فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 16 (بهار 1395)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 16 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • غلامرضا شعبانی بهار، حمیدرضا مقصودی ایمن*، محمود گودرزی، حبیب هنری صفحات 11-24
    هدف از اجرای این تحقیق، تدوین مدل معادلات ساختاری مدیریت مشارکتی و چابکی سازمانی در فدراسیون ها ی منتخب ورزشی ایران است. ابزار اندازه گیری این تحقیق شامل پرسش نامه مدیریت مشارکتی (لباف و رنجبر، 1381 ) و پرس شنامه استاندارد چابکی سازمانی (اسپایدزر، 2007 ) با روایی صوری و محتوایی استفاده گردیده است. ضریب الفای کرونباخ برای پایایی پرسش نامه ها به ترتیب 0/88و 0/96 تعیین گردید. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه فدراسیون های ورزشی جمهوری اسلامی ایران و نمونه آماری را 269 نفر از بین 22 فدراسیون منتخب که به صورت طبقه ای و هدفمند انتخاب شده اند، را تشکیل می دهد و تحقیق حاضر از نوع تحقیقات همبستگی می باشد که از مدل معادلات ساختاری (مدل ساختاری، تحلیل مسیر) با استفاده از نرم افزار آماری لیزرل انجام شده است. یافته های تحقیق نشان داد مولفه های (مشارکت در هدف گذاری، تصمیم گیری، حل مشکلات و تغییر و تحول) بر مدیریت مشارکتی اثر مستقیم معنی داری دارند. مولفه های (سرعت، شایستگی، انعطاف پذیری و پاسخ گویی) بر چابکی سازمانی اثر مستقیم معن یداری دارند. در مجموع مدیریت مشارکتی بر چابکی سازمانی در فدراسیون های منتخب ورزشی اثر مستقیم و معنی داری دارد و شاخص های آزمون برازندگی مبین برازندگی مدل تاثیر مدیریت مشارکتی بر چابکی سازمانی در فدراسیون های منتخب ورزشی هستند. بنابراین می توان با تدوین اهداف و استراتژی منسجم و توسعه مشارکت بین مدیران و کارکنان فدراسیون های ورزشی، راهکارهای توسعه چابکی سازمانی در بین فدراسیون های ورزشی را در آینده مشخص کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت مشارکتی، چابکی سازمانی، فدراسیون های ورزشی
  • حسین بخشنده*، مجید جلالی فراهانی، سید نصرالله سجادی صفحات 25-33
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی باشگاه بر خوشنامی تیم های منتخب لیگ برتر فوتبال ایران بود. جامعه پژوهش را هواداران 3 تیم استقلال، پرسپولیس و تراکتور سازی تشکیل می دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای جامعه نامحدود 384 نفر بدست آمد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مسئولیت اجتماعی باشگاه بر اساس پرسشنامه گالبریث و پرسشنامه خوشنامی باشگاه (تهیه شده بر اساس پرسشنامه رسلر ) بود. روایی صوری پرسشنامه ها با نظر خواهی از 6 تن از اساتید و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. همچنین به منظور بررسی روایی سازه مقیاس مسئولیت اجتماعی، تحلیل عامل تاییدی انجام شد. جهت بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از شاخص های کجی و کشیدگی استفاده شد. در قسمت توصیفی میانگین، انحراف استاندارد و در قسمت استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد تمام ابعاد مسئولیت اجتماعی بر خوشنامی باشگاه تاثیر دارند. در مجموع 78 درصد تغییرات خوشنامی باشگاه توسط مسئولیت اجتماعی پیش بینی می شود. بر اساس نتایج تحقیق توجه به فعالیت های مسئولیت اجتماعی از قبیل انجام بازی های دوستانه با هدف کمک به نیازمندان، رعایت قوانین و مقررات فدراسیون، حمایت از ورزش همگانی و فعالیت های از این قبیل باعث افزایش خوشنامی باشگاه می شوند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، باشگاه فوتبال، خوشنامی، هواداران، لیگ برتر
  • حمیدرضا میرصفیان* صفحات 35-41
    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین سبک رهبری تحولی مدیران با رفتارهای کارآفرینی کارکنان بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارمندان سازمان ورزش و جوانان استان اصفهان در سال 1393 که تعداد آنها 405 نفر بود. حجم نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان 196 نفر محاسبه شد که با توجه به این که جامعه آماری کارمندان ادارات ورزش و جوانان شهرستان های واقع در استان اصفهان متفاوت بود، از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با جامعه آماری هر اداره استفاده شد. در این پژوهش از دو پرسش نامه معتبر کارآفرینی و سبک رهبری تحولی استخراج شده از پرسش نامه چند عاملی رهبری (MLQ) استفاده شد. به منظور تحلیل استنباطی داده های به دست آمده از ابزارهای اندازه گیری از روش های آماری تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی استفاده شد. نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معناداری بین سبک رهبری تحولی مدیران و رفتار کارآفرینی کارمندان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان وجود دارد. همچنین بنابر تحلیل رگرسیون، سبک رهبری تحولی مدیران بر مولفه های نوآوری، ارتباطات، ریسک پذیری، و شناسایی فرصت از رفتار کارآفرینی کارمندان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: سازمان ورزش و جوانان، سبک رهبری تحولی، رفتار کارآفرینی
  • سمیه محمدی*، طهمورث نورایی، اسماعیل شریفیان صفحات 43-54
    هدف از پژوهش حاضر ارائه مدل معادلات ساختاری عوامل تاثیرگذار بر توسعه خرید اینترنتی کالاهای ورزشی بود. روش تحقیق از نوع پیمایشی و به لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش استادان و دانشجویان ارشد و دکترای تربیت بدنی(3196N=) دانشگاه های دولتی سراسر کشور بودند؛ که تعداد 436 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایغیرتصادفی انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شدند. روایی صوری پرسشنامه با استفاده از نظر 10 نفر از استادان مدیریت ورزشی تایید و روایی محتوایی (86/0=CVI) محاسبه گردید. به منظور شناسایی عوامل و بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. پایایی درونی کلی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ (81/0=α) بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون پارامتریک تی تک نمونه ای و آنالیز واریانس مکرر در سطح معناداری 05/0>P استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد، 88/49 درصد از کل واریانس ها مربوط به شش عامل بود. نتایج آزمون تی تک نمونه ای نشان داد همه عوامل (ریسک خرید، فرایند خرید، ویژگی کالای ورزشی، ویژگی های مشتریان، ادراک مشتریان از خرید و فناوری) تاثیر معناداری بر توسعه خرید اینترنتی کالاهای ورزشی داشتند. در نهایت مشخص شد مدل طراحی شده معادلات ساختاری برای توسعه خرید اینترنتی کالاهای ورزشی، منعکس کننده یک برازش مطلوب و خوب بود.
    کلیدواژگان: معادلات ساختاری، خرید اینترنتی، کالاهای ورزشی
  • معصومه آدمی*، حسین پناهی صفحات 55-64
    هدف از این تحقیق، بررسی پتانسیل های گردشگری ورزشی و عوامل موثر بر توسعه آنها در استان آذربایجان شرقی است. از بین جامعه آماری مدیران و دست اندرکاران ورزش و گردشگری( شامل کلیه کارکنان اداره های کل و اداره های تربیت بدنی و میراث فرهنگی گردشگری استان آذربایجان شرقی) تعداد 40 نفر در تابستان سال 1393 با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ای که روایی و پایایی آن، به ترتیب از روایی محتوا (نظر اساتید و کارشناسان مرتبط با مسایل ورزشی و گردشگری) و ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد، صورت پذیرفت. و در نهایت از طریق نرم افزار SPSS با روش آماری تحلیل عاملی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. به منظور قابلیت سنجی توسعه گردشگری ورزشی در استان آذربایجان شرقی سه دسته از عوامل؛ (1) عوامل سوق دهنده، (2) عوامل جلب کننده و (3) عوامل بازدارنده مطالعه شدند که رسیدن به آرامش، رفع خستگی و تجدید قوای جسمی و ذهنی به عنوان مهمترین مولفه از میان عوامل سوق دهنده، وضعیت حمل و نقل به عنوان مهمترین مولفه از میان عوامل جلب کننده و مولفه کافی نبودن زمان اوقات فراغت به عنوان مهمترین عامل بازدارنده توسعه گردشگری ورزشی در استان آذربایجان شرقی شناخته شدند.
    کلیدواژگان: گردشگری، گردشگری ورزشی، توسعه گردشگری، قابلیت سنجی، آذربایجان شرقی
  • حمید قاسمی، ابوالفضل فراهانی، سیده فریده هادوی، منوچهر ططری* صفحات 65-74
    این پژوهش تحلیل اثرات کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات بر نگرش سازمانی(تعهد سازمانی و رضایت شغلی) هیات علمی مستخدم و مدعوین رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که به روش پیمایشی انجام شد. نمونه آماری هیات علمی برابر با جامعه آماری (80 نفر) بود و 250 نفر از مدرسین مدعو (با جامعه حدود 700 نفر) با استفاده از نمونه گیری خوشه ایو جدول مورگان انتخاب گردیدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه های استاندارد کاربرد فناوری اطلاعات(قاسمی و همکاران، 2012)، رضایت شغلی(سوسان، 2003) و تعهد سازمانی(لینا و همکاران، 2007) بودند که ضمن تایید روایی(صوری و منطقی)، پایایی از روش ضریب آلفای کرونباخ برای هر کدام از پرسشنامه ها به ترتیب(73/0، 84/0، 88/0) محاسبه شد. از آمار استنباطی(کولموگروف –اسمیرنوف جهت تعیین نحوه توزیع داده ها، تحلیل همبستگی، تحلیل رگرسیون چندگانه) به منظور بررسی فرضیه تحقیق استفاده شد. یافته ها نشان داد بین کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و نگرش سازمانی(و ابعاد آن) در سطح 01/0=α ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد(488/0r=و001/0p=). یعنی افزایش کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات منجر به افزایش سطح نگرش سازمانی به صورت کلی و نیز افزوده شدن ابعاد آن خواهد شد. به طور کلی می توان گفت کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات می تواند ضمن کاهش هزینه های متفاوت ازجمله جستجو و تحقیق و اصلاح رویه ها و استانداردها، نقش تاثیرگذاری در استفاده مناسب از منابع سازمان را ایفا نماید و نهایتا افزاش بهبود نگرش سازمانی در دانشگاه را به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، هیات علمی مستخدم، مدرسین مدعو، نگرش سازمانی، پیام نور
  • ابوذر سوری *، کیوان شعبانی مقدم، ربیع الله سوری صفحات 75-84
    هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی در بین زنان سالمند استان کرمانشاه است. روش پژوهش توصیفی- همبستگی است که به صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری را کلیه زنان سالمند فعال و غیر فعال 60 سال و بیش از 60 سال استان کرمانشاه تشکیل می دادند. با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای 300 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه فعالیت بدنی بک و همکاران (1982) و پرسشنامه کیفیت زندگی و سلامتی ویر و شربورن (1992) استفاده شد، که پایایی آن ها به ترتیب 78/0 و 87/0 بدست آمد . برای تحلیل آماری داده ها از آمار توصیفی و به منظور بررسی فرضیات تحقیق از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون همبستگی دورشته ای نقطه ای استفاده شد. نتایج تحلیل داده های این تحقیق نشان داد: که بین فعالیت بدنی و کیفیت زندگی زنان سالمند کرمانشاه در سطح رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (001/0>p). همچنین بین مولفه های محدودیت در نقش اجتماعی، درد جسمانی، عملکرد اجتماعی، محدودیت در نقش احساسی و عاطفی، سر زندگی و شادابی، سلامت عمومی و عملکرد جسمانی با فعالیت بدنی رابطه معناداری وجود داشت، اما بین فعالیت بدنی و سلامت روانی زنان سالمند کرمانشاه رابطه معناداری یافت نشد. نتایج تحقیق نشان داد که فعالیت بدنی و ورزش بر کیفیت زندگی زنان سالمند اثرگذار است.
    کلیدواژگان: فعالیت بدنی، کیفیت زندگی، زنان سالمند
  • مالک احمدی*، بهزاد بهزادنیا، جواد امانی ساری بگلو صفحات 85-96
    هدف از این پژوهش، بررسی ساختار عاملی پرسش نامه شش عاملی تنظیمات رفتاری در ورزش، در ورزشکاران دانشگاهی بود. تعداد 503 دانشجو (265 زن و 238 مرد) به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز بین دانشجویان عضو تیم های ورزشی دانشگاه های شهر ارومیه انتخاب شدند. نتایج تحلیل عامل اکتشافی شش عاملی را برای ساختار پرسش نامه با 29/70 درصد کل واریانس تبیین شده مشخص کرد. نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان داد که مدل شش عاملی برازش مناسبی با داده ها دارد. همچنین، ارتباط مثبت و معنادار ابعاد خودپیرو با میل به ادامه ورزش و جهت گیری هدفی تکلیف گرا، و ارتباط منفی ابعاد کنترلی با میل به ادامه ورزش و جهت گیری هدفی تکلیف گرا، از اعتبار همزمان پرسش نامه حمایت می کند. نتایج آلفای کرونباخ بالای 80/0 برای تمامی عامل های پرسش نامه، بیانگر پایایی مناسب پرسش نامه در ورزش دانشجویی می باشد. در کل، یافته ها بیانگر آن است که پرسش نامه تنظیمات رفتاری در ورزش ابزار اندازه گیری با روایی و پایایی مطلوبی برای سنجش تنظیمات انگیزش ورزشی در ورزش دانشگاهی می باشد.
    کلیدواژگان: ساختار عاملی، تنظیمات رفتاری در ورزش، ورزش دانشگاهی، انگیزش خودمختاری
  • نوشین بنار، مینا امامی* صفحات 97-111
    هدف از تحقیق حاضر، توسعه ی ابعاد جذب و حفظ حضور تماشاگران در والیبال بانوان از دیدگاه صاحب نظران بود که با رویکرد کیفی انجام شد. این پژوهش به روش تحلیل ساختار و تحلیل درون مایه انجام شد. جامعه ی تحقیق را کلیه کارشناسان و صاحب نظران خانم در رشته والیبال (با بیش از 15 سال سابقه ی فعال) (55 نفر) تشکیل می دادند که 25 نفر با روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی به عنوان نمونه ی تحقیق انتخاب شدند. به منظور تولید داده ها از روش مصاحبه فردی نیمه ساختارمند استفاده شد. برای دستیابی به اعتماد مورد نیاز جهت تایید علمی این پژوهش، از دو ابزار بازرسی خارجی و اعتبارسنجی توسط مشارکت کنندگان استفاده شد. جهت بررسی ویژگی های جمعیت شناختی صاحب-نظران از نرم افزار SPSS 22 و برای تعیین کدها و موضوعات اصلی و نیز ارائه ی مدل های گرافیکی از نرم افزار تحلیل داده های کیفی با عنوان NVivo 8 استفاده شد. در این پژوهش 7 درون مایه اصلی برای جذب تماشاگران (جذابیت لیگ، رسانه های جمعی، تبلیغات، سالن و تجهیزات ورزشی، فرهنگ سازی، عملکرد فنی و منافع مادی) و 12 درون مایه اصلی برای حفظ حضور تماشاگران (ابزارهای ارتباطی، اعتماد، برنامه های سرگرم کننده، پوشش رسانه های ملی، تبلیغات و اطلاع رسانی مسابقات، تعامل کارکنان، خدمات رفاهی و جانبی رویداد، رضایت مندی، سالن و تجهیزات ورزشی، عملکرد فنی، منافع مادی و مدیریت برگزاری رویداد) استخراج شد. با توجه به اهمیت ویژه ی حضور تماشاگران در رویدادهای ورزشی، آگاهی و شناسایی مدیران و دست اندرکاران والیبال زنان ایران از عوامل موثر بر جذب بیشتر و حفظ حضور تماشاگران جهت دستیابی به اهداف مورد نظر، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مطالعه کیفی، جذب، حفظ حضور، تماشاگران والیبال بانوان، NVivo
  • مرتضی رضایی صوفی، محسن کوثری پور *، بهاره خسروی راد، نفیسه زارع فخریان صفحات 113-124
    هدف از تحقیق حاضر شناسایی رابطه مدیریت زمان با تمایل به برنامه ریزی و خلاقیت مدیران و کارکنان وزارت ورزش و جوانان می باشد. روش تحقیق همبستگی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه آماری کلیه کارشناسان و مدیران وزارت ورزش و جوانان (90 مدیر و 600 کارمند) می-باشد که براساس جدول مورگان و روش نمونه گیری طبقه ای-تصادفی تعداد 307 نفر (73 مدیر و 234 کارمند) به عنوان نمونه انتخاب شدند. پرسشنامه مدیریت زمان (89/0 =α)، پرسشنامه استاندارد کوئین (81/0 =α) و پرسشنامه خلاقیت شغلی جزنی (76/0 =α) به عنوان ابزار تحقیق استفاده شده است. برای طبقه بندی نتایج آمار توصیفی، آزمون کولموگروف اسمیرنف جهت طبیعی بودن توزیع داده ها و جهت پیدا کردن روابط و پیش بینی متغیرها، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. با توجه به نتایج روابط مثبت و معناداری بین مدیریت زمان و مولفه های و تمایل به برنامه ریزی مشاهده شد. به طور مشابه رابطه مثبت و معناداری بین مدیریت زمان و مولفه های آن با خلاقیت مشاهده شد. نتایج رگرسیون نشان داد که 28% از واریانس کل تمایل به برنامه ریزی و 7/44% از واریانس کل خلاقیت به مولفه های مدیریت زمان مربوط می شود. بر اساس نتایج، ارتباط تنگاتنگی بین چرخه بهره وری زمان با برنامه ریزی و خلاقیت وجود دارد. همچنین برنامه ریزی یکی از مهم ترین فاکتورهای مدیریت زمان است. برنامه ریزی زمان های کاری و امور شخصی نقشی موثر در تمایل به برنامه-ریزی و خلاقیت ایفا می کنند. به علاوه زمان بندی امور شخصی روزانه افراد می تواند اهمیت بسیاری در استفاده از زمان در دسترس در طول روز داشته باشد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی، خلاقیت، مدیریت زمان، مدیریت ارتباطات، تفویض اختیار
|
  • Gholamreza Shabani Bahar, Hamidreza Maghsodi Eiman*, Mahmod Godarzi, Habib Honari Pages 11-24
    The Purpose of this Study was to determine the Development of Structal Equation Models of Participative Management and Organizational Agility in Selected Iranian Sports Federations. Measuring Instruments Included Participative Management questionnaire (Labaf and Ranjbar, 1381) and Organization Agility Standard Questionnaire (Spitzer, 2007) is applied with face and Content Validity. Cronbach's Alpha Coefficients Questionnaire reliability was 0.88 & 0.96 respectively. The Statistical Population of this Research was Including all Islamic Republic of Iranian Sport Federations and Statistical sample was 269 Experts and Executives of 22 of iraian Selected Sport Federations to Complete Purposive sampling. The research method is Correlational Method used Structal Equation Models (Structal Equation & path diagram) through LISREL Statistical Software.
    Results indicate that there was Positive significant Impact of the Components (goal setting, decision making, problem solving and change) on Participative Management and Positive Significant Impact of the Components (Speed, Competency, Felxiability, and Responsiveness) on Organizational Agility. In total, there was Positive Significant impact of Participative Management on Organizational Agility. Those Sequential Model Fitting Procedures Indicate Impacted Participative Management on Organizational Agility in Selected Iranian Sports Federations. Therefore, by Setting Goals and Developing a Cohesive Participatory between Managers and Staff of Sports Federations Improving Organizational Agility in Sports Federations in the Future can be Identified.
    Keywords: Participative Management, Organizational Agility, Sports Federations
  • Hossein Bakhshande*, Majid Jalali, Sayyed Nasrollah Sajadi Pages 25-33
    The purpose of this study was to investigate the effect of social responsibility on club reputation of selective teams in football premier league of Iran including: Esteghlal, perspolice and Travkorsazi. Population for this study was fans of three teams in football premier league. Since the population was unlimited, sample size determined by using formula and obtained 384 people in sum. Data collection tool was club social responsibility researcher – made questionnaire based on Galbrith questionnaire and club reputation questionnaire based on resler questionnaire. For data collection, the social responsibility questionnaire and club reputation questionnaire (prepared according to the Chan questionnaire 2005), and validity approved by 6 professional sport management professors and the reliability by choronbachs alpha coefficient. To verify the Construct Validity of social responsibility instrument, Exploratory and confirmatory factor analysis were performed. In order to verify the normality of data distribution, the skewness, and Kurtosis indexes were used. Data analyzed by Descriptive and inferential tests such as means, standard division and multiple regression. Result showed that all variable of social responsibility affects the reputation of the club. In sum 78 percent of reputation Variance is predicting by social responsibility. Based on result, attending to social responsibility such as participating in the games aimed at helping needy people, implementing the federations rules, protection of sport for all and such activities can increase club reputation.
    Keywords: Social responsibility, football club, reputation, fans, Premier League
  • Hamidreza Mirsafian Pages 35-41
    The aim of this study was to finding the relationship between managers’ transformational leadership style and employees’ entrepreneurial behaviors. The method of this research was descriptive (correlation) and the total population included all of the managers and staff members employed at the Sport and Youth Organization of the Isfahan Province in 1393 (N= 405). The size of the participants was calculated 196 according to the Kerjcie and Morgan’s method. The method of sampling was stratified random sampling since the population of the staff members employed at the Sport and Youth Departments is vary in different cities of the Isfahan Province. Two reliable questionnaires for measuring the entrepreneurship and transformational leadership style (MLQ) were employed in this research. Also, the regression and correlation tests were used for analyzing the data. The results indicated that there is a positive and significant correlation between managers’ transformational leadership style and staff’s entrepreneurial behavior. Furthermore, it is found that managers’ transformational leadership style affects the staff’s innovation, interaction, risk tacking and opportunity identifying factors.
    Keywords: Entrepreneurial behaviors, transformational leadership style, sport, youth organization
  • Somaye Mohammadi Pages 43-54
    This study has structural equations model presented the factors affecting development of purchasing sports goods by internet. The research method is a survey and its target is applicable. The population of the research faculty and graduate students and Ph.D. in Physical Education (N =3196) public universities across the country; A total of 436 patients with cluster were selected. The required data was collected using a questionnaire. The face validity of the Questionnaire is verified based on 10 sports and insurance management professionals and content validity was calculated based on lavshy (CVI=0/86).In order to identify and assess the validity of the exploratory factor analysis was used. The overall internal reliability of the questionnaire, the Cronbach's alpha (α=0/81), respectively. For data analysis, parametric tests, one- sample t -test and ANOVA and post hoc Bonferroni’s multiple significance level of p
    Keywords: Structural Equation Modeling, Internet purchase, Sporting goods
  • Masoume Adami *, Hossein Panahi Pages 55-64
    The aim of this research is to investigate sport tourism potentials and factors affecting their development in East Azerbaijan. 40 people were selected from among managers and authorities of sport and tourism (including all staff of general administration of physical education and Cultural Heritage and Tourism Organization of East Azerbaijan) through simple random sampling as subjects in summer 2014. Data were collected using a researcher-made questionnaire which validity and reliability were used by content validity (opinion of professors and experts related to sport and tourism issues) and Cronbach's Alpha coefficient. It was finally analyzed using SPSS software using factor analysis. To evaluate the capability of sport tourism development in East Azerbaijan, three types of factors were studied including; 1. Push factors, 2. Pull factors and 3. Deterrent factors. The most important components of push factor were identified as achieving peace, relaxation, and physical and mental refreshment. The most important component of pull factor is transportation situation and the most important element of deterrent factor is insufficient leisure time in development of sports tourism in East Azerbaijan Province.
    Keywords: tourism, sport tourism, tourism development, feasibility, East Azerbaijan
  • Hamid Ghasemi, Abolfazl Farahani, Seiede Faride Hadavi, Manochehr Tatari* Pages 65-74
    This study analyzed the effects of application information and Communication technology on organizational attitudes (organizational commitment and job satisfaction) by Physical education faculty Members and adjunct professors at Payame noor University. This is a descriptive study that survey methodology was carried out. The statistical sample and statistical population Physical Education Faculty were identical (80 Members) and 250 adjunct professor members were selected by cluster random sampling as samples (with population 700 people). Data collection tool was Questionnaires information and Communication technology (ghasemi, farahani and mashatan,2012) job satisfaction (Susan J, 2003) and organizational commitment (lina et al,2007). Validity was obtained(Formal and Logical) and reliability obtained by Cronbach’s α each of the questionnaires (0/73, 0/84, 0/88) was calculated. Inferential statistics(Kolmogorov - Smirnov to determine how to distribute data, correlation analysis, multiple regression analysis) in order to were used to investigate the research hypothesis. The results show that the correlation between information and communication technology and organizational attitud are positive and significant (p
    Keywords: information, Communication technology, employee Physical Education Faculty Members, adjunct professor, organizational attitude, payame noor
  • Abozar Sori *, Keivan Shabani Moghadam, Rabiollah Soury Pages 75-84
    The purpose of this study, was to investigate the effect of physical activity on quality of life in older women Kermanshah Province. Research method was descriptive-corrolational that has been done as The field. The population were all the active and inactive older women that were 60 or more. 300 people were selected based upon random sampling Multi-stage cluster. The information collected by means of demographic questionnaires, Beck et all Physical Activity Questionnaire (1982) and Ware and Sherbourne quality of life and health questionnaire (1992), which determined reliability of the 0/78 and 0/87. Descriptive statistics was used to data analysis. The Results showed that there is significant relationship between physical activity and quality of life in older women (p
    Keywords: Physical Activity, Quality of life, Older women
  • Malek Ahmadi*, Behzad Behzadnia, Javad Amani Saribiglu Pages 85-96
    The aim of this study was to examine the factorial structure of the Behavioural Regulation in Sport Questionnaire in college sport. 503 student athletes (265 female and 238 male) who membered as Urmia college sport teams were selected by cluster random sampling. The exploratory factor analysis results determined 6-factor model for the structure of the BRSQ-6 with 70.29% of total variance. The confirmatory factor analysis showed acceptable goodness of fit indices for the data. Also, the significant positive relationship of autonomous dimensions and negative relationship of controlling dimensions of BRSQ-6 with task-oriented goal orientation and intention to sport continue, confirmed the concurrent validity. The items for all sub-scales have a high internal consistency above of 0.80 of Cronbach's alpha. Overall, the findings suggest that BRSQ-6 is a valid and reliable measurement for assessing sport motivation regulations in college sport.Key words: Factor Structure, Behavioral Regulation in Sport, College Sport, Self-determined Motivation.
    Keywords: Factor Structure, Behavioral Regulation in Sport, College Sport, Self, determined Motivation
  • Noshin Benar, Mina Emami* Pages 97-111
    The goal of this research is development of dimensions of attracting and retaining the spectators in the Iran women's volleyball from the perspective views of experts which is performed by qualitative approach. This research performed by framework and thematic analysis. Population research consisted of women's experts in volleyball (more than 15 years active history) (55 person) that 25 experts selected by purposive sampling and snowball technique as research sample. Here the semi-structured interview was used for production of the data. In order to make this research more reliable, external inspection and validation tools were used by participants. We used SPSS 22 software to investigate the demographic characteristics. For determining the codes and main topics and also presenting the graphic models, we used from qualitative data analysis software as NVivo 8. In this research we extracted 7 themes to attract the spectators (the attractiveness of the league, media, advertising, gym and sporting equipment, making culture, technical performance and material benefits) and 12 themes to retain the spectators (communication tools, trust, entertainment programs, national media coverage, advertising and event information, interaction of personnel, welfare and side service of event, satisfaction, gym and equipment of sport, technical performance, material benefits and management of the event). Due to the special importance of the presence of spectators in sport events, it seems that the awareness and identification of managers and practitioner of women's volleyball are important factors to attract and retain the spectators in sport events.
    Keywords: qualitative study, attracting, retaining, spectators of women's volleyball, NVivo
  • Morteza Rezaei Soufi, Mohsen Kosaripoor *, Bahare Khosravirad, Nafiseh Zare Fakhrian Pages 113-124
    The objective of the present study was to identify the relationship of time management with planning tendency and creativity of managers and employees of the ministry of youth and sports. Methodological surveying is correlation and has taken place in field. Population composed of all experts of the Ministry of sport and youth (90 Manager, 600 employees) that 307 (73 Manager & 234 Employees) persons were determined based on Morgan table. The Time Management Questionnaire (α=0.89), Koein Standard Questionnaire (α=0.81), and Jazni’s Job Creativity Questionnaire (α=0.76) were used as instruments. To classify the results, descriptive statistics, to test the normality of the data, Kolmogorov-Smirnov test, and to find the relationships and predict the variables, Pearson correlation and Multiple Regressions were used respectively. According to the results, significant positive relationships were observed between time management and its components and planning tendency. Similarly, significant positive relationships were observed between time management and its components and creativity. Regression results showed that 28% of planning tendency and 44.7% of creativity total variances were associated with components of time management. Based on the results, there were close relationships between time efficiency and planning and time efficiency and creativity. In addition, planning could be considered as one of the most important factors in the process of time management. Work time and personal affairs planning plays an important role in planning tendency and creativity. Moreover, Daily personal activities scheduling is very important in appropriate use of available time during the day.
    Keywords: Planning, Creativity, Time Management, Communication Management, Delegation of Authority