فهرست مطالب

Journal of Nuts
Volume:6 Issue: 2, Summer-Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/10/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • س. علیزاده سالطه* صفحات 85-94
    پسته به عنوان یکی از محصولات مهم استراتژیک در جهان و به ویژه ایران به شمار می رود. این محصول مهم با مشکلاتی نظیر بروز بیماری های پس از برداشت به ویژه توسط قارچ Aspergillus spp. روبروست که با تولید مایکوتوکسین ها موجب کاهش تولید و عملکرد و صادرات این محصول به سایر نقاط دنیا می شود. امروزه استفاده از قارچ کش های شیمیایی و سنتتیک به دلیل وجود خطرات برای سلامتی بشر و محیط زیست مطرود شده یا به شدت کاهش یافته است. در تحقیق حاضر، فعالیت ضد قارچی ترکیبات کارواکرول و آلیل ایزوتیوسیانات (AITC) بر جوانه زنی کنیدی و رشد میسیلیومی قارچ Aspergillus flavus جداسازی شده از پسته در شش غلظت و دو مرحله (3 و 7 روز پس از تلقیح) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان داد که ترکیبات بکار رفته توانستند جوانه زنی اسپور و رشد میسیلیومی قارچ را به طور کامل در غلظت های به ترتیب 81/ 11 و 95/ 2 میکرولیتر در لیتر کنترل کنند. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد برای کارواکرول 81 /11 و برای AITC 5/90 میکرولیتر در لیتر تعیین گردید. همچنین میزان ED50 و ED95نیز برای تیمارهای به کار رفته در این آزمایش تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، می توان نتیجه گرفت که ترکیبات طبیعی مورد آزمایش در این تحقیق، می توانند به عنوان عوامل قارچ کش طبیعی و جلوگیری از تولید مایکوتوکسین ها بر روی میوه ها و ترکیبات غذایی مورد استفاده قرار بگیرند. استفاده از سایر ترکیبات طبیعی و ضد قارچی و جایگزینی آن ها با قارچ کش های شیمیایی در زندگی امروزی و عاری از سموم و قارچ کش های شیمیایی امری ضروری و مطلوب به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کارواکرول، آلیل ایزوتیوسیانات، جوانه زنی کنیدی، رشد میسیلیومی
  • ز. فتوحیان، س. رضایی*، غ.ح. شهیدی بنجار، ا.ح. محمدی، م. مرادی صفحات 95-111
    20 جدایه Trichoderma harzianum از ریزوسفر درختان سالم پسته در مناطق مختلف استان کرمان، ایران جدا شدند. پنج جدایه با فعالیت آنتاگونیستی بالا در شرایط آزمایشگاهی علیه قارچ Verticillium dahliae عامل پژمردگی پسته، تاثیرشان روی آنزیم های دفاعی، پراکسیداز (PO) و فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL)، همچنین محتوی فنل و پروتئین کل در نهال های پسته آلوده شده با V. dahliae در شرایط گلخانه به مدت یک ماه پس از تلقیح بررسی شد. ن داد که تمامی پنج جدایه تریکودرما قادر به القای آنزیم های دفاعی در نهال های پسته تیمار شده بودند. در حالی که جدایه Tr8 دارای بیشترین فعالیت PAL و به طور متقابل افزایش محتوی فنل کل بود. بیشترین فعالیت PO و افزایش محتوی پروتئین به ترتیب در جدایه های Tr5 و Tr19 مشاهده شد. افزایش فعالیت این آنزیم ها در نهال های پسته تیمار شده با آنتاگونیست به تنهایی یا همراه با پاتوژن، بیشتر از نهال های تلقیح شده با پاتوژن به تنهایی بود. بعلاوه جدایهTr8 به طور معنی داری سطح بالاتری از مقاومت را در نهال های پسته القاء کرد، بنابراین بالاترین میزان بازدارندگی حدود 4/ 45 درصد از بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی را نشان داد. این مطالعه تایید کرد که افزایش القاء آنزیم های دفاعی و افزایش محتوی فنل و پروتئین کل منجر به بالا بردن مقاومت نهال های پسته در معرض پژمردگی ورتیسیلیومی می شود. این تحقیق در فرموله کردن جدایه های T. harzianum جهت کنترل پژمردگی ورتیسیلیومی در یاهان پسته مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: Trichoderma harzianum، Verticillium dahliae، مقاومت القایی، پراکسیداز، فنیل آلانین آمونیالیاز
  • ح. ر.کریمی*، ا. مالکی کوهبنانی صفحات 113-122
    به منظور ارزیابی هیبرید بین گونه ای آتلانتیکا و بادامی زرند به تنش شوری، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سطوح شوری (0، 60 و 120 میلی مولار) از نمک های کلرید سدیم، کلرید منیزیم، کلرید کلسیم (1، 2 و3) بر روی دو پایه قزوینی، بادامی زرند و هیبرید بین گونه ای آتلانتیکا و بادامی زرند به اجرا درآمد. غلظت عناصر معدنی سدیم، کلر، منیزیم، کلسیم و آهن در شاخساره در سطح شوری 120 میلی مولار افزایش یافت اگرچه غلظت فسفر ریشه کاهش داشت. پایه ها تفاوت معنی داری در ارتباط با غلظت عناصر معدنی شاخساره داشتند به طوری که بالاترین غلظت سدیم و کلر در پایه های بادامی زرند و قزوینی و کمترین آن در پایه هیبرید مشاهده شد. بالاترین غلظت منیزیم در پایه هیبرید و کمترین آن در پایه بادامی زرند مشاهده شد. پایه هیبرید با ممانعت از جذب و انتقال سدیم و کلر به اندام هوایی می تواند تحمل بیشتری به شوری نسبت به پایه های بادامی زرند و قزوینی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هیبرید بین گونه ای، کلرید سدیم، پایه های پسته، شوری
  • ح. سجادیان*، ح. حکم آبادی صفحات 123-130
    اسید هیومیک از نظر بیو شیمیایی یکی از ترکیبات مهم هوموس است و با بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیومس ریشه و اندام هوایی گیاه می شود. به منظور بررسی اثرات اسید هیومیک بر رشد ریشه، بخش هوایی و عناصر غذایی برگ دانهال های پسته، آزمایشی در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با پنج تیمار در سه تکرار انجام شد. ابتدا در اسفندماه بذرهای پسته رقم بادامی زرند (Pistacia vera cv. Badami zarand) در گلدان های پلاستیکی حاوی ورمی کولایت کشت شد. تیمارهای اسید هیومیک در پنج سطح (0، 20، 40، 60 و 80 گرم) به دانهال ها در مرحله چهار برگی اضافه گردید. نتایج نشان داد طول گیاه، فاصله میان گره، طول و عرض ریشه (گسترش ریشه) و وزن خشک ریشه در سطح یک درصد (P<0.01) و وزن تر ریشه در سطح پنج درصد (P<0.05) معنی دار بود. بیشترین مقدار این فاکتورها در تیمار 60 گرم اسید هیومیک و کمترین مقدار در تیمار شاهد به دست آمد. سطح برگ در تیمارهای مختلف اسید هیومیک معنی دار نبود. در اندازه گیری میزان عناصر غذایی برگ در تیمارهای مختلف اسید هیومیک، بیشترین میزان عناصر غذایی روی، مس و منگنز در تیمار 40 گرم اسید هیومیک به دست آمد. با توجه به خصوصیات رشدی و میزان عناصر غذایی برگ، تیمار 60 گرم اسید هیومیک نسبت به سایر تیمارهای اعمال شده بهترین تاثیر را بر دانهال های پسته داشت، احتمالا اسید هیومیک از طریق افزایش گسترش ریشه باعث جذب بهتر عناصر و افزایش رشد شاخساره شده است. بنابراین برای افزایش رشد بخش هوایی و گسترش سیستم ریشه ای دانهال های پسته می توان از اسید هیومیک استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسید هیومیک، عناصر غذایی، پسته، رشد ریشه، شاخساره
  • ف. کامیاب*، م. حیدری صالح آباد، ا. زمانی بهرام آبادی صفحات 131-142
    ریزش میوه و تولید دانه های پوک از مهم ترین مشکلات فیزیولوژیکی پسته است. استرس های محیطی و تغذیه ناکافی در زمان گلدهی، این مشکل را در سال های اخیر افزایش داده اند. به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی پلی آمین ها به همراه ترکیبات همراه دیگر (اسید های آمینه و اسید آسکوربیک) بر روی خصوصیات کمی و کیفی ارقام پسته، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در یکی از باغات پسته منطقه رفسنجان اجرا شد. این آزمایش با 3 فاکتور تیمار (پلی آمین، اسید آمینه و اسید آسکوربیک) در 6 غلظت، رقم (اوحدی، اکبری و کله قوچی) و زمان با 3 تکرار در دو سال متوالی (92 و 93) انجام گرفت. صفات در صد ریزش میوه، تعداد دانه در خوشه، خندانی، پوکی، بدشکلی، میزان عملکرد و قطر و طول شاخه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که همه تیمار ها عملکرد و درصد دانه های خندان را افزایش و درصد ریزش، دانه های پوک و دانه های بدشکل را در مقایسه با شاهد کاهش دادند. اسپرمین 1 میلی مولار در ترکیب با اسیدآمینه و اسید آسکوربیک بیشترین تاثیر معنی دار در افزایش عملکرد تقریبا 50 درصد و افزایش دانه های خندان در حدود 18 درصد داشته اند. از طرف دیگر درصد ریزش میوه تقریبا 20 درصد و دانه های پوک و بدشکل در حدود 5 درصد با این تیمار کاهش یافت. در تمام ارقام مورد بررسی، کاربرد اسیدآمینه و اسید آسکوربیک بدون پلی آمین تاثیر کمتری در مقایسه با کاربرد به همراه پلی آمین اسپرمین داشته است. بنابراین استفاده از ترکیبات اسپرمین (1 میلی مولار)، اسیدآمینه (3 گرم در لیتر) و اسید آسکوربیک (5/ 0 گرم در لیتر) می تواند به عنوان یک کود ترکیبی مناسب بدون هیچ گونه تاثیر مخرب بر محیط زیست به منظور افزایش عملکرد و کاهش در صد ریزش میوه پسته پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ریزش میوه، نابسامانی فیزیولوژیکی، پسته، پلی آمین، عملکرد
  • ا. فرازی، ح. افشاری*، ح. حکم آبادی صفحات 143-153
    براسینواستروئیدها به عنوان یکی از هورمون های استروئیدی نقش بسزائی در کنترل فرایندهای فیزیولوژیکی گیاهان به ویژه پاسخ به تنش-های زیستی و غیر زیستی دارند. این پژوهش در گلخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان انجام شد و تاثیر چهار غلظت ماده تنظیم کننده رشد گیاهی 24- هموبراسینولید با غلظت های صفر، 10-10، 8-10 و 6-10 مولار برروی دانهالهای 5 نوع ژنوتیپ پسته بر اساس آزمایشات فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام پذیرفت. پس از محلول پاشی در مرحله شش برگی دانهالهای پسته صفات ارتفاع نهال، وزن تر،، کلروفیلa، کلرفیل کل،آنزیم لیپوکسی ژناز به طور معنی داری تحت تاثیر اثر متقابل ژنوتیپ و هورمون براسینواستروئید قرار گرفت. نتایج نشان داد بالاترین شاخص سطح برگ درغلظت10-10هورمون براسینواستروئید وژنوتیپ G1 و کمترین شاخص سطح برگ در غلظت صفر و ژنوتیپ G5بدست آمد. در بررسی بیوماس وزن تر اندام های هوایی در سطح 1 درصد معنی دار شد که بیشترین وزن تر در غلظت های.8-10 و10-10 (46%)وکمترین وزن در غلظت صفر و6-10مشاهده شد.نتایج نشان دادکه وزن تر ریشه در سطح 1درصد معنی دارشد وبیشترین وزن باغلظت10-10 و ژنوتیپ (G2(22 % و کمترین وزن به غلظت صفر و ژنوتیپ G1 مشاهده گردید. نتایج همچنین نشان داد که بیشترین مقدار آنزیم لیپوکسی ژناز مربوط به غلظت 10-10وژنوتیپ G2 کمترین مقدار آنزیم لیپوکسی ژناز مربوط به غلظت صفر هورمون براسینو استروئید و ژنوتیپ G1 می باشد.
    کلیدواژگان: آنزیم لیپوکسی ژناز، براسینواستروئید، پسته، ژنوتیپ، کلرفیل فلورسنس
  • پ. نجفی، ع. ایمانی*، س.م. میری، م. زین العابدینی صفحات 155-164
    یکی از مشکلات تولید بادام خود ناسازگاری است که موجب کاهش شدید تشکیل میوه و نهایتا ایجاد مشکل در مدیریت باغ می گردد. بنابرین اصلاح بادام به منظور ایجاد ارقام خود سازگار اهمیت بالایی دارد. در این آزمایش شناسایی و غربال گری دورگ های خودگشن هموزایگوس (SfSf) ازخودگشن هتروزایگوس (S1Sf) در 86 دورگ بادام حاصل از خودگشنی بادام تونو با استفاده از آغازگر اختصاصی (CEBASf/AmyC5R) و از روش PCR انجام شد. نتایج PCR وضعیت خودگشنی دورگ ها را تایید نمود. علاوه بر آن مشخص شد که فراوانی آلل های S1 و Sf به ترتیب50 و 100 درصد در جمعیت هیبرید ها بود. بنابراین در تحقیق حاضر هیبریدهای خودسازگار شناسایی شده اند که می تواند در آینده در برنامه های اصلاحی به ویژه در کشت های تک رقمی مورد استفاده قرار گیرند تا گامی دیگر در جهت شناسایی و معرفی ارقام خود سازگار هموزایگوس برای توسعه باغات تک رقمی و استفاده در برنامه های اصلاحی بعدی باشد.
    کلیدواژگان: بادام، هیبرید، خودسازگار، خودگشن
  • ع. کمره، ی. شرفی*، ع.ر. قنبری صفحات 165-172
    بادام (Prunus dulic. Miller) از خانواده Rosaceae یکی از مهم ترین گونه های تجاری میوه های خشک بوده و بذر خوراکی آن محصول تجاری محسوب می گردد. ارقام تجاری بادام دارای خودناسازگاری گامتوفیتیکی بوده، که مانع از خود تلقیحی شده و باعث دگر تلاقی می گردد. بنابراین، گرده افشانی و لقاح در بادام ضروری است. ژنتیک خود ناسازگاری گرده با مادگی بادام از نوع گامتوفیتیک بوده و توسط یک مکان ژنی یا یک ژن بنام S با چندین آلل 1S تا Sx کنترل می گردد و ارقام خودسازگار بادام دارای ژن Sf می باشند. سازگاری بین گرده و مادگی بادام هم در برنامه های اصلاحی جهت انتخاب والدین برای انجام تلاقی و هم در گزینش ارقام گرده دهنده برای کاشت در باغ های تجاری، ضروری است. در بادام تعیین خود(نا)سازگاری با روش های متعددی انجام می گیرد. در این بررسی، 37 رقم و ژنوتیپ بادام موجود در کلکسیون دانشگاه شاهد بوسیله واکنش PCR، با استفاده از آغازگرهای واسرشته یEM-PC1consRD, PaconsI-F,EM PC2consFD و EM-PC3consRD شناسایی و غربالگری شدند. نتایج PCR، خودناسازگاری اغلب ارقام و ژنوتیپ ها را نشان داد. اگرچه در دو ژنوتیپ A9 و A36 آلل هم اندازه SF (آلل خودسازگاری) بطور مشکوک تکثیر داده شد. اگر با توالی یابی این نوار وجود آلل SF اثبات شود اولین باری است که ژنوتیپ خودباروری در بادام های ایرانی گزارش می شود.
    کلیدواژگان: dulcisPrunus، Sf، خود ناسازگاری، واکنش زنجیره ای پلیمراز
|
  • S. Alizadeh Salteh* Pages 85-94
    Pistachio nut is a strategic product throughout the world, especially in Iran. There are some problems that reduce production and export of pistachios, for example, postharvest fungi, especially Aspergillus spp., that lead to production of mycotoxins. Nowadays the use of chemical and synthetic antifungals is discouraged and reduced because of health risks to mankind and nature. In present study we investigated the antifungal activities of carvacrol and allyl isothiocyanate (AITC) on conidia germination and mycelial growth in Aspergillus flavus at six concentrations and two observation times (3 and 7 days after inoculum). The results indicated that these compounds could inhibit spore germination and mycelial growth completely at 12 and 2.9 μL L-1 for mycelial growth and conidia germination, respectively. In addition, the ED50 and ED95 values were determined for all treatments. It was concluded that the natural compounds examined in the present study could be used as antifungal agents against food spoilage and mycotoxin producing fungi. Further studies on natural antifungal compounds to replace chemical fungicides are required.
    Keywords: Allyl isothiocyanate, Carvacrol, Conidial germination, Mycelial growth
  • Z. Fotoohiyan, S. Rezaee*, Gh.H. Shahidi Bonjar, A.H. Mohammadi, M. Moradi Pages 95-111
    Twenty isolates of Trichoderma harzianum wereisolated from the rhizosphere of healthy pistachio plants from different localities of Kerman Province, Iran.Five isolates with high antagonistic activity in in vitro assays against Verticillium dahliae (the causal agent of pistachio wilt), were investigated for their effect on the defense enzymes, peroxidase (PO), phenyl alanine-ammonia lyase (PAL) as well as the total phenol and protein contents in pistachio seedlingsexposed to V. dahliaeunder greenhouse conditionsfor one month after inoculation. The results indicated that all of five isolateshad the ability to induce defense enzymes in treated pistachio seedlings;the Tr8 isolate had the maximum PAL activity and a corresponding increase in the total phenol content.The maximum PO activity and increase in total of protein contentwere seen with the Tr5 and Tr19 isolates, respectively. The increase in the activity of these enzymes when pistachio seedlings treated with antagonist alone or in combination with pathogen was greater than for plants inoculated with pathogen alone. In addition, Tr8 induced a significantly higher level of resistance in pistachio seedlings; therefore it showed the highest inhibition about 45.4% of verticillium wilt disease. This study suggests that the increased induction of defense related enzymes results in increased total phenol and protein contentsdue to enhanced resistance to invasion of pistachio seedlings by verticillium wilt. Outcomes of the study will be useful in formulating T.harzianum isolates for control of verticillium wilt in pistachio plants.
    Keywords: Induced resistance, Peroxidase, Phenyl alanine, ammonia lyase, Trichoderma harzianum, Verticillium dahliae
  • H. R. Karimi*, A. Maleki Kuhbanani Pages 113-122
    In order to evaluate the inter-specific hybrid of P. atlantica × P. vera cv. ‘Badami Zarand’ to salinity stress, an experiment was conducted as a factorial based in a completely randomized design with 0, 60, 120 mM salinity levels of NaCl2, CaCl2 and MgCl2 (3:2:1) on two rootstocks ‘Qhazvini’ and ‘Badami Zarand’ and an inter- specific hybrid of P. atlantica × P. vera cv. ‘Badami Zarand’. Mineral concentrations of sodium (Na), chloride (Cl), magnesium (Mg), calcium (Ca), copper (Cu) and iron (Fe) in shoot increased at 120 mM salinity level; however, the phosphorus (P) concentration in root decreased. Rootstocks had significant differences in the concentrations of elements of shoot. The highest concentrations of Naand Clwere observed in ‘Badami Zarand’ and ‘Qhazvini‘rootstocks, and the lowest was observed in hybrid rootstock. The highest concentration of Mg was observed in hybrid rootstock, and the lowest was observed in ‘Badami Zarand’. Due to restriction in the absorption and transport of chloride and sodium to the shoot, hybrid rootstock could tolerate more salinity than ‘Badami Zarand’ and ‘Qhazvini’ rootstocks.
    Keywords: Inter specific hybrid, NaCl, Pistachio rootstock, Salinity
  • H. Sajadian *, H. Hokmabadi Pages 123-130
    Humic acid is a biochemical constituent of humus and increases root biomass and shoot growth by improving absorption of nutrients. In order to study the effects of humic acid on root and shoot growth and leaf nutrient contents of pistachio seedlings, an experiment was conducted of completely randomized design with five treatments in three replications. In the first step seeds of Pistacia vera cv. Badami-Riz-Zarand were planted in plastic pots containing vermiculite in March 2013. The humic acid treatments were of five levels (0, 20, 40, 60 & 80 g) and were applied to the seedlings at the four-leaf stage. Results showed that humic acid had significant effect on the plant length, internode distance, root length and width (root expansion) and root fresh and dry weight. The greatest effect was seen for 60 g of humic acid and the least in control treatment (0 g humic acid). In measuring leaf nutrient content in different humic acid treatments, the greatest amounts of Zn, Cu and Mn were in the 40-g humic acid treated plants. Overall, considering growth characteristics and leaf nutrient content, the best results for pistachio seedlings were obtained with about 60 g humic acid. Presumably, through an increase in root expansion, humic acid causes better absorption of nutrients and increased shoot growth. Therefore, humic acid can be used to increase shoot growth and expansion of root system in pistachio seedlings.
    Keywords: Humic Acid, Nutrient contents, Pistachio, Root, shoot growth
  • F. Kamiab*, M. Heidari Salehabad, E. Zamanibahramabadi Pages 131-142
    Among the most important problems of pistachio are physiological disorders such as fruit abscission and production of blank nuts. Environmental stresses and inadequate nutrition during flowering time have increased these problems in recent years. In order to evaluate the effects of foliar treatments with polyamines and other compounds (amino acids and ascorbic acid) on quantitative and qualitative traits in pistachio cultivars, an investigation was conducted using a factorial experiment base on a completely randomized block design (CRBD) at an orchard condition in the Rafsanjan region. This experiment was performed to evaluate three factors, 1) type of treatment (spermine, spermidin, amino acids and ascorbic acid) at 6 concentrations, 2) cultivar (،Ohadi,, ،Akbari, and، Kalehghoochi,) with three replications and 3) year (2013 and 2014). Different traits, such as yield per shoot, number of nuts per cluster, fruit abscission, blank nuts, split nuts, deformed nuts, length and diameter shoot were measured. The results indicated that all of the treatments increased yield and percentage of split, and decreased fruit abscission, blank and deformed nuts in comparison with the control. Spermine (1 mM) combined with ascorbic acid and amino acid, had the most significant effect, increasing yield 50 % and split nuts 18 % and also decreasing fruit abscission 20 %, and decreasing blank and deformed nuts 5 % in all cultivars, in comparison with controls. Ascorbic acid and amino acid treatment without polyamines had a lower effect in comparison with spermine treatment combined with these compounds. The combined use of these compounds, e. g., 1 mM spermine, ascorbic acid (0. 5 g/L) and amino acids (3 g/L) suggests that they might act as a suitable compound fertilizer in order to reduce fruit abscission and increase the yield of pistachio crops without the impact of environmental pollution.
    Keywords: Fruit abscission, Physiological disorders, Pistachio, Polyamines, Yield
  • E. Farazi, H. Afshari *, H. Hokm Abadi Pages 143-153
    Brassinosteroid as one of steroid hormones has an integral role in controlling plants physiological process especially in response to biological and non-biological stress. This research has been done in Damghan Islamic Azad University Greenhouse. The influence of four concentrations of plant growth regulator -24, homobrassinolide with concentration of 0,10-10, 10-8,10-6 molar on null seedlings of pistachio genotype sort based on factorials experiments on the basis of completely randomized block design with four replications was performed. After foliar spraying in six -leaves stage of pistachio seedlings and after passing six weeks, somephysio-morphplogical characteristics such as the size of photosynthesis pigments, leaf area index, seedlings height, biomass (the wet and dry weight of root and shoot), and lipoxygenase enzymes were scrutinized.The result indicated that foliar spraying experiment with brassinosteroid hormones had significant effect on some evaluated traits (P). Maximum leaf area index with concentration of 10-10 brassinosteroid and genotype G1, and the minimum leave area index with untreated (control) and genotype G5 were achieved. In biomass scrutiny, the wet weigh of aerial organs in level 1% was significant (5% level).The maximum weight of the wet weigh in concentration, 10-10 and the minimum weight in concentration of control and 10-6 were observed. Besides, the fresh weight of root in level 1% was significant, and the maximum weight with concentration of 10-10and genotype G (22%) and minimum weight with control concentration and genotype G1 were observed. The maximum amount of lipoxygenase was related to concentration of 10-10, and genotype G2 and the minimum amount was related to null concentration of brassinosteroid hormones and genotype G1.
    Keywords: Brassinosteroids, Chlorophyll florescence, Genotype, Lipoxygenase, Pistachio
  • P. Najafi, A. Imani*, S.M. Miri, M. Zinalabdini Pages 155-164
    Self-incompatibility is one of the most important difficulties in almond production which reduce fruit set dramatically and makes orchard management difficult. Therefore, breeding almond to produce self-compatible genotypes is very important. In this research identification and screening of 86 almond progenies obtained from selfing Touno after the self-pollination by PCR reaction with specific primers of CEBASf and AS1. PCR results confirmed the situation of self-compatible hybrids. In addition, it indicated that, frequencies of Sf, and S1 was 100% and 50% in progenies respectively. Self-compatible hybrids had been identified that can be used in almond breeding programs particularly to development the monoculture of almond orchards. So to identify and screening homozygous self-compatibility almonds be capable of be another step towards creating monoculture of almond and use in breeding programs further.
    Keywords: Almond, Hybrid, Self, compatible, Self, pollination
  • A. Kamareh, Y. Sharafi*, A. Ghanbari Pages 165-172
    The almond, Prunus dulcis Miller which belongs to Rosaceae family, is one of the most important commercial and oldest cultivated tree nut crops. Almonds are classified as a ‘nut’ in which the edible seed is the commercial product. Therefore, pollination and fertilization are necessary in almond. The characteristic of cultivated almond to express gametophytic self- incompatibility discourages self-fertilization and favors cross pollination. Genetic control of pollen-pistil self-incompatibility is through a single gene (S) which exists in a series of alleles S1 to Sx. Compatibility of pollen-pistil in almond is an important consideration in planning crosses in breeding program and in choosing pollinizers for orchard planting. Identification of self-(in) compatibility in almond carried out by molecular and controlled pollination methods. In this study, identification of S-alleles in 37 Iranian almond cultivars and genotypes was carried out by PCR method with using degenerate primers of EM-PC3consRDEMPC2cons FD, PaconsI-Fand EM-PC1consRD. In this way the size of S -alleles were estimated based on bands which amplified with second intron. The results confirmed self-incompatibility in cultivars and most genotypes. However, the Sf-like allele (in size) was observed in A9 and A36 genotypes. If these results are confirmed by sequencing the Sf allele, it will be first time to identify self-compatible genotype in Iranian almond genotypes.
    Keywords: Almond, Incompatibility, PCR, S, alleles