فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 21 (تابستان 1396)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 21 (تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیرا فیضی، امیر منتظری*، رضا اندام، مهرزاد حمیدی صفحات 11-20
    هدف از این مطالعه، بررسی رابطه ابعاد هوش فرهنگی با انگیزه توفیق طلبی نیروهای داوطلب در رویدادهای ورزشی بر اساس تحلیل رگرسیونی بود. روش تحقیق توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه نیروهای داوطلب شرکت کننده در یازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه های سراسر کشور بودند. به دلیل پایین بودن حجم جامعه آماری، نمونه به صورت تمام شمار به دست آمد که در حقیقت نمونه برابر جامعه است؛ بر این اساس تعداد 120 نفر به عنوان نمونه آماری مورد ارزیابی قرار گرفتند. هوش-فرهنگی با استفاده از پرسشنامه 20 سوالی مرکز بین المللی مطالعات هوش فرهنگی و انگیزه توفیق طلبی نیز با استفاده از پرسشنامه 11 سوالی مک کللند اندازه گیری شد. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها توسط گروهی از استادان صاحب نظر دانشگاهی بررسی و تایید شد و در یک مطالعه راهنما و با استفاده از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ مقدار پایایی برای پرسش نامه هوش فرهنگی 72/0 و برای پرسشنامه انگیزه توفیق طلبی 74/0 محاسبه گردید. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون مشخص شد، هوش فرهنگی فراشناختی و انگیزش هوش فرهنگی در کنار یکدیگر 24% واریانس انگیزه توفیق طلبی داوطلبان ورزشی را تبیین می کنند(249/0 R2 = ؛001/0 =p ،39/19= (117،2)F). نتایج تحقیق حاضر می تواند بینش خوبی در مدیران امور داوطلبی در خصوص اهمیت توسعه هوش فرهنگی و انگیزه توفیق طلبی در نیروهای کاریشان ایجاد کند و در تدوین استراتژی های مناسب منابع انسانی که در تعاملات میان فرهنگی سهیم هستند به کار گرفته شود و مسیر جدیدی برای مطالعات دانشگاهی در این حوزه بگشاید.
    کلیدواژگان: موفقیت، هوش، انگیزه، منابع انسانی، رگرسیون
  • رحیم رمضانی نژاد، شهرام شفیعی، رحیم رسولی، محسن لقمانی * صفحات 21-32
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین نقش میانجی تعهد حرفه ای در رابطه بین ویژگی های شغلی و رضایتمندی داوران فوتبال ایران است. از این رو، تعداد 174 داور فعال لیگ برتر و دسته اول فوتبال کشور (نمونه برابر جامعه) به پرسشنامه های ویژگی های شغلی جاکو (2004)، تعهد حرفه ای آرانیا (1984) و رضایت شغلی مینه سوتا (1967) پاسخ دادند. روایی پرسشنامه ها از طریق تحلیل عاملی تاییدی و متخصصین و پایایی آن از طریق روش آلفای کرونباخ تایید شد (85/0 =r ). نتایج آزمون فریدمن و t ویلکاکسون نشان داد که از دیدگاه داوران ویژگی های اهمیت وظیفه، تنوع مهارت و تخصص به مراتب اولویت بیشتری از ویژگی های پردازش اطلاعات و بازخورد در شغل داوری دارد. همچنین از دیدگاه آزمودنی ها، بعد دلبستگی مهم ترین بعد تعهد حرفه ای بود (p≤ .05). نتایج مدل معادلات ساختاری نیز نشان داد که تعهد حرفه ای به طور معنی داری (R2= .94) می تواند رابطه میان ویژگی های شغلی و رضایتمندی داوران فوتبال را تسهیل کند (RMSEA= 0.076; λ2/df= 1.98; IFI= .92; CFI= .92; GFI= .94). با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان بیان کرد که سازه های نگرشی و روانشناختی دیگری مانند تعهد حرفه ای می توانند شرایط بسیار مطلوب تری در چرخه مدل ویژگی های شغل در ورزش داشته باشند. همچنین در تحلیل رضایت شغلی داوران مشخص شد که عدم دوام شغل، سیستم حقوق و مدیریت از عوامل نارضایتی و جایگاه در اجتماع و ارزش های موجود در شغل از عوامل رضایت از شغلی داوران است. بر این اساس می توان انتظار داشت که با غنی تر شدن ویژگی های اصلی شغل داوران فوتبال، عامل های تعهد و رضایت شغلی نیز افزایش پیدا کند.
    کلیدواژگان: داوران فوتبال، رضایت درونی، تعهد حرفه ای، دلبستگی، اهمیت وظیفه
  • سارا کشکر*، نگار ستار، اکبر فرید فتحی صفحات 33-41
    توجه رسانه ها به ورزش، زیبایی، مد و نمایش رسانه ای جنبه های فرهنگی بدن و زیبایی باعث گرایش به زیبایی بدنی شده است. پس، هدف تحقیق حاضر بررسی نقش مد در گرایش دختران به تناسب اندام و ورزش بود.
    روش تحقیق توصیفی –پیمایشی بود. جامعه آماری، دختران دانشجوی ساکن خوابگاه های دانشگاه علامه طباطبایی ( 1430=N ( بودند و حجم نمونه طبق جدول مورگان 320 نفر تعیین شد. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی آن توسط 15 نفر از متخصصین مدیریت ورزشی و جامعه شناس تایید گردید. پایایی پرسشنامه نیز با محاسبه آلفای کرونباخ 88/0 به دست آمد.
    گرایش به مد توانایی پیش بینی اهمیت به تناسب اندام و ورزش را در بین دختران دانشجو دارد و نمایش تلویزیونی مدل ها توانایی پیش بینی گرایش به مد و تناسب اندام را در دختران دارد. نمایش تلویریونی مد می تواند باعث گرایش دختران به شرکت در ورزش شود. اما نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین دانشجویان دختر با میزان فعالیت های ورزشی مختلف و شاخص های توده بدنی مختلف وجود ندارد.
    مد می تواند عامل مهمی در گرایش به ورزش و تناسب اندام در بین دختران باشد و به عنوان عاملی مثبت مورد استفاده مسئولین ورزش کشور قرار گیرد تا برای جذب جامعه به ورزش و تناسب اندام بهره برداری گردد. پس طراحان لباس و رسانه های جمعی می توانند به اشاعه مدلهایی در جامعه بپردازند که جنبه های جذب جامعه به سلامت و تندرستی در آن مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مد، دختران، تناسب اندام، ورزش، تلویزیون
  • آیدین عباسی *، فرزام فرزان، میرحسن سید عامری، بهنام زایر صفحات 43-49
    هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر عوامل اجتماعی در بروز انواع سوء رفتارهای علمی است. روش این تحقیق، توصیفی، از نظر اجرا، پیمایشی، از نظر هدف کاربردی بود. داده های تحقیق با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شد. روایی آن به وسیله جمعی از استادان مدیریت ورزشی تایید و پایایی آن با آلفای کرونباخ 87/0 محاسبه شد. این پرسشنامه با مقیاس 5 ارزشی طیف لیکرت طراحی شده بود. جامعه آماری شامل دانشجویان تربیت بدنی کل کشور بود. بر اساس مناطق جغرافیایی کشور، پنج دانشگاه از شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز کشور انتخاب شدند که دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته تربیت بدنی داشتند. نمونه آماری تحقیق شامل دانشجویان تربیت بدنی تحصیلات تکمیلی دانشگاه های تهران، شیراز، کردستان، مازندران و مشهد بود. انتخاب نمونه ها با روش نمونه گیری طبقه بندی – تصادفی بود. حجم نمونه آماری در پنج دانشکده ، بر اساس تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی این پنج دانشکده و با استفاده از جدول مورگان تعیین شد. یافته ها نشان از اهمیت زیاد عوامل اجتماعی به خصوص عامل عدم نظارت کافی اشخاص مسئول در بروز سوء رفتار های علمی داشت. برای مقابله با انواع سوء رفتارهای علمی، باید توجه ویژه ای از طرف ضابطین امر به عوامل اجتماعی به خصوص عامل عدم نظارت کافی اشخاص مسئول به عنوان یک عامل تاثیر گذار در بروز سوء رفتارهای علمی اتخاذ گردد.
    کلیدواژگان: سوء رفتار علمی، دانشگاه، عوامل اجتماعی
  • حمید قاسمی، لیلا قربانی قهفرخی، منوچهر ططری، زینب امرایی * صفحات 51-61
    هدف این پژوهش بررسی رایطه مهارت‏های ارتباطی با اثربخشی هیات‏علمی تربیت بدنی دانشگاه پیام نور بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بوده که به روش پیمایشی انجام شد. نمونه آماری برابر با جامعه آماری (80 عضو هیات علمی) بود. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های‏استاندارد مهارت های ارتباطی بارتون جی(1990) و اثربخشی سازمانی حمیدی(1382)، بودند که ضمن تایید روایی(صوری و منطقی)، پایایی از روش ضریب آلفای کرونباخ برای هر کدام از پرسشنامه ها به ترتیب(84/0، 82/0) محاسبه شد. از آمار‏استنباطی(کولموگروف –اسمیرنوف، تحلیل همبستگی، تحلیل رگرسیون چندگانه، آزمون t تک نمونه ای، t مستقل و فریدمن) به منظور بررسی فرضیه تحقیق استفاده شد. نتایج نشان می دهد که ارتباط بین‏ مهارت‏های ارتباطی و اثربخشی در سطح معناداری 05/0p< معنادار به دست آمده است (241/0r= و 048/0P=). همچنین نتایج آزمون همبستگی حاکی از ارتباط معنادار بین مهارت های ارتباطی و مولفه های اثربخشی در سطح معناداری 05/0p< دارد: انگیزش کاری(249/0r= و 041/0P=)، تعهدسازمانی(257/0r= و 035/0P=)، میزان مقاومت منفی در برابر تغییرات(254/0r=- و 037/0P=) و بهبود کیفیت(242/0r= و 047/0P=). با توجه به نتایج، مسئولان دانشگاه باید مهارت‏های ارتباطی هیات علمی را به عنوان یک متغیر میانجی موثر در بالا بردن اثربخشی مورد توجه قرار دهند، چرا که هیات علمی دانشگاه ها از سویی مسئولین تولید و گسترش دانش و فن آوری بوده، و نیز در جایگاه مدرس، تربیت و آموزش نیروهای متخصص جامعه را بر عهده دارند و به طور کلی به‏عنوان جهت‏دهندگان توسعه در ابعاد مختلف آن، از پایگاه و منزلت ویژه ای برخوردارهستند لذا این توجه می تواند منجر به دستیابی بهتر و بیشتر دانشگاه و بالاخص گروه تربیت بدنی به بخشی از اهداف از قبل تعیین شده اش شود.
    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، اثربخشی سازمانی، هیات علمی
  • رسول نظری*، فاطمه قوامی صفحات 63-73
    ارایه مدل تاثیر اعتبار برند بر استراتژی اتحاد برند به منظور ارتقاء جایگاه استراتژیک برند هدف پژوهش است. پژوهش حاضر از نوع تحقیق کاربردی است که از نظر استراتژی، توصیفی و از نظر اجرا، پیمایشی است، ضمن اینکه جمع آوری اطلاعات به روش میدانی و از طریق ابزار پرسشنامه می باشد. جامعه مورد بررسی در این پژوهش کلیه مدیران،کارکنان، بازیکنان و هواداران باشگاه سپاهان می باشد. حجم نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از فرمول کوکران معادل 384 نفر مشخص شد. ابزار اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه های نام تجاری برند سپاهان و بانک ملی با پایایی (0.92)، اتحاد برند با پایایی (0.97)، پرسشنامه ارتقاء جایگاه استراتژیک برند محقق ساخته با پنج مولفه اعتماد و وفاداری، کیفیت و کمیت خدمات و محصولات، رویکرد اجتماعی و ارتباطی، شهرت و تبلیغات و در نهایت قیمت با در یک مطالعه مقدماتی از طریق روش دو نیمه کردن در مطالعه مقدماتی از طریق روش آلفای کرونباخ پایایی (0.91) گزارش گردید، ضمن اینکه روایی صوری و محتوایی با ده نفر از متخصصان مدیریت ورزشی تائید گردید. روش های آماری شامل تجزیه و تحلیل اطلاعات در دو سطح توصیفی و استنباطی بود. نتایج حاصله نشان دهنده تاثیر اعتبار برند بر جایگاه استراتژیک برند به طور غیرمستقیم و از طریق اتحاد برند بود. نتایج اجرای مدل های اندازه گیری تاثیر اعتباربرند براستراتژی های اتحاد برند، تاثیر اعتبار برند بر ارتقاء جایگاه استراتژیک برندو استراتژی اتحاد بر جایگاه استراتژیک برند نشان دهنده برازش بالایی مدل مذکور و تایید مدل های مفهومی تحقیق است.
    کلیدواژگان: اعتبار برند، استراتژی اتحاد برند، باشگاه ورزشی، جایگاه استراتژیک برند، سپاهان
  • مریم مختاری دینانی*، هاشم کوزه چیان، عباس نظریان مادوانی صفحات 75-89
    مطالعات نشان داده موفقیت سازمانی در گرو رهبری اثربخش است. این امر در کلیه سازمانها از جمله سازمان های ورزشی صادق است. از این رو، شناخت عواملی که می تواند با اثربخشی رهبری ارتباط داشته باشد، بسیار ارزشمند می باشد. بنابراین، هدف این تحقیق طراحی الگوی هوشمندی های مورد نیاز رهبری اثربخش مدیران ورزشی بود. جامعه آماری این تحقیق کلیه مدیران (331N1=) و کارکنان (1621N2=) وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و پاراالمپیک، آکادمی ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی بوده که با استناد به جدول مورگان، 180 نفر مدیر و 367 نفر کارمند با روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و تصادفی، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این تحقیق به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ (1998)، پرسشنامه هوش فرهنگی وان داین و آنگ (2004)، پرسشنامه هوش سازمانی آلبرشت (2002) و پرسشنامه اثربخشی رهبری استفاده شد. همچنین، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای استنباطی کلوموگرف- اسمیرنوف برای تعیین نرمال بودن داده ها، رگرسیون چندگانه برای تعیین ارتباط بین متغیرهای تحقیق، و به منظور طراحی مدل از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که مدل تحقیق از برازش مطلوبی برخوردار است و کارآیی بالایی در توصیف روابط بین متغیرها دارد. به علاوه، با توجه به ضرایب مسیر بدست آمده، هوش هیجانی، هوش سازمانی و هوش فرهنگی دارای بیشترین تاثیر بر اثربخشی رهبری بودند. در نهایت، با توجه به ضرایب مسیر بدست آمده در تحقیق حاضر پیشنهاد می شود در امر گزینش مدیران سازمان های ورزشی به ترتیب به میزان هوش هیجانی، هوش سازمانی و هوش فرهنگی آنها توجه شود.
    کلیدواژگان: هوش، رهبری، ورزش، اثربخشی، مدیر
  • داوود مودی*، محسن وحدانی، سیده عذرا میرکاظمی صفحات 91-98
    هدف از این تحقیق بررسی نقش مزیت رقابتی در رضایتمندی مشتریاناستخرهای شنای شهر بیرجند بود. روش این تحقیق توصیفی- همبستگی بود. 214 نفر از مشتریاناستخرهای شهر بیرجند 2ابزار این پژوهش را تکمیل کردند: پرسشنامه مزیت رقابتی (حسینی،1390، 87/0=α) و پرسشنامه رضایتمندی مشتریان (سروکوال،1994،78/0=α) به ترتیب مزیت رقابتی و رضایت مشتریان را دراستخرهای شنا ارزیابی کردند. برای تحلیل داده ها از آزمون های کالموگروف-اسمیرنوف، آزمون تی تک نمونه ای، ضریب همبستگی پیرسون، و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد. کلیه داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS18 و در سطح معناداری 05/0p< تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که بین مزیت مشهود(30/0r= )، مزیت پایدار(40/0r= )، مزیت پویا(38/0r= )، مزیت متجانس(42/0r= ) و مزیت مرکب(27/0r= ) با رضایتمندی ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نتیجه آزمون رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که متغیرهای پیش بین درمجموع توانستند 33% از تغییرات واریانس رضایتمندی مشتریان را تبیین کنند. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می شود که مدیراناستخرها با ایجاد مزیت رقابتی ، رضایتمندی و وفاداری مشتریان را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: استخر، رضایتمندی مشتریان، مزیت پایدار، مزیت مرکب، مزیت مشهود
  • صدیقه اسلامی *، لیلا قربانی قهفرخی، ناهید قیصری صفحات 99-108
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ورزش صبحگاهی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه اول، دوم و سوم ابتدایی بود. جامعه آماری تحقیق را تعداد 3204 نفر از دانش آموزان دختر مدارس ابتدایی شهرستان مرودشت که در سال تخصیلی 93_94 مشغول به تحصیل بوداند، تشکیل می دهند که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه مورگان، تعداد نمونه 390 نفر تعیین شد. نمونه ها به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب و به روش تصادفی نمونه های انتخاب شده به دو گروه کنترل 193نفر و تجربی 197نفر تقسیم شدند. پیش آزمونی از دروس ریاضی، فارسی، علوم و قرآن گرفته شد. سپس گروه تجربی به مدت 8 هفته، هفته ای 5 روز و هر روز بین 15-20 دقیقه قبل از ورود به کلاس ورزش صبحگاهی انجام دادند و پس از این مدت از هر دو گروه پس آزمونی از دروس مزبور گرفته شد. برای تجزیه تحلیل داده ها ازوآزمون یو من ویتنی و تجزیه و تحلیل ها با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس اس نسخه ی 22 انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که ورزش صبحگاهی موجب افزایش میانگین نمرات گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل شده است. بنابراین پیشنهاد می شود که ورزش صبحگاهی بر تمرکز و و نشاط دانش آمزان تاثیر مثبت دارد و منجر به پیشرفت تحصیلی آنها می شود.
    کلیدواژگان: ورزش صبحگاهی، پایه تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • عباس شعبانی، مرتضی رضایی صوفی *، ابوالفضل فراهانی صفحات 109-119
    هدف از این پژوهش تحلیل محیطی ورزش حرفه ای ایران می باشد روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و از نظر هدف کاربردی می باشد. روش جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، روش دلفی و در نهایت پرسشنامه محقق ساخته می باشد. روایی پرسشنامه توسط متخصصین تایید و پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ 94/0بدست آمد. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران ستادی و عملیاتی وزارت ورزش و جوانان، مدیران و اعضای هیات اجرایی کمیته ملی المپیک و مدیران آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک، روسای فدراسیون ها، کارشناسان کمیته ملی المپیک و اعضای هیات علمی متخصص تربیت بدنی و مطلع از موضوع تحقیق تشکیل می دادند در این پژوهش نمونه تحقیق برابر جامعه تحقیق و به صورت تمام شمار تعیین گردید. که از 302 پرسشنامه ارسالی برای اعضای جامعه تحقیق 238 پرسشنامه (79 درصد)واصل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های کلموگروف اسمیرنف، مقایسه میانگین یک جامعه و آزمون فریدمن استفاده گردید. در نهایت نتایج نشان داد ورزش حرفه ای کشور در موقعیت راهبرد محافظه کارانه (WO) قرار دارد. از با اهمیت ترین نقاط قوت ورزش حرفه ای کشور حضور تماشاگران در ورزش و از مهمترین نقاط ضعف فقدان تیم های پایه ای در باشگاه ها می باشد. از مهمترین فرصت های ورزش حرفه ای کشور جوان بودن جمعیت کشور و وجود علاقه و پتانسیل در ورزش می باشد و همچنین از مهمترین تهدید های این بخش استفاده سیاسی از ورزش حرفه ای می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل محیطی، ورزش حرفه ای، عوامل درونی، عوامل بیرونی
|
  • Samira Feizi, Amir Montazeri *, Reza Andam, Mehrzad Hamidi Pages 11-20
    The Purpose of this study was to assess the relationship of cultural intelligence and achievement motivation of sport event volunteers based on regression analysis. The method applied in this research was descriptive – correlation. The statistical population consisted of Sport Volunteers at the 11th Iranian Universities Sport Olympiad in summer 2012. Because of low statistical population as the sample population was considered (n=N). The research Instruments was the “cultural intelligence questionnaire” (CCI, 2005) comprised 20 items and “achievement motivation questionnaire” (McClelland) comprised 11 items. The content and face validity of the questionnaire was confirmed by expert university panel. Cronbach’s alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaires in pilot study. The reliability of cultural intelligence questionnaire and achievement motivation questionnaire was 0.72 and 0.74 respectively. The result of regression analysis showed that metacognitive CI and motivational CI was explaining %24 variance of achievement motivation (F (2,117) = 19.39, p 0.001; R² = 0.249). The results of this study can be creation of good vision about the importance of developing cultural intelligence and achievement motivation in volunteer management and to be used in appropriate human resource strategies that are involved in cross-cultural interactions and the open field a new course for university studies.
    Keywords: Success, Intelligence, Motivation, Human resources, Regression
  • Mohsen Loghmani * Pages 21-32
    The aim of this study was to determine the mediate role of professional commitment in relationship between job characteristics and job satisfaction among Iranian soccer referees. 174 soccer referees in premier league and 1 league responded to Jacko’s questionnaire (2004), Aranya's questionnaire (1999) and MSQ (1967). Validity of questionnaires was confirmed by university experts and confirmatory factor analysis and their reliability verified by Alpha Chronbach (r=0.85). Friedman and t Wilcoxon tests showed that characteristics of task significance, skill variety and specialization had more effectiveness than characteristics of process information and feedback. Also, involvement was the most important dimension of professional commitment from participant's view point (p≤ .05). Structure equations model analysis illustrated that professional commitment can significantly (R2= .94) be facilitate relation of job characteristics and satisfaction among soccer referees (RMSEA= 0.076; λ2/df= 1.98; IFI= .92; CFI= .92; GFI= .94). According to the present research results can be stated that other attitudinal and psychological constructs such as professional commitment could be have better conditions in cycle of job characteristics model in sport settings. Additionally, description of job satisfaction among participants showed that unemployment, payment and management are from unsatisfactory factors and social status and work values are from satisfactory factors. According to the result of this study can certainty be expected that will be improve their commitment and satisfaction by enriching the job characteristics among soccer referees.
    Keywords: soccer referees, internal motivation, professional commitment, involvement, task significance
  • Sara Keshkar*, Negar Sattar, Akbar Faridfathi Pages 33-41
    Today, paying attention to sport, beauty, fashion and also demonstration of cultural aspects of body and beauty through media, made everyone tend to have beautiful body. So the purpose of this research was to investigate the role of fashion on girl's tendency towards physical fitness and sport.
    the research method was descriptive- survey. The population was the whole female students who habituated in Allameh TabatabaI university dormitories (N=1430). Sample size was determined (n= 320) using Morgan sample size table. The research tool was a questionnaire made by researchers and its validity was approved by 15 sociologists and sport management experts and its reliability (α= 0.88) was suitable.
    results showed that girls tendency to fashion can predict their tendency to fitness. Also, TV. Fashion demonstration can predict the possibility of girls tendency to fashion and fitness (R=0.298, p Fashion can make girls tend towards fashion and fitness. Also this tendency can make girls to take part in sport activities. So sport organization authorities can gain benefits from fashion towards attracting society to sport activities and also to design clothes according to our social values to attract girls to physical fitness activities.
    Keywords: fashion, girls, physical fitness, Sport, television
  • Aidin Abbasi *, Farzam Farzan, Mirhasan Seyed Ameri, Behnam Zayer Pages 43-49
    the purpose of the present study is to examine the influence of Social factors on the incidence of different types of academic misconduct. The method of this study is descriptive, in terms of implementation, it is a survey, and in terms of purpose it is practical. Data for this study were collected using a researcher-constructed questionnaire. Its validity was confirmed by a number of sports management faculty and its reliability calculated 87/0 with Cronbach's alpha. The questionnaire was designed with a Likert scale of 5 values. The participants of the study include physical education students all over the country. Based on geographic regions of the country, five universities selected from the North, South, East, West and center of the country all of which were graduate students of physical education. The statistical sample of the study included graduate students of Physical Education in Tehran, Shiraz, Kurdistan, Mazandaran and Mashhad Universities. The selection of sample was available by stratified- Stochastic sampling method. Sample size in five colleges determined, based on the number of graduate students of this five faculty and using Morgan table. The findings show the importance of Social factors, especially the Lack of adequate supervision of responsible persons in occurring academic misconduct. In order to deal with all kinds of academic misconduct, the directors of the affair must give special attention to the Social factors, especially the Lack of adequate supervision of responsible persons as an affecting factor in the incidence of academic misconducts.
    Keywords: academic misconduct, University, Social factors
  • Ghasemi Hamid, Leila Ghorbani Ghahfarokhi, Manochehr Tatari, Zeinab Amraee* Pages 51-61
    The current study was to survey the relationship of communication skills with effectiveness of Physical Education Faculty members of payam noor university has been presented. This study was descriptive correlational. Sample statistical was equal with statistical population (80 faculty Members). Data collection tool was communicational skills (Barton, 1990) and organizational effectiveness (Hamidi, 1382). Formal and Logical validity of the questionnaires were obtained by college professors and Management professionals, and reliability obtained by Cronbach’s α each of the questionnaires (0/84, 0/82) was calculated. To analyze the data, correlation analysis, regression analysis, one-sample t test, t-independent, Friedman, and was used. The results show that the correlation between communication skills and effectiveness in the significance level (p
    Keywords: communicational skills, Effectiveness, Physical Education Faculty Members
  • Rasol Nazari *, Fateme Ghavami Pages 63-73
    A model where the effect of brand credit on brand alliance strategies in order to brand Strategic promotion and examine the main objective of this Research. The present study is an applied research that in terms of strategy, descriptive and the run is Survey While gathering information is the study through questionnaires. Hence this study is to survey. The entire study population directors, employees, players and fans are sepahan’s sport club. The sample size of 384 was determined using Cochran formula. Stratified random sampling was used to select samples. Measuring tools for brand research were: Sepahan and National Bank brand with reliability (0.968), Alliance brand with reliability (0.97), Inventory questionnaire with five components enhance the strategic position of brand trust and loyalty, quality and reliability and quantity of services and products social and communicative approach, Celebrity and Advertising, price Report respectively In a preliminary study through split-half method in a pilot study through Cronbach's alpha reliability (0.91) was reported. Statistical methods Data analysis was both descriptive and inferential. The results indicate the brand impact of their strategic position indirectly through brand alliance is the level is confirmed. The results of performance measurement models The effect of brand credit on brand alliance strategies, The effect of brand credit on brand Strategic promotion, brand alliance strategies in order to brand Strategic promotion, Represents the high value model and conceptual models is confirmed.
    Keywords: Brand Credit, Brand Alliance, Brand Strategic Position, Sepahan, Sport Club
  • Maryam Mokhtari Dinani *, Hashem Kozechian, Abbas Nazarian Pages 75-89
    Studies have shown it is essential for organizational successful to have leadership effectiveness. This is true to all organizations as sport organizations. Hence, it is important to identification of factors that can be related to leadership effectiveness. Therefore, the purpose of this research was designated of intelligence model needed for leadership effectiveness of sport managers. The Statistical popularly was all managers (N1=331) and staffs (N2=1621) of Sport and Young's Ministry, National Olympic committee, National Paralympics committee, National Olympic Academy, and Sport Federations. Based on Morgan table, 180 managers and 367 staffs were selected with stratified sampling and random sampling to this research. Shring (1998) emotional intelligence questionnaire, Van Dyne and Ang (2004) Four Factor cultural intelligence scale questionnaire, Albrecht (2002) organizational intelligence questionnaire and Leadership effectiveness questionnaire was used to collect data. Data analysis was performed by Klomogrof-Smirnof and multiple regressions. Also, Stractural Equation Modeling (SEM) was performed for modeling. The results showed there was significant relationship between emotional intelligence, cultural intelligence and organizational intelligence with leadership effectiveness. Finally, with regard to these results, it is proposed that notice to emotional intelligence, organizational intelligence and cultural intelligence in selecting of sport managers.
    Keywords: Intelligence, Leadership, Sport, Effectiveness, Manager
  • Seyede Azra Mirkazemi, Dawod Modi * Pages 91-98
    The purpose of this study was to investigate the role of Competitive Advantage in Customer Satisfaction of Birjand's swimming pools. The research method was a cross-correlation. 214 customer of Birjand Pools completed 2instrument of this study: Competitive Advantage questionnaire (Hoseini,2011, α=0.87) and Customer Satisfaction questionnaire(Servqual 1994, α=0.87) that assess the competitive advantage and Customer Satisfaction in swimming pools Respectively. For data analysis were used the Kolmogorov-Smirnov test, one-sample t-test, Pearson correlation and multiple regression analysis. All data were analyzed using the software Spss18 and at significant level p
    Keywords: Pool, Customer Satisfaction, compound Advantage, Sustainable Advantage, Evident Advantage
  • Sedighe Eslami, Leila Ghorbani Ghahfarokhi, Nahid Gheisari Pages 99-108
    The aim of this present study is to investigate the effect of morning exercise on the advancement of girl students at first, second and third grade of elementary school.
    The statistical society of this research includes 3204 students of girlelementary schools of Marvdasht town through academic year of 93-94. By using Morgan sample volume determination table, 390 students were selected samples were randomly in to two groups: 193 for control and 197 for experimental group at first, a pre-test was taken from math, Persian, science and Koran books. Then, for & week five days and 15-20 minutes each day, before entering the classes, students exercised. After this period, groups were give a post test of above lessons to analyze data, "U man Vitni" test was used to do so, 22 version of SPS statistic software was used. Results showed that morning exercise increases the average grades of experimental group compared to control group. So it can be concluded that morning exercise has a positive effect and concentration and happiness of students and brings them more advancement.
    Keywords: morning exercise, academic base, educational advancement
  • Abbas Shabani, Morteza Rezaii Soufaii *, Abolfazl Farahani Pages 109-119
    The purpose of this study was the environmental analysis of the structure of sports in Iran based on a hierarchical model of sports. Methods of data collection include library research, Delphi method and finally a researcher made questionnaire. Using Cronbach's alpha, the reliability of the questionnaire was obtained as 0.94. The statistical population of the study consisted of staff- and operational managers of the Ministry of Youth and Sports, and heads of federations, experts and managers of sports associations in school sports federations, and faculty members who are specialists in sports and are informed about the research topic. In this study, the sample was determined as equivalent to the research population and by counting all. Out of 302 questionnaires sent to members of the research population, 238 questionnaires were filled (79 percent). For data analysis, descriptive statistics and inferential tests including the Kolmogorov-Smirnov test, comparison of the mean of the population (one sample t-test), Friedman's analysis of variance and Kruskal-Wallis test (H) were applied. The results showed that professional sports in Iran were in conservative strategy position (WO). The most advantageous point of professional sports in Iran is the presence of spectators in sports, while the main drawback is the lack of based teams in the clubs. The most important opportunities of professional sports is that the population is young and the interest and potentiality in sports; whereas the most important threats lays in political misuse of professional sports.
    Keywords: Environmental Analysis, Professional Sports, Internal Factors, External Factors