فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:7 Issue: 3, 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/09/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی محسنی* ، بابک هادیان ، فرزاد ابراهیم زاده صفحات 180-185
    زمینه و هدف بیماران
    همودیالیزی، درد ناشی از استفاده مکرر از سوزن های عروقی را به عنوان شدیدترین استرس حاصل از روند درمان و بزرگ ترین دغدغه زندگی خود می دانند. این درد می تواند باعث ایجاد تغییرات همودینامیک در ابتدای فرایند همودیالیز شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پماد بی حسی املا بر تغییرات همودینامیک حین کانولاسیون فیستول در بیماران همودیالیزی طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    مطالعه به روش کار آزمایی بالینی روی 50 بیمار تحت درمان با همودیالیز در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد 1392 انجام شد. بیماران پس از ورود به مطالعه به صورت تصادفی به دو گروه املا و پلاسبو تقسیم شدند. تغییرات همودینامیک در دو گروه، در دو نوبت قبل و بعد از کانولاسیون فیستول اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تست تی مستقل با استفاده از نسخه 19 نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
      بین دو گروه از لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی و مدت استفاده از فیستول تفاوت معناداری وجود نداشت (P>0/05). متغیرهای همودینامیک (فشار خون سیستول، دیاستول و تعداد نبض) قبل از کانولاسیون در هر دو گروه معنادار نبود (P>0/05). فشارخون سیستول و تعداد نبض در گروه پلاسبو نسبت به گروه املا بعد از کانولاسیون فیستول افزایش معناداری داشت. (P<0/001)
    نتیجه گیری
      استفاده از پماد املا به عنوان روشی آسان و با قابلیت کاربرد خود بیمار، با کاهش درد حین کانولاسیون فیستول بیماران همودیالیزی، موجب ثبات همودینامیک، در زمان شروع همودیالیز می شود.
    کلیدواژگان: پماد املا، تغییرات همودینامیک، کانولاسیون، فیستول، همودیالیز
  • محمد طحان *، محمد آخرتی ایوری ، الهه آهنگری صفحات 186-192
    زمینه و هدف
    سرطان یکی از بیماری های شایع و در حال افزایش است که حجم زیادی از تلاش های نظام های مراقبتی را به خود اختصاص داده است. استرس، اضطراب و افسردگی از مشکلات عمده بیماران مبتلا به سرطان است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی موسیقی درمانی بر استرس، اضطراب و افسردگی بیماران سرطانی انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری را همه افراد مبتلا به سرطان تشکیل دادند که برای درمان در بیمارستان ولیعصر بیرجند بستری بودند. از این تعداد 40 نفر (20 مرد و 20 زن) به صورت نمونه گیری دردسترس، انتخاب و به طور کاملا تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 20 نفر که شامل 10 نفر زن و 10 نفر مرد) قرار گرفتند. در ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شد. سپس گروه آزمایش مداخله موسیقی درمانی (به مدت 6 روز و هر روز نیم ساعت) دریافت کرد و در پایان هر دو گروه مجددا به ابزار تحقیق پاسخ دادند (پس آزمون). ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسش نامه استرس و فشار روانی داس (21 سوالی) بود. داده ها با نسخه 22 نرم افزار SPSS و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد موسیقی درمانی بر استرس، اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به سرطان موثر است.
    نتیجه گیری
    باید به روش های غیردارویی مثل موسیقی درمانی در برنامه آموزشی کادر پزشکی توجه شود و به عنوان بخشی از درمان در بخش های بیمارستانی، به خصوص بخش های ویژه از آن استفاده شود.
    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، بیماران سرطانی، موسیقی درمانی
  • زینب خالدیان ، سارا عابدیان* ، راضیه احسانی صفحات 194-201
    زمینه و هدف
    دوران حاملگی بحرانی موقعیتی است و در مواردی که به خوبی مدیریت نشود، استرس زیادی به مادر و اطرافیان او وارد می کند. این مقاله تاثیر کلاس های آمادگی برای زایمان را در زنان باردار بررسی کرده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی از نوع تحقیقات سیستم بهداشتی انجام شد. در این پژوهش 80 زن باردار به صورت تصادفی وارد پژوهش شدند. این زنان به مدت 8 جلسه 1 /5ساعته در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کردند. در ابتدا قبل از برگزاری اولین جلسه کلاس ها و سپس بعد از پایان آخرین جلسه، افراد شرکت کننده در پژوهش پرسش نامه را تکمیل کردند. پرسش نامه شامل مشخصات فردی، پرسش نامه اضطراب اشپیل برگر و انتخاب نوع زایمان بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی زوج و کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره اضطراب در زنان باردار تحت مداخله، قبل از مطالعه 5/17±86/7 بود و بعد از پایان مطالعه به 7/54±72/5 رسید. آزمون تی زوج نشان داد این کاهش معنادار بود 0/001> p
    68/4درصد زنان باردار قبل از مطالعه زایمان طبیعی را انتخاب کرده بودند که بعد از اتمام مطالعه این میزان به 82/3 رسید. آزمون کای اسکوئر نشان داد این کاهش نیز معنادار بود (0/001>P).
    نتیجه گیری
    کلاس های آمادگی برای زایمان می تواند منجر به کاهش اضطراب و افزایش انتخاب زایمان طبیعی در زنان باردار شود. با توجه به موثر بودن کلاس های آمادگی برای زایمان در مثبت شدن مفاهیم ذهنی افراد، توجه ویژه به این گونه کلاس ها در زنان باردار باید بیش از پیش مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دوران بارداری، کلاس های آمادگی برای زایمان، اضطراب، روش زایمان
  • راضیه سادات بهادر* ، عصمت نوحی ، سکینه سبزواری صفحات 202-209
    زمینه و هدف
    انسان ها با قدرت اندیشه انتقادی به دنیا نمی آیند و این قابلیت را به طور طبیعی بیش از اندازه ای که برای زنده ماندن نیاز دارند، کسب نمی کنند. بسیاری از انسان ها هیچ گاه آن را یاد نمی گیرند. در حالی که این روش به سادگی با استفاده از مربیان خبره آموزش داده می شود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش فرایند پرستاری بر کیفیت مراقبت پرستاری و تفکر انتقادی دانشجویان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تجربی روی 40 نفر از دانشجویان ترم سه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی جیرفت انجام شد که به طور تصادفی به دو گروه 20 نفری مداخله و کنترل تقسیم شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه مربوط به اطلاعات جمعیت شناختی، کیفیت مراقبت پرستاری و تفکر انتقادی بود. کارگاه آموزشی فرایند پرستاری مبتنی بر تفکر انتقادی در سه روز در گروه آزمون اجرا شد. نمره تفکر انتقادی دانشجویان و کیفیت مراقبت از دید بیماران قبل و بعد از مداخله در دو گروه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    بین نمره تفکر انتقادی و کیفیت مراقبت پرستاری در گروه مداخله و کنترل، قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت. نتایج بیانگر اختلاف معنی دار آماری در میزان نمره تفکر انتقادی بین گروه مداخله (3/35±39/99) و کنترل (2/3±24/19) و نمره کیفیت مراقبت در گروه مداخله (3/4±37/56) و کنترل (2/2±83/25) بعد از اجرای مداخله بود. میانگین نمره تفکر انتقادی و کیفیت مراقبت پرستاری در گروه مداخله بعد از اجرای کارگاه آموزشی افزایش چشمگیری پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    از آنجا که اجرای کارگاه آموزشی توانسته است تفکر انتقادی و کیفیت مراقبت پرستاری را افزایش دهد؛ بنابراین، می توان گفت، تغییر در فرایند آموزش و به کار گیری تفکر انتقادی در محوری ترین کار پرستار، یعنی فرایند پرستاری، دانشجویان و پرستاران را قادر می کند تا مراقبت پرستاری را با کیفیت بهتری انجام دهند.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، کیفیت مراقبت، آموزش، فرایند پرستاری
  • حجت روحی بروجنی ، هدایتاللهلله گانی، فاطمه دریس ، فاطمه ایزدپناه * صفحات 210-217
    زمینه و هدف
    خطاهای دارویی از جمله خطاهای غیر قابل بخشش انسانی است و نبود مطالعات آماری کشوری، بومی شناسی و سرباز زدن از گزارش خطاهای دارویی، از جمله چالش های فرا روی این حوزه است و شناسایی آن ها برای ارائه راهکارهای مقابله با ایجاد یا بروز مجدد، ضروری است. هدف از انجام این مطالعه، نظرسنجی ازکادر پرستاری، پزشکی و پیراپزشکی در بیمارستان های استان چهارمحال و بختیاری درباره علل و عوامل موجد خطاهای دارویی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 91 نفر کادر پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی شرکت کردند و در کارگاه دو روزه خطاهای دارویی که در اردیبهشت 1396 برگزار شد به صورت تصادفی، به 8 گروه 10 نفری و یک گروه 11نفری تقسیم شدند و از آن ها خواسته شد، خطاهای دارویی را لیست کنند. سپس در قالب پرسش نامه لیکرت 5 گزینه ای که روایی و پایایی آن تایید شده بود، خطاها درج شد و در اختیار افراد قرارگرفت. داده ها با نسخه 16 نرم افزار SPSS آنالیز شد.
    یافته ها
    فراوانی خطاهای بدخطی (83/3 درصد) ، بدخلقی (65/9 درصد) ، خستگی بیش از حد پزشک (56/8 درصد) ، ناآشنایی نیرو های جدید با شرایط نگهداری دارو (59/3 درصد) ، محاسبات دارویی (58/2 درصد) ، تجویز دارو (55/6 درصد) ، تطابق نداشتن آموخته های فارماکولوژی با شرح وظایف دارویی (58/1 درصد) ، اشراف نداشتن داروساز به مطالب علمی (58 درصد) ، دسترسی به داروساز در سه شیفت (52/5 درصد) ، راند دارویی (59/8 درصد) ، تشابه شکل ظاهری داروها (56/8 درصد) و خطاهای همراه بیمار (79/3 درصد) اهمیت زیاد و بسیار زیاد معنی داری داشت و در هر بخش فراوانی و علل وقوع خطاهای دارویی، متفاوت بود (P<0/05).
    نتیجه گیری
    شناخت عوامل موجد خطاهای دارویی در هر بخش و بیمارستان، آموزش مداوم پرستار، پزشک و داروساز بیمارستانی می تواند در جلوگیری از وقوع خطاهای دارویی کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: خطاهای دارویی، داروساز، پزشک، پرستار
  • منیژه ترابی ، فاطمه علی اکبری* ، فرشته آیین ، فاطمه دریس صفحات 218-225
    زمینه و هدف
    تعبیه ضربان ساز دائم یکی از روش های مهم در کنترل و درمان آریتمی ها و بیماری های سیستم هدایتی قلب است. این روش عوارض روحی و جسمی زیادی برای بیماران ایجاد می کند که بر کیفیت زندگی آنان تاثیر می گذارد. یادگیری رفتارهای خودمراقبتی بر اساس الگوی توانمندسازی خانواده محور از جمله روش های موثر در افزایش کیفیت زندگی است؛ بنابراین مطالعه اخیر با هدف بررسی تاثیر این مداخله بر کیفیت زندگی بیمارانی انجام شد که ضربان ساز دارند.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه کار آزمایی بالینی شاهد دار تصادفی سازی شده بوده است که روی 70 بیمار دارای دستگاه ضربان ساز قلبی بیمارستان شهیدچمران اصفهان در سال 1396 انجام شد. داده های پژوهش با استفاده از پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه بررسی کیفیت زندگی SF-36، جمع آوری و با استفاده از نسخه 18 نرم افزار SPSS و آزمون های آماری از قبیل تی زوج و تی مستقل و تحلیل واریانس داده های مکرر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    مقایسه نمرات کسب شده گروه های کنترل و آزمایش در هشت حیطه کیفیت زندگی قبل و بعد از مطالعه نشان داد انجام مداخله الگوی توانمند سازی خانواده محور در هفت حیطه منجر به افزایش نمرات کسب شده در گروه آزمایش شده است و شاخص کلی کیفیت زندگی را به طور معنا داری افزایش داده است، اما در گروه کنترل این تغییرات معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    هم راستا با دیگر مطالعات انجام شده در این زمینه نتایج مطالعه اخیر نشان داد اجرای روش آموزشی مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور می تواند با مشارکت و محوریت بیمار و خانواده نقش مهمی در درپیش گرفتن رفتارهای صحیح بهداشتی و کسب استقلال بیمارانی داشته باشد که ضربان ساز دائم دارند و می توان با اجرای این الگو در بیماران مزمن سطح سلامت جامعه را بیشتر کرد.
    کلیدواژگان: برنامه خودمراقبتی، الگوی توانمندسازی خانواده محور، کیفیت زندگی، بیماران دارای ضربان ساز دائم
  • محمد بخشی ، شهرام براز *، عبدالعلی شریعتی ، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 226-233
    زمینه و هدف
    یکی از اهداف قانون ارتقای بهره وری کارکنان بالینی، کاهش خطاهای بالینی پرستاری بوده است. از جمله مهم ترین علل خطاهای بالینی، خستگی پرستاران در شیفت شب است؛ بنابراین این مطالعه با هدف بررسی ارتباط اجرای قانون ارتقای بهره وری با بروز خطاهای بالینی پرستاران در شیفت شب در بیمارستان دکتر گنجویان دزفول در سال 1396 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، پرونده های مربوط به خطاهای بالینی پرستاران شیفت شب ثبت شده مربوط به سال های 1392 تا 1395 (از زمان اجرای قانون ارتقای بهره وری) و همچنین سال های 1388 تا 1391 (قبل ازاجرای قانون ارتقای بهره وری) بررسی شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و چک لیست خطاهای بالینی بودند. داده ها با استفاده از نسخه 22 نرم افزار آماری SPSS و آزمون کای اسکوئر و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد کل خطاهای بالینی ثبت شده در شیفت شب در ابعاد دارویی، تشخیصی، مراقبتی، درمانی و آزمایشگاهی در چهار سال قبل از اجرای قانون ارتقای بهره وری 318 مورد بود که در چهار سال اجرای قانون ارتقای بهره وری به 746 مورد افزایش پیدا کرد. تعداد کل خطاهای بالینی نسبت به مراجعان بیمار نشان داد نسبت شانس قبل از اجرای قانون ارتقای بهره وری نسبت به بعد از اجرای قانون ارتقای بهره وری 0/72 و نسبت شانس بعد از اجرای قانون ارتقای بهره وری بالینی نسبت به قبل از اجرای قانون ارتقای بهره وری 1/38 است. تعداد کل خطاهای بالینی نسبت به تعداد پرستار نشان داد نسبت شانس قبل از اجرای قانون ارتقای بهره وری نسبت به بعد از اجرای قانون ارتقای بهره وری 0/195 و نسبت شانس بعد از اجرای قانون ارتقای بهره وری نسبت به قبل از اجرای قانون ارتقای بهره وری 5/12 است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با اجرای قانون ارتقای بهره وری و درنظر گرفتن پاداش برای گزارش شفاف خطاهای بالینی، تعداد خودگزارشی خطاهای بالینی بعد از اجرای قانون ارتقای بهره وری افزایش داشته است.
    کلیدواژگان: قانون ارتقای بهره وری، خطاهای بالینی، پرستاران، شیفت شب
|
  • Mahdi Mohseni *, Babak Hadian , Farzad Ebrahim Zadeh Pages 180-185
    Background and Aims
    Patients undergoing hemodialysis report the pain of repeated insertion of vascular needles as the most stressful condition in the treatment process and the greatest concern in their lives. This pain can cause hemodynamic changes before the hemodialysis process. This study was conducted to determine the numbness effect of EMLA cream on hemodynamic changes during fistula cannulation in patients under dialysis.
    Methods
    This study is a clinical trial conducted on 50 patients undergoing dialysis in Khorramabad Shohada Hospital in 2013. The patients were randomly divided into two groups (spelling) and (placebo) after entering the study. Hemodynamic changes were measured in two groups before and after fistula cannulation. In order to analyze the data, SPSS version 19 was used.
    Results
    There was no significant difference between two groups in terms of demographic variables and duration of using fistula (P>0.05). The hemodynamic parameters (systolic, diastolic blood pressure and pulse rates) were not significantly different between groups before cannulation (P>0.05). The systolic blood pressure and pulse rate in the placebo group were significantly higher than the EMLA group after fistula cannulation (P<0.001).
    Conclusion
    Application of EMLA cream as an easy method reduces pain during fistula cannulation in patients under hemodialysis and provides hemodynamic stability at the onset of hemodialysis.
    Keywords: EMLA cream, Hemodynamic, Cannulation, Fistula, Hemodialysis
  • Mohammad Tahan *, Mahmoud Akherati Evari , Elahe Ahangri Pages 186-192
    Background and Aims
    Cancer is one of the prevalent diseases that allocates a large part of the resources of the health care system. Stress, anxiety, and depression are major problems in patients with cancer. Therefore, the present study was conducted to investigate the effectiveness of music therapy on stress, anxiety, and depression in patients with cancer.
    Methods
    This research was a quasi-experimental study with pre-test and post-test and control group. The statistical population consisted of all patients with cancer admitted for treatment in Valiasr Hospital in Birjand City, Iran, in 2017. Out of them, 40 people (20 men and 20 women) were selected by sampling method and randomly divided into experimental and control groups (each group included 20 patients; 10 women and 10 men). Initially, both groups were pre-tested. Then, the experimental group received music therapy (for 6 days, half an hour per day). At the end of the study, both groups responded to the research instrument (post-test). The study instrument was DOS Stress and stress questionnaire (21 questions). The obtained data were analyzed by analysis of covariance in SPSS V.22.
    Results
    The results showed that music therapy is effective on lowering stress, anxiety and depression in patients with cancer.
    Conclusion
    Non-medical methods such as music therapy should be considered in the medical staff training program and also be considered as part of the treatment in all hospital patients, especially in special departments.
    Keywords: Stress, Anxiety, Depression, Cancer patients, Music therapy
  • Zeinab Khaledian , Sara Abedian *, Razieh Ehsani Pages 194-201
    Background and Aims
     Pregnancy is a situational crisis and in poor-managed cases, the resulting stress is great for the mother and her relatives. This study aimed to examine the effects of pregnancy classes on pregnant women.
    Methods
     This was a descriptive-correlational research. In this study, 80 pregnant women were selected from Semnan clinics, Semnan, Iran and entered the study. At first, their anxiety was assessed with the questionnaire and then they were participated in pregnancy classes. These classes were held for 8 sessions of 1.5 hours each. After the end of the eighth session, the participants completed the questionnaire again. The study questionnaire consisted of three sections: demographic characteristics, the Spielberger anxiety inventory, and the type of delivery selection. The data were analyzed by paired t test and Chi-square test in SPSS.
    Results
     The Paired t test showed significant decrease in anxiety Mean±SD score in pregnant women from 86.7±5.17 before the study to 72.5±7.54 after the intervention (P˂0.001). The Chi-square test revealed that before the study, 68.4% of the pregnant women chose a normal vaginal delivery, but after completing the study, this rate reached 82.3% that was a significant decrease (P˂0.001).
    Conclusion
     Pregnancy classes can reduce the anxiety and increase the choice of normal vaginal delivery in pregnant women. Considering the effectiveness of pregnancy classes, especially with regard to its resulting positive mental concepts, special attention should be paid to hold these classes for pregnant women.
    Keywords: Pregnancy period, Pregnancy classes, Anxiety, Type of delivery
  • Raziyeh Sadat Bahador *, Esmat Nouhi , Sakineh Sabzevari Pages 202-209
    Background and Aims
    Human beings are not born with critical thinking, and do not acquire this ability to naturally meet their demands to survive. Even, many people never try to learn it. However, critical thinking is easily taught by qualified educators. The aim of this study was to investigate the effect of nursing process on the quality of nursing care and critical thinking of students.
    Methods
    This quasi-experimental study was performed on 40 nursing students who were randomly divided into two groups of intervention and control groups (20 in each group). The research instrument was demographic information, quality of nursing care and critical thinking questionnaire. The nursing process workshop was held for two days for the experimental group. The critical thinking score of students and the quality of nursing care before and after the intervention were assessed in two groups.
    Results
    There was no significant difference between the mean score of critical thinking and the quality of nursing care in the intervention and control groups before the intervention. The results showed a statistically significant difference in the Mean±SD score of critical thinking between the intervention group (39.99±3.35) and control (24.19±2.3) groups and the quality of care Mean±SD score in the intervention group (37.56±3.4) and control (83.25±2.2) after the intervention. The mean score of critical thinking and nursing care quality in the intervention group after the implementation of the workshop increased significantly.
    Conclusion
    Since the workshop was able to increase the critical thinking and quality of nursing care, the change in the educational process and use of critical thinking in the nursing process, enables nursing students to carry out nursing care with better quality.
    Keywords: Critical thinking, Quality of care, Education, Nursing process
  • Hojjat Rouhi, Boroujeni , Hedayatallah Lalehgani , Fatemeh Deris , Fatemeh Izadpanah * Pages 210-217
    Background and Aims
    Drug error is one of the unforgivable human errors. Challenges such as lack of national statistics and refuse of drug errors report are more important and its recognition is a must. The aim of this study was to evaluate nurses, pharmacologists, and doctors’ attitude toward medication errors, including factors that may contribute to errors, barriers to reporting them, and possible preventive measures.
    Methods
    In this descriptive analytic study in December 2017, a survey was conducted of 91 Nurses, pharmacologists, doctors working on medical wards at an educational hospital in Chaharmahal and Bakhtiari Province in Iran. The study data were collected by a self-report questionnaire. The obtained data were analyzed in SPSS V. 16.
    Results
    The commonest identified causes of medication errors were doctors’ illegible handwriting, nurses’ tiredness, and distraction or interruption while administering the prescribed drugs. According to the study participants, the most important reasons for not reporting errors were the administration system and fear of being blamed.
    Conclusion
    The introduction of hospital policies and implementing structured protocols on drug administration may decrease medication errors. It is also helpful to start preventive strategies such as holding regular education sessions in pharmacology and numeracy.
    Keywords: Drug errors, Pharmacologist, Doctor, Nurse
  • Manije Torabi , Fatemeh AliAkbari *, Fereshte Aien , Fatemeh Deriss Pages 218-225
    Background and Aims
    Permanent pacemaker implantation is one of the significant procedures for controlling and treating arrhythmias and cardiac conductive diseases. However, this method may create many physical and psychological complications for the patients and affect their quality of life. Learning self-care behaviors based on family-centered empowerment model is one of the effective methods for improving the quality of life. This study aimed to assess the effect of family-centered care on the quality of life of the patients with pacemaker implants.
    Methods
    This study was a clinical trial conducted on 70 patients with pacemaker in Chamran Hospital in Isfahan City, Iran. The study data were collected using the SF-36 QoL questionnaire. The obtained data were analyzed using statistical tests such as the Independent t test and repeated measures of analysis of variance in SPSS V. 23.
    Results
    Comparing the scores obtained from the control and intervention groups in the eight areas of quality of life before and after the study revealed that the intervention of the family-centered empowerment model resulted in increased scores in seven areas and accordingly the overall quality of life. However, these changes were not significant in the control group.
    Conclusion
    In line with other relevant studies, the results of the recent study indicate that the training based on the family-centered empowerment model can play an important role in the adoption of proper health behaviors and independence of the patients with permanent pacemakers. In sum, by implementing this model, the health of the patients with chronic diseases can be improved.
    Keywords: Self-care model, Family-centered care model, Quality of Life, Patient with pacemaker
  • Mohammad Bakhshi , Shahram Baraz *, Abdolalai Shariati , MohammadHosein Haghighizadeh Pages 226-233
    Background and Aims
    One of the goals of "Improving Productivity of Clinical Staffs’ Law" was to reduce the clinical nursing errors. Nurses' fatigue is one of the most important causes of clinical errors in night shifts. This study aimed to study "Improving Productivity of Clinical Staffs’ Law" and clinical errors in nurses working in night shifts in Ganjavian Hospital of Dezful, Dezful City, Iran, in 2017.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, records of nurses' clinical errors in the night shifts from 1992 to 1995 (since the enforcement of the "Improving Productivity of Clinical Staffs’ Law"), as well as the years 1988 to 1991 (before the "Improving Productivity of Clinical Staffs’ Law”) were checked out. The study data were collected using a demographic questionnaire and clinical errors checklist. The obtained data were analyzed using Chi-square test in SPSS version 22.
    Results
    The total number of clinical errors recorded in the night shift in terms of drug, diagnostic, care-therapeutic and laboratory aspects was 318 cases before the implementation of the health promotion plan. This figure increased to 746 in 4 years. The total number of clinical errors in comparison with the patients' numbers showed that the odds ratio before the implementation of the development plan was 0.72 and after the implementation of the plan and the risk of chance after the implementation of the development plan is equal to 1.38 before the implementation of the plan. The total number of clinical errors in relation to the number of nurses showed that the risk of risk before the implementation of the development plan was equal to 0.195 after the implementation of the transformation plan and the risk of the risk after the implementation of the plan to develop before the implementation of the plan is 5.12.
    Conclusion
    Results showed that the implementation of the development plan and consideration of the reward for the transparent report of clinical errors increased the number of reports of clinical errors.
    Keywords: Rule of productivity promotion, Clinical errors, Nurses, Night shift