دهد. این می تواند باعث افزایش تقاضا روی عضله برای پایداری هیپ و لگن شود که باعث کاهش کنترل صفحه عرضی و فرونتال هیپ گردد و پایداری پاسچری در راستای داخلی- خارجی را تحت تاثیر قرار دهد که می تواند به دلیل فعالیت نامناسب هیپ باشد. بنابراین بهبود عملکرد عضله سرینی میانی ممکن است منجر به بهبود در کنترل پوسچر داخلی- خارجی در افراد زانوی پرانتزی گردد.
    کلیدواژگان: زنان میانسال، زانوی پرانتزی، سینتیک، سینماتیک، راه رفتن، دویدن
  • مهرداد باستانی، غلامعلی قاسمی*، مرتضی صادقی، امیررضا افشون، حسین صادقی صفحات 89-96
    مقدمه و هدف
    سالمندان همودیالیزی مبتلا به مرحله نهایی نارسایی کلیه به علت ضعف تعادل، کاهش استقامت عضلانی و سبک زندگی غیر فعال بیش از سایر سالمندان جمعیت عمومی در دوره سنی معادل در خطر سقوط و پیامدهای جدی پس از آن قرار می گیرند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه اثر تمرینات منتخب ثبات مرکزی بر تعادل و استقامت عضلانی سالمندان همودیالیزی انجام شده است.
    روش شناسی: در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 30 نفر از بیماران تحت درمان همودیالیز با میانگین سنی(51/6 ± 24/62 سال) و سابقه دیالیز(44/18 ± 4/29 ماه) و داشتن حداقل یک مرتبه سابقه سقوط در طی یک سال اخیر به صورت دردسترس هدفمند انتخاب و سپس بطور تصادفی در دو گروه تجربی (15نفر) و کنترل (15نفر) قرار گرفتند. جهت ارزیابی تعادل ایستا، تعادل پویا و اسقامت عضلانی بیماران به ترتیب از آزمون های لک لک، برخاستن و رفتن زماندار و نشستن به ایستادن در یک دقیقه استفاده شد. برنامه ورزشی ثبات مرکزی منتخب، به مدت 6 هفته، هر هفته 3 جلسه 45 دقیقه ای توسط گروه تجربی انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، روش آماری تحلیل واریانس برای اندازه های تکراری نرم افزار spss نسخه 21 در سطح معناداری (05/0> p) مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش تعامل معنادار به نفع گروه تجربی در متغیر های تعادل ایستا (98/14=F، 001/0>P )، تعادل پویا (67/44=F، 001/0> P)و استقامت عضلانی (40/31=F، 001/0> P) نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج بدست آمده، کادر مراقبتی مراکز دیالیز می توانند تمرینات ثبات مرکزی را در غالب یک راهبرد ایمن و کاربردی جهت بهبود تعادل و استقامت عضلانی به بیماران سالمند همودیالیزی توصیه کنند، که نتیجه آن افزایش استقلال عمل و کاهش خطر سقوط ناشی از عدم تعادل می باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات ثبات مرکزی، همودیالیز، سقوط، سالمند
  • زهرا قربانپور، زهرا مصلی نژاد، جواد مینایی، آیلین طلیم خانی، نازیلا اکبر فهیمی* صفحات 97-102
    هدف
    با توجه به نقش ستون فقرات در حفظ راستای بدن و فعالیت های مختلف بدن، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین انحرافات ستون فقرات و عادات استراحتی در دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع همبستگی می باشد، 108 دانشجوی 18 تا 29 ساله ی در حال تحصیل در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران از طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. انحرافات ستون فقرات این دانشجویان از طریق اسکولیومتر و خط کش منعطف و عادات استراحتی از طریق پرسشنامه ی Rest Habits ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار spss.v.22 و با استفاده از آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنوف، رگرسیون خطی، پیرسون، اسپیرمن، من ویتنی و تی مستقل انجام گرفت.
    یافته ها
    بین عادات استراحتی در شرکت کنندگان در مطالعه با درجه ی لوردوز (p=0.858, R=0.574) و درجه ی اسکولیوز p=0.603, R=0.857) ارتباط معنی داری وجود نداشت. تنها بین لوردوز با جنسیت (p<0.001) و سن (p<0.022, R=0.22) ارتباط معنی دار وجود داشت. به طوری که انحرافات ستون فقرات در دخترها بیشتر از پسرها و در سنین بالاتر بیشتر از سنین پایین تر بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه عادات استراحتی به عنوان عامل خطر انحرافات ستون فقرات در سنین پایین شناخته نشدند. در حالی که جنسیت و سن میتوانند عامل خطر برای لوردوز باشند.
    کلیدواژگان: ستون فقرات، اسکولیوز، لوردوز، سبک زندگی، عادات استراحتی
  • لیلا غزاله*، مهرداد عنبریان، محسن دماوندی صفحات 103-112
    هدف
    پیش بینی شتاب مرکز جرم بدن براساس شتاب هر سه مفصل اندام تحتانی با دقت بیشتری انجام می شود نسبت به زمانیکه فقط شتاب مفاصل مچ پا و ران در محاسبات وارد می شوند. از آنجاییکه حرکات تنه در وضعیت ایستاده قابل توجه است وارد کردن شتاب آن در مدل، دقت پیش بینی را افزایش خواهد داد. علاوه براین در تحقیقات قبلی، به پای برتر و غیربرتر به عنوان یک عامل تاثیرگذار بر پیش بینی شتاب مرکز جرم بدن توجه نشده است. از این رو هدف تحقیق حاضر بررسی دقت پیش بینی شتاب مرکز جرم بدن براساس شتاب مفاصل اندام تحتانی و تنه با تاکید بر نحوه توزیع وزن بر روی پاها می باشد.
    ابزار تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی 10 زن به طور داوطلبانه شرکت داشتند. اطلاعات کینماتیکی با استفاده از سیستم آنالیز حرکت جمع آوری شد. از نرم افزار Visual 3D برای ساخت مدل 14 تکه ای و تخمین مرکز جرم بدن استفاده گردید. به منظور ارزیابی نحوه توزیع وزن بر روی پاها از فرس پلیت استفاده شد. محاسبه شتاب مرکز جرم بدن با استفاده از نرم افزار متلب انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از رگرسیون خطی چندگانه، t همبسته و آزمون آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    پیش بینی شتاب مرکز جرم بدن براساس شتاب مفاصل اندام تحتانی و تنه به طورجداگانه نشان داد، فقط شتاب مفصل ران (هم در پای برتر و هم در پای غیربرتر) متغیر مناسبی برای پیش بینی شتاب مرکز جرم بدن است (0/40= R2adj). با این وجود زمانیکه پیش بینی براساس برایند شتاب مفاصل اندام تحتانی و تنه صورت گرفت، دقت آن به طور معنی دار افزایش یافت (0/90= R2adj).
    نتیجه گیری
    برایند شتاب زاویه ای تنه و مفاصل اندام تحتانی دقیقترین متغیر برای پیش بینی شتاب مرکز جرم بدن حین کنترل تعادل در وضعیت ایستاده است. تغییرات همزمان شتاب مفاصل اندام تحتانی و تنه منجر به کنترل شتاب مرکز جرم بدن می شود.
    کلیدواژگان: کنترل تعادل، وضعیت ایستاده، شتاب مفاصل، مرکز جرم، پای برتر و غیربرتر
  • مریم قدرتی، زهرا مصلی نژاد*، محسن شتی، فروزان رستگار کوتنایی، محمدرضا نوربخش، مهدی نوروزی صفحات 113-121
    هدف
    امروزه، گردن درد یکی از شایع ترین مشکلات سلامتی است. گردن درد مزمن شکایتی شایع در بین بسیاری از افراد در جمعیت عمومی است. شیوع گردن درد از 34٪ تا 50٪ می باشد. پاتوژنز گردن درد مزمن غیر اختصاصی، مشخص نیست. هدف از این مطالعه بررسی اثر آزادسازی بافت نرم، تکنیک انرژی عضلانی و ورزش بر دامنه حرکتی گردن (ROM)، شاخص ناتوانی وابسته به گردن درد (NDI) و درد در بیماران مبتلا به گردن درد مزمن غیر اختصاصی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه ی تصادفی [t1] نیمه تجربی یک سویه کوربود که در ایران در سال 1395 اجرا شد، 24 نفر در این مطالعه شرکت کردند. مطالعه شامل 2 گرو[t2] هاز بیماران بود، 12 نفر در گروه A دریافت درمان [t3] و 12 نفر در گروه B ، به عنوان گروه کنترل ، هیچ درمانی را برای مدت 21 روز دریافت نمی کردند. هر گروه از 12 شرکت کنندگانی بود که با توجه به معیار های ورود و خروج مطالعه، انتخاب شده بودند. هر بیمار در گروه A پروتکل های درمان دستی (آزاد سازی بافت نرم، و انرژی عضلانی تکنیک های نرم) به علاوه ورزش درمانی برای دو روز در هفته در طی یک دوره 21 روز در طول شش جلسه، دریافت کرد، ارزیابی بالینی در اولین جلسه و در آخرین جلسه (قبل و بعد از درمان) انجام شد. قبل از شروع مطالعه، تکرار پذیری روش های اندازه گیری مورد بررسی قرار گرفت و نتایج قابل قبول بود. ارزیابی بالینی شامل طیف وسیعی از حرکت گردن، شاخص ناتوانی گردن (NDI) و مقیاس آنالوگ بصری درد(VAS) بود. از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون Repeated Measure ANOVA برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در مجموع 16 زن و 8 مرد در این مطالعه شرکت کردند[t4] تکرار پذیری نتایج حاصل از اندازه گیری های مکرر دامنه های حرکتی گردن بر روی 40 داوطلب توسط یک آزمونگر در مطالعه متدولوژیک که بخشی از مطالعه مقدماتی بود، مورد بررسی قرار گرفت، که نتایج آن قابل قبول بود. متغیر های مطالعه دردو گروه کنترل و درمان هم از نظر (شدت درد، میزان ناتوانی عملکردی گردن و دامنه های حرکتی گردن) بهبودی معنی دار داشتند. در گروه مداخله، شاخص ها بهبود معنی داری (P <0.001) نشان دادند. این به این معنی است که مداخله ما موثر بوده است.[t5]
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اثربخشی درمان ترکیبی (آزادسازی بافت نرم، تکنیک انرژی عضلانی بعلاوه ورزش درمانی) را نشان داد. این تاثیر بصورت افزایش دامنه حرکت (ROM)گردن، شاخص ناتوانی گردن (NDI) و کاهش نمرات مقیاس آنالوگ بصری درد نشان داده شد. این درمان برای مدیریت درد و ناتوانی و دامنه حرکتی بیماران مبتلا به گرددن درد مزمن غیر اختصاصی توصصیه می شود.
    کلیدواژگان: گردن درد مزمن، درمان دستی، ورزش درمانی، آزادی بافت نرم، تکنیک انرژی عضلانی، فیزیوتراپی
|
  • Salman Nourai Sajou, Hossin Ansari, Ahmad Reza Asgari Ashtiani * Pages 63-70
    Purpose Providing better services in physiotherapy clinics, awareness of perception and expectation of clients in these clinics, and determination of the gap between these two components, are of utmost importance. This study aimed to investigate the gap between expectation and perception of the physiotherapy patients using government health centers in Zahedan City, Iran.
    Methods A sample of 240 clients of public physiotherapy clinics in Zahedan City, Iran were participated in this cross-sectional (descriptive-analytical) study which was done from July 2015 to April 2016. The subjects were selected using stratified random sampling method. The relevant data were collected using modified SERVQUAL questionnaire. The data were analyzed in SPSS.21 using Mann-Whitney and Kruskal-Wallis tests.
    Results The results demonstrated negative quality gaps in all five SERVQUAL dimensions (tangibles, reliability, responsiveness, assurance, and empathy) in public clinics (P0.05).
    Conclusion Based on the results, perception of patients in all dissensions was lower than their expectations. Therefore, there are some opportunities of improving delivered physiotherapy services in these clinics. It is recommended that managers of public physiotherapy clinics pay attention to the opinions of clients more than ever, welcome their critics and suggestions about the reform and workplace issues.
    Keywords: Quality, Physiotherapy services, Public clinics, SERVQUAL
  • Sasan Naderi *, Fariborz Mohammadipour, Mohammad Reza Amir Seyfaddini Pages 71-78
    Purpose
    Forward Walking (FW) and Backward Walking (BW) on different gradients of the treadmill is a common exercise for lower extremity rehabilitation. However, limited studies are found about the three-dimensional analysis of lower extremity and status of the knee joint during FW and BW on different gradients. Therefore, this study aimed to investigate the lower extremity joints kinematics during FW and BW on incline and decline surfaces.
    Methods
    The current research has a quasi-experimental design. Sixteen healthy males with the mean (SD) age of 22.4(2.5) years, volunteered to participate in this study. The subjects’ FW and BW with their preferred speed on a treadmill at four gradients (-7.5%, 0%, % and %), were analyzed by using motion capture system. All data were analyzed using paired sample t test (P
    Results
    Significant differences were seen between FW and BW in most angular variables in sagittal plane. However, there were no significant differences between FW and BW in most parameters of knee angle in frontal plane.
    Conclusion
    Based on the results, with increase in FW inclination and decrease in BW inclination, the knee varus angle in frontal plane reduces. Therefore, FW on the upslope surfaces or BW on downslope surfaces, probably is a suitable solution to reduce the loads exerted on medial compartment of the knee.
    Keywords: Forward walking, Backward walking, Lower extremity kinematics, Sloped surfaces
  • Yosef Mongashti Joni, Faraj Fatahi *, Narmin Ghanizadeh Hasar, Eskandar Hosseinpour Pages 79-88
    Purpose
    Genu varum deformity changes the line of gravity from center of knee towards the medial side. This deviation results in changes in the upper part of the lower extremity that can affect postural control as well as the position and activity of the proximal muscles of the knee joint, like the gluteus medius muscle. Therefore this study aims to investigate the effect of genu varum disorder on the activity of gluteus medius muscle and postural control during single-leg jump-landing exercise.
    Methods
    A total of 28 male students of Physical Education Major (Mean [SD] age, weight, and height: 21.53[1.65] y, 66.76[7.51] kg, and 173.38[4.54] cm, respectively) were enrolled and studied in two groups of genu varum (14 students) and normal ones (14 students). The activity level of gluteus medius muscle and the ground reaction force were measured using electromyography device and force plate, respectively in single-leg jump-landing exercise. In order to analyze the data, we used the Independent t test at significance level of P
    Results
    There is a significant difference between the genu varum and normal group in terms of mean activity of gluteus medius muscle before and after the landing. There were significant difference between these groups with regard to time to stabilization in anterior-posterior direction, while significantly higher time to stabilization was found in the genu varum group compared to the normal groups in medial-lateral and overall direction. The time to stabilization of the subjects in the directions of medial-laterallateral and anterior-posterior and total Resultant Vector (RV) using the force plate in the jump-landing movement was evaluated. There was no significant difference in the time to stabilization between the two groups of the knee parenthesis and the normal knee in the anterior-posterior direction (P>0.05), but the time to stabilization in the medial-lateral and in resultant vector direction in the genu varum group was significantly more than those in normal knee group (P
    Conclusion
    Participants with genu varum have weakness in postural stability in medial-lateral and total RV direction that might decrease the activity of gluteus medius muscle. This might increase the demand on the muscle for stabilizing hip and pelvis which decreases control of transverse and frontal part of hip and finally affects postural stability in medial-lateral direction (may be due to inappropriate activity of the hip). Thus, improvement of gluteus medius muscle might improve medial-lateral control of the posture in individuals with genu varum.
    Keywords: Genu varum deformity, Gluteus medius muscle, Electromyography, Posture, Jump-landing
  • Mehrdad Bastani, Gholamali Ghasemi *, Morteza Sadeghi, Amirreza Afshon, Hossein Sadeghi Pages 89-96
    Purpose
    The elderly patients undergoing hemodialysis who developed end-stage renal failure are at higher risk for falling and its critical outcomes compared with their healthy counterparts due to of poor balance, reduced muscle endurance, and sedentary lifestyle. The current study aimed at evaluating the effect of selected core stability exercises on balance and muscle endurance in the elderly patients undergoing hemodialysis.
    Methods
    In the current quasi-experimental study, a total of 30 patients undergoing hemodialysis with the mean age of 62.24±6.51 years, the mean hemodialysis duration of 29.4±18.44 months, and the history of falling at least once during the last year were selected using the purposive convenience sampling method and then, the subjects were randomly allocated into 2 groups of intervention (n=15) and control (n=15). To assess the static balance, dynamic balance, and muscle endurance in the patients, the stork stand test, the timed Up and Go test (TUG), and the sit-to-stand-to-sit test for 60 seconds (STS-60) were used, respectively. The selected core stability exercises were performed for the intervention group in 6 weeks, three 45-minute sessions per week. To analyze data, the repeated measures analysis of variance (RM ANOVA) with SPSS version 22 was used; P
    Results
    Results of the current study indicated significant differences between the groups in terms of static balance, dynamic balance, and muscle endurance (P
    Conclusion
    Based on the obtained results, the therapists can suggest the core stability exercises as a safe and functional strategy to improve balance and muscle endurance in patients undergoing hemodialysis, which may result in increased independence of action and reduced risk of falling due to loss of balance.
    Keywords: Core stability exercises, Hemodialysis, Balance, Elderly people
  • Zahra Ghorbanpoor, Zahra Mosallanezhad, Javad Minaee Javid, Aileen Talimkhani, Nazila Akbar Fahimi * Pages 97-102
    Purpose
    Considering the role of spine in protecting the body alignment and various body activities, this study aims to examine the relationship between the spine curvature disorders and resting habits among the students of the University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences.
    Methods
    In this correlational study, a total of 108 students of Tehran University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, aged 18 to 29 years, were selected through simple random sampling method. Their curvatures of their spines were measured by scoliometer and a flexible ruler, and their resting habits were assessed through the Resting Habits questionnaire. The obtained data were analyzed by performing Kolmogorov-Smirnov, linear regression, Pearson, Spearman, Mann-Whitney, and Independent t statistical tests using SPSS.V22.
    Results
    There was no significant relationship between the resting habits of the study participants with their degrees of lordosis (P=0.858, r=0.574) and degree of scoliosis (P=0.603, r=0.857). However, there was a significant relationship between lordosis and gender (P
    Conclusion
    In this study, the resting habits were not identified as risk factor for abnormal spine curvatures in the younger ages. However, bad resting habits at older ages and in females can be risk factors for lordosis.
    Keywords: Spine, Scoliosis, Lordosis, Lifestyle, Resting habits
  • Leila Ghazaleh *, Mehrdad Anbarian, Mohsen Damavandi Pages 103-112
    Purpose
    Predicting body Center of Mass (COM) acceleration is carried out with more accuracy based on the acceleration of three joints of lower limb compared to only accounting joints of hip and ankle. Given that trunk movement during quite standing is noticeable, calculating trunk acceleration in model might increase prediction accuracy of COM acceleration. Moreover, in previous research studies, dominant and nondominant limb was neglected as influencing variables in prediction accuracy. Therefore, this study aimed to investigate the accuracy of predicting COM acceleration based on the accelerations of lower limb joints and trunk, with emphasis on weight distribution on legs.
    Methods
    The relevant kinematic data were collected using motion analysis systems. In this regard, visual 3D software was used to create a 14-segment model for each subject and estimate the positions of body COM. A force plate was used to assess the body weight distribution between legs. Calculation of the summation of joints angular accelerations was done using algebraic addition of time series data.
    Results
    Prediction of COM acceleration, based on the individual acceleration of lower limb joints and trunk, revealed that just acceleration of hip joint in both dominant and nondominant lower limbs was an appropriate variable for predicting COM acceleration (R2adj =0.40). However, during prediction based on the summation of trunk and joints accelerations, its accuracy showed a significant increase (R2adj=0.90).
    Conclusion
    The summation of angular accelerations of trunk and lower limb joints is the most accurate predictor of COM acceleration during quiet standing balance control. Simultaneous changes of lower limb joints and trunk accelerations control COM acceleration.
    Keywords: Balance control, Quiet standing, Joints acceleration, Center of mass, Dominant, nondominant lower limb
  • Maryam Ghodrati, Zahra Mosallanezhad *, Mohsen Shati, Forouzan Rastgar Koutenaei, Mohammad Reza Nourbakhsh, Mehdi Noroozi Pages 113-121
    Purpose
    Neck pain is one of the most common health problems that its prevalence ranges from 34% to 50%. Chronic Neck Pain (CNP) is also a frequent complaint in the general population. The pathogenesis of nonspecific CNP is not clear. This study aimed to assess the effects of soft tissue release, muscle energy techniques and exercise on neck Range of Motion (ROM), Neck Disability Index (NDI), and pain in patients with nonspecific CNP.
    Methods
    This is a randomized, single-blind, clinical study conducted on two groups of patients in Iran, during 2016-2017. Group A received intervention treatment and group B, as control, received no treatment for 21 days. Each group consisted of 12 participants who were selected considering inclusion and exclusion criteria. Each patient in group A received manual treatment protocols (soft tissue release and muscle energy techniques) plus exercise therapy, in six sessions, one session per day, two days a week over a period of 21 days. Clinical assessments were performed at the first and last session (before and after the treatment). Before starting the study, the reliabilities of measurement methods were evaluated and the results were acceptable. Clinical assessments included neck ROM, NDI and pain based on Visual Analogue Scale (VAS). Repeated measures ANOVA test was performed for data analysis using SPSS (version 20).
    Results
    Totally, 16 women and 8 men were participated in this study. To test the hypothesis and analysis of the study variables at regular intervals from the beginning to the end of treatment, repeated measures ANOVA was used. In the intervention group, the indexes showed significant improvements (P
    Conclusion
    The study results support the effectiveness of the combination therapy (soft tissue release, muscle energy techniques plus exercise therapy) with some improvements in the neck ROM, NDI and pain (Based on VAS scores) for the management of patients with non-specific CNP.
    Keywords: Chronic neck pain, Manual therapy, Exercise therapy, Soft tissue release, Muscle energy techniques, Physiotherapy