فهرست مطالب

Journal of Nuts
Volume:5 Issue: 2, Summer-Autumn 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ا. موسوی*، ر. بابادایی، ر. فتاحی، ذ. زمانی، ف. دایسنتا، ای. ارتگا صفحه 1
    خودناسازگاری در رقم مامایی به روش های گرده افشانی کنترل شده، رشد لوله گرده و واکنش زنجیره پلی مراز (پی سی آر) بررسی شده است. رشد لوله گرده و تشکیل میوه در حالت خود گرده افشانی و دگر گرده افشانی کنترل شده ارزیابی شده است. درصد تشکیل میوه اولیه و نهایی به ترتیب 30 و 60 روز بعد از گرده افشانی کنترل شده اندازه گیری شد. جوانه زنی دانه گرده و رشد لوله گرده بعد از خود گرده افشانی و دگر گرده افشانی در زمان های مختلف با میکروسکوپ فلورسنس بررسی شد. نتایج نشان داد درصد تشکیل میوه نهایی در رقم مامایی پس از خودگرده افشانی صفر بود ولی پس از دگر گرده افشانی با گرده ارقام آذر، ربیع، شاهرود 21 و سفید به ترتیب 16/34، 17/22، 19/12و 21/15 درصد بود. بعد از 192 ساعت، مشاهده رشد لوله گرده نشان داد که درصد لوله های گرده رسیده به قاعده خامه در حالت دگرگرده افشانی معنی دار بود اما لوله های گرده در حالت خود گرده افشانی در همین زمان در خامه متوقف شدند و به قاعده خامه نرسیدند. براساس نتایج نشان گرده افشانی کنترل شده و رشد لوله گرده رقم مامایی خودناسازگار است و برای تایید این نتایج از روش مولکولی برای اندازه گیری خودناسازگاری استفاده شد. نتایج تکثیر DNA ژنومی رقم مامایی با جفت آغازگرEM-PC2consFD and EM-PC3consRDدر ژل آگارز دو قطعه به طول 850 و 1250 جفت باز را نشان داد. اندازه قطعه 850 جفت باز مربوط به آلل S25 بود ولی اندازه قطعه 1250 جفت باز متفاوت از آلل های شناخته شده قبلی(S1-S30) در بادام بود. ژنوتیپ خودناسازگاری در رقم مامایی به عنوان S25Sx با یک آلل جدید Sx در نظر گرفته شد.
    کلیدواژگان: گرده افشانی کنترل شده، میکروسکوپ فلورسنس، پرونوس دالسیس، آلل های خودناسازگاری
  • غ.ر. چگینی، ع.ر. مکاری چیان* صفحه 11
    حذف سریع پوست سبز و خشک کردن، از مراحل مهم فرآوری پس از برداشت گردو می باشد بنابراین باید شناخت دقیقی از پوست گردو حاصل شود. بدین منظور خصوصیات فیزیکی و مکانیکی پوست چهار رقم گردوی پر مصرف در ایران مورد مطالعه قرار گرفت. در این مقاله به بررسی خواص مکانیکی پوست گردو و محاسبه تنش حد سیلان و همچنین انرژی مورد نیاز در فرایندهای برش، نفوذسنجی و لهیدگی برای چهار رقم گردو (72، Z67، Pedro، Serr)، توسط دستگاه اینسترون پرداخته و انرژی لازم برای انجام هر کدام از آزمایشات در غالب بیشترین و کمترین این مقادیر نیز معین شد. نتایج متوسط به گونه ای بودند که در آزمون برش کرامر بیشترین مقدار مربوط به رقم Serr و کمترین مقدار برای رقم Pedro بود. در آزمون نفوذسنجی نیز پردازش داده ها حاکی از آن بود که بیشترین مقدار در 4 رقم موجود، برای نوع Pedro و کمترین آن برای رقم Z67 بود. همچنین در آزمایش لهیدگی، این مقادیر به رقم K72 برای بیشترین میزان و رقم Z67 برای کمترین میزان تعلق گرفت.
    کلیدواژگان: پوسته سبز، پوست کندن، آزمون مکانیکی، گردوی پارسی
  • ر. کریمی*، ا. ارشادی، ع. احتشام نیا، م. شریفانی، م. رسولی، ع. ابراهیمی، ک. وحدتی صفحه 21
    شناخت ساختار و تنوع ژنتیکی جمعیت ها راهنمای خوبی برای دستیابی به راهکارهای مدیریتی و حفاظت آن هاست. در این مطالعه، برخی خصوصیات مورفولوژیکی و نیز 10 مکان ژنی توالی های ساده تکراری (SSR) برای آنالیز تنوع و روابط ژنتیکی بین 12 جمعیت طبیعی گردوی ایرانی (Juglans regia L.) در غرب و شمال ایران استفاده شد (در مجموع 204 فرد). بر اساس نتایج حاصل از تجزیه صفات مورفولوژیک و مکان-های ژنی SSR، تنوع ژنتیکی بالایی بین جمعیت ها مشاهده شد. وزن خشک میوه از 11/5 تا 17/2 گرم، وزن مغز از 3/2 تا 6/3 گرم و درصد مغز از 28 تا 46/7 درصد بین جمعیت های مورد مطالعه تفاوت داشت. بر اساس نتایج SSR، تعداد آلل ها در مکان ژنی 6 تا 11، تعداد کل آلل 83 با میانگین 8/3 آلل و 4/9 آلل موثر در هر مکان ژنی بود. هتروزیگوسیتی مشاهده شده از 0/70 تا 0/87 (میانگین 0/79) متغیر بود. سهم تنوع ژنتیکی موجود بین جمعیت ها 19% تنوع کل بود. جریان ژنی کلی بین جمعیت ها برابر با 1/10 برآورد شد. میانگین تجزیه خوشه ایUPGMA بر اساس فاصله ژنتیکی جفت نشدنی، جمعیت ها را به چهار گروه اصلی دسته بندی کرد.
    کلیدواژگان: تشابه ژنتیکی، جریان ژنی، ریزماهواره، گردو، نشانگرهای مولکولی
  • ح. حیدری نژاد*، م. عبادی، ح. عباسپور صفحه 33
    در بیولوژی مولکولی استخراج DNA که دارای کمیت و کیفیت بالا باشد یک نیاز اساسی است. DNA به دست آمده در این پژوهش عاری از آلودگی پروتئینی، پلی ساکارید، پلی فنول و رنگدانه های رنگی است. چرا که این ترکیبات در روند استخراج DNA و واکنش های زنجیره پلی مراز از قبیل ا ای ده اری (ISSR) تداخل ایجاد می کند. DNA ژنومی استخراج شده مناسب بوده چرا که این ترکیبات در این روش کاهش پیدا کرده است. در این پژوهش از روش بهینه شده CTAB استفاده شد که برای گیاهان مختلف مناسب است باید این نکته را یادآور شد که استفاده از نیتروژن مایع گران قیمت و فنل سمی در این روش حذف گردیده است. نسبت جذب 260/280 در DNA استخراج شده بین 1/7 تا 1/8 بوده است. روش بهینه شده در این پژوهش برای هر دو گیاه بادام و بنفشه آفریقایی مناسب بوده است. موفقیت این روش در به دست آوردن DNA ژنومی با کیفیت بالا که اثبات کننده کاربرد گسترده این روش است.
    کلیدواژگان: استخراج DNA، نیتروژن مایع، فنول، پلی ساکارید، ا ای ده اری، واکنش های زنجیره پلی مراز
  • م. م. مروی زاده*، ع.ر. محمدی نافچی، م. جوکاظ صفحه 39
    اثر نانومیله اکسید روی بر روی ویژگی های ممانعت کنندگی، ایزوترم جذب و ضدمیکروبی فیلم های بیونانو کامپوزیتی نشاسته تاپیوکا/ژلاتین گاوی مورد بررسی قرار گرفت. نانومیله اکسید روی به وسیله sonication هموژن شد و به محلول نشاسته تاپیوکا/ژلاتین گاوی در غلطت های مختلف (ماده خشک w/w3.5% و 2، 0.5) تلقیح شد. تلقیح 3.5% نانوذره به فیلم نشاسته تاپیوکا/ژلاتین گاوی نفوذپذیری به بخارآب را 18% کاهش داد. افزودن غلظت کمی از نانومیله اکسید روی به محلول نشاسته/ژلاتین به طور معنی داری آب تک لایه فیلم ها را کاهش داد. فیلم های نانومیله اکسید روی/نشاسته تاپیوکا/ژلاتین گاوی فعالیت ضدمیکروبی خوبی در مقابل اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس نشان می دادند. نتایج به دست آمده نشان داد که بیونانوکامپوزیت ها برپایه نانومیله اکسید روی این قابلیت را دارند که به عنوان بسته بندی فعال در صنایع غذایی و داروسازی مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ضدمیکروبی، بیونانوکامپوزیت، ایزوترم جذب، تاپیوکا، نانومیله اکسید روی
  • م. فلاح، م. رسولی*، ی. شرفی، ع. ایمانی صفحه 49
    بادام (Prunus dulcis L.) یکی از مهم ترین میوه های مناطق خشک در ایران می-باشد. اکثر ارقام و ژنوتیپ های آن خودناسازگار و برخی نیز دگرناسازگار هستند. بنابراین، تعیین آلل های S ارقام قبل از احداث باغ از اهمیت بالایی برخوردار است. خود ناسازگاری در بادام از نوع گامتوفیتیک است و به وسیله یک مکان ژنی چند آللی بنامS بصورت هم-بارز کنترل می شود. در این مطالعه سازگاری بین ارقام Tuono، شکوفه، سهند و پنج ژنوتیپ برتر A1.16، A9.7، A8.39، A10.11 و A230 با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) آلل های S مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از آغازگرهای دیجنریت PaCosI-F)، EM-PC1consRD، EM-PC2consFD، (EM-PC3consRD برای شناسایی آلل های S استفاده شد. نتایج نشان داد فقط ژنوتیپ های A8.39 و A10.11 کاملا ناسازگار بودند و سایر ارقام و ژنوتیپ های مورد مطالعه دگرسازگار بودند. همچنین، در رقم Tuono و ژنوتیپ A1.16 آلل خودسازگاری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: بادام، آغازگرهای دیجنریت، خودناسازگاری، PCR، آلل های S
  • ا. شاکر اردکانی* صفحه 57
    خمیر پسته از مغز پسته برشته و آسیاب شده به دست می آید. این مطالعه روی بررسی اثر فرآیند آسیاب کردن روی پایداری کلوئیدی، رفتار رئولوژیکی و رنگ خمیر پسته متمرکز گردید. پایداری کلوئیدی نمونه ها با کاهش اندازه ذرات از 31/4 تا 15/10 میکرون، افزایش می یابد. مدل هرشل-بالکلی به عنوان بهترین مدل، جهت توصیف رفتار جریانی خمیر پسته انتخاب گردید. در تمام فرکانس های مورد مطالعه، مقادیر مدول ذخیره سازی (G'') بیشتر از مدول کاهش(G'') بودند. نتایج نشان داد که وقتی فاصله بین سنگ های آسیاب، 60 میکرون باشد، آسیاب کردن مغز پسته برای تولید خمیر آن در بهترین شرایط می باشد.
    کلیدواژگان: اندازه ذرات، پایداری کلوئیدی، رنگ، خمیر پسته، خواص رئولوژیکی
  • یاور شرفی* صفحه 67
    اطلاعات کمی در مورد اثرات عناصر سنگین از قبیل مس و سرب روی جوانه زنی و رشد لوله گرده درختان میوه وجود دارد. تشکیل میوه در این گیاهان تحت تاثیر عوامل مختلف فیزیکی و شیمیایی محیط و عوامل بیولوژیکی قرار می گیرد و در صورت بروز حالت نامناسب در هر کدام از عوامل یاد شده باعث کاهش گرده افشانی، تلقیح، تشکیل میوه و در نهایت عملکرد پایین باغ میوه می شود. در شهرهای آلوده این پدیده تحت تاثیر تنش های ناشی از عناصر سنگین آلاینده هوا است. بادام یکی از مهمترین محصولات باغی ایران می باشد. در این تحقیق اثر عناصر سنگین مس و سرب بر جوانه زنی و رشد لوله گرده پنج رقم بادام شامل آذر، مامایی، شاهرودی 21، شاهرودی 18 و شکوفه در شرایط درون شیشه مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که صفات مورد مطالعه تمامی ارقام بطور معنی داری تحت تاثیر غلظت عناصر، ارقام و اثر متقابل آنها قرار گرفت و در همه ارقام هم درصد جوانه زنی و هم رشد لوله گرده بطور هماهنگ با افزایش غلظت عناصر سنگین در محیط کشت کاهش یافت. اثر سمی سرب در مقایسه با مس بیشتر بود. همچنین، رشد لوله گرده در مقایسه با جوانه زنی آن در اکثر ارقام بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش یافت و در هر دو عنصر با افزایش غلظت به بیش از 250 میلی گرم در لیتر جوانه زنی و رشد لوله های گرده به صفر نزدیک شد. گرده های ارقام شاهرودی 21 و شاهرودی 18 بیشتر از همه ارقام تحت تاثیر قرار گرفته وحساسیت بالایی نشان دادند.
    کلیدواژگان: بادام، جوانه زنی گرده، سرب، لوله گرده، مس
|
  • A. Mousavi*, R. Babadaei, R. Fatahi, F. Dicenta, E. Ortega Page 1
    Self-incompatibility has been studied by using controlled pollination, pollen tube growth and PCR methods in the Iranian almond ‘Mamaei.’. Pollen tube growth and fruit set following self and cross-pollination treatments were evaluated. The percentage of initial and final fruit set was determined for each treatment at 30 and 60 days after controlled pollination. Pollen germination and pollen tube growth were assessed by fluorescence microscopy at different times after self and cross pollination.Results showed that the percentage of the final fruit set was 0% after self-pollination, while values of 16.34%, 17.22%, 19.12%, and 21.15% were determined after cross-pollination with ‘Azar’, ‘Rabie’, ‘Shahrood-21’, and ‘Sefied’ cultivars as pollen sources, respectively. After 192 hours, observation of pollen tube growth showed that the percentage of reached pollen tubes at the style base from cross-pollination was significant but there were not any reached pollen tubes from self-pollination. According to the results of controlled pollination and pollen tube growth ‘Mamaei’ is self-incompatible. S-RNase assay was used to confirm these results. PCR amplification of genomic DNA from ‘Mamaei’ with EM-PC2consFD and EM-PC3consRD primers revealed the presence of two DNA fragments of sizes around 850 bp and 1250 bp on agarose gels. The size of the smaller fragment is similar to that of S25 almond RNase, while the size of the other fragment is different from all S1-S30 RNase alleles. S-genotype can be regarded as S25Sx, with Sx being a new S-RNase allele.
    Keywords: Controlled pollination, fluorescence microscopy, Prunus dulcis, S, RNase alleles
  • A.R. Makarichian*, G.R. Chegini Page 11
    Removing the green husk and drying walnut are one of the most important steps in post-harvest processing of walnut. Therefore, it is need to precisely identify a walnut’s shell. Physical and mechanical properties of shell in the four Persian walnut cultivars/genotypes were studied. This study investigated the mechanical properties of a walnut’s husk and calculated the required energy in the process of shearing, penetrating and bruising for fourwalnut cultivars/genotypes (K72, Z67, Pedro, Serr). This was done by a texture analyzer instrument. Required energy to perform each of these tests were given in terms of the maximum and minimum values. The averaged results were so that the maximum amount of Krammer shear test belonged to K72 variety and the minimum of that belonged to Pedro variety. Penetration’s test data also indicated that the maximum amount in four available varieties was Pedro and the minimum value was suitable for Z76. Also, in the bruising test, Serr variety had the maximum value of required energy and Z76 variety had the minimum energy requirement.
    Keywords: De, husking, Green husk, Mechanical test, Persian walnut
  • R. Karimi *, A. Ershadi, A. Ehtesham Nia, M. Sharifani, A. Ebrahimi, K. Vahdati Page 21
    In this study, morphological characteristics as well as ten of Simple Sequence Repeat (SSRs) loci were used to analyze the genetic diversity and relationships among 12 natural populations of Persian walnut (Juglans regia L.) in northern and western regions of Iran. The results showed that there was a high level of genetic diversity among the walnuts, both in terms of their SSRs loci as well as morphological traits. The nut weight ranged from 11.5 to 17.2 g, kernel weight from 3.2 to 6.3 g, and kernel percentage from 28 to 46.7%. In SSRs analysis, the number of alleles per locus ranged from 6 to 11, with a total of 83 alleles and average of 8.3 alleles and 4.9 effective alleles per locus. The expected heterozygosity (He) varied between 0.70 and 0.87, with an average of 0.79 per locus. The proportion of genetic differences among the walnut populations accounted for 19% of the total variation. The overall gene flow among populations equaled 1.10. The 12 walnut populations were separated into four main groups via the unweighted pair group method (UWPGM) with arithmetic mean cluster analyses based on Nei’s unbiased genetic distances.
    Keywords: Gene flow, Genetic diversity, Juglans regia, Microsatellite, Molecular marker
  • H. Heidarinejad *, M. Ebadi, H. Abbaspour Page 33
    Genomic DNA extraction with a high quantity and quality is a basic requirement in molecular biology. The DNA obtained was free of any contamination proteins, polysaccharide, polyphenols and colored pigments. These compounds would interfere with the genomic isolation procedures and downstream reactions such as restriction enzyme analysis and gene amplification. The isolated genomic DNA was found suitable since this method reduce these compounds. Hence, it can be employed for preparations inter sample sequence repeats (ISSR) and cloning. The protocol also excludes the need for liquid nitrogen and toxic phenols. In this method. A260/A280 absorbance ratio of extracted DNA was 1.7 to 1.8. The protocol covers many and divers.
    Keywords: DNA, Extraction, Liquid nitrogen, Phenols, Polysaccharide
  • M. M. Marvizadeh *, A. Mohammadi Nafchi, M. Jokar Page 39
    The effects of zinc oxidenanorod on the barrier, sorption isothermandantibacterial properties of tapioca starch/bovine gelatin Bionanocomposite films were investigated. The nanorod-rich ZnO (ZnO-N) was homogenized by sonication and incorporated into tapioca starch/bovine gelatin solutions at different concentrations (e.g. 0.5, 2, and 3.5% w/w dried solid). Incorporation of 3.5% of nanoparticles into tapioca starch/bovin gelatin films decreased the permeability to water vapor by 18%. The addition of low concentration ZnO-N to starch/gelatin solutions significantly decreasedmonolayer water content of the films.ZnO-N tapioca starch/bovin gelatin films exhibited excellent anti-microbial activity against Staphylococcus aureusand Escherichia coli. The results showed that the Bionanocomposite of ZnO-N has the potential to be an active packaging material in the pharmaceutical and food industries.
    Keywords: Antimicrobial, Bionanocomposite, Sorption isotherm, Tapioca, Zinc oxide nanorod
  • M. Fallah, M. Rasouli *, Y. Sharafi, A. Imani Page 49
    Almond (Prunus dulcis L.) is one of the most important nut crops in Iran. Most almond cultivars and genotypes are self-incompatible. However, research on S-alleles indicates that it is very efficient in cultivar selection. Self-incompatibility in almond is gametophytic and controlled by a single S-locus with multiple codominant alleles. In this study, compatibility relationships among cultivars, “Tuono”, “Shokofeh”, “Sahand” and five improved genotypes “A1.16”, “A9.7”, “A8.39”,“A10.11” and “A230,” was investigated by the PCR of S-alleles. Degenerate primers (PaConsI-F, EM-PC1consRD, EM-PC2consFD, and EM-PC3consRD) were used for amplification of S-alleles. Results showed that only “A10.11” and “A8.39” were completely cross-incompatible, but all of the other studied cultivars and genotypes were cross-compatible. Furthermore, cultivar “Tuono” and genotype “A1.16” had a self-fertility allele.
    Keywords: Almond, Degenerate primers, Incompatibility, PCR, S, alleles
  • A. Shakerardekani Page 57
    Pistachio paste is produced from ground roasted kernel. This study focused on the influence of the milling process on colloidal stability, rheological behavior and color of pistachio paste. The colloidal stability of pistachio paste samples increased with a reduction of particle size from 31.4 to 15.10µm. The Herschel-Bulkley model was found to be the best model to describe the flow behavior of pistachio paste. The storage modulus (G'') values were higher than the loss modulus (G'') values for all frequencies studied. The results showed that utilizing a gap size of 60µm was the best milling condition for the production of pistachio paste.
    Keywords: Colloidal stability, Colour, Pistachio paste, Particle size, Rheological property
  • Y. Sharafi* Page 67
    There is minimal information about the effect of heavy metals such as lead and copper on pollen grains and pollen tubes of fruit trees. Fruit set of these plants are affected by different environmental, biological, physical and chemical factors. If one of these factors be abnormal, pollination, fertilization and fruit set and orchard yield will decrease. In polluted cities, this phenomenon is affected by the stresses of heavy metals. Almond is one of the most important nut fruits of Iran. Pollen germination and tube growth are the main basic factors of fruit set in almond. In this study, the effects of heavy metals, copper and lead, on pollen germination and tube growth of five almond cultivars included Azar, Mamaei, Shahroud 21, Shahroud 18 and Shokofeh, were studied in vitro. The results showed that both traits were affected significantly by different levels of metals and cultivars. Increasing the concentrations of heavy metals resulted in a decrease in pollen germination and tube growth of all cultivars. In the concentrations, 250 ppm pollen germination and tube growth neared to zero in the most cultivars. Lead showed the highest toxicity on pollen germination and tube growth. However, Shahrodi 21 and Shahrodi 18 cultivars showed the highest sensitivity to copper and lead among the cultivars.
    Keywords: Almond, Copper, Lead, Pollen germination, Tube growth