فهرست مطالب

پژوهش های انتظامی - اجتماعی زنان و خانواده - سال دوم شماره 2 (پیاپی 3، پاییز و زمستان 1393)

مجله پژوهش های انتظامی - اجتماعی زنان و خانواده
سال دوم شماره 2 (پیاپی 3، پاییز و زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • طرح واره های ناسازگار اولیه بزهکاران
  • صغری ابراهیمی قوام، مژگان طباطبایی یزد ی* صفحات 117-133
    زمینه و هد ف: طرح واره های ناسازگار اولیه گوناگون، آسیب پذیری خاصی را برای انواع آشفتگی های روان شناختی و آسیب شناختی شخصیتی ایجاد می کنند. هدف این مطالعه بررسی و مقایسه طرح واره های ناسازگار اولیه بزهکاران د ختر و پسر مجرم، با تاکید بر جرایم خشن (قتل، د زد ی مسلحانه، قاچاق سنگین مواد مخد ر، تجاوز و خفت گیری) و غیرخشن (د زد ی، مصرف مواد مخد ر و رابطه نامشروع) بود.
    روش
    این پژوهش، توصیفی- تحلیلی و از نوع پس روید اد ی بود. نمونه این پژوهش، 60 نفر مد د جوی بزهکار ورود ی از بین مد د جویان کانون اصلاح و تربیت شهر تهران در بازه زمانی 1/4/93 الی 1/8/93 با روش نمونه گیری تصادفی بودند. داده های این پژوهش به کمک پرسشنامه طرح واره های ناسازگار اولیه یانگ (فرم کوتاه) گرد آوری و با بهره گیری از آزمون t مستقل برای گروه های مستقل تحلیل شده اند.
    یافته ها
    میانگین نمرات د ختران جرم های غیرخشن در برخی مولفه های طرح واره های ناسازگار اولیه و در نمره کل به طور معناد اری بالاتر از میانگین نمرات پسران جرم های غیرخشن بود. میانگین نمرات د ختران جرم های خشن در محرومیت هیجانی، به طور معناد اری بالاتر از میانگین نمرات پسران بود. میانگین نمرات د ختران جرم های خشن در برخی مولفه های طرح واره های ناسازگار اولیه، به طور معناد اری بیش از میانگین نمرات د ختران جرم های غیرخشن بود. میانگین نمرات پسران جرم های خشن در برخی مولفه های طرح واره های ناسازگار اولیه و همچنین در نمره کل به طور معناد اری بیش از میانگین نمرات پسران جرم های غیرخشن بود. میانگین نمرات بزهکاران جرم های خشن در برخی مولفه های طرح واره های ناسازگار اولیه به طور معناد اری بالاتر از میانگین نمرات بزهکاران جرم های غیرخشن بود.
    نتیجه گیری
    طرح واره های ناسازگار اولیه، به عنوان الگوهای هیجانی و شناختی خود آسیب رسان، به طور غالب در آسیب ها و بد رفتاری های بزهکاران ریشه د ارند، لذا شناسایی و تشخیص آن ها در سنین نوجوانی امکان مد اخله اثربخش تر و کارآمد تر را برای روان د رمانگران فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: طرح واره های ناسازگار اولیه، بزهکاری، جرایم خشن، جرایم غیرخشن، کانون اصلاح و تربیت، تهران
  • شیوه های فرزند پروری مادران
  • وحید ه الساد ات فرخجسته*_عباسعلی اللهیاری صفحات 134-155
    زمینه و هد ف: شیوه های گوناگون فرزند پروری، موجب بروز رفتارهای متفاوت در میان کودکان و نوجوانان می شود. هدف پژوهش، تعیین رابطه بین شیوه های فرزند پروری ماد ران و میزان اضطراب اجتماعی کودکان و مولفه های آن درد ختر و پسر پایه های چهارم و پنجم ابتد ایی شهر کرج بود.
    روش
    روش پژوهش، توصیفی و نمونه مورد بررسی شامل 400 د انش آموز (د ختر و پسر) و همچنین ماد ران آنها بودند. جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه شیوه های فرزند پروری د یانا بامریند و مقیاس اضطراب اجتماعی لایبوتیز برای کودکان و نوجوانان (LSAS – CA) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون هایt برای گروه های مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام) استفاده گردید.
    یافته ها
    سبک های فرزند پروری استبد اد ی، سهل گیرانه و مقتد رانه در سطح (01/ 0>p) با اضطراب اجتماعی (نمره کل) و همچنین مولفه های اضطراب عملکرد ی، اجتناب عملکرد ی، اضطراب اجتماعی و اجتناب اجتماعی رابطه معناد اری داشتند که شیوه فرزند پروری مقتد رانه و سهل گیر با کاهش اضطراب اجتماعی در کودکان همراه بود. شیوه فرزند پروری استبد اد ی با افزایش اضطراب اجتماعی کودکان همراه بود. ماد ران برای کودکان پسر شیوه سهل گیر و برای کودکان د ختر شیوه استبد اد ی اعمال می کنند که این خود نشان می دهد که د ختران نسبت به پسران اضطراب اجتماعی بیشتری د ارند.
    نتیجه گیری
    عدم فرزند پروری اصولی و صحیح مشکلات روانی و اجتماعی زیاد ی به دنبال خواهد داشت و سهم بیشتر ماد ر در این میان از اهمیت خاصی برخورد ار است. ماد ر به لحاظ نقش برجسته ای که در زند گی کودک ایفا می کند، می تواند زمینه مناسبی جهت خود شناسی کودک فراهم نماید که به رشد طرح واره های شناختی آنها کمک کند تا به د رک و شناخت مثبت و مناسبی از خود و محیط برآیند و بتوانند از روابط اجتماعی مطلوبی برخورد ار گرد ند و از این طریق در کاهش اضطراب اجتماعی خود نقش به سزایی داشته باشند.
    کلیدواژگان: فرزند پروری ماد ران، فرزند پروری مقتد رانه، فرزند پروری مستبد انه، فرزند پروری سهل گیرانه، اضطراب اجتماعی، کرج
  • احساس امنیت زنان متاهل
  • اشرف امینی*، عذرا جاراللهی صفحات 156-171
    هد ف: هدف پژوهش بررسی رابطه پایگاه اجتماعی-اقتصادی با احساس امنیت جانی، احساس امنیت فکری و روانی، احساس امنیت جمعی و احساس امنیت اجتماعی در بین زنان متاهل شهر شیراز بود.
    روش
    این تحقیق به روش پیمایش اجتماعی انجام گرفته است. جامعه آماری زنان متاهل 25 تا 50 ساله ساکن شهر شیراز بود که با استفاده از فرمول کوکران 400 نفر از بین پنج منطقه شهر شیراز به شیوه نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شد ند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS، در دو سطح توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد ند. که ضمن کد گذاری و ورود داده ها به برنامه مذکور از انواع آزمون های آماری دومتغیره و چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    بین پایگاه اجتماعی-اقتصادی و احساس امنیت مالی و امنیت جانی زنان متاهل شهر شیراز، رابطه معکوس وجود داشت. بین پایگاه اجتماعی-اقتصادی و احساس امنیت فکری و روانی و امنیت جمعی آنان نیز رابطه وجود داشت. در نهایت بین پایگاه اقتصادی-اجتماعی و احساس امنیت اجتماعی زنان متاهل شهر شیراز رابطه وجود داشت. این رابطه با کنترل متغیرهای میزان احساس امنیت در محل سکونت و مد ت زمان سکونت در شهر شیراز نیز پابرجا بود. اما این رابطه در بین گروه سنی 30 سال و کمتر حالت معکوس داشت و در بین گروه های سنی 31 تا 40 سال و 41 تا 50 سال رابطه ای د ید ه نشد.
    نتیجه گیری
    بین پایگاه اجتماعی-اقتصادی با احساس امنیت مالی، جانی، احساس امنیت فکری و روانی، احساس امنیت جمعی و احساس امنیت اجتماعی، زنان متاهل شهر شیراز رابطه مثبت و معناد اری وجود داشت. اما رابطه دو متغیر معکوس بود؛ بد ین معنا که هرچقد ر پایگاه اقتصادی-اجتماعی زنان متاهل شیرازی افزایش می یافت، میزان احساس امنیت مالی، جانی کاهش می یافت و بالعکس. اما هرقد ر پایگاه اجتماعی- اقتصادی، افزایش یابد، تا حد معینی، میزان احساس امنیت فکری و روانی، و احساس امنیت جمعی زنان متاهل شیرازی نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: احساس امنیت زنان متاهل، پایگاه اجتماعی، اقتصادی، احساس امنیت جانی، احساس امنیت فکری و روانی، احساس امنیت جمعی، امنیت اجتماعی، شیراز
  • خشونت علیه زنان
  • اصغر میرفرد ی*، زهرا شایانی صفحات 172-185
    زمینه و هد ف: یکی از مسائل اجتماعی گریبان گیر جوامع در دوران کنونی، خشونت علیه زنان است که پیامد های نامطلوبی را بر زند گی زنان و خانوده ها داشته است. خشونت علیه زنان ابعاد گوناگونی داشته و به عنوان یک مساله زمینه های گوناگونی د ارد. هدف از این پژوهش، تحلیلی از ابعاد خشونت علیه زنان در شهر یاسوج بود هاست.
    روش
    روش پژوهش حاضر، روش پیمایشی و جامعه آماری آن، کلیه زنان متاهل 15 تا 54 ساله شهر یاسوج که دست کم یک سال از ازد واج آنها می گذرد، بود هاست. حجم نمونه تعد اد 400 نفر و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی از نوع طبقه ای چند مرحله ای، انتخاب گردید. ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بود ه که با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی، تعیین اعتبار سازه گردید و جهت تعیین پایایی آن از آلفای کرانباخ استفاده گردیده است. داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
    یافته ها
    از میان ابعاد د یند اری، فقط بعد عاطفی با متغیر خشونت علیه زنان همبستگی معنی د اری نداشت ولی بین سایر ابعاد و متغیر در کل همبستگی معنی د اری وجود داشت. بالاترین میزان همبستگی در بین بعد مناسکی با ابعاد خشونت علیه زنان بود.
    نتیجه گیری
    با افزایش میزان د یند اری مرد ان به ویژه در ابعاد مناسکی و اعتقاد ی از میزان خشونت علیه زنان به ویژه در ابعاد اقتصادی و جنسی کاسته می شود. این یافته نشان می دهد که بهره گیری از آموزه های دینی در جامعه به ویژه خانوده می تواند در کاهش خشونت نقش مهمی داشته باشد. آموزه های دینی خشونت را برنمی تابند، بنابراین توجه به آموزه های دینی برای کاهش خشونت یکی از راهکارهای پیشنهاد ی می باشد.
    کلیدواژگان: خشونت علیه زنان، تحلیل ساختاری، د یند اری، یاسوج، ایران
  • مسئولیت کیفری کودکان و نوجوانان
  • زهرا نوبهار*، سمیه اصغرزاد ه صفحات 186-203
    زمینه و هد ف: با بررسی تحولات اجتماعی مشخص می شود که سن و مسوولیت کیفری اطفال و نوجوانان، در گفتمان قانون گذار کشورهای مختلف، متغیر و متفاوت است و سیاست جنایی تقنینی ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود هاست.
    روش
    روش این تحقیق اسناد ی است. با استفاده از قانون مجازات اسلامی به تحلیل آن بر اساس نظریات جرم شناسی و مبانی فقهی پرد اخته و سیاست جنایی تقنینی قانون گذار را در اصلاح قانون پرد اخته شده است.
    یافته ها
    تحلیل مواد قانونی قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 حاکی از رهنمود هایی نوین در خصوص مسئولیت کیفری و مجازات ها و اقد امات تامینی و تربیتی اطفال و نوجوانان بود.
    نتیجه گیری
    قانون گذار با الهام از آموزه های فقهی و یافته های جرم شناختی در کنار عوامل بلوغ، عقل و اختیار به عنوان عوامل مسئولیت کیفری در گروه سنی زیر 18 سال، موضوع رشد را نیز در نظر د اشته و با بلوغ فرد، مسئولیت کیفری تام بر وی تحمیل نشده و به مسئولیت نقصان یافته و مسئولیت تد ریجی این گروه سنی در جرایم تعزیری و اهلیت جزایی در جرایم حد ی و قصاص توجه د اشته و در واقع قانون جدید با موضع گیری کودک مد ارانه، نوعی سیاست جنایی افتراقی را در تعیین مجازات ها و اقد امات تامینی و تربیتی اطفال و نوجوانان نسبت به بزرگسالان پیش بینی نموده است.
    کلیدواژگان: مسئولیت کیفری کودکان و نوجوانان، مسئولیت نقصان یافته، مسئولیت کیفری، اهلیت کیفری، کودکان، سیاست جنایی، مجازات، اقد ام تامینی و تربیتی
  • سرپرست کودک
  • کبری پورعبدالله، فاطمه شریفی* صفحات 204-222
    زمینه و هدف

    حضانت از مهم ترین نهادهای موثر در تربیت و رشد جسمی و روحی کودکان است. شرط امانت سرپرست کودک یکی از مباحث اساسی حضانت است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی شرطیت امانت سرپرست کودک در قوانین و مقررات حقوقی می باشد.

    روش

    روش تحقیق، توصیفی تحلیلی است و به تحلیل محتوای اسناد (آراء و نظریات) می پردازد. نوع تحقیق بنیادی و کاربردی است و ابزار گرد آوری داده ها اسناد است.

    یافته ها

    در آراء فقها امانت سرپرست کودک به شرطی که منجر به ضرر کودک شود و مصالح وی را تامین ننماید، ملاک خواهد بود. به عبارت دیگر وجود یا عدم شرط امانت نمی تواند به تنهایی ضابطه ای برای تعیین صلاحیت سرپرست کودک قرار بگیرد. بلکه عدم امانتی ضابطه عدم صلاحیت قرار می گیرد که منجر به ضرر کودک و دفع مصلحت وی گردد. در قوانین حقوقی ایران خلاهایی از جهت تعریف امانت و برخی مقررات ضروری مرتبط با آن وجود د ارد.

    نتیجه گیری

    با تتبع و استناد به منابع متعدد حقوقی ثابت شده است در صورتی که عدم امانت سرپرست کودک منجر به ضرر کودک و دفع مصلحت وی گردد، باعث سلب صلاحیت از سرپرست کودک می شود. راهکار اصلاح قوانین و مقررات مبتنی بر شرط امانت سرپرست کودک نیز عبارت است از: تعیین حدود و شاخصه های صلاحیت اخلاقی و مصلحت به کار برده شده در قوانین و مقررات مربوط به سرپرست کود ک؛ در نظر گرفتن ملاک دفع ضرر و جلب مصلحت در تعیین مصادیق حضانت سرپرست کود ک؛ تعیین حدود و ضوابط تربیت کودک و تصریح به ضرورت صلاحیت های دینی و تربیتی والدین نسبت به فرزندان و تعیین مجازات های تعزیری مناسب به منظور حفظ مصلحت کودک و دفع ضرر از وی.

    کلیدواژگان: سرپرست کودک، شرایط سرپرست کودک، امین، حضانت، کودک، نظام حقوقی ایران
|
  • Soghra Ebrahimi Ghavam, Mojgan Tabatabaei Yazdi* Pages 117-133
    Background And Objectives
    Various early maladaptive schemes create special vulnerability for types of psychological and pathological disturbances. The aim of this study is to investigate and compare of early maladaptive schemes of girls and boys offenders with emphasis on violent crimes (such as murder، armed robbery، smuggling of drugs، rape، extortion) and nonviolent crimes (such as theft، drug abuse، illicit relation).
    Method
    This is a retrospective and descriptive–analytical study. The sample of this study included 60 offender clients among clients of the Tehran Probation center by random sampling in the time frame of 93/01/08 until 93/04/01. The data were gathered by using the incompatible Young Schema Questionnaire (short form) and analyzed by using the independent T - test for independent groups.
    Findings
    The mean scores of offender girls’ committed non-violent crimes in some components of early maladaptive schemas were significantly higher than offender boys committed them. The mean scores of offender girls’ committed violent crimes in early maladaptive schemes of emotional deprivation were significantly higher than offender boys committed them. The mean scores of offender girls’ committed violent crimes in some components of early maladaptive schemas were significantly higher than the mean scores of offender girls committed non-violent crimes. The mean scores of offender boys’ committed violent crimes in some components of early maladaptive schemes and also in total score were significantly higher than the mean scores of offender boys committed non-violent crimes. The mean scores of offenders committed violent crimes in some components of early maladaptive schemas were significantly higher than the mean scores of offenders committed non-violent crimes.
    Conclusion
    Early maladaptive schemas as self-damaging emotional and cognitive models often originated in mistreatments and injuries of offenders; therefore the identification and diagnosis of them in adolescence ages may provide effective and efficient intervention for psychotherapists.
    Keywords: Early Maladaptive Schemas, Crime, Violent Crime, Nonviolent Crime, Probation Center, Tehran
  • Vahide Sadat Farkhojaste*, Abbas Ali Allahyari Pages 134-155
    Background And Objective
    Many parental styles cause different behaviors among children and adolescents. The aim of this study is to determine the relationship between parental styles of mothers and the level of social anxiety in children and its components among boys and girls of fourth and fifth grade in Karaj.
    Method
    This is a descriptive study and the sample was included 400 students (boys and girls) and also their mothers. Data was gathered by using two questionnaires of Diana Baumrind parental styles and Leibowitz Social Anxiety Scale for children and adolescents (LSAS-CA). Data was analyzed by using descriptive statistic and inferential statistic methods (T-tests for independent groups، Pearson correlation and step by step regression analysis were used).
    Findings
    Authoritarian، permissive and forcefulness parental styles at the level (p< 0/10) with social anxiety (total score) and also components of anxiety performance، avoid performance، social anxiety and avoid social had significant relationship which permissive and forcefulness parental styles were associated with reduction of social anxiety in children. The authoritarian parenting style was associated with increased social anxiety in children. Mothers apply permissive style for boys and authoritarian style for girls which it demonstrates that girls have more social anxiety than boys.
    Conclusion
    Lack of proper parenting will be followed by many social and psychological problems and the mother’s role has the special importance. Mother as the prominent role that plays in the child’s life، can provide an appropriate context for self-knowing of the child that it helps them to develop their cognitive schemas، reach to a positive and a proper understanding of themselves and their environment، can get desirable social relations and through these، can play a significant role in reducing social anxiety.
    Keywords: Maternal Parenting, Authoritative Parenting, Forcefulness Parenting, Permissive Parenting, Social Anxiety, Karaj
  • Ashraf Amini*, Azra Jarrollahi Pages 156-171
    Objectives
    The aim of this study is to investigate the relation between socioeconomic status with a sense of physical security، mental and psychological security، collective security and social security among married women in Shiraz.
    Method
    This is a social survey study. The statistical population was married women 25 to 50 years old living in Shiraz that 400 people were selected by using Cochrane formula and multi stage cluster sampling among the five districts of Shiraz. Data were gathered by questionnaire and were analyzed by using SPSS in two levels of descriptive and analytical which in addition to coding and entering data into the above mentioned program، were used types of bivariate and multivariate statistical methods.
    Findings
    There is an inverse correlation between socioeconomic status and sense of physical and financial security among married women in Shiraz. There is a relation between socioeconomic status and sense of mental and psychological security and collective security. Finally، there is a relationship between socioeconomic status and sense of social security among married women in Shiraz. These relations were also stable with control of variables of sense of security in the residence location and its duration in Shiraz. But this relation has a reverse mode among the age group of 30 and less and there is no relation between the age group of 31 to 40 and 41 to 50.
    Conclusion
    There is a significant positive relation between socioeconomic status with the sense of financial، physical security، mental and psychological security، collective security and social security among married women in Shiraz. But there is a reverse relation between two variables; i. e. Whatever the socioeconomic status of married women increased، the level of sense of financial-physical security decreased and vice versa. But whatever the socioeconomic status increased the level of sense of mental and psychological security and sense of collective security of married women in Shiraz also increased to a certain extent.
    Keywords: Sense of Security of Married Women, Socioeconomic Status, Sense of Physical Security, Sense of Mental, Psychological Security, Sense of Collective Security, Social Security, Shiraz
  • Asghar Mirfardi*, Zahra Shayani Pages 172-185
    Background And Objective
    One of the social issues which societies involved in the current era، is the violence against women that have undesirable consequences on the lives of women and families. Violence against women has a various dimensions and as an issue has different fields. The aim of this study is to analyze the violence dimensions against women in Yasouj.
    Method
    This is a survey study and its statistical population is all married women of age group of 15 to 54 in Yasouj that have been married at least one year ago. The sample was 400 people and they were selected by using multi-stage random sampling. The research tool was a researcher made questionnaire that validated by using factor analysis technique and for determining its reliability was used Cronbach’s alpha. Data were analyzed by using Pearson’s correlation.
    Findings
    Among the religious dimensions only the emotional dimension with the variable of violence against women has not a significant correlation، but in general there is a significant correlation among other dimensions and the variable. The highest correlation was related to ceremonial dimension with variable of violence against women.
    Conclusion
    With the increasing religious level of men، especially in ceremonial and belief dimensions the violence against women is reduced especially in economic and sexual dimensions. This finding shows that the use of religious teachings in the society، especially in the families can play an important role in reducing violence. Religious teachings do not tolerate violence، thus، paying attention to the religious teachings is one of the suggested strategies for reducing violence.
    Keywords: Violence against Women, Structural Analysis, Religiousness, Yasouj, Iran
  • Zahra Nobahar*, Somaye Asgharzade Pages 186-203
    Background And Objective
    By investigating social development it will be determined that the age and criminal responsibility of children and teenagers in the discourse of legislators in different countries are different and variable and Iran’s legislative criminal policy is not an exception.
    Method
    This is a documentation research. It has been analyzed by using the Islamic Penal Code and based on criminology theories and religious jurisprudence basics and legislative criminal policy of legislators has been discussed in amending the law.
    Findings
    Analysis of Islamic Penal Code articles adopted in 1392 suggests new guidelines for criminal responsibility، punishments and security and upbringing measurements of children and teenagers.
    Conclusion
    Legislators with the inspiration of the religious teachings and criminology findings next to maturity، wisdom and authority factors as factors of criminal responsibility in the age group of under 18، consider the growth issue and with the maturity of person، the total criminal responsibility has not been imposed on him and it has been paid attention on diminished and gradual responsibility of this age group in ta’zir offenses and criminal qualification in Hadd and Qisas offenses and in fact the new law with the child oriented position، has predicted a kind of differential criminal policy in determining of penalties and security and upbringing measurements of children and teenagers than adults.
    Keywords: Criminal Responsibility of Children, Teenagers, Diminished Responsibility, Criminal Responsibility, Criminal Qualification, Children, Criminal Policy, Punishment, Security, Upbringing Measurements
  • Kobra Pour Abdollah, Fateme Sharifi* Pages 204-222
    Background And Objective

    Custody is one of the most influential organizations in the education and mental and physical development of children. Loan condition of child’s guardianship is one of the basic issues of custody. The aim of this study is to investigate the condition of the loan of child’s guardianship in the regulation and laws.

    Method

    This study is descriptive، analytical. Type of research is basic and applied and the method of data gathering is documentation.

    Findings

    In the votes of jurists، the loan of child guardianship if resulted in the loss of the child and does not provide his benefits shall prevail. In other words، the presence or absence of a loan condition can not be the only criteria for determining qualification of child’s guardianship. But the absence of a loan condition take into consideration of disqualification criteria which result in child’s loss. In the legal rules of Iran there are some gaps in loan definition and some essential regulations relating to it.

    Conclusion

    With investigation and citing numerous legal sources has been proven that if the absence of loan condition of child’s guardianship results in loss of child، it will cause to disqualification of the child’s guardian. Some solutions for reform of laws and regulation based on loan condition of child’s guardianship are: Determining the limits and characteristics of moral qualification، which are used in laws and regulations related to child guardianship; Considering the criteria for eliminating loss and attract interests in determining child custody cases; Determining limits and criteria of child training and emphasized to necessity of religious qualifications about children; and determining appropriate punishments in order to protect child’s interests and eliminating his loss.

    Keywords: Child Guardianship, Conditions of Child Guardianship, Trustee, Custody, Child, Legal System of Iran