فهرست مطالب

نشریه حسابرسان داخلی
سال یکم شماره 3 (1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نظام الدین رحیمیان*، ندا زمانی فرد صفحه 8
    در ماه مه 2013، کارگروه سازمان های حامی کمیسیون تردوی (کوزو) 3 نسخه ی بازنگری شده ی کنترل های داخلی چارچوب یکپارچه را منتشر کرد. این اقدام کوزو، در واقع پاسخی مستقیم به نیازهای در حال تغییر محیط کسب و کار در طی 20 سال گذشته و از زمانی است که نخستین بار این چارچوب در سال 1992 منتشر شده بود.
    کلیدواژگان: چارچوب های کنترل داخلی، مدیریت ریسک، سازمان های دولتی و غیرانتفاعی
  • غلامرضا کردستانی*، سید مصطفی علوی صفحه 21
    امروزه بخش عمومی با آگاهی از تغییرات و پیچیدگی های محیط کسب و کار به ناچار به ایجاد کنترلهای داخلی اثربخش به ویژه کنترل های مالی روی آورده است. دلیل آن نیز تصدیگری بزرگ بخش دولتی و نهادهای عمومی در اقتصاد و صنعت است. نهادهای دولتی و بخش عمومی بسیاری از فعالیت های اقتصادی را بر عهده دارند. از این رو برای افزایش بهره وری در این بخش به ابزارهای کنترلی مختلف نیاز است که حسابرسی داخلی یکی از آنهاست. حسابرسی داخلی در اجرای قوانین و دستورالعمل ها، افزایش کارایی و اثربخشی و در نهایت ارتقای سطح مسئولیت پاسخ گویی به مدیران کمک می کند و موجب بهبود مدیریت در بخش عمومی می شود. حسابرسی داخلی با ایجاد رویکردی منظم و روشمند به سازمان کمک می کند که برای دستیابی به اهداف خود، اثربخشی فرایندهای راهبری، مدیریت ریسک و کنترلهای داخلی را ارزیابی کند و بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: نقش حسابرسی داخلی، بهبود مدیریت بخش عمومی
  • فاطمه قشقایی* صفحه 29
    گستردگی و پیچیدگی روزافزون سازمان ها در جهان پیشرفته ی امروز، فشارهای ناشی از کمبود منابع، افزایش سطح رقابت، وجود انواع مخاطرات در زمینه های مختلف مالی، اداری و تجاری که هدف ها و سیاست های سازمانی را خواه از درون و خواه از بیرون سازمان تهدید می کند موجب شده است تا کنترل اثربخش منابع و فعالیت ها، به عنوان مساله ای حائز اهمیت، مورد توجه ارکان راهبری هر سازمان قرار گیرد. حسابرسی داخلی می تواند به عنوان عاملی بسیار مهم در اداره ی بهینه ی سازمان ها، نقش آفرینی کند. حضور حسابرسان داخلی با رویکردی کنترلی و مدیریتی، می تواند اثربخشی بیشتری در دست یابی به اهدف تعیین شده ایجاد کند. گام اول در استقرار واحد حسابرسی داخلی، مجاب کردن مدیران از ضرورت استقرار چنین واحدی در سازمان است. در این مقاله ضمن معرفی حسابرسی داخلی و ارزش خدمات آن برای سازمان ها، عوامل کلیدی ایجادکننده ی ضرورت استقرار واحد حسابرسی داخلی در سازمان های بخش عمومی، بررسی شده است.
    کلیدواژگان: کنترل کنترل ها، کنترل داخلی، سازمان های بخش عمومی ایران
  • صابر شعری*، فاطمه ابولحسن تاش صفحه 41
    اقتصاد و امنیت ملی کاما به فناوری اطلاعات و زیرساخت هایش وابسته است. در مرکز زیرساخت های اطلاعاتی، جامعه، به اینترنت، یعنی سیستمی که اساسا به عنوان میدانی پژوهشی برای محققان طراحی شده است، اتکا می کنند. استفاده از شبکه ها و سیستم های ارتباطی ممکن است به وضعیت پرخطری بینجامد که اثرات نامطلوبی از جمله از کارافتادگی سیستم های ارتباطی، از دست دادن داده ها یا تصمیم گیری نادرست را ایجاد کند. این مقاله، ریسک های سیستم اطلاعاتی حسابداری در شرکت های مدرن را از منظر مدرن سازی حسابداری، با پیشینه ی به کارگیری فناوری های جدید اطلاعاتی که هدفش یکپارچه سازی و جهانی سازی که مختص جامعه و دانش اطلاعاتی است، تحلیل می کند.
    کلیدواژگان: تحلیل ریسک، زیر ساخت های سیستم اطلاعاتی حسابداری
  • حمیدرضا گنجی*، وحید منتی صفحه 49
    یکی از پیش نیازهای موفقیت سازمان ها به ویژه شرکت های پذیرفته شده در بورس های اوراق بهادار در سراسر دنیا، دسترسی مدیران آن ها به اطلاعات دقیق، ارائه ی اطلاعات به هنگام و قابل اتکا به استفاده کنندگان، استفاده ی کارا و اثربخش از دارایی ها و فرایندهای شرکت، حفظ و حراست مناسب از دارایی های شرکت و رعایت قوانین و مقررات است. ناگفته پیدا است که موارد یادشده در همه ی شرکت ها که به صورت عام پذیرفته شده مشترک است و این ها همان اهداف استقرار کنترل های داخلی در سازمان ها است.
    کلیدواژگان: کوزو، کنترل داخلی، چارچوب های بروز شده کنترل داخلی
  • وحید منتی* صفحه 84
    واقعا اگر بخواهیم موثر باشیم؛ نیاز داریم به درجه ی بالایی از مهارت در زمینه ی ارتباطات شفاهی و کتبی برسیم. تهیه، تدوین و صدور یک گزارش حسابرسی داخلی کامل کافی نیست، بلکه یک مدیر حسابرسی داخلی نیازمند ارتباط موثر چهره به چهره و شفاف است. اگر حسابرسان داخلی ترجیح می دهند که به صورت مستقل کار کنند، ارتباطات خوب زمینه ای است که نیازمندش هستند و داشتن ارتباطات موفق یکی از جنبه های راهبری در حسابرسی داخلی را تقویت می کند. این مقاله گزارش کوتاهی از تجربیات ریچارد چمبرز عضو هیات مدیره و مدیر عامل انجمن حسابرسان داخلی (IIA)است. وی به طور همزمان عضو هیات مدیره ی «کوزو COSO» و «هیات بین المللی گزارشگری یکپارچه (IIRC)» است و سوابق و جایگاه برجسته ای در نهادها و مجامع نظارتی و تدوین کننده ی استاندارد در حوزه های حسابداری و حسابرسی داشته است. چمبرز بالغ بر چهار دهه در زمینه ی حسابرسی داخلی و حوزه های مرتبط دارای تجربه است و در این مقاله تجارب و بینش های شخصی خود در حوزه ی حسابرسی داخلی را به اشتراک می گذارد.
    کلیدواژگان: مدیران، حسابرسان داخلی
  • مآخذ شناسی: پایان نامه های دانشگاهی در زمینه ی حسابرسی داخلی و موضوع های مرتبط
    صفحه 87