فهرست مطالب

زیست شناسی جانوری - سال هفتم شماره 4 (تابستان 1394)

مجله زیست شناسی جانوری
سال هفتم شماره 4 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس بزرگنیا*، مریم برزگر، مهران مهدی پور، حسینعلی ابراهیم زاده موسوی، علی طاهری میرقائد، مهرنوش معینی جزنی صفحه 1
    امروزه یکی از مشکلات جدی جوامع بشری، معضل آلودگی آب ها با فلزات سنگین است که از مهترین و خطرناک ترین آلاینده های آبی و تهدیدی جدی برای سلامت انسان به شمار می آیند. بر همین اساس در بررسی حاضر با هدف تعیین میزان دو فلز سنگین روی و مس در عضله میگویبزرگآب شیرین (Macrobrachium rosenbergiiو بررسی تغییرات بافتی هپاتوپانکراس و آبشش ایجاد شده ناشی از آنهادر طی زمستان 1392 اقدام به صید20 نمونه میگوی آب شیرین از رودخانه سیاهرود در استان مازندران، گردید. نمونه بافت عضله جهت سنجش فلزات مس و روی و نمونه های بافت آبشش و هپاتوپانکراسجهت بررسی تغییرات بافتی برداشت شدند. تعیین غلظت فلزات با استفاده از دستگاه جذب اتمی اسپکتروفتومتر و آنالیز آماری توسط نرم افزار SPSS 19صورت پذیرفت. میانگین غلظت روی و مس در عضله میگوها به ترتیب برابر با 1 ±011/ 1 و02/ 0 ±785/ 1 بدست آمده و نتایج آنالیز واریانس تک نمونه ای نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار در مقادیر روی و مس است. در بررسی ضریب همبستگی طول و وزن و میانگین مقادیر فلزات روی و مس هیچ رابطه معنی دار بین این متغیرها بدست نیامد. همچنین میانگین غلظت روی و مس در عضله میگوها، کمتر از میزان حد مجاز تعیین شده در غذاهای دریایی بر اساس استانداردهای (WHONHMRCو UK(MAFF بوده و بنابراین مصرف میگوهای مذکور برای سلامت انسان خطرناک نمی باشد. در بررسی های آسیب شناسی آبشش، بوضوح هایپرپلازی سلول های اپیتلیال آبشش، ادم و تورم لاملاهای ثانویه بهمراه موکوس فراوان در سطح آبشش ها مشاهده گردیده و در هپاتوپانکراس نیز آتروفی سلول ها قابل رویت بوده است.
    کلیدواژگان: روی، مس، میگوی بزرگ آب شیرین، آبشش، هپاتوپانکراس
  • سمانه ذوالقدری جهرمی*، الهه سامانی جهرمی صفحه 11

    کبد بزرگترین غده بدن است که دارای ترشحات مختلفی می باشد و آنزیم آلکالین فسفاتاز از جمله این ترشحات می باشد. هدف از انجام این پژوهش یافتن تاثیر آنزیم آلکالین فسفاتاز بر آنزیم ها و پروتئین های کبد موش صحرائی بر پایه مهار آنزیمی توسط –Lهموآرژنین می باشد. این مطالعه تجربی روی 35 سر موش صحرائی نر بالغ انجام شد. موش ها به طور تصادفی به پنج گروه هفت تائی کنترل، شاهد، تجربی 1، 2 و 3 تقسیم شدند. به گروه کنترل آب و غذا داده شد. گروه شاهد صرفا حلال تزریق شد. در گروه تجربی1، مقدار 2/ 0 میلی گرم بر میلی لیتر آنزیم آلکالین فسفاتازتزریق گردیدگروه تجربی 2: مقدار2میلی گرم بر میلی لیتر مهار کننده L-هموآرژنین تزریق گردید. در گروه تجربی3، ابتدا مقدار 2 میلی گرم بر میلی لیتر L- هموآرژنین و بعد از دو ساعت2/ 0 میلی گرم بر میلی لیتر آنزیم آلکالین فسفاتاز تزریق گردید. همه تزریق ها برای مدت 5 روز انجام شد. داده های آماری توسط آزمون ANOVAو دانکن در سطح معناداریP توسط نرم افزار SPSSنسخه15 تعیین گردید.فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP)دارای افزایش معنی داری نسبت به گروه کنترل (در سطح 05/ 0> p) می باشد و در میزان فعالیت آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و غلظت پروتئین کل و آلبومین تغییر معنی داری مشاهده نگردید. تزریق آلکالین فسفاتاز سبب افزایش فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و آسپارتات آمینوترانسفراز می گردد و همچنین سبب تخریب بافت کبد می شود. استفاده از مهار کننده–Lهمو آرژنین باعث جلوگیری از تخریب سلول های کبد می گردد.

    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز، کبد، مهار آنزیم، L، هموآرژنین
  • جمال شمسی، پریچهره یغمایی*، میرحسین سید محمدزاده، سید علی حائری روحانی صفحه 19
    انفارکتوس میوکارد (MI) به علت نرسیدن خون و اکسیژن کافی به یک منطقه از قلب است. نشانه های MIممکن است متفاوت باشد و اکتروکاردیوگرافی نیز در حدود 50 درصد از موارد غیرتشخیصی است و احتمال خطر تشخیص اشتباه وجود دارد. از این رو سنجش بیومارکرهای قلبی ضرورت دارد. در این پژوهش سطح تروپونین ITnI) سرم در تشخیص وقوع انفارکتوس قلبی با CK-MBسرم، در 40 بیمار MIو 40 بیمار قلبی فاقد MIمراجعه کننده به بیمارستان قلب سیدالشهدا ارومیه بررسی و مقایسه شده است. تروپونین Iبا روش ایمونوآنزیمومتریک و با استفاده از کیت AccuBindو CK-MBبه روش DGKC(استاندارد انجمن بیوشیمیایی آلمان) و IFCC(فدراسیون بین المللی شیمی بالینی و طب آزمایشگاهی) با استفاده از کیت شرکت پارس آزمون با روش فتومتریک اندازه گیری شد. سپس تحلیل آماری نتایج با استفاده از نرم افزار SPSSنسخه 21 و آزمون tمستقل انجام گرفت. نتایج حاصل از مقایسه TnIو CK-MB بیماران دارای MIو فاقد MIنشان داد که بین TnIو CK-MBبیماران فاقد MIو دارای MIتفاوت معنی داری در سطح (P<0/001) وجود دارد. بنابراین در تشخیص و درمان به موقع انفارکتوس میوکارد استفاده از آنها ضروری می باشد. در این پژوهش TnIو CK-MBاز لحاظ حساسیت و اختصاصیت با هم مقایسه شدند که با توجه به نتایج حساسیت و اختصاصیت TnIبه ترتیب با 100 و 5 /97 درصد بیشتر از حساسیت و اختصاصیت CK-MBبا 91 و 75 درصد بود.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، تروپونین cTnI) I، CK، MB)
  • مریم صالحی، مختار مختاری* صفحه 27
    از جمله موارد استفاده از گیاهان داروئی استفاده از آنها در درمان ناباروری است. یکی از این گیاهان نخل خرما از گونه ی Phoenix dactylifera و از تیره پالماسه است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره آبی- الکلی پنیر نخل بر میزان گنادوتروپین ها (LHو FSH) و استروئیدهای جنسی (تستوسترون و دی هیدروتستوسترون) در موش صحرایی نر بالغ مبتلا به کم کاری تیروئید می باشد. در این مطالعه تجربی از 48 عدد رت نر بالغ از نژاد ویستار با وزن تقریبی 190 تا 200 گرم و سن 5/ 2 تا 3 ماه استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به 6 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل آب و غذای استاندارد، گروه شاهد 2 میلی لیتر آب مقطر، گروه تجربی 1 داروی متی مازول به میزان 25 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 10 روز، گروه تجربی 2 عصاره پنیر نخل به میزان 200 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 21 روز و گروه های تجربی 3 و 4 ابتدا داروی متی مازول به میزان 25 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 10 روز و سپس عصاره پنیر نخل به میزان 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 21 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. از تمام گروه ها در پایان دوره آزمایش خون گیری انجام شد و میزان هورمون های LHFSH، تستوسترون و دی هیدروتستوسترون به روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS و تست آماری ANOVA و در اختلاف سطح آماری معنی دار p<0/05 بین گروه های تجربی، کنترل و شاهد مورد بررسی قرار گرفت. میانگین غلظت سرمی هورمون LH، تستوسترون و دی هیدروتستوسترون درگروه تجربی 1 با گروه های کنترل و شاهد کاهش معنی دار را نشان داد. همچنین غلظت سرمی هورمون LH، تستوسترون و دی هیدروتستوسترون در گروه های تجربی 3 و 4 نسبت به گروه تجربی1 افزایش معنی داری را نشان داد، اما در گروه تجربی 2 نسبت به گروه های کنترل و شاهد فقط در میزان تستوسترون افزایش معنی دار مشاهده شد. مقایسه میانگین غلظت سرمی FSHدر هیچ گروهی تغییرات معنی داری را نشان نداد.بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق و مطالعات سایر محققان، احتمالا ترکیبات آنتی اکسیدانی و ریزمغذی های موجود در عصاره پنیر نخل خرما از طریق بهبود عملکرد غده تیروئید توانسته است سطوح کاهش یافته هورمون های تستوسترون و لوتئینی را افزایش دهد و باعث بهبود عملکرد بیضه و تولیدمثل شود.
    کلیدواژگان: پنیر نخل، هیپوتیروئیدیسم، گنادوتروپین، استروئیدهای جنسی، موش صحرایی
  • مهرداد مدرسی*، مهدی حیدری صفحه 39
    استرس گرمایی یکی از عمده ترین فشارهای محیطی به خصوص در مناطق گرمسیری بوده و با تاثیر بر کل سیستم حیاتی، عملکرد تولیدمثلی را کاهش می دهد.سیر با نام علمی Allium sativum به عنوان گیاه دارویی موثر در افزایش توان مقابله با استرس مطرح می باشد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیرافزودن عصاره هیدروالکلی سیر به آب آشامیدنی بر تغییرات هورمون های تولیدمثلی، اووژنزوباروری تحت استرس گرمایی در موش ماده به انجام رسید. در این تحقیق تجربی از 50 سر موش ماده بالغ در 5 گروه و 10 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه کنترل (شرایط طبیعی بدون دریافت عصاره) و چهار گروه تیماری که روزانه به مدت4 ساعت تحت استرس گرمایی قرار گرفتند و به ترتیب دوزهای صفر، 200، 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره را به مدت 30 روز دریافت نمودند. در پایان دوره از تمامی گروه ها نمونه های خونی دریافت گردید و غلظت هورمون های استروژن، پروژسترون، FSHو LHاندازه گیری گردید. استرس گرمایی به طور معنی داری (p<0/05) باعث کاهش تمامی هورمون های تولیدمثلی در گروه صفر گردید، لیکن میزان FSHو LHدر تیمار آزمایشی با دوزهای400 و 800میلی گرم نسبت به گروه صفر افزایش یافته است. در گروه های تیماری 200، 400 و 800 افزایش معنی داری در غلظت استروژن و پروژسترون نسبت به گروه صفرمشاهده گردید و به گروه کنترل نزدیک گردید. بنظر می رسد که عصاره سیر در غلظت های مورد نظر می تواند با تاثیر بر محور هیپوفیز- گناد بر عملکرد ترشحی تخمدان در شرایط استرس گرمایی موثر واقع شده و تا حدود زیادی اثرات منفی ناشی از استرس را خنثی نماید.
    کلیدواژگان: عصاره سیر، هورمون های تولیدمثلی، استرس گرمایی، موش کوچک آزمایشگاهی
  • سیدپیمان مقدسی، غلامحسن واعظی*، سیدمهدی کلانتر صفحه 45
    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شایع ترین اختلال اندوکرین در زنان در سنین باروری با شیوع 5 تا 10 درصد است. علت این بیماری به طور کامل شناخته شده نیست، اما سطح سرمی برخی هورمون ها در این بیماری غیر طبیعی است. مطالعه ی حاضر به منظور مقایسه سطح پرولاکتین در بیماران مبتلا به PCOsو گروه کنترل انجام گرفته است. این مطالعه از اردیبهشت 1391 تا پایان مهر 1392 در مراکز هشت استان انجام گرفت. جامعه آماری 400 بیمار و گروه شاهد 500 نفر در نظر گرفته شدند. اندازه گیری سطح سرمی پرولاکتین خون انجام گرفت و اطلاعات جمع آوری شده با انجام آزمون من ویتنی، محاسبه ضریب همبستگی اسپیرمن، و رسم منحنی ROCبه کمکنرم افزار SPSSویرایش 16، تجزیه و تحلیل شد. میانگین سطح سرمی پرولاکتین در بیماران تحت مطالعه 08/ 7±08/ 20 نانوگرم بر میلی لیتر با دامنه 26/ 50-1/ 10، و در گروه شاهد 77 /2 ± 08/ 17 نانوگرم بر میلی لیتر با دامنه 23-12 محاسبه شد. محاسبات نشان داد که بین سطح سرمی پرولاکتین افراد بیمار و گروه شاهد با حد طبیعی 25 نانوگرم بر میلی لیتر اختلاف معنی داری وجود دارد (001/ 0>P). با استناد به نتایج به دست آمده در مطالعه ی حاضر، نمی توان به طور قاطع ارتباط میان سطح بالای پرولاکتین و بیماری PCOرا به عنوان یک نشانه تشخیصی در نظر گرفت. با این حال، انجام مطالعات بیشتر روی جمعیت بزرگتر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تخمدان پلی کیستیک، سطح سرمی پرولاکتین، هیپرآندروژنیسم، هیپرپرولاکتینمی
  • صبا مهرپویا*، محمد پوراحمدی صفحه 53
    خفاش هاباخوردن حشرات مضر،همچنین نقش درگرده افشانی درختان وکود با ارزشی که تولیدمی کنند،دراکوسیستم دارای جایگاه ویژه ای هستند. نظربه اهمیت اکولوژیکی واقتصادی این موجود،جهت شناخت بیشترازآنها،دراین تحقیق تفاوت هیستولوژی بافت معده دردوگونه خفاش حشرهخ وار(Rhinopoma hardwickii)ومیوه خوار (Rousettus aegyptiacus) باهم انجام گرفتدر این پژوهش از بافت معده پنج خفاش حشره خ وار و پنج خفاش میوه خوار شهرستان جهرم واقع در استان فارس مقاطع بافتی تهیه گردید و مقاطع از لحاظ وجود یا عدم وجود پرز، نوع سلول های عضلانی، ترتیب لایه ها، نوع غدد، نوع ترشحات غدد، انواع سلول ها، وجود یا عدم وجود پرده سروزی و وجود یا عدم وجود چاله با میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتنتایج نشان داد که بافت معده در هر دو گونه شبیه به پستانداران و دارای 3ناحیه کاردیا، بدنه و پیلور می باشد اما آستر مخاط و زیر مخاط در گونه میوه خوار ضخیم تر و مشخص تر بوده و رشته های کلاژن بیشتری نسبت به گونه حشره خوار داردبنا به نتایج حاضر به طور کلی لایه ها در گونه میوه خوار نسبت به حشره خوار ضخیم تر می باشد که احتمالا به دلیل بزرگتر بودن معده گونه میوه خوار نسبت به گونه حشره خوار می باشد که ناشی از لزوم مدت زمان بیشتر جهت هضم مواد سلولزی در معده گونه میوه خوار می باشد.
    کلیدواژگان: هیستولوژی، معده، خفاش میوه خوار، خفاش حشره خوار
  • ریحانه مهری دیوکلایی، فرخنده نعمتی*، پروین خدارحمی، عباسعلی دهپور صفحه 65
    سرطان دومین عامل مرگ در جهان است. درمان های دارویی متداول اغلب اثرات درمانی کوتاهی داشته و حتی منجر به مقاومت دارویی می گردد. امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی با منشا گیاهی متداول گشت. لذا در این تحقیق اثرات غلظت های مختلف عصاره اتانولی جلبک Enteromorpha clatherataبر روی رده ای از سلول های شبه اپی تلیالی مشتق شده از سرطان دهانه رحم (Hela) و سرطان پستان (MCF-7) بررسی شد. رده های سلولی از انستیتو پاستور تهیه و در شرایط کنترل شده، همراه با RPMIحاوی 10% FBS، پنی سیلین و استرپتومایسین کشت داده شد و به تعداد 10000 سلول به پلیت 96 خانه منتقل گردید. سلول ها در مجاورت غلظت های (156/ 0، 312/ 0، 625/ 0، 25/ 1، 5/ 2، 5، 5/ 7 و10 میلی گرم بر میلی لیتر) که در RPMIدارای PBSحل شده بود، قرار گرفتند. کشت سلول ها، بدون حضور دارو، به عنوان کنترل در زمان 72 ساعت انجام شد و میزان سمیت سلولی با آزمون MTTبعد از 72 ساعت بررسی شد. نتایج نشان داد که عصاره Enteromorpha clatherataبر هر دو رده سلولی Helaو MCF-7در غلظت 625/ 0 میلی گرم بر میلی لیتر، رشد را به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش داد. این عصاره دارای اثرات سمیت سلولی در غلظت های 25/ 1، 312/ 0 و 156/ 0 میلی گرم بر میلی لیتربوده و باعث مهار رشد سلول ها به ترتیب به میزان 66 %، 66% و 48% در رده سلولی Helaو 70 %، 65% و 56% در رده سلولیMCF-7شد. بالاترین درصد مهار رشد در غلظت 625/ 0 میلی گرم بر میلی لیتربه میزان 71% در Helaو به 76% در MCF-7بوده است. میزان IC50، 0/17 میلی گرم بر میلی لیتردر Helaو 19/ 0 میلی گرم بر میلی لیتردر MCF-7محاسبه شد. نتیجه این که عصاره ی اتانولی Enteromorpha clatherataباعث مهار رشد سلول های سرطانی Helaو MCF-7شد.
    کلیدواژگان: سمیت سلولی، Enteromorpha clatherata، رده سلولی Hela، رده سلولی MCF، 7MTTassay
|
  • Page 1
    Heavy metals are at present classified among the most important and dangerous water pollutants and are considered as the serious threat to human health. Current study has been focused on concentration of two heavy metals; Zinc and Copper in the flesh of Macrobrachium rosenbergii and to observe their induced histopathological alterations in gills and hepatopancreas. The levels of Zn and Cu in 20 giant freshwater prawn specimensfrom Siahrood River in Mazandaran Province, Iran, were investigated during winter 2013. The concentrations of the metals were carried out by using Atomic Absorption SpectrophotometerThe gills and hepatopancreas specimens from each prawn were sampled in order to reveal the histopathological changes. Statistical analysis was carried out by SPSS19 software. The mean concentrations of Zn and Cu in the muscle of examined prawn were 1/011 ± 0.01 and 1.785 ± 0.02(mg/kg dry weight) respectively. Using one sample t-test at 95% confidence limit, there were significant difference in the levels of Zn and Cu, but there were not any significant difference in correlation between the mean concentration of Zn and Cu and the average of body lengths and weights. The data show that the concentrations of Zn and Cu in the flesh of prawn are below the legal value for aquatic products established by WHO, NHMRC and UK(MAFF), showed that the giant freshwater prawn frominvestigated region are safety for human consumption. In histopathological view, Edema, Inflammatory cells and epithelial hyperplasia changes of gills with lots of mucus were observed. In hepatopancreas atrophy and fatty changes were existed.
    Keywords: Zinc, Copper, Giant freshwater prawn, Gills, Hepatopancreas
  • Page 11

    Liver is the largest gland in the body; which have different secretions. Alkaline phosphatase enzyme is one of them. The aim of this study is the investigation of alkaline phosphatase effect on the enzymes and proteins of liver in the male rats on the basis of enzyme inhibition by L-Homo argenine. In this experimental study, 35 adult male rats were studied. They were randomly divided into 5 groups with seven rats in each group, including: control, sham and testing 1, 2 and 3 respectively. Control group were nourished by food and water; Sham group were injected just solvent. Group 1: 0.2 mg/ml alkaline phosphatase enzyme was injected. In Group 2: 2 mg/ml L-homo arginine inhibitors were injected. Group 3: First 2 mg/ml L-homo arginine was injected, then after 2 hours, 0.2 mg/ml alkaline phosphatase injection was done. All injections continued for 5 days. At the end of duration, a sample was prepared for evaluating ALP. Data was collected by using SPSS software and by one-way variance analytical tests (ANOVA) in significance P<0/05.

    Keywords: Alkaline phosphatase, Liver, Enzyme inhibition, L, homo arginin
  • Page 19
    The Myocardial infarction (MI) is the fail in reaching blood flow and sufficient oxygen to part of the heart. Te outbreak of MI symptoms might be various and the electrocardiography is not diagnostic in about 50% of the cases that is a potential danger for wrong diagnosis, therefore we need to test the cardiac biomarkers. In this survey the level of Troponin I serum in the diagnosis of the cardiac infarction with CK-MB serum, in 40 MI patients and 40 cardiac patients without MI of Seyyed Al Shohada Heart Hospital in Urmia has been evaluated and compared. the Troponin I through Immunoenzymometric method using AccuBind Kit and CK-MB through DGKC (German Society of Clinical Chemistry) method and IFCC (International Federation of Clinical Chemistry) using Pars Azmun Company kit through photometric method, measurement. and then Conducted the result's statistical analysis using SPSS 21 software and an independent T-test The results achieved from the comparison between the cTnI and CK-MB of MI patients and patients without MI showed that there was a significant difference between the cTnI of patients without MI and MI patients and also the CK-MB of patients without MI and MI patients at the level of (P) and the cTnI and CK-MB of MI patients is more than patients without MI. therefore their use is necessary for on time diagnosis and treatment of Myocardial infarction. In this survey the cTnI and CK-MB was compared from the viewpoint of sensitivity and specification that regarding the results the cTnI sensitivity and specification with 100% and 97.5% respectively was more than the CK-MB sensitivity and specification with 91% and 75% respectively.
    Keywords: Myocardial infarction, ECG, Troponin I, CK, MB
  • Page 27
    Medicinal plants have various uses, one of which is in the treatment of infertility. Different parts of Palm, Phoenix Dactylifera of the Palmaceae family, are used as medicine. The objective of this study was to evaluate the influence of hydro alcoholic extract of Palm meristem. On the levels of gonadotropin (LH and FSH) and sex steroids (testosterone and dihydrotestosterone) in adult male rats with hypothyroidism. In this experimental study, 48 adult male wistar rats, each weighing approximately 190 to 200 grams and up to 3 months of age, were used. Animals were randomly divided into 6 groups of 8: The control received standard food and water, the sham got two ml distilled water, the experimental group 1 was orally treated with 25 mg/kg methimazolefor 10 days, the experimental group 2 orally received 200mg/kg Palm meristem extract for 21 days, and experimental groups 3 and 4 were first treated with 25mg/kgmethimazolefor 10 days and then with 100 and 200 mG/kgextract for 21 days respectively. At the end of the experiment, blood samples were taken and the serum levels of LH, FSH, testosterone and dihydrotestosterone were measured by Elisa tests. The results were analyzed using SPSSsoftware and ANOVA statistical test, and the significant statistical difference between control and experimental groups was considered 0.05 P=0.05. Results showed that mean serum concentrations of LH,testosterone and dihydrotestosterone hormones declined significantly in the experimental Group 1 compared with control and sham groups. Also, serum levels of LH, testosterone and dihydrotestosterone increased significantly in the experimental groups 3 and 4 compared with experimental group 1, however, only testosterone rose in the experimental group 2 in respect to sham and control groups. Comparison of mean serum concentrations ofFSH showed no significant difference among various groups.Based on the results of this research and other studies, presence of antioxidant compounds and micronutrients in the Palm meristem extract are able to elevate the decreased levels of testosterone and luteinizing hormones, and improve the reproductive performance of testis through enhancing activities of thyroid hormones.
    Keywords: Palm meristem, Gonadotropin, Sex steroids, Hypothyroidism, Rat
  • Page 39
    Heat stress is one of the most important environmental pressures especially in tropics which reduce sexual performance by affecting whole vital system. Garlic (Allium sativum) as an effective pharmaceutical plant has been proposed for increasing resistance against stress. Current research was carried out to study the effects of garlic hydro alcoholic extract on reproductive hormones in female mice under heat stress. Fifty female mice were studied in five groups and ten replications. Experimental treatments were control group (normal situation without receiving extract), 0, 200, 400, and 800 mg/kg of body weight of external for thirty days. Blood samples were taken at the end of experiment period and estrogen, progesterone, FSH and LH hormones were measured. Obtained data were analyzed using SPSS program. Heat stress reduced all sexual hormones significantly (p<0/05).
    Keywords: Garlic extract, Sexual hormones, Heat stress, Mice
  • Page 45
    Polycystic ovarian syndrome (PCOs) with prevalence between5% to 10% is one of the most common endocrinologic disorders in women during reproductive age. Although, the cause of disease is not completely known, the serum level of some hormones is abnormal. The present study aimed to compare the serumal level of prolactin between women with polycystic ovarian syndrome and control group. This study was conducted during 2012 to 2013 in capital of eight provinces. In total 400 PCOs women and 500 control group were considered. The level of prolactin of serum was measured and the obtained data were analyzed by Mann-Witney test and Spearman correlation coefficient using SPSS software ver. 16.0 and the ROC curves were plotted. The mean serum prolactin level in patients group was 20.08±7.08 ng/ml (10.1- 50.26); while it was 17.08±2.77 ng/ml (12-23) in control group. Significantly higher in patients group (p <0/001).
    Keywords: PCOs, Serumal level of Prolactin, Hyperandrogenism, Hyperprolactinemia
  • Page 53
    Bats play a special role in the earths ecosystem by eating harmful insects, helping in pollination of trees and producing precious fertilizer. Due to their ecologic and economic importance, and to get a better understanding of bats, the differencebetween histology of gastric tissue in two species of bats namedRhinopoma hardwickii and Rousettus aegyptiacusis studied. In this research five insectivorous bats and five flying fox were chosen from Jahrom in the province of Fars, tissues of their stomach were prepared, and sections were compared regarding presence or absence of perez, type of muscle cells, type of glands, type of gland secretions, types of cells, existence or lack of serous membrane, and presence or absence of pits were examined by light microscopy.The results showed that the stomach tissue in both species were similar to mammals and had 3 areas: cardia, body and pylorus; however, the lining mucosa and sub-mucosa in fruit-eating species were thicker and specific and had more collagen fiber than the insectivorous species. Based on the present study, in general, the stomach layers in flying fox species are thicker than that of Insectivorous bats; that is probably because of bigger stomach of flying fox comparing with the insectivorous species which is probably due to the greater size of the stomach in flying fox species which is due to the necessity of more time for digesting the cellulosic materials in flying fox species stomach.
    Keywords: Histology, Bat, Stomach, Rousettus aegyptiacus, Rhinopoma hardwickii
  • Page 65
    Cancer is the second cause of death in the world. Current therapies for treating cancer are often restricted by short-term efficacy, even lead to the drug resistance. There has been increased interest in the use of natural compounds with chemotherapeutic effects for treatment of cancer. In this study, the effects of different concentrations of ethanolic extract of Enteromorpha clatherata, on human breast cancer cell (MCF-7) and cervix cancer cells (Hela) were investigated. Cell were produced in Pasteur Institute and were cultured under controlled conditions with RPMI containing 10% FBS and penicillin streptomycin in cell culture flasks, the cells were transferred to 96 well plates with 10.000 cells. Cells were exposed to different concentrations of extracts (0.156, 0.312, 0.625, 1.25, 2.5, 5, 7.5 and 10 mg/ml) that had been dissolved in RPMI with FBS. Cells cultured with all conditions without the presence of the drug as a control for 72 hours and cell toxicity was assessed with the MTT assay after 72 hours. The result of this study showed that ethanolic extract of Enteromorpha clatherata on both Hela cell and MCF-7 in 0.625 mg/ml concentration consistency reduces the growth of cells significantly in comparison to control group. This extract possesses cytotoxic effects in 0.156, 0.312, 1.25 concentrations and inhibit the growth of cells to 48 %, 66 % and 66 % in Hela and to 56 %, 65% and 70 % in MCF-7 MCF-7 in 0.625 mg/ml. The IC50 is 0.17 mg/ml in Hela and 0.19 mg/ml MCF-7 respectively. The results show that ethanolic extract of Enteromorpha clatherata caused the growth inhibition of cancer cells in Hela and MCF-7.
    Keywords: Cytotoxicity, Enteromorpha clatherataHelacell line, MCF, 7 cell line, MTTassay