فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 14 (پاییز 1394)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 14 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهزاد احدی، مهرداد محرم زاده، چالاک مجیدی، گلاله رسول آذر صفحات 11-22
    هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل تنش زای شغلی و سازمانی کادر فنی تیم های شرکت کننده در شانزدهمین دوره مسابقات والیبال جوانان آسیا در شهر ارومیه است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه و نمونه آماری تحقیق را کادر فنی کلیه تیم های شرکت کننده در این مسابقات تشکیل می دادند (44 نفر). ابزار اندازه گیری پژوهش پرسشنامه روا و پایای استرس سنج ایوانکویچ و ماتسون در دو بخش؛ پرسشنامه عوامل تنش زای شغلی شامل 16 سوال (88/0 =α) و پرسشنامه عوامل تنش زای سازمانی شامل 30 سوال (95/0=α) بود. نتایج آمار توصیفی نشان داد که نقش عوامل تنش زای سازمانی بیشتر از عوامل تنش زای شغلی است. از بین عوامل تنش زای شغلی مولفه فشار زمانی و از بین عوامل تنش زای سازمانی مولفه نظام توسعه منابع انسانی بیش ترین تاثیر را در ایجاد استرس بر مربیان مورد بررسی داشته است. همچنین نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که دو عامل استرس زای شغلی و سازمانی با یکدیگر دارای رابطه مثبت و معنی دار هستند (01/0 P<). با بررسی نتایج به دست آمده و سطح حرفه ای فعالیت مربیان مورد بررسی در این پژوهش می توان چنین نتیجه گرفت که آزمودنی ها نسبت به عوامل مرتبط با شغل کنترل بیشتری دارند که باعث ایجاد تنیدگی کمتر می شود اما عوامل مرتبط با سازمان کمتر در حیطه کنترل آن ها است، لذا تاثیرگذاری بیشتری در تنیدگی شغلی آن ها دارد. همچنین کاهش عوامل استرس زای سازمانی توسط مسئولین، سرپرستان و روسای فدراسیون والیبال جهت کاهش عوامل استرس زای شغلی به دلیل ارتباط این دو عامل پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: عوامل تنش زای شغلی، عوامل تنش زای سازمانی، کادر فنی
  • سجاد غلامی ترکسلویه، عبدالرحمن مهدی پور، طاهره ازمشا صفحات 23-34
    هدف تحقیق حاضر ارزیابی وضعیت ایمنی و بهداشتی سالن های چندمنظوره ورزشی شهر اهواز و رابطه آن با وقوع آسیب های ورزشی بود. تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی بود که جامعه آماری آن کلیه سالن های چندمنظوره ورزشی(43N=) و همچنین استفاده کنندگان از آنها(4300N=) بود. به دلیل تعداد کم سالن ها ، از طریق روش سرشماری اندازه نمونه با اندازه جامعه برابر در نظر گرفته شد ولی اندازه نمونه استفاده کنندگان از طریق جدول مورگان354 نفر، به روش نمونه گیری تصادفی ساده برآورد شد. ابزار جمع آوری داده ها چک لیست و پرسشنامه محقق ساخته آسیب های ورزشی بود. روایی ابزار تحقیق توسط تعدادی از اساتید تربیت بدنی مورد تایید قرار گرفت. پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ برای چک لیست و پرسش نامه به ترتیب81/0 و 87/0برآورد گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی(ضریب همبستگی اسپیرمن) استفاده گردید. نتایج نشان داد سالن های ورزشی چندمنظوره در مولفه مربوط به ایمنی سازه ها و تاسیسات ورزشی9/47 درصد ایمنی، در مولفه مربوط به ایمنی جایگاه تماشاچیان و سکوها و پوششها 4/47 درصد ایمنی و در مولفه مربوط به ایمنی تجهیزات و لوازم ورزشی 9/63 درصد ایمنی را دارا هستند. همچنین6/47 درصد از بعد بهداشتی از مطلوبیت برخوردارند. بین وقوع آسیب های ورزشی با ایمنی تاسیسات، ساخت و ساز اماکن ورزشی (002/0=p)، ایمنی جایگاه تماشاچیان، سکوها و پوشش ها(001/0=p)، ایمنی تجهیزات و لوازم ورزشی(001/0=p) و مولفه بهداشتی اماکن ورزشی(001/0=p) رابطه معنادار معکوس وجود دارد. با توجه به نتایج پیشنهاد می شود مسئولین با در نظر گرفتن تمهیداتی مانند استفاده از نظرات متخصصین تربیت بدنی در ساخت مجموعه های ورزشی و نظارت در تهیه تجهیزات ورزشی درصدد ارتقاء سطح ایمنی اماکن ورزشی باشند.
    کلیدواژگان: تاسیسات ورزشی، تجهیزات ورزشی، مجموعه ورزشی، چک لیست
  • ابراهیم قاسم زاده میرکلایی صفحات 35-47
    در سال 1385 طرح ملی استعدادیابی ورزشی با رویکرد راهبردی در رشته دوومیدانی توسط کمیته استعدادیابی فدراسیون دوومیدانی تدوین و در سال 1387 به اجرا درآمد. از این رو تحقیق حاضر ضمن بررسی نتایج اجرای طرح ملی استعدادیابی به بیان موانع موفقیت و تداوم اجرای این طرح در ایران پرداخته است. روش تحقیق حاضر توصیفی پیمایشی بوده است. جامعه آماری تحقیق شامل 52نفر از دست اندرکاران تدوین و اجرای طرح ملی استعدادیابی دوومیدانی ایران می باشد. نمونه گیری برابر جامعه آماری و بصورت تمام شمار بوده است. پس از تنظیم پرسشنامه، ابزار تحقیق بین 10نفر از متخصصین ورزشی توزیع گردید که روایی آن، مورد بازبینی و تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه توسط آزمون آلفاکرونباخ 81/0بدست آمده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از نرم افزار SPSS(ver.18 از آزمون های کولموگراف اسمیرنوف، تی تک نمونه ای و همچنین از آزمون رتبه بندی فریدمن استفاده گردید. نتایج نشان داد، سه مانع در بخش موانع ساختاری ازجمله عدم اعتقاد مدیران فدراسیون به فرایند استعدادیابی، سه مانع در بخش موانع تدوین طرح از جمله، توجه اندک تدوین کنندگان طرح به قابلیت اجرائی آن و پنج مانع در بخش موانع اجرای طرح از جمله، عدم تامین منابع انسانی متخصص در سطح 0.05≥ α شناسایی گردید. برطبق نتایج تحقیق حاضر به ترتیب اولویت در بخش ساختاری، مانع ثبات اندک مدیریت در فدراسیون دوومیدانی، در بخش اجرای طرح، تعامل اندک با ورزش آموزشگاهی و در بخش تدوین طرح، گستردگی زیاد طرح بالاترین اهمیت را در خصوص عدم موفقیت و تداوم اجرای طرح ملی استعدادیابی دوومیدانی ایران داشته است.
    کلیدواژگان: استعدادیابی، مدیریت استراتژیک، دوومیدانی
  • رضا اندام، مرتضی عسگری، میترا سلیمی صفحات 49-61
    هدف این مطالعه، بررسی موانع توسعه بازی های بومی و محلی از دیدگاه دانشجویان بود. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری تحقیق را دانشجویان تربیت بدنی تشکیل می دادند که در نهایت 151 نفر (دانشجویان دختر و پسر) به صورت تصادفی از 5 دانشگاه به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پرسشنامه محقق ساخته برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد که روایی صوری و محتوایی آن توسط 12 نفر از متخصصان بررسی و تایید گردید. ضریب آلفای کرونباخ برای آزمودن پایایی پرسشنامه استفاده شد (86/0=α). از آزمودنی ها خواسته شد تا میزان موافقت خود را در مقیاس لیکرت از 1 (کاملا مخالفم) تا 5 (کاملا موافقم) نشان دهند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش تحلیل عاملی با چرخش متعامد استفاده شد. براساس تحلیل عاملی31 متغیر در شش گروه «مدیریتی، روانی، سازمانی، محیطی، فرهنگی و درون فردی» طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد «گسترش بازی های رایانه ای (94/0±39/4)» مهم ترین مانع و «مشکلات جسمی و منع پزشکی (19/1±42/2)» کم اهمیت ترین آنها بود. یافته ها نشان داد رتبه بندی عواملی که مانع توسعه بازی های بومی و محلی می شود، به ترتیب برابر است با عوامل مدیریتی، سازمانی، فرهنگی، درون فردی، محیطی و روانی. همچنین تحلیل و مقایسه دیدگاه دانشجویانی که نسبت به بازی های بومی و محلی آگاهی داشتند و دانشجویانی که آگاهی نداشتند، نشان داد در عوامل مدیریتی، روانی، سازمانی و محیطی بین دانشجویان تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0P>)، اما بین عوامل فرهنگی و درون فردی تفاوت معنی داری وجود دارد (05/0P<). با توجه به یافته های پژوهش، مشارکت مسئولین و حمایت از بازی های بومی و محلی می تواند گامی موثر در توسعه این بازی ها باشد.
    کلیدواژگان: بازی های بومی و محلی، عوامل مدیریتی، عوامل سازمانی، دانشجویان، تحلیل عاملی
  • فریبرز فتحی، محمد امین صیادی، میرحسن سید عامری صفحات 63-74
    هدف این تحقیق نیاز سنجی شهروندان ارومیه ای به ورزش همگانی بود. روش پژوهش، توصیفی- پیمایشی و میدانی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شهروندان بالای 20 سال شهر ارومیه که حداقل دارای مدرک دیپلم بودند که بر اساس جدول مورگان 368 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ی نیازسنجی شهروندان در زمینه ورزش های همگانی مجید حیدری چروده (1390) در 38 مورد شامل 5 عنوان شامل فضای ورزشی- تجهیزات ورزشی- فرهنگی و اجتماعی- بهداشت، سلامت و اقتصاد ورزش قرار گرفته است با پایایی 83/0 =α بود . داده ها نیز به وسیله آزمون های تی تک نمونه ای، تحلیل وایانس و فریدمن در سطح معنی داری (p<0.05) آنالیز شدند. یافته های پژوهش نشان داد: بعد بهداشت و سلامت در بالاترین اولویت و بعد فضاهای ورزشی در پایین ترین اولویت قرار دارد. براساس برونداد آماره های t : بعد فضاهای ورزشی (64/5)، بعد تجهیزات ورزشی (28/5) ، بعد فرهنگی_ اجتماعی (79/6)، بعد بهداشت و سلامت(92/5) و بعد اقتصاد ورزش (31/6) در سطح 000/0 مثبت و معنی دار برآورد شدند و نیز تفاوت معنی داری بین میانگین نظرات نمونه آماری در خصوص نیاز های سخت افزاری و نرم افزاری به ورزش همگانی بر حسب جنسیت و وضعیت تاهل، سن و تحصیلات وجود ندارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت یکی از راه های اشاعه و گسترش ورزش همگانی در هر شهری قبل از هرگونه اقدامی شناسایی، تفکیک ، ترجیحات و اولویت بندی نیازهای ( سخت افزاری و نرم افزاری) شهروندان به تفکیک است.
    کلیدواژگان: ورزش همگانی، شهروندان ارومیه ای، نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری
  • ابوالفضل فراهانی، رامین ایرجی نقندر صفحات 75-86
    هدف از انجام این پژوهش تعیین روایی و پایایی پرسشنامه اهداف پیشرفته در ورزش بود. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه فردوسی مشهد (450=N) تشکیل دادند که از بین آنها 186 آزمودنی به شکل تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه 12 سوالی اهداف پیشرفته (ریو و همکاران، 2012) بود که دارای 4 مولفه (اهداف تسلط پرهیزی، اهداف عملکرد پرهیزی، اهداف تسلط گرایشی و اهداف عملکرد گرایشی) است. روش امتیازگذاری به سوال ها بر اساس طیف لیکرت پنج گزینه ای (از کاملا مخالف=1 تا کاملا موافق= 5) بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه پس از ترجمه توسط اساتید متخصص مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. روش های آماری مورد استفاده، از شاخص های توصیفی برای توصیف داده ها، آلفای کرونباخ برای تعیین همسانی درونی و تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه در نرم افزارهای آماری SPSS و LISREL استفاده شد. یافته های پژوهشی نشان دهنده همسانی درونی (81/0=α) برای پرسشنامه اهداف پیشرفته بود. در خصوص روایی سازه و بر اساس میزان روابط و T-value، تمامی سوال ها رابطه معناداری با مولفه ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای مولفه خود باشند. شاخص های نسبت x2 به df (63/1)، 066/0=RMSEA و همچنین 057/0=RMR، 92/0=GFI، 90/0=AGFI، 93/0=NFI و 97/0=CFI هم برازش مدل را تایید کردند. همچنین در خصوص روابط مولفه ها با مفهوم اهداف پیشرفته نتایج نشان داد که تمامی مولفه ها توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم اهداف پیشرفته باشند. در نتیجه روایی درونی و بیرونی مدل «اهداف پیشرفته» مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: روایی، پایایی، اهداف پیشرفته، ورزشکار
  • طاهره سیفی، نوشین اصفهانی، حبیب هنری صفحات 87-101
    محیط ورزش مناسب ترین محیط برای تبلیغ کالا و خدمات می باشد. ورزش از یک طرف مخاطبین زیادی دارد و از طرف دیگر رسانه های مختلف بسیار علاقمندند که در حیطه ی ورزش فعالیت نمایند. به همین علت سرمایه گذاران زیادی علاقه مند به حضور در این محیط هستند اما اینکه آیا این فعالیت اثر بخش بوده است یا نه، سوالی است که پاسخ گویی آن باعث استمرار حضور سرمایه گذاران خواهد شد. هدف از انجام این پژوهش مطالعه اثر حمایت مالی بر ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری مهرام است. تحقیق به روش همبستگی-پیمایشی انجام شده است. نمونه ها شامل 272 تن از تماشاچیان مسابقات بسکتبال مهرام در لیگ برتر بسکتبال سال 91 بودند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ای با 69 سوال بود. پایایی پرسشنامه 92/0 به دست آمد.
    در این پژوهش، 6 عامل برجستگی، عملکرد محصول، تصویر سازی برند، احساسات، قضاوت و همنوایی به عنوان عامل تبیین کننده ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری معرفی شده اند. سپس با آزمون دوجمله ای وضعیت هر عامل بررسی شده و حمایت مالی بر تمامی عوامل (برجستگی، عملکرد محصول، تصویر سازی برند، احساسات، قضاوت و همنوایی) برجستگی اثر معنی داری ایجاد کرده است. ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری شاخص مناسبی برای تعیین اثربخشی حمایت مالی است به گونه ای که مدیران مهرام با توجه به وضعیت کنونی ارزش ویژه برند مهرام می توانند سیاست های مناسب در راستای ارتقا برند خود را اتخاذ کنند.
    کلیدواژگان: همنوایی، برجستگی، تصویربرند، عملکرد محصول، احساسات
  • فریده هادوی، مهدی طالب پور، ابوالفضل فراهانی، اعظم نخعی نیازی صفحات 103-116
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی هوش سازمانی و ابعاد آن با کارآفرینی سازمانی انجام گرفت بدین منظور تعداد273 نفر از مدیران و کارشناسان وزارت ورزش و جوانان به عنوان نمونه انتخاب شدند. آزمودنی ها دو پرسشنامه هوش سازمانی آلبرخت و کارآفرینی سازمانی مارگریت هیل را تکمیل نمودند. یافته های حاصل ازتحلیل همبستگی نشان داد که بین هوش سازمانی و مولفه های آن و کارآفرینی سازمانی ارتباط معنی دار وجود دارد. هم چنین از میان هفت بعد هوش سازمانی شدت روابط میان فشارعملکردی با کارآفرینی سازمانی در بالاترین میزان( 0/704 r= )می باشد . و بعد از آن نیز کاربرد دانش ( 0/691 r= ) ، روحیه ( 0/686 r= )، اتحاد وتوافق ( 684 r=0/ )، چشم اندازاستراتژیک ( 628 r=0/ )، سرنوشت مشترک ( 623 r=0/ )، میل به تغییر ( 592 r=0/ )، به ترتیب بیشترین ارتباط را با کارآفرینی سازمانی دارند نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نیز بیانگر این است که سه متغیر چشم انداز استراتژیک(208 =0/ β )، اتحاد و توافق (0/289 β= ) و فشار عملکردی (34 β=0/ ) ، پیش بین های مناسبی برای کارآفرینی سازمانی هستند.
    بررسی ارتباط بین ویژگی های دموگرافیک و هوش سازمانی و کارآفرینی سازمانی نیز نشان داد بین سابقه خدمت با کارآفرینی سازمانی و هوش سازمانی بر خلاف سن و سطح تحصیلات ارتباط معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، ابعاد هوش سازمانی، کارآفرینی سازمانی
  • محمدعلی قره، رستم کلهر صفحات 117-127
    تدوین برنامه استراتژی فدراسیون اسکی جمهوری اسلامی ایران به روش تحلیلیSWOT.این تحقیق با هدف تعیین استراتژی های توسعه رشته اسکی در ایران به روش تحلیلی SWOT انجام شد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را تعداد 143 نفر از خبرگان اسکی در سطوح استانی، کشوری، بین المللی و جهانی تشکیل دادند و ابزار تحقیق را پرسشنامه محقق ساخته تشکیل می داد. به منظور تحلیل کمی اطلاعات و همچنین دستیابی دقیق تر به اطلاعات، با توجه به مطالعات کتابخانه ای و اینترنتی، پرسشنامه در چهار بخش برای بررسی شناسایی نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید با استفاده از نظرات کمیته راهبردی در مورد SWOT به روش دلفی انجام شده و مورد تایید چند تن از اساتید صاحب نظر و آشنا به ورزش اسکی قرار گرفت. تمامی محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SPSSدر سطح معناداری 05/0 انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد علیرغم وجود نقاط ضعف محسوس تر نسبت به نقاط قوت، فرصت های بیشتری نیز در فدراسیون اسکی وجود دارد. از این رو باید راهبرد هایی را بیشتر مد نظر قرار داد که ضمن بهره گیری از فرصت ها موجب کاهش ضعف ها و کمبود ها شود.
    کلیدواژگان: تدوین استراتژی، فدراسیون اسکی، تحلیل SWOT
|
  • Behzad Ahadi, Mehrdad Moharramzadeh, Chalak Majidi, Golale Rasoolazar Pages 11-22
    The research aims to study the factors associated with occupational and organizational stress in technical staff of Urmia16th Asian men`s volleyball championship participant teams. This research is an applied and descriptive-correlation. Population and sample was total team`s technical staff (44 persons). Valid and reliable Ivancevich and Matteson`s stress questionnaire was used to collecting data in two parts; occupational stresses questionnaire include 16 questions (α=0.88) and organizational stresses questionnaire include 30 questions (α=0.95). Descriptive statistic results show that role of the organizational stressor was more than occupational stressor. Among the occupational stresses, time pressure and among organizational stresses, develop system of human resources had the highest effect in creating stress. As well as Pearson correlation test results show that occupational and organizational stresses had significance and positive relevancy (p
    Keywords: Occupational stresses, Organizational stressors, Technical staff
  • Sajad Gholami Torkesaluye*, Abdolrahman Mehdipour, Tahere Azmsha Pages 23-34
    The purpose of this study is to evaluate the safety and health conditions of Multi purposes sport halls in Ahvaz and its relation with the occurrence of sports injuries. This is a correlative descriptive study whose statistical population was Multidisciplinary sports halls (N=43) and their users (N=4300). Due to the low number of Halls, we used census sampling and the halls sizes were set equal to population size. But the number of consumers in the sample size was estimated about 354 persons through Morgan tables and using a random sampling method. The tool for data collection was check lists and self administered questionnaires for sports injuries. The validity of questionnaires was confirmed by professors in physical education faculty of Shahid Chamran University of Ahvaz. The reliability calculated by Cranach’s alpha for the checklist was (α=0.81) and for sports injury questionnaire was (α=0.87). To analyze data, descriptive and inferential statistics (Spearman correlation) were used. The results suggested that the multipurpose Halls of Ahvaz city in the components related to safety of structures have about 47.9% safety, in the components related to the safety of the audience and the podium and coatings 47.4% safety and for the components related to safety equipment sporting and 63.9% have safety. The halls have utility about 47.6% in health. According to the results, it is suggested to officials to consider points such as comments of physical education specialists in building halls and also tries to promote safety by monitoring equipment in the sports halls.
    Keywords: Sport Facilities, Sports Equipment, Sports Complex, Check List
  • Ebrahim Ghasemzadeh Mircolaee Pages 35-47
    The first sportive national talent-identification model with the strategic approach in track and field was codified by the talent-identification committee in the athletics federation in 2006 and was executed in 2008. Therefore, the present research argues the barriers to success and sustainability of executing this scheme in Iran as well as studying the results of this national talent-identification scheme. The method in the present paper is of descriptive and traversal. The population of this investigation was consisted to be 52 people of the formulation and implementation Colleagues in national athletics talent-identification model. The population was sampled equally. After setting the questionnaire, the research tools were distributed amongst 10 sportive experts and thinkers, which all in all were revised and confirmed the reliability of this questionnaire has been obtained 0.81 through cronbach’s alpha test. For data analysis KS, one sample t-test and the Friedman test were used. SPSS software was applied for statistical analysis. The results showed; identified 3 barriers in the structural barriers stage, such as; federation managers’ lack of belief in the process of talent-identification, 3 barrier developing plan stage, such as; their little attention to the functionality of the scheme and 5 barriers in implementation stage, such as; lack of skilled human resources at the level of α ≥0.05. The results had shown that based on the priority order, the barrier of low management stability in the athletics federation in the structural section, little interaction with the institutional sport in the implementation section, and large expansion of the scheme in the codification section had the highest priority on the failure and unsustainability of executing Iran’s national talent-identification scheme.
    Keywords: talent, identification, strategic management, Athletics
  • Reza Andam, Morteza Asgari, Mitra Salimi Pages 49-61
    The purpose of present research was to investigate Barriers to promote traditional games from the perspective of the students. The research method was descriptive - correlational. The research Statistical population was students of physical education. Finally, 151 people (boy and girl students) from five universities were randomly selected as the statistical sample. Researcher made questionnaire was used to collect data which its content and face validity was checked and confirmed by 12 of experts. Cronbach's Alpha coefficient was used to test the reliability of the questionnaire (α=0.86). The respondents were asked to indicate their level of agreement on a Likert scale ranging from 1 (strongly disagreed) to 5 (strongly agreed). Factor analysis with varimax rotation was used to analyze the data. According to factor analysis, 31 variables were selected and classified into six categories “managerial, psychological, organizational, environmental, cultural and interpersonal”. The results showed that the most important barriers were "expansion of computer games (4.39± 0.94)". The least important barriers was "physical problems and medical prohibits (2.42 ± 1.19)". The findings demonstrated that ranking the factors that hinder the development of traditional games, was respectively equal to managerial, organizational, cultural, interpersonal, environmental, and psychological factors. Also analysis and comparison of the perspectives of students who were aware of traditional games and students who were not aware, indicated that the management, psychological, organizational and environmental factors showed no significant difference between students (p>0/05), But there are significant differences between cultural factors and the Interpersonal factors (p
    Keywords: Traditional games, Management factors, Organizational factors, Students, Factor analysis
  • F.Fathi*, M.Saiadi, M.Sayed Ameri Pages 63-74
    The purpose of this research was Needs Assessment of Urmia Citizens to Sport for All. This research methodology was descriptive- analytical and is done as field study. Statistical population includes the whole of Urmia population who aged above 20 and holder of Diploma of high School at least, and research item consists of 368 individuals on base of Morgan table. Research tool used from Sport for All’s Needs Assessment of Cherodeh (2011) that Reliability was a (α=0.83) with 5 factors consist of: sports space, sports equipment, cultural and social, health and sports economics, and is based on 5 degrees Lickert scale. Data were analyzed in meaningful level (p
    Keywords: Sport for All, Urmia Citizens, Hardware, Software needs
  • Abolfazl Farahani, Ramin Iraji Pages 75-86
    The aim of this study is to determine the validity and reliability of Achievement Goals in Sport Questionnaire. The statistical population of this study was physical Education students of Ferdowsi University in Mashhad (N=450) out of which 186 samples were selected randomly as the sample. Measurement Instrument was a questionnaire of 12-item used Achievement Goals (Riou et al, 2012) with four subscales (Mastery-Approach Goal, Performance-Approach Goal, Mastery-Avoidance Goal, Performance-Avoidance Goal). The pointing method of questions was based on Likert range five options (wrong completely=1 to True completely=5). Face and content validity of questionnaire were accepted after translation by sport management professors. Statistical methods were descriptional indexes for describing data, Cronbach`s alpha for determining validity, analysis of an accepting factor test in order to examine differences of the averages the statistical software SPSS and LISREL was used. Analytical results showed (α=0.81) reliability for Achievement Goals questionnaire. All questions had a significant relationship with their agent in reliability of Structure, the amount of relationship and T-value, and they could be a good predictor for their agent. X2/df=1.63, RMSEA=0.066 indexes and RMR=0.057, GFI=0.92, AGFI=0.90, NFI=0.93 and CFI=0.97 also confirmed the goodness of models. The results among the relations of factors and the meaning of Achievement Goals showed that all factors could be a good predictor for the concept of Achievement Goals as well. Finally internal and external validity of Achievement Goals model were accepted.
    Keywords: Validity, Reliability, Achievement Goals, Athlete
  • Tahereh Seifi, Noushin Esfahani, Habib Honari Pages 87-101
    Sport environments to advertise goods and services are the most appropriate environments. On one hand, sport has very contact and other various media are very interested in activities in sport. For this reason, many investors are interested in investing in this environment, but whether this activity was effective or not , the answer to the question will continue presence venture capital. The purposes of this study were to determine the effectiveness of sponsorship on Mahram brand equity as sport sponsorship. The method of research was correlation- survey conducted. The population sample consisted of 272 fans of Mahram basketball team matchs in the Premier League 1391. Research tool was researcher made questionnaire with 69 closed questions. Cronbach's alpha reliability test was up to 0/92 . In this study sponsorship has a significant effect on 6 factors that predicting customer based on brand equity (CBBE). The 6 factors are, salience, brand image, performance ,judgment ,feeling and resonance that have a direct effect on brand equity. The binomial test status and financial support to all elements of each factor has a significant effect . Mahram sponsorship has a positive effect on customer-based brand equity. So that the current stuation mahram brand equity, Mahram managers are able to adopt proper policies to promote their brand.
    Keywords: salience, brand image, Performance, feeling, resonance
  • Farideh Hadavi, Mahdi Talebpour, Abolfazl Farahani, Azam Nakhaie Niazi Pages 103-116
    The present study was conducted to Investigate the relationship between ý organizational intelligence ý and its ýdimensions with ýorganizational ýentrepreneurship. For this purpose, 273 ýmanagers and ýexperts from the Ministry of Youth and Sports were selected ýas ýexamples.ýSubjects completed ýorganizational intelligence ý (Albrechtý, ýý2003) and organizational entrepreneurs questionnaires (Marguerite ýHill, 2003). The test ýýresults showed:ý There is a significant relationship between organizational ý intelligence and organizational ý ýýentrepreneurship.Also among the seven dimensions of organizational intelligence CE Fsharmlkrdy intensity relationships is at the ýhighest level (704/0 r ýý= ). then also knowledge application (691/0 r =), morale (686/0 r =), alliance Vtvafq ( ýý684/0 r =), eye Andazastratzhyk (628/0 r =), ýcommon fate (623/0 r =), appetite for change (592/0 r =), have the ýhighest correlation with the CE. Results of the regression analysis step by step indicate three ývariables: the eye ýAndazastratzhyk (208/0 = B), Union Vtvafq (289/0 = B), and Fsharmlkrdy (34/0 = B), a good predictor of ýCE.ýThe relationship between demographic characteristics and organizational intelligence and Organizational ýentrepreneurs showed no ýsignificant relationship between corporate entrepreneurship and organizational intelligence ýservice experience unlike age and education level.ý
    Keywords: Organizational intelligence, organizational intelligence dimensions, entrepreneurship
  • Mohammad Ali Ghareh, Rostam Kalhor Pages 117-127
    This research aims to determine developement strategies of skiing in iran.The research is achived by Swot descriptive method.The method of research is survey- descriptive.statistical society of research is consist of 143 skiing experts from province,country,international and global.The research tool is a researcher made questionnaire.The purpose of research is analysis of quantity information and access to information more carefully by using library studying,internet,,and questionnaire in four area to identify strong and weak points,opportunity and menacing,also considering views of strategic commitee about Swot by Delfy method that is considered by some of scholarships and experts of skiing sport.All of the statistics accomplished through Spss software in 05/0 level.obtained results show that weak points are more than strong points,although there are more opportunities in skiing federation.So we must consider strategies that exploit more opportunities and decrease weakness and shortage.
    Keywords: determining strategy, Ski Federation, swot Analysis