فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:3 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/08
  • تعداد عناوین: 9
|
  • شیرین میرزاییان، احمدرضا ایزدی، علی ابرازه، پروین محمدی صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    پذیرش های مجدد بیمارستانی به علت تاثیر بر روی هزینه ها و کیفیت مراقبت های بیمارستانی و تحمیل بار اضافی برای بیماران و خانواده هایشان، یکی از موارد نگران کننده برای بیماران، فراهم کنندگان مراقبت و بیمارستان ها به حساب می آیند. این مطالعه با هدف پیش بینی پذیرش مجدد بیماران بر اساس شاخص LACE در بخش داخلی بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که به صورت مقطعی از بهمن 1391 تا خرداد ماه 1392 انجام شد، احتمال پذیرش مجدد بیماران بستری شده در بخش داخلی بیمارستان هاجر شهرکرد در طول یک ماه پس از ترخیص، بر اساس داده های استخراج شده از پرونده هر بیمار و پرسش از بیمار در مورد هر کدام از مولفه های موجود در چک لیست شاخص LACE در زمان ترخیص برآورد گردید.
    یافته ها
    از تعداد 120 نفر شرکت کننده در پژوهش، 67 نفر زن بودند. میانگین مدت اقامت بیماران 3 روز بود. 4/62% از بیماران در هنگام بستری سابقه ای از بیماری های عروقی، دیابتی و کبدی در حد متوسط داشته اند. بر اساس نتایج آماری آزمون کای اسکوئر، پذیرش مجدد بیماران تنها برای گروه های سنی مختلف و دارای تحصیلات متفاوت معنی دار بود (01/0>P)؛ ولی برای جنس، تاهل، شغل، محل سکونت و بیمه تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0P>). در تحلیل رگرسیون، اختلاف نمره شاخص LACE در بین افراد با سابقه پذیرش مجدد و افراد فاقد پذیرش مجدد برای تشخیص بستری مجدد دارای محدوده 611/0، خطای معیار 053/0 و معنی داری 040/0 بود.
    نتیجه گیری
    گروه های پرخطر با توجه به تحصیلات کمتر نیاز بیشتری به آموزش مراقبت از خود دارند؛ لذا پیشنهاد می گردد، بیمارانی که بر اساس شاخص LACE نمره بالای 8 دریافت می کنند. به طور ویژه در برنامه های آموزشی شرکت داده شوند.
    کلیدواژگان: بستری مجدد، کیفیت، شاخص LACE، بیمارستان
  • لیلا ولیزاده، فاطمه جونبخش، صونا پاشایی صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    سرطان کودکان دارای اثرات متعددی بر روی همه اعضای خانواده است و مراقبت از این کودکان می تواند بار زیادی بر والدین آن ها تحمیل کند. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه ابعاد مختلف بار مراقبتی والدین کودکان مبتلا به سرطان طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    نمونه های این مطالعه توصیفی مقایسه ای را پدر و مادر 150 کودک مبتلا به سرطلان تحت درمان در مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز تشکیل می دانند که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. با استفاده از پرسشنامه مراقبت از کودکان سرطانی (Care of My Child with Cancer questionnaire)، بار مراقبتی والدین اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بار مراقبتی والدین بیش از حد متوسط بود. در ابعاد جسمی و مراقبتی، بار مراقبتی مادران بیشتر از پدران و در بعد عاطفی بار مراقبتی پدران بیشتر گزارش شد (p<0/05)؛ ولی در بعد رفت و آمد، بار مراقبتی پدر و مادر تفاوت معنی داری نداشت (p>0/05).
    نتیجه گیری
    این یافته ها بر تاثیر سرطان کودکان بر روی خانواده های آنان تاکید دارد؛ لذا می توان در حین مراقبت جسمی از بیماران، اطلاعاتی راجع به بیماری، درمان و نحوه مراقبت از کودک به مادران ارائه و بدین طریق مقداری بار مراقبتی آن ها را کاهش داد. همچنین با مداخلات حمایتی می توان بار مراقبتی عاطفی که بر دوش پدران وجود دارد را کاهش داد.
    کلیدواژگان: سرطان، کودک، مراقبت، بار عینی، بار ذهنی
  • محمود مباشری، پوران خلفیان، معصومه علیدوستی، علی ضامن صالحی فرد صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    مرگ مادران به علت عوارض بارداری و زایمان مهمترین شاخصی است که نشان دهنده ی وضعیت توسعه ی یک کشور می باشد. در این مطالعه مرگ و میر زنان باردار در استان چهارمحال و بختیاری در یک دوره 10 ساله بررسی شد.
    روش بررسی
    برای انجام این مطالعه ی توصیفی - مقطعی گذشته نگر، کلیه ی پرونده های مربوط به مرگ مادران باردار که در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی استان چهارمحال و بختیاری ثبت و به مرکز بهداشت استان ارسال شده بودند از ابتدای سال 1381 تا پایان سال 1390 بررسی شدند. اطلاعات موجود در پرونده ها شامل سن مادر، سن بارداری، تحصیلات، محل سکونت، تعداد بارداری، نوع زایمان، نوع، علت و زمان مرگ و نحوه مراقبت دوران بارداری بود که مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در محدوده زمانی 10 سال، 28 مورد مرگ مادر باردار رخ داده بود که 2/17 مورد در صد هزار تولد زنده بود. میانگین سن مادران 9/5±1/31 سال و میانگین سن حاملگی 61/6±17/35 هفته بود. اکثریت افراد بی سواد و بیشتر آن ها روستایی (4/71%) بودند. درصد بیشتری (4/46%) بارداری 4 و بالاتر را تجربه می کردند و نوع زایمان اکثریت آن ها سزارین بود. 19 مورد (9/67%) در گروه مرگ مستقیم و 9 مورد (1/32%) در گروه مرگ های غیر مستقیم بارداری قرار داشتند. شایعترین علت مرگ مستقیم خونریزی و شایعترین علت مرگ غیرمستقیم بیماری قلبی بود. 4 نفر (28/14%) از مادران مراقبت دوران بارداری را به طور کامل دریافت نکرده بودند و هر 4 نفر در گروه مرگ مستقیم بارداری قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج می توان گفت افزایش سطح سواد و آگاهی مادران، پیشگیری از بارداری های متعدد در سنین بالا، انجام صحیح مراقبت های دوران بارداری و خودداری از سزارین های غیر ضروری در کاهش مرگ مادران باردار موثر خواهد بود که لازم است مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مرگ و میر، مادر باردار، استان چهارمحال و بختیاری، شیوع، عوارض بارداری
  • بهجت قاسمی، زهرا کیوانی، مریم یوسفی فرد صفحات 30-36
    زمینه و هدف
    تاخیر در تشخیص سرطان پستان هنوز هم یکی از علل اصلی مرگ و میر در بین زنان بیمار است؛ با این حال اقدامات پیشگیرانه برای حل چنین مشکلی کمتر از حد انتظار است. میزان موفقیت در درمان این بیماری در ارتباط مستقیم با تشخیص زود هنگام سرطان پستان دارد و یکی از راه های تشخیص بیماری در مراحل اولیه، خودآزمایی پستان است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد زنان شاغل در خصوص خودآزمایی پستان صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی سوکور که به صورت نیمه تجربی انجام شد، تعداد 50 نفر از خانم های شاغل در دانشگاه های شهرکرد به طور تصادفی انتخاب و وارد مطالعه شدند. افراد شرکت کننده در طول 2 هفته، تحت 2 جلسه ی 2 ساعته آموزش (سخنرانی و جزوه آموزشی) خودآزمایی پستان قرار گرفتند. میزان آگاهی، نگرش و عملکرد افراد، قبل و یک ماه بعد از آموزش با استفاده از پرسشنامه و چک لیست مربوطه ارزیابی و مقایسه شد.
    یافته ها
    پس از آموزش، میانگین نمره آگاهی واحدهای مورد پژوهش از 4/18±5/33 به 2/9±9/68 افزایش یافت (001/0>P)؛ همچنین میانگین نمره نگرش از 7/14±5/74 به 2/10±2/82 (01/0>P) و میانگین نمره عملکرد از 8/30±5/41 قبل از آموزش به 8/7±8/84 بعد از آموزش رسید (001/0>P). قبل از آموزش، 30 درصد و بعد از آموزش، 84 درصد واحدهای مورد پژوهش خودآزمایی پستان را انجام می دادند که آزمون مک نمار تفاوت معنی داری در انجام خودآزمایی پستان قبل و بعد از آموزش نشان داد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، طراحی برنامه های آموزشی مناسب در جهت ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد و ارائه آن از طریق وسایل ارتباط جمعی و مراکز بهداشتی درمانی توصیه می گردد. تا بدین طریق زمینه لازم برای استفاده از روش های غربالگری فراهم شود.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش، عملکرد، خودآزمایی پستان، سرطان پستان
  • سهیلا کربندی، سیده مریم حسینی*، رضا مسعودی، غلامعلی معموری صفحات 37-45
    زمینه و هدف

    شیر مادر هدیه ای خدادادی است که با عاطفه و محبت مادری در هم می آمیزد و متناسب با نیاز کودک و سن او ساخته می شود. در این بین خودکارآمدی شیردهی، چارچوب تعدیل پذیری است که با تدوین برنامه آموزشی می توان آن را ارتقاء داد و برای افزایش طول مدت ومیزان شیردهی مناسب می باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش تن آرامی بر خودکارآمدی شیردهی مادران دارای نوزاد نارس انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی، تعداد 60 مادر دارای نوزاد نارس بستری به صورت تصادفی طی دو بلوک زمانی دو ماهه در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. مادران گروه مداخله طی 72-24 ساعت پس از زایمان توسط پژوهشگر به صورت عملی و انفرادی 30 تا 45 دقیقه تحت آموزش آرام سازی پیشرونده ی عضلانی به روش جاکوبسون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه ی استاندارد خودکارآمدی شیردهی دنیس و فرم مشخصات دموگرافیک بود که پرسشنامه ی خودکارآمدی شیردهی در بدو ورود به مطالعه، پایان هفته چهارم و هشتم، توسط مادر تکمیل گردید.

    یافته ها

    تفاوت معنی داری از نظر متغیرهای زمینه ای در دو گروه آزمون و کنترل مشاهده نشد (05/0P). در ابتدای مطالعه تفاوت معنی داری در میانگین نمره خودکارآمدی شیردهی بین دو گروه وجود نداشت (05/0P)؛ اما این میانگین در گروه آزمون، چهار (79/6±51/50) و هشت (22/6±62/57) هفته بعد از مداخله نسبت به بدو مطالعه (85/8±01/47) افزایش معنی داری نشان داد (001/0P=). نمره خودکارآمدی شیردهی تنها در گروه مداخله در زمان های مختلف دارای اختلاف معنی دار بود (001/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر آموزش تن آرامی بر خودکارآمدی شیردهی مادران دارای نوزاد نارس، آموزش و انجام این تمرینات به عنوان یک روش موثر و کم هزینه در جهت ارتقای سلامت مادران به ویژه مادران دارای نوزاد نارس پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: شیردهی، خودکارآمدی شیردهی، تن آرامی، دوره ی پس از زایمان
  • زهرا پورفرزاد، زهره قمری زارع*، مولود فرمهینی فراهانی، مجتبی قربانی صفحات 46-56
    زمینه و هدف

    پرستاران یکی از مهمترین اعضای تیم مراقبت هستند که در امر مراقبت از سالمندان دخالت موثر دارند و نگرش آن ها نسبت به مراقبت از سالمندان، به طور بالقوه تاثیر مهمی بر کیفیت مراقبت های ارائه شده خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرش مربیان و دانشجویان پرستاری نسبت به مراقبت از سالمندان انجام گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی کلیه دانشجویان سال سوم و چهارم پرستاری (116 نفر) و مربیان بالینی (22 نفر) دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1391 انجام شد. نمونه ها به شیوه سرشماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شد و نمره نگرش پس از کدگذاری، بر حسب میزان امتیاز کسب شده در سه سطح ضعیف، متوسط و خوب رتبه بندی گردید.

    یافته ها

    مربیان (42/0±69/3) نگرش موافق تری نسبت به مراقبت از افراد سالمند در مقایسه با دانشجویان (32/0±45/3) داشتند؛ که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (01/0P=). اکثریت دانشجویان پرستاری (6/83%) و مربیان (7/72%) نگرش متوسطی نسبت به مراقبت از بیماران سالمند داشتند.

    نتیجه گیری

    اگرچه ضعف نگرش در این مطالعه مشهود نبوده و کمتر به چشم خورد؛ با این حال مربیان می توانند با کسب دانش و تغییر در نگرش، الگوی مناسبی برای دانشجویان باشند و از تلاش برای القای درک ارزشمندی سلامتی برای تمامی افراد جامعه از جمله سالمندان و ایجاد شرایط زندگی بهتر برای ایشان دریغ نورزند.

    کلیدواژگان: نگرش، بیمار سالمند، مربی پرستاری، دانشجوی پرستاری
  • سمیرا بیرانوند، صدیقه فیاضی، مرضیه اسدی ذاکر، سیدمحمود لطیفی صفحات 57-66
    زمینه و هدف
    در بین عوارض ناشی از بیماری دیابت، مشکلات پا نظیر زخم یا عفونت پاها و آمپوتاسیون های اندام تحتانی ناشی از عدم رعایت مسائل ایمنی و پیشگیرانه در حال افزایش است؛ لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وضعیت مراقبت از پا در مبتلایان به دیابت با استفاده از نظریه رفتار برنامه ریزی شده انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 69 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان گلستان اهواز طی یک دوره سه ماهه از خرداد تا شهریور ماه 1392 به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته (59 سوال) مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، طبی و آگاهی، ابعاد نظریه رفتار برنامه ریزی شده (نگرش، هنجار انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده و قصد رفتاری) و عملکرد مراقبت از پا جمع آوری و ارزیابی شدند.
    یافته ها
    آگاهی 60/53% از شرکت کنندگان در زمینه فعالیت های مراقبت از پا ضعیف بود؛ در حالی که 71/79% نگرش بالایی به انجام این فعالیت ها داشتند. 17/52% فشارها و حمایت های اجتماعی را در حد بالا و 10/52% سطح متوسطی از کنترل بر این فعالیت ها را گزارش نمودند. اکثریت افراد (70/79%) قصد بالایی جهت انجام این فعالیت ها را گزارش نمودند؛ در حالی که 40/43% عملکرد ضعیفی داشتند. همبستگی مستقیم و معنی داری بین میانگین نمره آگاهی و عملکرد با تمام سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده مشاهده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بر لزوم توجه به مجموعه ای از عوامل موثر در تغییر رفتار مبتلایان به دیابت تآکید داشته و می تواند مبنای توسعه مداخلات آموزشی نظریه محور با هدف ارتقای عملکرد مراقبت از پا قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دیابت، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، مراقبت از پا، آگاهی، عملکرد
  • مطهره سیروس فرد، مریم معروفی، مهین معینی، فرنگیس سموعی، محمد مسعود حیدری صفحات 67-76
    زمینه و هدف
    درد یکی از شکایات شایع بعد از عمل جراحی کودکان است و علی رغم پیشرفت های وسیع در زمینه پزشکی همچنان یافتن روش های درمانی بدون عارضه برای کاهش شدت درد بعد از عمل احساس می شود؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر رایحه درمانی بر شدت درد بعد از عمل جراحی کودکان صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سویه کور، 64 کودک 6-3 ساله بستری در بخش جراحی به روش آسان انتخاب و در دو گروه 32 نفره تصادفی سازی شدند. در کنار درمان های معمول کنترل درد، رایحه درمانی استنشاقی با یکی از دو نوع رایحه شمعدانی معطر و روغن بادام شیرین (پلاسبو)، در زمان های بدو ورود کودک به بخش و سپس3،6،9 و 12 ساعت بعد از آن انجام و 30 دقیقه بعد از هر مرحله نمره شدت درد به وسیله چک لیست بررسی درد بعد از عمل جراحی در کودکان اندازه گیری و ارزیابی شد.
    یافته ها
    نمره شدت درد کودکان، قبل از دریافت هر گونه مداخله در دو گروه، تفاوت معنی داری نداشت (05/0P).
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی با شمعدانی معطر می تواند در تسکین درد بعد از عمل جراحی کودکان در کنار سایر مراقبت ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: رایحه درمانی، شمعدانی معطر، درد، عمل جراحی، کودکان
  • معصومه همتی مسلک پاک، مهری شیخ بکلو، رحیم بقایی صفحات 77-84
    زمینه و هدف
    تمرکز روی ایمنی بیمار در بخش های مراقبت ویژه موضوعی مهم است و در این بین یکی از مهم ترین عوامل مربوط به ایمنی بیمار، مهارت های ارتباطی بین پرستار و بیمار می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین مهارت ارتباطی پرستار - بیمار با وضعیت ایمنی بیماران در بخش های ویژه بیمارستان های شهر ارومیه از دیدگاه پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - همبستگی، 167 پرستار شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های آموزشی و غیر آموزشی شهر ارومیه با روش تمام سرشماری شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های روا و پایا شده ی مهارت ارتباطی پرستار - بیمار و وضعیت ایمنی بیمار استفاده شد و مهارت ارتباطی پرستار - بیمار ارزیابی و ارتباط آن با وضعیت ایمنی بیماران تعیین شد.
    یافته ها
    اکثریت پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی و غیر آموزشی (به ترتیب 5/97 و 8/97 درصد) مهارت ارتباطی خود را در سطح خوب ارزیابی کردند. همچنین 6/87 درصد پرستاران بیمارستان های آموزشی و 8/84 پرستاران بیمارستان های غیر آموزشی ایمنی بیماران را در سطح خوب ارزیابی کردند. بین مهارت ارتباطی پرستاران با وضعیت ایمنی بیماران در بخش ویژه رابطه معنی دار آماری وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه پرستاران می توانند با بکارگیری مهارت های ارتباطی مناسب با بیماران بستری در بخش های ویژه، ایمنی آن ها را حفظ و ارتقاء بخشند.
    کلیدواژگان: مهارت ارتباطی، بخش ویژه، ارتباط پرستار، بیمار، ایمنی بیمار
|
  • Shirin Mirzaeyan, Ahmadreza Iezady, Ali Ebrazeh, Parvin Mohammady Pages 1-12
    Background And Aim
    Hospital readmission is considered as one of worrying issues for patients, healthcare providers, and hospitals due to influencing costs and quality of hospital cares as well as imposing extra burden on patients and their families. This study was conducted to predict patient readmission based on LACE index in internal ward of Hajar Hospital, Shahrekord.
    Methods
    In this descriptive, analytical study which was conducted cross-sectionally from January, 2013 to June, 2013, the probability of readmission of patients hospitalized in internal ward of Hajar Hospital was estimated within one month after discharge, based on the data extracted from the medical file of each patient and asking patients to answer questions about each one of the components existing in LACE index checklist at discharge.
    Results
    Of 120 individuals participating in the research, 67 patients were female. The mean hospitalization duration of patients was three days. 62.4% of the patients had a history of cardiovascular, diabetes, and renal diseases of moderate level. Based on statistical results of chi-square, readmission of the patients was significant only for different age groups and with different education (P<0.01), but exhibited no significant difference for gender, marital status, occupation, and insurance (P>0.05). In regression analysis, the difference in LACE index score had a confidence interval of 0.611, standard deviation of 0.053, and significance of 0.040 in the individuals with and without history of readmission for readmission diagnosis.
    Conclusion
    The groups at high risk need more healthcare training in view of lower education; therefore, it is recommended that the patients who obtain the score of higher than eight based on LACE index be particularly included in training programs.
    Keywords: Readmission, Quality, LACE index, Hospital
  • Leila Valizadeh, Fatemeh Joonbakhsh, Sona Pashaee Pages 13-20
    Background And Aims
    Child Cancer has several effects on all family members. Caring of children facing chronic diseases like cancer, can imposes large burden on the parents. This article reviews and compares care giving burden of parents who have a child with cancer.
    Methods
    In this descriptive study, a total of 150 families, all eligible participated in this research. Samples were taken using convenience sampling method from patients who admitted at Tabriz children medical and training centre and their families. Child and parents completed Care of My Child with Cancer questionnaires.
    Results
    Total care giving burden of parents was higher than average. Mothers’ care giving burden in physical and caring domains was more than fathers, and father’s care giving burden was more than mothers in emotional aspect. Parents travelling domain of care giving burden was not significantly different (P>0.05).
    Conclusion
    The findings emphasized on the impact of child cancer on families. Mother can be informed about the disease, treatment, when nurses care of the patient. So, it can reduce the amount of care burden. Father’s emotionally supportive interventions can also reduce the burden of care on them.
    Keywords: Cancer, Care, Child, Intellectual burden, Visual burden
  • Mahmoud Mobasheri, Pouran Khalafian, Masoome Alidosti, Alizamen Salehifard Pages 21-29
    Background And Aims
    Women’s pregnancy- and childbirth-associated mortality is one of the most important indices of a country’s development status. Therefore, It was examined the mortalities of pregnant women in Chaharmahal va Bakhtiari province within a 10-year period.
    Methods
    This descriptive, cross-sectional, retrospective study was conducted in 2013-2014 in Chaharmahal va Bakhtiari province. All files of the pregnant women from 2002 to 2012 were examined.
    Results
    Within this 10-year period, 28 (17.2% of 100000 live births) pregnant women died. The mean age of women was 31.1±5.9 years old and the mean gestational age was 35.17±6.61 years old. The majority of the women were illiterate and rural (71.4%). A high proportion (46.4%) of the women experienced ≥4th pregnancy and most (46.4% of the) deliveries were cesarean. 19 (67.9% of the) deaths were directly pregnancy-related and nine were indirectly pregnancy-related. The most prevalent reasons for direct and indirect deaths were bleeding and heart disease, respectively. 4 (14.28% of the) died women whose death was due to direct reasons did not receive complete pregnancy healthcare.
    Conclusion
    Regarding the results, promotion of literacy and knowledge of mothers, prevention from repeated pregnancies in older ages, appropriate pregnancy healthcare, and prevention from unnecessary cesareans help to decrease mortalities among pregnant women.
    Keywords: Chaharmahal va Bakhtiari, Mortality, Pregnant mother, Prevalence, Side effects
  • Behjat Ghasemi, Zahra Keivani, Maryam Yousefi Fard Pages 30-36
    Background And Aim
    Delay in diagnosis of breast cancer is still a main cause of death among disease women. However, preventive procedures to solve this problem are less than expectation. The success rate in the treatment of breast can be directly related to early diagnose and breast self –examination is one of the ways to detect the disease early. This study was aimed to examine the effect of education on knowledge, attitude and performance of employed women about breast self-examination.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 50 employee women randomly selected of Shahrekord University randomly. Participants during 2 weeks, in 2 sections and each session 2 hours performed self –examination. The rate of knowledge, attitude, and performance of participants before and after education using a questionnaires and check list were evaluated and compared.
    Results
    Based on the results, the mean scores of subjects from 33.5±18.4 to 68.9± 9/2 increased (p<0.001). The mean scores for attitude increased from 74.5± 14.7 to 82.2±10.2 and the mean score for function from 41.5±30.8 before training to 84.8± 7.8 after training (p<0.001). Before training, %30 and after training, %84 of the wards under research breast self-examination performed. BSE McNamar test showed a significant difference before and after training breast self-examination (p<0.001).
    Conclusion
    According to the present study, educational programs designed to enhance the knowledge, attitude and function and representation it through social media and health care centers is commend to provide opportunities for the use of screening methods.
    Keywords: Education, Knowledge, Attitude, Breast self, examination, Breast cancer, Performance
  • Soheyla Karbandi, Seyedeh Maryam Hosseini, Reza Masoudi, Gholam Ali Mamori Pages 37-45
    Background And Aim

    Breastfeeding is a God's gift that combines with maternal emotions and gets suitable with needs of the child and his/her age. Self-efficacy in breastfeeding is self-adjustable frame that can be promoted with training programs to increase the rate and duration of breastfeeding. Therefore, this study aimed to investigate the effect of relaxation training on breastfeeding self-efficacy of mothers with preterm infants.

    Methods

    In this clinical trial study, 60 mothers with premature infants hospitalized randomly was assigned within two blocks of two months in both intervention and control groups. Mothers in the intervention group within 24-72 hours after childbirth individually and practically were included by the investigator for 30 to 45 minutes of progressive muscle relaxation training in Jacobson method. The Dennis Breastfeeding and demography information questionnaires were completed at baseline, the end of the fourth and eighth weeks by the mothers.

    Results

    There was no significant difference in baseline characteristics of the two groups (P0.05). At the beginning of the study, t-test showed that the breastfeeding self-efficacy mean scores of the two groups did not significantly different (P=0.45). After the intervention in the fourth weeks, the average score of breastfeeding self-efficacy in the intervention group was (50.51± 6.79), and in the eighth weeks was (57.62± 6.22) compared to the control group (47.10± 8.85) and this difference was significant (P=0.001). The mean score of breastfeeding self-efficacy in the intervention group were significantly different at these times of study (P<0.001).

    Conclusion

    Regarding the effect of relaxation training on breastfeeding self-efficacy of mothers with preterm infants, education and training of it as a low cost and effective way to improve the health of mothers of premature infants is recommended.

    Keywords: Breastfeeding, Breastfeeding self, efficacy, Relaxation, Postpartum period
  • Zahra Purfarzad, Zohre Ghamari Zadre, Moloud Farmahini Farahani, Mojtaba Ghorbani Pages 46-56
    Background And Aim

    Nurses are an important part of the care team that in the care of the elderly plays a major role that their attitudes towards working with older people have an impact on the quality of care. This study was aimed to determine the attitude of teachers and nursing students towards the nursing care of the elderly.

    Methods

    In this descriptive analytical study, all of 116 nursing students of third and fourth year and 22 clinical instructors in Arak University of Medical Sciences participated in this study in 2012. Samples were selected with census method. Data collection instrument was an investigator- made questionnaire that its validity and reliability was established. Scores of attitudes were arranged to three levels of weak, average and good after recoded in terms of accepted scores.

    Results

    In terms of attitudes toward care of older people, findings showed that teachers (3.69±0.42) have more positive attitude toward caring for the elderly compared to students with an average of 3.45±0.32. This difference was significant (P=0.01). The majority of nursing students (83.6%) and teachers (72.7%) had moderate attitude towards the care of elderly patients.

    Conclusion

    Although obvious weakness of this approach was less visible; teachers can be a suitable model by knowledge and a change in their attitude for their students and try for induction understanding of health value for all members of society, and create better living conditions for them.

    Keywords: Attitude, Elderly patients, Nursing teachers, Nursing students
  • Samira Beiranvand, Sadigheh Fayazi, Marzieh Asadizaker, Seyed Mahmood Latifi Pages 57-66
    Background And Aim
    Among the complications of diabetes, foot problems such as ulcers, infections of the feet and lower limb amputation is increasing due to nonconformity of safety and preventive issues. Therefore, this study has been conducted with the aim to evaluate the foot care status based on the theory of Planned Behavior in diabetic patients.
    Methods
    In this cross-sectional study, 69 type II diabetic patients referred to the Golestan Hospital Diabetes Clinic of Ahvaz during a three months period from June to September 2013 were selected randomly. Data were collected by means of a three-parts researcher made questionnaire(59 items) including medical and demographic data, knowledge, planned theory’s structures (attitude, subjective norm, perceived behavioral control and intention) and foot care performance were evaluated.
    Results
    The findings showed that 53.6% of participants had poor knowledge in foot care practices, whereas 79.71% had high attitudes toward these practices. 52.17% reported pressures and social support in high level and 52.1% stated an average level of the control on foot care practices. 79.7% had a high intention toward these practices, while 43.4% had poor performance. Also, the results showed that there is a direct and significant correlation between the mean of knowledge and performance and all theory's structures (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study emphasis on necessity attention to a series of effective factors in diabetic patient's behavior change and could be the basis for developing theory-based educational interventions with the aim of improving the foot care.
    Keywords: Knowledge, Diabetes, Theory of Planned Behavior, Foot care, Performance
  • Motahareh Sirousfard, Maryam Marofi, Mahim Moieni, Farangis Samooie, Mohammad Masoud Heidari Pages 67-76
    Background And Aim
    Pain is the most common complication follows the surgery. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of inhalation aromatherapy with Pelargonium graveolens on the postoperative pain in children.
    Methods
    In a double blind placebo-controlled clinical trial study, 64 children with 3-6 years old in eases way selected and divided randomly into two groups and in each group 32 children. Patients in group A were given inhalation aromatherapy with pelargonium graveolens and in group B were given almond oil as a placebo. Inhalation aromatherapy used at the first time of child enter to ward as the 0 time and then at 3, 6, 9 and 12 hours afterward and common treatment to palliative pain were used in two groups. 30 minutes after per time aromatherapy, the postoperative pain in children were evaluated with the checklist, Toddler Preschooler Postoperative Pain Scale.
    Results
    It was found that the pain score at the first time of child enter toward (before received any aromatherapy or palliative care) have no significant difference between two groups (P>0.05). After each time of aromatherapy and at the end of treatment, the reduction of pain score was significantly higher in the aromatherapy group with pelargonium graveolens than in the placebo group (P<0.05).
    Conclusion
    According to this study, aromatherapy with pelargonium graveolens can use in postoperative pain in children with other common treatment without any significant side effects.
    Keywords: Aromatherapy, Pelargonium, Pain, Operation, Children
  • Masumeh Hemmati, Mehri Sheikhbaglu, Rahim Baghaie Pages 77-84
    Background And Aim
    Focus on patient safety in intensive care units is a major issue, and one of the most important factors related to patient safety is communication skills of the nurse – patient. This study aimed to determine the relationship between the communication skill of nurse - patient with patient safety in the critical care units of Urmia based on nurses point of view.
    Methods
    In correlational descriptive study, 167 nurses working in intensive care unit educational and non-educational hospitals of Urmia, participated with census sampling method. Data were gathered using valid and reliable questionnaires including communication skills of the nurse-patient and patient safety and was evaluated communication skills of the nurse-patient and patient safety.
    Results
    The majority nurses working in educational and non-educational hospitals, respectively (97.5, 97.8) evaluated their communication skills in good level. The majority nurses working in educational and non-educational hospitals, respectively (87.6, 84.8) evaluated patient safety in good level. The study results showed that there is statistically a significant relationship between communication skills of the nurse-patient and patient safety (P>0.001).
    Conclusion
    Regarding to the result of this study, nurses can use suitable communication skills with patients that hospitalized in intensive care unit to maintain and promote patient safety.
    Keywords: Communication skills, Intensive care unit, Communication nurse, patient, Patient safety