فهرست مطالب

Journal of Multidisciplinary Care
Volume:5 Issue: 1, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/01/21
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سوره خاکی *، سیمین اسمعیل پورزنجانی، سهیلا مشعوف صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    توصیه روز افزون کیفیت گرایی در خدمات بهداشتی، محصول بازخورد مداوم انتظارات بیماران از نحوه ارائه خدمات می باشد. هرچند اکثر پرستاران از ابعاد اخلاقی کار پرستاری مطلع اند، اما نگرانی در به فعل رساندن آن در بالین بیماران می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه رعایت آیین اخلاق حرفه ای با کیفیت مراقبت از دیدگاه بیماران انجام گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی در سال 1394 - 1393 با مشارکت 210 بیمار بستری در بخشهای مختلف 5 بیمارستان وابسته به دانشگاه شهید بهشتی در تهران بر اساس نمونه گیری در دسترس انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته آیین اخلاق پرستاری ایران و پرسشنامه استاندارد کیفیت مراقبت کوال پکس جمع آوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه ها تایید شد. داده ها با نرم افزار spss -20 و آمار توصیفی و استنباطی (اسپیرمن) تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس یافته ها، 4/37% بیماران کیفیت مراقبت های پرستاری را در بعد روانی اجتماعی، 8/38% در بعد فیزیکی و 3/41% در بعد ارتباطی مطلوب ارزیابی کردند. 73/48% بیماران نیز عملکرد پرستاران به آئین اخلاق پرستاری را در سطح خوب ارزیابی کردند. همچنین بین میزان رعایت آیین اخلاق و کیفیت مراقبت رابطه معناداری وجود نداشت (068/0p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج بایستی استانداردهای اخلاق و کیفیت مراقبت با رویکرد مددجومحوری مورد ارزیابی قرار گیرد. لذا اتخاذ تدابیری جهت تدوین برنامه های آموزشی در زمینه اهمیت رعایت اخلاق توسط پرستاران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، کیفیت مراقبت، پرستاران، بیماران
  • نظام هاشمی، غیورباغبانی سیدمرتضی، غلامرضا خدیوی، فریده هاشمیان نژاد، جمال عاشوری* صفحات 12-22
    زمینه و هدف
    درمان شناختی رفتاری و طرحواره درمانی به عنوان دو روش رایج در ارتقاء شادکامی و سلامت روان شناخته شدند. این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری و طرحواره درمانی در بهبود شادکامی و سلامت روان دانشجویان پرستاری مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش همه دانشجویان دختر پرستاری مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال 1393 بودند. از میان آنان 45 دانشجوی دختر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه (هر گروه 15 دانشجو) شامل گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه های آزمایش 10 جلسه (هر جلسه 70 دقیقه) با روش های درمان شناختی رفتاری و طرحواره درمانی آموزش دیدند و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. همه گروه ها پرسشنامه شادکامی آرگایل و لو و سلامت روان گلدبرگ و هیلیر را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 به روش های تحلیل چند متغیری و کوواریانس تک متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های نشان داد میانگین پس آزمون شادکامی گروه شناختی رفتاری (19/1±78/3)، گروه طرحواره درمانی (12/1±67/3) و گروه کنترل (65/0±96/1) و میانگین پس آزمون سلامت روانی گروه شناختی رفتاری (91/0±23/3)، گروه طرحواره درمانیی (87/0±12/3) و گروه کنترل (70/0±68/1) بود. همچنین گروه های آزمایش یعنی درمان شناختی رفتاری و طرحواره درمانی با گروه کنترل تفاوت معناداری داشتند. به عبارت دیگر گروه های آزمایش برخلاف گروه کنترل باعث افزایش معنادار شادکامی و سلامت روانی شده بود (05/0P&le).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد هر دو روش درمان شناختی رفتاری و طرحواره درمانی توانستند شادکامی و سلامت روانی دانشجویان پرستاری را افزایش دهند. بنابراین درمانگران می توانند برای بهبود شادکامی و سلامت روانی دانشجویان از این روش ها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: درمان، شناختی رفتاری، طرحواره درمانی، شادکامی، سلامت روانی، دانشجویان پرستاری
  • بتول پورابولی، سودابه اسفندیاری، طاهره رمضانی، سکینه میری *، یونس جهانی، نادره سهرابی صفحات 23-35
    زمینه و هدف
    استرس شغلی، استرسی است که در آن، خواست محیط کار و در نتیجه فشارهای مرتبط با آن بیش از آن است که فرد بتواند از عهده ی آنها برآید پرستاری نیز ذاتا به عنوان یک شغل پر استرس شناخته شده است. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی آموزش مهارت های خود توانمندسازی روان شناختی در کاهش استرس های شغلی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه مرکز درمانی شهیدرجائی شیرازدر سال 1392 انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی، 120 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه به صورت سرشماری انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. اطلاعات، قبل و بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه استاندارد شده ی سطح استرس شغلی اسیپو(osipow) جمع آوری شدند.از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد سپس آموزش مهارتهای خود توانمند سازی برای گروه مداخله اجرا و و یک ماه پس از آموزش مهارت های خود توانمندسازی روان شناختی ، پرسشنامه توسط هر دو گروه تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 21مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .
    یافته ها
    اختلاف معنی دار ی بین نمره استرس شغلی قبل و بعد از مداخله در بین دو گروه وجود دارد(002/0>p). میانگین نمره استرس شغلی قبل از آموزش در گروه کنترل 81/14± 68/256 در سطح شدید و پس از آموزش 16/5 ±8/265 نیز در سطح شدید می باشد میانگین نمره استرس قبل از آموزش در گروه مداخله با نمره ی18/6 ± 26/269در سطح شدید و پس از آموزش 97/17±70/251 می باشد. نتایج اختلاف معنی داری در نمره استرس کل در بین دو گروه مداخله و کنترل نشان داد(002/0>p).
    نتیجه گیری
    توانمندسازی روانشناختی پدیده ای است که همه افراد شاغل با هر شرایطی نیازمند آن هستند و آموزش این شیوه برای همه افراد شاغل و کارکنان ادارات و سازمان ها به خصوص بخش درمان توصیه می شود. که با توجه به استرس های موجود در حرفه پرستاری؛ می توان جهت کاهش استرس پرستاران بخش های ویژه و افزایش کیفیت زندگی کاری وافزایش کیفیت خدمات ارئه شده آنان موثر باشد
    کلیدواژگان: استرس، مهارتهای خود توانمند سازی، پرستار، آموزش
  • راضیه پیغمبر دوست *، زینب فدایی صفحات 36-46
    زمینه و هدف
    رضایتمندی بیماران از خدمات دریافتی شاخص مناسبی برای سنجش کیفیت خدمات سلامت است. میزان رضایت بیماران نشان دهنده توانایی کادر درمان است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر حمایت تلفنی بر رضایتمندی زنان در دوره نفاس انجام شده است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش بر روی260 زن واجد شرایط در دوران پس از زایمان طبیعی دربیمارستان رازی شهرستان مرند که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله علاوه بر مراقبت های روتین دوره نفاس، هفته اول دو بار، هفته دوم تا ششم یکبار در هفته مشاوره تلفنی به مدت 20 دقیقه دریافت نمودند. گروه کنترل مراقبتهای روتین نفاس را دریافت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل برگه ثبت اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه رضایت از مراقبتهای دوره نفاس بود که روز چهل و دوم تکمیل گردید. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS و با ازمون های آماری کای دو ، فیشر وتی تست انجام شد.
    یافته ها
    : میانگین سنی مادران در گروه مداخله 63/5±57/25 و در گروه کنترل 63/5±61/24 بود. میانگین امتیاز رضایتمندی زنان در گروه مداخله 82/5±78/29 و در گروه کنترل 91/10±96/18 بود. بین میانگین امتیاز رضایتمندی در دو گروه مداخله و کنترل اختلاف آماری معناداری(000/0>p) مشاهده گردید. سطح رضایتمندی از مراقبت های دوران نفاس در گروه مداخله(79.4% ) در حد متوسط، و گروه کنترل(92.2%)ناراضی بودند. بین رضایت از مراقبت های دوران نفاس و سن(033/0=P)، شغل مادر(000/0>P)، تحصیلات پدر(000/0>P))، تحصیلات مادر(001/0=P)، محل سکونت(001/0=P)، تعداد حاملگی(021/0=P)، و جنس نوزاد(025/0=P) ارتباط معنادار آماری دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد حمایت تلفنی رضایتمندی زنان پس از زایمان را افزایش داده و لذا توصیه می شود که این مداخلات، پس از زایمان جهت افزایش آگاهی زنان و رضایتمندی آن ها به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: نفاس، مراقبت تلفنی، پس از زایمان - رضایتمندی، حمایت تلفنی
  • کبری نوریان، حمید هاشمی، زینب صالحی *، محمد رحیمی مدیسه صفحات 47-57
    مقدمه حریم خصوصی یکی از حقوق بنیادین انسان به شمار می رود و رعایت آن حین انجام مراقبت های بهداشتی و درمانی الزامی می باشد و سبب حفظ منزلت و اعتماد متقابل بین پرستار و بیمار می گردد. این مطالعه با هدف بررسی میزان رعایت حریم خصوصی بیماران در اتاق عمل های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از دیدگاه پرسنل و بیماران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی است که برای انجام آن 38 نفر از پرسنل اتاق عمل و 88 نفر از بیمارانی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند به ترتیب به روش سرشماری و تصادفی آسان انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شده است. اطلاعات، به کمک نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری توصیفی، تی مستقل و خی دو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد، رعایت حریم خصوصی در بعد فیزیکی، از دیدگاه پرسنل اتاق عمل، 9/62 درصد، در مشاهدات پژوهشگر 7/60 درصد و از دیدگاه بیماران 9/78 درصد بوده است. میزان رعایت حریم خصوصی، در بعد اجتماعی به ترتیب از دیدگاه پرسنل، بیماران و مشاهدات پژوهشگر4درصد ، 11درصد و 3/5 درصد محاسبه شد. در بعد اطلاعاتی رعایت حریم به ترتیب از دیدگاه پرسنل، بیماران و پژوهشگر 2/68 درصد و 5/79 درصد و 51/61 درصد بود. در مجموع یافته ها نشان داد که رعایت حریم کلی 84/16درصد بیماران در سطح ضعیف بوده است .همچنین بین جنس بیماران با رعایت حریم ارتباط معنی دار وجود دارد، به این صورت که درصد بیشتری از بیماران با جنس مونث رعایت نشدن حریم در بعد فیزیکی را بیان کردند(022/0P=).
    نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت کادر درمانی و پژوهشگر به دلیل داشتن شناخت و آگاهی از قوانین اخلاقی و حقوقی موجود در این زمینه میزان رعایت حریم خصوصی بیمار را در سطح پایین تری ارزیابی کرده اند. آنچه مسلم است در امر مراقبت از بیمار رعایت کدهای اخلاقی توسط کادرمانی و مسئولین محترم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اتاق عمل، بیمار، حریم خصوصی
  • غلامرضا شبانیان *، محمود رفیعیان، شیدا شبانیان، سینا همایی، محمدرضا شبانیان صفحات 58-66
    زمینه و هدف
    سنبل الطیب (Valeriana officinalis) یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی با خاصیت ضد اضطراب و آرام بخش است. هدف از این مطالعه مقایسه داروی گیاهی سنبل الطیب با دیازپام بر کاهش اضطراب قبل از عمل جراحی بود.
    روش بررسی
    در این کار آزمایی بالینی دوسوکور، 60 بیمار زن کاندید عمل جراحی الکتیو وارد مطالعه شدند. بیماران در 3 گروه 20 نفره شامل: 1- سنبل الطیب (5 سی سی عصاره تغلیظ شده ساخت شرکت دارویی زردبند)، 2- دیازپام (قرص mg 5) و 3- دارو نما قرار گرفتند. داروها 2 ساعت قبل از بیهوشی و به صورت خوراکی به بیماران تجویز گردید. داده ها از طریق پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر (اضطراب آشکار) و فرم اطلاعات فردی و علایم حیاتی شامل فشار خون و نبض و تنفس در 2 مرحله، قبل از تجویز دارو و 2 ساعت پس از تجویز دارو جمع آوری گردید. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های آمار توصیفی و آزمون های تی زوجی، کای اسکوئر و آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب آشکار قبل از مداخله در گروه سنبل الطیب 94/7±26/28 و بعد از مداخله 25/7±56/16، در گروه دیازپام قبل از مداخله 44/5±56/25 و بعد از مداخله 54/5±40/22 و در گروه پلاسبو قبل از مداخله 09/7±70/24 و بعد از مداخله 09/7±60/23 بود که در هر 3 گروه کاهش معنی داری در نمره اضطراب آشکار دیده شد (001/0=P). بیش ترین میزان کاهش نمره اضطراب به ترتیب مربوط به سنبل الطیب، دیازپام و پلاسبو بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت سنبل الطیب بر روی اضطراب پیش از جراحی تاثیر داشته و شاید بتوان از آن در کاهش اضطراب قبل از جراحی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اضطراب آشکار، دیازپام، سنبل الطیب، بیماران
  • بهناز حیدری، شهرام اعتمادی فر، مرضیه رئیسی * صفحات 67-75
    مقدمه
    تغذیه با شیر مادر برای تمامی شیرخواران به عنوان تغذیه ارجح مطرح می باشد. یکی از علل مهم قطع تغذیه با شیر مادر نبود یا ناکافی بودن اطلاعات و دانش مادران از فواید تغذیه با شیر مادر می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اجرای یک برنامه حمایتی آموزشی بر اطلاعات شیردهی و عملکرد مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه ی نیمه تجربی، تصادفی شده و دارای دو گروه مداخله (84 نفر) و کنترل (84 نفر) بوده که در مراکز منتخب بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1392 انجام گرفت. برنامه مطالعه بصورت چند رسانه ای، در جلسات 2 ساعته و بمدت 9 هفته مشتمل بر آموزش و حمایت بروی 84 نفر از مادران شیرده انجام گرفت. اطلاعات شیردهی و عملکرد مادران قبل از اجرای برنامه، بوسیله پرسشنامه محقق ساخته پایا و روا شده، در هر دو گروه مداخله و کنترل تکمیل شد. سپس برای گروه آزمون، برنامه مورد نظر اجرا گردید. بعد از اجرای برنامه پرسشنامه مجددا توسط هر دو گروه تکمیل شد. اطلاعات با استفاده از تستهای آماری تی زوجی، تی مستقل و نرم افزار آماری نسخه spss16 تجزیه تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین سن در گروه آزمون 82/3±87/29 و در گروه کنترل76/3 ± 09/28 بود و اختلاف دو گروه معنی دار نبود. دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. بین میانگین نمرات اطلاعات و عملکرد در گروه آزمون و کنترل قبل از اجرای برنامه اختلاف معناداری وجود نداشت اما بعد از اجرای برنامه این اختلاف معنی دار بود(001/0P<).
    نتیجه گیری
    یافته ها اثر بخشی اجرای برنامه حمایتی آموزشی را بر افزایش اطلاعات والتزام مادران در زمینه شیردهی در کودکان زیر 2 سال و بهبود عملکرد آنان، نشان داد. لذا تداوم برنامه های ارزان قیمت، ساده و قابل اجرا شبیه به مطالعه حاضر در جهت حمایت و افزایش اطلاعات مادران در زمینه شیردهی و همچنین افزایش اطلاعات پرسنل بهداشتی درمانی جهت مشاوره و حمایت مادران لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: برنامه حمایتی آموزشی، شیردهی، اطلاعات مادران، عملکرد
  • شیرین میرزاییان *، سیمین طهماسبی صفحات 76-86
    زمینه و هدف
    اجتماعی شدن حرفه ای فرایندی است که پرستار در آن ارزش ها، نگرش ها و دانش کسب شده در محیط آموزشی را با شرایط سازمانی تلفیق نموده و با آن سازگار شود. . این فرایند، متاثر از عوامل فردی، سازمانی و موقعیتی است، لذا این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر سطح اجتماعی شدن حرفه ای پرستاران بالینی انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی از نوع تحلیلی است. بترتیب 300 و 200پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی تهران و شهرکرد، در سال 1393 به روش نمونه گیری در دسترس در مطالعه شرکت داشتند. جمع آوری داده ها ا استفاده با استفاده از پرسشنامه پژوهشگر ساخته روا و پایای دو قسمتی؛ بخش اول اطلاعات جمعیت شناختی و بخش دوم اطلاعات مربوط به سطح اجتماعی شدن حرفه ای و ابعاد آن صورت گرفت. یافته ها با کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون تی مستقل، کای دو تحت نرم افزار آماری SPSS نسخه 18تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد از بین عوامل موثر بر سطح اجتماعی شدن حرفه ای با جنسیت و محل اشتغال رابطه معنا دار وجود دارد (p=0.01). در بین ابعاد اجتماعی شدن حرفه ای، تعهد حرفه ای وتعلق حرفه ای و جنسیت، از نظر اماری معنی دار بودند(p<0.05) و بر مبنای محل اشتغال، درابعاد استقلال حرفه ای و شایستگی حرفه ای تفاوت آماری معنی دار مشاهده شد(p<0.05)، در حالی که بین سایر عوامل دموگرافیک از قبیل وضعیت تاهل ،سن ، محل تحصیل، داشتن الگوی کاری و غیره با اجتماعی شدن حرفه ای تفاوت آماری معناداری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد قالب زنانه حرفه پرستاری از عوامل تاثیر گذار بر سطح اجتماعی شدن حرفه ای باشد. همچنین اشتغال در شهرهای بزرگتر امکان کسب تجربه و تمرین مهارت های بالینی بیشتر را برای پرستاران فراهم می کند.
    کلیدواژگان: اجتماعی شدن، پرستار بالینی، حرفه ای
  • حسین ابراهیمی، مهدی صادقی *، حمید واحدی، جعفر کاووسی پویا صفحات 87-97
    زمینه و هدف
    با توجه به نقش بسیار مهم خانواده بیماران مبتلا به دیابت در مدیریت وکنترل مطلوب بیماری، مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر دو روش آموزش بیمارمحور و خانواده محور (مبتنی بر الگوی توانمندسازی) بر شاخص های آزمایشگاهی بیماران دیابتی نوع دو صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی و کاربردی بود که طی آن 147 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 از طریق تخصیص تصادفی ساده به سه گروه کنترل (A)، مداخله بیمارمحور (B) و مداخله خانواده محور (C) تقسیم شدند. قبل از شروع مداخله و سه ماه پس از آن، آزمایش قند خون ناشتا و غیرناشتا، کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا و پایین بعنوان شاخص های آزمایشگاهی از بیماران اخذ گردید. مداخله به صورت آموزش بیمارمحور در گروهB و به صورت خانواده محور در گروه C به اجرا در آمد و گروه کنترل آموزشهای روتین مرکز را دریافت نمودند. برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار آماری Spss v.19 و آزمونهای کای دو و آنووآ استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در متغیرهای دموگرافیک و شاخص های آزمایشگاهی در میان هر سه گروه قبل از مداخله مشاهده نشد (05/0p>) اما بین تمامی این شاخص ها بعد از مداخله اختلاف معنی دار وجود داشت (001/0p<). بین میزان تمامی شاخص های مذکور در دو گروه B و C با گروه کنترل نیز تفاوت معنی دار بود (05/0p<). هرچند بین دو گروه B و C تفاوت معنی دار در هیچکدام از شاخص ها مشاهده نشد اما بررسی ضریب تغییرات نشان دهنده کاهش این شاخص ها به میزان بیشتر بعد از مداخله، در گروه C نسبت به گروه B بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اختلاف قابل توجه در نتایج روش سنتی با رویکردهای توانمندسازی و همچنین نقش مهم خانواده در مدیریت و کنترل بیماری دیابت، استفاده از این الگوی آموزشی با در نظر گرفتن خانواده جهت دستیابی به کنترل مطلوب بیماری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، آموزش، توانمندسازی، شاخص های آزمایشگاهی
|
  • Soore Khaki *, Simin Esmaeilpourzanjani, Soheila Mashoof Pages 1-11
    Background And Aims
    The increasing development of quality-oriented in hygiene is the result of continuly interaction of patients’ expectation of representing service quality. It is true that majority of nurses are aware of ethical demention, but the main challenge is its performance in the face of patients. This study was aimed to determine the ethical professional relation with the quality of care from the view of patients.
    Methods
    In this crossectional descriptive study, 210 hospitalized patients were participated from different wards from 5 hospitals in Shahid Beheshti University by convenience sampling from 2014-2015. Data were collected using standard professional ethical questionnaire made by researcher and Qualpex questionarie. Validity and reliability of questionaries was confirmed. Data were analyzed using SPSS and descriptive and analytical (Spearman) statistics (P=0.068).
    Results
    According to the present results, 37.4% of patients evaluated suitable this nursing care quality in the psycology–social dimention, 38.8% in the physical and 41.3% in the communication dimension. 48.73% of patients analyzed nurse’s performances in professional ethic at good level. There is no correlation between the quality of caring and professional ethical (P=0.068).
    Conclusion
    The professional ethic standards and caring quality should be evaluated in the client-centered way. So, it is essential to routine programs in the field of professional ethical nursing importance.
    Keywords: Professional ethic, Care quality, Nurses, Patients
  • Nezam Hashemi, Ghayour Baghbani Seyed Morteza, Gholamreza Khadivi, Faredeh Hashemian Nejad, Jamal Ashoori* Pages 12-22
    Background And Aims
    Cognitive behavioral therapy and schema therapy are known as two common methods to promote happiness and mental health. This research aimed to investigate the effectiveness cognitive behavioral therapy and schema therapy in improving happiness and mental health of nursing students who referred to counseling center in Islamic Azad university of Mashhad Branch.
    Methods
    This research was a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design. The statistical population included all nursing girl students who referred to counseling center in Islamic Azad university of Mashhad Branch in 2014 year. 45 girl students were selected by convenience sampling and randomly assigned to three groups (each group 15 students) included experimental and control groups. The experimental groups educated by cognitive behavioral therapy and schema therapy in 10 sessions (each session for 70 minutes). All of groups completed the questionnaires of happiness (Argyle and Lu) and mental health (Goldberg and Hillier) as the pre-test and post-test. Data were analyzed using SPSS software and multivariate analysis and covariance methods.
    Results
    The findings showed the happiness post-test mean of cognitive behavioral, schema therapy and control groups was (3.78±1.19), (3.67±1.12), and (1.96±0.65) respectivly. Also, the post-test mean of mental health in cognitive behavioral, schema therapy and control groups was (3.23±0.91), (3.12±0.87), and (1.68±0.70) respectivly. Moreover, there was a significant difference among experimental groups, cognitive behavioral therapy and schema therapy with control groups (P
    Conclusion
    The results of this study showed that both cognitive behavioral therapy and schema therapy methods can increase happiness and mental health in nursing students. So, it suggests that therapists use these methods to improve happiness and mental health in students.
    Keywords: Therapy, Cognitive behavioral, Schema therapy, Happiness, Mental health, Nursing students
  • Batool Pouraboli, Sudabeh Esfandiari, Tahereh Ramezani, Sekineh Miri *, Younes Jahani, Nadereh Sohraby Pages 23-35
    Background And Aims
    Nurses of critical care wards are faced with a number of stressors that could also threaten the ability of those affected various aspects of health and undermine the quality of their performance. The role of psychological empowerment skills training to reduce stress among working nurses in intensive care wards is unknown. This research was aimed to determine the efficacy of psychological empowerment skills training to reduce stress among working nurses in intensive care wards in medical center of Shahid Rajaee in Shiraz was conducted in 2013.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 120 working nurses in intensive care wards randomly divided into interventional and control groups. Then, the workshop of self-empowerment skills training was performed for experimental group and a month after their training psychological empowerment, data were collectd using Osipow questionnaire in both groups. Data was analyzed using SPSS software and t-test, ANOVA, paired t-test, Chi-square and Mann-Whitney tests.
    Results
    The mean score of job stress before training in the control group was 256.68±14.81 in intense level and after training) without training was 265.8±5.16 in severe level. Mean stress scores before training in the intervention group was 269.26±6.18 in intense level and after training was 251.70±17.97 in moderate level. There were significant differences between stress score mean before and after intervention (P=0.002).
    Conclusion
    According to existing stress in the nursing profession; psychological empowerment can be effective to reduce stress and increase the quality of their nurses.
    Keywords: Training, Nurse, Job stress, Psychological empowerment skills
  • Razeyeh Peighambardost *, Zeynab Fadaiy Pages 36-46
    Background And Aims
    Patient satisfaction is a suitable indicator of the quality of health care. Patient satisfaction reflects the ability of medical staff. This study aimed to evaluate the effect of telephone support on postpartum women's satisfaction in lying.
    Methods
    This interventional study was carried out in Marand city. 260 mothers who have inclusion criteria were selected by convenience sampling after normal delivery in Razi hospital and were randomly divided into two groups. The intervention group received telephone counseling for 20 minutes at the first week twice, second week till 6th weeks once a week plus routine cares. Control group received general postpartum education. Data were collected using demographic data sheet, and satisfaction questionnaire from postpartum care which was administered by a trained interviewer six weeks after delivery. The data were analyzed using SPSS software, and descriptive and inferential statistical, chi-square and t-test tests.
    Results
    The results showed the mean of mother age in interventional and control groups was 25.57±5.63, and 24.61±5.63, respectively. After intervention, the average total satisfaction score in the intervention group was 29.78±5.82, while it was in control group 18.96±10.91. The difference between two groups was statistically significant (P
    Conclusion
    The results of this research showed that telephone support postpartum by midwife increase women’s postpartum satisfaction. So, it is recommended that interventions are employed to promote awareness of postpartum women and their satisfaction.
    Keywords: Telephone care, Postpartum, Phone, Support satisfaction, Puerperium
  • Kobra Noorian, Hamid Hashemi, Zeynab Salehi *, Mohammad Rahimi Madiseh Pages 47-57
    Background And Aims
    Privacy is one of the fundamental human rights and its consideration during health care is required and caused to maintain dignity and trust between the nurse and patient. This study was performed with the aim of investigateing the privacy of patients in the hospital operating room of Shahrekord University of Medical Sciences from the view of the staff and patients.
    Methods
    This research was a decscriptive-analytic study. 38 operating room personnel and 88 patients who had surgery were selected by census and simple random sampling. Data were collected by a questionaire made by researcher. Data were analyzed using SPSS software with chi-square and t- test.
    Results
    The results showed paying respect to privacy in physical dimention was considered from the standpoints of operating room personnel 62.9%, the researcher's observations 60.7% and patients 78.9%. Paying respect to privacy has been estimated in social dimension from the view of staff and patients’and the researcher's observation 4%, 11%, and 5.3%, respectively. Paying respect to privacy was considered from informational dimension, from the staff, patients’, and researcher's observations views 54.2% and 79.5%, respectively. In total, the results showed there was significant relationship between paying respect to privacy and gender so that more precent of patients stated having no paying respect privacy in physical dimension (P=0.022).
    Conclusion
    Therapy personel and researcher’s observations due to awareness of legal and ethical rules in this regard evaluated paying respect patient’s privacy in the low level. It is obvious to pay more attention personnel and authorities to moral standards in patient care.
    Keywords: Operating room, Patient, Patient\'s privacy
  • Golamreza Shabanian *, Mahmood Rafieian, Shida Shabanian, Sina Homaei, Mohammadreza Shabanian Pages 58-66
    Background And Aims
    Valeriana officinalis is one of the most practical herbal medicines with anxiolytic and sedative properties. This study was conducted to compare herbal medicine V. officinalis and diazepam on reduction of preoperative anxiety.
    Methods
    In this double-blinded clinical trial study, 60 female patients candidated for elective surgery were enrolled into the study. The patients were randomly divided into 3 groups including: V. officinalis (5 dl concentrated extract [Zardband Pharmaceutical Co.]), Diazepam (5 mg tablet), and Placebo. The medicines were orally administered to the patients every 2 hours before anesthesia. The data were gathered by Spielberger Anxiety Inventory (manifest anxiety) and form of individual information and vital signs including blood pressure, pulse, and respiration at 2 steps, before medicine administration and two hours after medicine administration. Collected data were analyzed using descriptive statistics, pair t- test, Chi- square, and ANOVA in SPSS software.
    Results
    Mean score of manifest anxiety in the patients was 28.26±7.94 prior to treatment with V. officinalis and 16.56±7.25 after treatment, in diazepam group prior to treatment 25.56±5.44 and after treatment 22.40±5.54, and in placebo group prior to treatment 24.70±7.09 and after treatment 23.60±7.09, with a significant reduction in score of manifest anxiety in the patients in all three groups (P=0.001). The highest reduction of anxiety score was associated with V. officinalis followed by diazepam and placebo (P=0.001).
    Conclusion
    Considering the findings of this study could be argued that V. officinalis has effect on preoperative anxiety and could be used in reducing preoperative anxiety in operating rooms.
    Keywords: Manifest anxiety, Diazepam, Valeriana officinalis, Patients
  • Behnaz Heidari, Shahram Etemadifar, Marzie Raeisi* Pages 67-75
    Background And Aims
    Breast feeding because of many advantages is preferred on any replacement feeding for all infants. One of the major causes of discontinuation of breast feeding is insufficient knowledge of mothers from the benefits of it. So, the aim of this study was the effect of a supportive educative program on mother's knowledge and performance that referred to health care centers of Shahrekord city.
    Methods
    In this quasi-experimental study, carried out in 2012, 168 mothers (each group, 84 persons) were divided randomly into two groups: experimental and control. The program performed in nine sessions of 2 hours. Data collection tool was questionnaire. Questionnaires were completed by both groups; the training received after re-training questionnaire was completed by two groups. The data were analyzed by software SPSS.
    Results
    The demographic characteristics of 2 groups were not significant different. Average scores of breastfeeding information before launching the application in the experimental group was 78.59±18.49 and in the control group 75.93±18.62 and after the program in the experimental group was 89.90±13.85 and in the control group 77.24±15.45. The average of performance scores before the program in the experimental group was 45.41±24.62, and in the control group 50.62±25.33 and after the run the program in the experimental group 76.45±21.08 and in the control group 51.04±24.80 respectively. There was no significant difference between mean knowledge and performance scores of experimental and control groups before the intervention (P=0.35), but after the intervention, difference was significant (P
    Conclusion
    The results showed the effectiveness of this supportive educative program on increasing mother's knowledge and performance about breast-feeding. Regarding the cheap, simple and appropriate ability to run of the program recommended that the program performed by health workers for breastfeeding mothers even be extended to other women of reproductive age.
    Keywords: Supportive Educative program, Breast Feeding, Mother Knowledge, Performance
  • Shirin Mirzaeyan *, Simin Tahmasebi Pages 76-86
    Background And Aims
    Professional socialization is a process in which nurses compose values, attitudes and acquired knowledge from educational situation with organizational condition and adjust with them. This process is affected by individual organizational and situational factors. So, the aim of this study was to investigate regarding influencing factors to professional socialization of clinical nurses.
    Methods
    This was a cross sectional analytical study. 300 and 200 nurses working in Tehran and Shahrekord teaching hospitals were selected by convenience sampling, respectively on 2013. Data were collected by a valid and reliable questionnaire made by researcher in 2 parts; demographic data and professional socialization and its domain. Data were analyzed using SPSS and descriptive statistics, independent t- test and Chi square test.
    Results
    Results showed there was a significant relationship among professional socialization influencing factors and sex and occupational location (P=0.01). Also, There was a significant relationship among domains of professional socialization and sex, professional commitment (P=0.013) and belongingness (P=0.44). There was significance between occupational location and professional autonomy (P=0.016) and competency (P=0.051) domains of professional socialization. Whereas there was no significant relationship between other influencing factors such as marital status (P=0.707), age (P=0.650), training location (P=0.551), role model (P=0.453) and etc and professional socialization.
    Conclusion
    It seems feminine framework of nursing profession is still an influencing factor of professional socialization. Moreover, working in larger cities provides more opportunity for nursing practice and clinical experiences.
    Keywords: Socialization, Clinical nurse, Professional
  • Hossein Ebrahimi, Mahdi Sadeghi *, Hamid Vahedi, Jaafar Kavousi Pouya Pages 87-97
    Background And Aims
    Considering the important role of the family in patients with diabetes in management and good control of the disease, the present study was conducted to compare the efficacy of patient-centered and family-centered teaching methods (based on empowerment model) on the laboratory variables of patients with type II diabetes.
    Methods
    This was a quasi-experimental study and applied. 147 patients with type 2 diabetes refrred to diabetic center of shahroud were divided into three groups: control (A), patient-centered intervention (B), and family-centered intervention (C) through simple random allocation. Before the intervention and three months after that, nonfasting and fasting blood glucose, cholesterol, triglycerides, and low and high-density lipoprotein was carried out from patients as laboratory indexes. The intervention was carried out in the form of patient-centered in group B and family-centered in group C and routine education was conducted in the control group. Data was analysed using SPSS software and Chi-square and ANOVA tests.
    Results
    There was no significant difference in the demographic variables and laboratory variables among the three groups before the intervention (P>0.050). A significant difference was found between all of these variables after the intervention FBS: (P=0.012), BS: (P=0.002), triglicerid: (P=0.015), cholesterol: (P=0.013), LDL: (P=0.010), HDL: (P=0.022). A significant difference was reported between all of the laboratory variables in the intervetion groups in comparision with the control group (P
    Conclusion
    Due to the significant differences in the results of traditional method empowerment approaches, using this model to enhance the clinical indicators recommended. Also, taking into consideration the important role of the family in the management and control of diabetes, will be facilitated the achievement of optimal control and desirable.
    Keywords: Diabetes type 2, Education, Empowerment, Laboratory indexes