فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:4 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/08/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • رضا آقا بیگی، شایسته حقیقی، معصومه اسدی، سارا آدرویشی *، محمدحسین حقیقی زاده، مصعب قادری صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    فرورفتن سوزن در بدن از جمله مشکلاتی است که افراد شاغل در اتاق عمل با آن مواجه هستند که بیشترین احتمال HIV و هپاتیت های C و B منتقله از راه خون، جهت پرسنل در آن وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه تعیین فراوانی و علل آسیب های ناشی از وسایل نوک تیز آلوده به خون بیمار در کارکنان اتاق عمل بیمارستان های دولتی اهواز است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که بر روی کلیه پرسنل اتاق عمل بیمارستان های امام خمینی، رازی، گلستان و طالقانی اهواز به تعداد 400 نفر انجام گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته، استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای اسکور و تی، در نرم افزار 19spss صورت گرفت.
    یافته ها
    از بین 385 نفر مورد مطالعه تعداد 92 نفر(%9 /23) هرگز سابقه نیدل استیک شدن را نداشتند، اما 293 نفر(10/ 76%)1 تا بیش از 5 بار نیدل استیک شده بودند. از دیدگاه کارکنان، عوامل موثر در نیدل استیک شدن عجله کردن(%5/61)، بی احتیاطی همکار(%0/ 39) و شلوغی بخش (%6/ 35) می باشد. بیشترین وسیله ای که باعث ایجاد نیدل استیک می شود بترتیب سوزن بخیه(%4/ 51)، نیدل سرنگ(%4/ 37)، تیغ بیستوری(%6/ 30) است. آزمون های آماری کای اسکوور ارتباط معنی داری بین جنسیت، بیماری روحی، لرزش دست، مشکلات بینایی، سابقه، تعداد شیفت در ماه، تعداد ساعت کار در هفته، مدرک تحصیلی، شغل، فعالیت در یک مرکز درمانی دیگر و تعداد نیدل استیک شدن را نشان داد(05/ 0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بیش از نیمی از کارکنان اتاق عمل با نیدل استیک مواجه هستند. لذا با توجه به عوارض و احتمال ابتلا به بیماری های منتقله از راه خون و بالا بودن میزان صدمات در اتاق عمل، به نظر می رسد تدوین و برگزاری کلاس های آموزشی جهت پیشگیری از این مشکلات، ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: کارکنان اتاق عمل، عفونت، آسیب ناشی از سوزن
  • فاطمه هاشمی، فاطمه الله کرم پور *، نرجس پیشوا، ساره کشاورزی صفحات 12-22
    مقدمه و هدف
    هیپوگلیسمی نوزادی به دلیل ایجاد عوارض مغزی در نوزاد نیاز به توجه جدی دارد. با توجه به احتمال افت قند خون در نوزادان ترم سالمی که تغذیه نا مناسب دارند،این مطالعه با هدف تعیین تاثیرآموزش روش صحیح شیردهی بر میزان قند خون نوزادان ترم سالم انجام شده است.
    روش مطالعه
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 85 زن باردار واجد شرایط انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش وکنترل قرارگرفتند.برای گروه آزمایش3 جلسه ی 45 دقیقه ای کلاس آموزشی تئوری و عملی هفته ای یک بار در 1ماه آخربارداری برگزار شد. پس از زایمان میزان قند خون نوزادان در 3 زمان 1،3و 6 ساعت پس از تولد کنترل و ثبت گردید. داده های این مطالعه با نرم افزار spssو تست های آماری تی مستقل،کای اسکور، ضریب همبستگی پیرسون، فیشر وanova مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش رابطه معنی داری را بین آموزش روش صحیح شیردهی ومیزان قند خون نوزادان درتمامی زمان های مورد پژوهش در دو گروه مورد مطالعه نشان داد. بیشترین میانگین قند خون در گروه آزمایش وکمترین میانگین قند خون درگروه کنترل بود. بیشترین میزان هیپوگلیسمی در ساعات اول و ششم پس از تولد و درگروه کنترل دیده شد. طبق تجزیه و تحلیل های آماری بین متغیرهای کیفی و کمی جمعیت شناختی با میزان قند خون نوزادان رابطه معنی داری دیده نشد. متغیرقد نوزاد در ساعت اول پس از تولد (با کنترل اثر سایر متغیرها) در سطح خطای کوچکتر از 05/ 0 با هیپوگلیسمی رابطه معنی داری نشان داد(003/ 0 =pvalue) و این رابطه بصورت منفی می باشد به این معنی که افزایش یک سانتی متری قد نوزادان شانس ابتلا به هیپوگلیسمی را به اندازه 40 % کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    شیوه ی صحیح شیردهی به طورمعناداری سبب افزایش میزان قندخون نوزادان ترم سالم وکاهش شیوع هیپوگلیسمی در آنها می شود بنابراینبا وجود آموزش های جاری شیردهی، نیاز به آموزش های بیشتر و تبلیغات وسیعتر در مورد شیوه ی صحیح شیردهی در مادران باردار و نخست زا احساس می شود و پیشنهاد می گردد به افت قندخون متعاقب عدم تغذیه مناسب با شیر مادر، در نوزادان ترم سالم توجه بیشتری شود.
    کلیدواژگان: نوزاد ترم سالم، قند خون نوزاد، روش صحیح شیردهی
  • سولماز حیدر فرد، صدیقه امیرعلی اکبری *، فراز مجاب، نجات شاکری صفحات 23-31
    زمینه و هدف
    کاهش درد زایمان هنوز یکی از معضلات بهداشتی درمانی بیشتر کشورهاست واز اهداف مهم مراقبت های مامایی است.این تحقیق با هدف بررسی تاثیر رایحه بابونه بر شدت درد مرحله اول زایمان در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان امدادی ابهر در سال1392 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه تصادفی کارآزمایی بالینی بود که برروی 130زن نخست زای (65 نفر در گروه مداخله و 65 نفر در گروه کنترل)مراجعه کننده به بیمارستان امدادی شهرستان ابهر انجام گردید.در گروه رایحه درمانی 2 قطره اسانس بابونه و در گروه شاهد 2 قطره اب مقطر به گاز آغشته شد و به فاصله ی 7-10سانتی متری از بینی بیمار توسط ایشان استنشاق شد و هر نیم ساعت تجویز رایحه و اب مقطر تکرار شد. شدت درد در بدو ورود و دیلاتاسیون های 4-3، 7-5 و 10-8 سانتی متر اندازه گیری شد. نمونه ها تا هنگام زایمان پیگیری شدند. ابزارها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مامایی، چک لیست معاینه و مشاهده و مقیاس عددی اندازه گیری درد بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی مستقل، من ویتنی و کای دو استفاده شد. داده ها با استفاده ازspss18 تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری 05/ 0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پس از مداخله، میانگین شدت درد در گروه مداخله در دیلاتاسیون 4-3 سانتی متر (99/ 1±75/ 5)، 7-5سانتی متر (52 /1±84/ 7)، 10-8 سانتی متر (22 /1±55/ 8) بود که در مقایسه با گروه کنترل در دیلاتاسیون 4-3 سانتی متر(96/ 1±93 /6)، 7-5سانتی متر (63/ 0±41/ 9)،10-8 سانتی متر (40 /.±8/ 9) کاهش معنی دارداشت 005/ 0>p.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که رایحه درمانی با اسانس بابونه موجب کاهش شدت درد مرحله اول زایمان می شود. لزوم تحقیقات بیشتر برای استفاده از آن در کاهش شدت درد زایمان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بابونه، درد زایمان، طب مکمل، گیاهان دارویی، آروماتراپی
  • شهلا محمدی ریزی، سهیلا محمدی ریزی *، مرجان محمدی ریزی صفحات 32-39
    زمینه و هدف
    از انجاییکه روش های جدید اموزشی برای ارتقای مهارت های دانشجویان علوم پزشکی لازم است لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر رویکرد چهارمرحله ای در مقایسه با روش بالینی مرسوم در بین دانشجویان مامایی درباره مهات های اداره زایمان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع تجربی برروی30دانشجوی مامایی(در هر گروه مورد و شاهد) در سال 1393-94 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. در ابتدا مهارت های مربوط به اداره زایمان توسط چک لیست استاندارد بررسی و مجددا پس از اموزش در هر دو گروه مورد(رویکرد چهارمرحله ای) و شاهد(اموزش بالینی مرسوم) مورد بررسی قرار ر گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 و با استفاده از تی تست و تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری کمتر از 5صدم در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تی تست نشان داد بین نمره مهارت های اداره زایمان قبل از مداخله در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت در حالیه پس از مداخله بین دو گروه بین نمره مهارت های اداره زایمان تفاوت معنی داری یافت شد(P=0.001). نتایج ازمون تی زوجی نیز نشان داد بین نمره مهارت های زایمانی در هر دو گروه اموزشی چهارمرحله ای و روش مرسوم در پس از مداخله اختلاف معنی داری وجود داشت(P=.013،P=0.003). همچنین میزان افزایش نمره مهارت های اداره زایمان در گروه اموزش چهارمرحله ای و روش مرسوم به ترتیب 77% و 12% بود(P=0.006).
    نتیجه گیری
    تکنیک اموزشی چهارمرحله ای می تواند موجب افزایش سطح مهارت های اداره زایمانی در دانشجویان مامایی شود بنابراین انجام این مدل اموزشی به منظور بهبود یادگیری در مهارت های اداره زایمانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: زایمان، ماما، یادگیری، مهارت، دانشجو، ایران
  • نورالدین بیرانوند، حسین کمیلی، حشمت الله حیدری* صفحات 40-49
    مقدمه
    پرستاری حرفه ایی، پر استرس است. درک نحوه مقابله با استرس، در مدیریت استرس مهم است، لذا این مطالعه با هدف تعیین رابطه هوش هیجانی و سبک های مقابله با استرس در پرستاران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی، از نوع مقطعی بود. نمونه های مورد پژوهش آن 90 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بودند. نمونه گیری به روش چند مرحله ای و با استفاده از پرسشنامه های هوش هیجانی بار- ان و سبک های مقابله با استرس اندلر – پارکر انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    در رویارویی با استرس 5/ 74% از نمونه ها، از سبک مسئله مدار استفاده کرده بودند. افراد با سن و سابقه کار کمتر، نمره هوش هیجانی بیشتری داشتند، این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(p < 0.05). ضریب همبستگی پیرسون بیانگر ارتباط مثبت(628/ 0=r) و معنی داری، بین هوش هیجانی با سبک مسئله مدار بود،(p<0.001). همچنین ضریب همبستگی پیرسون بیانگر رابطه منفی(411/ 0- =r) و معنی دار، بین هوش هیجانی و سبک هیجان مدار بود(p<0.001). بین هوش هیجانی و استفاده از سبک اجتناب مدار در مقابله با استرس، ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری را نشان نداد(p<0.778).
    نتیجه گیری
    هوش هیجانی با سبک های مقابله با استرس در پرستاران در ارتباط است و مسئولین آموزش مداوم می توانند تقویت سبک مساله مدار هوش هیجانی در پرستاران را، در دستور کار خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، شیوه های مقابله، استرس، پرستاران
  • حجت روحی بروجنی، محمدکاظم نوربخش، محمود مباشری، رضا مسعودی، زهرا کیوانی هفشجانی* صفحات 50-56
    زمینه و هدف
    درماتیت دیاپر به التهاب لایه های سطحی پوست در ناحیه ی پرینه، کپل ها، قسمت تحتانی شکم و قسمت داخلی ران گفته می شود در برخی مطالعات از منیزیوم به عنوان یک عامل ضدالتهاب، نام برده شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر استعمال موضعی کرم منیزیوم در درمان راش پوشکی انجام شده است
    روش بررسی
    در یک مطالعه ی کارآزمایی بالینی، 64 کودک زیر دو سال مبتلا به درماتیت دیاپر مراجعه کننده به بخش اطفال بیمارستان هاجر شهرکرد به روش نمونه گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. بیماران به طور تصادفی در دو گروه 32 نفره تقسیم شدند. گروه اول کرم ترکیبی منیزیم و کالاندولا دریافت کردند و گروه دوم کرم کالاندولا به تنهایی دریافت کردند. مدت زمان بهبودی در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که مدت زمان بهبودی گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه شاهد بود(p=(0/00.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج این مطالعه می توان نتیجه گرفت که منیزیم بر روی درمان درماتیت دیاپر کودکان تاثیر خوبی دارد و می توان از این ماده در درمان درماتیت دیاپر کودکان و حتی سایر درماتیت ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کرم منیزیم، راش پوشکی، اطفال
  • شیما هاشمی، فیروزه غضنفری، کبری کرمی، فرزاد فرزین آرا، فرزاد ابراهیم زاده* صفحات 57-66
    زمینه و هدف
    یکی از دغدغه های ذهنی جوامع امروزی، تامین سلامت و بهداشت روانی افراد به خصوص پرستاران است. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با شاخص های محیط کار بر سلامت روان پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر خرم آباد انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این یک مطالعه مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرستاران در بیمارستان مذکور که شامل 433 نفر و نمونه آماری شامل 207 نفر از پرستاران دو بخش بودند که در بیمارستان عشایر با روش نمونه گیری در دسترس و در بیمارستان تامین اجتماعی با روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات عبارت بودند از: پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه سلامت عمومی GHQ و نمره بندی تنش های محیط کار WES که پایایی و روایی آنها تایید شده است. برای آزمودن فرضیات از آزمون t مستقل، تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی استفاده گردید.
    یافته ها
    در تحقیق حاضر 119 زن و 88 مرد مورد مطالعه قرار گرفتند که 43.30 درصد پرستاران در بخش اورژانس و 57/69 درصد در سایر بخش ها مشغول به کار بودند. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که تفاوت معناداری بین میانگین نمرات سلامت روان در پرستاران بخش اورژانس (71.14±19.29) در مقایسه با پرستاران سایر بخش ها (48.13±13.30) وجود ندارد (0.654=p).
    نتیجه گیری
    ن مطالعه نشان می دهد ن در اورژا وی ی را ی ادث ای دو رانشان تجربه کرده اند، تفاوت معنی داری بین اختلالات مرتبط با سلامت روان ناشی از فشار عصبی و روانی محیط کار در پرستاران بخش های اورژانس و غیر اورژانس در رن نشد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، شاخص های محیط کار، پرستاران، بخش اورژانس و غیر اورژانس
  • نسرین دشتی زاده، هاله ساجدی، علی محمد نظری، رضا داورنیا *، محمد شاکرمی صفحات 67-78
    زمینه و هدف
    درمان کوتاه مدت راه حل محور یکی از انواع درمان های متداول در کاهش مشکلات روانشناختی از جمله افسردگی در بین درمانگران و مشاوران خانواده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی درمان کوتاه مدت راه حل محور بر کاهش نشانگان افسردگی زنان طراحی شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و از روش پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بهره گرفته شده است. جامعه این پژوهش شامل کلیه زنانی بودند که با مشکل افسردگی به مرکز همیاران سلامت روان شهر بجنورد تحت نظارت سازمان بهزیستی خراسان شمالی در سال 1392 مراجعه نموده اند و بر اساس مصاحبه بالینی و تشخیصی، افسردگی در مورد آنها تشخیص داده شده بود. با استفاده از نمونه گیری در دسترس، 20 نفر از زنان بعنوان نمونه انتخاب شدند و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه افسردگی بک (Beck) بود که توسط آزمودنی ها در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل گردید. درمان کوتاه مدت راه حل محور در 6 جلسه 5/ 1 ساعته برای آزمودنی های گروه آزمایش برگزار شد اما برای گروه کنترل مداخله ای ارایه نگردید. داده ها با بهره گیری از نرم افزار SPSS و به روش تحلیل کوواریانس تک متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    نتایج کاهش معنادار نمرات افسردگی زنان گروه آزمایش را در مراحل پس آزمون و پیگیری نسبت به گروه کنترل نشان داد. یافته ها حاکی از آن بود که درمان کوتاه مدت راه حل محور باعث کاهش علایم افسردگی زنان گروه مداخله شده و نتایج در دوره پیگیری نیز از ثبات لازم برخوردار بوده است (001/ 0 >P).
    نتیجه گیری
    درمان کوتاه مدت راه حل محور بر کاهش افسردگی موثر است. مشاوران و روان درمانگران می توانند از این رویکرد درمانی موثر و کارآمد جهت حل مشکلات روانشناختی مراجعان بهره ببرند.
    کلیدواژگان: افسردگی، رواندرمانی، تشخیص
  • محمود اخلاقی، غلامرضا شبانیان، پیمان هاشمی، حسین رفیعی* صفحات 79-86
    مقدمه
    تشنج درمانی الکتریکی (ECT) روشی برای درمان برخی از اختلالات سایکولوژیک است. از آنجایی که ECT هنگام بیهوشی عمومی انجام می شود، اکسیژن رسانی به بیماران در حین انجام آن از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعات قبلی نشان داده اند که برخی از بیماران در طول ECT دچار هیپوکسمی می شوند که می تواند سبب ایجاد عوارض جانبی در بیماران گردد. در این مطالعه کارایی دو روش اکسیژن رسانی با آمبوبگ و سیستم نیمه باز مپلسون B برای تهویه بیماران در زمان ECT و تاثیر آن بر اشباع هموگلوبین با اکسیژن با هم مقایسه شده است.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی بالینی یکسو کور، 72 بیمار تحت ECT به دو گروه 36 نفره A و B تقسیم شدند. بیماران در گروه A توسط سیستم مپلسون B و بیماران در گروه B توسط آمبوبگ تهویه شدند. اشباع اکسیژن خون شریانی (SPO2) بیماران توسط دستگاه پالس اکسیمتر در مراحل زمانی «قبل از بیهوشی، پس از القای بیهوشی و انجام پره اکسیژناسیون، پس از اتمام فاز کلونیک تشنج و سپس با فاصله هر یک دقیقه تا 10 دقیقه پس از شوک» اندازه گیری شد.
    نتایج
    در بین بیماران دو گروه از نظر متغیرهای زمینه ای اختلافی دیده نشد (P>0.05). نتایج نشان داد که میزان اشباع هموگلوبین خون شریاتی با اکسیژن در تمامی زمان ها به جز دقیقه هفت و هشت پس از تشنج درمانی الکتریکی در بیمارانی که با سیستم مپلسون B تهویه شده بودند به شکل معناداری از بیمارانی که با آمبوبگ تهویه شده بودند بالاتر بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    استفاده از سیستم مپلسون B برای تهویه بیماران در زمان ECT در مقایسه با آمبوبگ سبب ایجاد هیپوکسمی کمتر در بیماران می گردد.
    کلیدواژگان: تشنج درمانی الکتریکی، سیستم مپلسون B، آمبوبگ، اشباع اکسیژن خون شریانی
|
  • Reza Aghabeigi, Shayesteh Haghighi, Masoomeh Asadi, Sara Adarvishi *, Mohammad Hossein Haghighi Zade, Mosaeb Ghaderi Pages 1-11
    Background And Aim
    needle stick the body، including the problems faced by those working in the operating room with the greatest likelihood of HIV and hepatitis C and B blood-borne، the staff there so The aim of this study was to determine the frequency and causes of injuries from sharp instruments contaminated by blood in the operating room staff at public hospitals in Ahwaz.
    Methods
    This study is a cross-sectional study on Imam Khomeini، Razi، Golestan and Taleghani hospital operating room personnel was performed in 400 subjects. For data collection questionnaire was used. Analyze data using Chi square and T- test، the software was 19spss.
    Results
    Of the 385 patients studied، 92 subject (23. 9%) did not have a history of needle stick، but 293 subject (76. 10%) were needle stick 1 to more than 5 times. From the employee''s perspective، the factors affecting the rush needle stick (61. 5%)، careless partner (39. 0%) and the bustle% (35. 6%) are. The device that creates a needle stick the order of needle stitched (51. 4%)، needle syringe (37. 4%)، scalpel (30. 6%)، respectively. chi-square test showed a significant correlation between gender، mental illness، tremors، vision problems، history، number of shifts per month، number of hours worked per week، educational level، occupation، and other activities at a health center to show the number of needle stick the (P<0. 05).
    Conclusion
    The results of this study showed that more than half of the operating room staffs are faced with a needlestick. Considering the complications and the risk of blood-borne diseases and high rate of injuries in the operating room، Looks development and training classes to prevent these problems is necessary.
    Keywords: operating room staff, infection, injury from needle
  • Fatemeh Allahkarampour, Fatemeh Allahkarampour *, Narjes Pishva, Sareh Keshavarzi Pages 12-22
    Background And Aim
    Since hypoglycemia sequel includes neurologic damage resulting in mental retardation, it requires immediate attention. Due to the risk of hypoglycemia in healthy term infants with inappropriate diet, this study was designed to determine the effectiveness of feeding on blood sugar levels in healthy term infants.
    Methodology
    This clinical trial study was conducted on 85 eligible pregnant women. Samples were randomly assigned to two groups of cases and controls. Three sessions of 90 minutes theoretical and practical classroom training were held in the last month of pregnancy for the cases for a period of one month. Blood samples were taken at 1,3,and6 hours of life and blood sugar levels were recorded in a special form. Then the collected data were analyzed in Statistical Package for the Social Sciences (SPSS,16) using appropriate statistical procedures such as independent t-test, Chi-square, Pearson correlation, Regression and Anova.
    Results
    The highest mean blood glucose was observed in the cases and the lowest blood glucose in the controls. The highest rate of hypoglycemia was observed 3 and 6 hours after birth in the cases. The statistical analysis showed no significant relationship between the qualitative and quantitative demographic variables and the infants, blood sugar levels. Height in newborn within the first 24 hours of life (by controlling other variables) in the p value less than 0.05 showed a significant correlation with hypoglycemia (pvalue= 0.003). The correlation was negative, i.e. an increase of 1 cm in neonates’height reduced the risk of neonatal hypoglycemia up to 40%.
    Conclusion
    The correct method of breastfeeding significantly increased the blood glucose in healthy term infants and reduced the incidence of hypoglycemia in them. Therefore, despite the ongoing trainings in breastfeeding, further training sessions are needed for proper breastfeeding in pregnant and primiparous women. So paying attention to the low plasma glucose levels in the absence of proper breastfeeding in term infants is recommended.
    Keywords: healthy term infants, infant's blood glucose, proper breastfeeding
  • Solmaz Heidaryfard, Sedigheh Amir Ali Akbari *, Faraz Mojab, Nezhat Shakeri Pages 23-31
    Background And Aims
    Labor pain relief is one of the challenges in health care systems in the most countries and is the main goal in midwifery cares. This study aimed to investigate the Effect of Matricaria Camomilla Aroma on Severity of first stage Labor Pain in primiparous women in Abhar Emdadi hospital, 2013.
    Methods
    This study was a randomized clinical trial carried out on 130 eligible primiparous women (65 in intervention and 65 in control group) at Emdadi hospital of Abhar. In the aroma therapy group gauze were soaked in 2 drop of Matrica Camomilla water and in the control group gauze were soaked in 2 drop of distilled water and attached to the women's collars. Pain severity was measured in first and after intervention in 3-4, 5-7, and 8-10 centimeter dilatations. Data were collected by demographic and obstetrics questionnaire, observation and exam checklist and the numeral scale of pain measurement.
    Results
    The mean pain severity score after the intervention in 3-4 cm (5/75 1/99), 5-7cm (7/84 1/52) and 8-10cm (8/55 1/22) decreased significantly compared with control group in dilatation 3-4 cm (6/93 1/96), 5-7 cm (9/41 0/63) and 8-10 cm (9/8 0/40). (p<0/005).
    Conclusion
    The findings of the study revealed that aroma therapy using Matrica Camomilla water alleviates the labor pain. More research for uses Matrica Camomilla to reduce the labor pain is recommended.
    Keywords: Matrica camomilla, labour pain, complementary medicine, medicinal plants, Aromatherapy
  • Shahla Mohammadi Rizi, Soheila Mohammadi Rizi *, Marjan Mohammadi Rizi Pages 32-39
    Background and Aim
    Since, employing new training methods is necessary for enhancing medical students` skills so the aim of this study was to determination of the effectiveness of the 4-stage approach compared to traditional clinical teaching among midwifery student's about delivery management skills. Methods and Material: This was an experimental study, performed in 30 midwifery students (15 students in each group) in 2013-2014 in Isfahan University of Medical Sciences. At first, their delivery management skills were evaluated with an standard checklist then the first group participated in(case) 4-stage approach and the second one participated in (control)traditional clinical teaching. Their delivery management skills were re-evaluated by standard checklist after the course. The collected data was analyzed using SPSS v14 and independent t-test and paired test. The significant level was considered less than 0.05.
    Results
    The findings of independent t test did not show any significant difference between skills scores of two groups before intervention while a statistically significant difference was observed in after intervention between the scores of two groups (p=.001). Paired t test showed a statistically significant difference in skills score in two group after intervention Four-stage teaching technique and traditional group respectively (p=.013, p=.003). Also rate of skills increased in Four-stage teaching technique group and traditional group was 77% and 12% (p=.006).
    Conclusion
    Four-stage teaching technique can be increased delivery management skills levels in midwifery students. So, the conduction of this educational model is recommended as an effective learning. In delivery management skills.
    Keywords: Delivery, midwifery, teaching, skill, Student, Iran
  • Nouroldin Biranvand, Hossin Komili, Heshmatolah Heydari * Pages 40-49
    Background
    Nursing is a stressful profession. Perception of how coping to stress is crucial to management of stress. then aim to this study was determine relationship between emotional intelligence and coping style to stress in nurses. Method and material: In this cross-sectional analytic study, 90 people of employed nurses in the educational hospitals in jondishapour university of medical sciences were selected to using multi stage method. Data collected by standard questioners, such as emotional Intelligence Questionnaire Bar- On and Andler- Parker’s coping strategies to stressful situation and to self-playing method. Then data analyzed to spss software with descriptive and inferential statistics such as person relationship confidence, independent t test and one- way ANOVA.
    Results
    In front to the stress 74.5% of cases used problem-oriented coping strategies. both Cases to lower age and employment of service reached higher emotional intelligence score and that was significant statistically (p < 0.05). Pearson correlation coefficient indicates a meaningful positive correlation between emotional intelligence and problem-oriented coping strategies (r= 0.628 p<0.001). Pearson correlation coefficient had meaningful negative correlation (r = - 0.411) between the emotional intelligence and emotion- oriented coping strategies (p<0.001). Pearson correlation coefficient don’t have meaningful correlation between emotional intelligence and avoid-oriented coping strategies (p<0.778).
    Conclusion
    emotional intelligence is correlative with copying of stress in nurses and need the manager of continues training encourage problem-oriented coping strategies.
    Keywords: Emotional intelligence, stress, coping strategies, nurses
  • Zahra Keivani Hafshejani* Pages 50-56
    Background And Aim
    Diaper dermatitis is said an inflammation of the superfacial layers of the skin in the area of the perineum, buttocks, lower abdomen. in some studies, magnesium as an anti-inflammatory agent, has been named. This study examined the impact of using magnesium cream treat diaper rash is done.
    Methods
    In a clinical trial study, 64 children under two years of age with Diapr dermatitis referred to the pediatric department of Hajar hospital were recruited through random sampling. Patients were randomly divided into two groups of 32 each. The first group received calendula cream magnesium compound and the second group received a single calendula cream. Recovery time in the two groups were compared.
    Result
    The results showed that the healing time for the intervention group was significantly lower than the control group p = (0/00).Conclution:Based on these results it can be concluded that magnesium has a great impact on the treatment of dermatitis Diapr children can be children and even the rest of the material in the treatment of atopic dermatitis Diapr used.
    Keywords: magnesium cream, diaper rash, pediatric
  • Shima Hashemi, Firoozeh Ghazanfari, Kobra Karami, Farzad Farzinara, Farzad Ebrahimzadeh* Pages 57-66
    Background And Aim
    One of the challenges of modern society is to provide mental health especially in nurses. This study aimed to investigate the effect of environmental index on mental health in nurses working in emergency and non emergency wards in Khorramabad hospitals.
    Methods
    This is a correlational study. The population consisted of all nurses in the hospital, which included 433 patients. The sample included 207 nurses with sampling in Ashayer hospital and census method in Tamin Ejtemaee hospital. Data collection included: Demografic Questionnaire, The General Health Questionnaire (GHQ), Work Environment Scale (WES) validity and reliability are prooven. Data were analysed by test t Independent, one-way ANOVA test and the Spearman correlation.
    Results
    In this study, 119 women and 88 men were studied that 43.30% of nurses were working in the emergency department and 57.69 percent were working in other parts. T tests showed a significant difference between the means of the independent mental health nurses in the emergency department 71.14 ± 19.29 compared to nurses in other sectors 48.13 ± 13.30) (p=0.654).
    Conclusion
    Based on the results, however employees in emergency wards experience more trouma due to their job history, there was no significant meaning between mental health disorders and psychological stress in nurse working in emergency and non-emergency wards.
    Keywords: Mental health, Environmental index, Nurses, emergency, non, emergency wards
  • Nasrin Dashtizadeh, Haleh Sajedi, Alimohammad Nazari, Reza Davarniya *, Mohammad Shakarami Pages 67-78
    Background And Aim
    Solution-focused brief therapy is one of the common therapies effective in reducing psychological problems such as depression among therapists and family counselors. The present research was conducted by the aim of investigating the effectiveness of solution-focused brief therapy on reducing symptoms of depression in women.
    Methods
    The present research has a semi-experimental design, in which the method of pretest-posttest and follow-up with control group has been used. The population of the present research included all the women who had depression problem and visited the center of counseling and mental health in Bojnourd city, under supervision of north Khorasan welfare organization, in 2013 and depression was diagnosed for them based on clinical and diagnostic interview. By using available sampling method, 20 of those women were selected as the study sample, then, through random assignment, they were placed in two groups of control and experiment. The research tool was Beck Depression Inventory that was completed by the participants in three phases of pretest, posttest, and follow-up. Solution-focused brief therapy was held in 6 sessions of 1.5-hour in groups for the experiment group, but the control group received no intervention. Data were analyzed through SPSS and by using univariate covariance analysis method.
    Results
    The results indicated a significant reduction in depression scores in women of the experiment group in posttest and follow-up phases in relation to the control group. Findings suggested that solution-focused brief therapy has led to reduction in depression symptoms of the women in the experiment group and the results also have been consistent enough in the follow-up phase (P<0.001).
    Conclusion
    Solution-focused brief therapy is effective in reducing depression. Counselors and psychotherapists can use this effective therapeutic approach for solving psychological problems of clients.
    Keywords: Depression, Psychotherapy, Diagnosis
  • Akhlaghi M., Shabanian Ghr, Hashemi P., Rafiei H.* Pages 79-86
    Background And Aim
    Electro Convulsive Therapy (ECT) is one method for treatment of some psychiatric disorders. Because ETC performed during general anesthesia, oxygen therapy during ETC have an important role. Previous studies showed that some patients experience hypoxemia during ETC that could cause side effect in patients. In this study effectiveness of two ventilation methods (bag mask ventilation and semi close Mapelson circuit B) during ETC and effect of these two methods on patients O2 saturation were compared.
    Methods
    In a single-blind randomized controlled trial 72 patients under ECT were randomly assigned into two groups A and B. While patients in group A were ventilated wit Mapelson B and patients in group B ventilated with bag mask ventilation. Patients O2 saturation were measured in times “before anesthesia, after anesthesia induction, after colonic phase of seizure, and every one minute to ten minute after seizure” with using pulse oximetry apparatus.
    Results
    Demographics variable were similar between groups (p>0.05). Results showed that level of O2 saturation were higher significantly in all time in patients in group A (Patients who were ventilated with Mapelson B circuit in compared to patients in group B except 7 and 8 minute after seizure (p<0.05).
    Conclusion
    Rate of hypoxemia during ETC decreased with using Mapelson B ventilation circuit in compared to use bag mask ventilation.
    Keywords: Electro Convulsive Therapy_Mapelson B ventilation circuit_bag mask ventilation_O2 saturation