فهرست مطالب

مجله زیست شناسی جانوری
سال هشتم شماره 4 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نرگس جوادزاده*، حدیده معبودی، محمد تقی آژیر صفحه 1
    تحقیق حاضر جهت مقایسه ریخت شناسی اتولیت ساجیتا در گونه های سرخوی چشم درشت (Lutjanus lutjanus)، سرخوی مالاباری (Lutjanus malabaricus)، سرخوی خونی (Lutjanus erythropterus) وفرشته ماهی عربیPomacanthus asfur در مناطق مرجانی خلیج فارس و دریای عمان انجام پذیرفت. تعداد 6 عدد سرخوی چشم درشت، 8 عدد سرخوی مالاباری، 5 عدد سرخوی خونی و5 عدد فرشته ماهی عربی به روش غواصی صید و مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه برداری طی یکدوره یکساله از فروردین ماه 1393 تا فروردین ماه 1394به طول انجامید.خصوصیات زیست سنجی نمونه ها شامل طول کل، طول چنگالی، وزن ماهی، همچنین شکل اتولیت و پارامترهای زیست سنجی اتولیت ساجیتا از جمله طول، پهنا، وزن، محیط و مساحت اتولیت مورد بررسی قرار گرفت. در بیشتر پارامترهای مورد بررسی، ارتباط معنی داری ملاحظه گردید، بیشترین میزان همبستگی بینطول چنگالی ماهی و طول اتولیت در گونه سرخوی مالاباریبود. مساحت و محیط اتولیت حاکی از آن بود که این دو پارامتر در گونه های سرخوی مالاباریو فرشته ماهی عربی اختلاف معنی داری داشته (05/0p) ولی در گونه های سرخوی چشم درشت و سرخوی خونی اختلاف معنی دار نبود (05/0p>). پارامتر وزن اتولیت در گونه های سرخوی چشم درشت و سرخوی مالاباریو همینطور گونه های سرخوی خونی وفرشته ماهی عربی اختلاف معنی داری نداشت (05/0p>) ولی بین این دو گونه با گونه های سرخوی چشم درشت و سرخوی مالاباری اختلاف معنی دار دیده شد (05/0p)، دو پارامتر طول اتولیت و پهنای اتولیت در تمام گونه ها اختلاف معنی دار نشان داد (05/0p)، بنابراین می توان گفت در گونه های مورد مطالعه، دو پارامتر طول اتولیت و پهنای اتولیت به عنوان شاخص های تعیین گونه به کمک اتولیت می باشند.
    کلیدواژگان: اتولیت، سرخوی چشم درشتسرخوی مالاباری، سرخوی خونی، فرشته ماهی عربی، خلیج فارس، دریای عمان
  • مهدی جهانگیری، غلامحسن واعظی*، ویدا حجتی صفحه 13
    دیابت شیرین یک اختلال در سوخت و ساز و سیستم غدد درون ریز بدن است. این بیماری در تمام نقاط جهان شایع بوده و به سرعت در حال افزایش است. یکی از آسیب های جدی ناشی از دیابت ناتوانی جنسی و کاهش هورمون های جنسی می باشد، لذا همیشه محققان در صدد یافتن راهی برای کاهش عوارض این بیماری بوده اند. استفاده از گیاهان دارویی از دیرباز یکی از مطمئن ترین روش ها همراه با کمترین عوارض جانبی می باشد. کودزو گیاهی نیمه چوبی، چند ساله، تاک مانند و بومی جنوب شرق آسیا می باشد که در طب سنتی چین از ریشه خشک شده آن برای درمان تب، اسهال خونی، بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا و دیابت استفاده می کنند. هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره الکلی ریشه کودزو بر هورمون های جنسی رت های نر دیابتی بوده است. تعداد 27 سر موش های صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 220 تا 230 گرم از انسیتو پاستور آمل خریداری شدند. حیوانات به صورت تصادفی به سه گروه 9 تایی تقسیم بندی شدند. گروه اول یا کنترل (سالم)، گروه شم (دیابتی) که موش های دیابتی شده بدون دریافت عصاره بودند و گروه تجربی یا گروه تیمار که دیابتی شده و دریافت کننده عصاره الکلی ریشه کودزو بودند. ابتدا موش های گروه شم و تیمار توسط 50 میلی گرم بر کیلوگرم تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. سپس به موش های گروه تیمار 100 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ریشه کودزو بصورت داخل صفاقی تزریق شد. اندازه گیری وزن و حجم بیضه، سنجش گلوکز خون و هورمون های انسولین، تستوسترون، FSHو LHانجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد، تجویز عصاره الکلی کودزو در موش های صحرایی نر دیابتی سبب کاهش قند خون و افزایش نسبی هورمون های انسولین، تستوسترون، FSHو LHدر موش های دیابتی نر می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، ریشه کودزو، رت ویستار، استرپتوزوتوسین
  • سید سجاد حجازی* صفحه 27
    لاموتریژین یکی از جدیدترین داروهای ضدصرع می باشد که از سال 1992 استفاده از آن در تعداد بسیار کمی از بیماران شروع گردید.در مورد عوارض ناهنجاری زایی این دارو بر انسان تحقیق جامعی صورت نگرفته است. ملاتونین به عنوان مهم ترین ترشح غده اپیفیز،آنتی اکسیدان یبسیارموثروخنثی کننده رادیکالهای آزاداست. در این تحقیق سعی شد با استفاده از مدل حیوانی و با استفاده از تجویز ملاتونین که خود به عنوان آنتی اکسیدان امروزه مطرح است با مکانیسم از بین بردن رادیکال های آزاد ایجاد شده درتکامل بیضه جنین از مادران تحت درمان با لاموتریژین، بررسی شود.داروی لاموتریژین با دوز 75 میلی گرم برکیلوگرم وملاتونین با دوز 10 میلی گرم برکیلوگرم به طور داخل صفاقی استفاده شدنددر پایان دوره آبستنی طول نوزادان با استفاده از کولیس با دقت 1/0 میلی متر اندازه گیری و ثبت شد و وزن توسط ترازوی دیجیتالی محاسبه شد.بعد از انجام مراحل هیستوتکنیک در زیر میکروسکپ نوری نیکون مورد بررسی قرار گرفتند.روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه ANOVAو به دنبال آن تست های مقایسه ای چندگانه تو کی برای مقایسه وجود اختلاف بین گروه ها استفاده شد (05/0 >p).مشاهدات انجام شده ازنمونه های بافتی بیضه گروه تحت تاثیر داده شده توسط داروی لاموتریژین، تخریب سلول های اسپرماتوگونی،بهم ریختگی آرایش سلول های اسپرماتوگونی و تجمع واکوئل های بزرگ در اپیتلیوم لوله های منی ساز دیده شد. در گروه ترکیبی لاموتریژین و ملاتونین، فشردگی لوله های منی ساز و کاهش فضاهای بینابینی دیده شد. شکل هندسی و آرایش قرارگیری اپی تلیوم لوله های منی ساز در وضعیت مناسبی دیده شد.نتایج نشان داد که گروه لاموتریژین اختلاف معنی داری نسبت گروه کنترل لاموتریژین تیمار شده با ملاتونین دارد (05/0 p). به نظر می رسد که سلول های لایدیگ به داروی لاموتریژین حساس می باشند.این تحقیق نشان داد که تجویز ملاتونین در نمونه هایی که از داروی ضد صرع لاموتریژین در دوران بارداری استفاده می کنند می تواند از وقوع صدمات وارده بر رشد و بافت جنین نقش بازدارنده داشته باشد.
    کلیدواژگان: بیضه، هیستومورفومتری، لاموتریژین، ملاتونین
  • سید محمد حسینی*، امیرحسین مشرفی، رضا امانی، سید وحید رضوی مهر، محمدحسن آقاجانی خواه صفحه 37
    اکسید روی یکی از موارد پر استفاده در زمینه های مختلف صنعتی است،به همین علت به صورت گسترده تولیدمیشودو کاربردهای تکنولوژیکی فراوان دارد. بدن انسان ممکن است خواسته یا ناخواسته در معرض این نانوذرات قرار گیرد. در این مطالعه سمیت حاد نانوذرات اکسید روی بر میزان آنزیم های کبدی و هیستوپاتولوژی بافت کبد مورد بررسی قرار گرفت.تعداد 50 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار به وزن 220-180 گرم را به 5 گروه 10 تایی تقسیم کردیم که گروه ها شامل یک گروه کنترل، گروه شم و سه گروه با دوزهای مختلف 25، 50 و 100 میلیگرم نانوذره اکسید روی (دو بار در هفته به مدت چهار هفته) به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش صحرایی دریافت کردند. پس از خونگیری میزان کلسترول، تری گلیسرید، پروتئین تام، آلبومینو آنزیمهای کبدی (ALTAST و ALP) تعیین شد و پس از برداشتن بافت کبد مراحل فیکساسیون و پردازش، تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین انجام شد، پس از جداسازی بافت، نمونه ها هضم و غلظت فلز روی توسط دستگاه جذب اتمی سنجیده شد، در نهایت داده ها توسط آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. ارزیابی هیستوپاتولوژیککبد ضایعاتی همچون نکروز، پرخونی و دژنرسانس واکوئولیدر دوز 25میلی گرم بر کیلوگرم را نشان داد و در دوزهای50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم اینفیلتریشن سلول های آماسی نیز مشاهده شد. در بررسی سرولوژیکی نیز سطح آنزیم های کبدیALTAST وALP افزایش یافت. همچنین بیشترین مقادیر جذب نانوذره در دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد. نتایج مطالعه حاضر سمیت نانوذرات ZnOرا بر روی کبد به شکل وابسته به دوز مشخص نمود؛ بنابراین مواجهه با نانوذرات می تواند خطرات جدی را در انسان ایجاد کند.
    کلیدواژگان: نانوذره، کبد، اکسید روی، سمیت، آنزیم های کبدی
  • کاوه خزاییل*، یزدان مظاهری، محمود هاشمی تبار، حسین نجف زاده، حسن مروتی، علیرضا قدردان صفحه 49
    استفاده از فلوروکینولون ها به مدت بیش از دو هفته و خصوصا با دوزهای بالا سبب ایجاد تغییراتی در غضروف مفصلی می گردد. با توجه به استفاده نسبتا زیاد از انروفلوکساسین در گله های گوسفندی، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر انروفلوکساسین بر برخی تغییرات غضروف مفصلی بره های در حال رشد انجام گردید تا برخی مکانیسم های احتمالی موثر در ایجاد این تغییرات ارزیابی شود. در این تحقیق 12 راس بره نر به سن حدود 2 ماه به سه گروه تقسیم شدند که شامل گروه کنترل که فقط تزریق سرم فیزیولوژی داشت، گروه درمانی که انروفلوکساسین را روزانه 5 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 15 روز به صورت تزریق زیر پوستی دریافت کرد و گروه توکسیک انروفلوکساسین را مشابه با گروه درمانی ولی با دوز 35 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت نمود. 24 ساعت پس از آخرین تزریق، دام ها ذبح شدند و مفصل استایفل تشریح گردید. بعد از ارزیابی ماکروسکوپی، جهت مطالعات میکروسکوپی نمونه برداری شد. مقاطع بافتی غضروف مفصلی تهیه شده از نظر مورفومتری و هیستوشیمی بررسی گردید. تغییرات ماکروسکوپی از جمله ایجاد فلاپ های غضروفی در گروه توکسیک مشاهده شد. تغییرات میکروسکوپی شامل حضور سلول های دوکی شکل و حفره در ماده زمینه ای، کاهش ضخامت کلی غضروف، کم شدن تعداد کندروسیت ها و افزایش تعداد لاکوناهای خالی و کاهش پروتئوگلیکان ها و قندهای ماده زمینه ای در گروه توکسیک قابل مشاهده بود. در گروه درمانی برخی از این تغییرات با شدت کمتری نسبت به گروه توکسیک مشاهده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد مصرف انروفلوکساسین در بره های در حال رشد حتی با دوز درمانی توصیه شده، از نظر ایجاد تغییرات در غضروف مفصلی کاملا هم بی خطر نیست.
    کلیدواژگان: انروفلوکساسین، غضروف مفصلی، برهتغییرات میکروسکوپی
  • پروانه خلیلیان، عبدالحسین شیروی*، حسین عباسپور صفحه 65
    فناوری نانو واژه ای است که به تمام فناوری های پیشرفته درعرصه ی کار با مقیاس نانو اطلاق می شود و معمولا منظور از مقیاس نانو ابعادی در حدود 1 تا 100 نانومتر می باشد. نانو اکسید روی یکی از مهمترین نانومواد است که امروزه در صنعت و تجارت به صورت وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد و این سبب نگرانی هایی در مورد تاثیر آن بر محیط زیست و سلامت انسان شده است. همچنین مطالعات زیادی در زمینه ی آسیب رساندن این ماده به بدن انجام نشده است. این مطالعه به منظور بررسی نقش نانو اکسید روی و میزان رسوب این ماده در بافت ریه صورت گرفت. موش های سوری ماده ی نژاد NMRIبه 3 گروه 10 تایی شامل دو گروه تجربی و یک گروه کنترل تقسیم بندی شدند. طی دوره ی 10 روزه گروه های تجربی دوزهای ppm/kg1000 وppm/kg 2000 نانو اکسید روی و گروه کنترل آب مقطر را از طریق استنشاق دریافت کردند. پس از طی دوره ی تیمار موش ها تشریح شدند و ریه جهت بررسی میزان رسوب نانو اکسید روی توسط دستگاه جذب اتمی آماده شد. آنالیز آماری نشان داد که رسوب نانو اکسید روی در بافت ریه ی گروه های دریافت کننده ی دوزهایppm/kg 1000 وppm/kg 2000 نسبت به گروه کنترل تغییرات معنی داری را نشان داده است. با مصرف نانو اکسید روی در دوزهای 1000و 2000ppm/kg رسوب این ماده به طور قابل توجهی در بافت ریه مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: نانواکسید روی، نانوذرات، ریه، استنشاق، موش سوری ماده
  • طیبه صادقی، مهرداد شریعتی*، مختار مختاری صفحه 71
    گیاه گل ساعتی از جمله گیاهان دارویی است که عصاره آن حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی بالایی می باشد. این ترکیبات دارای خواص ضدسرطانی، ضد التهاب و ضد درد هستند و در درمان بیماری های صرع، اسهال، سوختگی و همورویید و تنظیم آنزیم های کبدی مفید می باشند. در این پژوهش تاثیر تجویز خوراکی عصاره گل ساعتی بر تست های عملکردی کبد در موش صحرایی نر بالغ مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور تعداد 40 سر موش با وزن تقریبی 195 گرم به پنج گروه تقسیم شدند. هیچ تیماری بر روی گروه کنترل انجام نشد. گروه شاهد، فقط آب مقطر در یافت نمود. گروه های تجربی، به مدت 21 روز به ترتیب مقادیر 0، 150، 300 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره برگ گل ساعتی را دریافت کردند. تجویز عصاره به مدت 21 روز به طول انجامید. بعد از پایان این دوره به منظور اندازه گیری میزان فاکتورهای آنزیم آلانین آمینوترنسفراز (ALT)، آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP) خونگیری از قلب انجام شد و آنالیز آماری نتایج بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSSو مقایسه میانگین ها با آزمون T-testانجام شد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که مقدار آنزیم های ALTو ASTدر گروه تجربی حداکثر دریافت کننده عصاره یعنی600 میلی گرم بر کیلوگرم، نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد. میزان ALPدر مقایسه با گروه کنترل تغییرات معنی داری را نشان نداد. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان اینطور بیان کرد که گیاه گل ساعتی احتمالا با مکانیسم های متعددی از جمله با خاصیت آنتی اکسیدانی از طریق مکانیسم های فعالی از جمله مهار رادیکال آزاد و خنثی شدن پروکسیدها، جلوگیری از تخلیه گلوتاتیون احیاء و تثبیت غشای سلولی نقش حمایت کنندگی برای کبد ایجاد می کند. نتایج حاصله نشان دهنده عدم آسیب کبدی دررت های مورد مطالعه می باشد .با توجه به خاصیت ضد سرطانی که دارد و با تحریک DNAپلی مراز توسط گیاه گل ساعتی و افزایش سنتز rRNAسبب بازسازی سلول کبدی می شود و با مهار آنزیم سیتوکرومP450 که باعث فعال شدن ماده پیش سرطان به مولد سرطان می شود نقش مهمی در جلوگیری از سرطان کبد ایفا می کند.
    کلیدواژگان: گل ساعتی، آنزیم، آلانین آمینوترنسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز
  • راضیه محمدی، مرتضی نادری* صفحه 79
    توالی یابی ژنوم میتوکندریایی یکی از پرکاربردترین روش های مطالعه روابط تبارشناختی پستانداران محسوب می شود. این قبیل پژوهش ها در بررسی واگرایی درون گونه ای، اولویت بندی اقدامات حفاظتی، مطالعه منشاء پیدایش گونه ها، نظریه پناهگاه ها و مطالعات دیگری از این قبیل مورد بهره برداری قرار می گیرند. آهوها از نمونه گونه هایی محسوب می شوند که همواره مطالعات تاکسونومیک متعددی در دنیا و در ایران در مورد آنها انجام شده است. اغلب مطالعات بر وجود سه گونه از جنسGazellaاتفاق نظر دارند در عین حال هنوز بحث های زیادی در خصوص جایگاه تبارشناختی جمعیت های مختلف و وجود یا عدم وجود زیرگونه ها در زیستگاه های مختلف وجود دارد. در این بررسی، تلاش گردید تا با توالی یابی ژن سیتوکروم bمیتوکندری وضعیت تبارشناختی این گونه در فلات مرکزی شامل جمعیت هایی از استان های یزد، اصفهان و کرمان مورد بررسی قرار گیرد. نتایج این پژوهش نشان داد که جمعیت متعلق به استان یزد بیشترین واگرایی تبارشناختی را نسبت به جمعیت های اصفهان و کرمان دارا می باشند. همچنین نتایج به دست آمده در این پژوهش حاکی از تنوع ژنتیکی نسبتا پایین آهوان فلات مرکزی ایران می باشد. بطوریکه تفاوت ژنتیکی بین آهوان فلات مرکزی ایران بیش از 002/0 نیست. البته با توجه به اندازه نمونه مورد استفاده در طرح آزمایشی لازم است این نتایج با احتیاط مورد تفسیر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: آهوی ایرانی، تنوع ژنتیکی، ژن سیتوکروم b، فلات مرکزی ایران
  • فاطمه محمدی سیجاوندی، طاهره باقرپور*، نعمت الله نعمتی صفحه 89
    استفاده از تمرینات ورزشی به همراه مکمل های گیاهی یکی از روش های پیشنهاد شده برای کنترل چاقی و عوارض ناشی از چاقی می باشد که اثر آن به دلیل تنوع برنامه های تمرینی و مواد گیاهی مورد استفاده هنوز به روشنی ثابت نشده است. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تمرینات ایروبیک و مصرف مکمل چای سبز بر ضربان قلب و فشار خون دختران دارای اضافه وزن بوده است.آزمودنی های تحقیق شامل 30 دختر دارای اضافه وزن در دامنه سنی 25 تا 35 سال بودند که بعد از همسان سازی بر اساس شاخص توده بدن (BMI)در یکی از سه گروه مصرف مکمل چای سبز به همراه تمرینات ایروبیک، گروه مصرف مکمل فقط چای سبز و گروه تمرینی فقط ایروبیک قرار گرفتند. تمرینات ایروبیک به مدت 7 هفته، 3 جلسه در هفته انجام شد و مکمل چای سبز در طول 7 هفته، 3 بار در هفته بعد از وعده های غذایی به مقدار 2 گرم مصرف شد.قبل و بعد از دوره مداخله ضربان قلب، فشار خون و وزن آزمودنی ها اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح 05/0 p≤مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتندنتایج نشان داد ترکیب برنامه ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل چای سبز سبب کاهش فشار خون سیستولی شد و گروه تمرینی فقط ایروبیک به طور معنی داری کاهش در مقدار ضربان قلب را درمقایسه با گروه مصرفی مکمل چای سبز نشان داد.
    کلیدواژگان: فشارخون، ضربان قلب، تمرینات ایروبیک، چای سبز
  • محیا موسوی، هادی امراللهی صفحه 95
    سل یک بیماری واگیردار بوده و عامل آن مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است. مقاومت به دو داروی اصلی ایزونیازید و ریفامپین را مقاومت چند دارویی سل (MDR-TB) می نامند. این مطالعه به بررسی گونه آلوده کننده بیماران استان سمنان از طریق بررسی حضور یا عدم حضور قطعه IS6110در نمونه ها و هم چنین بررسی وجود مقاومت یا عدم وجود آن در نمونه ها نسبت به دو آنتی بیوتیک ریفامپین و ایزونیازید از طریق تکنیک Real Time PCRپرداخته است.نمونه های بزاق جمع اوری شده از بیماران مسلول در محیط کشت L-Jکشت داده شدند و سپس استخراج DNAاز باکتری ها با استفاده از تکنیک CTABانجام شد و نمونه ها جهت تعیین مقاومت یا عدم مقاومت از طریقReal Time PCR مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین نمونه ها با استفاده از تکنیک PCRمعمولی با استفاده از پرایمر اختصاصی IS6110جهت تعیین توبرکلوزیس بودن یا نبودن مورد بررسی قرار گرفتند. از 21 نمونه بالینی مورد مطالعه، 17 مورد مایکوباکتریوم توبر کلوزیس و 4 مورد غیرتوبرکلوزیس بودند همچنین تمامی نمونه ها حساس به آنتی بیوتیک تشخیص داده شدند. با کمک تکنیک تشخیصی Real Time PCRبررسی ژن های مربوط به مقاومت آنتی بیوتیکی در کوتاه ترین زمان ممکن (کمتر از یک روز) و با دقت و اختصاصیت بالا در همان بدو تشخیص بیماری انجام می پذیرد، در این تحقیق خوشبختانه تمامی نمونه های بالینی حساس به دو آنتی بیوتیک ریفامپین و ایزونیازید بودند که از علل احتمالی این امر می توان بهکنترل موفق این بیماری توسط مراکز درمانی از طریق معاینات پی درپی بیماران و همچنین امار کم مهاجرین در این استان اشاره کرد.
    کلیدواژگان: ژن RpoB، ژن KatG، توالی IS6110Real Time PCRMDR، TB، تکنیک CTAB
|
  • N. Javadzadeh*, H. Maboudi, M.T. Azhir Page 1
    This study aimed to Comparison of morphometric characteristics of otolith in Lutjanus lutjanusLutjanus malabaricusLutjanus erythropterusPomacanthus asfur in the coral reefs of Persian Gulf and Oman Sea. Sampling lasted from March 2014 to April 2015. During this period 6 specimens of Lutjanus lutjanus, 8 specimens of Lutjanus malabaricus, 5 specimens of Lutjanus erythropterus and 5 specimens of Pomacanthus asfur were cut with diving method. All the fish were identified and their otolith was extracted to verify them. Investigation of otolith morphometric characteristics (length, breadth, weight, perimeter and area) was conducted. Data indicate high correlation between otolith length and otolith weight, fork length and otolith length and between fish length and weight in most of species, The highest correlation was observed in L. malabaricus. The results show significantly different between otolith length and Otolith width in all species (pL. malabaricus and P. asfurbut not in L. lutjanus andL. erythropterus(p>0.05). Otolith weight had no significantly different in L. lutjanus and L. malabaricus and also in L. erythropterus andP. asfur(p>0.05) but had significantly different between those group... .
    Keywords: Otolith, Lutjanus lutjanusLutjanus malabaricusLutjanus erythropterusPomacanthus asfur, Persian Gulf, Oman Sea
  • M. Jahangiri, Gh Vaezi*, V. Hojati Page 13
    Diabetes mellitus is a disorder of the metabolism and endocrine system in the body. The disease is prevalent in all parts of the world and is rapidly increasing. One of the serious damage caused by diabetes is sexual dysfunction and sex hormones reduction, so the researchers always have been trying to find a way to reduce the symptoms of diabetes. The use of herbs is one of the most reliable methods with minimal side effects. Kudzu is a semi-woody, perennial grape like plant that is native to South East Asia that dried root of it has been used in traditional Chinese medicine for the treatment of fever, bloody diarrhea, ardiovascular disease, high blood pressure and diabetes.The aim of this experiment research was the study of effects of alcoholic extract of the kudzu root on the sex hormones of diabetic male rats. Twenty seven male Wistar rats weighing 220-230 grams were purchased from Amol Pasteur Institute of Iran. Animals were randomly divided into three groups: Control (healthy) group (n=9), the second group was sham (diabetic) that no diabetic rats receiving the extract and the experimental group (or treatment group) that were diabetic rats recieved the ethanolic extract of Kudzu root. Then, the sham and treated groups were being diabetic by 50 mg/kg streptozotocin (STZ). Then 100 mg/kg of kudzu root extract was injected intraperitoneally to the experimental group. Measuring the weight and volume of testis, blood glucose of serum, insulin, testosterone, FSH and LH were measured. The results showed that treatment with alcoholic extract of kudzu root in diabetic rats leading to reduce the blood sugar and relative increase in insulin, testosterone, FSH and LH hormones in diabetic rats.
    Keywords: Diabetic, Male Rats, Streptozotocin, Kudzu Root
  • S.S. Hejazi* Page 27
    Lamotrigine is a novel medicine that has been administrated since 1992 on few patients. There has been no comprehensive study on Organogenesis of the medicine on human. Melatonin, most important secretion of epiphysis, is an effective antioxidant and free radicals neutralizer. The present study aimed to study the removing mechanism of free radicals in testis of fetuses from mothers treated with lamotrigine using animal model as well as lamotrigine which is as an antioxidant; so, 10 mg/kg of sigma, Usa melatonin administered as peritoneal injection. At the end of pregnancy, the lengths of newborns were measured using 0.01 accuracy caliper. Their weight was measured using 0.01 gram accuracy digital weigh (Model Wtb). Then, histological studies were conducted on the newborns followed by studying under light microscope (Nikon). Data were explained as mean± SEM. data analysis was conducted using ANOVA method followed by Tukey tests in order to compare differenced among groups. According to testis histology of lamotrigine-affected group, spermatogonia destruction, spermatogonia cell's arrangement defragmenting, large vacuoles aggregation in seminiferous tubules epithelium were observed. Seminiferous tubules compression and interstitial space decrease were observed in testis of lamotrigine and melatonin compound group. Seminiferous tubules epithelial Geometric form and its arrangement were seen in a suitable condition. Morphometric and histomorphometric results of testis tissue suggested that there was a significant difference between lamotrigine group and melatonin-treated control-lamotrigine group... .
    Keywords: Testis, Histomorphometry, Lamotrigine, Melatoni
  • S.M. Hosseini*, A.H. Moshrefi, R. Amani, S.V. Razavimehr, M.H. Aghajanikhah Page 37
    Zinc oxide (ZnO) is one of the most widely used materials in diverse industrial fields, for this reason most widely produced and Have many technological applications. The human body may be intentionally or unintentionally exposed to these nanoparticles. In this study, acute toxicity of zinc oxide nanoparticles on the liver enzymes and liver histopathology was evaluated. Fifty female rats with 180-220 grams of weight were divided into five groups, including control, Sham and Three groups with different doses of ZnO nanoparticle (25, 50 and 100 mg/kg twice a week for four weeks). The rats were then sacrificed and cholesterol, triglycerides, totalprotein, albumin and liver enzymes (ALT, AST and ALP) were determined and livers were fixed in formalin processed, sectioned and stained with Hematoxylin- Eosin. After removal of the tissue, samples digestion and zinc concentrations were measured by atomic absorption; Finally Data were analyzed using one way ANOVA. Also the most of the Zno nanoparticles absorption on the dose of 100 mg/kg was observed. Histopathological analysis of liver sections showed tissue damage, such as necrosis, congestion and vacuolar degeneration at a dose of 25 mg/ kg andin addition inflammatorycell infiltrationin doses 50 and 100 mg/kg was observed. In Serological studyalso increased serum ALT, AST and ALP Liver enzymes levels. Results of the present study showed the dose-dependent toxicity of ZnO nanoparticles on the liver; therefore exposure to nanoparticles can make serious risks in humans.
    Keywords: Nanoparticle, Liver, Zinc oxide, Toxicity, Liver enzymes
  • K. Khazaeel*, Y. Mazaheri, M. Hashemi Tabar, H. Najafzadeh, H. Morovvati, A.R. Ghadrdan Page 49
    Fluoroquinolones changes in the articular cartilage especially with high doses and more than two weeks use. Due to relatively excessive use of enrofloxacin in the sheep flocks, this study was done to investigate the effects of enrofloxacin on some changes in growing lamb articular cartilage to evaluate some possible mechanisms involved these changes. Twelve ,2 month – old male lambs divided in three groups: control group received only normal saline; therapeutic group received 5mg/kg enrofloxacin subcutaneously, daily, for 15 days and toxic group received 35 mg/kg enrofloxacin as the same manner as therapeutic group. Twenty four hours after the last dose, the animals were slaughtered and their stifle joints were dissected. After gross examine, sampling were done quickly for further microscopic studies. Histological sections were evaluated morphometrically and histochemically. Macroscopic changes such as cartilage flaps were seen only in toxic group. Microscopic changes were included the presence of spindle – shaped cells and cavitation in matrix, decreases of total cartilage thickness and chondrocyte numbers, increases of empty lacunae numbers, decreases of matrix proteoglycans and carbohydrates. Some of these changes were observed in therapeutic group with less intensity in comparison to toxic group. Results of this study showed enrofloxacin use in growing lambs even at recommended therapeutic dose, is not completely safe on articular cartilage.
    Keywords: Enrofloxacin, articular cartilage, lamb, microscopic changes
  • P. Khalilian, A. Shiravi*, H. Abbaspour Page 65
    Nanotechnology is a term which refers to all advanced technologies of Nano scale. By Nano scale, a dimension of 1-100 nanometers is presumed. Nano zinc oxide is one of the most important nanomaterials which is widely used in business and industry and this has caused some concerts regarding its effect on the environment and human health. There are not many studies of harms of these materials to the body. The present study was done to define the role of zinc oxide nanoparticles and its deposition values in lung. Syrian female mice of NMRI variant were divided into three groups of 10 each: control, 1000 ppm/kg zinc oxide nanoparticles and 2000 ppm/kg zinc oxide nanoparticles treated groups. During a period of 10 days, different doses of zinc oxide nanoparticles (i.e. 1000 and 2000 ppm/kg) were given to treated groups by inhalation, the control group received distilled water by inhalation. Then the mice were dissected and lung was prepared for investigation of zinc oxide nanoparticles deposition by Atomic Absorption Spectrometer. Statistical analysis showed that zinc oxide nanoparticles had significant difference in tissue of the lung which had received doses 1000 and 2000 ppm/kg compared with control group. Consumption of zinc oxide nanoparticles in doses of 1000 and 2000 ppm/kg, deposition of this material significantly increased in lung.
    Keywords: Nano Zinc Oxide, Nano Particles, Lung, Inhalation, Female Mic
  • T. Sadeghi, M. Shariati, M. Mokhtari Page 71
    Passiflora caerulea is one of medicinal plants and use in medicinal industry. Passiflora caerulea contain high anti oxidant combinations this combinations pain properties and are useful in curing have anti cancer and anti inflammatory and antiepilepsy, diarrhea, burn, hemorrhoid and in regulating liver enzymes. In this experiential study, 40 wistar male rats, use weighting about 195-200 g each were used in five groups eight including :control without received nothing, sham group received distilled water and 3 experimental groups receiving 150,300,600, mg/kg leaves of passiflora caerulea Hydro-alcohol extract respectively. According to obtained results, ALT, AST and Albumin in experimental group receiving the highest dose of the extract 600 mg/kg, pation in control group, meaningful in level. The Level of ALP, Total Protein, Creatinin and total body weight to comparison by control group not show significant changes and hydro alcoholic extract Passiflora cearulea Author decrease level BUN to experimental groups extraction of receiving. Hydro-alcohol extract of Passiflora caerulea leaves probably has a significant effect on hepatic activity. This effect by anti oxidant property active, mechanisms via like free radical control and peroxides neutralization and prevention of revive glutathione, evacuate and cell membrane stabilization and by stimulating DNA polymerase and increasing rRNA synthesis and finally relief liver cell.
    Keywords: Hydroalcoholic leaf extract, Liver enzymes, Passiflora Caerulea, Rat
  • R. Mohammadi*, M. Naderi* Page 79
    Mitochondrial genome sequencing is one of the most used method in the mammalian phylogenetic relationships studies. Such researches mostly focus on intraspecific divergence, prioritization of protective measures, and investigation on the species origin, refugium theory and other studies. Many investigations have been focused on Gazelles in Iran and other parts. Most studies agree on the existence of three species of the Gazella genus, yet there is still much debate about the status of different populations and phylogenetic relationship of the species in different habitats. In this study, we have tried to investigate on the phylogenetic status of the genus in the central plateau populations including Yazd, Isfahan and Kerman. Our results indicated that the populations in the Yazd Province show the most phylogenetic divergence in comparing with Isfahan and Kerman populations. Our results showed that overall genetic diversity of the central plateau is relatively low. With regard to the sample size, we believe that the obtained results should be interpret with caution.
    Keywords: Persian Gazelle, Genetic Diversity, Cytochrome b, Central Plateau of Iran
  • F. Mohammadi Sijavandi, T. Bagherpour*, N. Nemati Page 89
    The use of exercise along with herbal supplements is one of the proposed methods for controlling obesity and the complications of obesity, since there are variety of training programs and plant material. However, their exact efficacy is not yet clearly proven. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of aerobic training and green tea supplementation on heart rate and blood pressure among overweight. Thirty overweight healthy female subjects were selected in the age range of 35-25 years. Then, after similarization the groups based on body mass index (BMI) and age, they randomly named to one of three groups: aerobic exercise follow supplementation with green tea group (N=10), green tea supplementation group only (N=10), and exercise group were just aerobics (N=10). Aerobic exercises have been done for 7 weeks in 3 times per week and green tea supplementation was consumed during seven weeks in three times a week in the amount of 2 g after meals. Before and after the intervention period, heart rate, blood pressure and weight of the subjects were measured. One-way ANOVA were used. The results showed that systolic blood pressure follow aerobic training program combined with supplementation of green tea significantly reduced. However, heart rate was reduced in the aerobic exercise group only compared to the green tea supplement group.
    Keywords: Blood pressure, Heart rate, Aerobic exercise, Green tea
  • M. Mousavi, H. Amrollahi* Page 95
    Tuberculosis is an infectious disease is created by Mycobacterium tuberculosis. It can be resistant to antimicrobials drugs that used to treat the disease. Multidrug resistant tuberculosis (MDR-TB) means resistant to the drugs isoniazid and rifampin. The purpose of this study was to investigate the presence or absence of any contaminant patients through IS6110 fragment in the sample and also the presence or absence of resistance to the antibiotics rifampin and isoniazid in the sample with Real Time PCR technique. Sputum samples were collected from patients with tuberculosis were cultured in medium L-J And extracted genomic DNA using CTAB technique was performed to determine the resistance or non-resistance samples were analyzed by Real Time PCR. Samples using conventional PCR technique using specific primers for the detection of IS6110 examined whether being tubersulosis or non-tuberculosis. Study of 21 Clinical cases, demonstrate that 17 cases was Mycobacterium Tuberculosis and 4 were non Tuberculosis. All samples were also sensitive to the antibioticUsing Real Time PCR diagnostic techniques are useful for the study of antibiotic resistance genes in the shortest possible time (less than a day) and high specificity and accuracy at the time of diagnosis can be done. Fortunately in this study all samples were sensitive to all antibiotics rifampin and isoniazid the probable cause of this result can because of successfully controlled disease by medical centers through successive examinations of patients and the low statistics of immigrants in the province.
    Keywords: rpoB, katG, IS6110, Real Time PCR, MDR, TB, CTAB Technique